|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cześć
Pudło ![]() Mój tż też obstawia dzisiaj ![]() Reszta zakładów przyjęta - zobaczymy czy któraś wygra ![]() Edytta super, że masz nareszcie taką opiekę na jaką zasługujesz i super, że tż się nareszcie ogarnął. Dbaj o Was Waderko spokojnie kochana i Ty Agatko też proszę o spokój!!! Dzisiaj macie wizyty i pewnie stres Was już nakręca! Wszystko będzie dobrze!!! p.s. ja to się cieszyłam jak w nocy udało mi się nie wstać na siku, lub wstać zadziej niż zazwyczaj i zazwyczaj wynikało to z wypicia mniejszej ilości płynów na wieczór.A ja to już jestem jakaś pozbawiona emocji... Cytat:
![]() Cytat:
![]() TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE DZISIEJSZE WIZYTY!!!! ![]() ![]() ![]() Pożalę się.. przepraszam.. Codziennie od tygodnia jestem na ktg w szpitalu i zupełnie nic się nie dzieje, jutro termin.. Na ktg nawet pół skurczu, szyjka długa i twarda jakby początek ciąży był, rozwarcia oczywiście brak, bóli brak.. mój gin powiedział mi wczoraj, że to nie dobrze, że nic zupełnie się nie dzieje.. Tak jakby mój organizm w ogóle nie widział, że powinien rodzić.. i może się okazać, że już się nie domyśli jutro decyzja czy będę czekać w domu czy kładzie mnie do szpitala.. A ja jestem już taka zobojętniała na to wszystko.. i boję się o moją Małą.. mój organizm po raz kolejny nawala.. jestem beznadziejna, nawet dziecka na świat nie potrafię wydać jak należy.. |
||
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Anitka ale ja spokojna jestem
Kurcze nie dobrze jak nic się nie dzieje ale jesteś pod opieką i będzie dobrze...a nie mogą wywołać porodu??
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tak blisko a nic się nie dzieje.Absolutnie nie myśl o sobie ze jesteś beznadziejna!!!Czasem tak jest że organizm potrzebuje wspomagacza żeby zaskoczyć.Ja miałam wywoływany poród oksytocyną.To naprawde nie ma znaczenia czy samo się zacznie,czy ci pomogą,czy zrobią CC.Najważniejsze jest żeby malutka pojawiła się szczęśliwie i tak bedzie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, żeby Mała była z Wami, a w końcu będzie, dzieli Was maksymalnie kilka dni. To na prawdę nie wiele w porównaniu z tym co już przeszliście i choć dłuży się koszmarnie, w końcu 10 miesiąc ciąży jest zawsze najdłuższy, to lada dzień się skończy i pojawi się piękna nagroda za ten czas, trud, cierpliwość. Jeszcze tylko chwila |
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na razie co tydzień myślę, "kolejny tydzień do przodu..."
|
|
#2586 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszła ze szpitala i zauważyła, ze jedna niteczka jeszcze została, więc sama ją wyciągnęła. Co do usuwania zębów mam tak samo, na chwilę obecną 4 ósemki do usunięcia - udaję, że nic o tym nie wiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
|
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co tu się dzieje moje drogie?
![]() Cytat:
w łeb chcesz? ![]() Cytat:
Ile razy czytałam jak ktoś pisał że był u lekarza, na ktg gładko, szyjka zamknieta, długa i za parę godzin było dzidzi na rękach Trzymam kciuki za wizyty! Będą same dobre wieści! Ja mam jutro... Wczoraj położna omawiała cc. Brrr. Była zdziwiona że mały dalej poprzecznie. No bez przesady. Dopiero 30 tydzień. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2588 |
|
Konto usunięte
|
Anitko, tysiące kobiet przenoszą i muszą wywoływać poród... Jesteś tak samo normalna, jak one
Wika, wybacz, ale przywiodłaś mi na myśl dziecko, według którego jak coś jest przykryte, to nie istnieje |
|
|
|
#2589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anitko no właśnie ja w niedziele miałam ktg o 20:30 nie było ani jednego skurczu.O 23:00 pisaliśmy smsy z tżtem że nic z tego bo nic mnie nie zbiera na noc.A o 3:00 nagle odeszły mi wody i się zaczeło.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytę, choć na pewno wszystko jest w najlepszym porządku ![]() Cytat:
nie będę bić, bo Dziewczyny już zainterweniowały - to o niczym nie świadczy, objawy raz są raz ich nie ma. Poza tym Ty już być może zbliżasz się do etapu, kiedy objawy się uspokajają więc bez paniki ![]() za wizytę ![]() Cytat:
to się przecież często zdarza, sama znam kilka osób, które przenosiły i trzeba było im pomóc z wywołaniem. Owszem, to nie dobrze, że nic się nie dzieje ale po pierwsze może zacząć dziać się w każdej chwili a po drugie jak będzie potrzeba to w szpitalu trochę Malutką pogonią z podjęciem decyzji o ujrzeniu świata będzie dobrze Kochana ![]() A jak przeziębienie? Lepiej choć trochę? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46040559] Wika, wybacz, ale przywiodłaś mi na myśl dziecko, według którego jak coś jest przykryte, to nie istnieje Ja mam za sobą kolejną ciężką noc, nie umiem się ułożyć z tą durną sztywną nogą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46040559]
Wika, wybacz, ale przywiodłaś mi na myśl dziecko, według którego jak coś jest przykryte, to nie istnieje Mój Mąż to ostatnio skwitował: "krwawą rozpier.... w administracji robi, na wojnę z US idzie, a zęba boi się usunąć" ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie Tosia nie powiedziala jeszcze ani mama ani tata tylko po swojemu cos gada, a dzis urzadzila koncert - moja Whitney Houston ![]() Ja chyba tak jak Alfa - chcialam zobaczyc swoj porod - ale nie dane mi to bylo powiem Wam ze zal o to caly czas we mnie siedzi...Jak mialam usuwana chirurgicznie 8 (przecinanie dziasla, ciecie kosci pilka diamentowa) caly czas patrzylam na oslonke lekarza co oni mi tam robia .---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Dziewczyny ratujcie od kilku dni mnie tam na dole swedzi ze hej - potrzebuje czegos bez recepty bo do mojego gina sie dostac to trzeba chinski rok czekac
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I spróbuj jednak wbić do gina, powiedz, że sytuacja awaryjna to może uda się jakoś dostać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia to co napisała Jojlja. mi pomogło.
ja po wizycie, Krzyś ma się świetnie. Jest główką do góry więc na razie nigdzie się nie wybiera. waży 1600. jest o tydzień większy. Dostałam zwolnienie do terminu porodu. kolejna wizyta za 4 tygodnie ). To tak w skrócie. Ja szczęśliwa i spokojna
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie pięknie rośnie Krzyś
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie
U mnie też jest ok i Nasz Misio ma 3,5 cm serduszko też pięknie bije tylko musze kontrolować ciśnienie a tak se z gin gadqlismy ze nawet nie wiem czy mam jakieś badania robić na następna wizyta
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko,,Waderko jak wizyty? ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
agatko bardzo się cieszę
![]() teraz czekamy na waderkę
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, duży Krzyś
brawo. Agatko super, ciesze się! Teraz czekamy na Waderke Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wymyślaj!! normalnie - najnormalniej w świecie urodzisz pewnie na dniach, ale końcówka najbardziej się dłuży ![]() uwielbiam takie posty
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
NO TAKIE WIADOMOŚCI TO JA ROZUMIEM
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i jeszcze tylko poproszę o wiadomość od Waderki w takim samym tonie
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
hope co tam u Ciebie?
magda jak się czujesz?
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko cudowna wiadomość
Berbie zaliczyłam właśnie wizytę u gina bo rano dość mnie bolało podbrzusze na dodatek. Powiedział że infekcje mam już trochę podleczona ale jeszcze mi coś zapisał. I pochwalił za karmienie a położna mówiła żebym już odstawila bo taka chuda jestemKundzia ja bym zaczęła leczenie od tej maści co dziewczyny polecają. Możesz też wziąć urofuraginum+ kąpiel w ciepłej wodzie z dodatkiem rumianku lub kory dębu.
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
siemka
Cytat:
![]() kubek spóźniona wpadam, ale szczerze udanego wypadu, obyście naładowali bateryjki! ![]() rena - kciuki za to wypracowanie... ![]() Anitka no co ty opowiadasz.... Jestes cudowna! masz w sobie mały cudzik a że nie śpieszy mu się to co poradzisz? nie ty pierwsza i nie ostatnia masz taki urok... ![]() moja mama miała dokładnie ten sam problem. żadnego z nas, a jest nas 4, nie mogła urodzić dzisiaj wspominała nawet o tym. także spokojnie kochana!wika, ale zdrowe te ósemki? bo jak tak na dwa razy to może lepiej usunąć jakby miała być fasolka... ![]() kunegunda jak piecze przy oddawaniu moczu tylko i boli pęcherz-to urofuraginum - to na pęcherz. A jeśli swędzi to raczej obstawiam grzybka i najlepsza byłaby nystatynka od lekarza, ale faktycznie clotrimazolum jest bez recepty i też na to jest tylko do zewnętrznego stosowania. Możesz ewentualnie dalej w aptece zapytać czy mają coś bez recepty to zaaplikowania dowcipnego. na pewno super spisze się pimafucort też, ja go kupuję bez recepty bo wiem że nie jest bezwzględnie wymagana ale to nie wszedzie sprzedadzą. berbie - a no wlasnie nadrabiałam troszkę... i nadrobiłam.ale mnie przypiliło przez łikenda. Musiałam trochę ogarnąć studia, napisać rozdział pracy na dziś. wczoraj byliśmy w katowicach więc calutki dzień nam zeszło. byłam na wizycie. Dostaliśmy zielone światło....
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Konto usunięte
|
Berbie, Agatko
Wadera?????????????????? |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dziewczyny ile kosztuje wysyłka w aptece gemini? jaką witaminę D i K kupić na początek?
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-04-15 o 22:54 |
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Caly czas Was podczytuje.. ale czasu malo, zeby wbic sie w rozmowe i jeszcze Mala znow ma katar.. Ja bylam wczoraj u gina, pierwszy cykk staran stracony, bo moje policystyczne jajcory niczego nie wyhodowaly.. dwa cykle dzialamy naturalnie, a jak jajka dalej nie beda wspolpracowac, to zaczynamy stymulacje.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omijałabym bobik, o którym na innych wątkach czytałam, że może powodować bóle brzuszka. ja miałam chyba te na początku http://www.aptekagemini.pl/witamina-...twist-off.html , kupowałam tak na prawdę jakiekolwiek, co było akurat w aptece.później z d mieliśmy takie http://www.aptekagemini.pl/vitaderol...twist-off.html ale chyba nie tylko te. od jakiegoś czasu mamy d w aerozolu, k+d też jakieś są w aerozolu. na pewno są wygodniejsze. z tych kapsułek trochę wylewało mi się na palce, tłuste to i niewygodnie resztę odkręcać i podawać. długi czas mieliśmy d w kroplach (są na receptę, różnica w cenie ogromna, koszt ok 3zł). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

i Ty Agatko też proszę o spokój!!! Dzisiaj macie wizyty i pewnie stres Was już nakręca! Wszystko będzie dobrze!!! 

biega już szybciutko ale cały czas chce żeby mu dać paluszek i się go trzyma przy chodzeniu
jutro decyzja czy będę czekać w domu czy kładzie mnie do szpitala.. 

Ile razy czytałam jak ktoś pisał że był u lekarza, na ktg gładko, szyjka zamknieta, długa i za parę godzin było dzidzi na rękach 

tylko po swojemu cos gada, a dzis urzadzila koncert - moja Whitney Houston