Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 15:50   #1561
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI

u mnie jutro 2,5 miesiąca <duma> Odrost na 3,5 cm. Nie pokażę, bo przy moich kręconych prawie go nie widać chociaż jeśli będzie coś widać na foci to zrobię edit

1 i 2 zdjęcie na co dzień, bez naciągania (odrost dla otoczenia mało widoczny ;P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-14 16.09.36.jpg (57,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-14 16.09.54.jpg (53,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-14 16.10.33.jpg (58,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-14 16.10.56.jpg (78,3 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-14 o 16:21
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:36   #1562
kassia9
Raczkowanie

kaguya no jak tak czytam, że niektórym rosną po 3-4 cm miesięcznie to zazdroszczę i przez to wydaje mi się, że mój rezultat jest dosyć marny.
monika1983k przyznaję się, że mam 3 opakowania farby. Ale to dlatego, że zrobiłam zapas w Polsce wyjeżdżając do Irlandii i tak jakoś leżą sobie w szafce. Muszę się ich pozbyć;D
Tak wiem, że to błędne koło bo raz już zapuszczałam naturalne (wprawdzie wytrzymałam tylko 4 miesiące), ale głupia pofarbowałam. I tuż po zmyciu farby strasznie żałowałam a i włosy poleciały więc podjęłam próbę nr 2
Strasznie szybko minęło te 8 miesięcy. Jak naturalne zapuszczę do brody to zetnę farbowańce. Ale nie wiem kiedy to będzie;D Pewnie za rok dopiero.
Stary 2014-04-14, 17:01   #1563
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
u mnie jutro 2,5 miesiąca <duma> Odrost na 3,5 cm. Nie pokażę, bo przy moich kręconych prawie go nie widać chociaż jeśli będzie coś widać na foci to zrobię edit

1 i 2 zdjęcie na co dzień, bez naciągania (odrost dla otoczenia mało widoczny ;P)
Fajny odrościk

Cytat:
Napisane przez kassia9 Pokaż wiadomość
kaguya no jak tak czytam, że niektórym rosną po 3-4 cm miesięcznie to zazdroszczę i przez to wydaje mi się, że mój rezultat jest dosyć marny.
monika1983k przyznaję się, że mam 3 opakowania farby. Ale to dlatego, że zrobiłam zapas w Polsce wyjeżdżając do Irlandii i tak jakoś leżą sobie w szafce. Muszę się ich pozbyć;D
Tak wiem, że to błędne koło bo raz już zapuszczałam naturalne (wprawdzie wytrzymałam tylko 4 miesiące), ale głupia pofarbowałam. I tuż po zmyciu farby strasznie żałowałam a i włosy poleciały więc podjęłam próbę nr 2
Strasznie szybko minęło te 8 miesięcy. Jak naturalne zapuszczę do brody to zetnę farbowańce. Ale nie wiem kiedy to będzie;D Pewnie za rok dopiero.
U mnie 3.5 miesiąca, też mi czas szybko leci, jakoś nie mam ochoty ich farbować, bo już widać kawał odrostu (nie martw się, tez rosną mi 1cm/miesiąc, z wspomaganiem max 1,5 cm ) i jest taki zdrowy i lśniący
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:41   #1564
monika1983k
Rozeznanie

kassia9 wystaw te farby na tablice pardon, teraz OLX a za kasiore kup wspomagacze na porost lub odzywki etc.jesteś już 8 miesięcy bliżej celu, nie zmarnuj tego, bo ubije jak psa
ja sie mogę pochwalić takim oto byczym odrostem będę co miesiąc cykać fotki z przedziałkiem w jednym miejscu i czerwoną linią zaznaczać zdrowy odrościk użyłam dziś balsamu Pottersa z aloesem do zmycia oleju i szamponu UD z białą glinką i cytryną, włosy porządnie się oczyściły, aż skrzypiło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P1140093.jpg (46,0 KB, 43 załadowań)
Stary 2014-04-14, 19:04   #1565
Catacomb_Kitten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez procrastinator03 Pokaż wiadomość
masz przecudne gładkie włosy :O zazdroszcze !
a co do farbowańców wygladaja całkiem jak moje :O:O tez chcialabym poprawic ich wyglad, wlasnie buszuje bo blogu mysi kokardki tam zawsze znajde jakies przydatne i skuteczne rozwiazania juz nie moge patrzec na te pomaranczowo zolto rude farbowance;((
Ja to samo, też mam dość tej pomarańczowej żółci i ognistych refleksów Daj znać jak znajdziesz jakiś sposób by coś z tym zrobić ja już nie mam wizji po tym jak gencjana mi kompletnie nie przypasiła

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość

Superr odrościk! Tak trzymać
Stary 2014-04-14, 20:49   #1566
Sandrika
Zadomowienie

Dziewuszki właśnie odkryłam cudo nad cudy :P Weszłam dzisiaj do hurtowni fryzjerskiej w poszukiwaniu maski mocno regenerujacej, takiej typowej bomby proteinowej, no i babeczka po długich namowach i świetnych recenzjach wcisnela mi AMPUŁKI firmy By Fama.. Zapąłciłam a te 5 ampułeczek po 7ml 35zł, serce mnie bolało bo normalnie za tą cenę kupiłabym już jakaś porządną maskę.. no i taka zła że dałam się namówić, wracałam do domu, ile ja trułam mojemu TŻ że wydaje pieniądze na głupoty.. itd

Dojechałam do domu, olej na głowie, tradycyjnie po paru godzinach mycie, no i wziełam się za to, ampułki są szklane więc i z tym problem no bo jak dobrac się do tego by się nie skaleczyć, no ale jakoś poszło.. nałożyłam na włosy, i wedle tego co mi sprzedawczyni powiedziła, czepek foliowy i zeby włoski miały ciepełko.. Jakie było moje ździwienie przy spłukiwaniu włosów.. A jakie po wysuszeniu.. Ja nigdy suchajcie, NIGDY, nie miałąm tak boskich włosów.. mięciuteńkie sypkie no mega!! Efekt wow taki że nawet nie umiem sklecić porządnie posta :P
Jak dojde do konca opakowania to dopiero wlasciwie bd mogla powiedziec cos wiecej, ale nie spodziewałam się że pierwszy raz coś poradzi sobie z moimi kudłami meeeega! Miałyście?
Sandrika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:35   #1567
monika1983k
Rozeznanie

Sandrika jeszcze Radicala nie skończyłam, a Ty juz kusisz...moje dziecko rzyga po żółtkuwersalka,stół, podłoga, nawet na tableta poleciało, słyszałam o rożnych uczuleniach, ale żeby po żółtku tak rzygać... przez to wszystko znowu na łapu capu myłam włosy, maskę wtarłam w 5 sekund,włosy rozczesałam w 10,teraz już śpi biedactwo,patrzyłam sobie właśnie na takie jedno pasemko na czubku głowy-naturalne, akurat rozjaśniacz je ominął i ...o Boziu jakie ja mam ładne naturalne włosy
Stary 2014-04-15, 01:56   #1568
201604291140
Konto usunięte

w weekend miałam podcinane włosy, muszę się wreszcie spiąć by zrobić zdjęcie - również do aktualizacji. stwierdzam że będę zapuszczać włosy na prosto, wszystkie. najgorzej będzie z moją nieszczęsną grzywką i pazurkami przy twarzy, ponieważ w tym miejscu włosy mi rosną najwolniej.
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:57   #1569
Sandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika1983k Pokaż wiadomość
Sandrika jeszcze Radicala nie skończyłam, a Ty juz kusisz...moje dziecko rzyga po żółtkuwersalka,stół, podłoga, nawet na tableta poleciało, słyszałam o rożnych uczuleniach, ale żeby po żółtku tak rzygać... przez to wszystko znowu na łapu capu myłam włosy, maskę wtarłam w 5 sekund,włosy rozczesałam w 10,teraz już śpi biedactwo,patrzyłam sobie właśnie na takie jedno pasemko na czubku głowy-naturalne, akurat rozjaśniacz je ominął i ...o Boziu jakie ja mam ładne naturalne włosy
Wybaczcie musiałam podzielić się odkryciem, i jeśli będą za miesiąc bardziej zregenerowane to dopiero bedę kusić
No ja rozumiem Twoje dziecko, co prawda nie rzygam ale do jajek nie podchodze na krok.. ja mam AZS i po jajkach czy cytrusach najlepiej z domu bym nie wyszła bo mam uczulenie wszędzie gdzie tylko może być.. okropne czerwone placki na które nic nie działa, swędzące okropne, juz chyba wolałabym rzygać :P

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez animale Pokaż wiadomość
w weekend miałam podcinane włosy, muszę się wreszcie spiąć by zrobić zdjęcie - również do aktualizacji. stwierdzam że będę zapuszczać włosy na prosto, wszystkie. najgorzej będzie z moją nieszczęsną grzywką i pazurkami przy twarzy, ponieważ w tym miejscu włosy mi rosną najwolniej.
Jakbym słyszłą siebie! od 3 lat próbuje pozbyć się tych pieprz*nych pazurków za czasu cieniowania włosów i buntowniczego okresu z gimnazjum.. niestety.. włosy z tyłu miałam już proste no ale ten przód nadal.. a i tak zdecydowałam się teraz na wycieniowanie czyli znowu pazurki bo te włosy nie był dotykane nożyczkami naprawdę od 3 lat bo nie dałam nikomu i był bardzo zniszczone.. teraz jak wiem że są w lepszym stanie znowu będę sie ich pozbywać a przez nie całą fryzura źle mi się ukłąda i najchętniej ciągle bym prostowała.. Też tak masz? ja już szału dostaje.. ;/
Stary 2014-04-15, 08:30   #1570
monika1983k
Rozeznanie

Sandrika to za jakis czas napisaj recenzję na grupie lub KWC dobrze jest wiedzieć o takich cudach, jesli to faktycznie są cuda znalazłam takie ampułki na allegro, ale są tak drogie jak diabli 5 sztuk za 32 zł lub prawie stówa za 27 , nie wiem czy to te?są szklane z nazwą structural
ja mam jedynie uczulenie na następny dzien po goleniu nóg, no po prostu zadrapać się chce, najczęściej w nocy jak spie, doszło do tego, że czasami zakładam wysokie podkolanówki, żeby nie mieć dostępu do skóry już wszystkie golary wypróbowałam, żele,pianki, nawilżacze i dalej swędzi a wosku i depilatorów nie mogę używać, bo mam kruche naczynka chyba wprowadzam offtopa dziewczyny może to głupie pytanie, ale czemu poprzedni wątek był offtopowy, a ten nie jest ?
Stary 2014-04-15, 22:00   #1571
Sandrika
Zadomowienie

Cytat:
Sandrika to za jakis czas napisaj recenzję na grupie lub KWC dobrze jest wiedzieć o takich cudach, jesli to faktycznie są cuda znalazłam takie ampułki na allegro, ale są tak drogie jak diabli 5 sztuk za 32 zł lub prawie stówa za 27 , nie wiem czy to te?są szklane z nazwą structural
ja mam jedynie uczulenie na następny dzien po goleniu nóg, no po prostu zadrapać się chce, najczęściej w nocy jak spie, doszło do tego, że czasami zakładam wysokie podkolanówki, żeby nie mieć dostępu do skóry już wszystkie golary wypróbowałam, żele,pianki, nawilżacze i dalej swędzi a wosku i depilatorów nie mogę używać, bo mam kruche naczynka chyba wprowadzam offtopa dziewczyny może to głupie pytanie, ale czemu poprzedni wątek był offtopowy, a ten nie jest ?
Tak to te, drogie jak złoto -.- dlatego byłam tak potwornie zła.. bo raz już zainwestowałam 80 zł na Reviatluxe - maskę od fryzjerskiego Joico no i nie był to najlepszy wybór, wręcz bym powiedziała że bardzo żałuje.. ;/
No ale jak narazie extra, jedna ampułka na moje włosy do ramion widzę że starcza na dwa razy, więc z 5 użyć robi się 10.. a że takich produktów nie można za często używać więc pewnie na około 1,5 miesiąca mi wystarczy, (mam zamiar co 2-3 mycie uzywać).. także no jak się przeliczy wszystko to nie wychodzi tak źle, ale z drugiej strony możemy mieć za tę kwotę tj 35 zł/opak możemy kupić maskę i szampon czy odżwyke rosyjską czy jakiś porządny fryzjerski kosmetyk.. Ale daje mu szansę.. btw gdzies w recenzji w necie czytałam ze mozna w hurtowniach dostac ten produkt w pojedynczych ampulkach czyli ze nie tzreba calego opakowania kupowac..

ja miałam ten sam problem z bikini :P Jak tylko ogoliłam to koniec świata.. ;/ czerwone swędziało..;/ przemogłam się i dalej maszynką leciałam i po 1,5 roku się skóra przyzwyczaila i teraz swędzi jak za dużo zapuszcze :P

Edytowane przez Sandrika
Czas edycji: 2014-04-15 o 22:02
Stary 2014-04-16, 07:37   #1572
201604291140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sandrika Pokaż wiadomość
Jakbym słyszłą siebie! od 3 lat próbuje pozbyć się tych pieprz*nych pazurków za czasu cieniowania włosów i buntowniczego okresu z gimnazjum.. niestety.. włosy z tyłu miałam już proste no ale ten przód nadal.. a i tak zdecydowałam się teraz na wycieniowanie czyli znowu pazurki bo te włosy nie był dotykane nożyczkami naprawdę od 3 lat bo nie dałam nikomu i był bardzo zniszczone.. teraz jak wiem że są w lepszym stanie znowu będę sie ich pozbywać a przez nie całą fryzura źle mi się ukłąda i najchętniej ciągle bym prostowała.. Też tak masz? ja już szału dostaje.. ;/
prostowanie mnie nie kusi, bo encanto nadal mi się dzielnie trzyma ;p. mam nadzieję, że gdy te paskudy z przodu będą całe naturalne to wtedy będą też mocniejsze i uda się je wreszcie zapuścić. tylko pazurki mam rozdwojone. przedtem skruszyły się ponad wysokość ucha, takie były potarmoszone. ich stan się poprawił gdy zmieniłam fryzjerkę, która upierdliwie je docinała "bo będą silniejsze i urosną". nie urosły.
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:42   #1573
monika1983k
Rozeznanie

animale robiłaś encanto sama czy w salonie fryzjerskim?siostra coś przebąkiwała, że chce zrobić i chce jej doradzićjakbyś mogła napisać ile Cie to kosztowało i czy warto będę b. wdzieczna
Sandrika ale czy to sa ampułki typu zastosujesz i efekt do najbliższego mycia czy coś faktycznie regenerują?
Stary 2014-04-16, 08:06   #1574
Sandrika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez animale Pokaż wiadomość
prostowanie mnie nie kusi, bo encanto nadal mi się dzielnie trzyma ;p. mam nadzieję, że gdy te paskudy z przodu będą całe naturalne to wtedy będą też mocniejsze i uda się je wreszcie zapuścić. tylko pazurki mam rozdwojone. przedtem skruszyły się ponad wysokość ucha, takie były potarmoszone. ich stan się poprawił gdy zmieniłam fryzjerkę, która upierdliwie je docinała "bo będą silniejsze i urosną". nie urosły.
A no tak, zapomniałam, że Ty jesteś po encanto.. ile to już czasu minęło ? Jak Ci się to trzyma wszystko ? Ja marzę o długim bobie, krótsze z tyłu dłuższe z przodu, ale to będzie chyba trwało dłużej niż ogólnie zpauszczenie włosów.. później chciałam je wyrównać do jednej długości i zapuścić je do talii.. Szczerzę, to będzie trudniejsze niż powrót do naturalnego koloru :P

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
animale robiłaś encanto sama czy w salonie fryzjerskim?siostra coś przebąkiwała, że chce zrobić i chce jej doradzićjakbyś mogła napisać ile Cie to kosztowało i czy warto będę b. wdzieczna
Sandrika ale czy to sa ampułki typu zastosujesz i efekt do najbliższego mycia czy coś faktycznie regenerują?
ciężko stwierdzić, póki co mija drugi dzień od użycia tej ampułki i włosy są dalej miękkie, a wcześniej miewałam problem wysuszonych włosów po dwóch dniach, jakby cała wilgoć z włosów ulatywała Ale też zaczęłam namiętnie olejować włosy.. więc ciężko stwierdzić.. napisze za jakiś czas jak będzie jakiś konkret
Stary 2014-04-16, 18:06   #1575
omleecik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Catacomb_Kitten Pokaż wiadomość
Zdecydowanie zapuszczać naturalki Nie jest łatwo, ale warto, sama nadal jeszcze ciągle mam wahania, póki co jakoś się trzymam
A tu jedno zdjęcie z jakiegoś bloga, dziewczyna ma jasny odrost przy ciemnych włosach, a te włosy przepiękne

http://4.bp.blogspot.com/-W8BEAYFXEoo/UaTrY2oSeCI/AAAAAAAABnQ/bte0aX_7mNk/s1600/Dekoloryzacja+włosów+czar nych+czyli+moja+przygoda+ ze+ściąganiem+koloru4.jpg
Faktycznie ślicznie to wygląda
Widzę, że to wcale nie musi wyglądać źle.
Spróbuję, ale nie wiem, co z tego wyjdzie.

Cytat:
omleecik widzisz ja też mądrzejsza jestem dopiero teraz, też mam drugie podejście, ale ja zmarnowałam odrost po prawie 9 miesiącach.... często siedze na tablecie jak karmię małą i wtedy czytam watek grupy wsparcia, jak coś znajdę to Ci napisze i jak najbardziej zapuszczaj z nami naturalkimnie po Waxie trochę kolor henny sie wyprał, zauważyłam przypadkiem jak chciałam troszkę polepszyć ich kondycje, a po każdym zastosowaniu kolor był bledszy(po zwyczajnym myciu szamponem nic się nie zmieniało), mozesz spróbowac z tym Waxem cena jakos nie jest kosmiczna, a przy okazji włoski beda wzmocnione, ja bym narazie nic oprócz płukanek i masek z włosami nie robila,jak takie ciapki się porobiły to moze i reszta zblednie, Waxa trzymałam długo na głowie,około godziny, oczywiście do tego czepek i podgrzewanie troszkę suszarką, a potem ręcznik z kaloryfera
No jestem mądrzejsza, pytanie na jak długo.Może wax faktycznie coś pomoże, ja trzymałam tylko 30min max. Mam lekki mętlik, czy spróbować jakoś to zakryć farbą, czy zapuszczać w takim stanie, jak załączyłam.
Robię drugie podejście. Jak to się mówi ? Do 2 razy sztuka? Zobaczymy, co z tego wyjdzie i czy coś wyjdzie. Mam nadzieję że nie wymięknę tym razem,chociaż w sumie boje się tego trochę .
Już miałabym taki odrost, gdybym nie wymiękła za pierwszym razem

Cytat:
Omleecik - Zapuszczaj naturalne jeśli się w nich lepiej czułaś, moja dawna znajoma wracała kiedyś z czerni do naturalnego koloru włosów, a jej naturalny jest taki rudobrązowy ciemny blond więc przy czarnych włosach był moment że ten odrost naprawdę źle wyglądał, nie chcę Cie znięchęcać, po prostu scięła później większosć czarnego a efekt był ekstra czarne koncówki wyglądały za☠☠☠is**e Wróciła po nie calym roku w pełni do naturalnego koloru, teraz znowu farbuje ;P
Ponad 1,5 roku bez naturalnych włosów. To nie jest w sumie dużo, ale już nie pamiętam, jak to było, kiedy się miało naturalne włosy. Na zdjęciach, nie wyglądały źle, ale jak już mój odrost miał ponad 7cm, to stwierdziłam, że wyglądam bez wyrazu w takich i stąd pojawił się pomysł z henną.

Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Byleby nie było tragicznie

Eh, kobiety.^^ Też jednego dnia zastanawiałam się, czy jakby udało mi się włosy naturalne zapuścić, czy później znowu bym nie zafarbowała

Myślicie, że włosy zostawić z takimi ciapkami, czy spróbować najpierw z farbą, a potem zapuszczać?

Z tym, że ciężko będzie zafarbować to, poprzednia farba po hennie wypłukała się cała w tydzień..

Cytat:
Napisane przez Sandrika
A no tak, zapomniałam, że Ty jesteś po encanto.. ile to już czasu minęło ? Jak Ci się to trzyma wszystko ? Ja marzę o długim bobie, krótsze z tyłu dłuższe z przodu, ale to będzie chyba trwało dłużej niż ogólnie zpauszczenie włosów.. później chciałam je wyrównać do jednej długości i zapuścić je do talii.. Szczerzę, to będzie trudniejsze niż powrót do naturalnego koloru :P
No na pewno Ci to dużo czasu zajmie Ja teraz sobie wymyśliłam,że zejdę z cieniowania i już wracam pół roku,a zostało jeszcze jakieś 5cm do zrównania. Póki co nie obcinam, bo będę czuła się łyso.
omleecik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:08   #1576
blondyneczka2929
Przyczajenie

chce wrócić do naturalnego koloru ;)

Pomocy !! mam problem otóż chciała bym wrócić do naturalnego koloru , próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodziły mi dużo jaśniejsze od odrostów, nie ich cały czas malować bo już są zniszczone , załączam zdjęcie , pomóżcie jaką farbę mogę kupić aby uzyskać efekt zbliżony do odrostów ?? ?? ??
blondyneczka2929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:15   #1577
milkyjelly
Przyczajenie

Dziewczyny, mam problem
Chciałabym wrócić do naturalnego koloru, mam już dość katowania moich loków amoniakiem i rozjaśniaczami. Z czekoladowego brązu w czerń, potem przez rudy do blondu. A teraz... czerwień. Nie wiem co mi z tym ostatnim do głowy strzeliło, ale nie o tym teraz. Wszystko byłoby ok, włosy są już tak wytrawione (?) że każdy kolor schodzi momentalnie ale... Jak nazwać mój naturalny kolor? Patrze po starych zdjęciach i naprawdę, nie mam pojęcia, bo to było dobre 6 lat temu. I nie mam także siły na czekanie aż włosy odrosną, chciałabym pomalować je raz a porządnie, na jakiś zbliżony kolor. Macie pomysły czym? Załączam zdjęcia z naturalnego okresu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg iwko.jpg (19,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg iwko2.jpg (50,9 KB, 24 załadowań)
milkyjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:34   #1578
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milkyjelly Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem
Chciałabym wrócić do naturalnego koloru, mam już dość katowania moich loków amoniakiem i rozjaśniaczami. Z czekoladowego brązu w czerń, potem przez rudy do blondu. A teraz... czerwień. Nie wiem co mi z tym ostatnim do głowy strzeliło, ale nie o tym teraz. Wszystko byłoby ok, włosy są już tak wytrawione (?) że każdy kolor schodzi momentalnie ale... Jak nazwać mój naturalny kolor? Patrze po starych zdjęciach i naprawdę, nie mam pojęcia, bo to było dobre 6 lat temu. I nie mam także siły na czekanie aż włosy odrosną, chciałabym pomalować je raz a porządnie, na jakiś zbliżony kolor. Macie pomysły czym? Załączam zdjęcia z naturalnego okresu.
Piękny kolor! moje marzenien

Dla mnie to taki średni blond złoty na poziome 8 ale niech wypowie się ktoś fachowym okiem
Stary 2014-04-16, 21:49   #1579
201605161428
Konto usunięte

Dot.: chce wrócić do naturalnego koloru ;)

Cytat:
Napisane przez blondyneczka2929 Pokaż wiadomość
Pomocy !! mam problem otóż chciała bym wrócić do naturalnego koloru , próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodziły mi dużo jaśniejsze od odrostów, nie ich cały czas malować bo już są zniszczone , załączam zdjęcie , pomóżcie jaką farbę mogę kupić aby uzyskać efekt zbliżony do odrostów ?? ?? ??
Dodaj zdjęcie. Odrost zawsze wydaje się ciemniejszy na tle farby, jeśli nie kładziesz czerni na blond :P Odpuść im farbami i tak nie uzyskasz koloru naturalnego, to byłoby zbyt piękne :P
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:28   #1580
monika1983k
Rozeznanie

milkyjelly dla mnie to wyglada jak karmelowy blond, ale fachowcem nie jestem

omleecik w chwili zwątpienia loguj sie na grupę wsparcia może powieś sobie na lodówce lub tablicy korkowej swoje zdjęcie z naturalnymi włosami lub jakieś inne z włosową inspiracja, będzie Ci przypominać do czego dążysz, czas i tak upłynie, a potem nie będziesz juz musiała sie martwic o żadne farbowanie nie wiem jak z farbowaniem po hennie czy na pewno złapie ci jakas chemiczna na tym, poszperaj na blogu mysi tam chyba cos bylo o tym

dziewczyny znowu przyszalałam z zakupami, wczoraj kupiłam TŻ olej lniany , miał być pierwotnie tylko na jego cholesterol, ale tym tez się olejuje włos, wziełam od razu litrai na spróbowanie 200ml oleju kokosowego, z tym że Vatika kokosowa raczej nie służyła moim kręciołkom, wiec będzie na kanapki
Stary 2014-04-17, 09:26   #1581
Sandrika
Zadomowienie

Omleecik - właśnie ech kobiet Mi sie zmienia styl co 5 minut, a moje włosy niestety moim zdaniem dają mi wygląd pospolitej dziewuszki, nigdy nie chciałam atką być więc gdy tylko się tak czuje zaraz chcę wrócić do farbowania ;/
Szkoda że jak się włosy ufarbuje to odrostu nie rosną w tym samym kolorze ;P

Z henną trudna sprawa.. może powinnaś skonsultować z jakimś dobrym fryzjerem ? Pomyśl z drugiej strony że idzie lato, może jakoś słońce podziała na te włosy?

A co do pazurków to u mnie to samo, musiałabym dość krótko ściąć włosy by zobaczyć się w całych prostych.. zwłaszcza teraz jak moje włosy są dużo zdrowesze to mogę sobie pozwolić na zapuszczania i podcicnanie jedynie koncówek.. po prostu jak będą dłuższe to będę korygować ich wygląd, póki co niech sobie rosną w siłę

milkyjelly nie chcę Cie zasmucać ale farbą bardzo ciężko uzyskać jest kolor naprawdę bardzo mocno zbliżony do naturalego.. na mój gust Ty masz ciepłe tony i to jets jakiś średni/ciemny blond, w sumie bardziej jasny, jakiś złotawy, miodowy ?
jednak pamiętaj że będzie się wypłukiwał.. Mi na rozjaśnianych włosach przyjęło po którymś razie dopiero.. a wybierałam farby o ton, lub dwa ciemniejsze bo i tak sie mocno wypłukiwał.. wkońcu się przyjął ale rudział co przy popielatych odrostach słabo wyglądało.. teraz mam ombre i już mogę sobie spokojnie do swojego koorku wracać

monika1983k Olej lniany podobno jets na wszystko dobry, ja się nim lecze na Alergie, ale też podobno fajnie działa na przesuszone pratie skóry czy na włosy.. A kokosowy u mnie działał ale tylko w wersji "kuchennej" czyli zimnotłoczony ale nadajacy się do jedzenia.. wtedy moje włosy były baaardzo zadowolone A takie mieszanki typu Vatika czy dodatek kokosu w maskach powodował u mnie puch..
Stary 2014-04-17, 09:43   #1582
monika1983k
Rozeznanie

jak zaczęłam swoja przygode z olejowaniem kupiłam najpierw Vatike, oczywiście nie miałam pojęcia co to porowatośc włosów, że sa oleje jedno,wielonasycone, generalnie rzecz biorąc byłam w tym względzie zielona jak kiwi,teraz jestem troszke mniej zielona jak przyjdzie ten kokosowy olej to może raz spróbuje go położyć na włosy, byc może sie jednaka nada
Stary 2014-04-17, 10:12   #1583
milkyjelly
Przyczajenie

Kupiłam syossa 6-8 ciemny blond, tylko teraz pytanie jak zdjąć to okropne czerwone coś z włosów? ;( Czerwonowłose narzekają, że farba zmywa się rach ciach, a tu niespodzianka, u mnie trzyma się lepiej niż czerń ;/ No nic, będę próbować, żałuję, że nie oprzytomniałam 3 miesiące wcześniej Dam znać o efektach. Dzięki wielkie za pomoc!
Stary 2014-04-17, 10:14   #1584
asia10933
Rozeznanie

Polecam z Garniera do 28 myć, bardzo ładnie schodzą Ale czuję że jak odzyszkasz swój kolor to znowu zamarzą Ci się farbowane włosy

http://jzabawa11.blogspot.com/
asia10933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:22   #1585
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milkyjelly Pokaż wiadomość
Kupiłam syossa 6-8 ciemny blond, tylko teraz pytanie jak zdjąć to okropne czerwone coś z włosów? ;( Czerwonowłose narzekają, że farba zmywa się rach ciach, a tu niespodzianka, u mnie trzyma się lepiej niż czerń ;/ No nic, będę próbować, żałuję, że nie oprzytomniałam 3 miesiące wcześniej Dam znać o efektach. Dzięki wielkie za pomoc!
Cześć a masz teraz czerwień? to bym radziła naturę kupić, z tego, co pamiętam, to ma zielony barwnik, który zneutralizuje czerwień. Oczywiście, najlepiej by było dać jakiś mix ton, ale na początek będzie dobre i to. A ten Syoss to chyba własnie natura, muszę sprawdzić. Czerwień na pewno będzie przebijać
Stary 2014-04-17, 10:31   #1586
Sandrika
Zadomowienie

No czerwień i rudość to takie kolorki których jak już chcemy się pozbyć to zawsze się wybijają, ja z rudością po ciemnym wypłukanym blondzie pozbywałam się długo..
Ale tak jak kaguya mówi dobrze by było naturą zrobić.. ale ja znowu nie znam sie na farbach sklepowych i nawet nie wiem czy taka tam jest ?

A generlanie powiedzcie mi, olejowanie włosów daje wam zauważalne efekty?
Stary 2014-04-17, 10:51   #1587
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
No czerwień i rudość to takie kolorki których jak już chcemy się pozbyć to zawsze się wybijają, ja z rudością po ciemnym wypłukanym blondzie pozbywałam się długo..
Ale tak jak kaguya mówi dobrze by było naturą zrobić.. ale ja znowu nie znam sie na farbach sklepowych i nawet nie wiem czy taka tam jest ?

A generlanie powiedzcie mi, olejowanie włosów daje wam zauważalne efekty?
Natura to wszystkie 7, 8, 9, bez cyferek po przecinku, ale najlepsze są natury z zerem po kropce, np. 8.0

co do olejowania, to tak, daje efekty, choć robię to nieregularnie.
Stary 2014-04-17, 11:06   #1588
blondyneczka2929
Przyczajenie

wiem że nie uzyskam naturalnego ale chciałabym jakiś zbliżony do swojego , gdyż włosy mam strasznie zniszczone przez to co miesięczne malowanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-16-1758.jpg (107,1 KB, 41 załadowań)
blondyneczka2929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 11:28   #1589
milkyjelly
Przyczajenie

Może Garnier Color Naturals 8? Gdzieś wyczytałam że daje właśnie tą zieleń. Położyłam syossa na 1 pasemko, niby chwyciło i widać różnicę, ale czerwień nadal jest.
Stary 2014-04-17, 12:52   #1590
Malinkaa
Raczkowanie

Witam! Obiecałam zdjęcia po 10 miesiącach niefarbowania... Przyrost pomimo wcierania wody brzozowej jest słaby bo około 1,3cm . No i denerwuje mnie różnica pomiędzy odcieniami, bo naturalny mam bardzo chłodny... Ale ocencie, czy wygląda to aż tak źle? Bo włosów nie chcę skracać,więc trochę zapuszczania mnie czeka...

Edit: wiem, że zdjęcia słabe, sama robiłam telefonem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wu2.jpg (60,3 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wu.jpg (23,1 KB, 53 załadowań)
Malinkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości