Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 10:51   #4381
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

umarła mi ładowarka do komputera. I przez to zanim przyjdzie nowa mam was tylko na telefonie, a niestety nie jest to najwygodniejsza forma przeglądania forum ;( ani wielocytuj, ani fot, a w przeglądarce tnie ;(
także powoli drogie panie bo ja tu nie nadążam i mi się komórka gotuje ;p

dziś u nas tak piękna pogoda, że jak zdejme maskę z głowy to może wrzucę fotkę włosia w pełnym świetle

imperfecta zastanawiam się ostatnio czy nie jesteś moją 'strukturalna' włosową siostrą. ;p szczególnie jak patrze na skret włosa. I co z nimi masz. Lok jak Ci się zakręci to taki sam jak ja i w tym samym miejscu xD a jak się nie kręci to też ten sam ;p zawsze mamy taki sam lok ten zaraz na górze, który jest tylko falą.

moje są po prostu mocniej ścieniowane i więcej przeszły przez moją chorobę ale podejrzewam, że gdyby były tej samej długości wyglądałyby niemal identycznie.. Hhmm
oj podnosisz mi ciśnienie czasem, podnosisz marudo, ale mimo wszystko coraz częściej widze że u nas bardzo podobnie jestem ciekawa jak kwestii kosmetyków...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:19   #4382
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Z green pharmacy jest chyba kilka szampon bez SLS i ja je polecam myję nimi przez 90% reszta to jakieś z SLS z rzadka
Ale one mają SMS (Sodium Myreth Sulfate) chyba? I to, zdaje mi się, niemal to samo, jeśli chodzi o oczyszczanie włosów.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:41   #4383
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Ale one mają SMS (Sodium Myreth Sulfate) chyba? I to, zdaje mi się, niemal to samo, jeśli chodzi o oczyszczanie włosów.
Być może, ale na moje włosy działa ono inaczej, SLS je wysusza jakby strasznie i plącze podczas mycia, wolę już to SMS jeśli ono jest tam sprawdzę wieczorem skład i dam tu znać
Stary 2014-04-13, 11:46   #4384
Curly81
Wtajemniczenie

A ja używam szamponu wax do blondu,nie ma SLS na zmianę z seboradinem i innymi jakie testuję w między czasie ale na stałę właśnie biowax i seboradin,ktory ma SL.

Wczoraj obejrzałam swoje zdjęcia ,które były zrobione jak miałam 25lat,pół roku po chorobie mononukleozie.Włosy tragedia..Teraz po czasie to widać jak choroba może zmienić włosy:/.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-13 o 11:49
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 11:58   #4385
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Być może, ale na moje włosy działa ono inaczej, SLS je wysusza jakby strasznie i plącze podczas mycia, wolę już to SMS jeśli ono jest tam sprawdzę wieczorem skład i dam tu znać
Ja się kilka razy przymierzałam do tych szamponów, ale jakoś nigdy nie kupiłam. Muszę w końcu spróbować, bo jeśli faktycznie trochę delikatniej myją, to moim włosom chyba się to przyda.
Stary 2014-04-13, 14:05   #4386
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
O jaki słodziak, jak mój tylko rudasek chwila Twoje to tez moje tylko że Twoje no i Myszeczki
Mój krótszy ale tak, prawie jak Twój
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jest spiralka
jest
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
no no
a ja takich wariatów pełny łeb mam
A weź
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Fajniutki rudasek
Skręciło Cię z zadrosci i włosy Ci się przy okazji skręciły,musisz częściej zazdrościć.
Ponoć trzeba dużo zazdrościć, od tego się chudnie bo żal dupę ściska wiesz.. żal Cię ściska, że czegoś nie masz i później chudniesz albo Cię skręca w moim przypadku obydwie opcję pożądane
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
imperfecta zastanawiam się ostatnio czy nie jesteś moją 'strukturalna' włosową siostrą. ;p szczególnie jak patrze na skret włosa. I co z nimi masz. Lok jak Ci się zakręci to taki sam jak ja i w tym samym miejscu xD a jak się nie kręci to też ten sam ;p zawsze mamy taki sam lok ten zaraz na górze, który jest tylko falą.

moje są po prostu mocniej ścieniowane i więcej przeszły przez moją chorobę ale podejrzewam, że gdyby były tej samej długości wyglądałyby niemal identycznie.. Hhmm
oj podnosisz mi ciśnienie czasem, podnosisz marudo, ale mimo wszystko coraz częściej widze że u nas bardzo podobnie jestem ciekawa jak kwestii kosmetyków...
Ja takie loki spieralki mam głównie spod spodu, na wierzchu rzadko i też zazwyczaj w tym samym miejscu. I na górze fakt, mam takie jedno pasmo, które jest falą
Musiałybyśmy porównać produkty, które obydwie stosowałyśmy oj maruda jestem, wiem, wiem
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 15:37   #4387
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Zazdroszę Ci,żałuję,że nie poszłam na artystyczne studia:/.To było coś co naprawdę kocham.Mam artystyczną duszę.A mój tato tańczył w zespole ludowym.Mama ma super głos,ale ona wiele lat prowadziła chór dziecięcy.Jak zacznie spiewać to sciany się trzęsą.Ma bardzo mocny,silny głos.Ja mam sopran ale mój głos obejmuje 4,5 oktawy.Kiedyś nagrałam się na kasetę z podkładem i puściłam koleżance..Pytam wiesz kto to spiewa?A ona ,że podobnie do Gorniakowej ale to nie ona.Nie poznała mnie.Mam bardzo jasny,sopran,ładny tylko co z tego jak nie jestem w stanie publicznie występować.Cwic zyłam kiedyś w akademiku,przychodzili faceci i pytali się gdzie można mnie posłuchać a ja,że spiewam dla siebie,rodziny i takie oczy robili.Mowią możemy posiedzieć posłuchać a ja no tak do 5 osób tylko bo się stresuję.

Ja też mam duszę bardzo artystyczną Kurczę to jak masz taki głos to powinnaś nagrywać coś. WIem jak to jest z tym stresem 12 lat muzyka i dalej jak mam wyjść na scenę i zaśpiewać czy zagrać to potrafi mnie zamórować... chyba że muszę się aktorsko wykazać i przyjąć "maskę" zasłonić się jakąś postacią to wtedy jest okej. Myślę że powinnaś zacząć coś nagrywać szkoda talent i głos marnować przybież "maskę" i działaj . Nie musisz być po szkole żeby robić to co lubisz i spełniać się w tym kierunku Sama chętnie bym Cię posłuchała

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Mój krótszy ale tak, prawie jak Twój
jest

I tak jest słodki, będą i większe
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 15:44   #4388
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
I tak jest słodki, będą i większe
A pewnie, że będą
Stary 2014-04-13, 15:44   #4389
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się kilka razy przymierzałam do tych szamponów, ale jakoś nigdy nie kupiłam. Muszę w końcu spróbować, bo jeśli faktycznie trochę delikatniej myją, to moim włosom chyba się to przyda.
Polecam Ci, bo też myjesz często włosy jak ja, przynajmniej tak było, nie wiem jak teraz ale delikatniejsze są dla moich, wydajne bardzo, nie za drogie więc używam najczęściej
Stary 2014-04-13, 15:47   #4390
wicherek1989
Zakorzenienie

No to macie, skoro chcecie (przynajmniej niektóre z Was)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG267.jpg (83,2 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG268.jpg (74,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG269.jpg (77,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG270.jpg (108,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-04-13, 15:53   #4391
wicherek1989
Zakorzenienie

Klaudenc, pięknie w codzienniku
Stary 2014-04-13, 15:54   #4392
Imperfecta
Zakorzenienie

wicher jak zwykle cudnie są takie.. "grzeczne"
Stary 2014-04-13, 15:58   #4393
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
wicher jak zwykle cudnie są takie.. "grzeczne"
Dobrze, niech się słuchają
Stary 2014-04-13, 16:01   #4394
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Cytat:
Fajne, wyglądają na mięciutkie Aż chce się dotknąć
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 16:13   #4395
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Ci, bo też myjesz często włosy jak ja, przynajmniej tak było, nie wiem jak teraz ale delikatniejsze są dla moich, wydajne bardzo, nie za drogie więc używam najczęściej
Tak, myję codziennie.
Namówiłaś mnie.

Cytat:
Co wrzucasz, to ładniejsze są.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 16:17   #4396
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, myję codziennie.
Namówiłaś mnie.

Co wrzucasz, to ładniejsze są.
A to się cieszę, dzięki
A co do szamponu ja mam łopianowe i zadowolona jestem, jeszcze jakieś inne chyba są
Stary 2014-04-13, 16:24   #4397
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A to się cieszę, dzięki
A co do szamponu ja mam łopianowe i zadowolona jestem, jeszcze jakieś inne chyba są
No właśnie! Bo ja zawsze chciałam ten łopianowy kupić, ale jego nigdy nigdzie nie widzę. Jakieś inne są, ale tego nie spotkałam.
Stary 2014-04-13, 16:27   #4398
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie! Bo ja zawsze chciałam ten łopianowy kupić, ale jego nigdy nigdzie nie widzę. Jakieś inne są, ale tego nie spotkałam.
Widzisz, pewnie nie ja jedna kupuję po 2 butelki jak go spotkam w lepszej cenie
Stary 2014-04-13, 17:16   #4399
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Masz wspaniałą objętość, lubię to w falkach
Stylizujesz na piance chyba najczęściej co? Czy coś mi się pokićkało?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 17:28   #4400
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne - objętość mega, kształt też

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:46   #4401
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Masz wspaniałą objętość, lubię to w falkach
Stylizujesz na piance chyba najczęściej co? Czy coś mi się pokićkało?
Do tej pory tak, ale ostatnie 2 razy co wrzucałam foty to na tym żelu i chwalę go sobie:
http://kosmetyki.pelnasiata.pl/venit...25-ml-243849-2

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
śliczne - objętość mega, kształt też

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Myszka, ale błyszczące, wow
Stary 2014-04-13, 18:04   #4402
Floria
Zadomowienie

Cytat:
O kurczę, super, naprawdę widać to nawilżenie. Akurat piję sobie lipkę, bo mam zasuszoną, na kaszel, to i żel lniany na niej zrobię
Ciekawa jestem czy Ci posłuży. Właściwie powinnam napisać fachowo, że jest to odwar, a nie napar, bo się torebki gotowały w wodzie te 10-15 minut. No i wlałam do butelki po garnierze AiK, której nie opłukałam, resztki tej odżywki tam były. Być może ma to znaczenie, ale jakie, to nie wiem. Do innej butelki sama dodałam troszkę odżywki henna treatment wax. I teraz używam mojej mieszanki jako odżywka b/s, płukanka i podkład pod żel drogeryjny, w jednym I jeszcze jako podkład pod olej
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czytam sobie Was i zarazem podziwiam. Chce Wam się robić te wszystkie rytuały. Ja już nawet tego żelu lnianego nie robię, bo denerwuje mnie jego trwałość. Ugotowałam 2 razy i na tym koniec. Co ja biedna zrobię jak moje już jedyne opakowanie Bootsa mi się skończy ;( Dawno też nie olejowałam Jestem beznadziejnym przypadkiem :P Chyba się za bardzo podjarałam jak kondycja włosów się poprawiła od samego odstawienia farby. Teraz myję tylko zwykłym szamponem z silikonami chyba z Pantene, odżywka z Dove i krem Boots. Tyle. Mój odrost ma już 3,5 cm Jupi! Do weselicha (tj. 18.07.2015) pewnie będę mieć połowę naturalnych a połowę farbowańców
Spoko, nic na siłę
Cytat:
Napisane przez cherrydolly Pokaż wiadomość
Mam dylemat niecałe dwa miesiące temu ścięłam włosy do ramion, ponieważ chciałam pozbyć się nieco zniszczonych końców po ombre... Od tego też czasu rozstałam się z prostownicą, a zawsze nosiłam proste włosy z grzywką na bok i taka fryzura bardzo mi pasowała. Niestety kręcone włosy i grzywka to nieudana para, dlatego zapuszczam ją.
No i tu powstaje problem. Nie podobam się sobie w kręconych włosach i do tego bez grzywki.... Naprawdę starałam się przekonać do nich przez te dwa miesiące, ale nic z tego. Lubię siebie w prostych, wyglądam ładniej i rysy twarzy są bardziej wyraziste. I co ja biedna mam zrobić? Może keratynowe prostowanie....?
Dawałaś zdjęcia? Może Twoje fale są jeszcze zniszczone i dlatego nie wyglądają ładnie?
Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
Witam, witam! Dziewczyny jak radzicie sobie z kręceniem włosów z tyłu? ja jakbym się nie wyginała to tam zawsze są niedokręcone... zostają fale i puch a reszta włosów pięknie pokręcona (choć dzisiaj się spieszę więc poszedł w ruch dyfuzor i nie jestem specjalnie zadowolona...) chyba mam BHD...
Ja pierwsze odniatanie robię z głową w dół i potem jak ją wyprostuję, to falki już są na czubku. Potem pochylam się na bok, rozczesuję palcami włosy z karku (te co rosną najniżej) i jeszcze raz je ugniatam aż się zrobią spiralki. Potem na drugą stronę i to samo (czasem nie muszę rozczesywać palcami drugiej strony (to jest zasadniczo ta sama strona, bo chodzi mi o włosy, które rosną pośrodku, ale czasem poprawiam). Warunkiem jest duża mokrość włosów przy tych operacjach. Dopiero jak wszystko poodgniatam w satysfakcjonujący mnie kształt, biorę ściereczkę z mikrofibry, i dociskam pasmami, wtedy dopiero odsączam włosy z wody i żelów. Nie robię już plunkingu ze względu na ten brzydki tył, jaki mi się robił przy tej metodzie.
Cytat:
Cześć

Zazdroszę Ci,żałuję,że nie poszłam na artystyczne studia:/.To było coś co naprawdę kocham.Mam artystyczną duszę.A mój tato tańczył w zespole ludowym.Mama ma super głos,ale ona wiele lat prowadziła chór dziecięcy.Jak zacznie spiewać to sciany się trzęsą.Ma bardzo mocny,silny głos.Ja mam sopran ale mój głos obejmuje 4,5 oktawy.Kiedyś nagrałam się na kasetę z podkładem i puściłam koleżance..Pytam wiesz kto to spiewa?A ona ,że podobnie do Gorniakowej ale to nie ona.Nie poznała mnie.Mam bardzo jasny,sopran,ładny tylko co z tego jak nie jestem w stanie publicznie występować.Cwic zyłam kiedyś w akademiku,przychodzili faceci i pytali się gdzie można mnie posłuchać a ja,że spiewam dla siebie,rodziny i takie oczy robili.Mowią możemy posiedzieć posłuchać a ja no tak do 5 osób tylko bo się stresuję.

Bardzo ładnie,Twoje włosy wyglądają zawsze na bardzo zdrowe, nawilżone.
Za podkreślone dziękuję bardzo Przywilej posiadania naturalek Niewiele trzeba, żeby chociaż błyszczały (jak kształt nie taki, to można związać, ale błysk widać).
Cytat:
Hehehe, szopa jak zwykle Długie są, ale jakoś tego tak nie widać.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Myszko, pięknie
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:14   #4403
nez123
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Przyjmiecie zagubioną włosomaniaczkę?
Trochę mnie tu nie było (rok?dwa lata? Nawet nie pamiętam...)
W załączniku zdjęcia moich włosów z wczoraj, po całym dniu Wybaczcie kiepską jakość, zdjęcia robione telefonem

Cytat:
Odbudowująca z olejkami jest super oraz do włosów kręconych z baobabem
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...t-ressort.html
Przechodzę codziennie koło YR i jakoś nigdy nie pomyślałam, żeby na włosowe produkty tam zaglądnąć... Dzięki

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Wiecie co tak ostatnio czytam te internety i mam wrażenie, że nastała nowa wlosowa moda.
Jak się dziewczyny biorą za pielęgnacja włosów to na gwałt, szaleńczo porzucają sls i silikony. Bez podstawowej wiedzy na temat rozpuszczalności, porowatości czy oczyszczania.
Nie ważne czy włosy kręcone czy proste, nieważna porowatość, ważne, że ktoś powiedział, że silikony be i trzeba odstawić.
To wszystko oczywiście tylko z zasady, bez najmniejszej wiedzy czemu ma to służyć. I nie przetłumaczysz..
Ojjj, tak. Sama nie raz widziałam włosy spuszone, wysuszone, bo dziewczyna uparła się na modną "eko" pielęgnację, bez silikonów, sls itd.

Cytat:
A ja dzisiaj takiego wariata znalazłam
kolor

Cytat:
]Ja takie loki spieralki mam głównie spod spodu, na wierzchu rzadko i też zazwyczaj w tym samym miejscu. I na górze fakt, mam takie jedno pasmo, które jest falą
Musiałybyśmy porównać produkty, które obydwie stosowałyśmy oj maruda jestem, wiem, wiem
Często mam tak samo Na spodzie spirale, na górze fale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140410_155054.jpg (107,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140410_155215.jpg (71,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2014-04-13, 18:44   #4404
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Hehehe, szopa jak zwykle Długie są, ale jakoś tego tak nie widać.
Nooo to już mój znak rozpoznawczy ale cieszę się nią bo się mężowi podoba czochra mnie po głowie z błyskiem w oczku i komentuje że mały hobbit jestem

nez123, śliczne włosy
Stary 2014-04-13, 18:47   #4405
Chatul
ma zielone pojęcie

Ale pędzicie w tym wątku…

Cytat:
Wrzucam włosiska tak jak pisałam troche rozmazane zdjęcie ale widac cos
Cudo

Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
No i dobra... pierwsze olejowanie za mną po umyciu głowy pierwszą myślą było: jakie one "ciężkie". Potem hop z maską z kallosa na 2 minutki, rozczesane z maską, zimne płukanie i żel lniany. Gniecenie trochę na szybciocha więc nie równe ale... wiecie co? Dawno nie miałam tak miękkich i błyszczących włosów

Wizażu jak dobrze, że jesteś
i Wy oczywiście też

a teraz szybkie ubieranie i do rossmana. I do pracy ;(
Podoba mi się

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja odnośnie śpiewania, ale konkretniej to włosów. Otóż w najbliższych dniach szykuje mi się kilka występów... Niby nic takiego, ale człowiek chciałby jakoś wyglądać. Niestety, akurat w te dni ma być chłodno, wilgotno, deszcz itd. Mimo regularnej pielęgnacji (wydaje mi się, że naprawdę dobrej, różnica i tak jest spora przy tym, co było), moje włosy w taką pogodę stają dęba, ale zarazem się rozprostowują. Wygląda to naprawdę fatalnie. Na uczelni czy w pracy to znoszę, ale to mają być wyjątkowe dni...

Stąd pytania:
lepszy fryzjer, wyprostować porządnie i się nie martwić? Bardzo się boję, że nawet jednorazowe, takie dokładne wyprostowanie może je zniszczyć, proszę o radę.
Albo inaczej: jak radzić sobie w taką pogodę? Zmiany pielęgnacji teraz nic nie dadzą, chodzi mi o doraźne sposoby. Włosy wysokoporowate, grube i twarde jak skały. Dodatkowo na deszczu rozprostowane i bez życia.

Nie stylizuję niczym, w ładną pogodę tylko odżywka b/s i są piękne fale, chyba typu 2b, ale nawet jakiś rulon się czasem pojawi. Błagam, poradźcie!
A jak Twoje włosy reagują na kręcenie, np. na wałkach? Może by je zakręcić i zrobić bałagan na głowie? Wtedy pogoda nie powinna aż tak negatywnie wpłynąć na ogólny kształt fryzury.
Chyba, że Twoje włosy źle znoszą kręcenie, to można pomyśleć o wyprostowaniu. Jednorazowe prostowanie nie powinno zniszczyć włosów (choć to zależy jeszcze od prostownicy, temperatury i samych włosów). Gorzej, jak włosy nie lubią być proste i już chwilę po prostowaniu próbują się kręcić, wtedy mała szansa, że fryzura wytrzyma cały występ.
Stary 2014-04-13, 18:54   #4406
JudytaKas
Zakorzenienie

nez123 śliczne masz włoski
Ja już siedzę z sucharkami

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:56   #4407
wicherek1989
Zakorzenienie

Która doradzi jak moje kudły podpiąć w naturalnym stanie 26 kwietnia na wesele koleżanki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 19:09   #4408
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
kolor
Na tym zdjęciu kolor mocno przekłamany niestety
Twój przód mnie zauroczył
Stary 2014-04-13, 19:50   #4409
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Jakby sobie któraś chciała fundnąć ekstra nawilżenie, to zdaje się, że żel lniany robiony na naparze z kwiatów lipy takie daje. Tylko troszkę rozluźnia skręt, ale moim zdaniem, akceptowalnie.
Pachnie niesamowicie, trochę miodowo, ale ładniej
Na zdjęciu jest po wyschnięciu ten żel + żel z Lidla - nie dał rady zrobić sucharków. Aha, no i na tym żelu robiłam wcześniej olejowanie. Generalnie jestem zadowolona i będę testować teraz, zobaczymy jak z innymi produktami. Aha, dzisiaj myłam włosy tylko Pottersem lotos i kolagen.
Ślicznie się pokręciły! Kurcze, strasznie intrygująca ta lipa

Cytat:
Pysia, tak, ten
Floria, ale piękne

A ja dzisiaj takiego wariata znalazłam

Przesłodki ten wariat ale skoro chcesz je mieć do pasa to się ciesz, że każdy kosmyk taki nie jest, bo z takim skrętem to by do pasa za trzy lata dobiły

Cytat:
Uwielbiam Twoje włosy! Objętość, skręt, wszystko!

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Przyjmiecie zagubioną włosomaniaczkę?
Trochę mnie tu nie było (rok?dwa lata? Nawet nie pamiętam...)
W załączniku zdjęcia moich włosów z wczoraj, po całym dniu Wybaczcie kiepską jakość, zdjęcia robione telefonem
Tyle ślicznych "nowości", cudne!

Cytat:
Która doradzi jak moje kudły podpiąć w naturalnym stanie 26 kwietnia na wesele koleżanki?
Może jakimiś żabkami podpiąć luźny kok? albo coś takiego : klik, tylko może troszkę lżej spięte.. na Twoim buszu powinno wyglądać fajnie

Dawno Wam tu nie zawracałam głowy moimi oszołomami, więc wstawię dzisiaj. :p Trochę żel i ugniatanie, trochę "złączone ślimaki".
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sobota12.jpg (33,0 KB, 29 załadowań)

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

Edytowane przez bijum
Czas edycji: 2014-04-13 o 19:55
bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 21:32   #4410
Seviwren
Raczkowanie

Zwracam się do was z pytaniem. Nie... - ja błagam o pomoc.
Czy ktoś po używaniu Jantaru dostał strupów na skórze głowy?
I co mogłabym nakładać aby trochę to podleczyć? Żel lniany da radę?
Bo obecny stan - jest koszmarny, a ja nie mam pojęcia co robić

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości