Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 09:44   #3271
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaa aa

Witam się w ta paskudną pogodę !!! śniło mi się że poroniłam ... no bo czemu miały by mi minąć te sny?!?!
Oszaleje do godziny 18 z pewnością :/ mam nadzieję że wizyta przebiegnie pomyślnie !
Przed wizytą jadę odebrać wyniki badań p/ciała RH , Hiv, Hcv, mocz i morfologia , bo nie mam zamiaru jak cos wyjdzie nie tak stresować się przez kolejne 8 godzin ... Bałam się tych p/ciał grupy krwi bo moja teściówka przez pomyłkę mi podała że mój ma grupę plusową a ja mam przecież minus i po prostu jak sobie włączyłam kalkulator grupy krwi dziecka to jak mi wyskoczyła czerwona ramka z wykrzyknikami że może być konflikt serologiczny to o mało nie spadłam z krzesła ! ale okazało się ze też jest minusowy

Od rana mnie nosi na hafcenie ale to pewnie z nerwów
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 09:45   #3272
Miminek
Raczkowanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Hej hej Weekend upłynął szybko, nawet nie wiem kiedy się niedziela skończyła

Piszecie o nr do lekarza - ja mam i często korzystam. Mój lekarz odpisuje mi na sms nawet w niedziele, nawet wieczorem. Jak nie może ze mną rozmawiać to oddzwania popołudniu na przykład. Jestem z niego bardzo zadowolona.
A najczęściej molestuję go tak dlatego, że... ta paskudna szyjka spędza mi sen z powiek tak jak teraz Wam. Jeżeli nie ma żadnych twardnień brzucha ani bóli to raczej nic się nie skraca.
A niebezpieczne są twardnienia które nie przechodzą nawet po zmianie pozycji. A po leżeniu na lewym boku powinny w ogóle minąć. Zresztą - jesteśmy już w ciąży co raz wyżej więc niedługo znaczną się skurcze BH

Dzisiaj mimo okropnej pogody mam świetny humor Niedługo jedziemy na zakupy do Pń - musimy młodemu kupić jakiś drobny upominek na zająca a oprócz tego muszę kupić sobie sukienkę na wesele... Pisałam o tym chyba w styczniu a tu już kwiecień i wesele za niecałe 2 tygodnie!
Musimy jeszcze iść do BRW lubAgata meble żeby młodemu jakiś fotel / sofkę rozkładaną sprawić i przegonić go z łóżeczka w końcu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

ZygaEffka - a czemu tak brzydko Ci się śni? I nie panikuj, będzie dobrze

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:02   #3273
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej hej Weekend upłynął szybko, nawet nie wiem kiedy się niedziela skończyła

Piszecie o nr do lekarza - ja mam i często korzystam. Mój lekarz odpisuje mi na sms nawet w niedziele, nawet wieczorem. Jak nie może ze mną rozmawiać to oddzwania popołudniu na przykład. Jestem z niego bardzo zadowolona.
A najczęściej molestuję go tak dlatego, że... ta paskudna szyjka spędza mi sen z powiek tak jak teraz Wam. Jeżeli nie ma żadnych twardnień brzucha ani bóli to raczej nic się nie skraca.
A niebezpieczne są twardnienia które nie przechodzą nawet po zmianie pozycji. A po leżeniu na lewym boku powinny w ogóle minąć. Zresztą - jesteśmy już w ciąży co raz wyżej więc niedługo znaczną się skurcze BH

Dzisiaj mimo okropnej pogody mam świetny humor Niedługo jedziemy na zakupy do Pń - musimy młodemu kupić jakiś drobny upominek na zająca a oprócz tego muszę kupić sobie sukienkę na wesele... Pisałam o tym chyba w styczniu a tu już kwiecień i wesele za niecałe 2 tygodnie!
Musimy jeszcze iść do BRW lubAgata meble żeby młodemu jakiś fotel / sofkę rozkładaną sprawić i przegonić go z łóżeczka w końcu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

ZygaEffka - a czemu tak brzydko Ci się śni? I nie panikuj, będzie dobrze
Mimi na początku to mi się codziennie śniło ...
Poznań dziś okrutny jeśli chodzi o pogodę a jeśli chodzi o meble jakiekolwiek to polecam Agata Meble bo w BRW mają ceny z kosmosu mam upatrzone kilka rzeczy w Agacie , sypialnie i salon , tylko sofy nie możemy znaleźć tej jedynej wymarzonej w dogodnej cenie
Wczoraj z tż nakupowaliśmy talerzy w BIedronce firmy luminarc bo byly wyjątkowo tanie , szklanki to samo zajefajne do soków i do drinków za 15 zł , 6 sztuk z ładnego grubego szkła POlecam jak ktoś potrzebuję
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 10:11   #3274
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Będzie ok !!!

Ja to jestem czubek Dzisiaj o 20 znowu dostałam tego lekkiego stwardnienia w brzuchu i już się naschizowałam,że to szyjka pewnie mi się skraca,że pewnie robi się rozwarcie,że to na pewno żadne skurcze BH i w ogóle już się niepokoję
Jak to dobrze,że w środę wizyta.... Naczytałam się,że kobiety biorą zastrzyki,kolejne dawki leków albo leżą w szpitalu
Uspokoi mnie ktoś ? Albo walnie pałą w łeb
nie czytaj internetu

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Fajnie się macie z tymi kopniaczkami Mi dzisiaj coś się działo w tym brzuchu, nawet stwierdziłam że to dzidziuś, puki nie stało się jasne, że to był ogromny bączek
to ja mam tak codziennie i kończy się zawsze bąkiem

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ale mam dzis humor Nic tylko wyje.. komuś
a czemu taki humor??

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
A tak zapytam.... czy którejś urosły usta? bo ja zawsze miałam wydatne alw od wczoraj zauważyłam że rosną a dzisiaj czuję różnicę jak mam je zamknięte Normalnie jak napompowane wyglądają i się zastanawiam ile jeszcze urosną i czy to normalne?
usta to rosną od czego innego mi nie urosły jakby co

Witam,nie myslcie ze dopiero wstalam ale Tz na bezrobociu zabiera mi kompa
a w ogole wiecie ze moj TZ tez ma cellulit? hihihi

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:20   #3275
ZygaEffka
Zadomowienie

A i założyłam sobie w końcu kartę Rossnę pobieracie ją w rosmannie i aktywujecie przez neta w domku
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 10:25   #3276
kachna21
Raczkowanie

czesc dziewczyny!
dawno nic nie pisalam, ale staralam sie podczytac od czasu do czasu

powiem Wam ze oststnio czuje sie kiepsko....myslslam ze w drugim trymestrze bedzie lepiej a tu 5 miesiac i gorzej niz na początku ciągle jestem zmeczona, osowiala, nie mam na nic sily, czasami kreci mi się w głowie (a wyniki niby ok), wczoraj za to tak mi brzuch promieniowal od pępka w dół, chyba mi sie tak rozciaga wszytsko bo czasami nie moglam sie wyprostowac...

w ogóle pogoda do dupy, zimno, pada , doła złapałam

aa i kłóce się...ze wszytskimi, jestem permamentnie wnerwiona, o byle co tak się denerwuje, krzycze a potem dodatkowo się wkurzam na siebie. no nic, wyzalilam sieę, może jak w czwartek zobaczę fasola to mi minie bo straaaasznie dawno do niego nie zagladalismy
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:39   #3277
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Dokladnie, najwazniejsze zeby bylo zdrowe, komus moze wydawac sie banalne, ale dla matki to najwieksze szczescie, nie wazne czy syn okaze sie corka czy corka synem. Oby bylo zdrowe i urodzilo sie bez problemu.. Ja na obiad dzis placki ziemniaczane !!! Jezyk mi ucieka do dupy

Placki to jedyna potrawa na jaką ostatnio mam autentycznie smaczka Do pozostałych rzeczy muszę się zmuszać. Ewentualnie czekolada, hehe Ooo to bym mogła jeść cały czas
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:50   #3278
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dziewczyny a wiecie co u mnie jest dziwnego... odkad jestem w ciazy nic mi nie smakuje tak jak przed ciążą...np mialam ulubione potrawy np twister z kfc czy krokiety mojego Tzta...a teraz jak to jem to faktycznie jest to dobre ale nie przepyszne jak kiedys... nie czuje tej rozkoszy podczas jedzenia co kiedys zastanawiam sie czy kiedys mi to minie...
Generalnie jem bo jem,jem bo burczy mi w brzuchu ale nie sprawia mi to takiej przyjemnosci jak kiedys

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:52   #3279
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!
dawno nic nie pisalam, ale staralam sie podczytac od czasu do czasu

powiem Wam ze oststnio czuje sie kiepsko....myslslam ze w drugim trymestrze bedzie lepiej a tu 5 miesiac i gorzej niz na początku ciągle jestem zmeczona, osowiala, nie mam na nic sily, czasami kreci mi się w głowie (a wyniki niby ok), wczoraj za to tak mi brzuch promieniowal od pępka w dół, chyba mi sie tak rozciaga wszytsko bo czasami nie moglam sie wyprostowac...

w ogóle pogoda do dupy, zimno, pada , doła złapałam

aa i kłóce się...ze wszytskimi, jestem permamentnie wnerwiona, o byle co tak się denerwuje, krzycze a potem dodatkowo się wkurzam na siebie. no nic, wyzalilam sieę, może jak w czwartek zobaczę fasola to mi minie bo straaaasznie dawno do niego nie zagladalismy
U mnie też pod górkę zaczęło się w drugim trymestrze w pierwszym byłam tylko baaaardzo zmeczona. A z początkiem 14 tg zaczęłam żygać masakrycznie, łep mi pękał i w ogóle. Lekarka kazała dużo pić, jeść (bo schudłam :/) i się nie stresować. Wieczorem meliska przed spankiem i już jest lepiej Najgorzej z tym jedzeniem hehe chyba nie grozi mi że za bardzo przytyje w ciąży.
A humory w ciąży są czadowe Potrafię się śmiać i płakać jednocześnie. A nerwy mam takie że szok Biedny mężulek, póki co dzielnie to znosi

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A robiłyście kiedyś ciasto 3bit na herbatnikach? Nie trzeba go piec ale jest na pewno kaloryczne bo ma masę budyniową kajmak i bitą śmietanę ale jest pycha polecam bo u mnie już króluje ze 3 lata na stole i wszyscy myślą że to kupione... A i jeszcze poelcam sernik chałwowy też słodki ale pyszny tylko nie wiem czy na internecie jest taki przepis jaki ja mam na cieście francuskim...
można prosić o przepis na to ciasto 3bit na herbatnikach? Brzmi smacznie
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:52   #3280
ZygaEffka
Zadomowienie

mała też tak mam z tymi smakami , w zasadzie od początku ciąży przytyłam 0,7 kg ... z czego sie ciesze bo już mam swoje kg
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 11:02   #3281
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie co u mnie jest dziwnego... odkad jestem w ciazy nic mi nie smakuje tak jak przed ciążą...np mialam ulubione potrawy np twister z kfc czy krokiety mojego Tzta...a teraz jak to jem to faktycznie jest to dobre ale nie przepyszne jak kiedys... nie czuje tej rozkoszy podczas jedzenia co kiedys zastanawiam sie czy kiedys mi to minie...
Generalnie jem bo jem,jem bo burczy mi w brzuchu ale nie sprawia mi to takiej przyjemnosci jak kiedys
ja mam podobnie, jem obiad bo muszę zjeść i tyle i co najlepsze zjem troszkę malutko i juz mam dość, nie rzucam sie na jedzenie jak wygłodniałe zwierze, mieso jak widze to az mnie skręca blee

Nie wiem czy ciśnienie dziś nie takie czy może te nerwy wczorajsze jeszcze we mnie siedza, ale źle sie czuje a musze zaraz jechac po chleb i mleko na naleśniki. A jak jestem w sklepie i dochodze do kasy to bierze mnie jakas wewnętrzna panika ze zaraz zemdleje, ze zwymiotuje i zaraz sie przekręce - masakra jakaś.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 11:07   #3282
kachna21
Raczkowanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46024026]U mnie też pod górkę zaczęło się w drugim trymestrze w pierwszym byłam tylko baaaardzo zmeczona. A z początkiem 14 tg zaczęłam żygać masakrycznie, łep mi pękał i w ogóle. Lekarka kazała dużo pić, jeść (bo schudłam :/) i się nie stresować. Wieczorem meliska przed spankiem i już jest lepiej Najgorzej z tym jedzeniem hehe chyba nie grozi mi że za bardzo przytyje w ciąży.
A humory w ciąży są czadowe Potrafię się śmiać i płakać jednocześnie. A nerwy mam takie że szok Biedny mężulek, póki co dzielnie to znosi

[/QUOTE]

no ja się oststanio rozpłakałam..... bo byłam głodna a nie chciało mi się nic robic i TZ meczyłam
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:20   #3283
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
no ja się oststanio rozpłakałam..... bo byłam głodna a nie chciało mi się nic robic i TZ meczyłam
Ja płaczę na powtórkach The Voice of Poland Odcinek kiedy Monika z ogromnym już brzuszkiem spiewała piosenkę Run To The Hills Iron Maiden... na samą myśl mam ciarki. Nawet jak bym to teraz włączyła to na bank się rozpłaczę

Ekaterinka to pewnie częściowo przez pogodę. Ale swoją drogą uważaj na siebie, w takich zamkniętych pomieszczeniach jak sklepy jest duszno choć się nie wydaje. Szybciutkie zakupy i oddychać głęboko na świeżym powietrzu
Stary 2014-04-14, 11:24   #3284
ZygaEffka
Zadomowienie

Ja się rozpłakała do stanu aż szlochania , przez moją teściówkę która w sumie nie umyślnie odmówiła mi zobaczenia ciuszków po moim tżecie :/ ale poczułam się jak ktos mało wazny w tym momencie i swiat mi się zawalił , sama później nie wierzyłam że aż tak mnie to dobiło ...
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 11:37   #3285
88Ekaterina88
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46024592]Ja płaczę na powtórkach The Voice of Poland Odcinek kiedy Monika z ogromnym już brzuszkiem spiewała piosenkę Run To The Hills Iron Maiden... na samą myśl mam ciarki. Nawet jak bym to teraz włączyła to na bank się rozpłaczę

Ekaterinka to pewnie częściowo przez pogodę. Ale swoją drogą uważaj na siebie, w takich zamkniętych pomieszczeniach jak sklepy jest duszno choć się nie wydaje. Szybciutkie zakupy i oddychać głęboko na świeżym powietrzu [/QUOTE]
Nie sposób dzis nie oddychać głeboko- taki wiatr że az łeb urywa o dziwo na powietrzu czuje sie lepiej niz w domu ja juz chce jechac do polandi buuuu

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:39   #3286
Aliszcze
Zakorzenienie

ja się cześciej niż zwykle wzruszam na filmach. Ostatnio oglądałam "Labirynt Fauna", już go kiedyś widzialam, wiedzialam, jak się skonczy itp Jak go za pierwszym razem oglądałam, to nie płakalam tak. A teraz? Wyłam jak by mi sie jakieś nieszczęście przytrafiło nie mogłam się uspokoić

właśnie zapisałam się na usg połówkowe 6 maja o godzinie 20

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:42   #3287
Konto usunięte

Cytat:
Nie sposób dzis nie oddychać głeboko- taki wiatr że az łeb urywa o dziwo na powietrzu czuje sie lepiej niz w domu ja juz chce jechac do polandi buuuu
Tutaj 8,5stC i... Ciągle pada! Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby,
Mokre niebo się opuszcza coraz niżej
Stary 2014-04-14, 11:48   #3288
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja się cześciej niż zwykle wzruszam na filmach. Ostatnio oglądałam "Labirynt Fauna", już go kiedyś widzialam, wiedzialam, jak się skonczy itp Jak go za pierwszym razem oglądałam, to nie płakalam tak. A teraz? Wyłam jak by mi sie jakieś nieszczęście przytrafiło nie mogłam się uspokoić

właśnie zapisałam się na usg połówkowe 6 maja o godzinie 20
Oj ryczę nawet na serialach , ostatnio na lekarzach jak mały piesek stracił właściciela bo ten umarł wyłam jak kot

Polecam jesli ktoś nie widział "Nostalgię Anioła " mój ulubiony film ale ciężki , czuję mega niemoc jak go oglądam ..
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 12:31   #3289
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Jak mnie macica ciągnie od kilku dni to poezja... Normalnie chwilami chodzę i podtrzymuję brzuch bo jakoś tak mi wygodniej
W sobotę byliśmy u znajomych na domówce... Jak mnie wszystko drażniło...Po godzinie miałam ochotę wyje*** każdemu po kolei... A to rodzaj muzyki, a to za głośno. a to ciągle ktoś pytał czy czegoś nie potrzebuję, czy mi wygodnie, czy zjem to i tamto, to ktoś wrócił z fajki i waliło, na stole capiły jajka z majonezem mimo że jajka uwielbiam ale majonezu nie cierpię i tak mi śmierdziało No normalnie nie wiem o co mi chodziło ale znajomi których uwielbiam zaczęli mnie wkurzać do tego stopnia że nie mam ochoty więcej się z nimi spotykać :/ Koszmar
To widzę nie tylko mnie tak ciągnie Dzisiaj zdenerwowałam się nie na żarty i tak kłuło,że też się podtrzymywałam
Ja to się też aspołeczna robię,nie martw się. I z tą muzyką mam już tak od początku najlepiej po cichutku i jak idę gdzieś do koleżanki i on radio puści to w szał wpadam Boję się,że do tych osób co mnie teraz wkurzają a kiedyś z nimi mogłam konie kraść będę zrażona jeszcze po ciąży
Cytat:
Witam z rana

Ale mam dzis humor Nic tylko wyje.. komuś
Witam w klubie!!
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46021506]Dzień doberek
Ja siedzę od 6:30 w internecie i czytam o skracaniu się szyjki macicy i też do głowy dostaję Schizuję się każdym nowym objawem a że to moja pierwsza ciąża to schizuję się średnio raz na tydzień Moja ginekolożka mieszka i przyjmuje 5 min drogi spacerkiem ode mnie hehe i walczę ze sobą, żeby po drodze na zakupy znowu do niej nie lecieć Byłam tydzień temu, badała mi szyjkę i mówiła że wsio oki Kolejną wizytę mam 22 kwietnia i muszę dzielnie dotrwać A Ty uspokoisz się już wcześniej Lekkie stwardnienia w brzuszku to nic takiego W końcu jesteśmy w ciąży musimy to jakoś odczuwać

A w ogóle cieszę się że tu trafiłam Jestem tu nowa I też mam termin na 26 września a 27 września mam ślub mojej jedynej kochanej siostrzyczki hehe gdzie miałam być świadkową pozdrawiam cieplutko i życzę uśmiechu na cały dzisiejszy dzionek [/QUOTE]
Oj tam oj tam.. Raz na tydzień to ja się nigdy nie stresowałam,średnio raz dziennie jest teraz Wujek Google uruchomiony każdego dnia
Mój pierwszy termin też był na 26 września u poprzedniego gina

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Meta ja też schizuję bo od kilku dni mam takie dziwne bóle w podbrzuszu dość silne, i tak piszesz o tej szyjce że może coś nie tak i się przeraziłam bo u mnie lekarz tego w ogóle nie sprawdza
Co Ty powiesz? U mnie lekarz prędzej sprawdzi szyjkę niż usg zrobi. Może zapytaj go na następnej wizycie o to? Albo żyje w przekonaniu,że takie badanie zrobi w późniejszym okresie,wiesz jak to z ginekologami,każdy inny.
Mnie brzuch tyle czasu nie bolał a teraz znowu Choć gin mówił,że to na wskutek rozciągania ale o tym zgrubieniu dalej myślę...

Mam dość niech ten dzień się skończy Takie nerwy dzisiaj dostałam,że aż brzuch mnie tak rozbolał aż iść nie mogłam I poratowałam się no spą.. Trochę pomogło.
Nienawidzę takich dni jak dzisiaj,bo wiem,że dopóki nie będzie jutra to będzie tylko gorzej
Na pocieszenie dzisiaj kebab z frytkami... A co !

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 12:41   #3290
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A robiłyście kiedyś ciasto 3bit na herbatnikach? Nie trzeba go piec ale jest na pewno kaloryczne bo ma masę budyniową kajmak i bitą śmietanę ale jest pycha polecam bo u mnie już króluje ze 3 lata na stole i wszyscy myślą że to kupione... A i jeszcze poelcam sernik chałwowy też słodki ale pyszny tylko nie wiem czy na internecie jest taki przepis jaki ja mam na cieście francuskim...
pycha cisto.

Ja na swieta piekę snikersa i "mgadę" i tyle bo do rodziców jedziemy na jeden dzien wiec w domu sami tescie i tak tego nie zjedza

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:03   #3291
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
A wy jakie macie ale jakie planujecie kupić??
ja chcę kupić bezdotykowy, ale jeszcze nie wiem jaki

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Dalej nie czuje maleństwa... czy któraś wrześniówka nadal czeka na ruchy?
też nie bardzo... choć w niedziele gofrach pierwszy raz poczulam takie wiercenie, myślę że to był dzidziolek

Cytat:
O właśnie się rozchodzi o tą kulkę :P
Przeczytałam,że to tzw. stawianie się macicy,ale boję się,że to za wcześnie W środę ginka zapytam o co z tym chodzi
Mi najpierw taki mini skurczyk się pojawił a za chwilę to zgrubienie...
A w którym tyg. jesteś ? Chyba trochę starsza niż ja.
Martwię się,że to za wcześnie,ale gdzieniegdzie piszą,że skurcze przygotowujące właśnie mają prawo się rozpocząć już.
Pisałam kiedyś, że też czułam taką kulkę, . Ale jak się przeszłam to taka kulka zginęła. Myślałam że to bobasek Mówiłam lekarzowi to powiedział, że bardzo prawdopodobne że to jelita.

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
w ogóle to macie numery tel do swoich lekarzy? ja pewnie gdzieś na pieczątce mam, ale to będzie chyba do gabinetu. nie dała mi tak, o, np ze słowami żeby dzwonić jakby co. co tak czytam, to większość ma numery do swoich ginów, nawet prywatne na komórki, i mogą dzwonić nawet w nocy?
Mam numer, sama go poprosiłam ale doktorek jest bardzo zajętym człowiek, konferencje, wykłady itp. i jak mam bardzo pilną sprawę to mam pisać smsa. Czasami nie odpisuje to mam pisać drugiego... no i zazwyczaj wieczorem odpowiada. Pisałam już kilka razy: straszny ból podbrzusza, gorączka, opryszczka.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46021506]

A w ogóle cieszę się że tu trafiłam Jestem tu nowa I też mam termin na 26 września a 27 września mam ślub mojej jedynej kochanej siostrzyczki hehe gdzie miałam być świadkową pozdrawiam cieplutko i życzę uśmiechu na cały dzisiejszy dzionek [/QUOTE]

witaj

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość

Jutro moje USG 4d Połówkowe o 16:00 dam po znać, co i jak
w którym jesteś tyg i dniu?

Cytat:
Nie dziwie sie, że ci lżej
Wczoraj tez myslałam, że wyjde z siebie i stane obok
Musze sobie zapisać te wasze czopki polecane i syropek to w polszy zakupie
na zaparcia baaardzo polecam suszone morele. Zalewasz wrzątkiem a na drugi dzień naczczo wypijasz. Poradziła mi to "starsza" stażem ciężarówka. Raz korzystałam i zadziałało

Cytat:
A ja w ciąży pozbyłam się problemów z kupkami Zawsze robiłam raz na tydzień a teraz codziennie do południa Wczoraj nie zrobiłam i przed chwilą myślałam że mi rozerwie No i zjadłam 4 kanapki z szynką, pomidorkiem, rzodkiewką i jestem jeszcze bardziej głodna niż przed zjedzeniem
mam podobnie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam się w ta paskudną pogodę !!! śniło mi się że poroniłam ... no bo czemu miały by mi minąć te sny?!?!
Ło matko... ja też z koszmarami

-

hej! pogoda fatalna... leje, pochmurno bee
Weekend zleciał pomyślnie. Całą sobotę sprzątaliśmy z tż, m.in. nasz pokój. W końcu (!) wywaliłam moje 8-letnie biurko mam tyle szpargałów, książek że nie mam gdzie tego kłaść. Część poszła na strych, ale tam tez już pełno
Niedziela objazdowo, trochę u teściów, potem castorama, ikea. Kupiłam kartonowe pudła na te pierdółki i oglądaliśmy płytki.

Za to dzisiejsza noc... jak z koszmaru miałam takie sny, że tragedia. Śniło mi się, że byłam w ciąży z bliźniakami i poroniłam. Po roku zaszłam w ciążę znowu z bliźniakami! i w 19tygodniu (czyli w tym co jestem teraz) znowu poroniłam. Urodziły się żywe, widziałam je... ale zmarły. Obudziłam się z wrzaskiem, aż się tż obudził. Z nerwów i stresu to mnie tak brzuch bolał,napinał się że od 4 już nie spałam i musiałam nospę brać.
Potem jak jeszcze usnęłam śniło mi się że plamię ... nie wiem o co chodzi.
Rano jak już wstałam uświadomiłam sobie, ze jutro mija rok odkąd dowiedziałam się, ze serduszko mojego maluszka nie bije.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:05   #3292
201610121609
Konto usunięte

Nie cytuję bo nie idzie mi to super w telefonie i potrafię cytować tylko jeden post...
Jeśli chodzi o badanie szyjki to jest u mnie pierwsze badanie na każdej wizycie... i zawsze informacja "szyjka wysoko, zamknięta bardzo ładnie" takze zawsze jak wskocze na fotel to jest palec grzebalec
A te bóle i twardnienia brzucha...wiecie, ze ja jakoś albo tego nie sprawdzam albo nie występuje to u mnie...nie wiem... ból jedynie czasem mam taki jak zakwasy ale to naprawdę sporadycznie i czuje ewidentne, ze to mięśnie wiec jestem spokojna

No i ciast nie piekę bo mało jem bardzo... wystarczy mi kawałeczek raz na długi czas i tz tez nie przepada wiec pieczenie odpada

A głośna muzyka czy tv albo za głośni znajomi to dla mnie teraz horror... powiem Wam, ze wchodzi wtedy we mnie taka nerwica, ze sama jestem w szoku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:40   #3293
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ja chcę kupić bezdotykowy, ale jeszcze nie wiem jaki

też nie bardzo... choć w niedziele gofrach pierwszy raz poczulam takie wiercenie, myślę że to był dzidziolek

Pisałam kiedyś, że też czułam taką kulkę, . Ale jak się przeszłam to taka kulka zginęła. Myślałam że to bobasek Mówiłam lekarzowi to powiedział, że bardzo prawdopodobne że to jelita.

Mam numer, sama go poprosiłam ale doktorek jest bardzo zajętym człowiek, konferencje, wykłady itp. i jak mam bardzo pilną sprawę to mam pisać smsa. Czasami nie odpisuje to mam pisać drugiego... no i zazwyczaj wieczorem odpowiada. Pisałam już kilka razy: straszny ból podbrzusza, gorączka, opryszczka.

witaj

w którym jesteś tyg i dniu?

na zaparcia baaardzo polecam suszone morele. Zalewasz wrzątkiem a na drugi dzień naczczo wypijasz. Poradziła mi to "starsza" stażem ciężarówka. Raz korzystałam i zadziałało

mam podobnie

Ło matko... ja też z koszmarami

-

hej! pogoda fatalna... leje, pochmurno bee
Weekend zleciał pomyślnie. Całą sobotę sprzątaliśmy z tż, m.in. nasz pokój. W końcu (!) wywaliłam moje 8-letnie biurko mam tyle szpargałów, książek że nie mam gdzie tego kłaść. Część poszła na strych, ale tam tez już pełno
Niedziela objazdowo, trochę u teściów, potem castorama, ikea. Kupiłam kartonowe pudła na te pierdółki i oglądaliśmy płytki.

Za to dzisiejsza noc... jak z koszmaru miałam takie sny, że tragedia. Śniło mi się, że byłam w ciąży z bliźniakami i poroniłam. Po roku zaszłam w ciążę znowu z bliźniakami! i w 19tygodniu (czyli w tym co jestem teraz) znowu poroniłam. Urodziły się żywe, widziałam je... ale zmarły. Obudziłam się z wrzaskiem, aż się tż obudził. Z nerwów i stresu to mnie tak brzuch bolał,napinał się że od 4 już nie spałam i musiałam nospę brać.
Rano jak już wstałam uświadomiłam sobie, ze jutro mija rok odkąd dowiedziałam się, ze serduszko mojego maluszka nie bije.

Nasza podświadomość płata nam figle ja też w moim śnie zaczęłam plamić ..
Jakoś do dziś nie mogę uwierzyć ze gdy się podcieram papier jest biały a nie czerwony(kupuje specjalnie biały) ... to wszystko przez nasze straty , może i ciało jest wyleczone ale psychika nie może kiedy już przytulimy nasze skarby to minie .. nie wiem ale ja już mam tego dość , dziś klucha w żołądku na myśl o wizycie .. jeszcze dwa dni temu cieszyłam się że może poznam pleć a dziś się modle żeby serce bilo . Boże daj mi siłę ... już bym chciaął żeby mnie cały dzień kopało bo bym miała pewność że moja fasolka żyje
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 13:48   #3294
Konto usunięte

Cytat:
Jakoś do dziś nie mogę uwierzyć ze gdy się podcieram papier jest biały a nie czerwony(kupuje specjalnie biały) ... to wszystko przez nasze straty , może i ciało jest wyleczone ale psychika nie może kiedy już przytulimy nasze skarby to minie .. nie wiem ale ja już mam tego dość , dziś klucha w żołądku na myśl o wizycie .. jeszcze dwa dni temu cieszyłam się że może poznam pleć a dziś się modle żeby serce bilo . Boże daj mi siłę ... już bym chciaął żeby mnie cały dzień kopało bo bym miała pewność że moja fasolka żyje
Spokojnie kochana, wszystko będzie dobrze! Nie smutaj bo maluszek czuje nasze emocje już na tym etapie Uszy i cycki do góry, za parę h usłyszysz równiuśkie bicie serduszka i wszystko będzie w porządku a i kopać zaraz zacznie tez się nie mogę doczekać..
Stary 2014-04-14, 13:50   #3295
ZygaEffka
Zadomowienie

Dzanet widze ze mamy ten sam termin porodu
ciekawe co dzis wyjdzie mam nadzieje ze sie nie zmieni bo moj tż ma urodziny 27 wrzesnia
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 13:50   #3296
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ile ja w tej ciąży już takich snów miałam... Mimo,że myślę o dobrych rzeczach przed snem.Chyba odbijają się nasze obawy o maluszków
Albo nieświadomie pomyślałaś o tej nieszczęsnej rocznicy.
Ja teraz już miałam z 5 snów o plamieniu z 15 o poronieniu i czekałam do wizyty z miesiąc jak na szpilkach i było ok ! W ciąży takie postukane sny to widać norma.

Miał być kebab i zamówiłam sobie pizzę 50 cm a do tego robię Latte Normalnie już czuję jak maluszek też się ślini,bo czekam na dostawcę i nogami powoli zaczynam tupać z niecierpliwości

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 13:53   #3297
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Ile ja w tej ciąży już takich snów miałam... Mimo,że myślę o dobrych rzeczach przed snem.Chyba odbijają się nasze obawy o maluszków
Ja teraz już miałam z 5 snów o plamieniu z 15 o poronieniu i czekałam do wizyty z miesiąc jak na szpilkach i było ok ! W ciąży takie postukane sny to widać norma.

Miał być kebab i zamówiłam sobie pizzę 50 cm a do tego robię Latte Normalnie już czuję jak maluszek też się ślini,bo czekam na dostawcę i nogami powoli zaczynam tupać z niecierpliwości
A mnie na pizze to a tak ją lubiłam , za to na kebabie ostatnio ząb straciłam
nasz kawałek nieba

Stary 2014-04-14, 14:01   #3298
Konto usunięte

Cytat:
Dzanet widze ze mamy ten sam termin porodu
ciekawe co dzis wyjdzie mam nadzieje ze sie nie zmieni bo moj tż ma urodziny 27 wrzesnia
Hehe, ja też cicho liczę na maluśką chociaż zmianę tego terminu ale narazie nie zmienił się nawet o 1 dzień :P Daj znać co i jak
Stary 2014-04-14, 14:06   #3299
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zjadłam obiad, teraz mam ochotę na pomarańczę

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46027204]Hehe, ja też cicho liczę na maluśką chociaż zmianę tego terminu ale narazie nie zmienił się nawet o 1 dzień :P Daj znać co i jak [/QUOTE]

Witam nową mamusię,
napisz coś o sobie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 14:09   #3300
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Tulę! i tez marzę aby czuć często ruchy nie muszą być mega mocne, ale żebym wiedziała, że są

Cytat:
Też słyszałam, że to norma ale wykończyć się można!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości