|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
ooo obudziło się tu
![]() Gianka, dostałam smsa, przeczytałam za kierownicą i zapomniałam odpisać i za sen w nocy też się długo budziłam przed Hanią i czekałam jak otworzy oko, żeby ją przytulić a skąd wzięłaś przepis na "odczarowanie"? Lila brawo dla Ciebie za podejście endorfiny szaleją i słusznie dziewczyny pisałąm Wam o tym chorym chłopczyku z mamusiowego. jest dla niego KRS, można 1% przeznaczyć jeśli ktoś jeszcze nie wybrał dla kogo. przeczytałam ten post i się spłakałam. jakie to szczęście mieć zdrowe dziecko.... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2112 może dziś mi się uda poprzeglądać Wasze galerie, swoją też uzupełniłam o nowe zdjęcia Pyzy
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
lila super! bardzo sie ciesze ze tak super sobie radzisz i jestes tak zakochana,zreszta jak kazda z nas. wczoraj jak była ta kolezanka pytała jak było w szpitalu,jak w domu, czy mała grzeczna, to mówie ze bardzo grzeczna a ona w końcu do mnie "matka polka z ciebie,twoja jest najpiekniejsza,najgrzeczn iejsza i najmądrzejsza" i to z taka ironią powiedziała. dziwna!
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- gianka a jak mała odczarowałaś? ale ładnie spała Natalcia!
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lila dobrze mówi nie zapraszaj jej już.No ciśnienie mi się podniosło Ty matka polka ja pie.rnicze.A ona by wsztstko dała żeby być na twoim miejscu.Dla każdej mamy jej dziecko jest najlepsze ktoś kto nie ma dzieci tego nie zrozumie.Bo miłości do dziecka nie da się porównać do niczego innego.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-15 o 12:31 |
|||
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Ale naskrobałyście brzydka pogoda to i czas na wizaż ![]() Ja już okna pomyłam, chatę trochę ogarnęłam, nawet tż wziął sie do pomocy i twierdzi,.że polubił sprzątać bo cieszy go jak jest czysto Mamuśka właśnie ode mnie poszła bo robiła mi kolor,.wreszcie jak człowiek wyglądam, mam tylko nadzieje, że mi włosy nie wyjdą po farbowaniu ![]() Kubula wczoraj miał randkę jej Zuzia jest dwa tygodnie starsza od Kuby i śmiejemu się, że maluchy na randce były Kubula włączył urok czarodzieja i śmiał sie do Zuzi i przytulał do cioci Kluska u nas też ostatnio problem ze spaniem. Kuba zawsze ładnie zasypiał po kąpoeli a teraz półtorej godziny lulania i wybudza się co chwilę z płaczem. I znowu w nocy po 3 budzi się Gianka super, że u was lepiej. Yss w głowie się nie mieści to co piszesz o spowiedzi. Dobrze robicie i to Bóg będzie osądzał a nie ksiądz przy spowiedzi, który sam ideałem nie jest. Wiara jest uniwersalna, ale Kościół nie nadąża za dzisiejszym światem i jest nadal w epoce średniowiecza. Przez co traci młodych Arletka nie spotykaj się.z koleżanką. Ja rozumiem wszystko, też by mi jej było żal i głupio tak odmawiać, ale Twoje dziecko teraz jest najważniejsze, a widać ona źle Ci życzy. Nie rozumiem takich ludzi. Powinna się cieszyć swoim szczęściem i czerpać nadzieję dla siebie Mysia gdzie ty pracujesz, że tak cię gnębią. Trzymaj się dzielnie, niedługo l4 to odetchniesz Lila Natanek grzeczniutki. Kochany szkrab wszystko wynagrodzi Mamusi Lecę nadrabiać fotki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Iza telefon do krążków to 683272455. Zamawiasz i kurier dostarcza wtedy płacisz. Wejdź sobie na ich stronkę www.herbich.pl bo tam jest wykaz sklepów gdzie można też kupić ich krążki wtedy odpada przesyłka. Zrobiłkam Ci też fotki formularza do zamówienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-04-15 o 13:06 |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do marudków małej to sama nie wiem, teraz dalej cuduje, niby cyca juz ładnie zjadła,spiaca,ziewa,pokoł ysałam odłozyłam pare minut i sie obudziła, drugi cyc,tulenie,kołysanie i spi,nie wiem jak długo.brzuszek ma miekki,kupki robi,wiec nie wiem co jej jest. chyba zwyczajnie chce dac mamie w kość ![]() ide szybko zupe zjem jesli zdarzę ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- no już nie zdarze, znowu sie obudziła
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
I to właśnie jest dla mnie najtrudniejsze w macierzyństwie, że totalnie się traci kontrolę nad swoim życiem. Nie wiesz kiedy zjesz i czy uda się coś ugotować czy znów mrożonka. Po jakimś czasie stwierdziłam, że nie ma co próbować gotować bo np uduszę cebulę ale skończyć sosu już nie zdąże. I czekam aż tż wróci. Juz o kąpieli nie wspominam nawet.
(Teraz nie tracę czasu tylko mam ssaka na cycu )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłąm z mała na kolanach, i znowu szybcutko zasneła na rekach i juz ja połozyłam w salonie i spi nawet się nie ruszy,ach to mała moja no![]()
|
|
#3039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że pn się cieszy wtedy jak w dzień dziecka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walcz![]() Ja też nie mam czasu nawet zjeść, bo zawsze kiedy mam zamiar to mały się budzi i wszystko w biegu połykam Jak wejdę na wizaż to też od razu się budzi ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- My po wizycie położnej i myślałam ,że mi serce pęknie. Ona Go tak mocno brała za rączki, przekręcała i w ogóle miałam wrażenie, że Mu coś zrobi, a Mały tak strasznie płakał..Ja się z nim jak z jajkiem obchodzę ![]() Ma przyjść znowu po świętach, dzisiaj stwierdziła, że ma odpowiednie napięcie mięśniowe i że w ogóle silny z Niego chłopak Oglądała też moje krocze![]() Zauważyłam dzisiaj, że na buźce ma takie ciemniejsze troszkę miejsce i włoski tam, mam nadzieję,że to zniknie, bo zaczęłam się martwić...
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski,my dzisiaj mięliśmy bardzo aktywny dzień i nawet pojechaliśmy z Młodym na zakupy po wózek spacerowy
byliśmy dzisiaj na szczepieniu-ale był płaczArletko ja wierzę w rzucanie uroku bo już nie raz przelewałam Kostusiowi wosk Yss kurde przegwizdane tak bez l4 Klusiu zaraz zmykam obejrzeć Pyzę A co do zachowania Hany to jak Kostek miał za dużo emocji to też mięliśmy później hardcor w nocy-np. po chrzcinach...Lila fajnie że sobie radzicie Izka masz rację z tym odrywaniem się od cyca,Kostek jak był malutki i tylko spał i jadł to było luks a jak zaczęły się krótsze drzemki i inne atrakcje to było odrywanie się od cyca Ziajka mam nadzieję że synowa przypadła Ci do gustu Basiu niech Dziewczynki zdrowieją Gianka cieszę się że u Was wszystko dobrze-widzę że powoli do nas wracasz i baaardzo mnie to cieszy Mysiu mam nadzieję że u Was wszystko ok ![]() Migociu no ja sobie uroiłam że Ty masz lekarza 14tego a Mysia 15tego Kurde Dziewczyny wkurzają mnie te odnośniki co się przy niektórych słowach pokazują i te słowa są wtedy podwójne
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko też kiedyś robiłam obiady jak Hania spała. Teraz dłuższy sen ma tylko na spacerze, w domu to drzemki po 15 min, max pół godziny.
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie czy czasem"przetrzymujecie"dz ieci do kąpieli?Tzn nie dajecie im zasnąć np godzine/dwie przed kąpielą?Domiś ostatnio pada między 17-18.Kąpie go około 18:30.Czasem ma problem zasnąc po kąpieli i wydaje mi się że jak go"przetrzymam"między tą 17-18 żeby nie spał to będzie lepiej.Jak wy robicie?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza staram się przetrzymać do kąpieli. Co najwyżej krótka drzemka 15min ale z 1,5 godz przed kąpielą. Jak jest bardzo zmęczony i nic nie pomaga to wcześniej kąpiel. U nas najlepiej działa przewijak na ożywienie
Kluska Kuba ma to samo ze spaniem w dzień teraz bez spaceru. Już myślałam, że coś nie tak Ewcia ![]() Lila nie martw się na zapas, te wloski to pewnie mieszek płodowy, wytrze się. Kuba właśnie zamiast cyca to je rączkę czyżby znów 1,5 godz zasypiania
Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-04-15 o 20:05 |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
I feel awful...
Ujmę to w języku jakim dzisiaj napie.przałam od rana do 18 Jeszcze jutro i czwartek i spadają. Ale po świętach wrócą jeszcze na 2-3dni Gianna, brawa dla Natki!! Ładnie spi dziewuszka ![]() Arletko, przykro. Koleżanka dziwna jakaś, a tekst o matce polce , sorry bez komentarza. Ruda, widze zakupy udane. Ja mojemu też kołdrę zabieram. Ostatnio rozważałam zakup drugiej, żeby każde z nas miało swoją ![]() Zapomniałam co komu miałam jeszcze napisać Wybaczcie.Aaaa... Co z Agą ??
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu, jestem tylko chwilowo bardziej w klubie.
Arletko, paskudna koleżanka. Tzn. wiesz pewnie nie jest zła, ale nieco zazdrosna i probuje sobie nadrobic. Iza, ja nie przetrzymuje bo jak Jasmina ma paśc to padnie i nic jej nie ruszy, a jak ma marudzic to marudzi. Wyczekuje jakiegos dobrego momentu i do wanny, niestety skutkuje to roznymi porami kąpieli. Kluska, Ziajka, Arletka, moja jest dzis tak nerwowa że szok, nie ma mowy o spaniu. Wpadała mi dzisiaj w taką histerie (ze zmęczenia), że w pare sekund była cała mokra. bylismy u ortopedy i z bioderkami ok. dzisiaj zaliczylam pediatre w związku z gronkowcem. Niby nic zewnętrznie nie widac, ale dala mi skierowania na badania dla Jaski - podoba mi sie takie podejscie do sprawy. Gorzej z waga. przybiera, ale w dolnej granicy...dzisiaj 4140. Mam ja w nocy budzic i zmuszac do jedzenia. No zobaczymy, przecieś zaciśniętych dziąseł smoczkiem nie przebije ![]() Ruda, jak ja ci zazdroszczę tej adrenaliny i napięcia (wiesz jakiego) między tobą i tż. u mnie nuda, rutyna, stagnacja Lowka, idę ściągac cycki p.s. zeby nikt nie mowil, ze Jasmin to wytwor mojej wyobrazni - ma album
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-04-15 o 22:06 |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ się kąpie więc na chwilę porwałam mu kompa
Mysia no zajeżdżą Cię w tej robocie co to ma być? niewolnictwo Izka skoro Ci zasypia między 17-18tą przesuń kąpiel na 19-20tą i będziesz miała spokój.Nie dziwę się że Domiś nie chce spać skoro 15minut przed kąpielą spał jak bąk. Czasem przetrzymywałam Kostka ale się tak darł że szok więc przesunęłam kąpiel i mam problem z głowy Ziajka i jak? Kubula zasnął bez problemu? Spadam do wyrka Dobranoc
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia nawet nie było tak źle. Wybudził się i tak żalośnie zawodził przez zamknięte oczy, że aż mu brodka drżała. Ale zasnął przy kołysance i śpi do teraz
Fajne macie wieczory z tżtem Mysia zamęczą Cię, zrelaksuj się dziś w nagrodę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mysiu zamęczą Ciebie w tej pracy Jutro mój dzień- trzymajcie kciuki dam znac po
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nocnego karmienia to wiem, że koleżanka rozbierała córeczkę na śpiocha i mokrą pieluszką dotykała stóp - wtedy mała się budziła i ssała. Ale to było tygodniowe maleństwo, które zaczęło tracić wagę. W przypadku Jaśki ja bym pewnie olała nocne karmienie a spróbowała karmienie więcej dać w dzień. Lila no nieźle, co za położna? Masakra ![]() Ziajka mi się zdaje, że im starsze dziecko to tym mniej snu w dzień. Teraz śpią nam na spacerze, zaraz zaczną w wózkach siedzieć i obserwować świat a leżakowanie będzie po spacerze. Migotko ogromniaste kciukasy ![]() Mysiu Ewciu to jest Twój czas ciesz się chłopakami ![]() Yss? Zophiee? Dobranoc
|
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Migotka kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
Witam moja corcia ostatnio malo je tzn w takich samych odstępach czasu ale o wiele krócej ssie. Dzisiaj mamy szczepienie to zobaczymy jak z waga. Już się stresuje.
Co do kapieli to my staramy sie ok 17 polozyc zeby o 18 wybudzic i o 19 kapiemy. My tez wczoraj bylismy na usg bioderek i jest ok tylko Natalia ma skłonność przekrecac glowke ale mamy ja naprowadzac w druga strone i ma sie unormowac. Mamuski co na goraczke w razie czego jakby byla po szczepieniu?
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Aga miałam ci napisać apropo laktacji.Może spróbuj karmic małą cyckiem zamiast odciągnać?Ssanie dziecka o wiele lepiej pobudza produkcje mleka niż laktator. Cytat:
Pewnie ci się laktacja unormowała. Czopki. Tż dostał z pracy darmowe bilety do kina i jutro idziemy.Kolega załatwił mu darmowe wejście na zwiedzanie zameczku Prezydenckiego w Wiśle.Pojedziemy autem ze szwagrem.Chcielibyśmy wziąść Domisia,myślicie że to dobry pomysł?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-16 o 09:27 |
||
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Kami pediatra mi poleciła paracetamol w syropie dla dzieci. Profilaktycznie przez dwa dni na noc po szczepieniu.
Brawo dla Natki za bioderka i kciuki za szczepienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Brawo za wszystkie bioderka Kami położna mi mówiła, że z czasem coraz krócej dziecko ssie. Pewnie i siły ma więcej i więcej leci jak już kanaliki długo uzywane. Będzie dobrze z wagą, dzielna dziewczynka z Natki Iza a ile macie km do Wisły? Moim zdaniem nie ma problemu żeby Domisia zabrać. Koleżanka rodziła z nami a ba majówkę zabiera synka do Bonn aż czyli jakieś 12h jazdy (z dzieckiem to i z 16). Ja bym się nie odważyła ale widać się da. Na co idziecie do kina?
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na "Jacka Stronga".
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-04-16 o 09:25 |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Dorociński
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie miałam siły dziewczyny cytować, dziś drugi dzień spędziłam u lekarza, ale jak zwykle sajgon przedświąteczny Mysia pełen podziw, a jak tam no wiesz interview? ![]() Migotka czekam na relacje ![]() Ewcia dobrze jest mieć dwóch takich kochanych szkrabów, coraz bardziej się to docenia Agabi za bioderka i za JaśminkęArletka - kipi zazdrością od tej koleżanki, widocznie nie zasłużyła na szczęście
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Coffee super łóżeczko
My zaraz wychodzimy na szczepienie na pneumo i na ważenie oby przybrała coś więcej niż te 35-40g bo to by było potwierdzeniem pokarmowej lipy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

i za sen w nocy
a skąd wzięłaś przepis na "odczarowanie"?

Lila dobrze mówi nie zapraszaj jej już.
jej Zuzia jest dwa tygodnie starsza od Kuby i śmiejemu się, że maluchy na randce były 

zjadłąm z mała na kolanach, i znowu szybcutko zasneła na rekach i juz ja połozyłam w salonie i spi nawet się nie ruszy,ach to mała moja no
dobrze, że pn się cieszy wtedy jak w dzień dziecka 

A co do zachowania Hany to jak Kostek miał za dużo emocji to też mięliśmy później hardcor w nocy-np. po chrzcinach...
czyżby znów 1,5 godz zasypiania