Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 22:42   #1831
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
a nie pokazywałam fotki z przed lat w wersji blond?
lecę na fb szukać: brzydal:

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:43   #1832
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
lecę na fb szukać: brzydal:

no ciekawa jestem opinii
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:46   #1833
BYou
MBZ♥

Demeter karać nie mogą ale pisma ślą.
Który sezon?

Despa nie pokazywałaś
moja sis z brunetki stała się platynową blondynką-świetnie wygląda
Przez Was mam ochotę coś z włosami zrobić

Pani oby takich dni jak najwięcej
A kura jest spokopewnie głowa by mi pękła od kokokokko

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:55   #1834
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
trudno, cos za cos, mnie wlosy bardzo szybko rosną. Plan jest taki zeby chociaż do połowy się rozjaśniły, resztę zetnę

jak wyjdzie to
a jaki wyjściowy kolor włosów?

dziś w większosci (jak to nestelle nazwala) gadam sama ze soba albo moje posty są niedorzeczne

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-15 o 22:57
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:56   #1835
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
a jaki wyjściowy kolor włosów?
teraz? ciemny brąz był, teraz już rudy
Stary 2014-04-15, 22:57   #1836
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
trochę przerabane ....chyba faktycznie lepiej aby u tesciow odsypial....

a co z ta reh.nie tak?
w końcu nie spał u teściów i nie będzie. dziś jakoś daliśmy radę, ile mogłam to zabierałam J., choć on nie głupi i leciał pod drzwi sypialni. jutro jak poranek pójdzie po mojej myśli to zabiorę J. do bawialni, a ma co iść po mojej myśli bo obiad rano musimy zrobić.

co nie tak? rehabilitantka stwierdziła, że w sumie to w rehabilitacji chodziło o to żeby J. raczkował i wstawał a on to już robi (miesiąc czekaliśmy i przez ten czas mocno ruszył), tyle, że wstaje źle. powiedziała jeszcze, że gdyby np. zdarzyło się, że J. zaśnie przed wyjściem z domu to żeby go nie budzić i nie przyjeżdżać wtedy. jakoś tak dziwnie, jakby chciała powiedzieć, że nie ma sensu, żebyśmy jeździli. kurcze, mamy jeździć na drugi koniec miasta, minimum pół godziny jazdy, może i dłużej (mimo, że nie w szczycie), z domu wychodzimy godzinę przed czasem, tam jesteśmy 20-30 minut, J. dostał 10 spotkań tylko, w maju nas raczej nie będzie, więc 2 i tak przepadną, a słyszę, że w sumie to nie musimy jeździć to czegoś tu nie rozumiem chyba jedynym plusem będzie wizyta u neuro, bo rehabilitantka chce nas wcisnąć gdzieś. generalnie jeśli J. raczkuje i wstaje to jest w normie, bo tyle się oczekuje od rocznego dziecka, jedynie to, że źle wstaje (ale już źle pełzał a raczkować się nauczył to może i tu załapie coś).

Cytat:
Byłam zakupach swiatecznych... weszłam do retro zabawek - jakie boskie pluszaki ,cudowne ...chwyciłam królika -pięknego ,mięciutkiego jak chmurka .... pokazuje go R a ten chwycił przytulił i "aaaaa" i "ajaaa"i tak tulił ,i tulił . No musiałam go kupic (choć już kiedyś powiedziałam -nigdy więcej pluszaków!)....ale cena ...nawet mnie zwaliła z nóg ...
no kupiłam.mam nadzieje ze będzie go kochał .
Roszek słodki.
J. zapałał miłością do osiołka (ma z tej samej serii ulubioną owieczkę z którą śpi), maskotki, która czeka na jego siostrę cioteczną, tuli ją, lata z nią po mieszkaniu. nie wiem co będzie jak zobaczy ją w obcym łóżeczku, przy innym dziecku. J. w ogóle zrobił się bardziej tulący, jak wcześniej wszystko odrzucał, odpychał się od nas tak teraz przychodzi się tulić, przytula swoją maskotkę, pluszową piłkę, wspomnianego osiołka. chyba powyciągam mu pluszaki bo pochowałam jakiś czas temu jak kompletnie je olewał a tylko kurz zbierały.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:01   #1837
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
trudno, cos za cos, mnie wlosy bardzo szybko rosną. Plan jest taki zeby chociaż do połowy się rozjaśniły, resztę zetnę
bosz to się nazywa determinacja i hardcore!!!!!!

no i tylko w takich chwilach załuje ze nie mam fb....
ale wierze ze będziesz cud wygladac . ja rasowa brunetta a w blondzie tez wygladalam (ale ileee ja się nasiedziłam z farbą ..i to co 3 tyg. bo odrost mega. potem zaszłam w ciaze z Jakubem i nie farbowałam przez 4 pierwsze miechy ! byłam trendsetterką ombre - byłam pierwsza -9 lat temu )

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

poka, poka. jak zapakowany to daj linka sklep(a)

padłam... będziesz blondynką????? zupełnie sobie nie wyobrażam....

hehe, dziś kupiłam (na zająca - potrzebowałam pretekstu ) mu kurę z LM (małą, bo mi moją dużą podbiera). ale potem byliśmy w Ikei i T. oszalał przy... prosiaku. Ludzie się z nas nabijali siedział, chrumkał, smiał się, szaUUUU

w ogóle dziś był piękny dzień. ani jednej histerii. grzeczny i cudny. w szoku jestem.
heh. i łączę z tym, że w nocy nie było cyco-żłopania i tylko dwie pobudki...
wow!

chrumkający T

linka nie ma .bo nie znam.... nie ma namiarów ...
Stary 2014-04-15, 23:05   #1838
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
teraz? ciemny brąz był, teraz już rudy
życzę powodzenia! I polecam jakąś profesjonalną odżywkę po takich "przeżyciach", żeby się "siano" nie zrobiło
Stary 2014-04-15, 23:05   #1839
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Miałam jeszcze napisać o rowerkach. Ja jestem przeciwna tym 3-kołowym z pasami, rączkami do pchania, baldachimami, melodyjkami, światełkami itp. Dla mnie to zbędny bajer, w dodatku niewygodny dla rodzica. Jak dziecko będzie gotowe na jeżdżenie, czy to będzie odpychanie się na takim jak wstawiła Moderna, czy będzie sięgało do pedałów i było w stanie jeździć samo to ok, ale zamierzam wozić dziecka w rowerku. Poniekąd korzystałam z takiego będąc kiedyś opiekunką 1,5 rocznego chłopca, on tylko na tym siedział, nic więcej. pchanie tego jest dość niewygodne (przynajmniej tamtego, a to dość dawno było), dziecko nie wysiedzi na tym długo, chce trochę pochodzić, do tego zdarzyło mi się, że chłopiec zasnął podczas spaceru na siedząco na tym rowerku, na szczęście pod blokiem byliśmy. dla mnie do wożenia dziecka jest wózek, a rowerkiem niech jeździ samo.
żeby nie było, rozumiem jeśli dziecko wścieka się w wózku i jest to jedyny sposób na spacer, ale mając dziecko lubiące wózek (spacerówkę wręcz uwielbiające) mówię zdecydowane nie takim rowerkom.
Stary 2014-04-15, 23:07   #1840
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
bosz to się nazywa determinacja i hardcore!!!!!!

no i tylko w takich chwilach załuje ze nie mam fb....
ale wierze ze będziesz cud wygladac . ja rasowa brunetta a w blondzie tez wygladalam (ale ileee ja się nasiedziłam z farbą ..i to co 3 tyg. bo odrost mega. potem zaszłam w ciaze z Jakubem i nie farbowałam przez 4 pierwsze miechy ! byłam trendsetterką ombre - byłam pierwsza -9 lat temu )

wow!

chrumkający T

linka nie ma .bo nie znam.... nie ma namiarów ...

wierze (Tys z ogole mega dupa-bezpośredni komplement, zeby nie było)

Monika jak Jakub ma ulubioną tą zabawkę, to ja bym kupila kuzynce cos innego, a tą bym mu zostawila.
Stary 2014-04-15, 23:12   #1841
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Nadrabiam dopiero ale ja się pytam PANIKA o jakim prosiaku z Ikei mówisz? no moja siostra ostatnio przeżywała że kupiła tylko sobie a dal małej nie wzięła ale swojego prosiaka Anieli oddać nie chciała

despa który to szampon?

Generalnie stwierdzam że zakupy dla małej nie udane tz częśćiowo udane bo dostała trochę rzeczy no ale z głównych punktów tylko buty żadnej kurtki, żadnego bezrękawnika, żadnego płaszczyka i po co ja jechałam? i tak muszę przez neta zamawiać
a jechałam po to by się dowiedzieć że kupowanie butów dla mojego dziecka przez neta nie ma sensu bo po pierwsze buty w rozmiarze 18 są idelane z z zapasem bo ma taką malusią stópkę, po drugie stopa stworzona do szpilek wysokie podbicie niewolak w szpilkach tego jeszcze nie było

Demeter my też mamy taką kostkę u babci mała ją uwielbia a szczególnie te guziczki

Nestelle dziękuję za polecenie tego sklepu z bucikami dla dzieciaczków boskie są szkoda tylko że nie mają takich małych rozmiarów wzięłam jedyne białe w rozmiarze 19 będzie w zapasie. Ale sandałki z moschino mieli boskie szkoda że na większe stópki
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:13   #1842
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Co do rowerka to my dostaliśmy na ślub więc mamy z głowy
Na urodzinki kupiliśmy:
- my http://allegro.pl/show_item.php?item=4129140698 +tani zestaw do piaskownicy
- od tesciowej (bawił się ta kostką u kolezanki i bardzo mu sie podobała ) http://allegro.pl/show_item.php?item=4102586690
- od brata klocki z Biedronki co są (jakiś zestaw za 25 zł od 1r.ż) wyglada ok.
Chcielismy jeszcze farmera z traktorem ale troche drogi i nie wiem co moi rodzice w sumie kupią.

Jeździk przyszedł, wygląda super, nie gra głośno. Ma pchacz więc Kubuś mógłby z nim maszerować po mieszkaniu (jeśli zakuma o co biega )

O. No wlasnie. Pchaczo-jezdzik i kostka... A ile wazy ten jezdzik, bo nie moge znalezc?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:15   #1843
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Nadrabiam dopiero ale ja się pytam PANIKA o jakim prosiaku z Ikei mówisz? no moja siostra ostatnio przeżywała że kupiła tylko sobie a dal małej nie wzięła ale swojego prosiaka Anieli oddać nie chciała

despa który to szampon?

Generalnie stwierdzam że zakupy dla małej nie udane tz częśćiowo udane bo dostała trochę rzeczy no ale z głównych punktów tylko buty żadnej kurtki, żadnego bezrękawnika, żadnego płaszczyka i po co ja jechałam? i tak muszę przez neta zamawiać
a jechałam po to by się dowiedzieć że kupowanie butów dla mojego dziecka przez neta nie ma sensu bo po pierwsze buty w rozmiarze 18 są idelane z z zapasem bo ma taką malusią stópkę, po drugie stopa stworzona do szpilek wysokie podbicie niewolak w szpilkach tego jeszcze nie było

Demeter my też mamy taką kostkę u babci mała ją uwielbia a szczególnie te guziczki

Nestelle dziękuję za polecenie tego sklepu z bucikami dla dzieciaczków boskie są szkoda tylko że nie mają takich małych rozmiarów wzięłam jedyne białe w rozmiarze 19 będzie w zapasie. Ale sandałki z moschino mieli boskie szkoda że na większe stópki

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch-siwych.html
Stary 2014-04-15, 23:16   #1844
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dziś w większosci (jak to nestelle nazwala) gadam sama ze soba albo moje posty są niedorzeczne
mi się często to zdarza
Cytat:
teraz już rudy
mój maz by Cię lubił
(cały czas mnie namawia na rudy .ja na to -nigdy )
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
w końcu nie spał u teściów i nie będzie. dziś jakoś daliśmy radę, ile mogłam to zabierałam J., choć on nie głupi i leciał pod drzwi sypialni. jutro jak poranek pójdzie po mojej myśli to zabiorę J. do bawialni, a ma co iść po mojej myśli bo obiad rano musimy zrobić.

co nie tak? rehabilitantka stwierdziła, że w sumie to w rehabilitacji chodziło o to żeby J. raczkował i wstawał a on to już robi (miesiąc czekaliśmy i przez ten czas mocno ruszył), tyle, że wstaje źle. powiedziała jeszcze, że gdyby np. zdarzyło się, że J. zaśnie przed wyjściem z domu to żeby go nie budzić i nie przyjeżdżać wtedy. jakoś tak dziwnie, jakby chciała powiedzieć, że nie ma sensu, żebyśmy jeździli. kurcze, mamy jeździć na drugi koniec miasta, minimum pół godziny jazdy, może i dłużej (mimo, że nie w szczycie), z domu wychodzimy godzinę przed czasem, tam jesteśmy 20-30 minut, J. dostał 10 spotkań tylko, w maju nas raczej nie będzie, więc 2 i tak przepadną, a słyszę, że w sumie to nie musimy jeździć to czegoś tu nie rozumiem chyba jedynym plusem będzie wizyta u neuro, bo rehabilitantka chce nas wcisnąć gdzieś. generalnie jeśli J. raczkuje i wstaje to jest w normie, bo tyle się oczekuje od rocznego dziecka, jedynie to, że źle wstaje (ale już źle pełzał a raczkować się nauczył to może i tu załapie coś).

Roszek słodki.
J. zapałał miłością do osiołka (ma z tej samej serii ulubioną owieczkę z którą śpi), maskotki, która czeka na jego siostrę cioteczną, tuli ją, lata z nią po mieszkaniu. nie wiem co będzie jak zobaczy ją w obcym łóżeczku, przy innym dziecku. J. w ogóle zrobił się bardziej tulący, jak wcześniej wszystko odrzucał, odpychał się od nas tak teraz przychodzi się tulić, przytula swoją maskotkę, pluszową piłkę, wspomnianego osiołka. chyba powyciągam mu pluszaki bo pochowałam jakiś czas temu jak kompletnie je olewał a tylko kurz zbierały.
może zostaw mu tego osiołka.a małej kup co innego (ja cały czas pamiętam jak byłam mała i miałam swojego zajaca ukochanego,przyszła do nas moja mała kuzynka,ktora nie miała za dużo zabawek i mama pomyślała ze da jej tego mojego zajaca a mi kupi nowego jutro.bo tego dnia były sklepy zamknięte . zapytała mi się .a ja ...się zgodziłam bo nie wem czemu -dobre serce?zal kuzynki? ale kochałam akurat tego krolika -zadnego innego ... i już zadnego nie pokochałam . a mama nie pomyślała ze ja zwiazana z zjego "duszą". chciała dobrze . ale do dzisiaj jej to wypominam .a ona prosi abym przestała bo się rozbeczy ....a kuzynka podobno raz -dwa rzuciła krolika w kat )

z tą reh. to faktycznie dziwne... nie wiem o co może chodzic...
a może o t ze ona sadzi ze jej rola się zakończyła jeśli J uczynił takie postępy ! może uważa ze już powoli powinien zakończyc reh.
ale super ze są postępy !

a ile macie pokoi?
Stary 2014-04-15, 23:18   #1845
oliwka__
Zakorzenienie

Despa proszę napisz mi jeszcze na ile stopni i jaki czas pieczesz tą tartę z cukiną no mi też pełno wody z cukini wyszło ale odkroiłam kawałek odlałam wodę wstawiłam do zapieczenia i było już ok.
Czy wcześniej robisz z tą cukinią coś czy kroisz ją i od razu układasz na cieście?
Stary 2014-04-15, 23:18   #1846
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
mi się często to zdarza
Odnoszę całkiem odwrotne wrażenie, z tego co widzę każdy Tobie odpisuje, mi prawie nikt cóż, próbuje dalej..

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-15 o 23:20
Stary 2014-04-15, 23:23   #1847
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Despa proszę napisz mi jeszcze na ile stopni i jaki czas pieczesz tą tartę z cukiną no mi też pełno wody z cukini wyszło ale odkroiłam kawałek odlałam wodę wstawiłam do zapieczenia i było już ok.
Czy wcześniej robisz z tą cukinią coś czy kroisz ją i od razu układasz na cieście?
dzisiaj nawet robiłam- nastawiłam 180-190 i dzis sie piekła godzine - bo cos innego robilam. Kroję tylko- nie solę (mozna by spróbować posolic wczesniej, zostawic na jakies dwie godziny- pusci wodę i wtedy ułozyc na cieście)

dobra jest jeszcze z kiszoną kapustą i marynowanymi pieczarkami

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Odnoszę całkiem odwrotne wrażenie, z tego co widzę każdy Tobie odpisuje, mi prawie nikt cóż, próbuje dalej..

kuźwa- przecież Ci odpisuje
Stary 2014-04-15, 23:25   #1848
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

kuźwa- przecież Ci odpisuje
no napisałam prawie

ale luz tak na wesolo napisalam
Stary 2014-04-15, 23:26   #1849
BYou
MBZ♥

Monika nie zgodzę się że taki rowerek jest niewygodny dla rodzica. Mi w naszym nic nie przeszkadza. Zosia lubi w nim jeździć. Jak chce pochodzić i popchać to Ją wyciągamy. Potem sama się domaga żeby wsiąść. Kwestia drzemki to też sprawa indywidualna. My bierzemy na pierwszy spacer wózek, czasem była drzemka, częściej jednak nie. Na drugi po obiedzie jedziemy rowerkiem-zajeżdżamy na plac zabaw.

Stary 2014-04-15, 23:27   #1850
oliwka__
Zakorzenienie

Despa z kapustą kiszoną dawaj przepis idealnie dla mojego tż
może za dużo tej cukini ułożyłam i pomidorów i przez to tyle wody ale za krótko piekłam spróbóję jeszcze raz bo jak odlałam tą wodę po odkrojeniu kawałka tarty było bardzo smacznie
Dziękuję
Stary 2014-04-15, 23:28   #1851
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika jak Jakub ma ulubioną tą zabawkę, to ja bym kupila kuzynce cos innego, a tą bym mu zostawila.
nie napisałam dokładnie. osiołek jest u siostry, dziś tam byliśmy akurat. on nie widzi tej maskotki codziennie.

Cytat:
może zostaw mu tego osiołka.a małej kup co innego (ja cały czas pamiętam jak byłam mała i miałam swojego zajaca ukochanego,przyszła do nas moja mała kuzynka,ktora nie miała za dużo zabawek i mama pomyślała ze da jej tego mojego zajaca a mi kupi nowego jutro.bo tego dnia były sklepy zamknięte . zapytała mi się .a ja ...się zgodziłam bo nie wem czemu -dobre serce?zal kuzynki? ale kochałam akurat tego krolika -zadnego innego ... i już zadnego nie pokochałam . a mama nie pomyślała ze ja zwiazana z zjego "duszą". chciała dobrze . ale do dzisiaj jej to wypominam .a ona prosi abym przestała bo się rozbeczy ....a kuzynka podobno raz -dwa rzuciła krolika w kat )

z tą reh. to faktycznie dziwne... nie wiem o co może chodzic...
a może o t ze ona sadzi ze jej rola się zakończyła jeśli J uczynił takie postępy ! może uważa ze już powoli powinien zakończyc reh.
ale super ze są postępy !

a ile macie pokoi?
napisałam wyżej, osiołek już czeka na Małą, a że my tam bywamy to J. dorwał, on ma bardzo podobną maskotkę, tyle, że owcę, może mu się myli

nie wiem, wiesz, rehabilitować można tak na prawdę zawsze, jak dziecko wstaje pojawiają się nowe problemy, jak teraz, że źle wstaje, zawsze nad czyms można pracowac, żeby nie zmarnowac tego czasu, który i my poświęcamy i jednocześnie zabieramy komuś kto czeka w kolejce na rehabilitację, dlatego nie rozumiem takiego podejścia. gdyby miał zakończyć to ok, niech to załatwi formalnie, a nie tak, że niby mamy a nie przychodzimy i olewamy, ktoś ma czas wolny a ktoś kto potrzebuje i tak nadal czeka, bez sensu

2 pokoje
Stary 2014-04-15, 23:29   #1852
oliwka__
Zakorzenienie

Tak piszecie o rowerkach i wiecie co ja się nie wypowiadam na ich temat bo ja dziecku nie kupię ale nie dlatego że wygdony nie wygodny tylko mi się one nigdy nie podobały
A biegowy mam upatrzony nawet trójkołowy z możliwością modyfikacji na 2 koła ale moje dziecko jeszcze samodzielnie nie stoi tz stoi ale musi się strzymać bo inaczej się chwieje tak więc o rowerkach póki co nie myślę.
Stary 2014-04-15, 23:32   #1853
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monika nie zgodzę się że taki rowerek jest niewygodny dla rodzica. Mi w naszym nic nie przeszkadza. Zosia lubi w nim jeździć. Jak chce pochodzić i popchać to Ją wyciągamy. Potem sama się domaga żeby wsiąść. Kwestia drzemki to też sprawa indywidualna. My bierzemy na pierwszy spacer wózek, czasem była drzemka, częściej jednak nie. Na drugi po obiedzie jedziemy rowerkiem-zajeżdżamy na plac zabaw.
ok, napisałam swoje zdanie.
ja się nie rozpędzam jeszcze bo J. nie usiedzi na rowerku, ze wszystkich siedzisk (sadzałam go w bawialniach na samochodzikach, bujakach, itp) zjeżdża. jemu teraz najlepiej w wózku, rozłoży się tam jak książę i ogląda świat, tylko na huśtawki da się wyjąć bez płaczu.
Stary 2014-04-15, 23:34   #1854
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
wierze (Tys z ogole mega dupa-bezpośredni komplement, zeby nie było)
eee tam ...
ale co co to blond mnie łagodził -charakternie ...nie wiem czy to możliwe ale wtedy taka jakas byłam delkatniejsza ...a może teraz po prostu wredna jestem i dlatego a ja na włosy zwalam ....
Wiec może i Ty będziesz głaszczaca
Cytat:
stópki raz-dwa urosna wiec się jeszcze obkupisz
ale ale jeszcze nie wiem czy wiesz ze sa jeszcze melisski od tak małych rozmiarków - boskie .ja zawsze chciałam dla Ninki te http://www.riccardo.pl/dziecko/buty-...nk-30901-50837 ale wtedy nigdy nie było jej rozmiaru ....
Stary 2014-04-15, 23:35   #1855
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

powiedzcie mi jeszcze, do takiego rowerka, z którego dziecko samo będzie korzystać, chociażby 3-kołowego biegowego, co Moderna wstawiła, co dziecko musi umieć? bo wiek 1+ nic mi nie mówi, jeśli jedno dziecko w tym wieku biega, a inne stoi wyłącznie z podparciem.
Stary 2014-04-15, 23:37   #1856
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Oj tam, na pewno trochę czasu dla siebie Ci dadzą
Wysłałam Ci wypełnioną ankietę - w kilku mailach, jest??
to ty? jeszcze męża

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nie chce się małpie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:39   #1857
BYou
MBZ♥

Oliwka mi się nie podobają takie rowerki, co na kierownicy mają jakieś głowy zwierzaków. Ale jak ktoś ma to nic mi do tego
Co chciałaś kupić Anielce? szukam inspiracji

Lecę na tulonko

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Oliwka mi się nie podobają takie rowerki, co na kierownicy mają jakieś głowy zwierzaków. Ale jak ktoś ma to nic mi do tego
Co chciałaś kupić Anielce? szukam inspiracji

Lecę na tulonko

Stary 2014-04-15, 23:40   #1858
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Skonczylam ogladac tego Labirynta ....!! Zakonczenie wymiata ...!! Jak najbardziej Polecam.

AMEILIA - wyslij priva z danymi
Bo jak zauwarzylas ost czasu czesciej jestem na tele - a jutro po wieczor bede miala czas to wdepne na kompie to ci dopisze - ale wiesz "nie mozesz" za szybko sie wypisac hihi.

DESPA ..... Podziwiam z wlosami
Jak bylam mloda ( czasy gimnazjum i liceum ) to eksperymentowalam z wlosami - mialam prawie wszystkie odcienie teczy haha.
Moje ost farbowanie bylo na swieta na chrzest - fryzjej zrobil mi najbardziej zblizony do naturalnego, zapuszcam i juz tak od uszu widac jasniejsze "pamiatka" po przedPrzedOstatnim farobwaniu

Ogolnie muszd jakis szampom kupic nowy odzywke bo po kapieli to ja mam SIANO a nie wlosy - ile ja sie nacierpie by je rozczesac - to tylko ja wiem - rzaden grzebyk rzadna szczotka nic nie pomaga

No to ide spac

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:45   #1859
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oliwka kiszona kapusta odcisnieta, marynowane pieczarki pokrojone do tego czesto dodaje marynowana dynie i czosnek,podpiekam na patelni,doprawiam ziolami,odstawiam zeby wystygla. Po wystygnieciu odciskam jeszcze zeby nie bylo wody i tluszczu i na ciasto,tylko tu robie na kruchym z reguly ciescie ale na francuskim tez mozna,zalweam jogurtem z jajcem.

Ewentualnie zawijam w ciasto francuskie ten farsz kroje na kawalki i takie na 5, 6 cm okolo i do piekarnika wychodza takie kapusniaki. Tylko tu obserwuje jak sie zarumieni ciasto to wyciagam
Stary 2014-04-15, 23:46   #1860
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Ogolnie muszd jakis szampom kupic nowy odzywke bo po kapieli to ja mam SIANO a nie wlosy - ile ja sie nacierpie by je rozczesac - to tylko ja wiem - rzaden grzebyk rzadna szczotka nic nie pomaga

a czego uzywalas do tej pory?

u nas fryzjer poleca produkty z tej serii :

https://wizaz.pl/Fryzury/Nowosci-kos...il-R-z-arganem

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-15 o 23:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości