poprawa po diecie:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 21:12   #1
heliks
Zadomowienie

Smile

poprawa po diecie:)

chcialam sie podzielic moimi spostrzezeniami (pewnie nie jest to odpowiedni watek ale na innych nie bywam) zawsze mialam slabe paznokcie od kiedy pamietam, wlosy rozdwajajce sie koncowki norma( przed jaki po farbowaniu), cera jakos nie moge narzekac przez ost miesiac lub dwa zaczelam dbac o diete (choc i tak pewnie jest wiele do zyczenia). Wiecej owoc, warzyw itp... od tego lecze sie na niedoczynnosc tarczycy...efekt mocniejsze paznokcie i lepsza cera wlosy niestety w skutek farbowania bez zmian czemu to pisze? bo zawsze slysze boze jakie mam beznadziejne wlosy/ paznokcie a tak na prawde duzo zalezy od tego co jemy tez myslalam,ze to takie prozne gadanie a jednak dla wzmocnienia kupilam preparat na wzmocnienei . zobaczymy po prostu wizazanki zacnijcie czytac etykiety( dzis m iala ochote na gazowany napoj wiec chwycilam puszke mirindy ale po przestudiowaniu etykiedy zobeczylam,ze ma 47% codziennego zapotrzebowania na cukier!!! kupilam wiec sok i rozcienczylam gazowana woda nie chce nikogo umoralniac ale wiem z doswiadczenia,ze najbardzie przemawia do nas cos zyciowego niz artykuly w prasie czy necie
Stary 2014-04-12, 22:29   #2
kicikicikotku
Raczkowanie

Dot.: poprawa po diecie:)

Wytrwałości!!!

kicikicikotku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 12:46   #3
Miss_Bow
Zadomowienie

Ja też należę do tych uważnie czytających etykietki i skład Nie żebym sie odchudzała, ale moj żołądek jest strasznie wrażliwy i musze uważać. Unikam fastfoodow, wybieram jak najbardziej naturalne składniki i żadnych zaparć czy gazów Do picia tylko woda lub zielona herbata, rumianek. No bez kawy też żyć nie mogę... Na paznokcie czy włosy też do końca nie narzekam, choć wspieram sie witaminkami też. Owoce i warzywa na porządku dziennym! I czuje sie taka lekka i pełna energii

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 13:55   #4
heliks
Zadomowienie

wiadomo,ze czasami na male grzeszki mozna sobie pozwolic ale np. pije tylko zielon a lub czerowa herbatke, kawe zamiast cukrem slodze slodzikiem stewii.
tak jak Miss_Bow zaczelam czytac etykiety i na prawde wiem jakie swinstwo w siebie wrzucalam... a czasami taki sam produkt tylko roznych firm zawiera zupelnie inne dodatki
Stary 2014-04-14, 14:06   #5
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heliks Pokaż wiadomość
chcialam sie podzielic moimi spostrzezeniami (pewnie nie jest to odpowiedni watek ale na innych nie bywam) zawsze mialam slabe paznokcie od kiedy pamietam, wlosy rozdwajajce sie koncowki norma( przed jaki po farbowaniu), cera jakos nie moge narzekac przez ost miesiac lub dwa zaczelam dbac o diete (choc i tak pewnie jest wiele do zyczenia). Wiecej owoc, warzyw itp... od tego lecze sie na niedoczynnosc tarczycy...efekt mocniejsze paznokcie i lepsza cera wlosy niestety w skutek farbowania bez zmian czemu to pisze? bo zawsze slysze boze jakie mam beznadziejne wlosy/ paznokcie a tak na prawde duzo zalezy od tego co jemy tez myslalam,ze to takie prozne gadanie a jednak dla wzmocnienia kupilam preparat na wzmocnienei . zobaczymy po prostu wizazanki zacnijcie czytac etykiety( dzis m iala ochote na gazowany napoj wiec chwycilam puszke mirindy ale po przestudiowaniu etykiedy zobeczylam,ze ma 47% codziennego zapotrzebowania na cukier!!! kupilam wiec sok i rozcienczylam gazowana woda nie chce nikogo umoralniac ale wiem z doswiadczenia,ze najbardzie przemawia do nas cos zyciowego niz artykuly w prasie czy necie
a jaki sok kupiłaś?

woda gazowana też nie jest najlepszym rozwiązaniem

ja również przeszłam na dietę, a właściwie byłam do tego zmuszona. dieta trwa już rok. skutek -> o nieeebo lepsza skóra (prawie 100% zanik cellulitu) i paznokcie, włosy bez zmian, ale to chyba jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie, zanim włosy mi się poprawią. zniknęły prawie całkowicie problemy z brzuchem.

z minusów - ciągle jestem zmęczona. nie wiem niestety, czy to wina diety, czy choroby będę wiedziała, jak mnie w końcu ktoś poprawnie zdiagnozuje.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 14:10   #6
heliks
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a jaki sok kupiłaś?

woda gazowana też nie jest najlepszym rozwiązaniem

ja również przeszłam na dietę, a właściwie byłam do tego zmuszona. dieta trwa już rok. skutek -> o nieeebo lepsza skóra (prawie 100% zanik cellulitu) i paznokcie, włosy bez zmian, ale to chyba jeszcze sporo wody w Wiśle upłynie, zanim włosy mi się poprawią. zniknęły prawie całkowicie problemy z brzuchem.

z minusów - ciągle jestem zmęczona. nie wiem niestety, czy to wina diety, czy choroby będę wiedziała, jak mnie w końcu ktoś poprawnie zdiagnozuje.
a robilas badania? bo moze to byc np. problem z tarczyca jak u mnie
co do soku to taki jednodniowy czy jak to sie tam zwie a woda lekko gazowana dokladniej byla
Stary 2014-04-15, 18:44   #7
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heliks Pokaż wiadomość
a robilas badania? bo moze to byc np. problem z tarczyca jak u mnie
co do soku to taki jednodniowy czy jak to sie tam zwie a woda lekko gazowana dokladniej byla
ba, oczywiście, że robiłam, jakich to ja badań nie robiłam tarczyca działa jak powinna.
skoro masz nieodczynność - badali Ci, czy nie masz Hashimoto?

soków kupnych lepiej nie pić, choć takie jednodniowe i tak są pewnie najlepsze z tego całego majdanu. soki kupne to oszustwo lepiej samemu wycisnąć w domu pomarańczkę.

napoje gazowane rzuć w chole*ę, nic dobrego z nich nie wyniknie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 19:12   #8
Elfia4
DOMator

Oczywista oczywistość, że dieta wpływa na wygląd cery i włosów. Niby wszyscy o tym wiemy, a i tak zbyt rzadko stosujemy w praktyce zasadę, że jesteśmy tym, co jemy.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 08:28   #9
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Oczywista oczywistość, że dieta wpływa na wygląd cery i włosów. Niby wszyscy o tym wiemy, a i tak zbyt rzadko stosujemy w praktyce zasadę, że jesteśmy tym, co jemy.
ja to nawet ostatnio przeczytałam jeszcze inne fajne zdanie, że jesteśmy bardziej tym, co nasz organizm przyswaja bo z tym przyswajaniem to wiadomo - bardzo różnie jest.
Stary 2014-04-16, 13:56   #10
heliks
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
ba, oczywiście, że robiłam, jakich to ja badań nie robiłam tarczyca działa jak powinna.
skoro masz nieodczynność - badali Ci, czy nie masz Hashimoto?

soków kupnych lepiej nie pić, choć takie jednodniowe i tak są pewnie najlepsze z tego całego majdanu. soki kupne to oszustwo lepiej samemu wycisnąć w domu pomarańczkę.

napoje gazowane rzuć w chole*ę, nic dobrego z nich nie wyniknie
na razie dostalam tabsty a w czerwcu mam endokrynologa wiec pewnie bede miec dokladniejsze badania wszystko lepsze co sie samemu zrobi ale z dwojga zlego lepiej wypic obojetnie jaki sok niz np. puszke pepsi:P

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
dlatego trzeba znac dobrze swoj organizm i wiedziec co wolno a co nie za bardzo
Stary 2014-04-16, 15:57   #11
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Przenoszę na Dietetykę

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości