|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No udalo mi sie, udalo.. za ok 50szt zaplacilam prawie 25funtow. Czyli wychodzi 0.5funta za sztuke. A jak byla pizamka (bluzka + spodenki) to liczylam jako jedno wiec ilosciowo jest wiecej ![]() A na jednej rzeczy na metce cena pisze 12funow. Takze interes zycia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Hej
![]() Jestem dzisiaj jakaś nie do życia ![]() Jutro mam wizytę u mojej ginki ,pewnie dostanę skierowanie na krzywą , no a po wizycie wybieram się na jakieś zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Już chyba są. Nie chciało mi sie ładować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------
Razem 12.08.2006 ![]() Czy zostaniesz moją żoną? 17.03.2012 ![]() Ślub 22.06.2013 ![]() Edytowane przez neska1412 Czas edycji: 2014-04-14 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też miał tak dobrze.. niestety teściowa w innym mieście, więc ja nie mam tak dobrze ![]() Cytat:
Z neta zamówiłam inne w rozmiarze L i pasowały..dla mnie H&M jest jakiś dziwny. Jestem typową L-ką ![]()
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Są ![]() ![]() Ja jutro też mam w planach wpaść do sh i mam nadzieję ,że znowu uda mi się coś ładnego wynaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiecie kiedy będą dostawy do HM bo oni mają zimowa kolekcję ciężarówkowych ubrań!
![]() |
#2557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to mam jakieś wyrzuty ssumienia ze kupuje mlodemu w sh ![]() Rzeczy sa naprawde fajne, a niektóre nawet nie używane ![]() Ale ja mam takie myślenie, że oszczedzam na małym ![]() ![]()
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez kupuje część rzeczy w sh tym bardziej ,gdy zobaczyłam ,że większość rzeczy na takie maluszki jest właśnie w idealnym stanie niektóre nawet z metkami ![]() Wyrzutów sumienia nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
neska super ciuszki
![]() ![]() ![]() mysia dopisane ![]() ![]() partycja czekamy na zdjęcia ciuszków ![]() ![]() asix ja kupiłam M z H&M i są za duże, spadają mi z tyłka i marszczą się na brzuchu ![]() Dzień dobry ![]() Czy u Was też taka brzydka pogoda? Pada i wieje... Ble:/ Mam nadzieję, że poprawi się i będzie ładne słoneczko w przyszłym tygodniu ![]() Ja dzisiaj mam dzień leniuchowania, czekam tylko na tż-ta aż wróci z pracy i kupi po drodze frytki bo zostały schabowe ze wczoraj a nie chce mi się kombinować obiadu dzisiaj nawet ![]() i też czekam na przesyłkę dzisiaj bo wkońcu zamówiłam te 2 kiecki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Idę dzisiaj do lekarza, ale pewnie nie będzie usg bo tydzień temu byłam na prenatalnych. Na poprzedniej wizycie, 5 tyg. temu, nie było usg bo stwierdził, że nie chce za często mi robić, choć spotykamy się raz na 4-5 tygodni. I takie wizyty budzą mój sprzeciw jeśli chodzi o pieniądze. Płacę 100 zł, nie ważne czy jest usg czy nie. Jeśli nie ma to bada mnie ręcznie, sprawdza wyniki badań (które notabene wychodzą idealnie i sama to widzę bez niego) i wypisuje l4. Zdecydowanie powinni ci lekarze zejść z ceny przy niektórych wizytach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Może to dlatego, że jak ja bylam mała to nic nie miałam. Ale ja uwielbiam zakupy w sh ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2564 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
TheFall jakoś nigdy nie bawiłam się w domowe frytki
![]() Lubię takie karbowane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak chłopiec. NATAN. Wiec możesz dopisać ![]() Tez zamówiłam sukienkę i mam nadzieję ze jakoś bedzie wygladać bo mam komunie w maju ![]() ![]()
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
ja sie wybieram do H&M dopiero koło połowy maja...myslę, że wtedy będę na tyle "duża", że juz spokojnie będę wiedziała jakie ciuchy kupic z tych ciążowych. Bo na razie to sie prawie we wszystko mieszczę, więc nawet bym nie wiedziała co i jak kupować...muszę wyciągnąć siostrę, bo kilka tunik, sweterków i jakieś spodnie by się przydały, więc kto to bedzie nosił wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() ja też mam obiadek gotowy ![]() ![]() ![]() u mnie też pogoda nie za fajna...właśnie zaczyna mocno wiać i takie chmurzyska czarne na niebie jakby jakaś burza miała przyjść...oj żeby mi tylko prądu nie zabrakło, bo bez tego ani rusz. fajne te wasze łupki tez muszę się obłowić, bo na razie mam powiedzmy trochę ciuchów zdobycznych ale myslę, że to wszystko trochę mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | ||
Rozeznanie
|
Witam.
![]() Cytat:
Sukieneczki ładne. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak ciąża jest zagrożona i trzeba chodzić częściej to w tedy też usg nie robią na każdej wizycie? Któraś z mamusiek się wypowie może ze swojego doświadczenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Ja mam usg co 3 tygodnie
![]() ![]() Poza tym niektóre kobiety jak mają jakąś ciążę zagrożoną albo dzidzia jest chora to mają usg kilka razy w miesiącu i jakoś wtedy nikt nic nie mówi o szkodliwości ![]() Mojej koleżanki mama jak była niedawno jeszcze w ciąży to miała tylko 1 usg na początku, jak dla mnie to jest zacofanie bo nie wiedziała nawet czy dziecko urodzi się zdrowe a przecież niektóre wady i choroby można zoperować już podczas ciąży... |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wcześniej pisałam, że mam na każdej wizycie obowiązkowo, a wizyty mam co 3 tygodnie. I też pisałam, że moja sis miała w ciąży 26 razy robione, bo miała mega zagrożoną ciążę i ma zdrowe dziecko. Z tego, co ja czytałam, to usg nie jest szkodliwe dla płodu, jedyne co, to dziecko może odbierać te fale jako hałas... nie wiem, ile w tym prawdy. Ja mam wizytę w środę na 20, tak strasznie już się nie mogę doczekać... A jeszcze się wam pochwalę, że mam już wyniki dzisiejszego pobrania krwi i mam 12,5 hemoglobinę ![]() ![]() Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-04-14 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za lepszy wynik ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
widzisz ciesz się że masz jedną stawkę... u mnie też na początku tak było 80 zł bez względu czy usg cyz nie teraz płacę 100 zł za normalną 150 za wizytę z usg ![]() mój lekarz robi pełne 3 usg na całą ciążę... w ok 12 ok 20 i ok 30 (dokłądnie miedzy 27-a 33 tyg) a na każdej wizycie tylko podgląda tętno i ułożenie tylko martwi mnie to że na następnej wizycie mam ostatnie usg a to dopiero 27 tydzień będzie no i musze z nim pogadać. No bo jak to tak nie mówię co wizytę ale tak ok 35 tyg bym chętnie się dowiedziała ile to moje dziecko waży
![]() |
#2577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie no żartuję ale jak zapłacisz :/ to na pewno zrobi jeszcze jedno usg. ja bym nie wytrzymała od 27tc do końca...nie ma szans! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Wtajemniczenie
|
ja też kliknęłam jedną w piątek, właśnie z tych, które Ty wklejałaś
![]() ![]() Cytat:
A tak się zastanawiam czy brać płytkę z połówkowego. Różnica w cenie to 50zł., jedną płytkę już mam. Muszę to z TŻ obgadać ![]()
![]() |
#2579 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie też pogoda nie za ciekawa, ale jeszcze na szczescie nie pada.. Spałam jak mops , nie dawno wstałam ![]() Dziewczyny śliczne ciuszki! ![]() zaczarowana - udanego odpoczynku! halinka - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Co do usg , ja też mam je robione na każdej wizycie, wychodzi jakoś co 4 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
Witam! Jestem po USG, pomiary ok
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.