|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Justynkie ja też
Wczoraj prawdziwa bridezilla ze mnie wyszła, aż mnie tż do pionu postawił ![]() Ale wdech wydech, przeanalizowałam listę rzeczy do zrobienia, wszystko rozplanowane, ponownie wdech wydech, cycki do przodu i będzie dobrze
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
U nas wyglądało to tak że był wspólny rachunek sumienia, modlitwa i błogosławieństwo a później kto chciał mógł pójść do spowiedzi. Szybko i sprawnie
![]() Cytat:
Będzie dobrze! Choć ja też już drżę! Za dwie godziny będę mieć na sobie moją sukienkę
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi TŻ ciągle powtarza że przesadzam i za bardzo chcę być perfekcyjna. A ja się boję że nie starczy mi czasu, od 2 miesięcy robię opaskę i nawet początku nie widać. Cashmere foty, fotunie, fotencje
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Aparat w gotowości, mam zamiar zrobić dużo zdjęć
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
MAM PYTANIE: Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej! Wczoraj bylismy na kursie weselnym...
Generalnie bylam zdziwiona bo kurs obejmowal 3 niedziele akurat wczoraj wskoczyliy na ostatnie zajecia i zalapalismy to samo co reszta par my zaplaciliy za te 1 zajecia a pozostali za 3 spotkania i umiemy wszyscy to samo... I umowilismy sie na choreografie na 1 taniec bedziemy tanczyc disco foxa POLECACIE JAKAS PIOSENKE??? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen - jestem w podobnej sytuacji i postanowiliśmy nie organizować transportu po poprawinach. Bez przesady, to przecież dorośli ludzie, mogą sobie tego jednego piwa odmówić, szczególnie, że następny dzień to poniedziałek i trzeba iść do pracy... ale u nas takiego focha rzuciła tylko jedna osoba.
|
#3759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest tyle utworów, nie macie ulubionego kawałka?
|
|
#3760 |
|
BAN stały
|
Linaewen w życiu bym nie załatwiała transportu w takim przypadku
Say do wesela się zagoi ![]() ![]() Jadę zaraz po gacie ślubne i bielizne poprawinową
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stosowałam i jest na prawdę skuteczny Moja mama smarowała też na blizny po oparzeniu i również pomogło. Śmierdzi cebulą nieco ta maść, ale daje się radę ![]() Cytat:
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-04-14 o 12:36 |
||
|
|
|
#3762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na razie żadnej obrazy majestatu.Ale szczerze na Twoim miejscu, też bym nie załatwiała transportu.
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam wesele z poprawinami i transport załatwiam tylko delegacji z pracy Tż (160 km jadą...). Jeśli w STD była informacja o zamawianiu noclegów, to nie znaczy że masz obowiązek załatwić transport
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
cude - sukienka słodziutka ! wyglądasz ślicznie!
Linaewen - już bez przesady, ja bym nie organizowała transportu, dla mnie to jest krótka piłka - albo wyznaczamy jedną osobę co nie pije i prowadzi, ale dokupujemy noclegi. Coś się rozbestwili Ci goście strasznie jak tak słucham, boje się że jak za rok będę robić kościelny to jeszcze będę musiała gościom zapłacić żeby przyjechali.... Czasami jak słucham opowieście PMek, to mam wrażenie że dla przeciętnego gościa bycia na ślubie to jest mega wyrzeczenie, które mu trzeba jakoś zrekompensować.... Z sytuacji bieżących, rozpoczynam wielkie odliczanie: DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!
przez weekend zorganizowaliśmy: - kupiliśmy cały alkohol, razem z szampanami (który jest mega ekstra super cool, wczoraj testowaliśmy, smakuje jak taka dobra średnia półka, jest różowy , zapłaciliśmy 9.99 za butelkę w Biedronce! Gdybyście były zainteresowane to w domu spiszę nazwę, bo nie pamiętam za nic w świecie) - zmówiliśmy maffinki na deser dla gości pasujące do motywu przewodniego: biało- czerowne ![]() chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być? ![]()
|
#3765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?Zestaw afterowy - wyglądasz rewelacyjnie
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen, trudna sytuacja, bo w zasadzie "co kraj to obyczaj". My mamy wesele przyjezdne, blisko 200km i załatwiamy transport, ale nie robimy poprawin wobec czego my z kolei nie załatwiamy noclegów. W Twojej sytuacji, kiedy zapewniacie gościom nocleg, to chyba bym odpuściła transport - wiadomo, poprawiny itp. ale mogą albo zapłacić sami z siebie za jeszcze jeden nocleg albo wracać jakimś PKSem czy czymś. Albo po prostu nie zostawać na poprawinach. Są dorosłymi ludźmi i niech sami podejmą decyzję, jak rozwiązać ten problem, wg mnie noclegi+transport opłacane dla gości to "za dużo dobrego"
![]() A my wczoraj z mamą kupiłyśmy totalnie na spontanie buty dla niej Bardzo udany zakup mi się wydaje, niestety nie ma zdjęć na necie.Wysłałam też maile do usługodawców z informacjami o godzinie i miejscu wesela, a także z pytaniami o to, kiedy z kim się spotkać. I zespół odpisał i przesłał przy okazji całą swoją listę repertuaru, fajnie Mogę zrobić listę must have'ów i piosenek zakazanych, bez obaw, że coś mi umknie |
|
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Sunrise28 strachu jako takiego nie mam, na razie jest spięcie pośladków żeby wszystko w miarę sprawnie zorganizować
Ale już końcówka, myślę ze z miesiąc temu było więcej nerwów![]() Anesthesia gratki, moje mama kupiła sobie tak zabójcze szpile że sie drugi dzień zastanawia jak będzie w tym chodzić. Zresztą moja siostra też. A ja moje skromne 6cm
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
ysia - Ślub za 12 dni i nie masz strachu? Szacun!
![]() Ja bym chyba umarła, już się zastanawiam czy melisy sobie nie kupić bo dopinanie wszystkiego na ostatni guzik mnie przeraża
|
|
#3770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam trochę ponad 3 miechy... jeszcze strachu nie czuję, ale podejrzewam, że tak za miesiąc mnie trafi :P Też będę miała 5-6 cm, na większych nie dam rady ![]() A mamuśka twierdzi, że ona to minimum 12 cm... zobaczymy
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie bajer polega na tym, ze to jest tak głębokie zadupie, że pks tam jezdzi dwa razy dziennie.
A jak jest w moich stronach i rodzinie to nie za bardzo wiem, bo na rodzinnym weselu byłam jak miałam lat 4, a ostatnio na wesele w Opolu dojeżdżaliśmy z TŻtem sami. Najbardziej zdziwiło mnie to, że te osoby doskonale wiedzą ile kosztuje taka trasa autokaru-robimy na studiach co i rusz kalkulacje i to nie byłaby mała kwota 4x140km. Myślałam ewentualnie nad opcją-dojazd do Lądka albo Stronia na własną rękę a potem ewentualnie kogoś na miejscu wyślemy w kilka kursów w te i wew te (jakieś 10-15km). Chyba za dużo mam już załatwione i zaczynam niepotrzebnie stresować się wydumanymi problemami... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dość, że na co dzień nie chodzi w wysokich obcasach, to jeszcze teraz ma chore kolano i w dodatku czasami odnawia jej się choroba skóry stóp, przez co nogi nieraz ją bardzo bolą, więc komfort był na pierwszym miejscu. Kupiłyśmy w McArthurze, czarne skórzane czółenka - but z matowej skóry, ale czubek z lakierowanej + obcas - klocek lakierowany wykończony złotą "lamówką", ale wysokość obcasa świetna, bo jeszcze nie mega wysoki, ale już nie niziutki i "babciowaty" Chyba ok. 6cm właśnie ma.
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia kiecka mega. A buty nie sa za duze?
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie, są źle zapięty i dlatego stopa się podnosi. Ja mam dość wąską i niestety jest tak w każdym bucie
![]() Sunrise28 ja na co dzień chodzę w płaskich, więc się nie będę spinać Najważniejsze żeby czuć się pewnie!Szczeperka właśnie najgorzej jest sporo przed - wszystko Ci się wydaje takie skomplikowane, mega ciężkie itd. Teraz jest czilałcik, wiadomo że co mam być zrobione już jest zrobione, a co nie jest zrobione już i tak się nie zrobi. Jak to mawia mój trener : "luźna guma i tak to wszystko położymy. Nie takie rzeczy się w życiu kładło"
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Ysia, ale super
12 dni Chętnie poznam nazwę szampana, właśnie jesteśmy na etapie wyboru ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3776 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
O 18.00 pewnie będę już mężatką, mam o 17.00
ale to i tak niewielka różnica ![]() wrzucę foto jak przyjdą zaproszenia, projekt w pdf/doc jest średnio widoczny i przejrzysty i bez rysunków... Cytat:
my chyba z tż pojedziemy po Świętach do Maximusa w Nadarzynie i tam będziemy polować na garnitur... Trochę się martwię tym, że będzie jasny - Tż taki chce i mi się też podobają (fajnie by wyglądał w jasnym, poza tym czarny będzie miał na poprawinach a nie chce 2 dni pod rząd być w jednym), tylko już któraś osoba mi mówi, że jest na nie (koleżanka ze studiów - bo była na weselu gdzie młody miał jasny garnitur jeszcze w prążki czy w coś i wyglądał beznadziejnie plus miał jasne buty, siostra cioteczna na beżowy powiedziała "błagam, tylko nie beżowy" i polecała jasny szary taki jak kupił jej ojciec - akurat już to widzę jak Przemek będzie chciał mieć identyczny garnitur z moim wujkiem)... Nie chcę żeby było tak, że będą komentować negatywnie jego wygląd, a z drugiej strony chciałabym żeby się sobie i mi podobał... Cytat:
Ja chcę kupić dwa trwałe, jeden czerwony na poprawiny (chociaż czerwień mi średnio pasuje chyba), a drugi jakiś na wesele... Cytat:
tylko ciekawa jestem, czy masz wymagającą cerę, bo ja taką mam i nie wiem, czy Avon podoła ale spróbuję, jeśli polecasz, bo widzę w katalogu, że nie jest drogi ![]() Cytat:
Cytat:
Ja chciałam greczynkę, bardzo mi się podobały, a mam teraz A ![]() Cytat:
![]() ja z Inglota cieni nie znam za bardzo, mam stamtąd tylko puder, ale jestem z niego zadowolona jak najbardziej, koleżanka ma cień pod oczy i też jej się podoba więc może i cienie mają dobre?Cytat:
Nie nadrobię wszystkiego niestety, bo u mnie dużo zamieszania - próbuję pisać licencjat cały czas, poza tym w niedzielę były imieniny tż, w sobotę jego rodzinka więc piątek spędziłam w kuchni, a wcześniej miałam egzamin... ![]() Jeszcze mamy spory problem ze Świętami - i tu wybaczcie za spamowanie Chcemy już te Święta spędzić razem. Ja jadę do rodziny mojej mamy, dosyć daleko, ale nie ma innej opcji bo widuję ich 2x w roku. Tż ma Święta w gronie takim, z jakim się widujemy prawie raz/mies. Tż chce jechać ze mną, ale problemem jest jego mama. Po pierwsze obraziła się na mnie bo nie będę u nich na Święta, a po drugie nie zgodzi się, żeby jej "synia" nie było w ogóle na Świętach. Nie możemy się tak podzielić, że trochę tu, trochę tu, bo w jedną str to ponad 300km, więc najwcześniej byśmy byli w pon na późny obiad. Tż chce jechać do mamy w niedzielę na wieczór, więc 1,5 dnia byłabym na Święta z dawno nie widzianą rodziną. Nie dojdziemy do porozumienia, więc pewno Święta spędzimy oddzielnie ![]() Koniec off-topu, przepraszam
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie, to pomyśl, że na kolejne święta będziecie już małżeństwem i spędzicie je na 100% razem tam gdzie będziecie chcieli ![]() A swoją drogą przyszła teściowa mało wyrozumiała... nie widujesz się z rodziną często więc powinna zrozumieć, że chcesz jechać na całe święta i to już prawie z przyszłym mężem
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monisia - oba kolory są piękne. Powinnaś wybrać taki odcień, który lepiej będzie prezentował się z Twoją urodą, salą itp. Jeśli nie boisz się odważnych barw weź fuksję (bardzo popularny kolor ślubny), a jeśli wolisz ślub w bardziej romantycznym stylu to lepiej będzie pasował pudrowy róż niż typowy cukierkowy... Także wszystko zależy od Twojej wizji
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Wczoraj prawdziwa bridezilla ze mnie wyszła, aż mnie tż do pionu postawił 

blizna zostanie jak nic 

chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)

koniecznie wrzuć foto jak już będziecie mieć projekt
tylko ciekawa jestem, czy masz wymagającą cerę, bo ja taką mam i nie wiem, czy Avon podoła