![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
[
Cytat:
![]()
Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z tobą i to właśnie jest wyjątkowe ![]() ![]() Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2007-06-30 o 14:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak masz racje ale chociaz z miesiac bym chciala wypoczac wogole to chcialabym isc do takiego miejsca gdzie bede sama nikt nie bedzie mnie o nic prosil odzywal sie do mnie po prostu ja i cisza ale niestety takiego miejsca chyba nie ma
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Psycholog pewnie będzie chciał obejrzeć blizny żeby zobaczyć ile ich masz, jak rozległe itd.
W lipcu chyba nie będę miała czasu na bezczynne leżenie na łóżku w pokoju. Zobaczymy..
#1144 |
BAN stały
|
Ja własnie wróciłam od swojej psycholożki.To jak chałst świeżego powietrza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
seemore to moze pojdziesz do innego??
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się źle czuję,Boże ![]() ![]()
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dacie rade wierze w to jak ja dalam to wy tez dacie zobaczycie ze pewnego dnia przyjda takie dni ze bedzie wiecej tych dobrych niz zlych wierze w to i wy tez uwierzcie ![]()
Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z tobą i to właśnie jest wyjątkowe ![]() ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-08-07 o 22:59 Powód: Post po poście. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1150 |
Wtajemniczenie
|
Jestes silna bo juz tyle przeszlas ale pomimo tych trudnosci ktore niesie nam kazdy dzien nie poddajesz sie ja tez bylam slaba i nadal jestem ale zawsze sobie mowie ze jak juz zaczelam walke z ta wstretna choroba i jak juz tyle osiagnelam nie poddam sie i to mi dodaje sil chociaz mam dni ze juz naprawde mi ich brakuje
#1151 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak np.nie wiesz całej nazwy,to wpisz to co umiesz odczytać,a później pojawi się link do prawidłowej nazwy. ![]() a ja byłam właśnie wczoraj u psychiatry i przepisała mi Pramolan. Zażywała ktoraś?
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-08-07 o 23:01 Powód: Post pod postem. Przypominam o Edycji i MULTIcytowaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Odszyfrowałam już
#1153 |
Zakorzenienie
|
anie wiem,mozesz dostac zapasci np???Albo wysypki na calym ciele trudno powiedziec,wiec jak masz duzo pic to lepiej nie ryzykuj i wstrzymaj sie z lekiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
Jeśli przyjmujesz psychotropy to radzę uważac z piciem. Alkohol wzmaga wchłanianie leku co może prowadzić do zatrucia organizmu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Margaret,byłaś u lekarza w związku z tymi skutkami ubocznymi leku?
#1156 |
Rozeznanie
|
Nemezja byłam. Krosty to nie objaw leku bo na to już za późno. Jestem tylko po nim agresywna i bardzo senna. Opowiedziałam o tych rzeczach, czyli o urojeniach:/ Przepisał mi Rispolept ( tak jak się spodziewałam)
Nie wiadomo co mi dolega jestem na granicy z psychozą ( ale nie tak do końca) i na pograniczu z depresją ( która na szczęscie daje się uleczać) hhmm...niby miałam mieć to chad a manii nie mam tylko dziwiną euforię ot tak... muszę jeździć co miesiąc i będziemy rozmawiac bo na każdej wizycie poruszam inny problem. Nie wyklucza schizofrenii, ale na to potrzeba czasu... jakbym miała halucynajce to wszystko było by jasne a tak... |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bralam pare tabletek- nawet opakowanie lezy w szawce- mial mi pomagac na sen ,ale nie pomgol wiec przestalam brac,jest on na depresje,nic nie czulam procz lekkiego uspokojenia po nim ,to chyba lekki lek dosyc moze mi ktoras napisac w skrocie co to sa zaburzenia pierwotne psychiczne? nie chce szperac w necie bo unikam teraz tych ciezkich tematow ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Margaret,
![]() ![]() Zanim zaczęłam brać antydepresant,też miewałam dni takiej niczym niespowodowanej euforii.Wtedy wszystko było piękne,możliwe,świat był cudowny,miałam milion planów,gdybym mogła,to bym wtedy pofrunęła,czułam niesamowitą radość i ulgę,uśmiechałam się,podśpiewywałam,czułam się bardzo dobrze.Tyle,że to nie była mania (może łagodna hipomania?),bo nie wcielałam w życie żadnych planów i zachowywałam się normalnie.Lekarzowi o tym nie mówiłam,bo nie chciałam,żeby odebrał to jako "za dobre" samopoczucie i odebrał mi tę radość(czytałam,że ludzie świadomie o tym nie mówią).To trwało dzień albo kilka dni.Ale po leku już takiego czegoś nie mam,teraz jest monotonnie,nie ma radości "samej z siebie". Seemore,na razie będziesz musiała z czegoś zrezygnować-albo leki albo alkohol.
#1159 |
Rozeznanie
|
a ktoś wie czy podczas zażywania tych leków można pić kawę?
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Ja piłam,bo chciałam być w stanie uczyć się w nocy.Nie słyszałam o przeciwwskazaniach dot.kawy.Żyję
![]()
#1161 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny.
Chciałam brzebrnąć przez ten wątek, ale nie daje rady. mam pytanie i z góry przepraszam jeżeli ono już padło. czy któraś z was brała jednocześnie pigułki antykoncepcyjne i paroksetynę (chodzi mi dokladnie o lek ParoMerck)? w ulotce nie jest wspomniane o przeciwwskazaniach. wyczytałam gdzieś też, że nie zrobiono jeszcze dokładnych badań dotyczących interakcji obu tych substancji, ale nie wiem czy to prawda. czy któraś z was coś o tym wie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Seemore sorry ale jestes chyba jeszcze uczennica,a Twoja mama wie ze uwielbiasz alkohol i nic na to nie mowi,a ma sie czepiac tego ze bierzesz leki antydepresyjne???dziwne jak dla mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Seemore, zrobisz, jak chcesz... ale z doświadczenia mogę Ci powiedzieć, że ukrywania nie ma sensu. Ja przez całe lata ukrywałam moje uczucia, zachowania, itp. przed bliskimi. Dzięki temu depresja przekształciła mi się w nerwicę... W związku z tym teraz powidziałam wszystkim w domu i mają to zrozumieć. W końcu to między innymi przez sytuację w domu mam zwaloną psychikę
![]() Z tymi antybiotykami, to bardziej mi chodziło o jakichś dalekich znajomych, którym nie zawsze chce się wszystko mówić... I tak, jak Bess, zdziwiło mnie to zdanie o mamie i alkoholu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
ja tylko dwóm osobom powiedziałam , że biorę/brałam laki. I nie była to najbliższa ani dalsza rodzina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Ja wolalam powiedziec. To zawsze rodzice i powinni wspierac. Chlopak tym bardziej wie co sie dzieje. Kiedy powiedzialam ze chce isc, to sie poplakalam i oni nie uznali tego za glupie. Skoro sobie czlowiek nie radzi to powinien isc, a lepiej sie wygadac osobie nieznajomej niz rodzicom.
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym to sa powazne leki a nie witamina C wiec rodzice powinni wiedziec by pilnowac ,ja dorosla jestem a mimo to wsparcia w nich potrzebuje noi zgadzam sie z bess ,jak dla mnie seemore niby masz te 18 lat a zachowujesz sie dziecinnie dosyc.chybaze twojej mamie jest wygodniej byc twoja przyjaciolka do picia ,niz odpowiedzilana mama ,albo ty wolisz miec ja za taka ,a nie mame... i wybcz ze to pisze ale nie mam na celu Cie obrazic tylko uswiadomic dla Twojego dobra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Wtajemniczenie
|
seemore napisala:
Cytat:
![]() PS.A jakie masz relacje z tata??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.