![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
17 lat i wciąż samotna
Mam już 17 lat, nigdy nie byłam w żadnym związku i zastanawiam się, w czym może leżeć problem. Słyszałam już, że jestem ładna, choć sama w to nie do końca wierzę i myślę, że jestem dość otwartą osobą. Gdy siedząc z koleżankami, jakiś chłopak podchodzi i do nas zagaduje, raczej nie mam większych oporów przed rozmową z nim. Raz na jakiś czas słucham, jak ktoś mi mówi, że spodobałam się jakiemuś chłopakowi.
Niestety, w tych czasach już chyba tak jest, że znajomości zawiera się przez facebooka, zamiast po prostu podejść w prawdziwym świecie i zagadać. To nie za bardzo mi się podoba, dlatego też (gdy widać, że chłopak szuka drugiej połówki, by po prostu nie być sam) delikatnie go spławiam. Warto też dodać, że nieczęsto zdarza się, żeby obcy chłopak do mnie pisał. Nie, żebym już teraz chciała kogoś szukać na siłę. Jednak ostatnimi czasy żyje we mnie ta niepewność, czy jeśli nie znajdę nikogo do zakończenia szkoły, to jeszcze długo pobędę samotna. Trochę mi głupio, mając takie problemy, ale co poradzę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 17 lat i wciąż samotna
Przykro mi, przegapiłaś już szansę na miłość. Jesteś zwyczajnie za stara na to by się ktoś się tobą zainteresował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rotmistrz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nie skreslaj magii i potegi internetu a moze kogos poznasz:-0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rotmistrz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Spław faceta, narzekaj, że jesteś sam. Fuck logic.
Niestety minęły czasy, że facet Ci podjedzie na białym koniu pod balkon i wyzna miłość śpiewając serenadę. Ile jest związków, które zapoczątkowały w necie i co? Gorsze są? Każdy sposób na nawiązanie znajomości jest dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Doceń to, że na razie twoje problemy są właśnie takie. ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na dobrą sprawę to najlepiej znaleźć faceta tak już pod koniec podstawówki. Dalej można trafić na jakiś odpad lub faceta po związku. Po osiemnastce ślubik coby młodo wyglądać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wizażowy Kot Igor
|
Paranoid, ale bez przesady. Masz DOPIERO 17 lat a nie AŻ 17 lat. Trudno też mówić w tym wieku o jakimś poważnym związku, choć istnieniu wyjątkow nie przeczę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rotmistrz
|
Ja dla swojej poltorarocznej coreczki juz znalazlam trzech kandydatow, a co. Trzeba byc zapobiegliwym w tych parszywych, niepewnych czasach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z bajeranckiej aplikacji mobilnej Wizaż Forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
17lat? jezuuu dziewczyno mas ztyle lat przed soba, znajdziesz kogos na pewno ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
myśle, ze kolezanka ironizuje a nie krytykuje. 17 lat i musze znalezc kogos??cos ze mna jest nie tak? dziwna jestem,?? moze i tak, skoro w tych czasach dziewczynki 13-letnie bawia sie w sloneczko i sponsoring to moze sie wydawac ze 17letna dziewczyna bez chlopaka to zaawansowana stara panna... co za myslenie
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Tytuł mnie rozwalił
![]() ![]() Nie wpadaj w paranoje ![]() A pomyśl ile korzyści! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja do 23-go roku życia nie byłam w żadnym związku i uwierz mi, że nie czuję się z tego powodu niedorozwinięta. Na każdego przychodzi czas, wszystkie wzloty i upadki jeszcze przed Tobą, również te sercowe. Uszy do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
cóż... to straszne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tak czytam i poważnie śmieszy mnie to jak niektórzy uważają , że 17 lat to już czas na poważny związek , owszem istnieją osoby , które nie szaleją na imprezach i wolą być z drugą połówką ale błagam to nie czasy gdzie w wielu 20 paru lat jak nie miało się męża to było się starą panną
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Autorko, może po prostu zamiast biadolić to daj szansę chłopakom, którzy do Ciebie piszą przez Internet. Ty jesteś otwarta, a inni mogą nie być, i wstydzić się podejść do Ciebie i Cię bajerować jak masz obok koleżanki.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
żałosne jesteście.. bo Wy macie po 20-30 lat to się uważacie za jakieś lepsze? i że niby wasze związki są już 4ever?
a już ten konkretny poniższy post mnie totalnie zniesmaczył.. Cytat:
nie wiem co ma poważny związek do poznawania ludzi czy jeżdżenia z koleżankami pod namiot, chodzenia na koncerty itd? Autorko nie martw się zgryźliwościami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
EDUkator
|
Cytat:
![]() Chodzę i chodziłam na imprezy sama, wyjeżdżam na zagraniczne kongresy, poznaje mnóstwo ludzi z całego świata, jeżdżę w góry, pod namiot, do chatek i gdzie tylko chcę ![]() Cholera, nie wiedziałam, że nie powinnam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi mi o związki, w których dwie osoby się rozwijają, mają każda swoje hobby i znajomych, to są normalne związki dostosowane do tego wieku. Chodzi mi o takie, których "poważność" objawia się głównie tym, że dziewczyna nie może powiedzieć cześć koledze z klasy i pożyczyć mu ołówka na geometrii, bo misiu zabronił. Poza tym, mój post był celowo przerysowany i w opozycji, bo wiedziałam, że zaczną się rady "nie martw się, kogoś znajdziesz", które jeszcze bardziej uświadomią autorkę, że trzeba(!) kogoś mieć w tym wieku. Chyba, że uważasz, że Twój związek też się nadaje do wzięcia w cudzysłów, bo inaczej nie rozumiem, czemu bierzesz to do siebie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;46053096] a już ten konkretny poniższy post mnie totalnie zniesmaczył.. [/QUOTE] Mnie Twoje wątki o patologii też niesamowicie zniesmaczają, a Ci tego nie piszę, także z mojej strony EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja mam 18 lat, nigdy nie byłam w związku i również słyszę że jestem ładna, charakter też podobno mam fajny. Ale jednak zawsze jak kogoś poznam to nie jest to. Moim największym problemem obecnie jest to że w styczniu mam studniówkę może to jeszcze sporo czasu ale boję się że nie znajdę nikogo a sama nie pójdę. Na każdego moim zdaniem przyjdzie czas, nie martw się poznasz kogoś nawet przez internet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
EDUkator
|
Cytat:
![]() Miałam na myśli konkretnie (ale tego już nie napisałam ![]() ![]()
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2014-04-16 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
ale nie wiem po kiego grzyba wywlekać tutaj inne wątki.. to, że napisałam w innym wątku coś co cię zniesmaczyło oznacza, że teraz w ogóle powinnam się usunąć z wizażu i nie odpisywać na inne wątki i nie wyrażać swojego zdania na dany temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
nie pamięta wół jak cielęciem był...
Cóż Autorko, jesteś jeszcze młoda, jeśli szkoła się skończy to są jeszcze znajomi, przyjaciele i przeróżne wieczorne wyjścia czy to do klubu czy parku, pizzerii ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Trochę nie rozumiem problemu, bo jak miałam 17 lat to nie chciałam z nikim być i nie jarały mnie romanse, ale jeśli tego potrzebujesz - internet jest dobrym źródłem poznawania nowych osób. Nie bój się tego, wiele związków z takich relacji powstało, dobrych związków, nie patologii
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Nikt nie pluje jadem to byl sarkazm.
Ja mozna w wieku 17 lat myslec az tak inyensywnie nad tak idiotycznym prblemem?? To juz rozumiem jakvy to pisala 25-30 latka... Nie ma presji na bycie z kims ale pytsnia sie pojawiaja.. Bez przesady po prostu Autorko przeciez Ty masz tyle zycia przed soba!! Trrsz zajmij sie nauka bie mozna odpowiedziec na takie pytsnie, bajpierw czlowiek sie musi rozwijac a potem jak sie ma juz poglady to latwiej jest kogos znalezc. Ja mialam w wieku 20lat pierwszego faceta i ciesze sie ze wczesniej mialsm okazje na rozwoj na treningi i swoje zycie. Bo teraz juz wcale na to nie ma czasu.. I nke warto go marnowac na szukanie faceta bo to nie jest odp moment. Moim zdaniem
![]() |
![]() |
#30 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Live a life you will remember Thank God, I'm a woman ![]() Edytowane przez lalibelle Czas edycji: 2014-04-16 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.