Project Runway- polska edycja - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 21:15   #361
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Project Runway- polska edycja

No ciekawie się zapowiada

Ta impreza i potem jak ich Ossoliński budził to jakaś porażka. No i oczywiście teksty Kuby

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:36   #362
pati0090
Zakorzenienie

Kuby i Serafina w ogóle mi się nie podobały, suknie beznadziejne jak dla mnie. Następne rozczarowanie suknia Liliany- nie założyłabym jej.

• Maciej też mnie nie oczarował.
  • Natalii tył mi się podobał. Przód w ogóle- pogrubiał modelkę.
  • Suknia Doroty zwyczajna ale nie zła.

najlepsze; Piotra oraz suknia Mility

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2014-04-13 o 21:38
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:41   #363
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Najbardziej mi się podobała sukienka Mility, a najmniej ta ciążowa Natalii. Piotra też była spoko.

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:42   #364
ada_123
Raczkowanie

oo jak dobrze, że znalazłam ten wątek też bardzo lubię Maćka
co do dzisiejszego odcinka się nie wypowiadam, bo jeszcze nie widziałam
ada_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:52   #365
Margarita
Rozeznanie

Żadna sukienka mi się nie podobała. Nie powinni robić zbliżeń, bo wtedy strasznie widać te wszystkie fatalnie uszyte detale, niepotrzebne marszczenia i wszystkie inne wtopy. Ja wiem, ze tu głównie chodzi o pomysł, ale jakieś minimum przyzwoitości w wykonaniu powinno też być
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:53   #366
pati0090
Zakorzenienie

wydaje mi się, że odpadnie Dorota choć Natalia także popsuła a nie zrobiła sukienkę

Stary 2014-04-13, 21:54   #367
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Pierwszy raz naprawdę podobał mi się projekt Piotra
poza tym Milita super, Serafin też, poza fatalnymi wykończeniami i Liliana, gdyby nie ta długość z przodu

najgorszy Kuba, Maciek i niestety chyba Natalia.

że też Kuba musiał mieć ostatnio immunitet bo dla mnie dzisiaj byłby do odstrzału.
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:55   #368
Tallan
Zadomowienie

Co prawda widziałam tylko pokaz więc o odcinku się nie wypowiem, za to o sukniach tak:
Serafin i Lily- dla mnie tragedia (kolejny raz wybór jury mnie zaskakuje)
Maciek- miałam wrażenie, że to bardziej ozdobna bielizna
jak dla mnie najlepszy projekt to Milita, Dorota i Natalia przeciętnie- ani szału ani tragedii nie ma
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 21:59   #369
pati0090
Zakorzenienie

czyli jednak Dorota szkoda ale rzeczywiście nie był to dobry projekt, choć Natalia miała jeszcze gorszy jak dla mnie

Stary 2014-04-13, 22:17   #370
Triss Merigold
Raczkowanie

Odcinek i zadanie jeszcze głupsze niż poprzednio, nie oglądałam edycji US, ale czy tam też były takie jazdy, że modelka wybiera projektanta i dyktuje projekt, pokazując swój wątpliwy gust, a potem czepiają się projektanta? I jeszcze te odwiedziny rodziny, chłopak, siostra, rodzice (???), jakaś komedia...
Co do samych sukni: jestem ciekawa kto chciałby mieć taką suknię ślubną jak zaprezentował Serafin. Jakieś chętne? Jego chwalenie to jakaś pomyłka, nie sprzedałby ani jednej sztuki tego szarego worka. Liliana -to samo, wątpię żeby dużo osób oprócz Anji Rubik chciało to założyć. Ona miała trochę podobną swoją własną suknię i znowu wychodzi, że Anja ocenia projekty według kryterium 'ja bym to założyła' albo 'ja bym tego nie założyła' i to jest jedyny wyznacznik jej oceny. Suknia była ewidentnie za krótka, a Liliana znowu pokazała to samo origami co zwykle. Według mnie jedynie sukienka Mility od biedy dawała radę. Na minus poza tym modelka Ola, która specjalnie próbowała działać na szkodę Kuby, żeby mu 'odpłacić za resztę dziewczyn' - bardzo niedojrzałe i dziecinne.
A w zapowiedzi przyszłego odcinka Maja Sablewska mówiąca do Macieja - 'musisz być silny, musisz wierzyć w to co robisz' plus Piróg i inni naczelni celebryci TVN - dlaczego oni to robią?

Edytowane przez Triss Merigold
Czas edycji: 2014-04-13 o 23:08
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 22:18   #371
exist_
Zakorzenienie

Sama mam ślub w sierpniu i nie ukrywam że mojej sukni daleko do tych innowacyjnych projektów
Ale najgorzej jak dla mnie dziś Dorota, Serafin i Natalia.

Suknia Lilianny mi się podobała, gdyby była ciut dłuższa z przodu i prawda, że welon nie grał z tym wszystkim. Poza tym suknie Maćka i Mility przypadły mi do gustu. Projektu Piotra nie pamiętam, Kuby mi się nie podobał.
Stary 2014-04-13, 22:27   #372
alexandrika
Zadomowienie

jaką Magda ma wredną siostre te jej odzywki coś strasznego.
alexandrika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 22:32   #373
Margarita
Rozeznanie

Paradoks tego programu jest taki, że w konkurencji na ślubną suknię odpadła kreacja najbardziej oddająca charakter ślubnej sukni.
A za to na drugim miejscu wylądowała szara suknia pokutna, idealna dla początkującej zakonnicy, mającej zamiar umartwiać się cierpiąc w milczeniu w tych boleśnie przyciasnych, krępujących ruchy rękawkach.

To ważna wskazówka dla samych uczestników jak traktować zadany temat.

Poza tym zawsze można spróbować zastosować kryterium - czy Anja Rubik by to włożyła. Jak się okazuje jest to jeden z ważniejszych kluczy do sukcesu.
Stary 2014-04-13, 22:36   #374
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
że też Kuba musiał mieć ostatnio immunitet bo dla mnie dzisiaj byłby do odstrzału.
I tak by dzisiaj nie odpadł

Cytat:
Napisane przez alexandrika Pokaż wiadomość
jaką Magda ma wredną siostre te jej odzywki coś strasznego.
Sama Magda też nie jest lepsza

Sukienka Serafina była jak dla mnie tragedią. Nie rozumiem zachwytów, żadna panna młoda by tego nie założyła. Modelka też zachwycona nie była.

Projekt Natalii moim zdaniem najgorszy. Też pomyślałam, że modelka wygląda jakby była w ciąży. Ale nie przeszkadza mi, że odpadła Dorota, była mało kreatywna.

Podobała mi się sukienka Maćka, czarująca
Stary 2014-04-13, 22:50   #375
asia27100
Zakorzenienie

sukienka maćka, gdyby nie ten pas materiału z tyłu, miałaby piękne plecy.

najgorsza kiecka to sukienka serafina. już widzę minę mojego tżta, jakbym mu sie w niej pokazała w dniu slubu: "really?"

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 22:55   #376
201609081836
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
A w zapowiedzi przyszłego odcinka Maja Sablewska mówiąca do Macieja - 'musisz być silny, musisz wierzyć w to co robisz' plus Piróg i inni naczelni celebryci TVN - dlaczego oni to robią?
oesu już nie mają kogo zapraszać. Zapewne będzie prawić te swoje mundrości

Jak dla mnie wszystkie te suknie jakieś takie brzydkie W sumie to ciężko stwierdzić , która najgorsza bo żadna nie zachwycała:-d
201609081836 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 22:59   #377
iksinska
Raczkowanie

Słaby ten odcinek. Suknia Liliany moim zdaniem najlepsza. Jeszcze Piotrka mi się nawet podobała. Sukienka Serafina porażka. Na śluby ale chyba zakonne

A ci rodzice, chłopak i siostra na przymiarkach to jakiś żart chyba. O co w tym w ogóle chodziło?

I jeszcze Maja Sablewska w zapowiedzi kolejnego odcinka
iksinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 23:08   #378
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margarita Pokaż wiadomość
Paradoks tego programu jest taki, że w konkurencji na ślubną suknię odpadła kreacja najbardziej oddająca charakter ślubnej sukni.
A za to na drugim miejscu wylądowała szara suknia pokutna, idealna dla początkującej zakonnicy, mającej zamiar umartwiać się cierpiąc w milczeniu w tych boleśnie przyciasnych, krępujących ruchy rękawkach.

Poza tym zawsze można spróbować zastosować kryterium - czy Anja Rubik by to włożyła. Jak się okazuje jest to jeden z ważniejszych kluczy do sukcesu.
mam wrażenie, że trafiłaś w samo sedno. Liczyłam na ciekawe projekty, a tu wielka klapa.
Projekt Lilii to mam wrażenie, powtórzenie koncepcji wszystkich jej wcześniejszych projektów. Dużo geometrii, cięć i zakładek. Tak jak na początku było to fajne, tak teraz zaczyna mnie to nudzić. Już długość pomijam- może są panny młode, które chcą ukazać gościom swoją bieliznę
Za to Serafina skojarzył mi się ze średniowiecznymi strojami

I jestem zdziwiona tym co zrobił Piotr. Ale pozytywnie zdziwiona
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 23:25   #379
Bea_91
Zadomowienie

A Baczyńska jaka nieprzyjemna

Suknie:
Piotrka i Liliany były najlepsze
Mility wydawała mi się strasznie kiczowata
Szkoda że sukienka Natalii przez taki szczegół straciła na uroku, no ale sama jak ją pierwszy raz zobaczyłam to pomyślałam:ciąża!
Na początku byłam zdziwiona projektem Serafina ale potem jak jury tłumaczyło że jego siłą są takie niekonwencjonalne projekty zgadzam się z tym drugim miejscem. Niekoniecznie akurat ta sukienka musi być komercyjna, wystarczy żeby zaciekawiła jury.
Ciekawe jakby sukienka Maćka wyglądała z długim dołem Myślę że ciekawiej. Szkoda że Baczyńska nic nie mówiła o jego projekcie.

Osoby: Maciek skradł jak zawsze cały program, genialny konstruktor i tancerz <tylko boje się tego kolorowego futerka za tydzień, co on wymyślił?>
Serafin wydaje mi się strasznie sympatyczny, chętnie bym go poznała
Natalia kolejny raz pokazuje jaką jest biedną gąską, co kto powie ona zrobi i potem musi się tłumaczyć.
Ciekawe czy by Magda wybrała Kube gdyby miała sposobność
Stary 2014-04-13, 23:50   #380
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
czyli jednak Dorota szkoda ale rzeczywiście nie był to dobry projekt, choć Natalia miała jeszcze gorszy jak dla mnie
W zupełności się zgadzam. Nie wiem czemu Natalia przechodzi dalej. Słabe są te jej projekty...

Cytat:
Odcinek i zadanie jeszcze głupsze niż poprzednio, nie oglądałam edycji US, ale czy tam też były takie jazdy, że modelka wybiera projektanta i dyktuje projekt, pokazując swój wątpliwy gust, a potem czepiają się projektanta? I jeszcze te odwiedziny rodziny, chłopak, siostra, rodzice (???), jakaś komedia...
Co do samych sukni: jestem ciekawa kto chciałby mieć taką suknię ślubną jak zaprezentował Serafin. Jakieś chętne? Jego chwalenie to jakaś pomyłka, nie sprzedałby ani jednej sztuki tego szarego worka. Liliana -to samo, wątpię żeby dużo osób oprócz Anji Rubik chciało to założyć. Ona miała trochę podobną swoją własną suknię i znowu wychodzi, że Anja ocenia projekty według kryterium 'ja bym to założyła' albo 'ja bym tego nie założyła' i to jest jedyny wyznacznik jej oceny. Suknia była ewidentnie za krótka, a Liliana znowu pokazała to samo origami co zwykle. Według mnie jedynie sukienka Mility od biedy dawała radę. Na minus poza tym modelka Ola, która specjalnie próbowała działać na szkodę Kuby, żeby mu 'odpłacić za resztę dziewczyn' - bardzo niedojrzałe i dziecinne.
Tak w US też tak było. Najgorszy przypadek to była Rosjanka, która chciała mieć kryształki na całej sukni... Przyszła z chłopakiem i ten chłopak też chciał te kryształki i nie czekając na to co powie projektant sam zaczął je naklejać. Ogólnie dziewczyna się poryczała i powiedziała, że nie podoba jej się ta suknia...
Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
A Baczyńska jaka nieprzyjemna

Suknie:
Piotrka i Liliany były najlepsze
Mility wydawała mi się strasznie kiczowata
Szkoda że sukienka Natalii przez taki szczegół straciła na uroku, no ale sama jak ją pierwszy raz zobaczyłam to pomyślałam:ciąża!
Na początku byłam zdziwiona projektem Serafina ale potem jak jury tłumaczyło że jego siłą są takie niekonwencjonalne projekty zgadzam się z tym drugim miejscem. Niekoniecznie akurat ta sukienka musi być komercyjna, wystarczy żeby zaciekawiła jury.
Ciekawe jakby sukienka Maćka wyglądała z długim dołem Myślę że ciekawiej. Szkoda że Baczyńska nic nie mówiła o jego projekcie.

Osoby: Maciek skradł jak zawsze cały program, genialny konstruktor i tancerz <tylko boje się tego kolorowego futerka za tydzień, co on wymyślił?>
Serafin wydaje mi się strasznie sympatyczny, chętnie bym go poznała
Natalia kolejny raz pokazuje jaką jest biedną gąską, co kto powie ona zrobi i potem musi się tłumaczyć.
Ciekawe czy by Magda wybrała Kube gdyby miała sposobność
A jak dla mnie Serafin totalnie nie jest sympatyczny.
To prawda Natalia to taka gąska zahukana...

Najbardziej podobał mi się projekt Maćka, Liliany, Kuby też był niezły, ale żadnej z tych sukni bym na swój ślub nie założyła. W sukni Serafina podobał mi się kolor.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 23:56   #381
lapida
Wtajemniczenie

hasło Maćka na ten tydzień: "Przyjaciele tak nie robią"

suknia Serafina była biletem do domu. Tłumaczenie naciągane, że jego pomysły innowacyjne, że bla bla... Ciekawe, która panna młoda FAKTYCZNIE założyłaby tę suknie. Gdybym ja stanęła w tym w kościele, to tż by zapewne zapytał z paniką: "co się stało z sukienką?! dlaczego masz na sobie podszewkę?!".

Cały czas miałam skojarzenia z wyznawcami Hary Kryszny, tylko w bardzo ubogim wydaniu.
Poza tym - miało być oceniane, czy projekt i koncepcja modelki zgadzały się z efektem końcowym. No hello, jesli modelka nie jest zadowolona, to coś tu jest nie tak.
Rąk nie podniesie, pana młodego nie pocałuje (w przypadku tego welonu, który trzeba było rozcinać - btw - jeśli Anja Rubik miała coś takiego, to zapewne tylko na potrzeby sesji, a nie na ślub i wesele. Poza tym - ten materiał, z którego był zrobiony welon, był bardzo sztywny i daję sobie rękę uciąć, że nie byłoby możliwości "odwrócenia go").

A pomysł z zapraszaniem chłopaka, siostry, rodziców był zapewne po to, żeby projektanci poczuli, jak to jest, jak kilka osób ma kilka koncepcji dotyczących jednego projektu.
Na szczęscie np rodzice modelki, ktora współpracowałam z Maćkiem dużo nie komentowai, ale gdyby zażądali zmian? Że góra musi być zabudowana? I jeszcze gorzej - gdyby modelka ugięła się pod tym żądaniami? Maciek musiałby na szybko zmieniać projekt,

Kuba zachował się mega arogancko, kiedy zrobił sukienkę tak, jak chciał, nie licząc się z pomysłem modelki. Nie chciałabym trafić do takiego projektanta (w sumie do takiego jak Serafin też nie żeby nie wyjść w brudnym prześcieradle do ołtarza )

Edytowane przez lapida
Czas edycji: 2014-04-13 o 23:58
lapida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 00:17   #382
nieszuk
Przyczajenie

Mówcie co chcecie, ale jak dla mnie sukienka Serafina jest... genialna? Bez nadęcia, skromna, ale nie za skromna. Poszłabym w niej do ślubu. Jedyne czego bym się bała, to to, że wyglądałabym w niej jak Etiopka, która idzie po wodę - ale to raczej nie wina kiecki a mojego wzrostu.

Sukienka Kuby też była świetna, strasznie lubię jego czary z materiałem.
nieszuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 01:40   #383
Sasabina
maskott

to szoł jest coraz gorsze. zadanie ok, ale nadmiar dramatu i niepotrzebnego gadania -> musiałam na 3 razy oglądać, bo co chwila odczuwałam za dużo żenady :/

Cytat:
Żadna sukienka mi się nie podobała. Nie powinni robić zbliżeń, bo wtedy strasznie widać te wszystkie fatalnie uszyte detale, niepotrzebne marszczenia i wszystkie inne wtopy. Ja wiem, ze tu głównie chodzi o pomysł, ale jakieś minimum przyzwoitości w wykonaniu powinno też być
zgadzam się, w ogóle ci "projektanci" mają coraz więcej żali, arogancji w sobie, narzekają, a potem robią byle co aby tylko przejść dalej a nie po to aby zachwycić. jestem rozczarowana, w 11h jak się zepnie poślady można stworzyć genialne kreacje i dobrze wykończone, ale do tego potrzebny jest warsztat, a im go brakuje raczej...

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
jego modelka dzisiejsza go świetnie podsumowała - chce być silny i stanowczy a nie jest taki (nie będę jeszcze raz oglądać aby wyłowić dokładne słowa, to byłoby za dużo) i to jak olewczo potraktował to zadanie powinno skutkować anulowaniem mu immunitetu, po prostu jury powinno go postraszyć na koniec dając go do 3 najgorszych. cham z niego, a magda dziewczyna mnie osłabia, tę siostrę to miałam wrażenie, że zabrała aby ewentualnie ich wyswatać

Cytat:
Odcinek i zadanie jeszcze głupsze niż poprzednio, nie oglądałam edycji US, ale czy tam też były takie jazdy, że modelka wybiera projektanta i dyktuje projekt, pokazując swój wątpliwy gust, a potem czepiają się projektanta?
nie oglądałam ostatniej serii US, ale we wcześniejszych często jest zadanie, że mają zrobić coś w porozumieniu z klientem (czasem modelka, czasem "szarzy" obywatele o różnych figurach) i muszą się porozumieć. a oni nie skumali o co chodzi tu, prawie wszyscy uznali, że zadanie polega na przemienieniu się w krawcowe i hajda do maszyn...

Cytat:

co do pierwszego -> bo w PL jest utarte, że suknia ślubna ma być w takim głównie fasonie, a nie musi przecież wydaje mi się, że Serafin był wśród najlepszych głównie dlatego, że nie dał się zdominować aby zrobić bezę albo falbanasocyrkoniową suknię, pozostał w zgodzie ze swoimi kreacjami

co do drugiego-> w US często albo Heidi albo Nina Garcia albo inne celebrytki zapraszane jako gościnni jurorzy mówią o końcowych strojach, że by założyli. czepiacie się Anji :P

Cytat:
Napisane przez nieszuk Pokaż wiadomość
Mówcie co chcecie, ale jak dla mnie sukienka Serafina jest... genialna? Bez nadęcia, skromna, ale nie za skromna. Poszłabym w niej do ślubu. Jedyne czego bym się bała, to to, że wyglądałabym w niej jak Etiopka, która idzie po wodę - ale to raczej nie wina kiecki a mojego wzrostu.

Sukienka Kuby też była świetna, strasznie lubię jego czary z materiałem.
dla mnie nie tyle co genialna, ale intrygująca

teraz czekam na podsumowanie na freestylevoguing
Stary 2014-04-14, 08:45   #384
Moskit0
Rozeznanie

Mnie się w ogóle nie podobała sukienka Liliany. Nawet podobały mi się sukienki Mility, Piotrka i Maćka, chociaż ja bym coś zrobiła z górą, żeby nie było tego paska. Jak dla mnie sukienka Doroty nie była aż tak zła, żeby miała odpaść z programu.
A Gosia Baczyńska miała jakąś pomarańczową twarz
Moskit0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 08:51   #385
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a sukienka Serafina wygladala jak habit do zakonu bardziej

Doroty okej byla, nie powinna odpasc

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 09:08   #386
Margarita
Rozeznanie

W ostatnim odcinku nareszcie padło stwierdzenie oburzonych projektantów -" czy oni myślą, ze my jesteśmy krawcami ?"
No cóż patrząc na "dzieła" niektórych z nich nie śmiałabym użyć słowa krawiec. Krawcy wszakże umieją szyć i kroić. Natomiast najwyraźniej brakuje im świadomości, że znajomość krawiectwa mogłaby im szalenie pomóc w tej ambitnej projektanckiej robocie. Nauczyliby się jak zachowują się tkaniny, jak odpowiednim krojem czy szwem osiągnąć dany efekt i byłoby im łatwiej.
W dodatku specyfika programu zakłada, że trzeba ten swój projekt jakoś przenieść do rzeczywistości, a niestety nie ma tam zastępu szwaczek chętnych wesprzeć strudzonych pracą koncepcyjna projektantów.

Ciekawie też wyszedł aspekt "pracy z klientem". Państwo projektanci byli nieco zbulwersowani, że klientki zamiast leżeć u ich stóp i w pokorze przyjmować co projektant raczy dać, śmiały mieć własne zdanie i oczekiwania... Normalnie szok.
Dobry projektant powinien umieć przekonać klientkę, pokazać jej, jakie będą korzyści z modyfikacji jej pierwotnego projektu dla niej. Np. ten kolor będzie lepszy, bo cudownie podkreśli kolor Twoich oczu, włosów i przy tym będziesz taka oryginalna etc...
Nie wystarczy tworzyć trendy, trzeba też umieć je sprzedać
Stary 2014-04-14, 09:17   #387
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tam nawet ostrzej było. U nas to ten program (zreszta więkzośc programów typu reality) jest jakiś bezpłciowy. Nic sie nie dzieje. W amerykanskiej wersji byly mega jazdy, płacze, histeryzowanie, kłótnie między projektantami itd.
Pamiętam edycję w której jakaś modelka wymyslila sobie sukienkę a'la księzniczka disney'a w dodatku całą obszytą różami. Mega kicz.

co do sukienek:
Dorota rzeczywiście źle uszyla sukienkę. Baczyńska miała rację, że tak po niej pojechała. Widzieliście tę śmieszną zaszewkę pod pachą? co to wogóle jest?!
Podobała mi sie sukienka Piotrka i Mility. Sukienka Lilliany ładna ale jednak zbyt krótka.Sukienka Natalii bo odpruciu czesci tiulu tez niczego sobie.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 10:59   #388
sniegowa7
Raczkowanie

GG do sniegowa7

sukienka Serafina kompletnie mi sie nie podobala i tak jak piszecie dla zakonnicy raczej niz do slubu. na tyle wypowiedzi tutaj tylko bodajze jedna z dziewczyn napisala ze ten projekt jej sie podobal.
do tego moim zdaniem Serafin byl chamski w swoich komentarzach o totalnym bezgusciu modelek..... Jego osoba i jego opinia to nie wyrocznia..... Do tego zla wspolpraca z modelka i olewcze podejscie do jej wizji sukienki. To juz kolejny projekt ktory mnie kompletnie nie przekonuje i nie ruzmiem tego zachwytu.
To samo sie tyczy Jakuba... chamek i prostaczek

Natalia ciepla kluska , po raz kolejny dostaje jej sie za to ze za bardzo slucha sie innych a nie swojego instynktu "projektanta"

W projekcie Piotra Magda wygladala moim zdaniem ladnie i kolor pasowal sukni pasowal do jej wlosow.

Militia - jej sukienka najbardziej mi sie podobala

Oni maja zdecydowanie za malo czasu na te swoje projekty. Mysle ze gdyby mieli wiecej czasu bylyby lepiej dopracowane.

sniegowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 12:03   #389
ada_123
Raczkowanie

Hmm a ja powiem tak: żadna z nich nie powaliła mnie na kolana i w żadnej z nich w takim wydaniu jaki był na wybiegu nie poszłabym do ślubu. Są takie, które przy drobnych zmianach mogłyby ujść:

Kuba: ewentualnie mogło by być, gdyby była biała i nie miała rozcięcia. Jednak mam też wrażenie, że Ola tutaj trochę też działa na korzyść ten sukni w moich oczach (bo lubię ją i mi się podoba z urody).

Piotrek: suknia zupełnie nie w moim guście, ale prawda taka, że Magdzie baaardzo pasowała.
(w końcu po nim nie jechali )

Milita: taka sobie, ale też bym w tym nie wyszła.

Serafin: gdyby była biała i bardziej dopasowana to jak najbardziej

Liliana: nie lubię tego typu sukienek, ale a) z welonem wyglądałaby duuużo lepiej, b) i tak była jedną z najlepszych

Natalia: ....... nie wiem nawet co na jej temat powiedzieć.

Maciej: Ładna chociaz ja wolałabym albo krótszą, albo do kostek i z tym długim rękawem który chciała modelka

Dorota: szkoda, że była źle uszyta, bo mogła mieć potencjał.

Więc reasumując u mnie najlepiej: Kuba, Serafin, Maciek.

Edytowane przez ada_123
Czas edycji: 2014-04-14 o 19:47
ada_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 12:50   #390
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Hmmm wczorajszy odcinek bardzo mnie rozcazrował...

Zapowiadalo się taak obrez- suknie slubne, puszczenie wodze fantazji..

Wyszlo jak wyszlo, czyli nudno- polowa sukienek taka sama- krótszy przód, dłuzszy tył

Sukienka serafina- jakiś worek na zwłoki
Nie rozumiem zachwytu nad nim i nad jego 'Innowacyjnością'.. Pamiętacie jesgo ostatnia 'sukienkę koktajlową'? To przeciez jakaś pidżama była

Maciek i jego suknia

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości