Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 11:49   #3751
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Justynkie ja też Wczoraj prawdziwa bridezilla ze mnie wyszła, aż mnie tż do pionu postawił
Ale wdech wydech, przeanalizowałam listę rzeczy do zrobienia, wszystko rozplanowane, ponownie wdech wydech, cycki do przodu i będzie dobrze
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:56   #3752
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
CO TO JEST DZIEN SKUPIENIA??? spowiedz??
U nas wyglądało to tak że był wspólny rachunek sumienia, modlitwa i błogosławieństwo a później kto chciał mógł pójść do spowiedzi. Szybko i sprawnie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu!!!

Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam srać po gaciach
[/CENTER]

Będzie dobrze! Choć ja też już drżę!

Za dwie godziny będę mieć na sobie moją sukienkę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:57   #3753
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Justynkie ja też Wczoraj prawdziwa bridezilla ze mnie wyszła, aż mnie tż do pionu postawił
Ale wdech wydech, przeanalizowałam listę rzeczy do zrobienia, wszystko rozplanowane, ponownie wdech wydech, cycki do przodu i będzie dobrze
Trzeba mieć co wystawiać
Mi TŻ ciągle powtarza że przesadzam i za bardzo chcę być perfekcyjna. A ja się boję że nie starczy mi czasu, od 2 miesięcy robię opaskę i nawet początku nie widać.

Cashmere foty, fotunie, fotencje

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:02   #3754
cashmere
Zakorzenienie

Aparat w gotowości, mam zamiar zrobić dużo zdjęć

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:06   #3755
Linaewen
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
MAM PYTANIE:
Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:11   #3756
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Heeeej! Wczoraj bylismy na kursie weselnym...

Generalnie bylam zdziwiona bo kurs obejmowal 3 niedziele akurat wczoraj wskoczyliy na ostatnie zajecia i zalapalismy to samo co reszta par my zaplaciliy za te 1 zajecia a pozostali za 3 spotkania i umiemy wszyscy to samo...

I umowilismy sie na choreografie na 1 taniec bedziemy tanczyc disco foxa POLECACIE JAKAS PIOSENKE???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:17   #3757
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
MAM PYTANIE:
Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
Ja bym nie zalatwiala transportu. Dla mnie juz nocleg jest bardzo duzym udogodnieniem i jakies oczekiwanie transportu jest dla mnie dziwne bardzo.

e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:18   #3758
Elrosa
Zadomowienie

Linaewen - jestem w podobnej sytuacji i postanowiliśmy nie organizować transportu po poprawinach. Bez przesady, to przecież dorośli ludzie, mogą sobie tego jednego piwa odmówić, szczególnie, że następny dzień to poniedziałek i trzeba iść do pracy... ale u nas takiego focha rzuciła tylko jedna osoba.
Stary 2014-04-14, 12:22   #3759
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
MAM PYTANIE:
U mnie w rodzinie zawsze załatwiany jest transport, nawet jeśli są noclegi i poprawiny. Wiem jednak że sporo dziewczyn była zdziwiona organizowaniem transportu. Rozeznaj sie po rodzinie, przypomnij sobie ostatnie wesela. Dwie osoby to jeszcze nie wyrocznia

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Heeeej! Wczoraj bylismy na kursie weselnym...

Generalnie bylam zdziwiona bo kurs obejmowal 3 niedziele akurat wczoraj wskoczyliy na ostatnie zajecia i zalapalismy to samo co reszta par my zaplaciliy za te 1 zajecia a pozostali za 3 spotkania i umiemy wszyscy to samo...

I umowilismy sie na choreografie na 1 taniec bedziemy tanczyc disco foxa POLECACIE JAKAS PIOSENKE???

Disco foxa możecie zatańczyć do każdej szybszej piosenki, ale piosenka na pierwszy taniec powinna być Wasza a nie polecona przez kogoś Jest tyle utworów, nie macie ulubionego kawałka?

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:25   #3760
enzunio
BAN stały

Linaewen w życiu bym nie załatwiała transportu w takim przypadku

Say do wesela się zagoi

Jadę zaraz po gacie ślubne i bielizne poprawinową
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:28   #3761
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Jak się okazuje, moje studia sa całkiem niebezpieczne. Dziś dorobiłam się już sporego oparzenia od gorącego kleju. Akurat na palcu, gdzie będę nosić obrączkę blizna zostanie jak nic
Jak się zagoi kup CEPAN Stosowałam i jest na prawdę skuteczny Miałam spore blizny po upadku na "szlakę" i wszystko zeszło Moja mama smarowała też na blizny po oparzeniu i również pomogło. Śmierdzi cebulą nieco ta maść, ale daje się radę

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Waniliova
moooniaaaa
dodaja
ewaden

2 miesiące do ślubu!!!

Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam srać po gaciach
a ja Wam zazdroszczę, że to już

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-04-14 o 12:36
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:30   #3762
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
MAM PYTANIE:
My załatwiamy transport tylko z Kościoła do sali i to wszystko. Ci których już prosiliśmy wiedzą o tym Jak na razie żadnej obrazy majestatu.

Ale szczerze na Twoim miejscu, też bym nie załatwiała transportu.
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:36   #3763
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
MAM PYTANIE:

Też mam wesele z poprawinami i transport załatwiam tylko delegacji z pracy Tż (160 km jadą...). Jeśli w STD była informacja o zamawianiu noclegów, to nie znaczy że masz obowiązek załatwić transport

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:37   #3764
ysia
Zadomowienie

cude - sukienka słodziutka ! wyglądasz ślicznie!

Linaewen - już bez przesady, ja bym nie organizowała transportu, dla mnie to jest krótka piłka - albo wyznaczamy jedną osobę co nie pije i prowadzi, ale dokupujemy noclegi. Coś się rozbestwili Ci goście strasznie jak tak słucham, boje się że jak za rok będę robić kościelny to jeszcze będę musiała gościom zapłacić żeby przyjechali....

Czasami jak słucham opowieście PMek, to mam wrażenie że dla przeciętnego gościa bycia na ślubie to jest mega wyrzeczenie, które mu trzeba jakoś zrekompensować....

Z sytuacji bieżących, rozpoczynam wielkie odliczanie:

DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!

przez weekend zorganizowaliśmy:

- kupiliśmy cały alkohol, razem z szampanami (który jest mega ekstra super cool, wczoraj testowaliśmy, smakuje jak taka dobra średnia półka, jest różowy , zapłaciliśmy 9.99 za butelkę w Biedronce! Gdybyście były zainteresowane to w domu spiszę nazwę, bo nie pamiętam za nic w świecie)
- zmówiliśmy maffinki na deser dla gości pasujące do motywu przewodniego: biało- czerowne
chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)

Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie 12.04.2014, 20 52 30.jpg (53,8 KB, 127 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:41   #3765
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

Z sytuacji bieżących, rozpoczynam wielkie odliczanie:

DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!

przez weekend zorganizowaliśmy:

- kupiliśmy cały alkohol, razem z szampanami (który jest mega ekstra super cool, wczoraj testowaliśmy, smakuje jak taka dobra średnia półka, jest różowy , zapłaciliśmy 9.99 za butelkę w Biedronce! Gdybyście były zainteresowane to w domu spiszę nazwę, bo nie pamiętam za nic w świecie)
- zmówiliśmy maffinki na deser dla gości pasujące do motywu przewodniego: biało- czerowne
chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)

Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być?

Strach jest ?

Zestaw afterowy - wyglądasz rewelacyjnie
Stary 2014-04-14, 12:42   #3766
Anesthesia
Wtajemniczenie

Linaewen, trudna sytuacja, bo w zasadzie "co kraj to obyczaj". My mamy wesele przyjezdne, blisko 200km i załatwiamy transport, ale nie robimy poprawin wobec czego my z kolei nie załatwiamy noclegów. W Twojej sytuacji, kiedy zapewniacie gościom nocleg, to chyba bym odpuściła transport - wiadomo, poprawiny itp. ale mogą albo zapłacić sami z siebie za jeszcze jeden nocleg albo wracać jakimś PKSem czy czymś. Albo po prostu nie zostawać na poprawinach. Są dorosłymi ludźmi i niech sami podejmą decyzję, jak rozwiązać ten problem, wg mnie noclegi+transport opłacane dla gości to "za dużo dobrego"

A my wczoraj z mamą kupiłyśmy totalnie na spontanie buty dla niej Bardzo udany zakup mi się wydaje, niestety nie ma zdjęć na necie.

Wysłałam też maile do usługodawców z informacjami o godzinie i miejscu wesela, a także z pytaniami o to, kiedy z kim się spotkać. I zespół odpisał i przesłał przy okazji całą swoją listę repertuaru, fajnie Mogę zrobić listę must have'ów i piosenek zakazanych, bez obaw, że coś mi umknie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:48   #3767
ysia
Zadomowienie

Sunrise28 strachu jako takiego nie mam, na razie jest spięcie pośladków żeby wszystko w miarę sprawnie zorganizować Ale już końcówka, myślę ze z miesiąc temu było więcej nerwów

Anesthesia gratki, moje mama kupiła sobie tak zabójcze szpile że sie drugi dzień zastanawia jak będzie w tym chodzić. Zresztą moja siostra też. A ja moje skromne 6cm

Profil FB
Stary 2014-04-14, 12:50   #3768
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!
zazdroszczę
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:53   #3769
Szczeperka
Wtajemniczenie

ysia - Ślub za 12 dni i nie masz strachu? Szacun!
Ja bym chyba umarła, już się zastanawiam czy melisy sobie nie kupić bo dopinanie wszystkiego na ostatni guzik mnie przeraża

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-14, 12:53   #3770
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Sunrise28 strachu jako takiego nie mam, na razie jest spięcie pośladków żeby wszystko w miarę sprawnie zorganizować Ale już końcówka, myślę ze z miesiąc temu było więcej nerwów

Anesthesia gratki, moje mama kupiła sobie tak zabójcze szpile że sie drugi dzień zastanawia jak będzie w tym chodzić. Zresztą moja siostra też. A ja moje skromne 6cm

Ja mam trochę ponad 3 miechy... jeszcze strachu nie czuję, ale podejrzewam, że tak za miesiąc mnie trafi :P

Też będę miała 5-6 cm, na większych nie dam rady
A mamuśka twierdzi, że ona to minimum 12 cm... zobaczymy
Stary 2014-04-14, 12:54   #3771
Linaewen
Zakorzenienie

Właśnie bajer polega na tym, ze to jest tak głębokie zadupie, że pks tam jezdzi dwa razy dziennie.
A jak jest w moich stronach i rodzinie to nie za bardzo wiem, bo na rodzinnym weselu byłam jak miałam lat 4, a ostatnio na wesele w Opolu dojeżdżaliśmy z TŻtem sami.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że te osoby doskonale wiedzą ile kosztuje taka trasa autokaru-robimy na studiach co i rusz kalkulacje i to nie byłaby mała kwota 4x140km.

Myślałam ewentualnie nad opcją-dojazd do Lądka albo Stronia na własną rękę a potem ewentualnie kogoś na miejscu wyślemy w kilka kursów w te i wew te (jakieś 10-15km).

Chyba za dużo mam już załatwione i zaczynam niepotrzebnie stresować się wydumanymi problemami...

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-04-14, 12:56   #3772
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Hah, nie, to moja mama stawia na komfort Nie dość, że na co dzień nie chodzi w wysokich obcasach, to jeszcze teraz ma chore kolano i w dodatku czasami odnawia jej się choroba skóry stóp, przez co nogi nieraz ją bardzo bolą, więc komfort był na pierwszym miejscu. Kupiłyśmy w McArthurze, czarne skórzane czółenka - but z matowej skóry, ale czubek z lakierowanej + obcas - klocek lakierowany wykończony złotą "lamówką", ale wysokość obcasa świetna, bo jeszcze nie mega wysoki, ale już nie niziutki i "babciowaty" Chyba ok. 6cm właśnie ma.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 12:56   #3773
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ysia kiecka mega. A buty nie sa za duze?
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:05   #3774
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ysia kiecka mega. A buty nie sa za duze?
Nie nie, są źle zapięty i dlatego stopa się podnosi. Ja mam dość wąską i niestety jest tak w każdym bucie

Sunrise28 ja na co dzień chodzę w płaskich, więc się nie będę spinać Najważniejsze żeby czuć się pewnie!

Szczeperka
właśnie najgorzej jest sporo przed - wszystko Ci się wydaje takie skomplikowane, mega ciężkie itd. Teraz jest czilałcik, wiadomo że co mam być zrobione już jest zrobione, a co nie jest zrobione już i tak się nie zrobi. Jak to mawia mój trener : "luźna guma i tak to wszystko położymy. Nie takie rzeczy się w życiu kładło"

Profil FB
Stary 2014-04-14, 13:07   #3775
Linaewen
Zakorzenienie

Ysia, ale super 12 dni
Chętnie poznam nazwę szampana, właśnie jesteśmy na etapie wyboru

Stary 2014-04-14, 13:09   #3776
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
może jeszcze o tej samej godzinie? 18:00?
O 18.00 pewnie będę już mężatką, mam o 17.00 ale to i tak niewielka różnica

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Panna Izabela koniecznie wrzuć foto jak już będziecie mieć projekt
wrzucę foto jak przyjdą zaproszenia, projekt w pdf/doc jest średnio widoczny i przejrzysty i bez rysunków...

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Czy dobrze leży Poza tym najgłówniejsze kryteria to skład (najlepiej jak najwięcej wełny, jedwab może być jako dodatek dla połysku). Plus istotna jest skrętność wełny - najlepsza jest ta wysokoskrętna chyba od 130 jednostek (nie pamiętam, jakie to jednostki, ale chyba od 110-130 zaczynają się najlepsze garnitury). Ogólnie co do skrętności to im większa liczba, tym lepiej, bo garnitur się mniej mnie i panu młodemu wygodniej.
Matko, w życiu bym się nie spojrzała na skrętność wełny my chyba z tż pojedziemy po Świętach do Maximusa w Nadarzynie i tam będziemy polować na garnitur... Trochę się martwię tym, że będzie jasny - Tż taki chce i mi się też podobają (fajnie by wyglądał w jasnym, poza tym czarny będzie miał na poprawinach a nie chce 2 dni pod rząd być w jednym), tylko już któraś osoba mi mówi, że jest na nie (koleżanka ze studiów - bo była na weselu gdzie młody miał jasny garnitur jeszcze w prążki czy w coś i wyglądał beznadziejnie plus miał jasne buty, siostra cioteczna na beżowy powiedziała "błagam, tylko nie beżowy" i polecała jasny szary taki jak kupił jej ojciec - akurat już to widzę jak Przemek będzie chciał mieć identyczny garnitur z moim wujkiem)... Nie chcę żeby było tak, że będą komentować negatywnie jego wygląd, a z drugiej strony chciałabym żeby się sobie i mi podobał...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Sluchajcie a ja mam problem ze szminka/blyszczykiem. Chce kupic taki trwaly, ale ani ten z YSL ani Sephora ani Make up For ever nie maja duzego wyboru:/

Mozecie polecic cos innego?
a patrzyłaś pupa ?
Ja chcę kupić dwa trwałe, jeden czerwony na poprawiny (chociaż czerwień mi średnio pasuje chyba), a drugi jakiś na wesele...

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, ktore się same malują, a nie chcą wydać na to majątku
Jesli chodzi o utrwalacze do makijażu chcialam kupic ten kryolan, ale szkoda mi było kasy na co dzień dośc mocno się maluje i lubie cały dzień wyglądać dobrze, a nie zawsze się to udaje. ale z glupka spróbowałam nowy spray utrwalający makijaż z Avonu i jest cudowny naprawde, makijaz trzyma mi się caly dzień w nienaruszonym stanie nawet Tż zauważyl ostatnio, że wieczorem ładnie wyglądałam
Ja się co prawda sama nie maluję, ale jak malować mnie będzie siostra to będę musiała sama kupić wszystkie kosmetyki tylko ciekawa jestem, czy masz wymagającą cerę, bo ja taką mam i nie wiem, czy Avon podoła ale spróbuję, jeśli polecasz, bo widzę w katalogu, że nie jest drogi

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Już niedługo odetchniemy. Co my będziemy robić bez ślubnych przygotowań i stresów?
ja pewnie będę szykować dom, szukać pracy.... Na pewno będę miała więcej stresów i przygotowań niż ze ślubem

Cytat:
Atomoowka my placimy 205zl/talerz dodatkowo dokupujemy tylko alko i tort

Kaigara jeżeli hybryda to polecam CND SHELLAC- najlepsza

Jakie typy sukien na siebie widziałyście a jakie będą docelowe?

Ja marzyłam albo typowo ksiezniczkowej albo o syrence. niestety syrenkowa nie dosc ze mnie skrocila to wygladalam jakbym miala mega dlugi tułw i króciutkie nóżki...
chciałam tez dlugi welon, ale wygladalam w nim strasznie, i jest do łopatek
To dużo, my mamy 150zł za talerzyk i kupujemy tylko alko...
Ja chciałam greczynkę, bardzo mi się podobały, a mam teraz A

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Panna Izabela
Gratuluję!
pysia1987
O powiem Ci, że sama się zastanawiałam nad tym spray'em z Avonu! Skoro zachwalasz to go kupię! Używam cieni z tej firmy i mogą być. Nie osypują się czy coś i trzymają cały dzień. Przyznam, że chyba pokuszę się o zakup jakichś cieni z Inglotaa. Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć coś na temat cieni z tej firmy? Warto? Plusy? Minusy?
A dziękuję
ja z Inglota cieni nie znam za bardzo, mam stamtąd tylko puder, ale jestem z niego zadowolona jak najbardziej, koleżanka ma cień pod oczy i też jej się podoba więc może i cienie mają dobre?

Cytat:
MAM PYTANIE:
Ja bym nie dawała transportu. Przecież jak będą nocować to o jakim piwie mowa? Zawsze jest jeden kierowca a reszta pije i to jest normalne. U nas też załatwiamy hotel (ale opłacamy tylko osobom starszym i chrzestnym), co prawda w razie czego ma być chłopak do rozwożenia gości, ale tylko dlatego, że część noclegów jest w innych miejscowościach i goście nawet na trzeźwo mogą nie trafić. Ale transport w postaci autobusu to przesada, to nie jest nie wiadomo ile km.

Nie nadrobię wszystkiego niestety, bo u mnie dużo zamieszania - próbuję pisać licencjat cały czas, poza tym w niedzielę były imieniny tż, w sobotę jego rodzinka więc piątek spędziłam w kuchni, a wcześniej miałam egzamin...

Jeszcze mamy spory problem ze Świętami - i tu wybaczcie za spamowanie
Chcemy już te Święta spędzić razem. Ja jadę do rodziny mojej mamy, dosyć daleko, ale nie ma innej opcji bo widuję ich 2x w roku. Tż ma Święta w gronie takim, z jakim się widujemy prawie raz/mies. Tż chce jechać ze mną, ale problemem jest jego mama. Po pierwsze obraziła się na mnie bo nie będę u nich na Święta, a po drugie nie zgodzi się, żeby jej "synia" nie było w ogóle na Świętach. Nie możemy się tak podzielić, że trochę tu, trochę tu, bo w jedną str to ponad 300km, więc najwcześniej byśmy byli w pon na późny obiad. Tż chce jechać do mamy w niedzielę na wieczór, więc 1,5 dnia byłabym na Święta z dawno nie widzianą rodziną. Nie dojdziemy do porozumienia, więc pewno Święta spędzimy oddzielnie
Koniec off-topu, przepraszam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:16   #3777
Monisia05900
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 52m.jpg (37,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Różowe-bukiety-ślubne-12-990x879.jpg (112,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg D83.jpg (35,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny-11-02.jpg (151,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (112,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg modne-bukiety17.jpg (63,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (13,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-04-14, 13:17   #3778
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Chcemy już te Święta spędzić razem. Ja jadę do rodziny mojej mamy, dosyć daleko, ale nie ma innej opcji bo widuję ich 2x w roku. Tż ma Święta w gronie takim, z jakim się widujemy prawie raz/mies. Tż chce jechać ze mną, ale problemem jest jego mama. Po pierwsze obraziła się na mnie bo nie będę u nich na Święta, a po drugie nie zgodzi się, żeby jej "synia" nie było w ogóle na Świętach. Nie możemy się tak podzielić, że trochę tu, trochę tu, bo w jedną str to ponad 300km, więc najwcześniej byśmy byli w pon na późny obiad. Tż chce jechać do mamy w niedzielę na wieczór, więc 1,5 dnia byłabym na Święta z dawno nie widzianą rodziną. Nie dojdziemy do porozumienia, więc pewno Święta spędzimy oddzielnie
A nie możecie jechać wszyscy razem?
Jeśli nie, to pomyśl, że na kolejne święta będziecie już małżeństwem i spędzicie je na 100% razem tam gdzie będziecie chcieli

A swoją drogą przyszła teściowa mało wyrozumiała... nie widujesz się z rodziną często więc powinna zrozumieć, że chcesz jechać na całe święta i to już prawie z przyszłym mężem
Stary 2014-04-14, 13:18   #3779
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wielkanoc to podobno najwazniejszę świeto , ale ja szczerze mówiąc dużo bardziej odczuwam i przezywam Boże Narodzenie. Jak nie wyobrażam sobie spędzić BN bez Tż , tak Wielkanoc zazwyczaj spędzamy osobno. - tak w ramach pocieszenia
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:23   #3780
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie

Monisia - oba kolory są piękne. Powinnaś wybrać taki odcień, który lepiej będzie prezentował się z Twoją urodą, salą itp. Jeśli nie boisz się odważnych barw weź fuksję (bardzo popularny kolor ślubny), a jeśli wolisz ślub w bardziej romantycznym stylu to lepiej będzie pasował pudrowy róż niż typowy cukierkowy...

Także wszystko zależy od Twojej wizji

Ignaś 11.03.2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości