|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Witam
Przeczytalam cały wątek i dołączam się do was
|
|
|
|
#1952 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Już skasowałam, ale dziękuję życzliwej koleżance
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o tę panterkową sukienkę z pepco z 1 strony to to zwykła szmatka, niegodna uwagi. Mierzyłam. Szkoda, że u mnie nie ma tej bokserki w panterkę, bo podobno jest bardzo fajna.
|
#1954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1955 |
|
Konto usunięte
|
ja nie lubię pepco jeśli chodzi o ciuchy. fakt tanioszka, ale wszystko to takie szmatki.
za to fajne są niektóre artykuły do kuchni. jeden z moich ulubionych kubków jest z pepco, dostałam w komplecie z miskami też od nich i wszystko zapakowane w te koszyki, które akurat w gazetce po 9,99. z tym, że kolor czarny. pewnie było tanie całościowo, a cieszy baardzo
|
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydałam dzisiaj 6.5o na buble tea bo niegdy tego nie piłam i mi smakowało
|
|
#1957 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1958 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603294 2]Ja to studiowałam i nigdzie pracy znaleźć nie moge. Heh szkoda że nie było wtedy dopłaty
W czym problem. Nie zdążysz na autobus. dla mnie 20- 30 minut do przystanku to blisko.[/QUOTE] może kwestia tego, że nie każdy ma ochotę po 22 czekać godzinę na autobus? ja bym nie chciała. a 20min to w sumie dla mnie dużo na przystanek. |
|
|
|
#1959 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś chodziłam na przystanek 3 km przez szczere pola i w nocy i żyje nadal. co kto lubi. |
|
|
|
|
#1960 |
|
Konto usunięte
|
no spoko, co kto lubi.
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się i dla mnie 30min do przystanku do dużo/długo
chyba, że ta praca byłaby spełnieniem marzeń i nie miałabym samochodu
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603315 0]Co kto lubi, jeden lubi pracować, drugi lubi siedzieć. Ja tam czekam łącznie 2,5 godziny na autobusy z i do pracy.
Kiedyś chodziłam na przystanek 3 km przez szczere pola i w nocy i żyje nadal. co kto lubi.[/QUOTE] No tak, ale z czegoś trzeba żyć. |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603315 0]Co kto lubi, jeden lubi pracować, drugi lubi siedzieć. Ja tam czekam łącznie 2,5 godziny na autobusy z i do pracy.
Kiedyś chodziłam na przystanek 3 km przez szczere pola i w nocy i żyje nadal. co kto lubi.[/QUOTE] super ze zyjesz i ze nic sie nie stalo ale dla mnie to skrajnie nie odpowiedzialne wracac po nocy prze pola samemu. jasne przez x czasu nic sie nie stanie ale jak raz sie stanie to bedzie za pozno Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja rozumiem, zwłaszcza że Warszawa w niektórych częściach do najbezpieczniejszych nie należy i siedzenie po godzinie 22 na przystanku czekając na autobus... brrr, różne "elementy" się spotykało. U siebie na wsi to mogę i po 23 wracać i mi to zwisa, ale są miejsca gdzie się po prostu nie chce i tyle, i tak, czasem lepiej siedzieć i nie pracować niż mieć taki dojazd.
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
To lepiej nie pracować w ogóle? Za co wtedy żyć? Jeść powietrze?
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, rozumiem, że ktoś nie chce iść do pracy, bo musi dojeżdżać. Spoko, jeśli pracy tak bardzo nie potrzebuje to jego sprawa. Nic do tego nie mam i rozumiem.
Ale dlaczego Wy nazywacie nieodpowiedzialnym dojeżdżanie do pracy? Poważnie lepiej jest głodować i biedować, ale żyć "bezpiecznie"? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Nie. Nie namawiam nikogo, by tak robił, bo wiem, że nie każdy chce sobie na to pozwolić. Jednak przestań nazywać czyjeś zachowanie nieodpowiedzialnym. |
|
|
|
|
#1969 |
|
Konto usunięte
|
gdybym miała dojeżdżać do mojej pracy marzeń to ok. z tym, że praca marzeń = dobre zarobki = samochód = brak dojazdów autobusem.
teraz mam do pracy 25minut spacerem. mieszkam w centrum, praca w centrum to spoko. ale nie dojeżdżałabym tam przez pół miasta ani nie czekała po nocach na autobus. mówię z perspektywy mojej obecnej sytuacji, nie mam noża na gardle, że muszę pracować gdziekolwiek żeby tylko praca była. jak się sytuacja pogorszy to może i faktycznie bym rozważyła inne opcje, ale chyba nie takie żeby czekać w nocy godzinę na autobus. |
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już pomijając fakt, że w zimie nieciekawie by bylo tyle czasu stać, a potem sobie iść pół godziny ciemną i pustą ulicą do domu.![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nie no co ty lepiej się narażać na gwałt albo porwanie czy cokolwiek innego złego. Tyle syfu chodzi po ulicach, nie wiem jak wy ale ja tam się boję. Wiecie co jest najgorsze, że osoby rekrutujące nawet nie czytają gdzie dana osoba mieszka tylko na oślep zapraszają, do mnie raz zadzwoniła laska z propozycją pracy 30km od mojego miejsca zamieszkania. A prawda jest taka, że w okolicy pracują dziewczyny z daleka i dla tych co mieszkają niedaleko nie ma etatów i muszą zachrzaniać Bóg wie gdzie, bo pracodawcy nie obchodzi jak do pracy dotrzesz i w ile czasu. Ja tam nie lubię spedzać 3h dziennie na dojazdach bo oprócz pracy mam jeszcze zycie, a za 1200zł naprawdę nie będę się tak poświęcać. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603456 2] ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- jak pracowałam w Londynie wracałam często 0 1- 2 w nocy do domu. I co miałam zrobić? Nie pracować?[/QUOTE] Matko, ja się tam bałam po ulicy chodzić po zmroku, raz się zgubiłam i wyladowałam w jakiejś murzyńsko hinduskiej dzielnicy i każdy się tam na mnie gapił i zaczepiał myślałam, że jajko zniosę ze strachu. I znów się zaczyna robić nie miło, ktoś ma inne zdanie i robi inaczej to już jest źle bo ja robię tak i żyję... Edytowane przez o_Khaleesi_o Czas edycji: 2014-04-14 o 22:46 |
|
|
|
|
#1971 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś wracałam z pracy standardowo po 22 i powiem szczerze, że nie chciałabym tego doświadczyć znowu. Niestety takie czasy są, że jest niezbezpiecznie i trzeba uważać na siebie. Ale jak się nie ma pracy i nóż na gardle, to się decyduje człowiek na różne rzeczy.
|
|
|
|
#1973 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do strachu o porwanie i gwałt to się nie bałam będąc w Polsce, kto mi tam na wsi krzywdę zrobi o 10 w nocy? U nas z pracą ciężko więc nie przeszkadza mi dojeżdżanie, bo wolę to niż siedzieć na dupie i gadać że nie ma roboty, albo że mam daleko. |
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w Naturze widziałam promocje farby do włosów
z 24,99 na 2,49 takie promocje to ja rozumiem (to była ostatnia sztuka z data ważności do maja '14) W ogóle Natura niedaleko mnie nareszcie postawiła koszyk z przecenami - nie wiem na ile to akcja konkretnego miejsca, a na ile nowa filozofia firmy. Takie okazje sa super, bo ogólnie Natura wydaje mi sie drozsza od RossmannaMialam spotkanie w Starbucksie i słyszałam jakąs, narade, posiedzenie ? podczas którego pracownicy opracowywali strategię jak sprzedawac więcej jedzenia. Najlepszy byl komentarz osoby podnoszącej do góry sałatkę" Kto to kupi za 15 zł, jesli to tak wygląda ?!? Super, że nie tracą kontaktu z rzeczywistością
|
#1975 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603730 8]Ja też sie bałam. ale pojechałam do pracy a nie na wczasy. miałam do wyboru albo wracać o 2 w nocy do domu, albo pakować manatki i wracać do domu tracąc 5 tys zł wsadzonych w wyjazd.
Co do strachu o porwanie i gwałt to się nie bałam będąc w Polsce, kto mi tam na wsi krzywdę zrobi o 10 w nocy? U nas z pracą ciężko więc nie przeszkadza mi dojeżdżanie, bo wolę to niż siedzieć na dupie i gadać że nie ma roboty, albo że mam daleko.[/QUOTE] Szanuje Twoj poglad, ale sposob, w jaki go wyrazasz jest dla mnie nie do przyjecia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie róbcie znowu nerwowej atmosfery
Wiadomo, czasem każdą przyciśnie potrzeba pracy ale kiedy ja np. raz skończyłam o 23 to przyjechał po mnie Tata I to w sumie nie ma znaczenia że ktoś mieszka w bezpiecznej okolicy bo nigdy do końca nie znamy sąsiadów i okolicy; kto się raz gorącym sparzy ten na zimne dmucha |
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrócmy do tematu watku i będzie najlepiej, po co się kłócić - każdy robi co chce, lepiej powiedzcie jakie jeszcze macie swoje sposoby jak żyć oszczędnie ![]() Ostatnio widziałam filmik jak koleś przez 3 dni robił inne zupy z rosołu który wcześniej przygotował zastanawiam się czy dało się to zjeść, czy to tylko na potrzeby materiału było, chyba bym nie zjadła już 3 dniowego rosołu ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- wogóle to muszę nauczyć się robić zupy ![]() Macie sprawdzone przepisy na zupy-krem ?
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinna być pod moim avatarem tylko na zdjęciu nie miałam blendera i nie pamiętam czym ją ścierałam Teraz zamiast grzanek daję taki groszek ptysiowy Jest super sycąca
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
znudziły już mi się te tradycyjne zupy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Przeczytalam cały wątek i dołączam się do was

Już skasowałam, ale dziękuję życzliwej koleżance 
wydałam dzisiaj 6.5o na buble tea bo niegdy tego nie piłam i mi smakowało

I to w sumie nie ma znaczenia że ktoś mieszka w bezpiecznej okolicy bo nigdy do końca nie znamy sąsiadów i okolicy; kto się raz gorącym sparzy ten na zimne dmucha
13.03.2008
zastanawiam się czy dało się to zjeść, czy to tylko na potrzeby materiału było, chyba bym nie zjadła już 3 dniowego rosołu