Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 21:12   #1231
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
agusia super że sie z siostra dogadałyście a jak tam jej ślubne plany

btw ogarniam świateczno-plackowe plany macie jakies propozycje na szybkie i dobre plackil coś czuje że sebek nie da mi czasu na wypieki wiec muszę coś co się szybko robi
pewne mam tylko;
1,ciasteczka maszynkowe bo w tym adi mi pomoż ei raz dwa zrobimy
2. chciałam sernik z kokosem ale moja mama robi sernik i nie chce się dublować
3.chatka --ale tam też ser
4 macie jakis przepis dobry na keks/ nigdy nie piekłam /
a ja zrobię snikersa (tak się nazywa choć niewiela ma z tym batonikiem wspólnego teraz tak myślę) i babkę upiekę,
no i może sernik

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość

Oj, to rzeczywiście ciężka noc.
A tak na inny temat Z Twoich postów zawsze entuzjazm bije, musisz byc bardzo pozytywna osoba
a no.......... zawsze szukam tej jaśniejszej strony medalu,
lubię shreka jedynkę, rogaliki z wiśniowym dżemem na śniadanie, piosenkę boba Marleya No woman no cry i tańczyć lubię, ot taka jestem, a Ty, Wy dziewczyny co lubicie najbardziej? jaki jesteście? podobno najtrudniej to powiedzieć coś na swój temat

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Anutko, oby oby!

Oto przedostatnia uszywka Torebka na pampersy i chusteczki. Recznie szyta.

sorki za jakość. po prawej stronie chce jeszcze doszyc szopa i wiewiórkę tylko nie mam kiedy ich dopracowac/...
jakie ładne to jest..........

[QUOTE=ja ;46031681]Dzień dobry

Poszłam wczoraj spać o 22 I tak się nie wyspałam bo Pola wyjątkowo często się budziła w nocy - bez powodu, nie płakała nie chciała jesc, po prostu nie mogła zasnąć.
Dzis rano bierze moją rękę i wkłada palca do buzi, i coś zaczęło mnie lekko kłuć. Poleciałam po łyżeczkę i stuka na dole Także mamy pierwszego zęba Jeszcze się nie przebił, ale to pewnie lada chwila. Mam nadzieję, że Pola dzielnie to zniesie. Do tej pory żadnych spuchniętych dziąsełek ani marudzenia - jedynie ta noc dzisiejsza że się częściej budziła.

za ząbusia
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:15   #1232
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny ma któraś z Was książeczkę mieszkaniową pko?
ja mam i mam pytanie czy mogę ją przepisać na męża by nie stracić premii? bo ja chyba kasy nie dostanę tylko bym musiała na siebie mieć faktury, czy tam nawet akt notarialny, a dom póki co tylko na męża- wie ktoś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:18   #1233
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jutro TŻ ma urodziny... a mój prezent jeszcze nie doszedł Zamówiłam mu czarny plecak z 4F, bo jak widzę jak chodzi do pracy w tym swoim żółtym, rozerwanym plecaku, to mnie krew zalewa
Wtopiłam trochę też z pewną sprawą... Jakieś 3 tygodnie temu robiłam porządki w szafach - wszystkie skarpety i bokserki TŻ były dziurawe, dlatego je wyrzuciłam... Myślałam, że reszta jest w praniu, a tu ku mojemu zaskoczeniu została mu para bokserek i dwie pary slipów Kupiłam mu dwie pary bokserek... Jakoś przy gadce poruszony był ten temat przy mamie i teściowej i wiecie co? Teściowa pokazuje mi wczoraj co kupiła TŻ na urodziny - 6 par slipów i 8 par skarpet Ale spoko, to nie jest najśmieszniejsze - moja mama dzwoni mi, że kupiła dziś TŻ na straganie 3 pary bokserek i ma nadzieję, że wejdzie... I jeszcze moje siostry - kupiły worek skarpetek - 15 par i 2 pary bokserek

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

WTF?! Serio?!!
Muszę obczaić jeszcze raz
ot chłopina, teraz to będzie miał zapas!

[QUOTE=kasiuni_a;46033305]Hej, ja znów na szybko nadrabiam Miłek mi tu wcale spać nie chce, drzemki ma takie do pół godziny, nawet na dworze dłużej nie pośpi, mam wrażenie, że ten wózek który tu mamy na wsi jakoś mu nie pasuje
Wyrwałam się dziś na dwie godziny,bo siostra kupowała nowe łóżko i szukała doradcy. Chłopaki zostali z moją mamą i o ile na początku było podobno ok, to jak Miłek się obudził i mnie nie zobaczył to zaczął płakać przeraźliwie i mama z pół godziny nie mogła go uspokoić. Zestresowała się kobieta strasznie, myślala że coś go boli, w tym czasie Dawid rozniósł pół chałupy Jak tylko weszłam do domu i wzięłam małego na ręce, to wszystko mu przeszło, zaczął mnie łapać rączkami za twarz i tulił się buźką do mnie

oj kochany, stęsknił się za mamusią
Stary 2014-04-14, 21:19   #1234
kama1987
Rozeznanie

Zuzka śpi, idę się kąpać zaraz i otworzę Karmi

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
moje sukmany
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

kolorowa na chrzciny w Wielkanoc gdzie mąż jest chrzestnym i wesela

druga na chrzciny Miśka
fajne sukienki
Drzwi też fajne, mam identyczne

Cytat:
Nie... z ojcem T.

Ja kupuję cielęcine, ale tylko raz w tygodniu świeżą. A tak mała je pierś z indyka i z kurczaka. Chodzi mi o mięso w słoikach.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Podnoszą wasze pociechy same się gdy dajecie im ręce, żeby mogły się na nich podciągnąć? Maja dziś "oblała" ten test podczas badania u pediatry przed szczepieniem... Wypycha brzuch, a głowy nie chce podnosić trzymając się paluszków. Jednak jak się ją posadzi, to sama trzyma głowę, to samo przy trzymaniu jej na rękach. Pediatra postraszyła nas, że jak za 2 tygodnie nie ulegnie to zmianie, to konieczna będzie wizyta u neurologa :/
Zuzia się podnosi, chociaż na poczatku głowa zamiast od razu to na samym końcu szła, Teraz już jest ok, tylko my na rehabilitację chodzimy.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Motyl ja niedawalam brukselki ale z indykiem i ziemniakiem spoko. A japuste dawalas?

Kurde chmura wielkq musze wiec wstapic do Pepco i Hebe ;p Filop spi musze mu obnizyc calkiem na plasko z pozycji pollezacej..

Swedzi mnie pieprzyk ktory zmienia ksztalt.. - umieram? Ps mam multum pieprzykow.
Byłaś u lekarza??

Cytat:
No jest coś takiego jak K.
Dostajesz zaproszenie jak się udzielasz, jesteś zaufaną osobą itp.

Są tam poruszane tematy dotyczące życia prywatnego, więc osoby przypadkowe nie mogą czytać tych wpisów - tak w skrócie
Hehe no wszystkie znamy się z czasów ciąży - można rzecz, że mamy nie jedno a kilkanaścioro dzieci I ile porodów przeżyłyśmy huhuhu Aż kciuki bolały :p

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Hmm byłaś z tym u lekarza?
Ja mam na głowie od urodzenia taką krostę, kiedyś to pokazywali w programie dr Szczyta, można to usunąć w trakcie 5min, bo to zabieg, ale ja się boję... żyję z tym od urodzenia, nie przeszkadza mi to, więc umrę z tym, chyba, że coś się zacznie dziać. Aaa i nie chcę, żeby mi wycięli na głowie kawałek włosów, bo rosną mi mega wolno

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Ja też zdrapałam na ręce pieprzyk i żyje :p
Majka też leży i popłakuje często - złap go za rączkę może pomoże
Ja mam na plecach znamie/pieprzyk. Miałam je usunąć już daaaawno, ale się boję Znieczulenia się boję, że nie zadziała
TZ mi mówił że poród przeżyłam, szycie też, a się boję iść usunąć znamię.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ale jestem udana, chciałam nagrać młodego jak się przekręca kilka razy pod rząd i jak pełza do zabawki i super ładnie pięknie telefonik trzymałam równo tylko nie klikłam żeby się nagrało
Przepraszam,

Fajne zakupy
Ja czekam na jakąś kasę i też się może wybiorę...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kappahl też nie ma online w Polsce ? bu
Tu wogule mało co jest on-line.

Cytat:
Anutko, oby oby!

sorki za jakość. po prawej stronie chce jeszcze doszyc szopa i wiewiórkę tylko nie mam kiedy ich dopracowac/...
Super, szkoda że ja nie umiem szyć.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:24   #1235
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Niech ona się w końcu nauczy obracać z brzucha na plecy bo oszaleję!!!!!!

Na siłę ją odwracam na plecy, bo się zapiera.... Ale na brzuchu stęka i krzyczy... Jak juz ja odwróce to parę sekund i lądowanie na brzuchu. I znowu stęki i krzyki...
niebawem opanuje

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:27   #1236
Isabell12
Zadomowienie

[QUOTE=Poziomkowa89;460251 89]Hej
Leo kończy dziś pół roczku

dla Leo

[QUOTE=LaLoca;46012308]U nas to samo całą noc z wywalonym cysiem spałam. moje dziecko jest nieprzwidywalne, bo raz prześpi całą noc a drugi raz budzi sie co godzinę.

[QUOTE=kaska87;46012388]
2 dolne jedynki już ma to będzie trzeci ząbek

Stary 2014-04-14, 21:33   #1237
kaska87
Zakorzenienie

i jeszcze mam jedno pytanie odnośnie spania maluchów
czy "pozwalacie" swoim maluchom spać w nocy na brzuszku? mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi i go zawsze obracam na plecki wiem, że równie dobrze może się w nocy na brzuszek przekulać, ale ja nie zasnę jak wiem, że on tak śpi

Stary 2014-04-14, 21:33   #1238
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej, ja znów na szybko nadrabiam Miłek mi tu wcale spać nie chce, drzemki ma takie do pół godziny, nawet na dworze dłużej nie pośpi, mam wrażenie, że ten wózek który tu mamy na wsi jakoś mu nie pasuje
Wyrwałam się dziś na dwie godziny,bo siostra kupowała nowe łóżko i szukała doradcy. Chłopaki zostali z moją mamą i o ile na początku było podobno ok, to jak Miłek się obudził i mnie nie zobaczył to zaczął płakać przeraźliwie i mama z pół godziny nie mogła go uspokoić. Zestresowała się kobieta strasznie, myślala że coś go boli, w tym czasie Dawid rozniósł pół chałupy Jak tylko weszłam do domu i wzięłam małego na ręce, to wszystko mu przeszło, zaczął mnie łapać rączkami za twarz i tulił się buźką do mnie
Słodkie te powroty wszyscy mi współczują że Leoś tak się do mnie przywiązał, a mnie to nawet jara

Ewacia
Piekę biszkopt z 6 jaj przecinam na dwa placki.
2szklanki płatków śniadaniowych wsypuję do worka i tłukę tym tłuczkiem do mięsa żeby było drobno pokruszone, podgrzewam w kąpieli wodnej nutellę 350g i wsypuję płatki, mieszam i na biszkopt.
na to 2 biszkopt, a na to bita śmietana z żelatyną i kakaem nejlepszy placek, można użyć ten krem z biedry, bo jak nie to trochę drogo wychodzi
zjadłoby się
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:37   #1239
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ewacia - w blokowej łazience nie ma mowy, żeby dwa kosze na pranie postawić, bo w niej nie ma nawet miejsca, żeby palec włożyć Ja wszystkie swoje kosmetyki itd. trzymam w pokoju, bo nie ma gdzie tego upchać.

Kaśka - ja się boję kłaść Majkę na brzuszku na noc... Także Cię rozumiem.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
wrzucam wam bloga z lalkami/siostry tż / http://terresnow.blogspot.com
Ejj świetne! Sprzedaje to gdzieś? ;> Bo jaram się pszczółką

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:38   #1240
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Nie... z ojcem T.

Ja kupuję cielęcine, ale tylko raz w tygodniu świeżą. A tak mała je pierś z indyka i z kurczaka. Chodzi mi o mięso w słoikach.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Podnoszą wasze pociechy same się gdy dajecie im ręce, żeby mogły się na nich podciągnąć? Maja dziś "oblała" ten test podczas badania u pediatry przed szczepieniem... Wypycha brzuch, a głowy nie chce podnosić trzymając się paluszków. Jednak jak się ją posadzi, to sama trzyma głowę, to samo przy trzymaniu jej na rękach. Pediatra postraszyła nas, że jak za 2 tygodnie nie ulegnie to zmianie, to konieczna będzie wizyta u neurologa :/
wiesz co mój to jak mu się zechce raz fajnie chętnie podniesie się, a raz wydaje mi się ze po prostu mu się nie chce "leniuszek jeden" z tym że to ja go raczej trzymam za rączki,a nie on sam się trzyma, ale silny jest jak ma w wózku podłożonego jaśka pod plecki i tak na pół leżąco sobie siedzi to potrafi mi usiąść oczywiście chwieje się albo wywraca na boczek, ale już tyle wystarczy zebym go z oczu nie spuszczała bo boję się ze wypadnie mi z tego wózak, to moze u lekarza Maja była takim leniuszkiem
Stary 2014-04-14, 21:42   #1241
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
wiesz co mój to jak mu się zechce raz fajnie chętnie podniesie się, a raz wydaje mi się ze po prostu mu się nie chce "leniuszek jeden" z tym że to ja go raczej trzymam za rączki,a nie on sam się trzyma, ale silny jest jak ma w wózku podłożonego jaśka pod plecki i tak na pół leżąco sobie siedzi to potrafi mi usiąść oczywiście chwieje się albo wywraca na boczek, ale już tyle wystarczy zebym go z oczu nie spuszczała bo boję się ze wypadnie mi z tego wózak, to moze u lekarza Maja była takim leniuszkiem
A to nie masz pasów w wózku? Majka jeździ już w spacerówce, bardzo jej się to podoba bo dużo widzi - nie jest już małym dzidziusiem Też podnosi sama głowę, ale faktycznie jest leniem. Na brzuchu też leży bardzo nie chętnie.

Mama foka
Stary 2014-04-14, 21:43   #1242
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Anutko, oby oby!

: love:

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
ale mega

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:45   #1243
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
czy "pozwalacie" swoim maluchom spać w nocy na brzuszku? mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi i go zawsze obracam na plecki wiem, że równie dobrze może się w nocy na brzuszek przekulać, ale ja nie zasnę jak wiem, że on tak śpi
mój urwis w ogóle nie ma mowy zeby leżał na brzuchu dłużej niż 5 min. a jeśli chodzi o spanie chciałam żeby tak spał w dzień i kiedyś go zaczęłam odwracać, aaa tam nie ma mowy budził się odrazu ,
ale dlaczego nie mozesz spać dzieci śpią przecież na brzuszkach, boisz się ze się udusi czy co?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
eeeeeeeeeee fajniusie!
Stary 2014-04-14, 21:47   #1244
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Julek też bierze?

Cytat:
mój NIGDY nie spał na brzuszku, bo nie wie, że tak można/tak jest fajnie itd.

Cytat:
Ewacia - w blokowej łazience nie ma mowy, żeby dwa kosze na pranie postawić, bo w niej nie ma nawet miejsca, żeby palec włożyć Ja wszystkie swoje kosmetyki itd. trzymam w pokoju, bo nie ma gdzie tego upchać.
Nie macie żadnych perspektyw mieszkaniowych?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:47   #1245
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

też miałam was o to pytać, moja od jakichś 3 tygodni nie zaśnie inaczej niż na brzuszku.Martwi mnie to,dużo razy próowałam ją przekręcić na bok, ale albo się budziła, abo jakoś sama przekręcała na brzuch
chyba nie powinnam się dziwić skoro ona ogólnie lubi być tylko na brzuchu, 99% czasu jak leży w dzień,to na brzuchu.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:47   #1246
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a ja myslałam,że to błą ort i miało być ważę a nie warzę, ale nie zczaiłam reszty posta wtedy

my też próujemy przytrzymać główkę, ale żey ją dobrze unieruchomić to musielibyśmy tak na chama,a nie chcemy

mam niemal identyko kurtkę,ale kremową z dżetami przy "dekolcie"

inhaluje 2 razy dziennie,psikam,próbuuję odciągać...dupa.zobacze jak będzie dziś i jutro zadzwonię.

pokaż kiecki
Nie dziwi mnie to, SIOSTRO

Cytat:
Maja wsuwa aż jej się uszy trzęsą Nawet taki słoik to dla niej mało, płacze jak się skończy
Uwielbia gotowane zupki z warzyw + mięso + kaszka manna - widać to po jej wadze
Moja Julcia tez kocha deserki... reaguje podobnie to Twojej Mai

Cytat:
Bossskie

kaskabiedny Mikuś... teraz pewnie czesciej będzie zaliczał takie upadki

teacherkaBOSKIE! Ja na razie nie mam czasu, szkoła daje mi w kość :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:47   #1247
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Nic się nie nauczyłam na logopedię... Dalej nie wiem nic o tezach Herdera i Gadamera Jutro będę srać w gacie i uczyć się ze łzami w oczach, ech...

Mama foka
Stary 2014-04-14, 21:49   #1248
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
A to nie masz pasów w wózku? Majka jeździ już w spacerówce, bardzo jej się to podoba bo dużo widzi - nie jest już małym dzidziusiem Też podnosi sama głowę, ale faktycznie jest leniem. Na brzuchu też leży bardzo nie chętnie.
w spacerówce mam i zapinam go, ale w domu jeździ w gondoli ( w tej nie ma pasów) bo od ubiegłego tygodnia życzy sobie kołysać go do spania i w nocy też ( np. dzisiaj zyczył sobie aż 8 razy) jak lezy na płasko albo na takiej płaskiej poduszeczce do spania to nie wstanie ale już z jaśka ( mam takiego bardziej napuszonego) się podniesie
Stary 2014-04-14, 21:52   #1249
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Nie macie żadnych perspektyw mieszkaniowych?
Zapomnieć możemy... przy zarobkach TŻ 1300zł miesięcznie? To i tak cud, że coś odkładamy na konto oszczędnościowe... Wiemy, że mieszkania nie kupimy za rok, dwa, a nawet pięć... Nie ma mowy, bo nikt nam kredytu nie da zanim ja nie zacznę zarabiać. A na remont skromnie z 50tys. już pójdzie no nie? Pewnie za "x" lat, przy takim oszczędzaniu będzie nas stać przynajmniej na remont własnego M.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
w spacerówce mam i zapinam go, ale w domu jeździ w gondoli ( w tej nie ma pasów) bo od ubiegłego tygodnia życzy sobie kołysać go do spania i w nocy też ( np. dzisiaj zyczył sobie aż 8 razy) jak lezy na płasko albo na takiej płaskiej poduszeczce do spania to nie wstanie ale już z jaśka ( mam takiego bardziej napuszonego) się podniesie
Haha teściowa mi kiedyś opowiadała, że oni to zawsze dzieci usypiali w wózku i jak jeździli nim to mówili "od lądu - do lądu"

Mama foka
Stary 2014-04-14, 21:53   #1250
ewacia85
Wtajemniczenie

[QUOTE=Isabell12;46033820]a ja zrobię snikersa (tak się nazywa choć niewiela ma z tym batonikiem wspólnego teraz tak myślę) i babkę upiekę,
no i może sernik

a no.......... zawsze szukam tej jaśniejszej strony medalu,
lubię shreka jedynkę, rogaliki z wiśniowym dżemem na śniadanie, piosenkę boba Marleya No woman no cry i tańczyć lubię, ot taka jestem, a Ty, Wy dziewczyny co lubicie najbardziej? jaki jesteście? podobno najtrudniej to powiedzieć coś na swój temat

jakie ładne to jest..........

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Poszłam wczoraj spać o 22 I tak się nie wyspałam bo Pola wyjątkowo często się budziła w nocy - bez powodu, nie płakała nie chciała jesc, po prostu nie mogła zasnąć.
Dzis rano bierze moją rękę i wkłada palca do buzi, i coś zaczęło mnie lekko kłuć. Poleciałam po łyżeczkę i stuka na dole Także mamy pierwszego zęba Jeszcze się nie przebił, ale to pewnie lada chwila. Mam nadzieję, że Pola dzielnie to zniesie. Do tej pory żadnych spuchniętych dziąsełek ani marudzenia - jedynie ta noc dzisiejsza że się częściej budziła.

za ząbusia
oj bardzo trudno az sie zastanowiłam dawnien wiedziałabym co powiedziec co lubie itp a teraz to nie wiem...nie umiem się określić ale dało mi to do myślenia i usze sie nad sobą zastanowić...

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Słodkie te powroty wszyscy mi współczują że Leoś tak się do mnie przywiązał, a mnie to nawet jara

Ewacia
Piekę biszkopt z 6 jaj przecinam na dwa placki.
2szklanki płatków śniadaniowych wsypuję do worka i tłukę tym tłuczkiem do mięsa żeby było drobno pokruszone, podgrzewam w kąpieli wodnej nutellę 350g i wsypuję płatki, mieszam i na biszkopt.
na to 2 biszkopt, a na to bita śmietana z żelatyną i kakaem nejlepszy placek, można użyć ten krem z biedry, bo jak nie to trochę drogo wychodzi
zjadłoby się
musze wypróbować a który krem z biedry taki co jest biało czarna czekolada...
Cytat:

Kaśka - ja się boję kłaść Majkę na brzuszku na noc... Także Cię rozumiem.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ejj świetne! Sprzedaje to gdzieś? ;> Bo jaram się pszczółką
no tak ciasne bloki ja mam kosz na górze w szafce z butami swoją droga tż zrobiłta szafke a moi rodzice planują w tym roku rozwalić klatke scodową i nie bedzie szafki i nie mam pojęcia gdzie będą moje buty i kosz na pranie ....chyb an a tarasie

a pszczółka poszła za 25 zł
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:54   #1251
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego nie mozesz spać dzieci śpią przecież na brzuszkach, boisz się ze się udusi czy co?
tak
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mój NIGDY nie spał na brzuszku, bo nie wie, że tak można/tak jest fajnie itd.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
też miałam was o to pytać, moja od jakichś 3 tygodni nie zaśnie inaczej niż na brzuszku.Martwi mnie to,dużo razy próowałam ją przekręcić na bok, ale albo się budziła, abo jakoś sama przekręcała na brzuch
chyba nie powinnam się dziwić skoro ona ogólnie lubi być tylko na brzuchu, 99% czasu jak leży w dzień,to na brzuchu.
no mój tak samo jak Natalcia- głównie na brzuszku chce leżeć jak już, a od kilku dni chce tak spać
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kaskabiedny Mikuś... teraz pewnie czesciej będzie zaliczał takie upadki
upadki to on już zalicza ale biedulek krew mu leciała

Stary 2014-04-14, 21:55   #1252
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
wrzucam wam bloga z lalkami/siostry tż / http://terresnow.blogspot.com
nooooo naprawdę, zdolna dziewczyna, super są
Stary 2014-04-14, 21:56   #1253
Madziuchna27
Zakorzenienie

Aga, a wynająć jakiegoś m2 nie stać Was?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:57   #1254
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Jem kolację (nie pytajcie czemu o tej porze ) i lecę do łóżka. Wczoraj położyłam się przed północą i nie zdąrzyłam jeszcze zmknąć oczu jak Miłek się obudził. Dziś juz nie popełnię tego błędu

Cytat:
a ja zrobię snikersa (tak się nazywa choć niewiela ma z tym batonikiem wspólnego teraz tak myślę) i babkę upiekę,
no i może sernik
uwielbiam snicekrsa
ale był dopiero co na chrzcinach, wiec teraz 3bit, sernik z rosą, jakaś babka i może jabłkowy z galaretką

Cytat:
mój w ogóle nie śpi na brzuchu więc nie mam takich dylematów, ale Dawid od kiedy skończył miesiąc inaczej nie spał nawet w nocy, nie obracałam go nigdy, a wizje że się przydusi szybko mi minęły

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:58   #1255
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
musze wypróbować a który krem z biedry taki co jest biało czarna czekolada...
Nie, taki obok niego co zawsze stoi podróbka nutelli to jest, czekoladowo-orzechowy... i on ma chyba 400gram.
Stary 2014-04-14, 21:58   #1256
87czarna
Zakorzenienie

agusia Fajnie,że znowu z nami jesteś

Stary 2014-04-14, 22:00   #1257
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

Haha teściowa mi kiedyś opowiadała, że oni to zawsze dzieci usypiali w wózku i jak jeździli nim to mówili "od lądu - do lądu"
----------
och noł !!! ale ja mam nadzieję ze mojemu tak nie zostanie i że to taki chwilowy kaprys jest, wszak mamusia (czytaj Ja) do tej pory nie kołysała, unikała jak ognia bujania, czyżby to taka zemsta mego synusia była łojojoj!
Stary 2014-04-14, 22:02   #1258
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za życzenia
Mam już takiego dużego synka pół roczku to nie byle co, brzmi już dumnie
Stary 2014-04-14, 22:03   #1259
Isabell12
Zadomowienie

[QUOTE=kasiuni_a;46034972]

uwielbiam snicekrsa
ale był dopiero co na chrzcinach, wiec teraz 3bit, sernik z rosą, jakaś babka i może jabłkowy z galaretką

ooooo jabłkowy z galaretka mmmhhhh, małż by się ucieszył, moze i ja zrobię
Stary 2014-04-14, 22:03   #1260
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za życzenia
Mam już takiego dużego synka pół roczku to nie byle co, brzmi już dumnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości