|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Wczoraj umylismy szarym mydlem, wysuszylismy, zasypalismy pudrem i rano byla spora poprawa, ale moze sie powtorzyc... Krem z cynkiem z kolei rano nalozylismy. Cytat:
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. tez lubi maualne zabawy -aktualnie najlepiej cos co sie rozdziela na dwie czesci np. zakretka i butelka, albo pomadka
|
|
#1593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie... Nie, na pewno nie
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj moja mama zorganizowała, w wolnej chwili wrzuce fotki do klubu
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja mam migdalowy, i avocado - w zielarskim powinnas jakis olejek dostac, albo w drogerii czy w aptece - ale oliwa tez sie sprawdza). Biedny Krzys, musialo go bardzo bolec ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() Czekam na fotki
|
|
#1596 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj dla Oliwki |!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() i Pawełka !!!! ![]() Podczytuję, ale z odpisywaniem jestem w lesie ...Jakoś mi szybko czas leci, w piątek spotkałam się z koleżankami, jak wróciłam to L. była tak zmęczona, że padła a ja razem z nią Więc wieczorem jak usnęła spędziłam wieczór na gotowaniu ![]() A wczoraj wieczorem w końcu chciałam obejrzeć jakiś film, bo daaawno nic nie widziałam. Obejrzałam połowę z kilkoma przerwami na karmienie, dzisiaj wieczorem obejrzę resztę :PL. śpi, więc mam chwilkę, to spróbuje nadrobić. Cytat:
Ale dziękuję Ci bardzo za wpis o rozwoju dzieciaczków, rozjaśnił mi nieco i wyjaśnił, czuję się lepiej, że to rozwojowe. Teraz jak L. wpada w ryk to siadam obok niej i czekam chwilę, a potem robię coś śmiesznego i pomaga. Wcześniej chciałam utulić, a to wywoływało jeszcze większa histerię, więc teraz jest lepiej, daje jej chwilę na wyrażenie emocji i odwracam uwagę, na razie skutkuje. ![]() Cytat:
Cytat:
2. Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
moderna pisałaś o jakiejś zaporze wodnej na placu zabaw - co to? Ciekawi mnie okrutnie
|
|
|
#1597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
włosków współczuje -tzn kolorku .... ale robiłaś u fryzjera??? bo jeśli tak - to ze Cie tak wypuścili ![]() . ja pamiętam jak miałam blond to w razie czego mają płukanki i po nich sliczny czyty blond wychodzi .polecam wszystkie farby profesjonalne loreala - maja takie specyfiki ze nawet rasowe brunetki jak ja miały piękny czysty blond .najpierw nakładają farbe ,potem tą niby płukanke -diacolor i to właśnie jest ich tajemnica . Cytat:
dla Oliwki Cytat:
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia - co prawda nie mam doswiadczenia z odparzonymi pupami ale na pewno maka ziemniaczana jest dobra. Na pecherze chyba kremu zadnego bym nie dawala. Dobrze ze poprawa jest.
Musze sie zaraz ewakuowac z domu z J. zeby tz sie przespal przed noca bo do pracy idzie a jak na zlosc J. nie chcial deseru zjesc. Chyba na spacer wezme..?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
cathlyn hehe.. jest reczna pompa wodna, pozniej ulozone kamienie, dalej jest taka metalowa tama, ktora mozna otworzyc i woda plynie wtedy dalej rozlewajac sie na mini jeziorko
![]() Jak nie zapomne to pstrykne zdjecie
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Oliwko!!!!!
Tasia, współczuję. Lepiej? Oliwka-Kurczaczku ![]() ![]() (dawaj focisze!)Anika, zaglądam i zaglądam - czekam na zdjęcia z imprezki ![]() Łączę się z kłócącymi się trzeci raz (piątek) w naszym długoletnim związku wióry leciały... ojjjjj, leciały....konstruktywne wnioski: brak, a w zasadzie stanęło na tym, że szczęścia nie zaznam póki nie mam gdzie klamotów trzymać i plan jest: szafy na wymiar, rolety porządne i wtedy nagroda - laptop dla Kasi (żeby Panikę do decyzji i szybkich działań zmobilizować). ciekawe co z realizacją ![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-13 o 19:28 |
|
|
|
#1601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
#1602 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Za bilans ![]() Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ LEPSZEGO DLA OLIWKI
ZDRÓWKA I SZCZĘŚCIA KOCHANA KRUSZYNKO Nestelle tak u fryzjera ja w życiu nigdy nie tknęłam sama włosów i to nie płacę mało i zazwsze byłam zadowolona zawsze robi mi lorealem ostatnimi czasy tymi 3d czy jakoś tak sama się nie pytam ale nie wiem wydaje misię żę kurczak jestem tak więc we wtorek szukaj kurczaka w sb ![]() Pani wstyd wstawiać ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Nestelle obecnie mała chodzi spać tak 20:00-20:30 ostatnio 3 dni miała takie że szła po 21 spać a jeszcze niedawno spać chodziła o 22 ale miała dwie drzemki w ciągu dnia a od kiedy ma jedna to chodzi o 20 choć jak była starsza i miała dwie drzemki to sama się tak ustawiła na spanie między 20 a 20:30. |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy Wasze dzieci maja czyste buciki, czy tylko my takie fleje?
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Czyste
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-04-13 o 22:06 |
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze, że mamy dwie duże szafy... tak naprawdę musimy zrobic coś co miało być zrobione 3 lata temu... mieszkanie mamy wciąż jakby nie było nasze, za dużo poprzednich właścicieli. hehe poka poka będzie punkt odniesienia
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Pani widziałam twój komentarz w klubie a więc ja nie wiem już jak będzie wyglądał tort byłam zamówiła ale dostałam 5 punktów i 100 zł
pierwsze punkty w życiu doigrałam się więc między wypisywaniem mandatu zamawiałam tort i mufiny i inne cuda tak więc sama do końca nie wiem ale nie chciałam napaćkać tak więc biały piętrowy z motylkami i koralikami czylu kropkami które bedą pasować do balonów serwetek itp. mam nadzieję że jakoś się to zgra---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Moderna moje dziecko nie nosi butów jeszcze, kupiłam jej 3 pary z inch blue czyli takie ciapaki ale ona z nóg ściaga dostała od cioci takie różowe w kropki z pepco trampki na rzepy ale też je ściagą jedną nogą o drugą na spacerze we wtorek kolejne podejście do kolejnych bucików zobaczymy .... no ale my jeszcze nie chodzimy ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- właśnie pochłonęłam całą dużą pizze i zjadłam dziś pudełko merci które dostałam na w prezencie, a im dłużej karmię tym większa kolekcja win mi się zbiera ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Pani
|
|
|
|
#1608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas czworka jedna wyszła, w nocy znów wrzaski....dzis dostał czopa i na razie spi-ja tez ide paaa!
|
|||
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLIWKI!!!
współczuje wam kłotni z tż ah ci faceci ![]() i chwale się Florek pije sam z kubka
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie czuję się mile widziana na tym forum, chyba tu nie pasuje, bylo miło, ale chyba się pożegnamy
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :conf used:
|
|
|
#1613 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki, dziewczyny. Jest duzo lepiej z pupcia
Ale i kupka byla dzis jedna i inna, tzn bardziej zestalona, niz ostatnio - a odparzaly te rzadsze. Na razie tylko zasypki uzywamy, bez kremow i wyglada coraz lepiej Mialam jutro jechac do pracy po zaswiadczenie, z Krzysiem, ale pogoda ma byc okropna, wiec Mama pojdzie troche pozniej do pracy i posiedzi z Nim, a ja obroce sama z rana. Obym tylko zalatwila ![]() A dzis dwa razy byl samodzielny kroczek!!!
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-04-13 o 22:53 |
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
dla Oliwki i Pawelka..!DRAGUSIA - CATH - polecam sie na przyszlosc ;-) PANIka - ja TEZ SIE DALAM NABRAC Wspolczuje wam tych klotni - sciskam was mocno tak samo mocno 3mam by jakos sie wam tam poukladalo. BUTY mamy Brudne Dzisiejsza Akcja Milusia, szykujemy sie do spania - mysle aaa wezme nocnik pampka zdejme posadze moze sie wysika i co NIE ZDARZYLAM POSADZIC bo sie posikal na szczescie na panele hehe. Mina bezcenna...! Jutro mam zamkniecie. Dzis sie spoznilam 15min :-/. Ehh. Ale za to mialam "obstawe" jak wracalam - mama z Milusiem przyjechali do centrum by ze mna wrocic Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia
dla Florka za samodzielne picie Czy któraś może mnie oświecić? odnośnie szczepień Mała była szczepiona od samego początku na pneumokoki (3 zastrzyki) i na rotawirusy ( dawki do picia) oprócz tego szczepionka 6w1 więc ostatnie szczepieni było 5-6 mc teraz czeka nas kolejne te mięszy 13-14 miesiącem na ospe, odrę, różyczkę i jeśli mała dostała 3 dawki na pneumokoki to jeszcze się podaje czy już zakończone są one? Wiem że jak chcę szczepić na meningokoki to lepiej żeby odczekać parę tygodni żeby nie obciążać organizmu dziecka a ja się boję tej mmr lepsza będzię priorix szczepić zgodnie z kalendarzem czy jednak czekać? sama nie wiem Co myślicie o szczepionkach wzwA? |
|
|
|
#1616 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) ja bym nie wyszła dopóki by nie poprawili ....wróc do nich .sb....cholerka miałyśmy się spotkać.... a ja się umówiłam z mamą na zakupy swiateczne dla dzieci ,jszcze nie wiem gdzie pojedziemy -ale odmówić nie mogłam bo z mamą jade raz na rok jakiś ... spotkamy się kiedyś? w jakiś wtorek???? raczej czyste .zależy czy po kolanach idzie po ziemi ![]() Cytat:
![]() Wiecie doszło już do tego ze az tak brak mi czasu ,ze musze się umawiać z kalendarzem w reku nawet z rodziną , szkoły ,zajecia ,uroczystości ,budowa i teraz jeszcze swieta ....naprawdę mam wyliczone od -do .masakra jakas .....z piciem z kubeczków .... u nas niekapek nie funkcjonuje .R nie wie co z tym robic-nie umie się zassać...wiec musze te zabezpieczenie wyjmować i wtedy z niekapka robi się kapek ...a R jak tylko dorwie to wstrząsa i mokre wszystko ,wszędzie trafia byle nie do ust .ale Ale zauważyłam ,ze najbardziej mu idzie obserwacja jak starszaki pija z tych sportowych butelek i ...tez pije ,czyli ma tak samo jak starszaki gdy były male - nie chcieli tez z kubeczkow tylko z butelek ze sportowym ustnikiem .... Jutro przyjedza dziewczyna brata - wybrać ciuszki po Nince .tak dziś przeglądałam ....chyba się rozpłacze jak mam je wydac ,takie sliczne -malusie ,jak na laleczke ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() super ze lepiej już z pupą . Cytat:
ja mam to samo . pneumo zakończone . reszta pytan nie odpowiem bo nie wiem.... ide gdzies za miesiąc wiec wtedy się dowiem co dalej. ide spac bo ledwo widze ,dobranoc
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, puzzli piankowych i jeszcze kilka innych hitów![]() Tak, tak to Wasza wina ;p)i może czasem wygldać, że ktoś sie nie zgadza, zgłasza swoje uwagi lub zdziwienie, ale na pewno nie wyklucza lub odrzuca. Trochę dysttansu do siebie i do nas też![]() Tak wiem, miałam iśc spać;p p.s OLIWKA Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-04-13 o 23:51 |
||
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nestelle nie ma problemu rozumiem Ja mam zamiar jak mi się uda czasowo być w sb i później wstąpić na maltę w sumie poszukiwania ciuszków tylko dla małej A co do włosów ostatnio jak wychodzę od nich to zawsze mam mocno uplecione włosy tak by się trzymały do następnego dnia na basen z resztą od kiedy mała jest to prawie w ogóle nie noszę rozpuszczone tylko jakieś kitki, warkocze, koki. W sumie pytałam się czy nie jest żółty bo mi się wydaje że kurczak to że nieby nie mi się wydaje ale w domu jak wymyłam wyprostowałam rozpuściłam to ewdentnie kurczak ehh oby znalazły chwile czasu by mi nową farbę włożyć albo jakś płukankę. Ototo Aniela ostatnio też jak widzi butelkę z dziubkiem to nie chce jej puścić i próbuje pić z niej w ten sposób to sporo wody wypije Amelie wydaje mi się że przesadzasz z tego co kojarzę ostatnia strona lub dwie to co chwile ktoś odpowiadała więc chyba raczej nie ignorowana a pozatym skoro nas czytałaś wiesz co o tym myślimy. Klementyna a jak ty sobie wyobraźasz nie odpisywać Tak swoją drogą już dawno wiedziałam, że danonki to zuo ale myślę że gdyby nie wy to pewnie bym podała dziecku a na pewno podawała bym zwykłe kaszki a nie holle chyba że sama bym w necie na nie wpadła. Ale brzydka pogoda się zrobiła
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-14 o 07:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Rok temu była już z nami ponad 4 godzinki 

) nie piszczę
a dla mnie to jeszzce nie ten wiek na wymarudzenie sie..

trzeci raz (piątek) w naszym długoletnim związku wióry leciały... ojjjjj, leciały....

pierwsze punkty w życiu doigrałam się
wzięła jedno jajo przepiórcze włożyła do buźki zaraz wpychała drugie no ale jej się nie mieśćiło zabrałam jej to drugie to się popłakała
.