|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() U mnie dziś mała jadła sama bananka z miseczki sobie brała i o dziwo nie wywaliła ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- [/COLOR] Cytat:
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-15 o 20:40 |
||
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1803 | |
|
Zakorzenienie
|
ja ciebie równiez witam
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Karol kredką "maluje" jak patrze jak się odwracam wyjada tuszki ![]() wogóle cwaniak zawsze jak coś spsoci to od razu woła mnie i robi "nonono" ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- a jeszcze co do rowerkow 3 kołowych ja nie mam zamiaru kupować, Julka miała i nie korzystaliśmy Karol też woli pieszo lub w wózku. na później mamy biegowy
|
|
#1804 |
|
MBZ♥
|
Malpko
to onono to jakbym o Roszpunca czytała wie, że czegoś tam nie wolno, patrzy na moją reakcją, grozi paluszkiem i mówi nie nie![]() Cathlyn super, że taki postęp z jedzeniem Kupiłam wczoraj koszyczek na święconkę dla Zosi będzie miała swój.
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie mysle i mysle o tym rowerku i moze na razie w ogole nie kupowac, a potem juz biegowy... Ech, dylematy
![]() A w takim razie moze podrzucicie jakies pomysly na prezent? Wiem, ze dostanie stoliczek interaktywny, ale jeszcze dwa musze wymyslic Cos fajnego, ale rozwijajacego, co nie zajmuje tez od cholery miejsca ![]() Kupilam dzis ten Nanobase, zobaczymy, jak z karczkiem bedzie (caly czas ma tam sucho i sie drapie, nawet do krwi...)
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny moja Ala jakaś strasznie drażliwa się zrobiła, nawet na prezent urodzinowy zareagowała płaczem może to przez zęby... hmm.. nic jej nie pasuje i wszystko jej przeszkadza, cięzko jej dogodzić w ostatnich dniach, jakiś skok rozwojowy?---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ala go dostała widziałam kiedyś taki ,fajny
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-15 o 21:19 |
|
|
|
|
#1808 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
, nadrabiam.... Cytat:
Cytat:
a co z ta reh.nie tak? Cytat:
A do mleka nic nie przenika bo tusz do krwiobiegu nie wchodzi . ![]() Cytat:
|
|
#1809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na urodzinki kupiliśmy: - my http://allegro.pl/show_item.php?item=4129140698 +tani zestaw do piaskownicy - od tesciowej (bawił się ta kostką u kolezanki i bardzo mu sie podobała - od brata klocki z Biedronki co są (jakiś zestaw za 25 zł od 1r.ż) wyglada ok. Chcielismy jeszcze farmera z traktorem ale troche drogi i nie wiem co moi rodzice w sumie kupią. Jeździk przyszedł, wygląda super, nie gra głośno. Ma pchacz więc Kubuś mógłby z nim maszerować po mieszkaniu (jeśli zakuma o co biega )
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas cos z noo bardziej mu wychodzi a koszyczek będzie pełny czy pusty
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka- jak Cie fryzjerki nie przyjmą, to jest szampon Loreala, który zbija tą żółć z włosa, spróbuj
(ja własnie kombinuje i siedze z dekoloryzatorem na włosach....) Patrzyłam w książeczkę Oliwii, miała szczepienie priorixem jak miala 13,5 miesiąca i potem 9 lat.I tak sobie kuknęlam na ulotkę szczepionki, wiecie co u nas był jeden objaw poszczepienny, którego ani ja ani nikt nie skojarzył ze szczepieniem-problem ze sliniankami.
|
#1814 |
|
MBZ♥
|
Despa co kombinujesz?
![]() Jaki problem ze śliniankami? Moja siostra używa szamponu z matrixa-so silver-zabija żółte włosy. Malpko, pełny ale jajeczka i baranek plastk-fantastik
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej na wieczor
![]() Co do zebow .... Yhmmm czujem sie "poszkodowana" brakiem uzebienia Milusia - nie no LUZIK wiem wiem i na nasz przyjdzie pora ( oby tylko zeby po ojcu odziedziczyl, bo jak po mnie to ma chlop przechlapane TAJGUSIU najlepszego dla syncia ...!!!DEMETER za fasolino - na pewno bedzie dobrze. :-*DRAGUSIA - blizna po CC ....!!!! BYou - jaaaaaaki obiad - oj taki to bym podedzlowala ....!!!No i Laureczka od Zosi na pewno sie Tz spodoba Ogladam ten LABIRYNT ...!! Jestem na samym koncu - od 2dni go ogladam ... No ale tak kijowo z tymi zmianami - ale jak do tej pory moge powiedziec ze JEST OK ...!! Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu czy mogłabyś dopisać mnie do mam kwietniowych? ![]() Kinga, 21 lat, Alicja ur 9.04.2013 SN 3150g, 53cm Co do zębów, podobno im później wychodzą tym lepiej tak słyszałam
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-15 o 21:58 |
|
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka miała zapalenie ślinianek, nagłe niewiadomo skad, dodatkowo wyszła jej taka mega "żabka" na śliniance. Miesiąc leczenia antybiotykiem, nakłuwania, przebijania - miała miec wycinaną całkowicie śliniankę. Na szczęście lub nie ta żabka tak urosła, ze w pewnym momencie pekła- slinianka ocalona
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dobra nie widzę żadnego powitania z fanfarami to lecę spac miło było was poczytać
|
#1819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wreszcie!!!!!
no i dla Roszpunki - genialna jest !!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
czyli bierzecie?Cytat:
![]() Cytat:
R tez robi "nie.nie .nie " jak już wykonuje czynność zabronioną ![]() co to "tuszka"? jaki kolorek???? Moderna - biedny Marcelek Byłam zakupach swiatecznych... weszłam do retro zabawek - jakie boskie pluszaki ,cudowne ...chwyciłam królika -pięknego ,mięciutkiego jak chmurka .... pokazuje go R a ten chwycił przytulił i "aaaaa" i "ajaaa"i tak tulił ,i tulił no kupiłam.mam nadzieje ze będzie go kochał .
|
|
#1820 |
|
MBZ♥
|
Nestelle
pokaż Kjójika ![]() Kasia zrobię więcej, wpadaj ![]() Despa z kombinowaniem to o włosy pytałam ![]() O kurde:/ to się nacierpiała
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może grafit? no nie wiem to się nazywa Roszek słodziak
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja Ninka miała pierwszy ząbek 2 tyg.PO 1 roczku,zaraz potem urósł drugi zabek - obydwa to jedynki na górze i tak przez kilka mies.miała tylko te dwa ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam chu$$$$$$ włosy, nigdy kolor nie chwycił tak jak powinien, fryzjerka ktora zna moje włosy dekoloryzacji sie nie podejmie,wiec kombinuje sama, rozjaśniaczami i dekoloryzatorami.Już mam ciemno rude z bardzo ciemnych,a muszą byc blond....
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2014-04-15 o 22:15 Powód: niewyczaszkowany chuj |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() geniusz
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
ojoj despa, ciekawe jak będzie z kondycją włosów po takich drastycznych zabiegach
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
już spakowany (na zająca)
Cytat:
My mielismy tyle pluszaków ze ..... , te najulubieńsze zostawiliśmy ,kilka ładnych wywiozłam do mamy , a reszte spakowałam do 4 worków 120litrowych na smieci i wydałam potrzebującym dzieciom .dlatego mówiłam ze już nic absolutnie nie kupie . ale Roszek ,ta jego mina ...i ta miekkosc tego królika -jak on by nie chciał to chyba sama bym sobie kupiła ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- woow! to ostro lecisz ! mam nadzieje ze jakas fote wlepisz.....
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno, cos za cos, mnie wlosy bardzo szybko rosną. Plan jest taki zeby chociaż do połowy się rozjaśniły, resztę zetnę jak wyjdzie to
|
|
#1828 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj tam, na pewno trochę czasu dla siebie Ci dadzą ![]() Wysłałam Ci wypełnioną ankietę - w kilku mailach, jest?? Cytat:
super!Cytat:
Cytat:
za jedzenie!Cytat:
A jak to jest z tym MMR? Pytałam pediatre to powiedziała, że mozna odroczyć ale bedzie pismo z Sanepidu i trzeba się tłumaczyć. Hmm musze poszukać coś o tym. Podobno nie mogą wymusić szczepienia z tego co czytałam a karami straszą. Cytat:
Cytat:
Kasia, straszny sen ------- Dobra uciekam oglądać Grę o tron Dobranoc dziewczyny! |
||||||||
|
|
|
#1829 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kluczowe w szczęśliwym związku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
z drugiej strony może blog mamy po powikłaniach po chorobach też by mnie przestraszył. to jest olbrzymie ryzyko. w każdą stronę ![]() Cytat:
![]() padłam... będziesz blondynką????? zupełnie sobie nie wyobrażam.... hehe, dziś kupiłam (na zająca - potrzebowałam pretekstu ) mu kurę z LM (małą, bo mi moją dużą podbiera). ale potem byliśmy w Ikei i T. oszalał przy... prosiaku. Ludzie się z nas nabijali ![]() siedział, chrumkał, smiał się, szaUUUU ![]() w ogóle dziś był piękny dzień. ani jednej histerii. grzeczny i cudny. w szoku jestem. heh. i łączę z tym, że w nocy nie było cyco-żłopania i tylko dwie pobudki...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-15 o 22:36 |
||||
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie pokazywałam fotki z przed lat w wersji blond?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

i o dziwo nie wywaliła
chyba ze 2 tyg mnie nie było tu
mam zaległości dużo nie wiem kiedy was nadrobię ale trafiłam na cudne wieści

05.07.2008
może to przez zęby... hmm.. nic jej nie pasuje i wszystko jej przeszkadza, cięzko jej dogodzić w ostatnich dniach, jakiś skok rozwojowy?

najlepszego dla syncia ...!!!
jaaaaaaki obiad - oj taki to bym podedzlowala ....!!!
) nie mogę się już doczekać przeprowadzki tylko że dzielnica zadupie w porównaniu z tą gdzie teraz mieszkamy
Kolejna wizyta za ponad 2 tygodnie, oby bylo dobrze...bo oczywiscie już sie w necie naczytałam