Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 23:40   #991
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Susanna, Bajka mamy dzieci w podobnym wieku i tak samo Ola, też nie siada i nie ma zębów, nie pełza, nie raczkuje mam nadzieję że to nic złego.
Natomiast przemieszcza się turlając...
Stary 2014-04-14, 01:13   #992
Brydzia_
Zakorzenienie

w tygodniu to jeszcze staram się nadrabiać ale w weekendy zupełnie nie ogarniam w sob byliśmy 2 raz na basenie Igorowi się coraz bardziej podoba
no i na dniach powinien pojawić się 1 ząbek

od pt ma 'rozciete' dziąsło... no i pod łyżeczką stuka ile trwało u was od tego momentu do momentu wyjścia zęba ?
dzisiaj pierwsza ciężka nocka co chwile się budzi z takim przeraźliwym płaczem tak mi go szkoda biedaczek się męczy...

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:03   #993
angelikada
Wtajemniczenie

Hej witam się po tragicznej nocy z bólem głowy i pleców.. Koszmar jakiś ja mojego dziecka chyba nigdy nie zrozumiem zwłaszcza jej pobudek z nie wiadomo jakich przyczyn
Stary 2014-04-14, 08:10   #994
papalinka83
Zakorzenienie

Hej
Mam tak na szybko pytanie: od 4 dni Ola dostaje gluten w ramach ekspozycji i od przedwczoraj pojawiły się u niej takie małe czerwone lekko wypukłe kropeczki na dekolcie i podbródku. Kilka dni przed glutenem podałam pierwszy raz banana, ale w dzień pojawienie się kropek już go nie jadła. Czy gluten może powodować wysypkę? Tak sobie myślę, żeby dzisiaj jeszcze podać i sprawdzić, czy się zmiany zaostrzą, bo wtedy by to chyba wykluczało banana, skoro już go nie dostaje? Wcześniej u nas skaza się objawiała łuszczeniem i bardzo suchymi czerwonymi plackami w zgięciach rąk, nóg, na buzi, itp a kropek nigdy nie było

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:12   #995
kaska87
Zakorzenienie

hej

u nas pogoda do
dzisiaj ma moja kuzynka z zaproszeniem na komunie przyjechać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:20   #996
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Hej hej!
Dawno mnie nie było. W zeszłym tygodniu załapałam jakąś infekcję, 39,5 C - przez dwa dni ledwo żyłam, aż Mąż wziął dzień urlopu żeby zająć się Stasiem bo ja nie byłam w stanie. Oczywiście potem maluch też był chory ale to już w ogóle masakra była, ponad 40 C gorączki! I znowu obeszło się bez antybiotyku, dostał tylko przeciwgorączkowy lek i Biseptol. Po jednym dniu gorączka spadła. Ale strachu się najedliśmy... w nocy to aż chciałam na IP jechać był tak rozpalony. Być może to ząbki tylko, że on cały czas ssie paluchy, widać, że go dziąsła bolą a nic nie wyszło Tak mi żal Stasiczka tak długo się męczy.
Co do raczkowania/pełzania to nasz leń też nie ma na to ochoty, być może minie ten etap i od razu zacznie siadać i chodzić. Zobaczymy. Obraca się wokół własnej osi, turla, przewraca i w ten sposób przemieszcza

Gratki dla dzieciaczków, które obchodzą dziś rocznice
Współczuje przeżyć. Dobrze, ze gorączka spadła, moze rzeczywiście zabki.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej hej w końcu znalazłam chwilę

Marcin standard chory.. przechodzimy angine, antybiotyk, dziś już bez goraączki ale piątek sobota dał nam popalić dokladnie miesiąc trzymają się nas te nieszczęsne infekcje
Ania tfu tfu na razie zdrowa

a co do niani.. haha, idealna nie jest mam zastrzeżenia, ale pomału uczymy się zwracać sobie grzecznie uwagę jest naprawdę ok, zaradna babeczka, tylko trochę rozpieszcza Marcina

brawo Tusiu kiedy to minęło mój Marcin wczoraj pół roku skończył
Duzo zdrowka dla Marcinka.
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

w tygodniu to jeszcze staram się nadrabiać ale w weekendy zupełnie nie ogarniam w sob byliśmy 2 raz na basenie Igorowi się coraz bardziej podoba
no i na dniach powinien pojawić się 1 ząbek

od pt ma 'rozciete' dziąsło... no i pod łyżeczką stuka ile trwało u was od tego momentu do momentu wyjścia zęba ?
dzisiaj pierwsza ciężka nocka co chwile się budzi z takim przeraźliwym płaczem tak mi go szkoda biedaczek się męczy...
Fajnie, ze na basenie sie podoba. A co do ząbka, to nie mam pojęcia, bo Wiki bezzebna, ale coś kojarzę, ze dziewczyny o 2 dniach pisały.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej witam się po tragicznej nocy z bólem głowy i pleców.. Koszmar jakiś ja mojego dziecka chyba nigdy nie zrozumiem zwłaszcza jej pobudek z nie wiadomo jakich przyczyn
Witam w klubie niewyspanych u nas karmienie co 2 godziny, nie wiem co jej sie poprzestawialo,a były juz tylko 2 karmienia.
A u Ciebie to nie skok ? Bo chyba tygodniami by sie zgadzało.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

u nas pogoda do
To szykuj porfel ciocia My tez mamy zaproszenie, ale bez sensu termin, 4 maj, dzien powrotu z długiego weekendu, co u nas wiąże sie z masakrycznym korkiem przy wjeździe do wawy, wiec chyba odpuścimy. Podziękuje za kilka godzin z syrena w środku
Stary 2014-04-14, 08:26   #997
kahunia
Zadomowienie

Karolson
teraz mi sie przypomnialo o tym foteliku RWF. Pewnie ze facet z bloga robi reklame - ma czas, pojecie o tym to robi Ale w sklepie ma tez normalne foteliki. A pokazywalas tz'towi filmiki? Bo mnie one przekonaly. I nie wiem, moze niech zglebi temat i moze sie przekona.

My cale szczescie dostalismy zastrzyk gotowki od mojej mamy i juz powiedzialam ze przeznaczam je na fotelik

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
U nas to samo całą noc z wywalonym cysiem spałam. moje dziecko jest nieprzwidywalne, bo raz prześpi całą noc a drugi raz budzi sie co godzinę.

Podoba sie Wam ksiega dźwieków? To polecam w podobnym stylu książeczki z serii ,, poznaję słowa i dzwięki". Bardzo fajne rymowanki zachęcające do mówienia. Moja Majusia bardzo je lubi.

Nie wyświetlają mi się te kreacje na tel dla Czarnej buu specjalnie chyba odpalę lapka :P bo umrę z ciekawości
Dzieki za namiar na ksiazke Ksiega dzwiekow mi sie bardzo podoba Amelka oczywiscie najchetniej by ja zjadla Ale mam do niej jedno ale "Szpinak robi bleee" - ja tam Amelce mowie ze "Szpinak robi mniam "

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
dla Mikiego
Encia mi dziś usiadła z pleców, podciągając się TYLKO na mięśniach brzucha
Moze u mamy podpatrzyla

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

a i jeszcze mam pytanie odnosnie zakupow w h&m
czy moge pojsc z kuponem za zamowienie newslettera na mojego tz ??
czy tylko moge na swoje nazwisko?
Pewnie ze mozesz

Cytat:
hej

u nas pogoda do
U mnie leje i caly dzien tak ma byc

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:29   #998
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas: szaro, buro i ponuro. od razu człowiek ma gorszy nastrój (dodajmy do tego noc z milionami pobudek).

wczoraj wróciliśmy późno z chrzci. było bardzo przyjemnie, Jasiek jak zwykle zadowolony z takiej ilości nowych twarzy
dostał przy okazji w perzencie doidy cup. także mamy już do testowania dwa rodzaje niekapków i ten kubeczek

matal gratulacje! masz świetną formę! Az mi wstyd jak pomyślę jak ja się zapuściłam z moją kondycją…
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Boże, jak ona wczoraj strasznie płakała wieczorem... Okropnie, chyba jeszcze nigdy aż tak a przecież bywało juz bardzo żle. [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]Daliśmy czopka, bo mimo że temperatura ok, to krzyczała jakieś "ełej ełej" i tak ciągle [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]Potem jakoś spała, ale tylko 3 godziny i pobudka... Nie wiem co jej jest. [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]Dziś niby ok, ale pewnie znowu popołudniu się zacznie jazda, od czwartkowego szczepienia jest codziennie to samo. [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]
biedna Zuza a jak dzisiaj się czuje?

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tal w skrócie to sebek goraczkuje cały czas nie wiem łaj[IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image002.gif[/IMG] wczoraj było 37 a dzisiaj cały czas 38-38,5 mierze na zmiane w pupie i pod paszką ...mauda straszna i wesołek zrazem [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG]
już dzisiaj wybuchnełam przy obiedzie i się rozryczałam ...bo po prostu mam dość ....nawet na pupie nie mogę usiąśc 5 min bo jak mały śpi to duży potrzebuje uwagi a jak mam czas to muszę sprżatac gotować itp[IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image004.gif[/IMG]
zdrówka dla Adiego i Sebcia
Wyszły mu krostki? może to ospa się zaczyna tą gorączką?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Już nadraiam

Ale miałam Wam pisać,że Tusia dzisiaj skończyła 7 miesięcy![IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image005.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image005.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image006.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image006.gif[/IMG]
najlepszego dla Tusieńki!!!:roza :

Cytat:

a dzisiaj na basenie wszyscy łącznie z instruktorem patrzyli na wygibasy Tusi, robiła dziwne figury nogami w wodzie, szpagaty[IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG] normalnie będzie tą pływaczką synchroniczną[IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG]

aaaa i mokre włosy już totalnie leciały jej do oczu, nawet instruktor polecił ściąć lub nosić spinkę, ale ponieważ ze spinką sobie nie wyobrażam, to mąż w końcu zgodził się obciąć, pojedziemy w tym tygodniu[IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image005.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image005.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image005.gif[/IMG]
czekamy na foto nowej fryzury

Cytat:
Bajka nam też Miki siadać zaczął z pleców [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image007.gif[/IMG]ale głównie z brzuszka więc spoko [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image008.gif[/IMG]a dzisiaj pierwszy raz wstał trzymając się krzesełka do karmienia- miałam stan przedzawałowy [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG]a raczkuje już, że masakra [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image007.gif[/IMG]w ciągu 3 dni zrobił taki postęp, że [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image009.gif[/IMG]nie wiedziałam, że dzieci tak szybko ogarniają [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image010.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image008.gif[/IMG]

obżarłam się [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image003.gif[/IMG]mąż zadowolony- fajne prezenty dostał [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image011.gif[/IMG]ja też- sok z buraka, morele suszone i winogrona czerwone na anemie [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image012.gif[/IMG][IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image013.gif[/IMG]
brawo dla Mikiego za szalone postępy
pyszne prezenciki dostałaś

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Hej hej!
Dawno mnie nie było. W zeszłym tygodniu załapałam jakąś infekcję, 39,5 C - przez dwa dni ledwo żyłam, aż Mąż wziął dzień urlopu żeby zająć się Stasiem bo ja nie byłam w stanie. Oczywiście potem maluch też był chory ale to już w ogóle masakra była, ponad 40 C gorączki! I znowu obeszło się bez antybiotyku, dostał tylko przeciwgorączkowy lek i Biseptol. Po jednym dniu gorączka spadła. Ale strachu się najedliśmy... w nocy to aż chciałam na IP jechać był tak rozpalony. Być może to ząbki tylko, że on cały czas ssie paluchy, widać, że go dziąsła bolą a nic nie wyszło [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]Tak mi żal Stasiczka [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image001.gif[/IMG]tak długo się męczy.
Co do raczkowania/pełzania to nasz leń też nie ma na to ochoty, być może minie ten etap i od razu zacznie siadać i chodzić. Zobaczymy. Obraca się wokół własnej osi, turla, przewraca i w ten sposób przemieszcza [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image008.gif[/IMG]

Gratki dla dzieciaczków, które obchodzą dziś rocznice [IMG]file:///C:\Users\Danusia2\AppData \Local\Temp\msohtmlclip1\ 01\clip_image008.gif[/IMG]
zdrówka dla Stasia!

Cytat:
No i weekend zlecial. szkoda, ze tak szybko...
Ale przynajmniej troche przystopowalyscie, wiec mialam szanse nadrobic i jestem na biezaco

chcialam sie pozalic, ze po kilku dniach przerwy Jakub znowu nie moze zasnac w dzien, jest straszny krzyk, choc ledwo zywy ze zmeczenia
aktualnie dziala tylko usypianie w wozku. niechetnie z tego korzystam, ale coz mam zrobic tylko boje sie, ze sie przyzwyczai
w nocy znowu jest pobudka kolo 24, biore go do siebie i jakos spi do 4, jedzenie i do 7 pospi. ale spie czuwajac i ciagle jestem niewyspana.
juz z tego wszystkiego brak mi cierpliwosci i czasem mnie nerwy ponosza choc wiem, ze tto nie jestabsolutnie wina malutkiego...

a z dobrych rzeczy to Kubus zaczal sie rozkrecac. dzis to az bylam w szoku, bo z reguly lezal spokojnie na brzuszku i bawil sie zabawkami, a dzis dal pokaz - pelza, kreci sie wokol, przekreca sie z plecow na brzuch i odwrotnie, probuje podniesc sie na kolankach do czworakow... co mnie niezmiernie cieszy moje Sloneczko kochane, kiedy tak uroslo.

gratulacje dla ubusia - rozkręca się chłopak

Cytat:
hej hej w końcu znalazłam chwilę

Marcin standard chory.. przechodzimy angine, antybiotyk, dziś już bez goraączki ale piątek sobota dał nam popalić dokladnie miesiąc trzymają się nas te nieszczęsne infekcje

a co do niani.. haha, idealna nie jest mam zastrzeżenia, ale pomału uczymy się zwracać sobie grzecznie uwagę jest naprawdę ok, zaradna babeczka, tylko trochę rozpieszcza Marcina

brawo Tusiu kiedy to minęło mój Marcin wczoraj pół roku skończył

najlepszego dla Marcinka

i zdrówka dla bidulka
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej
Mam tak na szybko pytanie: od 4 dni Ola dostaje gluten w ramach ekspozycji i od przedwczoraj pojawiły się u niej takie małe czerwone lekko wypukłe kropeczki na dekolcie i podbródku. Kilka dni przed glutenem podałam pierwszy raz banana, ale w dzień pojawienie się kropek już go nie jadła. Czy gluten może powodować wysypkę? Tak sobie myślę, żeby dzisiaj jeszcze podać i sprawdzić, czy się zmiany zaostrzą, bo wtedy by to chyba wykluczało banana, skoro już go nie dostaje? Wcześniej u nas skaza się objawiała łuszczeniem i bardzo suchymi czerwonymi plackami w zgięciach rąk, nóg, na buzi, itp a kropek nigdy nie było
u nas po kilku dniach od rozpoczecia ekspozycji Jasiek dostał dużej wysypki (czerwone krostki na brodzie, policzkach i tłowiu). Nie wiedzialam wtedy czy to od glutenu czy moze coś z mojej diety (jestesmy kp, a Jasio już wcześniej miał takie "wysypy"). Zrobiłam tydzień przerwy w ekspozycji zeby sprawdzić czy to nie to. niestety nie było żadnej poprawy i nadal nie odkryłam przyczyny wysypki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:40   #999
dodinha
Wtajemniczenie

Hej,witam w klubie niewyspanych.Ta noc to jakiś koszmar.Znowu budziłasię z płaczem,jak zasnęła to znowu pobudka na jedzienie,pomimo mm i butli z kleikiem.Może to brzuszek,bo wczoraj nie było kupki, i zarzucała nóżkami.Sama nie wiem,mam dość:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-14, 08:41   #1000
nena_milka
Wtajemniczenie

No hejka krejzole

Nie wiem kto co pisał bo cyt z tel to jakac masakra więc jadę pamięciòwę

Zeby
U nas dwa dni pezed wyjściem zabka byly najgorsze. Co do mycia to ja myje tą szczoteczką na palec. A przy okazji taki masaż.

Kubek
My mamy niekapek z babyono i jest super. Tylko ze nalewam po 20ml wody max bo inaczej jest wszystko mokre bo pluje TT nam też nie podszedł

Wózek
Zaczynam rozglądać się za parasolka i taki dylemacik... ma któraś taki wózek ze skretnymi kolkami z przodu? Bo ttak jest najwygodniej ale nie wiem czy to się sprawdza też w spacerowkach czy bez sensu zawracać sobie tym głowę? Zastanawiam się czy kupić jakis nowy w pl czy uzywany w no. Tutaj najpopularniejsze są babyjogger i urban jungle. Porządne, w pl kosztuja powyżej 1 tyś ale wcale mi nie wyglądają na poręczny wózek np do samolotu. ..

A ja dzisiaj myję okna dla Jezusa bo świata już nie widać. Dzisiaj myślałam że jest mgła a to tylko uwalone szyby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:46   #1001
teacherka
Zakorzenienie

Bleeee, pada!

Dziś nocka niezła, Zuzka spała 20-00:30, 00:40-2:40, 2,40-6:50. Tak to się da żyć.
Pytacie jak ona po tych atakach płaczu - wczoraj już spokojniej, ale ogólnie jakieś skrajne emocje nią targają - raz się śmieje i cieszy, a za chwile stęka i jęczy.

xViolet - mtślałam to samo! Że jak już się pojawią te maszyny w Lidlu to kupię... Za chwilę juz stwierdzałam, że nie, że po co, że za drogo, że za dużo miejsca... W sumie dobrze, że ktoś podjął decyzję za mnie. I zapłacił.

Susanna, zdrówka dla Stasia!

Współczuję kiepskich nocek, dziewczyny...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 08:49   #1002
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,witam w klubie niewyspanych.Ta noc to jakiś koszmar.Znowu budziłasię z płaczem,jak zasnęła to znowu pobudka na jedzienie,pomimo mm i butli z kleikiem.Może to brzuszek,bo wczoraj nie było kupki, i zarzucała nóżkami.Sama nie wiem,mam dość:banghead:

Coraz wiecej nas w tym zaszczytnym klubie

Zrobiłam Wiki opaskę na chrzciny, tylko u mnie w pasmanterii kiepski wybór i troszke odcień i struktura materiału nie pasują, ale chyba nie jest najgorzej. Na Allegro nie mogłam nic znalezc, no i wymyśliłam, ze podtrzymać tradycje i zrobię sama, tak jak sobie ozdobę do włosów na ślub W sumie sukienkę tez chciałam z koronką jak moja ślubna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (190,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-04-14, 08:57   #1003
mariiasia
Zadomowienie

hej!
witam się na nowym wątku z opóźnieniem, ale jestem
ostatnio nie mam kompletnie czasu na nic. Szymek zrobił się totalnie absorbujący, nawet teraz siedzi mi na kolanach. poza tym milion spraw do załatwienia i dla mnie samej czasu nie ma wcale.
idę zrobić śniadanko i nadrabiam może mi się uda z tą moją przylepką

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:02   #1004
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Zrobiłam Wiki opaskę na chrzciny, tylko u mnie w pasmanterii kiepski wybór i troszke odcień i struktura materiału nie pasują, ale chyba nie jest najgorzej. Na Allegro nie mogłam nic znalezc, no i wymyśliłam, ze podtrzymać tradycje i zrobię sama, tak jak sobie ozdobę do włosów na ślub W sumie sukienkę tez chciałam z koronką jak moja ślubna
ślicznie Ci wyszła opaska na szydełku robiłaś?

U nas nocka znowu masakra ja już poważnie nie mam siły
Stary 2014-04-14, 09:02   #1005
Asiek84
Wtajemniczenie

hello, nadrabiam

Cytat:
n

Zarzucę Was znowu
Siada czasem po turecku, nie do końca mi wyszło uwiecznienie

I stend (chociaż perspektywa taka,że jakoś dziwnie wygląda)
wow pięknie Tusiu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

To nie tylko Encia taka szalona
To, co ostatnio wyczynia, przeraża mnie. Dziś stanęła na nogach!! Foty kiedy indziej, bo idę spać, jutro o 9:30 biegnę, trzymajcie kciuki, żeby mi astma dała dobiec do mety
i wielkie brawa dla Elenki

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
wyszło

Hm no ja tak myślę że to nabiał bo jak jak pomyśle to wczoraj zjadłam serek homogenizowany, jadłam paste jajeczna i do tego pierogi ze smietana no i dziw że jej coś wyszło beznadziejna jestem ;(
Angelikada nie zadręczaj się, ja też od początku jadłam nabiał i nagle się zmiany na skórze pojawiły... może to wcale nie od nabiału

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzięki za pomoc w wyborze sukienki
na Tobie wszystkie keicki będą super wyglądały

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś w nocy obudził się o północy i 2 h nie spał
a to jaki mały aparacik... Hubi jakis czas temu też był skory do zabawy w nocy...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

laski, help mi! po niedzieli ide kupic rower, ale nie wiem na ktory sie zdecydowac :P
http://www.scott.pl/product.php?id_cat=932&id_prod=5240
a te sa takie same tylko kolorem sie roznia
http://www.domenasportowa.pl/product...er-damski.html

http://www.rowerowy.biz/rowery/mtb/k...g#!prettyPhoto

bardziej sklaniam sie ku kellysowi bo jest wygodniejszy, scott kosztuje tyle samo bo ta wersja co chce jest w tej samej cenie co kellys.
ale nie wiem ktory kolor hahaha, ten ciemny chyba ma za duzo rozu nie? chociaz praktyczniejszy kolor jak bialy
pierwszy

Cytat:

Boże, jak ona wczoraj strasznie płakała wieczorem... Okropnie, chyba jeszcze nigdy aż tak a przecież bywało juz bardzo żle. Daliśmy czopka, bo mimo że temperatura ok, to krzyczała jakieś "ełej ełej" i tak ciągle Potem jakoś spała, ale tylko 3 godziny i pobudka... Nie wiem co jej jest. Dziś niby ok, ale pewnie znowu popołudniu się zacznie jazda, od czwartkowego szczepienia jest codziennie to samo.
biedulka

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
super prezent na pewno się przyda

u Miłka też pojawia się coś podobnego, ale przede wszystkim na buzi i tu było już przed rozszerzaniem diety, na brzuszku też kilka takich suchych czerwonych plamek się pojawiło ale ewidentnie to reakcja na coś co dostał do jedzenia ja nie mam żadnej diety, nie odstawiłam nabiału, bo tak mi radził pediatra, bardzo się poprawiło po zmianie kosmetyków od kiedy kąpię w nivea na brzuszku już prawie znikło, a buzię smaruję kremem nivea sos i po dwóch dniach stosowania już była gładziutka i bez żadnego zaczerwienienia
gdzieś czytałam o tym kremie i chyba zakupię...

cdn
Stary 2014-04-14, 09:08   #1006
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No hejka krejzole

Nie wiem kto co pisał bo cyt z tel to jakac masakra więc jadę pamięciòwę

Zeby
U nas dwa dni pezed wyjściem zabka byly najgorsze. Co do mycia to ja myje tą szczoteczką na palec. A przy okazji taki masaż.

Kubek
My mamy niekapek z babyono i jest super. Tylko ze nalewam po 20ml wody max bo inaczej jest wszystko mokre bo pluje TT nam też nie podszedł

Wózek
Zaczynam rozglądać się za parasolka i taki dylemacik... ma któraś taki wózek ze skretnymi kolkami z przodu? Bo ttak jest najwygodniej ale nie wiem czy to się sprawdza też w spacerowkach czy bez sensu zawracać sobie tym głowę? Zastanawiam się czy kupić jakis nowy w pl czy uzywany w no. Tutaj najpopularniejsze są babyjogger i urban jungle. Porządne, w pl kosztuja powyżej 1 tyś ale wcale mi nie wyglądają na poręczny wózek np do samolotu. ..

A ja dzisiaj myję okna dla Jezusa bo świata już nie widać. Dzisiaj myślałam że jest mgła a to tylko uwalone szyby

Wozek
Ja bez skretnych kolek sobie nie wyobrazam. Ale ja to "ciężką" spacerowka jezdze, bo w terenie glownie - wiec pompowane kola, do samolotu to on sie nie nada

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Madziuchna Ty sie to woda z Oilatum nie przejmuj nic mu nie bedzie moja to w wanience obroty robi nieraz tez sie wody napila teraz najpierw jest zabawa a na koniec mycie to zawsze mniej tych mydlin

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:23   #1007
misia332
Zakorzenienie

nena mam pytanie

Czy was ktoś odwozi na lotnisko w Norwegii czy sami jedziecie i zostawiacie samochód na parkingu jakimś ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:25   #1008
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek
Mój espiro magic 4 ma skrętne koła, jest bardzo lekki i poręczny (jechałam z nim pociągiem) i łatwo się składa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:28   #1009
anutka171
Rozeznanie

Hej

u nas dzis tez pogoda pod psem wlasnie zaczelo padac.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
gratulacje dla ubusia - rozkręca się chłopak
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

Dolaczam
u mnie to juz standard. dlatego polowe nocy spi z nami, zebym choc troche sie przespala.
dzis mialam dodatkowe atrakcje - obudzil mnie silny i dosc dziwny bol brzucha. ja patrze, a Kubus lezy w poprzek lozka i mnie kopie, bo mu bylo za ciasno

Cytat:
No hejka krejzole

jestes rewelacyjna i ja tez uwielbiam Twoje posty

Cytat:

sliczna

Zbieram sie szykowac i lece zostawic Jakuba u mamy, a sama do lekarza.
Maly jeszcze drzemie, jedyny sposob na niego to wozek aktaulnie.
Dokladnie w tym momencie Jakub sie obudzil

A i dokladnie za dwie minutki moje Sloneczko skonczy 7 miesiecy
Stary 2014-04-14, 09:29   #1010
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
xViolet, nie, w normalnej ofercie nie ma, u teściów akurat otwierali Lidla po przebudowie. 279 zł zamiast 399. Nawet przeszło nam przez myśl, żeby kupić w celu opchnięcia dalej, ale w niedzielę już nie było niestety.
Jeszcze nie szyłam więc nie powiem czy warto, boję się, nie umiem :P (w dodatku teściowa dziś zadzwoniła ostrzec nas, że W NIEDZIELĘ NIE WOLNO SZYC...). Ale ładna to ona jest...

Ale sobie skórę na palcu rozwaliłam przez zapieranie brudnych ubranek w tym mydełku Wyżarło mi dziurę
pierwsze słyszę...

na ranę na palcu możesz stosować maść Tribiotic (w sptace można kupić w małych saszetkach)

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Bylismy na spacerku. Wozek sprawuje sie super, specjalnie wybralam trase po polnej, miejscami piaszczystej drodze. Szlo sie ekstra, leciutki, zwinny a na piasku wystarczylo zablokowac kolka i tez sie dobrze prowadzilo. W drodze powrotnej strasznie zaczelo wiac prosto w budke wiec wykorzystalam opcje powiekszonego daszka i z tego jestem najbardziej zadowolona Julkowi w ogole nie wialo do srodka. Zreszta zobaczcie na fotce jak nisko ten daszek nachodzi. Ja w ogole nie zaluje zakupu. Zobaczymy jak bedzie po dluzszym okresie eksploatacji ale w razie czego wozek ma 2 lata gwarancji a dluzej pewnie i tak nie bedziemy nim jezdzic.
świetny wózio

Cytat:
Już nadraiam

Ale miałam Wam pisać,że Tusia dzisiaj skończyła 7 miesięcy!
sto lat Tusiu

Cytat:
my mamy pchacz z FP lewka, Tusia się po nim wsina i popycha go,ale od frontu

a dzisiaj na basenie wszyscy łącznie z instruktorem patrzyli na wygibasy Tusi, robiła dziwne figury nogami w wodzie, szpagaty normalnie będzie tą pływaczką synchroniczną

aaaa i mokre włosy już totalnie leciały jej do oczu, nawet instruktor polecił ściąć lub nosić spinkę, ale ponieważ ze spinką sobie nie wyobrażam, to mąż w końcu zgodził się obciąć, pojedziemy w tym tygodniu:jupi :
niesamowita jest

Cytat:
Tusia najlepszego

Bajka nam też Miki siadać zaczął z pleców ale głównie z brzuszka więc spoko a dzisiaj pierwszy raz wstał trzymając się krzesełka do karmienia- miałam stan przedzawałowy a raczkuje już, że masakra w ciągu 3 dni zrobił taki postęp, że nie wiedziałam, że dzieci tak szybko ogarniają

obżarłam się mąż zadowolony- fajne prezenty dostał ja też- sok z buraka, morele suszone i winogrona czerwone na anemie
sok z buraka HIT

Cytat:
a z dobrych rzeczy to Kubus zaczal sie rozkrecac. dzis to az bylam w szoku, bo z reguly lezal spokojnie na brzuszku i bawil sie zabawkami, a dzis dal pokaz - pelza, kreci sie wokol, przekreca sie z plecow na brzuch i odwrotnie, probuje podniesc sie na kolankach do czworakow... co mnie niezmiernie cieszy moje Sloneczko kochane, kiedy tak uroslo.
za postępy

Cytat:

mój Marcin wczoraj pół roku skończył
zdrówka dla Marcinka i wszytskiego naj na pół roczku

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nie

ale on też nie był posadzony. po prostu rano sie obudził, wzięli go z łóżeczka i położyli go całego na wielkiej poduszce zeby miał miękko (nie że posadzili w poduszkach czy cos) i on sam rękami sie zaparł i dźwignął do góry

Kaska, ja wciąż mam mini zawały jak widze co młody wyczynia. Zamontowaliśmy bramke przy wejsciu do kuchni, bo tam dużo szafek, chemii, to się na niej wspiera i chce dotknąć góry, mimo, że ona wyższa od niego Ah i wstaje i puszcza się jedną ręką
Także ten, przyzwyczaj się do wiecznego stanu przedzawałowego

idę spac, ciężki dziś dzień, myslę, że przez zęby, bo gryzie nas niemiłosiernie i teraz tez budzi się co chwila z płaczem, wiec ide poki noc w miare młoda zeby się zregenrowac
hehe skończyło się dobre

Cytat:

ja chyba też się ruszę i chociaż dzisiaj w sypialni umyję póki młody śpi... a tak mi się nie chce że szok

wczoraj nas nie było prawie cały dzień, rano na 10:30 do kościoła (Hubi całą mszę przespał), później obiad u mamy a popołudniu byliśmy u znajomych... Hubi był mega grzeczny, cieszył się do wszystkich...
Stary 2014-04-14, 09:30   #1011
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
bardziej stawiałabym na banana chociaż no tu nigdy nic nie wiadomo, chyba najlepiej poczekać pare dni z dawaniem jednego i drugiego i wtedy zacząć jednak od glutenu i zobaczysz czy coś wyjdzie czy nie, podobno od glutenu to bardziej reakcje brzuszkowe są dlatego wydaje mi się że to banan, ale niekoniecznie

Cytat:
hej

u nas pogoda do

a ja się cieszę że brzydka pogoda bo będziemy mogły wyjść dopiero w sobotę ehh

Cytat:
To szykuj porfel ciocia My tez mamy zaproszenie, ale bez sensu termin, 4 maj, dzien powrotu z długiego weekendu, co u nas wiąże sie z masakrycznym korkiem przy wjeździe do wawy, wiec chyba odpuścimy. Podziękuje za kilka godzin z syrena w środku

mojego chrześniaka komunia też 4maja
no właśnie, apropo komuni, ile daje chrzestna?

Cytat:

hahahah
Jezus będzie zadowolony bo będzie Was widział przez te okna a nie jak przez mgłe

Cytat:

śliczna
Stary 2014-04-14, 09:35   #1012
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

mojego chrześniaka komunia też 4maja
no właśnie, apropo komuni, ile daje chrzestna?
Larysko ja bym dała 500 zł... na więcej mnie nie byłoby stać...
Stary 2014-04-14, 09:37   #1013
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Dziękujemy za życzenia

I najelpszego dla Marcina Logoasiu!!

Moja nadal ma katar, leje jej się z nosa. Najgorsze jest to,że ona nie pozwala sobie odciągać tego, a w nosie czasem aż furczy. Wiadomo,że jak łazi to samo spływa,ale w nocy tak nie jest.

I co?w nocy jej to chciałam odciągać to nie dawała i chyba jej coś tam naruszyłam, bo z wydzieliną się troszkę krewki pokazało Masakra.
Tempki nie ma, czasem coś pokasłuje, ale na sucho.
nie wiem czy iść do pediatry, bo teraz ospa panuje i się boję...miałam iść na mierzenie i ważenie, no ale nie wiem.Bleee

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
jest ok , nie narzekam
a dlaczego mąż narzeka na tt?

Sto lat dla Tusi

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

5 min to rekord. w nocy bywa że dłużej
tam zaworek ciągle odpada i jak patrzyłam w necie na opinie, to nie tylko nam:/I dziecko nam się ciągle zalewa. Poza tym musi być 3/4 butelki zapełnione wodą i jeszcze trzerba przechylać to nieźle w pionie,żeby leciało. ragedia...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:38   #1014
Asiek84
Wtajemniczenie

żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Stary 2014-04-14, 09:42   #1015
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Larysko ja bym dała 500 zł... na więcej mnie nie byłoby stać...
Stary 2014-04-14, 09:43   #1016
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Chcialam tylko napisac, ze juz nie bede udzielac sie w tym watku.Prosze o usuniecie mnie z listy i linku do opisu porodu.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:43   #1017
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
lubię to

hehe mam to samo... a muszę się zebrać bo do pracy muszę podjechać bony przylisić
Stary 2014-04-14, 09:44   #1018
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
u nas pojawiają się zawsze kropeczki. banan podobno lubi uczulać (chociaż i tak wszystko może) i kilka razy słyszałam,że podawać od 8 miesiąca,ale nie wiem czy skończonego czy jak...

u nas po tygodniu podawania glutenu też były kropki i bolał brzuch, nie byłam opewna,czy to od kaszki. Odstawiłam ją na tydzień, a po ponownym podawaniu już nie było problemu.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Karolson
teraz mi sie przypomnialo o tym foteliku RWF. Pewnie ze facet z bloga robi reklame - ma czas, pojecie o tym to robi Ale w sklepie ma tez normalne foteliki. A pokazywalas tz'towi filmiki? Bo mnie one przekonaly. I nie wiem, moze niech zglebi temat i moze sie przekona.

My cale szczescie dostalismy zastrzyk gotowki od mojej mamy i juz powiedzialam ze przeznaczam je na fotelik

Dzieki za namiar na ksiazke Ksiega dzwiekow mi sie bardzo podoba Amelka oczywiscie najchetniej by ja zjadla Ale mam do niej jedno ale "Szpinak robi bleee" - ja tam Amelce mowie ze "Szpinak robi mniam "

Moze u mamy podpatrzyla

Pewnie ze mozesz

U mnie leje i caly dzien tak ma byc
no i nie zapominajmy,że jednak w Skandynawii wozi się głównie w takich fotelikach, testy wypadkowe też wychodzą lepiej.
mój Teść był ostatnio w Szewcji i się nasłuchał i sam nas teraz namawia na ten fotelik. Więc może powinniśmy podziękować autorowi ośmiugwiazdek za rozpowszechnianie wiedzy na ten temat.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:49   #1019
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna

Cytat:
Hej

u nas dzis tez pogoda pod psem wlasnie zaczelo padac.

dziekujemy

Dolaczam
u mnie to juz standard. dlatego polowe nocy spi z nami, zebym choc troche sie przespala.
dzis mialam dodatkowe atrakcje - obudzil mnie silny i dosc dziwny bol brzucha. ja patrze, a Kubus lezy w poprzek lozka i mnie kopie, bo mu bylo za ciasno

jestes rewelacyjna i ja tez uwielbiam Twoje posty

sliczna

Zbieram sie szykowac i lece zostawic Jakuba u mamy, a sama do lekarza.
Maly jeszcze drzemie, jedyny sposob na niego to wozek aktaulnie.
Dokladnie w tym momencie Jakub sie obudzil

A i dokladnie za dwie minutki moje Sloneczko skonczy 7 miesiecy
Wszystkiego naj dla Kubusia

Cytat:
pierwsze słyszę...

na ranę na palcu możesz stosować maść Tribiotic (w sptace można kupić w małych saszetkach)

Dzięki, jak się wytoczę z domu to podejde do apteki, bo palec jest czerwony, zaogniony i ch**nie boli jak moczę ręce.
A szycie w niedzielę to zdaje się grzech

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hahahah
Jezus będzie zadowolony bo będzie Was widział przez te okna a nie jak przez mgłe

śliczna

Zuzka powiedziała jakieś "ałejejejeje AM" jak się z nią położyłam na karmienie Brzmiało jakby wiedziałą co mówi
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:52   #1020
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś nocka niezła, Zuzka spała 20-00:30, 00:40-2:40, 2,40-6:50. Tak to się da żyć.
.
Ty serio tak piszesz mój za noworodka dłużej spał a ja chodziłam po ścianach, ale ja śpioch

Larysa 500 wystarczy ja jako gość dam 300

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości