Psychiatra - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-20, 17:56   #1141
bini6
Wtajemniczenie

Dot.: Psychiatra

[
Cytat:
QUOTE] samookaleczenia nie muszą się pojawiać w depresji.U mnie ich nie było.Są wahania nastroju.Dokładnie takie jak opisujesz.
Osoba niepelnoletnia chyba musi iść z osobą dorosłą.Poczytaj cały wątek,bo to się chyba przewinęło.
Trzym się:glasiu QUOTE]
Dokladnie zgadzam sie z wypowiedzia Magdy ja lecze sie na depresje ale nigdy sie nie kaleczylam mialam i mam mysli samobojcze chociaz zdarzaja sie juz rzadziej trzymaj sie

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2007-06-30 o 14:03
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 18:02   #1142
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Nemezja Oj,rzeczywiście,tam jest relaks jak na Majorceżadnego stresu,można odpocząć.Ale to złudne,bo prędzej czy później i tak trzeba wrócić do domu i zmierzyć się z rzeczywistościa.

No tak masz racje ale chociaz z miesiac bym chciala wypoczac wogole to chcialabym isc do takiego miejsca gdzie bede sama nikt nie bedzie mnie o nic prosil odzywal sie do mnie po prostu ja i cisza ale niestety takiego miejsca chyba nie ma

Stary 2007-06-20, 18:03   #1143
Ines-ka
Zakorzenienie

Psycholog pewnie będzie chciał obejrzeć blizny żeby zobaczyć ile ich masz, jak rozległe itd.

W lipcu chyba nie będę miała czasu na bezczynne leżenie na łóżku w pokoju. Zobaczymy..
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 18:45   #1144
_Magda
BAN stały

Ja własnie wróciłam od swojej psycholożki.To jak chałst świeżego powietrza.Pomogło.Na pewne zdarzenia w moim życiu spojrzałam racjonalniej.Na siebie.Czuje się nieco lepiej.
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 18:52   #1145
Klariska
Wtajemniczenie

seemore to moze pojdziesz do innego??

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 19:51   #1146
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seemore Pokaż wiadomość
Juz wrocilam. Wizyta trwala jakies 15 minut. Przepisal mi jakies leki poprawiajace nastrój. Odrazu mi ten facet nie przypadl do gustu. Palant :/ A leki to: nie moge rozszyfrowac Deprexefu, nie wiem nie umiem odczytac, moze mi pomozecie ?
Może Deprexetin?

Tak się źle czuję,Boże Nic nie ma sensu,życie zmarnowane,nigdy nie będzie normalnie,chcę przespać całe noce i całe dnie

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-20, 19:57   #1147
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezja Pokaż wiadomość
Tak się źle czuję,Boże Nic nie ma sensu,życie zmarnowane,nigdy nie będzie normalnie,chcę przespać całe noce i całe dnie
Czuję dokładnie to samo.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-20, 20:46   #1148
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Może Deprexetin?

Nemezja glowa do gory przeciez juz bylo tak dobrze i wierze ze tak beedzie bo jestes silna i dasz rade jestem z toba

Dziewczyny dacie rade wierze w to jak ja dalam to wy tez dacie zobaczycie ze pewnego dnia przyjda takie dni ze bedzie wiecej tych dobrych niz zlych wierze w to i wy tez uwierzcie

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-08-07 o 22:59 Powód: Post po poście. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu.
Stary 2007-06-20, 20:50   #1149
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bini6 Pokaż wiadomość
Nemezja glowa do gory przeciez juz bylo tak dobrze i wierze ze tak beedzie bo jestes silna i dasz rade jestem z toba
Dzięki,kochanaale ja jestem słaba.Tak jak żuk taki ,co go pyknąć palcem można i już leży brzuchem do góry.

Stary 2007-06-20, 21:08   #1150
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki,kochanaale ja jestem słaba.Tak jak żuk taki ,co go pyknąć palcem można i już leży brzuchem do góry.
Jestes silna bo juz tyle przeszlas ale pomimo tych trudnosci ktore niesie nam kazdy dzien nie poddajesz sie ja tez bylam slaba i nadal jestem ale zawsze sobie mowie ze jak juz zaczelam walke z ta wstretna choroba i jak juz tyle osiagnelam nie poddam sie i to mi dodaje sil chociaz mam dni ze juz naprawde mi ich brakuje

Stary 2007-06-21, 13:32   #1151
vanilia_ninja
Rozeznanie

Cytat:
Juz wrocilam. Wizyta trwala jakies 15 minut. Przepisal mi jakies leki poprawiajace nastrój. Odrazu mi ten facet nie przypadl do gustu. Palant :/ A leki to: nie moge rozszyfrowac Deprexefu, nie wiem nie umiem odczytac, moze mi pomozecie ?
Wystarczy wpisać w google chociaż część nazwu leku i już się dowiesz.
a jak np.nie wiesz całej nazwy,to wpisz to co umiesz odczytać,a później pojawi się link do prawidłowej nazwy.

a ja byłam właśnie wczoraj u psychiatry i przepisała mi Pramolan.
Zażywała ktoraś?

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2007-08-07 o 23:01 Powód: Post pod postem. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu.
vanilia_ninja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-21, 13:59   #1152
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilia_ninja Pokaż wiadomość
Wystarczy wpisać w google chociaż część nazwu leku i już się dowiesz.
a jak np.nie wiesz całej nazwy,to wpisz to co umiesz odczytać,a później pojawi się link do prawidłowej nazwy.
Odszyfrowałam już

Stary 2007-06-21, 14:45   #1153
bess
Zakorzenienie

anie wiem,mozesz dostac zapasci np???Albo wysypki na calym ciele trudno powiedziec,wiec jak masz duzo pic to lepiej nie ryzykuj i wstrzymaj sie z lekiem.
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 15:09   #1154
Margaret90
Rozeznanie

Jeśli przyjmujesz psychotropy to radzę uważac z piciem. Alkohol wzmaga wchłanianie leku co może prowadzić do zatrucia organizmu...

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 15:25   #1155
Nemezja
Zakorzenienie

Margaret,byłaś u lekarza w związku z tymi skutkami ubocznymi leku?

Stary 2007-06-21, 16:02   #1156
Margaret90
Rozeznanie

Nemezja byłam. Krosty to nie objaw leku bo na to już za późno. Jestem tylko po nim agresywna i bardzo senna. Opowiedziałam o tych rzeczach, czyli o urojeniach:/ Przepisał mi Rispolept ( tak jak się spodziewałam)
Nie wiadomo co mi dolega jestem na granicy z psychozą ( ale nie tak do końca) i na pograniczu z depresją ( która na szczęscie daje się uleczać) hhmm...niby miałam mieć to chad a manii nie mam tylko dziwiną euforię ot tak... muszę jeździć co miesiąc i będziemy rozmawiac bo na każdej wizycie poruszam inny problem. Nie wyklucza schizofrenii, ale na to potrzeba czasu... jakbym miała halucynajce to wszystko było by jasne a tak...

Margaret90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 16:15   #1157
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
a ja byłam właśnie wczoraj u psychiatry i przepisała mi Pramolan.
Zażywała ktoraś?

ja bralam pare tabletek- nawet opakowanie lezy w szawce- mial mi pomagac na sen ,ale nie pomgol wiec przestalam brac,jest on na depresje,nic nie czulam procz lekkiego uspokojenia po nim ,to chyba lekki lek dosyc

moze mi ktoras napisac w skrocie co to sa zaburzenia pierwotne psychiczne? nie chce szperac w necie bo unikam teraz tych ciezkich tematow ...
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 16:16   #1158
Nemezja
Zakorzenienie

Margaret,żeby tylko to nie była schizofrenia

Zanim zaczęłam brać antydepresant,też miewałam dni takiej niczym niespowodowanej euforii.Wtedy wszystko było piękne,możliwe,świat był cudowny,miałam milion planów,gdybym mogła,to bym wtedy pofrunęła,czułam niesamowitą radość i ulgę,uśmiechałam się,podśpiewywałam,czułam się bardzo dobrze.Tyle,że to nie była mania (może łagodna hipomania?),bo nie wcielałam w życie żadnych planów i zachowywałam się normalnie.Lekarzowi o tym nie mówiłam,bo nie chciałam,żeby odebrał to jako "za dobre" samopoczucie i odebrał mi tę radość(czytałam,że ludzie świadomie o tym nie mówią).To trwało dzień albo kilka dni.Ale po leku już takiego czegoś nie mam,teraz jest monotonnie,nie ma radości "samej z siebie".

Seemore,na razie będziesz musiała z czegoś zrezygnować-albo leki albo alkohol.

Stary 2007-06-21, 18:24   #1159
vanilia_ninja
Rozeznanie

a ktoś wie czy podczas zażywania tych leków można pić kawę?

vanilia_ninja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 18:47   #1160
Nemezja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piłam,bo chciałam być w stanie uczyć się w nocy.Nie słyszałam o przeciwwskazaniach dot.kawy.Żyję

Stary 2007-06-21, 18:47   #1161
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
A dlaczego nie?Weź mnie nie strasz,bo jestem w czasie sesji i kawe piję hektolitrami
moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 19:09   #1162
MDMa
Raczkowanie

cześć Dziewczyny.
Chciałam brzebrnąć przez ten wątek, ale nie daje rady.
mam pytanie i z góry przepraszam jeżeli ono już padło.
czy któraś z was brała jednocześnie pigułki antykoncepcyjne i paroksetynę (chodzi mi dokladnie o lek ParoMerck)?
w ulotce nie jest wspomniane o przeciwwskazaniach.
wyczytałam gdzieś też, że nie zrobiono jeszcze dokładnych badań dotyczących interakcji obu tych substancji, ale nie wiem czy to prawda.
czy któraś z was coś o tym wie?
MDMa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 20:24   #1163
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
No to sie wstrzymam i zaczne brac dopiero o lipca. A pozniej rezygnowac z alkoholu nie mam zamiaru ale bedzie on w malej ilosci. Jakos przezyje, a jak nie to nawet lepiej, w koncu o to mi chodzi No bo wiecie, nikt nie ma pojecia ze to biore, a jak nagle ja, wielbicielka procentów, zaczne odmawiac piwa to bedzie zle...
Nie martw się, zawsze możesz mówić, że bierzesz antybiotyki. Brzmi bardzo wiarygodnie i nikt sie dalej o nic nie dopytuje... Poza tym ja przy moim Lexapro mogę pić (choć na razie nie próbowałam jakichś wiekszych ilości) Może najlepiej będzie, jak się zapytasz lekarza?
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-21, 21:37   #1164
bess
Zakorzenienie

Seemore sorry ale jestes chyba jeszcze uczennica,a Twoja mama wie ze uwielbiasz alkohol i nic na to nie mowi,a ma sie czepiac tego ze bierzesz leki antydepresyjne???dziwne jak dla mnie
Stary 2007-06-21, 21:45   #1165
rocki
Wtajemniczenie

Seemore, zrobisz, jak chcesz... ale z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że ukrywania nie ma sensu. Ja przez całe lata ukrywałam moje uczucia, zachowania, itp. przed bliskimi. Dzięki temu depresja przekształciła mi się w nerwicę... W związku z tym teraz powidziałam wszystkim w domu i mają to zrozumieć. W końcu to między innymi przez sytuację w domu mam zwaloną psychikę

Z tymi antybiotykami, to bardziej mi chodziło o jakichś dalekich znajomych, którym nie zawsze chce się wszystko mówić...

I tak, jak Bess, zdziwiło mnie to zdanie o mamie i alkoholu
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 09:14   #1166
Kawuśka
Zadomowienie

ja tylko dwóm osobom powiedziałam , że biorę/brałam laki. I nie była to najbliższa ani dalsza rodzina niech czasem mają coś do myślenia.
Kawuśka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 10:24   #1167
Klariska
Wtajemniczenie

Ja wolalam powiedziec. To zawsze rodzice i powinni wspierac. Chlopak tym bardziej wie co sie dzieje. Kiedy powiedzialam ze chce isc, to sie poplakalam i oni nie uznali tego za glupie. Skoro sobie czlowiek nie radzi to powinien isc, a lepiej sie wygadac osobie nieznajomej niz rodzicom.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-22, 10:56   #1168
bess
Zakorzenienie

Cytat:
jestem tegoroczna maturzystką. To ze uwielbiam alkohol to nie znaczy ze pije nalogowo. Zdarzy sie szklanka piwa na tydzien i to w obecnosci mamy. takich mam dziwnych znajomych <mamy i dzieci sie przyjaznia, urocze, nie ? >
nie wiem czy zrozumialam to zdanie ale jesli przyjaznisz sie z mama to powinnas powiedziec.Bo przyjazn to nie tylko picie z mamą piwaRob jak uwazasz,ale kłamstwo i tak ma krotkie nogi
Stary 2007-06-22, 11:05   #1169
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klariska Pokaż wiadomość
Skoro sobie czlowiek nie radzi to powinien isc, a lepiej sie wygadac osobie nieznajomej niz rodzicom.
a ja wlasnie wole zeby tylko rodzice o takich rzeczach wiedzieli a znajomym nic do tego ,jeszcze sobie cos dodadza od siebie czy cos

poza tym to sa powazne leki a nie witamina C wiec rodzice powinni wiedziec by pilnowac ,ja dorosla jestem a mimo to wsparcia w nich potrzebuje

noi zgadzam sie z bess ,jak dla mnie seemore niby masz te 18 lat a zachowujesz sie dziecinnie dosyc.chybaze twojej mamie jest wygodniej byc twoja przyjaciolka do picia ,niz odpowiedzilana mama ,albo ty wolisz miec ja za taka ,a nie mame... i wybcz ze to pisze ale nie mam na celu Cie obrazic tylko uswiadomic dla Twojego dobra
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-22, 13:13   #1170
Klariska
Wtajemniczenie

seemore napisala:
Cytat:
Tak wiec jestem sama i jakos sobie poradze.
Tylko bez wymyslania glupot prosze i trzymac sie prosze dzielnie
PS.A jakie masz relacje z tata??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości