|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
(kicia)- witaj w klubie, ja też siedzę w domu z przeziębieniem
![]() wzięłam sobie dwa dni wolnego w pracy i teraz siedzę i martwię się, czy jutro nie będę miała biurka zawalonego papierami ![]() nie wiem, czy jestem jakaś dziwna, ale mam wyrzuty sumienia, że zamiast być w pracy, siedzę sobie w domu. Tż mnie jednak uspokaja, że świat się nie zawali, tym bardziej że nie ma osób niezastąpionych ![]()
![]() |
#2672 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
Fajnie ze pogoda dopisala i gości super się bawili. Cytat:
zdrowka , ja też cos pociagajaca jestem Cytat:
Pytam się mojego czego nie powinnam jeść bo w każdej książce inaczej pisze. Powiedzial że napewno surowego miesa jaj, świeżego mleka, niepasteryzowanych serów. Wedzonych na zimno ryb i watrobki ale np z mlodego cielaka raz na jakiś czas można. Nie przesadzajmy wszystko z umiarem i będzie ok;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam w wytycznych, że wędzonego w ogóle nie można. Ze względu na zawartość w dymie wędzarniczym substancji szkodliwych dla płodu.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja dziś od rana w kuchni rządzę. Zrobiłam dwie zupy, dla siebie kalafiorową, a dla TŻ fasolówkę, bo mnie już u nią męczył prawie rok ![]() ![]() Rozmawiałyście o rozstępach. Ja się od początku smaruję tym balsamem z rossmanna fur mama czy jakoś tak, nie wiem czy jest dobry czy nie, ale smaruję ![]()
![]() |
#2675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj dla mnie to już szukanie dziury w całym kilkanaście lat temu kobiety jadły tylko swojskie wędliny ze swoich wędzarni i jakoś dzieci żyją jest ok ja nie miałąm żadnych wytycznych co do jedzenia...ale tak analizując składy 3/4 produktów na rynku to ciężko się do czegoś nie przyczepić
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez smaruje sie na zmiane tym balsamem z Rossmana i BioOil i jak na razie nie mam rozstepow. ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2677 |
Zakorzenienie
|
wiecie z tymi rozstępami to jest tak że one lubią pojawić się dopiero pod sam koniec ciąży... albo już po urodzeniu jak się macica obkurcza... niestety
ja mam okropne na cycach ![]()
#2678 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() halinka super, że ślubik udany ![]() ![]() My mieliśmy ślub 8 lutego i słońce świeciło tak, że szłam w samym sweterku ![]() Także wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() malutka dziękuję za polecenie tego olejku ![]() ![]() Powrotu do zdrowia kochana!! kicia Ty też się kuruj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tez czasami chodze po domu bez stanika. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Fajna ta strona sroka o...
![]() już sobie poczytałam o oliwkach, ta bambino nienajgorsza ale chyba kupię sobie jeszcze tą z rossmana babydream, bo widzę że sama natura (o ile nie kłamią) i będę stosować na zmianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
h4linka- gratuluje zmiany stanu cywilnego
![]() Dziewczyny wczoraj dostalam paczke ze ubraniami dla siebie od siostruni!!! Po prostu oszalalam, mam 9 par spodni (rozne typy, fasony) tuniki ciazowe (10) bluzki, koszulki (20), 7 sukienek, getry, marynarki, bluzy... jest tyle tego, ze nie wiem gdzie to pochowac, otrzymalam rowniez 3 sukienki koktajlowe, nawet kostium kapielowy dla ciezarnych (super) ![]() ![]() ![]() ![]() W sobote bylam w IKEI i kupilismy m. in. komode dla mlodego, zeby miec gdzie pochowac jego ubranka. Mam pytanie do Was, czy zamierzacie uzywac po porodzie pasa sciagajacego?? A moze te z Was, ktore juz maja starsze dzieci uzywaly takowego pasa??? Czy to cos daje?? Pytam, bo poprzednio nie uzywalam i dorobilam sie przepukliny, ktora teraz mi dokucza... czy warto kupic taki "sprzet"??? Same majtki sciagajace to chyba za malo??? Co do oliwek i balsamow, to kazde cialo (skora) jest inne i ma inna "rozciagliwosc". Mysle, ze przede wszystkim chodzi tu o intensywne nawilzanie , tak aby zwiekszyc elastycznosc skory. Ja nie polecam oliwki Bambino, bo ma taka przypadlosc, iz z czasem wychodzi na ubraniach (szczegolnie dzieciecych) i pozniej pojawiaja sie zolte odbarwienia .. (tak mialam z ubraniami coreczki, ktore wlasnie wyciagnelam i na kazdym byly takie odbarwienia). Na cale szczescie pranie w temp. 90 st. pomoglo sie ich pozbyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Rozeznanie
|
Mi wlasnie rozstępy pojawiły sie juz w ostatnich dwóch tygodniach ciazy
![]() ![]() Z ta wątróbka to mi położna tłumaczyła ze w niej odkłada sie bardzo duzo witaminy A i nawet troszeczkę nie moge zjeść a w ciazy z Zuzia nie wiedziałam o tym i zjadłam ze dwa razy wątróbkę w pierwszym trymestrze i Zuza zdrowa jak ryba, wogole to z tamtej ciazy fajki popalal jeszcze troszeczkę bo cieżko mi było rzucić i pół piwka ready potrafiłam wypić jak miałam duza ochotę a teraz dbałam o siebie jeszcze przed zajściem kilka miesięcy , rzuciłam fajki, brałam witaminy, nawet cukierka z alkoholem nie zjadłam a dzidzia chora jest ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Mamuska
Lubię takie tlusciutkie dzieci ;-) moj brat byl taki. Kosteczek nie miał tylko takie fajne faldki. I takie poliki pyzunie za które ciągle ciagnelam ;-)♡ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||||
Zakorzenienie
|
GRATULACJE!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z sukienkami potwierdzam, najlepiej na krótko przed uroczystością kupić. Mnie biust tak urósł, że się nie mieszczę w rzeczy, w których chodziłam 2mce temu.. I wczoraj przymierzyłam swoje sukienki i dobre są na mnie takie w rozmiarze M, L, XL, 46 a nawet 20! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem smutna.. ostatnio TŻ ma tyle pracy, a w wolnych chwilach trzeba coś sprzątać, naprawiać i nie mamy czasu dla siebie.. :/ najchętniej bym spędziła te święta sama z TŻ ![]() Powiem Wam jeszcze jak mnie zbulwersowała moja mama - oznajmiła mi nagle, że zbiera kasę, żeby mi kupić cesarkę! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do końca pracuję ![]() ![]() ![]() no to masz ładna jazdę z mamą...chyba lepiej sn rodzic jeśli tylko będziesz mogła. ja wiem, że nie jedna mamuska marzy o cc, bo tak niby łatwiej ale czy lepiej dla nas i dla malucha? tez przed zakupem muszę przymierzyć bo w ogóle nie umiem okreslić w co teraz wejdę, a co dopiero potem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie się naczytała o komplikacjach przy porodzie i się martwi. W telewizji przecież tyle wałkowali o śmierć tych bliźniaków przy porodzie. ![]() Moja za to jest trochę źle nastawiona do cc na życzenie, jak trzeba życie ratować to ok, jak najbardziej za, ale tak od razu, bo się ktoś boi to dla niej jest nie do pomyślenia. Na szczęście ja się chcę niejako sprawdzić i sama dziecko wypchnąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym opłacaniem cc to też myślę, że to przesada. Ja jednak wierzę w lekarzy i ich umiejętność oceny sytuacji. Poza tym to twój poród i twoja sprawa/ decyzja. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wklejam zdjęcie brzuchola
![]() ![]() W sumie jutro zaczynam 25 tc ![]() Nie jest taki ładny ksztaltny jak inne brzuchole, bardziej wygląda jak spożywczak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam duzy brzuch, ale nie mam na to wplywu... wiec nie bede sie zadreczac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A rodzić chcę w szpitalu w Świdniku, gdzie pracuje mój lekarz. Szpital jest po remoncie, kameralny. I ma sprzęt oraz specjalistów w razie jakiegoś zagrożenia. Teraz będę musiała mamie o tym powiedzieć, skoro wyskoczyła z tą cesarką. Ona jest tylko pielęgniarką, a nie położną czy lekarzem. Jesli trzeba będzie, to będę rodziła przez cc, a tak, to wolę sn. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robię do makaronu kokardki i tak potrzeba łososia wędzonego, czerwoną cebulę, oliwę z oliwek, pietruszka (natka) lub szczypiorek przyprawy wyg uznania, jogurt naturalny ew gęsta śmietana (ja robię z jogurtem bo śmietany nei używam) i tak: czerwoną cebulę kroję w kosteczkę podsmażam na oliwie dodaję rozdrobnionego na drobno łososia podsmażam troszeczkę i do tego dodaję jogurt mieszam doprawiam i na koniec szczypiorek. Między czasie gotuję makaron a zresztą.... tutaj jest przepis ![]() http://gabol81-peperoncino.blogspot....l-salmone.html
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
kupiłam dzisiaj pierwsze dwie pary bodziaków w rozmiarze 56
![]() ![]() Zmykam jeść obiad, bo mi mięsko dochodzi ![]() Wróciłam po 13:00 z zakupów. Mam jeszcze trochę roboty na dzisiaj zaplanowane i na różaniec z TŻ idziemy...
#2697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie odpukać poza obecnym przeziębieniem nie mam większych problemów ze zdrowiem. Po pierwsze lubię swoją pracę i ludzi z którymi pracuję. Po drugie jestem taką osobą, która musi stale coś robić, siedzenie w domu mnie dobija, dla mnie dwa dni na chorobowym w domu to już katorga- już nie przez sam fakt siedzenia w domu, ale przez to że źle się czuję nie mogę nic robić poza leżeniem, czytaniem i oglądaniem tv ![]() Oprócz tego uważam, że mój szef, dobrze na to patrzy, że jestem zaangażowana w pracę i od razu tak nie uciekam na zwolnienie. Pozwoli mi się to nie martwić o pracę po powrocie z macierzyńskiego. Cytat:
![]() ![]() ta Twoja opinia bierze się stąd, że chyba swój ciężko tak ocenić. Jak ktoś jest szczupłą osobą tak jak Ty, to rosnący brzuszek wydaję się właśnie "brzucholem". Ale w rzeczywistości jest foremny i zgrabny uwierz w to ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ps. mój ma podobny kształt ![]()
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sobie odpoczywam latam po miescie po kawiarniach w sumie jestesmy raz u dziadkow Tz a raz u mojej mamy dostalam cala reklamowe ubranek a teraz mama dzwonila ze ma jeszcze jedna na prawde sa przesliczne pokaze jak wroce do Niemiec bo tutaj to nawet nie mam mozliwosci zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety ZUS trzeba płacić co miesiąc :-(. Ja mam sklep internetowy wiec luzik ;-) Cytat:
ładny brzuchol;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.