|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Cytat:
Edytowane przez brzydkaprawda Czas edycji: 2014-04-15 o 10:21 |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również poproszę przepis na zupę z pora i cebuli
Na jutro TŻ zażyczył sobie cebulową a mi się wydaje że będzie okrutnie cienka
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603730 8]Ja też sie bałam. ale pojechałam do pracy a nie na wczasy. miałam do wyboru albo wracać o 2 w nocy do domu, albo pakować manatki i wracać do domu tracąc 5 tys zł wsadzonych w wyjazd.
Co do strachu o porwanie i gwałt to się nie bałam będąc w Polsce, kto mi tam na wsi krzywdę zrobi o 10 w nocy? U nas z pracą ciężko więc nie przeszkadza mi dojeżdżanie, bo wolę to niż siedzieć na dupie i gadać że nie ma roboty, albo że mam daleko.[/QUOTE] TY wolisz tak a ja nie mam ochoty na dojazdy i tyle. To ja ci odpowiem tak samo bezczelnie, jakby wszystkie słoiki wróciły tam gdzie ich miejsce to nie musiałabym tyle czekać na pracę. |
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
Czyli gdzie? To wolny kraj, każdy może mieszkać gdzie tylko sobie chce, tobie też nikt nie broni wyjechać gdzieś tam.
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
jakby wszyscy Warszawiacy wyjechali z MM to by było czyściej
a nie brudasy rzucają śmiecie tam gdzie stoją :/ sobie znaleźli hotele :/
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki: - 25 dkg białej części pora, - 25 dkg ziemniaków, - 1 dosyć duża cebula, - 3 szklanki wody, - 1,5 kostki rosołowej Winiary, - czubata łyżka margaryny, - 1 żółtko jajka, - ¼ szklanki kwaśnej śmietany 18% lub 22% - zmielony imbir, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzaną margaryną, zeszklić. Pora umyć, przeciąć wzdłuż, pokroić, dodać do cebuli, zeszklić. Do garnka wlać 3 szklanki wody, zagotować, wrzucić kostki rosołowe, rozpuścić je, dodać zeszkloną cebulę z porem, gotować 20 min. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, dodać do gotującej się zupy, gotować kolejne 30 min. Zdjąć garnek z palnika, zmiksować zupę, roztrzepać żółtko ze śmietaną, wlać do zupy ciągle miksując. Szczypta imbiru, szczypta gałki, wymieszać, Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Postawić garnek na palniku podgrzewać kilka minut, nie dopuszczając do zagotowania zupy. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. |
|
|
|
|
#1989 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja robię dzisiaj botwinkę i fasolkę po bretońsku
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten por ma być sporawy czy taki średni wystarczy? fasolka botwiny nie lubię
|
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i do tego śmietanka
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I mało mnie warszafka itp obchodzi. A "słoiki" po to wyjeżdżają żeby mieć pracę. A przecież mogli by narzekać ze jej nie ma, albo że daleko ...... to ja też bezczelnie odpowiem że nie musiałabyś tyle czekać na pracę jakbyś brała na początek to co jest A od kiedy to przemieszczanie się po Polsce i świecie jest zabronione? Rozśmieszyłaś mnie tym stwierdzeniem, naprawdęJa się cieszę z tego co mam, nie wybrzydzam, nie jestem hrabiną, mogę czekać, mogę dojeżdżać, choć nie mówię ze mi się to podoba. Bo to jest do bani tracić 3 godziny na dojazd, bezsensowne czekanie. Ale na razie nic innego znaleźć nie mogę, jest jak jest i lepsze to niż bezrobocie. Mam znajomą (wykształcenie zawodowe) która mogła być sprzątaczką i to 15 minut pieszo od domu w godzinach 9- 17. Ale przecież to hańba lepiej siedzieć w domu i nic nie robić i nie mieć kasy. Oczywiscie nie odbierajcie tego, jako jakiś przytyk. ogólnie mówię, że niektórzy mnie zadziwiają. Praca zgodna z zawodem też be bo robota na zmiany do 22. Ale tez blisko domu. U mnie zero oszczędności rozchorowałam się i w aptece zostawiłam 30zł. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- do tego jeszcze boli mnie ząb i pewnei trzeba zrobić RTG i go leczyć. Oby tylko nie kanałowo. Pewnie w tym miesiącu nic nie odłożę. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- kupiłam tez dzisiaj rozciągacz do skóry. Mam nadzieję, że pomoże Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-04-15 o 14:11 |
|
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Do dziewczyn z Olsztyna http://lot.olsztyn.pl/ Fajna akcja, na pewno wybiorę się na to bubble tea, bo jak za pół ceny to można spróbować
![]() Wczoraj wydaliśmy z TŻ ponad 70 zł na składniki na tort i sushi, bo jutro mam urodziny. Miałam lekkie wyrzuty sumienia, że tyle kasy na pierdoły, ale TŻ mi przemówił do rozsądku Staram się z tym walczyć, ale czasami trudno. Varga przyszła już do Ciebie sukienka? Jak ją oceniasz?
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1997 |
|
Konto usunięte
|
u mnie też dziś będzie zero oszczędności.
mam zły dzień w pracy, potrzebuję dobrego wina i ogromnej pizzy, która planuję zamówić od razu po powrocie do domu. czyli dopiero za 5h.
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ona nie zachwyciła aż tak bardzo jak na zdjęciu, ale nie chce mi się już szukać innej.---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
|
|
#1999 |
|
Wredny kotecek
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4603730 8]Ja też sie bałam. ale pojechałam do pracy a nie na wczasy. miałam do wyboru albo wracać o 2 w nocy do domu, albo pakować manatki i wracać do domu tracąc 5 tys zł wsadzonych w wyjazd.
Co do strachu o porwanie i gwałt to się nie bałam będąc w Polsce, kto mi tam na wsi krzywdę zrobi o 10 w nocy? U nas z pracą ciężko więc nie przeszkadza mi dojeżdżanie, bo wolę to niż siedzieć na dupie i gadać że nie ma roboty, albo że mam daleko.[/QUOTE] No widzisz ty miałaś jakby "nóż przy gardle" i nie miałaś wyjścia więc to co innego i nie porównuj Ja dostałam propozycję pracy pod miastem, gdzie już nawet mpki nie dojeżdżają, musiałabym jeździć z przesiadką i jeszcze 2km iść przez jakieś łaki. Praca od 16-21 (pół etatu) więc z domu bym musiała chyba o 14 wychodzić i wracać przed północą. Za pół najniższej krajowej to mogą mnie pocałować serio
|
|
|
|
#2000 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz nie mam noża na gardle mam gdzie mieszkać i co jeść. Ale wolę zarabiac, nawet jeśli 3 godziny spędzam na dojazdach. |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś w jedną stronę do pracy miałam taką trasę: rower, autobus, metro, autobus, tramwaj
![]() Mieszkałam pod Warszawą, pracowałam na Pradze. Na szczęście nie za długo tak było, na dłuższą metę może trafić szlag.
|
#2002 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, u mnie dzisiaj nieplanowane zakupy, poszło 150 zł.
Kasa się rozpływa... Czasem zastanawiam się pod jakim względem pasuję do tego wątku... Cytat:
![]() życzę miłego zakończenia dnia
|
|
#2003 | |
|
now or never
|
Cytat:
nie obraź się, ale nie Ty jedna jesteś na wątku. to, że słoik, to się już przyzwyczaiłam, ale bardzo proszę zejść z tonu, bo to mnie Wa-wa zaprosiła na rozmowę. musiałam się przeprowadzić 150 km. nie czuję, zeby mi korona ucierpiała. a będąc juz złosliwą tdo kwadratu o patrząc po ludziach w pracy, to słoiki mają całkiem dobre wykształcenie, to się nie dziwię, że co rusz zatrudniana osoba jest z poza Wawy. dziś oszczędnie: 0zł. muszę powyjadać co pilniejszego z lodówki, skoro czas świąteczny u przyjaciół i rodziny
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4604311 6]
A "słoiki" po to wyjeżdżają żeby mieć pracę. A przecież mogli by narzekać ze jej nie ma, albo że daleko ...... [/QUOTE] Mogliby zostać na swoich pipidówkach w końcu ktoś musi też pracować na wsi, za parę lat kto będzie warzywa i trzodę hodował? |
|
|
|
#2005 |
|
Konto usunięte
|
![]() dajcie spokój już. jeden chce dojeżdżać drugi nie, po co się kłócić? |
|
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca sobie sprowadzi tę osobę bliżej a wykształcenia się nie zastąpi
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sorry ale już mnie denerwuje ta panna co mi wciska że jestem hrabina bo wolę 3h z zycia spędzić robiąc coś konstruktywnego a nie spędzać ten czas na przystanku czy w autobusie, albo, że mam brać pierwszą lepszą pracę (coś tam wspomniała o koleżance co nie chciała być sprzątaczką) a nie narzekać - nie po to płaciłam za szkołe i nauke języka żeby kible zamiatać, a praca się znajdzie prędzej czy później jak widać nie mam noża na gardle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

zastanawiam się czy dało się to zjeść, czy to tylko na potrzeby materiału było, chyba bym nie zjadła już 3 dniowego rosołu 
13.03.2008

Pracodawca sobie sprowadzi tę osobę bliżej a wykształcenia się nie zastąpi