|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Jul, super, że już.jesteście w domu i święta spedzicie juz z maluszkiem u boku
![]() ![]() Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
#2372 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Teraz z kolei dostaję zawału jak widzę, że Manieczka dodała post
![]() ![]() ![]()
#2373 |
Zakorzenienie
|
Juli super, że już w domku jesteście
![]() God gratulacje ![]() Carmena!!!! trzymam mocno kciuki ![]() ![]() ![]() A ja się witam w 27 tc ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2014-04-16 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie psy obudzily przed 8 ale jeszcze lezalam ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Matko jak to? Myslalam, ze spadne z kanapy jak to przeczytałam :O teraz bede z nerwow chyba paznokcie obgryzac... a jeszcze musze na 11 jechac na uczelnie dobrze, ze mam neta w telefonie, bede siedzieć chyba caly czas... Carmena kochana nasza trzymaj sie ![]() ![]() Aby wszystko bylo dobrze z wami ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
Jeny, jakie mam nerwy teraz. Idę pomyc naczynia, muszę się czymś zająć, bo nie dam rady
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
#2376 |
Zadomowienie
|
Aby się odprężyć wrzucę swój dzisiejszy brzuch
![]() uploadfromtaptalk1397634141950.jpg Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja pomyłam okna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2378 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty to tez tak nie szalej ze sprzataniem ![]() A ja jade na uczelnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Nie można was na jeden dzień samych zostawić
![]() Carmenka trzymam kciuki ![]() ![]() Juli za powrót do domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to ja się wczoraj wzięłam za sprzątanie, bo w domu już był taki syf, że szkoda gadać i malutkiej niestety nadal nie odpowiada ani odkurzanie, ani mycie podłóg ![]() ![]() wik_and_ola kawał ładnego brzuszka ![]()
![]() |
#2381 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jul no to czekamy na relację ![]() Ja też się właśnie wzięłam za ścieranie kurzy ale ogarnęłam 2 pokoje i już mi się nie chce. Dokończę jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Zakorzenienie
|
Wik and ola baaardzo zgrabny, super
![]() ![]() Manieczka brawo za umycie okien, ale następnym razem będą baty ![]()
#2384 |
Zakorzenienie
|
Kochane, ale ja nie mam nie wiadomo ile okien
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2385 | |||||
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jull czekamy na relacje. Carmena rodzi... ojoj co tak szybko... masakra... ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- jagodzia no właśnie dupka była wypięta cały czas i nie było widać nic co by zwisało... no ale lekarz też nie chciał na 100% powiedzieć, dopiero na połówkowym będziemy wiedzieć na mur beton ![]()
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Mnie to Carmena zestresowała, że hoho
![]() ![]() ![]()
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2389 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
#2390 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To nic już dzisiaj nie rób. A z tymi oknami to prawda, ja przed świętami Bożego Narodzenia tez jeszcze mylam okna ![]() Cytat:
![]() |
#2391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tam mam zamiar: A. donosić do czerwca B. urodzić sn Koniec kropka ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
![]() Julie witaj ![]() ![]() ![]() Cytat:
Z tego co wiem to właśnie nie można okien myć w niedonoszonej ciąży, żeby nie wywołać skurczy a co za tym idzie porodu ![]() Moja mama że tak powiem się ze mną nie cyka a okien mi nie pozwoliła umyć, wpadła do mnie ze szmatą i mam czyste ![]() Kurde właśnie doczytałam, że Carmena rodzi ![]() I znowu się upewniłam w tym, że dobrze, że szykuję wszystko wcześniej bo tutaj same wcześniejsze porody widzę ![]() Ogólnie od wczoraj mam stresa bo mała coś się nie rusza ![]() Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-04-16 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam pogratulować God córeczki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Ja nie napinałam ciała, bo robiłam to na jednym poziomie, tam gdzie musiałabym się wysilać wchodziłam wyżej i było ok
![]() ![]() Kurde! Oglądałam zaległe seriale i wyłączyli prąd ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- zuken moja dziś też spokojniejsza niż wczoraj, może taki dzień ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie, może inaczej się ułożyła i ruchy nie są aż tak odczuwalne? Połóż się plackiem przed telewizorem z czymś słodkim i obserwuj brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2399 |
Zakorzenienie
|
Dobra, mam chwilę wolnego czasu więc zdam relację. Masakra - od powrotu ze szpitala nie mogę się ogarnąć. W sumie nie powinnam nic robić - minęło 5 dni od operacji a ja robię dosłownie wszystko z tym, że dziś odczuwam tego skutki. Niemiłosiernie mnie ciągną szwy i ogólnie jestem padnięta. A więc już nic dziś nie robię a pranie nastawi mąż
![]() Ale do rzeczy. No więc jak pojechałam do szpitala to przyjęli mnie na Izbie Przyjęć, wypełniłam dokumenty, jakieś ankiety i inne papiery. Kazano się przebrać i przejść na porodówkę. Dlatego tam, że już blisko terminu. Na skierowaniu było napisane 39 tygodni ciąży, więc woleli już mnie tam skierować. No więc znalazłam się w 'mojej' zarezerwowanej sali jednoosobowej :P - super warunki tylko łóżko bardzo niewygodne ![]() Ogólnie poprowadził ze mną wywiad i stwierdził, że skoro są opuchnięcia i obrzęki kończyn, to, że mam nieregularne ciśnienie (zazwyczaj wysokie) no i lekkie krwawienie (tzn. wystąpiło po badaniu) nie ma sensu czekać bo może się odkleić łożysko. No więc... powiedział "za półtorej godziny będzie cesarka". Przyjęłam spokojnie tą wiadomość, bo same wiecie, że nawet miałam w zamiarze tak rodzić i ta myśl pojawiła się już w mojej głowie dawno temu. Wcale się nie stresowałam. Nawet nie musiałam korzystać z toalety ![]() Podano mi niebieski strój, taki, że cyce miałam na wierzchu prawie a i przeźroczysta była więc poślady też było widać, ale co tam... ![]() Przyszły w końcu po mnie położne i kazali udać się na salę porodową w celu przygotowania mnie do operacji. Położyłam się na łóżku i wkuli mi się wenflonem... podali dwie duże strzykawy antybiotyku po którym na dosłownie 10 sekund mnie zmuliło i miałam odruch wymiotny, ale na szczęście opanowałam ![]() potem to już leżałam z 20 minut i gapiłam się w sufit oczekując lekarza i gotowego zespołu operacyjnego. Doczekałam się i przyszedł po mnie lekarz. Zawieźli mnie na blok operacyny. Wszystko tak szybko trwało. Czułam się jak w innym wymiarze. Masakra. Lekarz anesteziolog kazał usiąść i przechyli do przodu barki i zgiąć głowę, wyjaśniła, co zaraz poczuję, że bęedzie wkucie i od razu zrobi się ciepło w nogach. Tak też się stało. Po podaniu znieczulenia położono mnie i w moment przestałam czuć ciało poniżej piersi aż do stóp. O 16:40 użyto skalpela a o 16:42 wyciągnęli już mojego syna z brzuszka. Czułam rwanie, jakby mi ktoś chciał rozerwać brzuch, nie było to przyjemne, ale dałam radę. Widziałam Herberta przez sekundę - pokazano mi go opuszczając przede mną zawieszony wcześniej materiał, żebym nie podglądała rozcinania ![]() Zabrali go na inną salę, ale słyszałam cały czas jego płacz. Następnie przez 30 minut mnie zszywano. Na salę trafiłam z powrotem o 17:15 jakoś. Mój mąż i teściowa czekali już na noworodkowym, aby go ujrzeć, bo akurat udało im się przyjechać zaraz po porodzie. Przywieźli mi go po jakichś 20 minutach i przystawili do piersi, mały leżał mi tak z półtorej godziny. No więc ja leżałam potem bezwładna przez 5 godzin. Nie czułam nic :d A potem w nocy również na płasko cały czas. Małego na noc musiałam oddać położnym na oddział noworotkowy, zeby się nim zajęły z jasnych przyczyn. Cały czas mierzono mi ciśnienie bo miałam dosyć wysokie ( 180/100) , (170/90) itp. Podawali mi kroplówki i potem przeciwbólowe, gdy zaczęłam czuć już nogi. Najbardziej z tego wszystkiego to chiało mi się pić. Okropnie, czułam się jak bez wody na pustyni. Ale gdy zaczęłam czuć już stopy podano mi wodę - wypiłam przez noc całą butlę ![]() Rano o 6:00 położna przyszła mi pomóc się wykąpać. Rozebrała mnie i pomogła wstać. Weszłam pod prysznic. Umyłam się sama. Wytarłam też, ona tylko przetarła mi stopy. Założyłam czystą koszulkę i poczułam się znakomicie. Położono mnie znów i przywieźli małego. Dostawili do piersi, ale nie chciał jeść. Już w ten dzień cały czas mały był przy mnie. Położne doglądały i pomagały przewijać. Następnego dnia już normalnie się czułam, wstawałam, chodziłam, także było wszystko w porządku. Mały spadł na wadze i pediatra mnie nastraszyła, że jak się nie przyłożę do karmienia to będzie zmuszona podłączyć małemu kroplówkę. Wiecie jak mnie to przestraszyło? Aż się poryczałam jak wyszła. Nie mogłam sobie poradzić z dostawianiem małego. On ciągle spał a jak zassał pierś to zaraz ją puszczał. Miałam strasznie nerwy zszargane. Dokarmiano go i podawano glukoze po której mój synek zawsze się zanosił i wszystko zwracał. Biedactwo moje się namęczyło. No ale... następnego dnia nie spadł już z wagi a kolejny dzień później miał już 2880 ![]() ![]() mimo wszystko, pisałam wam, miałam delikatną deprechę i ciągle mi się płakać chciało, bo mały nadal nie chciał cycka. Czułam frustrację, że nie potrafię nawet nakarmić mojego dziecka. Odciągałam pokarm i dawałam mu taki, plus sztuczny. Nie było wyjśćia. Z małym jest wszystko dobrze. Wyszło tylko, że ma coś nie tak z jednym bioderkiem, ale mamy go kłaść kilka razy dziennie na chwilę w pozycji 'żabki' na brzuszku. Z nereczkami też coś tam niegroźnego wyszło, więc za miesiąc muszą robić usg. Wczoraj nas wypisano. Przyjechaliśmy do domu i nie mogłam jakoś w to wszystko uwierzyć. Z moją teściową stwierdziłyśmy, że spróbujemy dostawić go do piersi i ... zaskoczył, w końcu. Wczoraj też była pierwsza kąpiel. A po kąpieli długie ssanie cyca. W nocy karmiłam z 4 razy dzisiaj rano już 3 razy. Mały ładnie chwyta pierś i jestem mega szczęśliwa. Wczoraj po powrocie do domu mój mąż kupił laktator bo pewna byłam, że będę musiała odsączać mleko, ale mały zrobił mi taką niespodziankę że aż miło ![]() Uwielbiam go - jest taki malusi, piękny, cudowny i w ogóle ah... ![]() Co ja tu miałam jeszcze napisać... ![]() Jestem padnięta i każdą wolną chwilę teraz mam zamiar przeznaczyć na sen. Ogólnie przez 4 doby w szpitalu nie spałam prawie w ogóle. Ciąglena czujce i czuję, że tak będzie jeszcze kilka miesięcy ![]() W następnym poście wkleję fotę, ale proszę nie cytować bo muszę ją potem usunąć. Dziś tż jedzie zarejestrować małego w USC i w Przychodni ![]() Jeny, ale się spociłam pisząc teo posta a wam dałam niezłą lekturę na południe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Juli przeczytałam jednym tchem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.