|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
monika1983k zaocznie, to sobie pozwalam czasami
![]() dziś mnie kuzynka, której nie widziałam z 10 lat chciała zafarbować, nie dałam się! ![]() za to Tż sypnął tekstem w stylu "jestem usatysfakcjonowany Twoim naturalnym kolorem włosów" i nie wiem... chyba to uznam za komplement czy coś
|
|
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo zwykle robiła to nożyczkami ) i mi kibicuje zapuszczania ( zalety pracy w salonie fryzj. )
|
|
#1534 |
|
Przyczajenie
|
Tak, ciemnyy blond . Plan jest taki : 3 miechy szamponetkami a potem fryzjer i dorobienie koloru do odrostow ,narazie przetrwalam miesiac i juz nie moge z tymi odrostami ;d wiec zastanawiam sie nad tym co wyjdzie z tych szamponetek;p |
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm... może Tobie się tylko tak wydaje, że wygląda to nieciekawie? Ja mam większy kontrast bo jasny farbowany blond i ciemny swój. Moje mają już ok 3,5 cm i jakoś nie razi to w oczy. Próbowałaś tej Gencjany? Mnie bardzo pomaga. Wczoraj pytałam neutralnej osoby aby wyraziła się o tym,czy bardzo widać mój odrost i powiedziała, że absolutnie nie Czuję, że przez wakacje one całkowicie się zleją w całość, bo te sprane z farby nawet już jakoś przestały strasznie rudzieć.A dodatku przyjrzałam się wczoraj koczkowi koleżanki, która niestety musi farbować, bo ma ciemne włosy i siwe od 20 roku życia. Jak zobaczyłam w jakim stanie są te włosy w koczku...Ciesze się, że ja nic jeszcze robić nie muszę
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-12 o 09:09 |
|
|
|
|
#1536 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), ale jeśli będziesz się z tym lepiej czuła, to jak najbardziej zachęcam do pofarbowania Ja również nie wyobrażam sobie chodzenia z wielkim kontrastem na głowie, ombre to nie jest oczywiście, fajnie widzieć, ile te włosy urosły, ale to trochę niechlujne jeśli już, to trzeba bardzo dbać o to, żeby nie dopuszczać do przetłuszenia włosów, bo wtedy to już w ogóle tragedia. Nie wiem, jak kiedyś chodziłam ze swoim blond odrostem przy czerni,ale cóż, z czasem poglądy się zmieniają
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Rozeznanie
|
U mnie za dwa dni stuknie 14 miesięcy bez farby i zamieszczam małą aktualizację
Może będzie służyła trochę jako pocieszenie dla dziewczyn które skarżą się na wolny przyrost, u mnie jest on żenujący co niestety widać na załączonych obrazkach ![]() Przy okazji chciałabym się poradzić bo wiem że niektóre z Was dobrze znają się na farbach, odcieniach, numerkach farb, itp. (ja jestem zielona w tym temacie ) Mianowicie, czy istnieje jakaś farba która mogłaby kolor moich farbowańców chociaż trochę ochłodzić i przybliżyć do naturalnego koloru? Jak widać kontrast chłodnego odcienia naturalnych z ognistym odcieniem farbowańców jest spory :/ i chociaż na żywo trochę mniej wyraziście to się prezentuje to jestem skłonna do eksperymentów, na farbowańcach jedynie Będę wdzięczna za ewentualne rady ![]() Gencjany próbowałam - niestety u mnie kompletnie sie nie sprawdza, farbowańce robią się burgundowo-fioletowe i wcale się nie ochładzają
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kontrast nie rzuca się wcale w oczy. Włoski zdrowe...ehhh zazdroszczę
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-13 o 09:10 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj skończyłam kuracje siemieniem lnianym, piłam je od 9 grudnia...i chyba nie wpływa na mój przyrost bejbików mam sporo, ale to też nie wiadomo czy od tego, ogólnie wypada mi dość dużo włosów które stale odrastają (całe szczęście) i zawsze mam pełno małych "antenek"
|
|
|
#1540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i siemię (glut) świetnie działa na żołądek
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1542 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm, powiem szczerze że nie mierzyłam nigdy odrostu, nie umiem tego zrobić...ale jak mam włosy uczesane z przedziałkiem to jest prawie do ucha jak na 14 miesięcy to tragedia, powinien być chociaż o 1/3 dłuższy tym bardziej że praktycznie cały czas jestem na jakimś wspomagaczu - zamiennie drożdże, skrzypokrzywa, siemię, CP, Vitapil, itp...potrzeba mi więc jeszcze sporo cierpliwości zanim całe będą moje ![]() Cytat:
|
|
|
#1543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak sobie radzicie z przyklapem naturalnych włosów ?
Odkąd naturalków mam więcej niż zniszczonych włosów zrobiły się takie cieżkie, już nie wspomne o mega przetłuszczaniu.. bardziej mi chodzi o to że po całym dniu na uczelni moje włosy są przylepione do skóry głwoy choć nie są przetłuszczone jeszcze.. dziwnie to wygląda Macie jakieś sposoby na to ?
|
|
|
|
#1545 |
|
Konto usunięte
|
Częstsze mycie? Mam to samo.
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1547 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeden włos miał 13,8 cm, a drugi 14,3...to chyba możliwe bo jak sądze nie wszystkie włosy rosnąw tym samym tempie czyli przyjmijmy że średnio moje naturalki mają 14 cm, co daje dokładnie 1cm/miesiąc. Wolno, oj za wolno Cytat:
Ale nie wiem czy z tym można coś skutecznie zrobić, to chyba problem tego że struktura naturalnych jest inna niż farbowanych i stąd ta różnica w tym jak się układają.
|
|
|
#1548 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, powinnyscie mnie zabic
Sama jestem zla na siebie, uhh... Po 5 miesiacach zapuszczania, pofarbowalam wlosy henna,a te mi sie odwdzieczyly plamami. Plan jest taki, zeby wlosy jako tako doprowadzic do mniej wiecej tego samego koloru (tez ziolami,zeby farb nie uzywac) i zapuszczac dalej naturalne. Problem tkwi w tym, ze odrost bedzie jasniejszy od reszty wlosow i nie wiem,czy to nie bedzie wygladac dziwnie. Nie widzialam jeszcze nikogo, zeby mial jasniejszy odrost od reszty wlosow. Szukalam na guglach, zeby miec jakis obraz tego, jak moje wlosy moglyby wygladac,ale nie znalazlam nic.. Ma ktoras moze ciemniejsze wlosy na dlugosci od tych przy odroscie?
|
|
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kibicujemy Jeśli chodzi o jasny odrost przy ciemnych włosach to ja coś o tym wiem...załączam zdjęcie z roku 2010, kiedy to po raz pierwszy zapuszczałam naturalki i było ciężko.. później oczywiście ja, głupia capka, zaczęłam się rozjaśniać, potem znowu przyciemniać, szkoda gadać
|
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
sandrika ja rok temu jak mialam taki odrost na ok 10 cm tez borykałam się z większym przetłuszczeniem włosów, może spróbuj nie nakładac masek ani odzywki na sam skalp albo w mniejszej ilości, nie wiem nie jestem ekspertką włosową, ale u mnie było wtedy ciut lepiej, miałam przy samej skórze zdrowe włosy, które nie potrzebowały już takiego nawilżenia jak włosy na innej długości
omleecik znam Twój ból sama rok temu zrobiłam sobie henne - mieszankę orzechowego i jasnego brązu, czekałam aż henna się troche wypłucze i dopiero położyłam farbe (u fryzjerki oczywiście, ale najpierw zrobiła mi kilka próbnych pasemek), pamiętam że Wax mi pomógł ją szybciej wypłukać z włosów, jak przeszperasz wcześniejsze wątki z tej grupy wsparcia to pamiętam, że były dziewczyny z takim odrostem jasny przy skalpie, reszta ciemniejsza jutro mój pierwszy miesiąc od ostatniego rozjaśniania - miałam dziś myć włosy, ale przesunę to na jutro żeby zrobić zdjęcie mokrych kłaczków (lepiej widać mój marny odrost
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Catacomb kitten - dziękuję za zdjęcie.
![]() Chciałabym ich mieć więęęcej, żeby nie czuć się taka "samotna" ![]() Większość dziewczyn jednak ma ciemny odrost,resztę ma jasną,a u mnie byłoby na odwrót. Czyli mówicie, że mimo tego zapuszczać naturalki ? Będę wdzięczna za każde dodatkowe zdjęcie ! monika1983k - średnio z czasem stoję, żeby odkopywać stare wątki i odszukiwać zdjęcia, o których wspominasz ale chciałabym je widzieć.. https://imagizer.imageshack.us/v2/48...0/856/27d5.jpg Tutaj są moje ciapki po miesiącu od henny. Stosuję różne płukanki, używam waxów, nafty, itd a to chyba nie zmienia koloru. Myślisz, że z biegiem czasu puści to moje włosy? Jestem zła na siebie, że wcześniej nie wytrzymałam. Miało być lepiej, jest gorzej. Druga próba. Druga próba, która mi uświadomiła, że jednak naturalne są najlepsze. Eh, 5 miesięcy na marne. |
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
omleecik widzisz ja też mądrzejsza jestem dopiero teraz, też mam drugie podejście, ale ja zmarnowałam odrost po prawie 9 miesiącach....
i jak najbardziej zapuszczaj z nami naturalki
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jest łatwo, ale warto, sama nadal jeszcze ciągle mam wahania, póki co jakoś się trzymam ![]() A tu jedno zdjęcie z jakiegoś bloga, dziewczyna ma jasny odrost przy ciemnych włosach, a te włosy przepiękne http://4.bp.blogspot.com/-W8BEAYFXEo...em+koloru4.jpg
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
Omleecik, coś musi być w powietrzu bo ja też przez chwilę miałam okres zwątpienia ... jakoś dziwnie mi padło światło na włosy i zwątpiłam, uznałam , ze są wstrętne a farbowane miały jakiś kolor..... i chciałam je zafarbować, na szczęśćie po paru godzinach doszłam do wniosku, że zaraz zacznie się jeżdżenie na rowerze i przebywania na dworze a wtedy włosy powinny nabrać fajnych refleksów od słonka i dałam sobie czas do końca czerwca/początku lipca ... czyli do przeglądu auta i wykupienia OC
jeśli będzie mnie to dręczyć i uznam, ze jednak farbuję to dopiero na początku lipca....a nóż mi przejdzie do tego czasu :P
|
#1555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem, ze troszkę ejst lepiej, zobaczymy jak to będzie wyglądać po całym dniu , szczerzę mówiąc aż tak mi to by nie przeszkadzało gdyby całe włosy się tak układały a nie tylko połowa ![]() Cytat:
![]() Omleecik - Zapuszczaj naturalne jeśli się w nich lepiej czułaś, moja dawna znajoma wracała kiedyś z czerni do naturalnego koloru włosów, a jej naturalny jest taki rudobrązowy ciemny blond więc przy czarnych włosach był moment że ten odrost naprawdę źle wyglądał, nie chcę Cie znięchęcać, po prostu scięła później większosć czarnego a efekt był ekstra czarne koncówki wyglądały za☠☠☠is**e Wróciła po nie calym roku w pełni do naturalnego koloru, teraz znowu farbuje ;PEirin - to chyba łapie każda z nas, ja najgorzej jaksię naoglądam w necie jakiś pięknych włosów, a mam słabość do długich farbowanych i pewnie bym t robiła gdyby nie nudne robienie odrostów co miesiąc i to że kolor nie zawsze wychodzi tak jakbyśmy tego chciały, może tak sobie tłumacz? Mi to bardzooo pomaga W tej chwili najważniejsze jest to żeby włosy były długie a jaki kolor to nie ważne, byle zdrowe a jak kiedyś mi przyjdzie coś ochota na farbowanie to już mi będzie żal tyle lat zapuszczania
Edytowane przez Sandrika Czas edycji: 2014-04-14 o 12:32 |
||
|
|
|
#1556 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm... kogoś mi to przypomina .. - MNIE! Jakis rok temu mając już prawie ROCZNE odrosty, postanowilam jak zwykle pokombinowac... ombre+pseudoochłodzenie odrostu ktore je ociepliło? no ale od tamtego feralnego farbowania nic z nimi juz nigdy nie zrobie! Moje 12 miesiecy poszlo na marne i nigdy sobie tego nie wybacze. i wtedy tez mialam jasniejsze odrosty niz farbowance, dodawalam zdjecie tutaj, mozesz poszukac. teraz mam jasniejsze farbowance i to chyba lepiej wyglada, tlumacz sobie to tak ze czas i tak przeminie i jesli bedziesz cierpliwa to dasz rade ! Teraz pewnie masz jeszcze wieksza motywacje jak widzisz jak te wszystkie farby/henny wychodza, ja mialam tak samo nigdy juz nie siegne po farbe, chocby nie wiem co! ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
masz przecudne gładkie włosy :O zazdroszcze ! a co do farbowańców wygladaja całkiem jak moje :O:O tez chcialabym poprawic ich wyglad, wlasnie buszuje bo blogu mysi kokardki tam zawsze znajde jakies przydatne i skuteczne rozwiazania juz nie moge patrzec na te pomaranczowo zolto rude farbowance;((
|
|
#1557 |
|
Konto usunięte
|
Oj nie, nie, u mnie różnica jest malutka, a naturalki lśniące i zdrowe. Nie zamierzam farbować
![]() |
|
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Dziś zmierzyłam swój 8-miesięczny odrost(wyrwane włosy;D) i wynosi 9,5-10 cm w zależności od miejsca
Miałam nadzieję, że do sierpnia włoski na tyle mi odrosną, że pozbędę się tych farbowańców. Ale póki co ratuje mnie wiązanie włosów w kitkę. I od dziś zaczynam wcierać kozieradkę. Może to pomoże. Stosowałam już Jantar, Joannę i Novoxidyl. Ale poza wysypem bejbików, szybszego przyrostu niestety nie było. Właśnie jak radzicie sobie z tymi krótkimi, niesfornymi bejbikami? Ja próbuje je jakoś przylizać, ale i tak o chwili wyglądam jakby mnie piorun strzelił;D A co do kryzysu i chęci farbowania to przeżywam to dosyć często. Za każdym razem jak widzę rudą dziewczynę. A w szczególności Magde z Project Runway. Tęsknie za tym kolorem. Ale wiem, że moje włosy muszą odpocząć. Poza tym wsparcie mam w TŻ, który mówi jakie mam ładne naturalne włoski. Ale i czasem coś nieświadomie wspomni jak np. że się zakochał najpierw w moich rudych włosach a później we mnie A później się dziwi jak prawie płacze, że chce rude włosy i siedzę na ziemi z farbą w ręku. Ale póki co trwam w swoim postanowieniu i nie farbuje.
Nie farbuję od 14.08.2013 Edytowane przez kassia9 Czas edycji: 2014-04-14 o 13:50 |
|
|
|
#1559 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Rozeznanie
|
kassia9 jak to siedzisz na ziemi z farbą w ręku?masz w domu farbe do włosów?
wyrzuć to dziadostwo albo oddaj komuś, spójrz sama na zdjecia które wstawiłaś : porównaj sobie zdrowe włosy i farbowańce a mam marne 1 cm
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

) i mi kibicuje zapuszczania ( zalety pracy w salonie fryzj. )
.. kolejne planowane na ostatni tydzień czerwca 2016 r
) Mianowicie, czy istnieje jakaś farba która mogłaby kolor moich farbowańców chociaż trochę ochłodzić i przybliżyć do naturalnego koloru? Jak widać kontrast chłodnego odcienia naturalnych z ognistym odcieniem farbowańców jest spory :/ i chociaż na żywo trochę mniej wyraziście to się prezentuje to jestem skłonna do eksperymentów, na farbowańcach jedynie 

tym bardziej że praktycznie cały czas jestem na jakimś wspomagaczu - zamiennie drożdże, skrzypokrzywa, siemię, CP, Vitapil, itp...potrzeba mi więc jeszcze sporo cierpliwości zanim całe będą moje 
chciałaś 16 cm?