|
|
#151 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Wizaż ogłupia!!!
Cytat:
2. Jesteśmy jak sekta? Hm....dziewczyny, zarejestrujmy może związek wyznaniowy. James- jak to jest? Zwolnione będziemy od podatków i będziemy sobie mogły sprowadzać autka z zagranicy taniej? 3. Przyjaciółki, które nie mają w życiu co robić i wiecznie siedzą na Wizażu? O.O Chyba większość z nas jednak ma własne życie, pracujemy/uczymy się albo jedno i drugie, jak w moim przypadku. Wizaż to taka sama rozrywka, jak każda inna- ani lepsza ani gorsza. 4. Przecież nikt nikomu nie każe słuchać tego, co mówią obcy w internecie. Nasze słowa nie są wyrocznią i powtarzam, że NIKT kierujący się szczątkowym zdrowym rozsądkiem nie będzie polegać w swoich decyzjach tylko na tym, co powiedzą osoby postronne. Tym bardziej, że większość Użytkowniczek to osoby pełnoletnie, czyli z założenia taki zdrowy rozsądek i zdrowy osąd posiadają. Jeśli ktoś rozstałby się z facetem bo "Wizażanki mi tak poradziły" (i tylko dlatego) to bardzo byłabym zdziwiona taką postawą i taką decyzją. Wypowiem się jeszcze co do tego plucia jadem (poza cytatem zamieszczonym powyżej): ja to trochę inaczej widzę. Zdarzyło mi się popełnić kilka postów, w ktorych rzeczywiście użylam fatalnych słów. W jednym, jak sobie potem spokojnie poczytalam to, co wypociłam, rzeczywiście: nagroda snobki miesiąca gwarantowana. Kilka dziewczyn zwróciło mi na to uwagę, dość ostro. Czy to serio było plucie jadem w moją stronę? Nie. Dziewczyny napisały szczerze, co o tym myślą więc skoro kilka osób zwraca mi uwagę na to samo to może jednak warto się chwilkę zastanowić, czy aby nie mają racji i czy to, co napisały to rzeczywiście był jad. W moim przypadku nie był i nie trzeba mylić jasno wyrażonej szczerości z jadowitością.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-04-15 o 13:19 |
|
|
|
|
|
#152 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Prawda jest taka, że Intymnie to podforum specyficzne, pełne wszelkiego rodzaju patologii związkowych, jak młoda i nadwrażliwa osoba siądzie i poczyta ile dziennie wątków o zdradach, maminsynkach, ogólnie kiepskich związkach się pojawia, to faktycznie, włos w nosie dęba staje. Już nie raz i nie dwa i ogólnie w różnych wątkach i w konkretnych wątkach dotyczących dołującej tematyki tego podforum było tłumaczone, że niestety, taka uroda tego forum, trzeba cały czas pamiętać, że chociaż duże, forum nie jest wcale odbiciem rzeczywistości jaka nas otacza i jaka nas dotyczy.
Też miewam przesyt Intymnie, jak się człowiek za bardzo wciągnie, to się zaczyna zastanawiać czy w jego związku jest coś nie tak, skoro odbiega od wizażowych standardów Wtedy trzeba wyłączyć Wizaż, rozejrzeć się dookoła, popatrzeć na realia i już jest lepiej ![]() To jakie mamy życie, jak wyglądają nasze związki, zależy tylko od nas. Także to, skąd czerpiemy motywację do podejmowania swoich decyzji. Jeśli ktoś woli założyć wątek na forum od rozmowy z partnerem, to nic dziwnego, że różne kwiatki się rodzą.
|
|
|
#153 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Elve,
chyba ujęłas kwintesencję tematu. No bo tak na logikę: skoro na intymnym z reguły poruszane są problemy to ktoś, kto przecenia wagę forum internetowego dojdzie do wniosku, że świat to jeden wielki problem. Wtedy serio czas odłączyć na dłuższy czas internet.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#154 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
To naprawdę smutne, że są ludzie, którzy obarczają winą za swe problemy jakieś forum internetowe... piszę to poważnie i udzielę kolejnej rady - może czas na specjalistę.
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież to oczywiste - na intymnym tyle nieszczęść, więc szczęśliwych nie ma. Na metamorfozach tyle próśb o zmianę wyglądu, więc pięknych kobiet nie ma
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie zakładania wątku na forum bez wcześniejszej rozmowy / rozmów z TŻ. Do wszystkiego trzeba mieć dystans, forum można poczytać dla rozrywki, ale trzeba umieć jakoś to odgrodzić od swojego życia i nie doszukiwać się tego, że może mój partner mnie zdradza, skoro tylu zdradzających na wizażu? ![]() Bo można popaść w obłęd i rozwalić sobie związek.
|
|
|
|
#158 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
nawet mail od Francuza się zgadza
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak to nie wiadomo o co Ci chodzi. Moim zdaniem wizaż jest jednym z mądrzejszych o ile nie najbardziej wartościowym forum kobiet w necie - w porównaniu z kafeterią, polki.pl i pomniejszymi roznawymi wypada naprawdę ok.
|
|
|
#160 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W dodatku Wizażanki są często obcesowe, ironizują, wyśmiewają, wypowiadają się w sposób świadczący o bezkompromisowości, jak czyta to jakaś jeszcze nie do końca poukładana emocjonalnie dziewczyna (albo chłopak), to może dojść do wniosku, że kurczę, one takie doświadczone, w fajnych związkach, może trzeba tak jak one, to się będzie szczęśliwym. A nie dość, że Wizażankom zdarza się mylić, to jeszcze niektóre rady kompletnie nie pasują do charakterów autorów, a wiadomo jak się kończy próba zachowywania się niezgodnie z naszą naturą. Temu w sumie nie dziwi mnie to, że wiele dziewczyn ma żal, że im źle poradzono - no do kogoś te pretensje mieć muszą, a najtrudniej jest mieć je do samego siebie.
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Zgoda, ale z drugiej strony, jeśli ktoś napisze "Na Twoim miejscu ja bym się z nim/nią rozstała, bo ja nie mogłabym mieć partnera, który mnie ogranicza." to to jest głupia rada? Nie, to jest wyrażenie swojej opinii. A autorka tego tematu takie rady wymieniła jako głupie.
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nadal jednak nie usprawiedliwia zwalania winy za swoje problemy na internety. |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie racja
Ciekawe, czy wróci żeby jeszcze coś wyjaśnić?
|
|
|
|
|
#165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZA TO zawsze napiszę "rzuć go"- gdy będzie mowa o facecie skłonnym do przemocy (ekonomicznej, psychicznej, fizycznej), facecie z nałogami, dusigroszu lub rozrzutniku, ruchaczu pospolitym zaliczającym nałogowo kobiety. Zawsze. Bo są WADY, które dobry związek uniemożliwiają. A gro opisów związków na tym forum to często takie związki . I tyle. No i dalej nie wiem, KTO to ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
Nie zakladalam tego watku zeby Wam cokolwiek wyjaśniać bo jestescie ostatnimi osobami którym naleza sie jakies wyjasnienia.
Co do faceta - strasznie sie go uczepilyscie (jak to wizazanki) a z jakiego nicku pisze to juz nieistotne. I dziwne ze uczepilyscie sie tylko faceta a nikt nie wypowiedzial sie o drugiej osobie ktora wsiąkla w to forum i zatracila sie bez reszty i jest teraz dokladnie taka sama jak Wy-(jak to napisala dziewczyna kilka odpowiedzi wczesniej) "pluje jadem". Taka prawda niestety. Nie potraficie nikomu dobrze życzyć bo same jestescie nieszczęśliwe i nie macie życia poza wizażem. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś Wizażanka ma w podpisie "Nie chcę być niedelikatna,ale wymyślasz problemy z dupy"<---kolejne podsumowanie A chłopak Autorki powinien swój rozum mieć.
|
|
|
|
#168 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokladnie. Wyjelas mi to z ust. Moja krewna jest już kompletnie oglupiona przez ten wizaż a jest to osoba dorosla. Znalazla "powierniczki" w internecie a znajomych wszystkich z realnego zycia wlasciwie stracila bo wizazanki wydaly jej sie ciekawsze. Ponadto przez czytanie postów wizazanek "zdradzonych przez facetow" wyrobila sobie takie zdanie o facetach, ze nawet żal mi nie raz tego sluchac. |
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekałam na to cały czas.
|
|
|
|
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
BAN stały
|
dobra ☠☠☠☠a daj mi bana elvengirl czy jak ci tam i wypierdalam z tego bagna raz na zawsze, najlepiej usuncie mi ☠☠☠☠a konto bo rzygam waszymi ☠☠☠anymi zalami jacy faceci sa zli i reszta rej waszej jajnikowej s☠☠☠☠☠☠☠iny
czolem tepe cipy i tak nigdy nie zaznacie szczescia |
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- do dupy i że każdy zdradza.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Konto usunięte
|
W realu tez mozna znalezc osoby, ktore beda przyklaskiwac i kazac rzucac faceta. Jak ktos wsiakl w forum i sugeruje sie tak bardzo odpowiedziami innych to ma ze soba niezly problem.
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyżby ktoś się nie przelogował? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.

Wtedy trzeba wyłączyć Wizaż, rozejrzeć się dookoła, popatrzeć na realia i już jest lepiej