|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Tak mi mówił Gin że clexane do południa. Jeżeli chcesz przesunąć, żeby brać rano, to trzeba robić to stopniowo po trochę (codziennie o godzinkę wcześniej, aż dojdziesz do godziny która Ci pasuje). Ale niech może specjalistki się wypowiedzą Nie wiem jak to ma się do miesiączki. Ale w ulotce nic chyba nie pisze, żeby wtedy odstawić... Kurcze dostałaś coś przeciwbólowego? Mocniejszego na receptę? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Dojechaliśmy spokojnie.
Tylko juz po 20 min szukaliśmy mc dinalda, bo była awaria pieluszkowa ![]() Znow cała drogę przespał, w domu po krótkim cycku znow poszedł spac... Szkoda, ze ząkonczyl noc ok 5
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystko jest możliwe! Poza tym śluz płodny może pojawić się na kilka dni przed dniami płodnymi tzn przed owu! ja miałam tak że pierw był śluz a za kilka dni dopiero była owu a śluz już był taki mleczny! Jak dziś wrócisz to wskakuj na chłopa
Cytat:
Cytat:
Jojla no to sie doprawiłaś!! PIĘKNIE! Ja clexane biorę wieczorem bo tak zaczęłam i tak już zostawiłam poza tym zastrzyki robi mi Tż bo sama bym nie dała rady....mam tak samo jak TY na widok igieł....i szacun że sama zrobiłaś!! a może zrób test??
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam dość tych zastrzyków... Ale co zrobić
Wkuwam się teraz w sadło na plecach. Jakoś boje się w brzuch. Kubek no to fajnie że podróż w miarę ok Myślałam w pierwszej chwili że Ci się hamburgera zachciało ![]() Wczoraj znalazłam worek testów ciążowych od bladziocha po grubą kreche ![]() Chciałabym jeszcze kiedyś to przeżyć W ogóle Bebetto wprowadził nowy wózek Flavio. Zakochałam się w tym wózku. Ma super kolory. Może komuś się przyda ta informacja ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zostanę przy wieczorze bo mam brac przez 7dni więc raczej nawet nie zdążę przesunąć na odpowiednią porę ![]() Jeszcze raz przestudiuję ulotkę ale chyba też tam nic na temat miesiączki nie widziałam. I nie mam nic przeciwbólowego a wg ulotki clexane nie mogę wziąć ibuprofenu ![]() Cytat:
za udaną podróż!Cytat:
![]() No ja sama nie wiem jak to mi się udało zrobić ten zastrzyk bo nawet słabo mi się zrobiło ![]() Co do testu to wątpię, żeby w tym cyklu była jakaś szansa bo miałam tą infekcję i nie było za wiele przytulanek... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maksiulek jest ze straconego wg mnie i lekarza cyklu. Wracałam wściekła z monitoringu, bo pęcherzyk pękł a seksu nie było (trzymaliśmy plemniki żeby było ich więcej Tego dnia próbowaliśmy wieczorem. Mniej więcej 36h po owu. No i się udało Chyba że jakiś przetrwał z seksu po okresie. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domiś też jest z cyklu bez owu
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Konto usunięte
|
Rena ja też trzymam kciuki za Ciebie
![]() Jojla oj współczuję ![]() Cytat:
Co to za szczepienie? MMR? Cytat:
:/ No właśnie... Zawsze jest ryzyko. Moja mama mi ostatnio mówiła, że jest epidemia ospy i odry. No to jej mówię, że histeryzuje. I mam... |
||
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, że podróż minęła spokojnie
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46011208] A jak go nauczyłaś?[/QUOTE] Kładłam go na koniec łóżka, obracałam nóżkami do brzegu i na ziemie spuszczałam z łóżka. I tak tysiąc razy aż w końcu załapał [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46011208]Co to za szczepienie? MMR? [/QUOTE] Tak, tylko inna nazwa szczepionki. Bez żelatyny ponoć
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2014-04-13 o 11:42 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Konto usunięte
|
Maga, mogłabyś mi to jakoś obrazowo wytłumaczyć? Bo ja jestem jakaś ciemna i nie kapuję. Kładłaś go przodem czy tyłem, tzn. na pleckach czy na brzuszku? I potem jak spuszczałaś?
Ile wtedy miał Olek mcy? Bo Artek to na razie średnio cokolwiek... Jedynie, co robi z nami, to cmoka, ale tak to co mu pokazuję - pa pa, klaskanie - nie powtarza.. |
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko cudny ten Twój maluszek
Perse kladlam go na brzuszku nogami w strone brzegu łóżka i powoli sciagalam na ziemie. Jak już pełzal to gdy dochodził do brzegu łóżka rączkami to go obracalam tak żeby był nóżkami i znowu sciagalam na ziemie. I za każdym razem gdy schodzilismy z łóżka to w ten sposób go brałam. Nie od razu na ręce. Zaczęłam chyba jak miał 7 miesięcy. Zakapowal chyba koło 9 więc trochę to trwało. A papa i inne powtarzania to dopiero po roczku zaczął robić więc tym bym się nie sugerowala. Jak zajarzyl to sam się zeslizgiwal na ziemie. Najpierw się obracal na końcu łóżka ale zejść nie umiał ale to i tak już był sukces bo w razie czego by nóżkami spadł.
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj, nie myślicie na razie o staraniach?
Cytat:
dziewczyny nie załamujcie mnie, to nie jest powód do płaczu. mam nadzieję, że to hormony u was płaczą ja dzisiaj źle się czuję, w nocy obudziłam się z taką zgagą, że mało nie wymiotowałam. ciągle coś mi podchodzi do gardła, nie mam apetytu, 2 razy już byłam na kiblu (tak biegunkowo). bałam się iść do Kościoła, żeby mnie tam nie pogoniło, ale jakoś dałam radę. nie wiem co robić z tymi dolegliwościami.... na razie piję miętę. mały trochę się ruszał, nie za dużo, ale wczoraj był bardzo aktywny więc dziś pewnie odpoczywa. mam się martwić?
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, wlaczyl mi sie nad ranem alarm monitora oddechu, prawie mialam zawal, czy taki bezdech to cos groźnego? Moze za wysoka czułość? Mam na 5. Czytam gugla i sie boję
|
|
#2505 |
|
Konto usunięte
|
Jana mi się też ze dwa razy monitor włączył. A potem jak, oddech się uspokoił? Mały nie był siny ani nic? Ja nic z tym nie robiłam, ale jedna dziewczyna na wątku mamusiowym pojechała z dzieckiem z bezdechem do szpitala, byli na obserwacji (z tym, że oni nie mieli monitora, sami zauważyli). Wszystko było OK. To się chyba zdarza...
Maga już rozumiem, dziękuję. Od dziś będę go uczyć, bo jak widzę, jak się bawią z TŻem i jest blisko brzegu, to mi słabo... Berbie obserwuj wszystko. Jak będziesz miała biegunkę dalej, to możesz wziąć węgiel. A najlepiej zadzwoń do lekarza, jakby się pogorszyło - trzymam jednak kciuki za poprawę! |
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
toś się koleżanko gruuubo załatwiła... mąż Cię oczywiście na rękach nosi?
Cytat:
heh. czarna fama mmrki mnie przeraża... a dotąd szczepiliśmy na wszystko i niczego się nie bałam... ale od 5ej grzecznie bawił się z stęsknioną babcią? ![]() super, że podróż bezbolesna ![]() aż sobie wczoraj Waszą kolejną podróż wygooglowałam - dalekooo... też na noc? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46011535]Maga, mogłabyś mi to jakoś obrazowo wytłumaczyć? Bo ja jestem jakaś ciemna i nie kapuję. Kładłaś go przodem czy tyłem, tzn. na pleckach czy na brzuszku? I potem jak spuszczałaś? [/QUOTE]u nas na mamusiowym koleżanka przy tym powtarzała: "najpierw nóżki, potem pupa" też tak gadałam ale T. zatrybił szybciorem. nie nagadałam się specjalnie (ale też późno odkrył potrzebę schodzenia)
|
|
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie jest ciekawe? to są bardzo ciekawe informacje [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46011208] Jojla oj współczuję [/QUOTE]![]() ![]() Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości szybko miną i poczujesz się lepiej ![]() Cytat:
![]() Raczej jestem trochę zbyt ciężka na noszenie i szybko by mu kręgosłup wysiadł na razie pilnuje, żebym leżała i krzyczy jak niepotrzebnie wstaję. Jak dobrze pójdzie to we wtorek będę mieć kule to będzie łatwiej, bo teraz nawet podróż do wc to dość spory problem...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś nauczył się przekładać grzechotke z rączki do rączki
Codziennie jest inny i z każdym dniem coraz bardziej kochany
|
|
|
#2509 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a olej lniany dodawalam do salatek jakis czas temu a teraz jakos nie mam...a jaki ma zwiazek?!Cytat:
![]() Cytat:
Agatko oczywiscie ze dzis sie zadzieje bo przeciez rozlaka byla prawie dwudniowa ![]() ========================= ================ A ja siedze w pociagu do doooomku no i chcialam powiedziec, ze dwa z trzech modulow mam zdane - 18punktow na 18 mozliwych
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Rena Dziewczyny tu (Chyba Eska) piły łyżkę oleju lnianego, podobno dobrze wpływa na śluz
|
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i udanego odrabiania tęsknoty za TŻ
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Joila- biedaku, gdzie sie tak załatwilas? Chyba umknął mi ten post :/
Pani- tiaaaa, z babcia? Babcia sobie smacznie spała ![]() Nad morze chyba tez nocą, tylko juz oczywiscie z dłuższa przerwa. Tylko ta noc to taka umowna, bo Tymona noc to juz miedzy 18 a 19 sie zaczyna. Jana- nam tez raz alarm sie uruchomił. Masz angel care? Jak tak to Czułość ustawienia nie ma na to wpływu, bo to ustawienie dotyczy "niani" a nie monitora oddechu. Jednorazowym takim incydentem bym sie nie przejmowala. Oddech u noworodka bywa niemiarowy, czasem dłuższe przerwa zdążyć sie moze. Poza tym wszystko ok? Czy cos Cie jeszcze niepokoi? Jak podeszłas to pewnie sobie spokojnie oddychał? ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Rena- gratulacje! I owocnych starań
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-13 o 18:10 |
|
|
|
#2513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Mi już teraz zaczyna brakować miejsca, a co będzie za parę miesięcy... I nieraz mam takie głupie myśli, czy przypadkiem macicy nie uszkodzę ![]() Cytat:
trzymam kciuki za seksy
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam temperaturę 37,5. co z tym zrobić?
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
Berbie chyba paracetamol można w ciąży...
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
schodziłam po ciemku po schodach i ostatni stopień gdzieś mi po drodze zniknął
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie nie zaszkodzi pomóc ![]() dzięki bidulko to jeszcze nie czas, ale i tak dziękuję ![]() kujonka to ja hehe dzięki ![]() Cytat:
dziękuję ![]() ========================= ====== ja już w domku w pidżamce i z lampką winka w ręku (czerwonego oczywiście) idę do łóżeczka nadrabiać stracony czas
|
|
#2520 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
z nami w ciążę nie zajdziesz ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- 35 użytkowników! Prawie sami anonimowi
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

komedia normalnie 

za udaną podróż!

z nami w ciążę nie zajdziesz