Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 23:33   #1291
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
i co wyczytałaś?
nie mam pojęcia czy to coś niepokojącego , nie nakręcaj się kochana

DZIĘKUJE WAM ZA WSPARCIE I MIŁE SŁOWA!!
Nie wiem jak to wszystko będzie..

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

co jest nie tak z Twoją blizną? Wybacz musiałam przeoczyć

Powinnam zacząć go odstawiać , gdy ostatnio się za to zabrałam to zwątpiłam po paru dniach..
teraz gdy tz sie wyprowadził i Antek był świadkiem naszej masakrycznej afery doznał dużo stresu i zauważyłam że jest niespokojny i potrzebuje więcej mojej bliskości, czyli przede wszystkim cyca..
nie mam pojęcia jak się za to zabrać, to chyba nie jest jeszcze dobry moment. choć mleka mam i tak mało
teraz jest ok
zaraz przed zdjeciem szwow zrobila sie gruba i czerwona,
pozniej w 2 miejscach pekla,
meczylam sie 3 msce zanim zaleczylam
po 2,5 msc okazalo sie ze mam gronkowca w ranie
teraz jest ok,

takze cvchodzilam z podpaska, wkladkami laktacyjnymi i gaza na ranie
myslalamm ze w depresje wpadne ale w koncu trafilam w dobre rece i wyleczylam to gowno

u Ciebie tez bedzie dobrze
mozesz wrzucic foto, napewnoe nie wylada od mojej rany po porodzie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:34   #1292
angelikada
Wtajemniczenie

No nie szczególnie sama nie wiem no gorączkę sprawdzałam to nie ma zresztą nie wiem jak traktować ta z ucha?? Boże panikuje juz była dzisiaj opiszczala ale pediatra ja dzisiaj widziała
Stary 2014-04-14, 23:40   #1293
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ząb mnie boli

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
musze obczaić

też uwielbiam ale własną wersje czyli troszke ze snickersa a troszke z rozkoszy podniebienia pzełożone masą budyniowa zbudyniu krówkowego
ale mi sie przejadł, 3-bit tez , senik robi moja mama, babka jakoś mnie nie kręci juz ...ale najzwyklejszy jabłecznik chodzi mi po głowie wiem.... wybredna jestem
Chciałabym zrobić krówkę, ale taką że ciasto smakuje karmelem a nie krem masz może taki przepis?

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nie utrzymamy się. Miesięcznie 500zł wydajemy na Majkę - pampersy, soczki, deserki, warzywa i mięso na obiad, mleko. Co jakiś czas dochodzą kosmetyki do pielęgnacji + ubranka.

Koszt dojazdu TŻ do pracy to 250zł - w tygodniu autobus, w weekend samochód, bo nie ma dojazdu.
Koszt dojazdu mojego na uczelnie to 67zł + jakieś kserówki i czasem jedzenie i picie to kolejne +/- 80zł.
Opłaty jakie robimy za telefony + internet + dokładamy się do wody to 200zł.
Zostaje naprawdę niewiele, wpłacamy to na konto.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Wróciłam do żywych bo mam laptopa, gdyby nie tata to byśmy dziadowali... Też się cieszę, że mogę odskoczyć na chwilę od wszystkiego

Btw. Majka ma dziwne jazdy - od jakiegoś czasu jak przebieram jej pampersa zaczyna mi sikać i wszystko obsikuje Teraz znów to samo
Mam nadzieję, że wam się wszystko ułoży, a Tż nie ma perspektywy na lepszą pracę lub nadgodziny?

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

byłam dzisiaj w końcu u gina w związku z moją blizną po cc...
czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(
Oj współczuję... Z odstawieniem chyba jedziemy an jednym wózku... Tylko ja mam kamienie w nerach i woreczku ale nie chcę iść do szpitala Tym bardziej póki karmię, chciałabym chociaż tych z nerek się pozbyć, żeby myśleć ewentualnie o 2 ciąży, bo jak mnie złapie w ciąży kolka nerkowa tak jak teraz to bywało to chyba wyjdę z siebie. wczoraj zrobiłam krok taki że na wieczór dałam mm kupiłam bebilon i wypił całą butelkę, a zaraz potem zaczął się rzucać w poszukiwaniu cyca, o spaniu samodzielnym nie było mowy, już nawet mam obawy że jak go odstawie to on w ogóle nie będzie spał, ale to chyba niemożliwe Czyli mój mm uznaje, ale o spaniu po nim nie ma mowy bez cyca
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:45   #1294
angelikada
Wtajemniczenie

Dodzwonilam się do pediatry mówi że to raczej nic takiego że mam się nie martwić jak nie gorączkuje itd i jutro podjechac o 15.30 do szpitala bo ma dyżur mam nadzieję że jutro wróci do normy

PAPUZKO przeczytałam o operacji przykro mi i mam nadzieję że wszystko będzie oki
Stary 2014-04-14, 23:49   #1295
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Oto przedostatnia uszywka Torebka na pampersy i chusteczki. Recznie szyta.

sorki za jakość. po prawej stronie chce jeszcze doszyc szopa i wiewiórkę tylko nie mam kiedy ich dopracowac/...
śliczne jak zawsze

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Poszłam wczoraj spać o 22 I tak się nie wyspałam bo Pola wyjątkowo często się budziła w nocy - bez powodu, nie płakała nie chciała jesc, po prostu nie mogła zasnąć.
Dzis rano bierze moją rękę i wkłada palca do buzi, i coś zaczęło mnie lekko kłuć. Poleciałam po łyżeczkę i stuka na dole Także mamy pierwszego zęb Jeszcze się nie przebił, ale to pewnie lada chwila. Mam nadzieję, że Pola dzielnie to zniesie. Do tej pory żadnych spuchniętych dziąsełek ani marudzenia - jedynie ta noc dzisiejsza że się częściej budziła.

Lece po kawkę i ponadrabiać póki Pola ma drzemke, acz pewnie zaraz wstanie bo już godzinę tak kima.
ooooo no to brawa za ząbka !

Cytat:
Jutro TŻ ma urodziny... a mój prezent jeszcze nie doszedł Zamówiłam mu czarny plecak z 4F, bo jak widzę jak chodzi do pracy w tym swoim żółtym, rozerwanym plecaku, to mnie krew zalewa
Wtopiłam trochę też z pewną sprawą... Jakieś 3 tygodnie temu robiłam porządki w szafach - wszystkie skarpety i bokserki TŻ były dziurawe, dlatego je wyrzuciłam... Myślałam, że reszta jest w praniu, a tu ku mojemu zaskoczeniu została mu para bokserek i dwie pary slipów Kupiłam mu dwie pary bokserek... Jakoś przy gadce poruszony był ten temat przy mamie i teściowej i wiecie co? Teściowa pokazuje mi wczoraj co kupiła TŻ na urodziny - 6 par slipów i 8 par skarpet Ale spoko, to nie jest najśmieszniejsze - moja mama dzwoni mi, że kupiła dziś TŻ na straganie 3 pary bokserek i ma nadzieję, że wejdzie... I jeszcze moje siostry - kupiły worek skarpetek - 15 par i 2 pary bokserek

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

WTF?! Serio?!!
Muszę obczaić jeszcze raz

hahahahaah nie mogę

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
nadrobilam ale jakos i tak nic z tego nie wiem nic do mnie nie dochodzi, ani nie mam mocy pisac
lece juz spac.
Dobranoc wszystkim i przespanych nocek zycze

Cytat:
Kupuj! Cudowne jest!
Najbardziej mnie wkurza jak teść bierze skarpety TŻ Robi dziury w nich, nogi mu śmierdzą jak nie wiem... i choćbym nie wiem co robiła, to on myśli, że to jego i mu się należy ;/

o nieeeeeeeeeeeeeeeeeee

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ciezkie dni sie zaczęły wiekszosc dnia na aplikacji. Ale dziadkowie dzielnie przejeli opiekę nad Adasiem. Szczerze, to nie zwrócił na mnie uwagi, jak wrocilam...nie wiem, czy cieszyc sie czy plakac
Moze pod koniec tyg dam rade cos naskrobac lub poczytać :screwy:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi też czasem przykro jak po tym jak moja mama zajmuje się Olą, ja wracam i ona jakoś ma to gdzieś... w ogóle to ona uwielbia moją mamę

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
a ja zrobię snikersa (tak się nazywa choć niewiela ma z tym batonikiem wspólnego teraz tak myślę) i babkę upiekę,
no i może sernik

a no.......... zawsze szukam tej jaśniejszej strony medalu,
lubię shreka jedynkę, rogaliki z wiśniowym dżemem na śniadanie, piosenkę boba Marleya No woman no cry i tańczyć lubię, ot taka jestem, a Ty, Wy dziewczyny co lubicie najbardziej? jaki jesteście? podobno najtrudniej to powiedzieć coś na swój temat

jesteś pozytywnie zakręcona

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
i jeszcze mam jedno pytanie odnośnie spania maluchów
czy "pozwalacie" swoim maluchom spać w nocy na brzuszku? mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi i go zawsze obracam na plecki wiem, że równie dobrze może się w nocy na brzuszek przekulać, ale ja nie zasnę jak wiem, że on tak śpi
moja spała na brzuchu po 2 tygodniu życia a odkąd nauczyła się trzymać głowę wysoko leżąc na brzuchu przestała chcieć tak spać teraz to tylko na boczkach, choć czasem przekręci się na brzuch ale nie śpi na nim długo.
spokojnie nie masz się co martwić o Mikiego

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(

ojej.............
zawsze pod górkę mam nadzieję że jednak uda się to jakoś pozytywnie zorganizować z Antosiem i z pomocą dla Ciebie
ale trzeba o to zadbać, nie bój się

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Coś mnie zaniepokoiło konkretnie CIDMIACZKO Leny oczywiście głupia przeczytałam w necie O WYPUKLYM ciemiaczku co ono oznacza???jestem osrana pediatra dzisiaj sprawdzała ciemiaczko ale nic nie mówiła a przed wizyta już takie wypukle miała pomóżcie !
skoro było przed wizytą takie i pediatra nic nie mówiła więc chyba jest ok ?
Stary 2014-04-14, 23:52   #1296
ja :)
Zakorzenienie

Dziękujemy za gratki Póki co widać jedynie małą białą kreseczkę no i maruderstwa brak - oby tak pozostało.

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja

Jejciu papuga, tak mi przykro że kolejne nieszczeście Cie spotkało Dowiedz się dokładnie jak z tą operacją. Może ona jest lżejsza i tylko wierzchnia warstwa, więc wtedy szybciej się zagoi i szybciej wrócisz do domu? Koniecznie wypytaj o wszystko lekarza. I ja na Twoim miejscu poszłabym do tej poradni chirurgicznej - na początku pewnie i tak zrobią wywiad, obejrzą wszystko i ustalicie co i jak a operacja dopiero później. Szkoda, żeby Ci skierowanie przepado i znów wszystko od początku. Głowa do góry - będzie dobrze

A na poprawe humoru macie linka. US Airways zamiast oflagować twitta, zretwittowali i na ich stronie wisiał ten obrazek przez godzine. Niezła wtopa (ostrzegam, że srtona zawiera brzydkie obrazki )
http://jalopnik.com/us-airways-just-...e-i-1563097527
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:54   #1297
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Jutro TŻ ma urodziny... a mój prezent jeszcze nie doszedł Zamówiłam mu czarny plecak z 4F, bo jak widzę jak chodzi do pracy w tym swoim żółtym, rozerwanym plecaku, to mnie krew zalewa
Wtopiłam trochę też z pewną sprawą... Jakieś 3 tygodnie temu robiłam porządki w szafach - wszystkie skarpety i bokserki TŻ były dziurawe, dlatego je wyrzuciłam... Myślałam, że reszta jest w praniu, a tu ku mojemu zaskoczeniu została mu para bokserek i dwie pary slipów Kupiłam mu dwie pary bokserek... Jakoś przy gadce poruszony był ten temat przy mamie i teściowej i wiecie co? Teściowa pokazuje mi wczoraj co kupiła TŻ na urodziny - 6 par slipów i 8 par skarpet Ale spoko, to nie jest najśmieszniejsze - moja mama dzwoni mi, że kupiła dziś TŻ na straganie 3 pary bokserek i ma nadzieję, że wejdzie... I jeszcze moje siostry - kupiły worek skarpetek - 15 par i 2 pary bokserek
To będzie miał teraz zapas

Cytat:
Mało kto przez takie coś nie przechodzi. Ile kosztuje tak średnio utrzymanie z opłatami mieszkania oraz wyremontowanie (wszystkie agd, meble itd - od podstaw).
My płacimy ok. 1150 zł. (rata za mieszkanie- 540, czynsz - 340, internet - 66, telefon mój i TZ - 80, prąd - 110) To tak mniej więcej, zależy od czynszu, teraz mamy taki bo był zwrot za c.o. i mamy mniejszą zaliczkę, ale w październiku sama sobie ją podwyższam. Rata nam się też zmienia, ale ogólnie teraz to kwestia 5-10 zł w obie strony.

My na generalny remont wydaliśmy ok. 25000. Kupowaliśmy wszystko do mieszkania, elektryka, meble, RTV+AGD, brodzik, WC, płytki, panele. Tylko remont robił TZ z wujkiem, także odeszły nam koszty
roboty, same materiały.

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja

Wszystko się ułoży Najważniejsze żeby Antoś miał zdrową Mamę.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:54   #1298
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam deja vu... Czy Wy już nie miałyście identycznej wymiany zdań? No autentyko, że już to czytałam

Eee, pół roku jest ważne, recepta i skierowanie do szpitala miesiąc
A kiedy masz mieć tą operację?
nie wiem jeszcze, najpierw mam ze skierowaniem udać się do poradni chirurgii plastycznej i tam zrobią badania itd i powiedzą kiedy zabieg

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:56   #1299
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziękujemy za gratki Póki co widać jedynie małą białą kreseczkę no i maruderstwa brak - oby tak pozostało.

Jejciu papuga, tak mi przykro że kolejne nieszczeście Cie spotkało Dowiedz się dokładnie jak z tą operacją. Może ona jest lżejsza i tylko wierzchnia warstwa, więc wtedy szybciej się zagoi i szybciej wrócisz do domu? Koniecznie wypytaj o wszystko lekarza. I ja na Twoim miejscu poszłabym do tej poradni chirurgicznej - na początku pewnie i tak zrobią wywiad, obejrzą wszystko i ustalicie co i jak a operacja dopiero później. Szkoda, żeby Ci skierowanie przepado i znów wszystko od początku. Głowa do góry - będzie dobrze

A na poprawe humoru macie linka. US Airways zamiast oflagować twitta, zretwittowali i na ich stronie wisiał ten obrazek przez godzine. Niezła wtopa (ostrzegam, że srtona zawiera brzydkie obrazki )
http://jalopnik.com/us-airways-just-...e-i-1563097527

Idę spać, bo jutro znowu nieprzytomna rano będę, dobranoc
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 00:00   #1300
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jeszcze, najpierw mam ze skierowaniem udać się do poradni chirurgii plastycznej i tam zrobią badania itd i powiedzą kiedy zabieg
Dawaj znać, co się dowiesz będzie dobrze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 00:09   #1301
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj jak byliśmy z TŻ w Tesco, przechodziła obok nas para z takim maleńkim dzidziusiem... normalnie zrobiło mi się żal... Przypomniało mi się jak to było, gdy Maja była w brzuszku, gdy kompletowaliśmy wyprawkę itd. Aż chciałoby się cofnąć czas... Tym bardziej, że o drugim myślimy za +9 lat... :/ Musimy być na swoim, żeby myśleć o drugim. Pocieszam się faktem, że do tego czasu pewnie moje siostry będą mieć swoje dzieci Aaa właśnie... Pamiętacie jak kiedyś marudziłam na siostrę? Od 4 miesięcy nasze stosunki diametralnie uległy zmianie...Miało miejsce takie wydarzenie, że siostra wypłakała mi się "w rękaw", powiedziała, że mnie przeprasza za wszystko, bo źle o mnie mówiła, że ona wcale tak nie myślała, i że mnie kocha... Ja też ją przeprosiłam za wszystko, powiedziałam, że chcę dla niej jak najlepiej, i że też ją kocham i śmiało może przyjść do mnie z każdym problemem. Widzę jak kocha Maję, jaką radość sprawia jej opieka nad nią i wiem, że będzie świetną matką
Eh aż łza mi się w oku nakręciła super że wszystko sobie wyjaśnilyscie

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ale jestem udana, chciałam nagrać młodego jak się przekręca kilka razy pod rząd i jak pełza do zabawki i super ładnie pięknie telefonik trzymałam równo tylko nie klikłam żeby się nagrało
TY to jesteś agentka

LENA mi dopiero usnela a ja siedzę i patrzę na nią do tego chyba nigdy nie usne bo tak mnie zęby bolą że koszmar POZIOMKA widziałam że i u Ciebie to samo wiec łącze się w bolu do tego mój tz w trasie ale na szczęście w razie czego mogę liczyć na siostrę
Stary 2014-04-15, 00:11   #1302
mariiasia
Zadomowienie

nooo, to jedziemy z koksem:

Susanna, Bajka, Larysa mój też nie siada, nie pełza, co prawda ząbki ma, ale przemieszcza się póki co dość chaotycznie i w nieskoordynowany sposób ale ja (póki co) przestałam go porównywać do innych dzieci przez co się mniej nakręcam, że coś musi czy powinien umieć

Brydzia u Szymka w sumie już było widać chyba na następny dzień po wystukaniu ząbków

Aamelkaa bardzo ładne sukienki, ta w kwiatki ciekawa

kaska biedny Miki dzieci nasze wątkowe coraz "mobilniejsze" są więc i wypadków więcej będzie

karolson chyba żartujesz z tą dziewczynką za kierownicą

pszczoua brawo za "mama". Mój sobie upodobał "baabaa" i tak babuje całymi dniami

czaszka
może jakieś suplementy na odporność powinnaś brać, albo tran pić?

agusiamaskota co do mgr- od tytułu się zaczyna dasz radę
fajnie, że ułożyłaś relacje z siostrą
a co do zdjęć Mai- pierwsze wymiata

Poziomka ja kupuję różne słoiczki, ale stwierdzam, że Szymkowi najlepiej podchodzą z hippa. częściowo już też gotuję sama i to mu smakuje najbardziej

Misia ja ostatnio poszalałam w pepco, bo właśnie bodziaków mi brakowało i nakupiłam w rozm 74 z długim i krótkim rękawem

ewacia oj, biednaś Ty dzisiaj
ja pewnie zrobię królewicza i nie wiem jakie jeszcze. a co to są ciasteczka maszynkowe?

Asiek zdolna bestia jesteś z tym nagrywaniem

teacherka miszcz uszytkowy się robisz

karolson ja pieprzyk, który swędział i się powiększał musiałam usunąć. koniecznie idź do dermatologa i niech obejrzy wszystkie pieprzyki (niezależnie od tego ile ich masz)

kaska
no, nie chciałabym, żeby teściowa oglądała moje majty
co do książeczki pko, tż ma- jutro zapytam go czy coś wie w temacie i dam Ci znać
a co do spania na brzuchu, to ja Szymkowi nie pozwalam z tego samego powodu co Ty Mikiemu

czarna jak tam Mel B? ja to juz mam swój system ćwiczeń, na MelB brakuje mi czasu. porażka

papuga współczuję kochana ale będzie dobrze, bliscy na pewno Ci pomogą
ja mam tendencję do bliznowców i zaraz po ściągnięciu szwów lekarz mi zwrócił na to uwagę (zobaczył bliznę po usunięciu pieprza) i zaczęłam stosować z jego zalecenia plastry Sutricon i blizna się ładnie wygładziła i nie zrobiły się bliznowce. są drogie -opakowanie 140 zł ale skuteczne. poproś o nie lekarza żeby Ci po operacji przepisał i doradził kiedy możesz zacząć stosować- to Cię uchroni na przyszłość. tak sobie myślę też, że może pomogłyby teraz zamiast operacji ale to już musiałabyś skonsultować z lekarzem

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:11   #1303
nena_milka
Wtajemniczenie

PAPUGA moja mam tak miała po cc plus przepuklina. Zrobiła operację i już było dobrze.
Idź do przychodni bo i tak może się okazać że jak cię nie wpisza na cito to operacja będzie za kilka miesięcy

JA
AGUSIA niezły polew z tych skarpecioch
POZIOMKA ja krowke robię na miodowniku.
EWACIA ja piekę na swieta babeczki i taki biszkopt z kremem rumowym i beza

Dzień dobry. Mamy dzisiaj wizytę. Ale mam lenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:15   #1304
logoasia
Zakorzenienie

hejo
u nas juz lepiej, gorączka minęła, antybiotyk działa.
i co jeszcze.. Marcin pełza.. po swojemu, jest komicznie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam dosc juz... moje dziecko przegina i to od dawna. nic jej nie pasuje tylko rece i rece, zabawek w kolo to tylko zajmie sie 5min soba i znowu marudzenie, jeczenie, nie ogarniam o co chodzi tez tak macie ze swoimi ? nie mam na nic czasu bo tylko ja nosze zeby tylko byla cisza... WYKANCZA MNIE TO !!
wiem cos o tym ale jestesmy silne babki damy radę dzieci w koncu wyrosną z fochów
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
widziałam dziś na spacerze dziewczynke (wnosze po różu) roczną max 2 letnia siedzącą na kolanach kierowcy fiata uno którzy jechali takimi osiedlowymi drogami i pojechali na ruchliwą ulicę i nie zatrzymali się zeby to dziecko jakoś przesiąść... wiec chyba tak pojechali na "miasto"

Cytat:
będzie coś z tego?

tak tak wiem Wasze dzieci już stają a ja się takim czymś jaram

dalej w piżamie mimo ze juz spacer zaliczony hahah
mój tak robi cudacznie to wygląda
Cytat:
http://allegro.pl/kiddieland-traktor...131201061.html

moje dziecie jara się tym traktorem bo sam jezdzi i gra i te zwięrzeta wyrzuca non stop z przyczepy
ale super traktor
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
Qr.....znowu mnie rozlozylo przez noc znowu jestem chora nie wiem co jest ze mna nie tak ze ja tak co chwile cos lapie
martwie sie tym strasznie...oczywiscie nie chodzi o mnie tylko o to zeby Julka sie nie zarażała
mnie tez obecnie rozłożyło, tragedia z choróbskami
Cytat:
Wczoraj jak byliśmy z TŻ w Tesco, przechodziła obok nas para z takim maleńkim dzidziusiem... normalnie zrobiło mi się żal... Przypomniało mi się jak to było, gdy Maja była w brzuszku, gdy kompletowaliśmy wyprawkę itd. Aż chciałoby się cofnąć czas... Tym bardziej, że o drugim myślimy za +9 lat... :/ Musimy być na swoim, żeby myśleć o drugim. Pocieszam się faktem, że do tego czasu pewnie moje siostry będą mieć swoje dzieci Aaa właśnie... Pamiętacie jak kiedyś marudziłam na siostrę? Od 4 miesięcy nasze stosunki diametralnie uległy zmianie...Miało miejsce takie wydarzenie, że siostra wypłakała mi się "w rękaw", powiedziała, że mnie przeprasza za wszystko, bo źle o mnie mówiła, że ona wcale tak nie myślała, i że mnie kocha... Ja też ją przeprosiłam za wszystko, powiedziałam, że chcę dla niej jak najlepiej, i że też ją kocham i śmiało może przyjść do mnie z każdym problemem. Widzę jak kocha Maję, jaką radość sprawia jej opieka nad nią i wiem, że będzie świetną matką

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
.

Młody mi non stop przez sen popłakuje
bądź tu człowieku mądry i pomóż dziecku jak nie wiesz co dolega Marcin dziś co godzinę w nocy robił alarm
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

hehe to mi przypomina,że Natka przy lustrze zawsze się opiera na rękach i tak się zbliża do lustra jakby pompki robiła, po czym to lustro liże
haha świetnie to wygląda, Marcin robi to dokładnie w ten sam sposób
Cytat:
Nic się nie nauczyłam na logopedię... Dalej nie wiem nic o tezach Herdera i Gadamera Jutro będę srać w gacie i uczyć się ze łzami w oczach, ech...
bosz jedyny, czemu macie na logopedii psycholingwistyke? pomoglabym ale mam to gdzieś w najciemniejszych zakamarkach swojego umysłu. może z raz gdzies o tym czytalam

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

papuga przykro mi z powodu tego bliznowca jestem prawie pewna ze Twoja mama może wziąć na Ciebie l4 na czas zabiegu i rekonwalescencji. na razie nie martw się na zapas
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:17   #1305
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

siemka

u nas deszcz pada pogoda okropna a ja mialam myc okna...

Aleksander
Stary 2014-04-15, 07:23   #1306
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja

wszystko będzie dobrze Kochana

ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:26   #1307
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.
a ja wstalam o 6 za malym i chcialam tu ponarzekac
nie wiem co jes t ale moj tez gorzej spi od jakiegos czasu
bez tragedii nie powinnam narzekac ale widze ze budzi sie z rykiem podam smoka i ok, kiedys tego nie bylo.

Aleksander
Stary 2014-04-15, 07:35   #1308
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja wstalam o 6 za malym i chcialam tu ponarzekac
nie wiem co jes t ale moj tez gorzej spi od jakiegos czasu
bez tragedii nie powinnam narzekac ale widze ze budzi sie z rykiem podam smoka i ok, kiedys tego nie bylo.
i najgorsze, ze on nawet nie polezy spokojnie w łózku. Macha rekami, kopie...juz go pózniej kładziemy, zeby spał dłuzej... a tu coraz gorzej,

Stary 2014-04-15, 07:38   #1309
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
i najgorsze, ze on nawet nie polezy spokojnie w łózku. Macha rekami, kopie...juz go pózniej kładziemy, zeby spał dłuzej... a tu coraz gorzej,
a jak idzie spac jest bardzo wymeczony?
moj jak w dzien malo spi a wieczorem go przeciagne zeby nie poszedl spac przez 19 to pozniej jest sajgon

Aleksander
Stary 2014-04-15, 07:40   #1310
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a jak idzie spac jest bardzo wymeczony?
moj jak w dzien malo spi a wieczorem go przeciagne zeby nie poszedl spac przez 19 to pozniej jest sajgon
nie ma problemu z zasypianiem wieczorem po najczesciej zasypia przy jedzeniu.

Stary 2014-04-15, 07:46   #1311
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Matkooo, jak zmarzłam w nocy... Okazało się, że okno w kuchni było uchylone po wieczornym gotowaniu do 7 rano....

Swoją drogą, czy Wasze dzieci też przechodzą taki okres fascynacji tatusiem? Jak tatuś jest w domu to Zuzia prawie nie spuszcza go z oczu! Jakie uśmiechy szerokie posyła! Jakie minki rozkoszne!

Wczoraj wieczorem na szczęście mężowi wypadły z grafiku jedne zajęcia i przyjechał o 19 zamiast po 20. Zuzka była karmiona po kąpieli gdy zapikał domofon. I już tylko patrzyła w stronę wejścia, o jedzeniu nie było mowy... Tatuś musiał przy nas posiedzieć, pouśmiechali się do siebie i dopiero po chwili Zuzia mogła wrócić do jedzenia.

W nocy jak tylko się naje odwraca się do mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:50   #1312
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Matkooo, jak zmarzłam w nocy... Okazało się, że okno w kuchni było uchylone po wieczornym gotowaniu do 7 rano....

Swoją drogą, czy Wasze dzieci też przechodzą taki okres fascynacji tatusiem? Jak tatuś jest w domu to Zuzia prawie nie spuszcza go z oczu! Jakie uśmiechy szerokie posyła! Jakie minki rozkoszne!

Wczoraj wieczorem na szczęście mężowi wypadły z grafiku jedne zajęcia i przyjechał o 19 zamiast po 20. Zuzka była karmiona po kąpieli gdy zapikał domofon. I już tylko patrzyła w stronę wejścia, o jedzeniu nie było mowy... Tatuś musiał przy nas posiedzieć, pouśmiechali się do siebie i dopiero po chwili Zuzia mogła wrócić do jedzenia.

W nocy jak tylko się naje odwraca się do mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
u nas to sam, jak Korn słyszy kroki na korytarzu to patrzy tylko na wejscie od salonu i czeka az tz wejdzie, a jak słyszy "czesc słoneczko" to ma usmiech od ucha do ucha.
raz moja mama przyszła przed tz i sie bawiła z Kornem, a młody tylko patrzył na tz dlaczego go jeszcze nie wział.

Stary 2014-04-15, 07:54   #1313
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma problemu z zasypianiem wieczorem po najczesciej zasypia przy jedzeniu.
dzieci chyba tak poprostu maja

Aleksander
Stary 2014-04-15, 07:57   #1314
Agnieszka257
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
i jeszcze mam jedno pytanie odnośnie
spania maluchów
czy "pozwalacie" swoim maluchom spać w nocy na brzuszku? mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi i go zawsze obracam na plecki wiem, że równie dobrze może się w nocy na brzuszek przekulać, ale ja nie zasnę jak wiem, że on tak śpi

ja tez mojemu nie daję spać na brzuchu.boję się,że się udusi
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:59   #1315
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to sam, jak Korn słyszy kroki na korytarzu to patrzy tylko na wejscie od salonu i czeka az tz wejdzie, a jak słyszy "czesc słoneczko" to ma usmiech od ucha do ucha.
raz moja mama przyszła przed tz i sie bawiła z Kornem, a młody tylko patrzył na tz dlaczego go jeszcze nie wział.

my statnio poszlismy na spacer po drodze zgarnac tza
jak mijalismy go na uicy mlody go rozpoznal, banan na twarzy i wyciaga raczki
reaguje usmichem zawsze jak tz podchodzi do wozkai mowi siemka
u tza jest oaza spokojuz.....

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać

ja tez mojemu nie daję spać na brzuchu.boję się,że się udusi
ojej, zdrówka dla Mateuszka
kciuki wielki by bylo wszystko dobrze

Aleksander
Stary 2014-04-15, 08:02   #1316
misia332
Zakorzenienie

Lola super Ci nasi tatusiowie są.

Własnie zobaczyłam, że mojemu dobremu koledze urodziły się bliźniaczki : Helenka i Honorata.

Stary 2014-04-15, 08:04   #1317
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

wczoraj pialyscie o spaniu na brzuszku
mysle sobie ze moj to nigdy nie probowal nawet, albo plecy albo boczek
a tu wchodze do pokoju a on spi na brzuszku z reka pod glowa,
ale przewrocilam go

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Lola super Ci nasi tatusiowie są.

Własnie zobaczyłam, że mojemu dobremu koledze urodziły się bliźniaczki : Helenka i Honorata.
no jaha

super blizniaki to kiedys moje marzenie
moj tz sie boi zeby za drugim razem blizniaki nie wyszly
haha no ja tez chyba bym tego nie ogarnela

Aleksander
Stary 2014-04-15, 08:12   #1318
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespała całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała Jaram się mimo że to pewnie jednorazowe, a jutro wstanie o 4 po 2 karmieniach już

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
o zapomniałam wam napisać moja sis dzisiaj była u mnie wieczorem i wymyśliła mi jakąś extra odżywkę do włosów własnej roboty, (wiem ze w skład wchodziły min, surowe zółtka) nałożyła mi to na łepetynę i tak czekałam ze 30 min, przyschło mi to później umyłam zwykłym szamponem
no i piękna! mam być............no , znaczy chyba juz po zmyciu powinnam być, chodź zmian znacznych nie widzę
eeeeech matko jak ona czasami coś wymyśli to klękajcie narody!!!!!!!!!
Wiesz co, ja podobno jako dziecko byłam łyskiem i rodzice mi myli włosy żółtkami. Nie wiem dokładnie, czy coś do tych żółtek dokładali, ale włosy mam tak gęste, że na 2 osoby by starczyło, także chyba zadziałało

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja

Oj Papuga współczuję Idź do tej poradni, niech Cię chociaż obejrzą i wyznaczą termin, bo to pewnie trochę potrwa tak czy siak. A mama na pewno poradzi sobie z Antkiem.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Agusia i nie masz na żadne kosmetyki, ciuchy dla siebie?i na żadne kino, restauracje?
ja wiem, dużo razy tu były takie dyskusje i wiem,że da się,ale ja totalnie nie umiałabym żyć tak oszczędnie i wiem,że to bardzo,bardzo źle. Po prostu nigdy nie wyliczałam ile na co wydaję
Motyl, na pewno sobie zdajesz sprawę, że to zależy od sytuacji - jak się nie ma co wydawać, to się nie wydaje i już
Cytat:

Skąd ja to znam
Cytat:

...

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-04-15 o 08:25
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:14   #1319
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

słodko

Witam znowu po nie przespanej nocce. Emilka budziła się co chwilę z płaczem. Smoczek i głaskanie nie pomagały, tylko cyc był ją w stanie uspokoić Ma prawie 28 tyg, w tym czasie nie ma żadnych skoków czyli przy następnym skoku będzie jeszcze gorzej
Stary 2014-04-15, 08:15   #1320
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

czeka mnie operacja

wiesz co to mnie rana po cc tylko swędzi nie boli i też się zastanawiałam się nad pójściem do lekarza.Ale my KOBIETY to w życiu mamy cięzko
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości