|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW
Macie rację, muszę wziąć się w garść i zacząć jeść więcej...
Dzisiaj może troche lepiej... obiad na mieście, więc nic nie wyliczone, duża porcja zjedzona w całości ... I Kasza jaglana (4 łyżki) na mleku 2% (szklanka) z bananem, malinami, borówkami, goji, morwą białą i płatkami migdałowymi II Mus (kiwi, jabłko, garść szpinaku) z twarożkiem domowym Piątnicy (150 g) III (wietnamska restauracja wegańska- jak to w azjatyckich knajpkach bywa porcja słuszna- zjadłam całą)Happy Noodles czyli smażony makaron pszenny z tofu i warzywami IV -175 g trewala wędzonego (dość tłusta rybka) -sałatka: szpinak, pomidorki koktajlowe i oliwki + łyżka oliwy z oliwek i przyprawy (bazylia, oregano, sól i pieprz) Brak węgli na kolacje, bo zapchana byłam makaronem z obiadu.. wiem wiem ... |
|
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2014-04-15 o 00:11 |
|
|
|
|
#333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale rozumiem, że nie do wszystkich zup ten patent będzie się sprawdzał.Wczorajsze U - caluuutki dzień w pracy. I Owsianka z kaszą manną i otrębami orkiszowymi na mleku z: jeżynomalinami, musem brzoskwiniowo-jabłkowym, serkiem homo, orzechami włoskimi i płatkami zbożowymi czekoladowo-orzechowymi Przekąska: jabłko II Grahamka z jajem na twardo, serkiem grzybowym, rzodkiewkami i sałatą III Grahamka z żółtym serem, szynką długodojrzewającą, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką i sałatą Przekąska: solidna garść suszonych daktyli IV Zupa pomidorowa z ryżem, mięsem z ćwiartki kurczaka, włoszczyzną i ziołami (dwa pełne talerze) Do picia: woda źródlana, 3x czarna kawa
|
|
#334 | |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że prośba nie skierowana do mnie, ale tak się składa, że mam zakwas w lodówce
, więc jeśli mogę pomóc to polecam http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...produkcja.html---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#335 |
|
Zadomowienie
|
jestem ignorowana, nie lubie Was!
a tak serio - nikt nie odniósł się do żadnej mojej wypowiedzi mimo że były na temat, ale to nic, będę dalej wrzucać swoje jadłospisy, może ktoś się opamięta bo różne zapędy tu widze chore (nie tylko chore, ale dużo chorych dalej) buziaczki! ![]() dzisiejsze R I - omlet z 2 jajek, z masłem orzechowym (niesolone,niesłodzone) i truskawkami II - 2 kawałki tarty z kurczakiem, kapusta pekińska z papryką i pomidorem - polane jogurtem (sorki za brzydkie foto, ogarnęłam w trakcie jedzenia )III - żurek z jajkiem IV - żeberko duszone w warzywach, ryż siłownia: martwy ciąg, wiosłowanie sztangą, prysiady ze sztangą, maszyna na dwugłowe, godzina zumby V - zupa jarzynowa z brukselką, jajkiem na twardo, jogurtem naturalnym, 2 kromki chleba orkiszowego
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-04-16 o 09:13 |
|
|
|
#336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rano skaczę intensywnie na skakance 60 min, czasami przeplatam ją innymi ćwiczeniami typu przysiady, nożyce, pompki o ściane a po południu działam coś na boczki np tiffany i z hantlami kilowymi ogólnie może śmiesznie to brzmieć, że tak słabo ćwicze na ramiona, ale naprawdę te ćwiczenia są dla mnie mega ciężkie. Najbardziej mam otłuszczone ramiona i nie mogę sobie z nimi poradzić, często mam zakwasy na nich, nie mogę czajnika z wodą podnieść, żeby zalać kawe ostatnio przebiegłam pierwszy raz niemal godzinę i na pewno nie był to mój ostatni raz, bo spodobało mi się Jeszcze dopiszę, że nie do końca chodzi mi o wyrzeźbione ciało, chciałabym, żeby wyglądało po prostu lepiej ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
a tak poważnie to jadłospis jak zwykle brzmi pysznie u mnie też dziś omlet na śniadanie był![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i będę sukcesywnie cykać pod koniec dnia będą wszystkie fotuszki dobra rada- dorzucę troszkę twarożku naturalnego do shake'a
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-04-15 o 10:03 |
|
|
|
|
#338 |
|
Konto usunięte
|
wczorajsza R
śn- bułka ziarnista z serkiem wiejskim na to banan przysmażony na łyżce oleju i 3 kostki gorzkiej czekolady 70% posypane siekanymi migdałami przekąska kilka migdałów ob- 1/2 woreczka kaszy, plaster pieczonego pasztetu drob-wieprz, łyżeczka musztardy, łyżka oleju, mizeria z pomidora, cebuli, papryki i rzodkiewki z jogurtem p- 1/2 bułki fitness smarowana masłem i rybą wędzoną, 1/2 udka, 1/2 słoiczka domowej ćwikły i sałatki z ogórków k- 1/2 bułki fitness smarowana masłem i rybą wędzoną, 1/2 udka, 1/2 słoiczka domowej ćwikły i sałatki z ogórków |
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie tylko do twoich nikt się nie odnosił ![]() Tarta to rozumiem, ze kruche ciasto? Do shake'a możesz coś dorzucić, orzechy np. |
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
ale mi nawet nie chodzi o komentowanie jadłospisów, tylko o udział w spontanicznych dyskusjach
tarta jest na cieniutkim cieście które ma może 3 mm, tak kruchym. skahe ma być lekkostrawną kolacją, zjedzoną, bo jest szybki i łatwo wchodzi, a często wieczorem wcale nie jestem głodna, więc wcinam coś z rozsądku. od półtora tygodnia nie ćwiczyłam, więc i apetyt mam mniejszy, w międzyczasie była @, wirus i wczorjasze lekkie zatrucie pokarmowe... więc moje jadłospisy dleikatnie odbiegają od moich normalnych pakerskich
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-04-15 o 11:18 |
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1. Wrap z mixem sałat, papryką, czerwoną cebulką, czarnymi oliwkami, gotowaną piersią kurczaka i dressingiem musztardowo-miodowym; mały jogurt naturalny z płatkami owsianymi (2 łyżki), rodzynkami, płatkami migdałów, gruszką i cynamonem. Kawa z mlekiem. 2. Dwie kromki chleba ziemniaczanego z serkiem śmietankowym, wędzonym łososiem, kiełkami i jajkiem na półtwardo. 3. 1/2 woreczka kaszy pęczak, polędwiczki wieprzowe w sosie pomidorowym z czerwoną fasolą, tarte buraczki. kawa, banan 4. Warzywa na patelnie (marchewka, ziemniaki, fasolka, brokuł itp.) z kotlecikami z ciecierzycy. |
|
|
|
#342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aa sorki, nie doczytałam twojej wypowiedzi, taka nieprzytomna jestem zawsze rano
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też w razie możliwości będę aktualizować mój wpis kawa z mlekiem 3,2% trening 1) omlet (2 jajka, 2 łyżki siemienia, łyżka sezamu, 2 łyżki mąki zytniej razowej, trochę mleka, olej z pestek winogron) + sok pomidorowy 2) 2 kanapki: chleb domowy na zakwasie, schab, ogórek, kiełki. Do tego pomarańcza, garść włoskich i kawa z mlekiem x2 3) zupa kalafiorowa z makaronem pełnoziarnistym 4) pierś z kurczaka, kasza, sałatka z cykorii, młodej cukinii, czerwonej kapusty, pomidora, winegret z octu jabłkowego i oliwy z oliwek 5) .... ?
Edytowane przez fusiacola Czas edycji: 2014-05-06 o 09:39 |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(((a potem drugą na słońce ((( ale zapomniałam o tym ;p narazie nic mi nie jest mimo że wczoraj zjadłam michę, no i do śniadania ze trzy ![]() Cytat:
nic się nie stało ja jestem nieprzytomna tylko przez pierwsze 5 minut, zawsze tż wtedyjeszcze śpi. ostatnio parę razy miał na rano i wstawałprzede mną i odkryłam że nie umiem tworzy konstruktywnych wypowiedzi przez pierwsze pare minut po obudzeniu, a myślałam że taki ze mnie skowronek ;D
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-04-15 o 12:11 |
||
|
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz dobrze, ja nie wiedzieć czemu jestem zamulona przez dobre pół dnia
|
|
|
|
|
#347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
w domu
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
teraz się już nie dam i będę czekać na lato i świeżo zerwane z krzaka
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-04-15 o 18:41 |
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem bo tego też piekła moja mama jak jestem w domu to biorę ze sobą różności, przynajmniej nie musimy z tżtem kupować wędliny
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to wyglada tak http://static.ilewazy.pl/wp-content/...aster1-55g.jpg A moja siostra nie lubi takiego schabu... woli te drobiowe ze sklepu... z kolei mama tych sklepowych nie tknie
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-04-15 o 18:42 |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest różowy to tak jak z podrobioną białą kiełbasą albo szynkami sklepowymi, musiał być moczony w jakiejś solance albo nastrzykiwany. Twoja mama ma rację, ja sam innego niż taki "domowy" nie tknę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Ale nieee, już zobaczyłem foto i ten schab wygląda mi na normalny, za to upieczony w punkt ![]() Fusiacola Ile ważył i jak długo piekłaś bo ja zawsze trochę przesuszę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-04-15 o 16:33 |
|
|
|
|
#352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tato też taki pieczony zje, ale powiedział, że na święta nie będzie wędził bo nie ma gdzie (pozbył się wędzarki bo mu krety podkopały czy coś takiego)... Pamiętam jak kupił kiedyś boczek i jak zachwalał jaki dobry.. a jak mu przeczytałam skład czyli jakies 50% mięsa i ileś tam E to już przestał mu smakować.... Pamiętam też jak powiedział ze lubi golonkę... A ja zapytałam się czy wie ile mięsa miała golonka która kupił w masarni. Zapytał ile.. to powiedziałam mu ze 34% mięsa a reszta to woda i z 6 konserwantów.. to się załamał... Ale i tak będzie kupował na święta i własnie zastanawiam się jak te wędliny z Biedronki czy Lidla... Skład niby dobry po samo mięso, sól i nieszczesny cukier ale nie jest jakiś długi jak tych wędlin co do tej pory kupował.. Nie chce by sie truł zwłaszcza, że miał raka jelita... ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Ale tak czy owak ten u nas ma nieco inny kolor Jest szary, ale w internecie widziałam że wlaśnie są różne odcienie
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-04-15 o 16:51 |
|||
|
|
|
#353 | |
|
Konto usunięte
|
1. Mieszanka owoców - jabłko, banan i dwie mandarynki.
2. Pierś z kurczaka smażona na ostro, plus odrobina ryżu. 3. Kromka z rzodkiewką lub jogurt danio brzoskwiniowy. Cytat:
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-04-15 o 17:07 |
|
|
|
|
#354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2014-04-15 o 18:42 |
|||
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiedziałam co to jest
Nie wpadłabym na to ze to menu
|
#357 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak od dziecka i tyje :/ 63kg przy 164cm, dramat. Od małego mam wstręt do chleba, ziemniaków etc. Jadam głównie kurę (pieczoną/gotowaną, sporadycznie smażoną), owoce latem. Nie znoszę warzyw i nie jadam śniadań. Na kolację nauczyłam się jeść wreszcie jogurty zamiast kanapek, może to mi pomoże schudnąć. No i obiady, zwykle zupa i drugie danie koło 15 starcza mi na większość dnia. Od pół roku wyeliminowałam jakiekolwiek chipsy i słodkości. Pierwszy posiłek jem koło 12, obiad 16-17 i kolacje 21-22. Najgorsze jest to, że wcale nie czuję głodu. Nawet jak nie zjem nic przed południem, to do tej 15-16 mój żołądek w ogóle nie daje znaku życia, ani odrobiny głodu! To już bym wolała musieć ograniczyć, niż zmuszać się do jedzenia. |
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam problemy z hormonami, brałam na to leki, niestety przy ostatniej zmianie, od leków dopadł mnie s straszny głód, jadłam dosłownie wszystko co mi wpadło w ręce o każdej porze dnia i nocy. No i w dwa miesiące dorobiłam się 8kg. w górę, a teraz nie jestem w stanie ich zrzucić nawet jak wróciłam do dawnego jedzenia :/ Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-04-15 o 17:46 |
|
|
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

jest świetna z ryżem
. Ale rozumiem, że nie do wszystkich zup ten patent będzie się sprawdzał.

. Nie mówiąc już o wysiłku fizycznym... za to dłonie i stopy jak lodówa nawet w upalny dzień
nie sądzę, żeby to było zmagazynowanie wody, bo ja w ogóle nie solę, wczoraj wieczorem wypociłam podczas tego biegu chyba wszystko co się dało
a po południu działam coś na boczki np tiffany i z hantlami kilowymi

nie wiem bo tego też piekła moja mama
ale nie jest jakiś długi jak tych wędlin co do tej pory kupował.. Nie chce by sie truł zwłaszcza, że miał raka jelita...