|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI
u mnie jutro 2,5 miesiąca
<duma> Odrost na 3,5 cm. Nie pokażę, bo przy moich kręconych prawie go nie widać chociaż jeśli będzie coś widać na foci to zrobię edit![]() 1 i 2 zdjęcie na co dzień, bez naciągania (odrost dla otoczenia mało widoczny ;P)
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-14 o 16:21 |
|
|
|
#1562 |
|
Raczkowanie
|
kaguya no jak tak czytam, że niektórym rosną po 3-4 cm miesięcznie to zazdroszczę i przez to wydaje mi się, że mój rezultat jest dosyć marny.
monika1983k przyznaję się, że mam 3 opakowania farby. Ale to dlatego, że zrobiłam zapas w Polsce wyjeżdżając do Irlandii i tak jakoś leżą sobie w szafce. Muszę się ich pozbyć;D Tak wiem, że to błędne koło bo raz już zapuszczałam naturalne (wprawdzie wytrzymałam tylko 4 miesiące), ale głupia pofarbowałam. I tuż po zmyciu farby strasznie żałowałam a i włosy poleciały więc podjęłam próbę nr 2 ![]() Strasznie szybko minęło te 8 miesięcy. Jak naturalne zapuszczę do brody to zetnę farbowańce. Ale nie wiem kiedy to będzie;D Pewnie za rok dopiero.
|
#1563 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i jest taki zdrowy i lśniący |
||
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
kassia9 wystaw te farby na tablice pardon, teraz OLX
a za kasiore kup wspomagacze na porost lub odzywki etc. jesteś już 8 miesięcy bliżej celu, nie zmarnuj tego, bo ubije jak psa![]() ja sie mogę pochwalić takim oto byczym odrostem użyłam dziś balsamu Pottersa z aloesem do zmycia oleju i szamponu UD z białą glinką i cytryną, włosy porządnie się oczyściły, aż skrzypiło
|
#1565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już nie mam wizji po tym jak gencjana mi kompletnie nie przypasiła ![]() Cytat:
Tak trzymać
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Dziewuszki właśnie odkryłam cudo nad cudy :P Weszłam dzisiaj do hurtowni fryzjerskiej w poszukiwaniu maski mocno regenerujacej, takiej typowej bomby proteinowej, no i babeczka po długich namowach i świetnych recenzjach wcisnela mi AMPUŁKI firmy By Fama.. Zapąłciłam a te 5 ampułeczek po 7ml 35zł, serce mnie bolało bo normalnie za tą cenę kupiłabym już jakaś porządną maskę.. no i taka zła że dałam się namówić, wracałam do domu, ile ja trułam mojemu TŻ że wydaje pieniądze na głupoty.. itd
![]() Dojechałam do domu, olej na głowie, tradycyjnie po paru godzinach mycie, no i wziełam się za to, ampułki są szklane więc i z tym problem no bo jak dobrac się do tego by się nie skaleczyć, no ale jakoś poszło.. nałożyłam na włosy, i wedle tego co mi sprzedawczyni powiedziła, czepek foliowy i zeby włoski miały ciepełko.. Jakie było moje ździwienie przy spłukiwaniu włosów.. A jakie po wysuszeniu.. Ja nigdy suchajcie, NIGDY, nie miałąm tak boskich włosów.. mięciuteńkie sypkie no mega!! Efekt wow taki że nawet nie umiem sklecić porządnie posta :P Jak dojde do konca opakowania to dopiero wlasciwie bd mogla powiedziec cos wiecej, ale nie spodziewałam się że pierwszy raz coś poradzi sobie z moimi kudłami meeeega! Miałyście?
|
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Sandrika jeszcze Radicala nie skończyłam, a Ty juz kusisz...
wersalka,stół, podłoga, nawet na tableta poleciało, słyszałam o rożnych uczuleniach, ale żeby po żółtku tak rzygać... przez to wszystko znowu na łapu capu myłam włosy, maskę wtarłam w 5 sekund,włosy rozczesałam w 10,teraz już śpi biedactwo,patrzyłam sobie właśnie na takie jedno pasemko na czubku głowy-naturalne, akurat rozjaśniacz je ominął i ...o Boziu jakie ja mam ładne naturalne włosy
|
#1568 |
|
Konto usunięte
|
w weekend miałam podcinane włosy, muszę się wreszcie spiąć by zrobić zdjęcie - również do aktualizacji. stwierdzam że będę zapuszczać włosy na prosto, wszystkie. najgorzej będzie z moją nieszczęsną grzywką i pazurkami przy twarzy, ponieważ w tym miejscu włosy mi rosną najwolniej.
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja rozumiem Twoje dziecko, co prawda nie rzygam ale do jajek nie podchodze na krok.. ja mam AZS i po jajkach czy cytrusach najlepiej z domu bym nie wyszła bo mam uczulenie wszędzie gdzie tylko może być.. okropne czerwone placki na które nic nie działa, swędzące okropne, juz chyba wolałabym rzygać :P ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
a przez nie całą fryzura źle mi się ukłąda i najchętniej ciągle bym prostowała.. Też tak masz? ja już szału dostaje.. ;/
|
||
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Sandrika to za jakis czas napisaj recenzję na grupie lub KWC
dobrze jest wiedzieć o takich cudach, jesli to faktycznie są cuda ja mam jedynie uczulenie na następny dzien po goleniu nóg, no po prostu zadrapać się chce, najczęściej w nocy jak spie, doszło do tego, że czasami zakładam wysokie podkolanówki, żeby nie mieć dostępu do skóry już wszystkie golary wypróbowałam, żele,pianki, nawilżacze i dalej swędzi
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale jak narazie extra, jedna ampułka na moje włosy do ramion widzę że starcza na dwa razy, więc z 5 użyć robi się 10.. a że takich produktów nie można za często używać więc pewnie na około 1,5 miesiąca mi wystarczy, (mam zamiar co 2-3 mycie uzywać).. także no jak się przeliczy wszystko to nie wychodzi tak źle, ale z drugiej strony możemy mieć za tę kwotę tj 35 zł/opak możemy kupić maskę i szampon czy odżwyke rosyjską czy jakiś porządny fryzjerski kosmetyk.. Ale daje mu szansę.. btw gdzies w recenzji w necie czytałam ze mozna w hurtowniach dostac ten produkt w pojedynczych ampulkach czyli ze nie tzreba calego opakowania kupowac.. ![]() ja miałam ten sam problem z bikini :P Jak tylko ogoliłam to koniec świata.. ;/ czerwone swędziało..;/ przemogłam się i dalej maszynką leciałam i po 1,5 roku się skóra przyzwyczaila i teraz swędzi jak za dużo zapuszcze :P Edytowane przez Sandrika Czas edycji: 2014-04-15 o 22:02 |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
animale robiłaś encanto sama czy w salonie fryzjerskim?siostra coś przebąkiwała, że chce zrobić i chce jej doradzić
jakbyś mogła napisać ile Cie to kosztowało i czy warto będę b. wdzieczna![]() Sandrika ale czy to sa ampułki typu zastosujesz i efekt do najbliższego mycia czy coś faktycznie regenerują?
|
#1574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Ci się to trzyma wszystko ? Ja marzę o długim bobie, krótsze z tyłu dłuższe z przodu, ale to będzie chyba trwało dłużej niż ogólnie zpauszczenie włosów.. później chciałam je wyrównać do jednej długości i zapuścić je do talii.. Szczerzę, to będzie trudniejsze niż powrót do naturalnego koloru :P---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
Ale też zaczęłam namiętnie olejować włosy.. więc ciężko stwierdzić.. napisze za jakiś czas jak będzie jakiś konkret
|
||
|
|
|
#1575 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że to wcale nie musi wyglądać źle. ![]() Spróbuję, ale nie wiem, co z tego wyjdzie. Cytat:
Robię drugie podejście. Jak to się mówi ? Do 2 razy sztuka? Zobaczymy, co z tego wyjdzie i czy coś wyjdzie. Mam nadzieję że nie wymięknę tym razem,chociaż w sumie boje się tego trochę . Już miałabym taki odrost, gdybym nie wymiękła za pierwszym razem Cytat:
Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Byleby nie było tragicznie ![]() Eh, kobiety.^^ Też jednego dnia zastanawiałam się, czy jakby udało mi się włosy naturalne zapuścić, czy później znowu bym nie zafarbowała ![]() Myślicie, że włosy zostawić z takimi ciapkami, czy spróbować najpierw z farbą, a potem zapuszczać? ![]() Z tym, że ciężko będzie zafarbować to, poprzednia farba po hennie wypłukała się cała w tydzień.. Cytat:
Ja teraz sobie wymyśliłam,że zejdę z cieniowania i już wracam pół roku,a zostało jeszcze jakieś 5cm do zrównania. Póki co nie obcinam, bo będę czuła się łyso.
|
||||
|
|
|
#1576 |
|
Przyczajenie
|
chce wrócić do naturalnego koloru ;)
Pomocy !! mam problem otóż chciała bym wrócić do naturalnego koloru , próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodziły mi dużo jaśniejsze od odrostów, nie ich cały czas malować bo już są zniszczone , załączam zdjęcie , pomóżcie jaką farbę mogę kupić aby uzyskać efekt zbliżony do odrostów ?? ?? ??
|
|
|
|
#1577 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam problem
![]() Chciałabym wrócić do naturalnego koloru, mam już dość katowania moich loków amoniakiem i rozjaśniaczami. Z czekoladowego brązu w czerń, potem przez rudy do blondu. A teraz... czerwień. Nie wiem co mi z tym ostatnim do głowy strzeliło, ale nie o tym teraz. Wszystko byłoby ok, włosy są już tak wytrawione (?) że każdy kolor schodzi momentalnie ale... Jak nazwać mój naturalny kolor? Patrze po starych zdjęciach i naprawdę, nie mam pojęcia, bo to było dobre 6 lat temu. I nie mam także siły na czekanie aż włosy odrosną, chciałabym pomalować je raz a porządnie, na jakiś zbliżony kolor. Macie pomysły czym? Załączam zdjęcia z naturalnego okresu. |
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to taki średni blond złoty na poziome 8 ale niech wypowie się ktoś fachowym okiem
|
|
#1579 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: chce wrócić do naturalnego koloru ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
milkyjelly dla mnie to wyglada jak karmelowy blond, ale fachowcem nie jestem
![]() omleecik w chwili zwątpienia loguj sie na grupę wsparcia może powieś sobie na lodówce lub tablicy korkowej swoje zdjęcie z naturalnymi włosami lub jakieś inne z włosową inspiracja, będzie Ci przypominać do czego dążysz, czas i tak upłynie, a potem nie będziesz juz musiała sie martwic o żadne farbowanie nie wiem jak z farbowaniem po hennie czy na pewno złapie ci jakas chemiczna na tym, poszperaj na blogu mysi tam chyba cos bylo o tym![]() dziewczyny znowu przyszalałam z zakupami, wczoraj kupiłam TŻ olej lniany , miał być pierwotnie tylko na jego cholesterol, ale tym tez się olejuje włos, wziełam od razu litra
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
Omleecik - właśnie ech kobiet
Mi sie zmienia styl co 5 minut, a moje włosy niestety moim zdaniem dają mi wygląd pospolitej dziewuszki, nigdy nie chciałam atką być więc gdy tylko się tak czuje zaraz chcę wrócić do farbowania ;/Szkoda że jak się włosy ufarbuje to odrostu nie rosną w tym samym kolorze ;P Z henną trudna sprawa.. może powinnaś skonsultować z jakimś dobrym fryzjerem ? Pomyśl z drugiej strony że idzie lato, może jakoś słońce podziała na te włosy? A co do pazurków to u mnie to samo, musiałabym dość krótko ściąć włosy by zobaczyć się w całych prostych.. zwłaszcza teraz jak moje włosy są dużo zdrowesze to mogę sobie pozwolić na zapuszczania i podcicnanie jedynie koncówek.. po prostu jak będą dłuższe to będę korygować ich wygląd, póki co niech sobie rosną w siłę ![]() milkyjelly nie chcę Cie zasmucać ale farbą bardzo ciężko uzyskać jest kolor naprawdę bardzo mocno zbliżony do naturalego.. na mój gust Ty masz ciepłe tony i to jets jakiś średni/ciemny blond, w sumie bardziej jasny, jakiś złotawy, miodowy ? jednak pamiętaj że będzie się wypłukiwał.. Mi na rozjaśnianych włosach przyjęło po którymś razie dopiero.. a wybierałam farby o ton, lub dwa ciemniejsze bo i tak sie mocno wypłukiwał.. wkońcu się przyjął ale rudział co przy popielatych odrostach słabo wyglądało.. teraz mam ombre i już mogę sobie spokojnie do swojego koorku wracać ![]() monika1983k Olej lniany podobno jets na wszystko dobry, ja się nim lecze na Alergie, ale też podobno fajnie działa na przesuszone pratie skóry czy na włosy.. A kokosowy u mnie działał ale tylko w wersji "kuchennej" czyli zimnotłoczony ale nadajacy się do jedzenia.. wtedy moje włosy były baaardzo zadowolone A takie mieszanki typu Vatika czy dodatek kokosu w maskach powodował u mnie puch..
|
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
jak zaczęłam swoja przygode z olejowaniem kupiłam najpierw Vatike, oczywiście nie miałam pojęcia co to porowatośc włosów, że sa oleje jedno,wielonasycone, generalnie rzecz biorąc byłam w tym względzie zielona jak kiwi,teraz jestem troszke mniej zielona
jak przyjdzie ten kokosowy olej to może raz spróbuje go położyć na włosy, byc może sie jednaka nada
|
#1583 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam syossa 6-8 ciemny blond, tylko teraz pytanie jak zdjąć to okropne czerwone coś z włosów? ;( Czerwonowłose narzekają, że farba zmywa się rach ciach, a tu niespodzianka, u mnie trzyma się lepiej niż czerń ;/ No nic, będę próbować, żałuję, że nie oprzytomniałam 3 miesiące wcześniej
Dam znać o efektach. Dzięki wielkie za pomoc!
|
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Polecam z Garniera do 28 myć, bardzo ładnie schodzą
Ale czuję że jak odzyszkasz swój kolor to znowu zamarzą Ci się farbowane włosy
|
#1585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a masz teraz czerwień? to bym radziła naturę kupić, z tego, co pamiętam, to ma zielony barwnik, który zneutralizuje czerwień. Oczywiście, najlepiej by było dać jakiś mix ton, ale na początek będzie dobre i to. A ten Syoss to chyba własnie natura, muszę sprawdzić. Czerwień na pewno będzie przebijać |
|
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
No czerwień i rudość to takie kolorki których jak już chcemy się pozbyć to zawsze się wybijają, ja z rudością po ciemnym wypłukanym blondzie pozbywałam się długo..
Ale tak jak kaguya mówi dobrze by było naturą zrobić.. ale ja znowu nie znam sie na farbach sklepowych i nawet nie wiem czy taka tam jest ? A generlanie powiedzcie mi, olejowanie włosów daje wam zauważalne efekty? |
|
|
|
#1587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do olejowania, to tak, daje efekty, choć robię to nieregularnie. |
|
|
|
|
#1588 |
|
Przyczajenie
|
wiem że nie uzyskam naturalnego ale chciałabym jakiś zbliżony do swojego , gdyż włosy mam strasznie zniszczone przez to co miesięczne malowanie
|
|
|
|
#1589 |
|
Przyczajenie
|
Może Garnier Color Naturals 8? Gdzieś wyczytałam że daje właśnie tą zieleń. Położyłam syossa na 1 pasemko, niby chwyciło i widać różnicę, ale czerwień nadal jest.
|
|
|
|
#1590 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Obiecałam zdjęcia po 10 miesiącach niefarbowania... Przyrost pomimo wcierania wody brzozowej jest słaby bo około 1,3cm
. No i denerwuje mnie różnica pomiędzy odcieniami, bo naturalny mam bardzo chłodny... Ale ocencie, czy wygląda to aż tak źle? Bo włosów nie chcę skracać,więc trochę zapuszczania mnie czeka...Edit: wiem, że zdjęcia słabe, sama robiłam telefonem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

<duma>
Odrost na 3,5 cm. Nie pokażę, bo przy moich kręconych prawie go nie widać

jesteś już 8 miesięcy bliżej celu, nie zmarnuj tego, bo ubije jak psa
wersalka,stół, podłoga, nawet na tableta poleciało, słyszałam o rożnych uczuleniach, ale żeby po żółtku tak rzygać...
przez to wszystko znowu na łapu capu myłam włosy, maskę wtarłam w 5 sekund,włosy rozczesałam w 10,teraz już śpi biedactwo,patrzyłam sobie właśnie na takie jedno pasemko na czubku głowy-naturalne, akurat rozjaśniacz je ominął i ...o Boziu jakie ja mam ładne naturalne włosy

więc przy czarnych włosach był moment że ten odrost naprawdę źle wyglądał, nie chcę Cie znięchęcać, po prostu scięła później większosć czarnego a efekt był ekstra czarne koncówki wyglądały za☠☠☠is**e