Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 10:18   #2551
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ha ha koledzy sa super ja na poczatku związku jak Tż mnie jeszczedobrze nie znał i nie zdawał sobie sprawy jak nienawidze nawet najmniejszego kłamstwa to czasem hak cos ściemniał to wyszło na jaw wlasnie dzięki kolegom teraz po kilku latach związku juz wie ze ja wole najgorsza prawdę , ja go nigdy w życiu z niczym nie oklamalam nic nie ukrylam i tego samego oczekuje od niego a takie chowanie sie z papierosem jest strasznie dziecinne.....koledzy mojego Tż sa zdziwieni ze on mi o wszystkim mowi i sa tez zaskoczeni ze ja mu na wiele rzeczy pozwalam i nie jestem zła kiedy oni sie musza kryć przed żonami :p mój Tż tuninguje auta, podnosi moc silnika zeby auto było szybsze i większość żonatych klientów mowi swoim kobietom ze jedzie serwis zrobic w aucie albo cos naprawić a tak naprawde przyjeżdżają podnieść moc kiedys jego najlepszy kolega był u nas z żona i przez przypadek zaczął sie temat tuningu i pytam jak jej sie jeździ po tuningu a ona wielkie oczy zrobila bo mąż jej wkręcił ze to po wymianie turba auto takiej mocy dostało a skad ja miałam wiedziec??? :p

Trzymam kciuki daj znać jak juz będziesz po

Kiedys lubiłam jeździć na te targi tutaj mozna naprawde niezle rzeczy za grosze wyrwać....teraz sie zrobiłam leniwa i szukam łupów na ebay i czasem naprawde mozna trafić ja na przykład jak szukałam zmywarki to znalazłam ogłoszenie młodej kobiety z bogatej dzielnicy co kupiła mieszkanie w nowym budownictwie i sobie stwierdziła ze urządzi po swojemu a ze sie nie znała na niczym to sprzedała za grosze te rzeczy ktore juz były w tym mieszkaniu czyli prawie nowa zmywarkę simens warta 700£ oddała mi za 50£ piekarnik z mikrofala do zabudowy Neff wart 1200£ tez za 50£ oddała pralkę braun warta 300£ tez za 50£ i płytę kuchenna elektryczna Neff do zabudowy warta 400£ tez za 50£ i tym samym mam do dzis wspaniałe sprzęty w domu za grosze a kobieta zachwycona ze zabrałam jej to z domu bo chciała juz sobie nowe kupic, uwielbiam ten kraj u nich jak cos ma juz rok to jest stare i trzeba wymienić

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ja tez wole najgorsze klamstwo, on doskonale o tym wie. Przylapalam go tylko na klamstwie odnosnie palenia. Najlepsze jest to, ze on na mnie mowi AGATA - (z filmu Prawo Agaty ) haha bo ponoc węsze jak ona i przy tym robie takie same miny. Kazdemu mowi, ze ze mnie detektyw, a i tak probuje mnie klamac. Mam nadzieje, ze wtedy to byl ostatni raz.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
super ze ci sie tak trafiło, pokaz te rzeczy
Zazdroszcze kondycji

yyy moje Malenstwo grasuje miedzy 22-23 potem 1-2 w nocy, nastepnie spie to nie wiem i tak kolo 5-6-7 rano czasem 8-9 roznie bywa, obowiazkowo m. 11 a 12 w poludnie....itd Cos czuje ze sie nie wyspie jak przyjdzie na swiat

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Mam ostry stan zapalny zatok i spuchniete migdalki, jak pojechalismy do domu na weekend to Tz musial wrocic sam a ja zostalam u mamy tak mnie choroba rozłożyła
Najgorsze jest to ze przeziebilam sie przez sen - koszmary mialam i rozkopywalam sie z koldry a potem budzilam sie lodowata pech
Jejku, tego tyle jest.. prawie cala kołyska. Ale jak wroce z pracy to zrobie kilka zdjec i wam pokaze

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mój to ma prawie zawsze takie szczęście. Jak umyje auto to deszcz w ciągu 2 dni gwarantowany

Dokładnie -liczą się dobre chęci. Następnym razem dopiecze i w środku. Trening czyni mistrza.

Mama na pewno w siódmym niebie że ma córę dla siebie

Powodzenia

Gratuluję - 50 szt w jeden dzień to nie lada wyczyn. a jak jeszcze za nie duze pieniążki to juz w ogóle podwójne szczęście.

Trzymam kciuki.

Dzien dobry wszystkim. Witam się z biura. Kto chce ?

Ja sobie dziś zrobiłam kawkę pierwszy raz od stycznia. Małą filiżankę z mleczkiem bo cały czas ziewałam w biurze.
Za kawe dziekuje, malo zawsze jej pilam, wiec mnie nie ciagnie. Ale za to nie potrafie sie obejsc bez herbaty gdzie nigdy jej nie pilam.. A teraz rano wstaje odrazu ja robie, czasem wieczorem tez mam ochote i sie musze powstrzymywac.

No udalo mi sie, udalo.. za ok 50szt zaplacilam prawie 25funtow. Czyli wychodzi 0.5funta za sztuke. A jak byla pizamka (bluzka + spodenki) to liczylam jako jedno wiec ilosciowo jest wiecej
A na jednej rzeczy na metce cena pisze 12funow. Takze interes zycia

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ale mam dzisiaj dzień Rano nie moglam z łożka wstać a teraz tylko bym spała Ale to chyba dlatego, że pogoda taka deszczowa.

Wstawiam wam kilka łupow z lupmka
Ubranka wygladaja jak nowe tylko jeszcze nie uprałam i nie uprasowałam i takie szmatki na zdjeciu wyszły
Nie ma zdjec
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:30   #2552
niki19
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Hej

Jestem dzisiaj jakaś nie do życia pewnie przez tą pogodę

Jutro mam wizytę u mojej ginki ,pewnie dostanę skierowanie na krzywą , no a po wizycie wybieram się na jakieś zakupy

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:44   #2553
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja tez wole najgorsze klamstwo, on doskonale o tym wie. Przylapalam go tylko na klamstwie odnosnie palenia. Najlepsze jest to, ze on na mnie mowi AGATA - (z filmu Prawo Agaty ) haha bo ponoc węsze jak ona i przy tym robie takie same miny. Kazdemu mowi, ze ze mnie detektyw, a i tak probuje mnie klamac. Mam nadzieje, ze wtedy to byl ostatni raz.

Jejku, tego tyle jest.. prawie cala kołyska. Ale jak wroce z pracy to zrobie kilka zdjec i wam pokaze

Za kawe dziekuje, malo zawsze jej pilam, wiec mnie nie ciagnie. Ale za to nie potrafie sie obejsc bez herbaty gdzie nigdy jej nie pilam.. A teraz rano wstaje odrazu ja robie, czasem wieczorem tez mam ochote i sie musze powstrzymywac.

No udalo mi sie, udalo.. za ok 50szt zaplacilam prawie 25funtow. Czyli wychodzi 0.5funta za sztuke. A jak byla pizamka (bluzka + spodenki) to liczylam jako jedno wiec ilosciowo jest wiecej
A na jednej rzeczy na metce cena pisze 12funow. Takze interes zycia

Nie ma zdjec

Już chyba są. Nie chciało mi sie ładować Albo ja sie nie znam

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Edytowane przez neska1412
Czas edycji: 2014-04-14 o 10:45
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:44   #2554
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też czekam na kuriera dziś ma mi piłkę do siedzenia przynieść ja nie wiem, jak bez zakupów przez internet bym funkcjonowała. Z moim samopoczuciem odpada mi w ostatnim miesiącu łażenie po sklepach.

U mnie też leje... dziś miałam pobranie krwi, ale ja mam tak dobrze, że mama przychodzi mi pobrać krew przed pracą i zanosi do laboratorium, więc nawet z łóżka nie muszę wstawać
No to czekamy

Mój TŻ też miał tak dobrze.. niestety teściowa w innym mieście, więc ja nie mam tak dobrze

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Potrzeba mi leginsów ale tez z HM rozm L są na mnie za duże i nie wiem jakie zamówić na tych internetach
Ja kupiłam H&M w rozmiarze L, ale szczerze mówiąc to potrzebowałabym rozmiaru pomiędzy M a L.
Z neta zamówiłam inne w rozmiarze L i pasowały..dla mnie H&M jest jakiś dziwny. Jestem typową L-ką , a leginsy są tam ciut za duże na mnie, a z kolei jeansy pasują tam na mnie w rozmiarze 42..
Stary 2014-04-14, 10:47   #2555
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Już chyba są. Nie chciało mi sie ładować Albo ja sie nie znam

Śliczne rzeczy
Ja jutro też mam w planach wpaść do sh i mam nadzieję ,że znowu uda mi się coś ładnego wynaleźć

Stary 2014-04-14, 10:49   #2556
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam H&M w rozmiarze L, ale szczerze mówiąc to potrzebowałabym rozmiaru pomiędzy M a L.
Z neta zamówiłam inne w rozmiarze L i pasowały..dla mnie H&M jest jakiś dziwny. Jestem typową L-ką , a leginsy są tam ciut za duże na mnie, a z kolei jeansy pasują tam na mnie w rozmiarze 42..
Bez sensu! Ja mam jeansy 40 i są idealne. Leginsy L są masakrycznie za duze!! ale M były za małe pojde tam jeszcze i przymierze jeszcze raz!

Nie wiecie kiedy będą dostawy do HM bo oni mają zimowa kolekcję ciężarówkowych ubrań!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:52   #2557
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Śliczne rzeczy
Ja jutro też mam w planach wpaść do sh i mam nadzieję ,że znowu uda mi się coś ładnego wynaleźć

Ja to mam jakieś wyrzuty ssumienia ze kupuje mlodemu w sh
Rzeczy sa naprawde fajne, a niektóre nawet nie używane
Ale ja mam takie myślenie, że oszczedzam na małym Mój ciążowy mozg
Stary 2014-04-14, 11:00   #2558
niki19
Zadomowienie

Cytat:

Ja tez kupuje część rzeczy w sh tym bardziej ,gdy zobaczyłam ,że większość rzeczy na takie maluszki jest właśnie w idealnym stanie niektóre nawet z metkami
Wyrzutów sumienia nie mam wolę kasę którą dzięki temu zaoszczędzę dołożyć do wózka lub fotelika

Stary 2014-04-14, 11:03   #2559
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Pomyśl, że i tak w tym pochodzi 2-3 miesiące. I tak już do 16 (?) roku życia, aż w miarę urośnie i przystopuje.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:06   #2560
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

neska super ciuszki Ty będziesz miała chłopca? Bo jak tak to muszę dopisać na pierwszą stronę

mysia dopisane i ogromne gratulacje

partycja czekamy na zdjęcia ciuszków Wybierz chociaż te najfajniejsze i się pochwal

asix ja kupiłam M z H&M i są za duże, spadają mi z tyłka i marszczą się na brzuchu No ale teraz nie ma sensu kupować już mniejszych...

Dzień dobry

Czy u Was też taka brzydka pogoda? Pada i wieje... Ble:/
Mam nadzieję, że poprawi się i będzie ładne słoneczko w przyszłym tygodniu
Ja dzisiaj mam dzień leniuchowania, czekam tylko na tż-ta aż wróci z pracy i kupi po drodze frytki bo zostały schabowe ze wczoraj a nie chce mi się kombinować obiadu dzisiaj nawet
i też czekam na przesyłkę dzisiaj bo wkońcu zamówiłam te 2 kiecki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:09   #2561
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Pomyśl, że i tak w tym pochodzi 2-3 miesiące. I tak już do 16 (?) roku życia, aż w miarę urośnie i przystopuje.
No nie Moja ma 8 lat i juz od paru dobrych lat ubrania starczają jej na 2 sezony. Np kupie w tym roku sukienkę na lato to ponosi ją tez bez problemu i w przyszłym lecie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
neska super ciuszki Ty będziesz miała chłopca? Bo jak tak to muszę dopisać na pierwszą stronę

partycja czekamy na zdjęcia ciuszków Wybierz chociaż te najfajniejsze i się pochwal

asix ja kupiłam M z H&M i są za duże, spadają mi z tyłka i marszczą się na brzuchu No ale teraz nie ma sensu kupować już mniejszych...

Dzień dobry

Ja dzisiaj mam dzień leniuchowania, czekam tylko na tż-ta aż wróci z pracy i kupi po drodze frytki bo zostały schabowe ze wczoraj a nie chce mi się kombinować obiadu dzisiaj nawet
Dzięki. mi została pieczeń z wczoraj, sos i kapusta czerwona. Więc tylko ziemniaczki i obiad gotowy. Zawsze staram się w niedzielę robić więcej mięsa żeby wystarczyło na pn.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:10   #2562
TheFall
Zadomowienie

Idę dzisiaj do lekarza, ale pewnie nie będzie usg bo tydzień temu byłam na prenatalnych. Na poprzedniej wizycie, 5 tyg. temu, nie było usg bo stwierdził, że nie chce za często mi robić, choć spotykamy się raz na 4-5 tygodni. I takie wizyty budzą mój sprzeciw jeśli chodzi o pieniądze. Płacę 100 zł, nie ważne czy jest usg czy nie. Jeśli nie ma to bada mnie ręcznie, sprawdza wyniki badań (które notabene wychodzą idealnie i sama to widzę bez niego) i wypisuje l4. Zdecydowanie powinni ci lekarze zejść z ceny przy niektórych wizytach.
Stary 2014-04-14, 11:10   #2563
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja tez kupuje część rzeczy w sh tym bardziej ,gdy zobaczyłam ,że większość rzeczy na takie maluszki jest właśnie w idealnym stanie niektóre nawet z metkami
Wyrzutów sumienia nie mam wolę kasę którą dzięki temu zaoszczędzę dołożyć do wózka lub fotelika
Cytat:

Może to dlatego, że jak ja bylam mała to nic nie miałam.
Ale ja uwielbiam zakupy w sh tylko dla małego to tak jakos... glupia jestem jak tak mowicie to szukam dalej Jutra mamę do lekarza mam zaiwesc mam nadzieje, ze troche tam posiedzi a ja bede buszowac Za tamte rzeczy dałam 30 zł a wczesniej kupilam cała torbe bodziaków kaftaników pajacykow za 60 zł a bylo tego 30 szt.
Stary 2014-04-14, 11:14   #2564
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Dzień dobry

A nie wolisz takich domowych frytek? Zawsze to mniej tłuszczu i wiesz, że są z ziemniaków.

Cytat:
No nie Moja ma 8 lat i juz od paru dobrych lat ubrania starczają jej na 2 sezony. Np kupie w tym roku sukienkę na lato to ponosi ją tez bez problemu i w przyszłym lecie.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Dzięki. mi została pieczeń z wczoraj, sos i kapusta czerwona. Więc tylko ziemniaczki i obiad gotowy. Zawsze staram się w niedzielę robić więcej mięsa żeby wystarczyło na pn.
Nooo, to jest jakieś pocieszenie, bo potem nastarczyć na takie ciuchy dla nastolatka to będzie masakra, nie wspominając już o nastolatce.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Może to dlatego, że jak ja bylam mała to nic nie miałam.
Ale ja uwielbiam zakupy w sh tylko dla małego to tak jakos... glupia jestem jak tak mowicie to szukam dalej Jutra mamę do lekarza mam zaiwesc mam nadzieje, ze troche tam posiedzi a ja bede buszowac Za tamte rzeczy dałam 30 zł a wczesniej kupilam cała torbe bodziaków kaftaników pajacykow za 60 zł a bylo tego 30 szt.
Zresztą jak się dostaje ciuszki od znajomych to też taki sh tylko już całkowicie darmowy.
Stary 2014-04-14, 11:18   #2565
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

TheFall jakoś nigdy nie bawiłam się w domowe frytki
Lubię takie karbowane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 11:18   #2566
neska1412
Raczkowanie

Cytat:

Dzień dobry

Tak chłopiec. NATAN.
Wiec możesz dopisać

Tez zamówiłam sukienkę i mam nadzieję ze jakoś bedzie wygladać bo mam komunie w maju i mam wygladać jak milion dolarów
Stary 2014-04-14, 11:18   #2567
zVenus
Zakorzenienie

ja sie wybieram do H&M dopiero koło połowy maja...myslę, że wtedy będę na tyle "duża", że juz spokojnie będę wiedziała jakie ciuchy kupic z tych ciążowych. Bo na razie to sie prawie we wszystko mieszczę, więc nawet bym nie wiedziała co i jak kupować...muszę wyciągnąć siostrę, bo kilka tunik, sweterków i jakieś spodnie by się przydały, więc kto to bedzie nosił wszystko no przecież, że nie ja

ja też mam obiadek gotowy krokieciki tylko podsmazyc, barszczyk już jest a i zupka na pierwsze danie ciepła i gotowa także luzik. Wracam do pracy, bo dziś do 17 musze parę ważnych rzeczy zrobić. Czasem dobrze pracować w domu

u mnie też pogoda nie za fajna...właśnie zaczyna mocno wiać i takie chmurzyska czarne na niebie jakby jakaś burza miała przyjść...oj żeby mi tylko prądu nie zabrakło, bo bez tego ani rusz.

fajne te wasze łupki tez muszę się obłowić, bo na razie mam powiedzmy trochę ciuchów zdobycznych ale myslę, że to wszystko trochę mało.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:22   #2568
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

Nooo, to jest jakieś pocieszenie, bo potem nastarczyć na takie ciuchy dla nastolatka to będzie masakra, nie wspominając już o nastolatce.
Ja uwielbiam kupować ubrania córce (zresztą na sobie też nie oszczędzam). Problem tylko w tym ze moja córa odkąd chodzi do szkoły zaczęła grymasić np co do sukienek. Najlepiej to dżinsy (i to poszarpane), tenisówki i koszulka. Ostatnio chciałam kupić jej którąś z sukienek z załącznika bo tak mi się spodobały to powiedziała że nie będzie takich nosić. Więc się cieszę ze druga córa w drodze i okres kupowania sukienek mi się przedłuży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1091871630_1_1_1.jpg (58,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1191694500_1_1_1.jpg (107,6 KB, 18 załadowań)
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:25   #2569
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Idę dzisiaj do lekarza, ale pewnie nie będzie usg bo tydzień temu byłam na prenatalnych. Na poprzedniej wizycie, 5 tyg. temu, nie było usg bo stwierdził, że nie chce za często mi robić, choć spotykamy się raz na 4-5 tygodni. I takie wizyty budzą mój sprzeciw jeśli chodzi o pieniądze. Płacę 100 zł, nie ważne czy jest usg czy nie. Jeśli nie ma to bada mnie ręcznie, sprawdza wyniki badań (które notabene wychodzą idealnie i sama to widzę bez niego) i wypisuje l4. Zdecydowanie powinni ci lekarze zejść z ceny przy niektórych wizytach.
kurde, co lekarz to inna teoria. Ja po pierwszej wizycie ciążowej zapytałam moją kiedy następne badanie usg a ona mi mówi - na następnej wizycie. To się zdziwiłam, bo myślałam, że tak nie można często. Więc pytam ja czy to nie szkodzi maleństwu. A ona do mnie, że usg to takie same fale jak wszystkie inne które otaczają nas na co dzień. tv, lodówka, komórka, komputer itp. Więc jeśli byłyby tak szkodliwe to trzeba by było siedzieć w domu i niczego nie dotykać. Mówiła, też że ona sama w swojej ciąży to chyba z 10razy miała usg robione. Więc mnie uspokoiła a też pytałam koleżanek i one mają tak samo usg co 4 tygodnie. Moja twierdzi, że skoro juz jestem i płacę to mi się należy, bo wizyta bez usg kosztuje tyle samo więc się nie martwię. W końcu to lekarz.
Stary 2014-04-14, 11:33   #2570
pentuerka
Rozeznanie

Witam.

Cytat:
Ja uwielbiam kupować ubrania córce (zresztą na sobie też nie oszczędzam). Problem tylko w tym ze moja córa odkąd chodzi do szkoły zaczęła grymasić np co do sukienek. Najlepiej to dżinsy (i to poszarpane), tenisówki i koszulka. Ostatnio chciałam kupić jej którąś z sukienek z załącznika bo tak mi się spodobały to powiedziała że nie będzie takich nosić. Więc się cieszę ze druga córa w drodze i okres kupowania sukienek mi się przedłuży
Ja też uwielbiam ciuchy i sukienki. Moja ma 5 lat i od kąd skończyła 3 lata chodzi tylko w sukienkach. Uwielbia i jestem ciekawa ile to potrwa. Ona w tych sukienkach chodziłaby cały rok i to z krótkim rękawkiem (bo jej zawsze ciepło). Pójdzie do szkoły i pewnie jej się to zmieni.

Sukieneczki ładne.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
kurde, co lekarz to inna teoria. Ja po pierwszej wizycie ciążowej zapytałam moją kiedy następne badanie usg a ona mi mówi - na następnej wizycie. To się zdziwiłam, bo myślałam, że tak nie można często. Więc pytam ja czy to nie szkodzi maleństwu. A ona do mnie, że usg to takie same fale jak wszystkie inne które otaczają nas na co dzień. tv, lodówka, komórka, komputer itp. Więc jeśli byłyby tak szkodliwe to trzeba by było siedzieć w domu i niczego nie dotykać. Mówiła, też że ona sama w swojej ciąży to chyba z 10razy miała usg robione. Więc mnie uspokoiła a też pytałam koleżanek i one mają tak samo usg co 4 tygodnie. Moja twierdzi, że skoro juz jestem i płacę to mi się należy, bo wizyta bez usg kosztuje tyle samo więc się nie martwię. W końcu to lekarz.
Różnie lekarze mówią, mój nie ma w gabinecie usg. Też chętnie miałabym co miesiąc, a tak mam co 2 m-ce.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:35   #2571
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Ja właśnie nie uważam, żeby raz w miesiącu to było za często. Czasami mi się wydaje, że mój gin tak mówi, bo na korytarzu pacjentki czekają, a jak wyniki mam dobre itd to stwierdza, że nie ma sensu mnie badać i przeciągać wizyty. Oczywiście to są tylko moje gdybania...

A jak ciąża jest zagrożona i trzeba chodzić częściej to w tedy też usg nie robią na każdej wizycie? Któraś z mamusiek się wypowie może ze swojego doświadczenia?
Stary 2014-04-14, 11:40   #2572
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja mam usg co 3 tygodnie A jak zmieniałam lekarza to miałam tydzień po tygodniu chociaż mówiłam u tego nowego, że miałam tydzień wcześniej to nie widział przeciwwskazań, mówił że to zabobon jest i nie ma żadnych badań potwierdzających szkodliwość usg
Poza tym niektóre kobiety jak mają jakąś ciążę zagrożoną albo dzidzia jest chora to mają usg kilka razy w miesiącu i jakoś wtedy nikt nic nie mówi o szkodliwości
Mojej koleżanki mama jak była niedawno jeszcze w ciąży to miała tylko 1 usg na początku, jak dla mnie to jest zacofanie bo nie wiedziała nawet czy dziecko urodzi się zdrowe a przecież niektóre wady i choroby można zoperować już podczas ciąży...
Stary 2014-04-14, 11:50   #2573
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam usg co 3 tygodnie A jak zmieniałam lekarza to miałam tydzień po tygodniu chociaż mówiłam u tego nowego, że miałam tydzień wcześniej to nie widział przeciwwskazań, mówił że to zabobon jest i nie ma żadnych badań potwierdzających szkodliwość usg
Poza tym niektóre kobiety jak mają jakąś ciążę zagrożoną albo dzidzia jest chora to mają usg kilka razy w miesiącu i jakoś wtedy nikt nic nie mówi o szkodliwości
Mojej koleżanki mama jak była niedawno jeszcze w ciąży to miała tylko 1 usg na początku, jak dla mnie to jest zacofanie bo nie wiedziała nawet czy dziecko urodzi się zdrowe a przecież niektóre wady i choroby można zoperować już podczas ciąży...
1x to zdecydowanie za mało. Dziwna kobieta. Kazdy lekarz kieruje na min 3 genetyczne. A przecież jest jeszcze to pierwsze na potwierdzeni ciąży i pod koniec ciąży, żeby określić wagę i położenie. Czyli 5 x to minimum. Ja do tej pory miałam 4x i czeka mnie jeszcze min 2x.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 11:50   #2574
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że tak, moja koleżanka ostatnio była w ciąży i wyszedł na usg problem z nerką dziecka, rodziła przez cc i od razu potem mała miała zabieg, gdyby nie usg, nie wiedzieliby o tym problemie... kto wie, jakby się skończyło, gdyby po porodzie poszli do domu i dopiero po jakimś czasie by zauważyli, że coś jest nie tak, przecież noworodkom nie robi się usg przesiewowo, więc nie mogliby wiedzieć.

Ja już wcześniej pisałam, że mam na każdej wizycie obowiązkowo, a wizyty mam co 3 tygodnie. I też pisałam, że moja sis miała w ciąży 26 razy robione, bo miała mega zagrożoną ciążę i ma zdrowe dziecko. Z tego, co ja czytałam, to usg nie jest szkodliwe dla płodu, jedyne co, to dziecko może odbierać te fale jako hałas... nie wiem, ile w tym prawdy. Ja mam wizytę w środę na 20, tak strasznie już się nie mogę doczekać...

A jeszcze się wam pochwalę, że mam już wyniki dzisiejszego pobrania krwi i mam 12,5 hemoglobinę poprawia mi się co pobranie o 0,1

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2014-04-14 o 11:52
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:14   #2575
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Oczywiście, że tak, moja koleżanka ostatnio była w ciąży i wyszedł na usg problem z nerką dziecka, rodziła przez cc i od razu potem mała miała zabieg, gdyby nie usg, nie wiedzieliby o tym problemie... kto wie, jakby się skończyło, gdyby po porodzie poszli do domu i dopiero po jakimś czasie by zauważyli, że coś jest nie tak, przecież noworodkom nie robi się usg przesiewowo, więc nie mogliby wiedzieć.

Ja już wcześniej pisałam, że mam na każdej wizycie obowiązkowo, a wizyty mam co 3 tygodnie. I też pisałam, że moja sis miała w ciąży 26 razy robione, bo miała mega zagrożoną ciążę i ma zdrowe dziecko. Z tego, co ja czytałam, to usg nie jest szkodliwe dla płodu, jedyne co, to dziecko może odbierać te fale jako hałas... nie wiem, ile w tym prawdy. Ja mam wizytę w środę na 20, tak strasznie już się nie mogę doczekać...

A jeszcze się wam pochwalę, że mam już wyniki dzisiejszego pobrania krwi i mam 12,5 hemoglobinę poprawia mi się co pobranie o 0,1
No właśnie po to jest usg robione tak często! żeby w razie czego być przygotowanym na ratowanie dziecka...skoro lekarze robią i nie mówią, że to szkodzi to pewnie tak jest!

brawo za lepszy wynik dobre i to
Stary 2014-04-14, 12:19   #2576
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie miej wyrzutów przecież te ciuszki są super jakości nie kupujesz jakiś szmat a dziecko tak szybko rośnie

Cytat:

Dzień dobry

okropna właśnie znowu zaczęło lać

Cytat:

widzisz ciesz się że masz jedną stawkę... u mnie też na początku tak było 80 zł bez względu czy usg cyz nie teraz płacę 100 zł za normalną 150 za wizytę z usg a zdecydowałam siena tego lekarza poniekąd za ceny

mój lekarz robi pełne 3 usg na całą ciążę... w ok 12 ok 20 i ok 30 (dokłądnie miedzy 27-a 33 tyg) a na każdej wizycie tylko podgląda tętno i ułożenie

tylko martwi mnie to że na następnej wizycie mam ostatnie usg a to dopiero 27 tydzień będzie no i musze z nim pogadać. No bo jak to tak nie mówię co wizytę ale tak ok 35 tyg bym chętnie się dowiedziała ile to moje dziecko waży
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:26   #2577
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Kochana nie miej wyrzutów przecież te ciuszki są super jakości nie kupujesz jakiś szmat a dziecko tak szybko rośnie

okropna właśnie znowu zaczęło lać

widzisz ciesz się że masz jedną stawkę... u mnie też na początku tak było 80 zł bez względu czy usg cyz nie teraz płacę 100 zł za normalną 150 za wizytę z usg a zdecydowałam siena tego lekarza poniekąd za ceny

mój lekarz robi pełne 3 usg na całą ciążę... w ok 12 ok 20 i ok 30 (dokłądnie miedzy 27-a 33 tyg) a na każdej wizycie tylko podgląda tętno i ułożenie

tylko martwi mnie to że na następnej wizycie mam ostatnie usg a to dopiero 27 tydzień będzie no i musze z nim pogadać. No bo jak to tak nie mówię co wizytę ale tak ok 35 tyg bym chętnie się dowiedziała ile to moje dziecko waży
Koniecznie z nim pogadaj, na pewno Ci zrobi pod koniec właśnie po to żeby dzieciaczka pomierzyć, musisz byc przygotowana na to ile urodzisz a jak sie okaże że dzidzia waży 5kg?
nie no żartuję ale jak zapłacisz :/ to na pewno zrobi jeszcze jedno usg. ja bym nie wytrzymała od 27tc do końca...nie ma szans!
Stary 2014-04-14, 12:41   #2578
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też kliknęłam jedną w piątek, właśnie z tych, które Ty wklejałaś mam nadzieję, że jutro już przyjdzie

Cytat:
Ja nie mam usg co wizytę, ale wtedy mniej płacę. Może nie jest to duża różnica, bo bez usg płacę 80zł. a z usg 110zł. ale zawsze to parę groszy do przodu. U mnie jest też tak, że te ważniejsze usg robię u innego lekarza i czasem się terminy prawie pokrywają. Np. 28.04 mam połówkowe, a 29.04 mam wizytę u swojej gin prowadzącej, więc na pewno usg mi robić nie będzie.

A tak się zastanawiam czy brać płytkę z połówkowego. Różnica w cenie to 50zł., jedną płytkę już mam. Muszę to z TŻ obgadać

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:42   #2579
jagusia15
Rozeznanie

Hej

U mnie też pogoda nie za ciekawa, ale jeszcze na szczescie nie pada..
Spałam jak mops , nie dawno wstałam

Dziewczyny śliczne ciuszki!
zaczarowana - udanego odpoczynku!
halinka - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Co do usg , ja też mam je robione na każdej wizycie, wychodzi jakoś co 4 tyg
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:49   #2580
estella18
Raczkowanie

Witam! Jestem po USG, pomiary ok Maluszek zdrowy. Proszę o dopisanie, że będzie to CHŁOPIEC <3

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości