Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 12:17   #511
beatusia10
Wtajemniczenie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze Julka, ale kojarzy mi się tylko z Królem Julianem a on za bystry nie jest
Kuzynka meza dala tak synkowi na imie. I nawet zdjecie na fejsie podpisala "krol Julian i krolowa Wiktoria" (bo ma jeszcze corke).. w rodzinie aprobaty to imie nie ma i kazdy sie troche smieje po cichu, no ale to nie rodzinie ma sie podobac..
Stary 2014-04-16, 12:21   #512
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ja tam lubię, jak na mnie mówią joanno i wiele osób spoza rodziny tak do mnie mówi. a sama często myslę, i nie wykluczam, ze po porodzie tak będę mówić do syna, o moim małym jako "Pan Piotr"

jak mnie czasem kopnie albo cos to leci "Panie Piotrze!"

justiwi haha no jednak sie przyznałaś. ja mam sąsiada kajtka. bedzie miał już ze 6 lat. jak dla mnie ok

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

a czy chwaliłam się juz nowym tygodniem?

36
Ja tam akurat nie narzekam, ale spotykałam się z komentarzami że lepiej mówić zdrobniale.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:22   #513
ilkas
BAN stały

Beatusia, ponoć od kwietnia miał być na ginekologi wcześniej był na pediatrii. Ojej..to dobrze, że dopiero od czerwca zamykają całkowicie. Już widze co się będzie działo we wszystkich szpitalach we wro...

Justiwi, hehe no wszystko na to wskazuje

Asia, gratuluję nowego tygodnia
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:25   #514
principessina
Zakorzenienie

Zadzwonilam do ginka, kazal brac magnez i odpoczywac, nie panikowa, ew. jesli sytuacja sie powtorzy pojechac jutro do szpitala hmm
w pon mialam wizyte i usg moze stad to krwawienie? ale bylo ono inne niz poprzednim razem, taki dlugi sluz z krwia, sorki za szczegoly z tego strachu spakowalam torbe, co prawda byle jak, pozniej wszystko ladnie dopakuje, bo myslalam ze bedziemy teraz z mezem na IP jechac! co za stres...

gosius gratuluje slicznej pociechy

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja po wizycie
wszystko w porządku, mała waży 1900g i rozwija się prawidłowo
miedniczki są w porządku
gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, czopuś może na raty odchodzić
na raty to wiem, ale ile tygodni przed porodem? bo u mnie to jeszcze wczesnie!

Cytat:

Stąd moje pytanie: co myślicie o imieniu Kajetan??
Kajtek lub Kajtuś brzmią całkiem sympatycznie. Proszę o szczere opinie, także krytyczne. Jest to chyba raczej mało popularne imię. Ja nie znam nikogo o tym imieniu.
Ja trochę wierzę w horoskopy itd i moje dziecię będzie zodiakalnym Bykiem i wyczytałam, że to dobre imię dla osób spod tego znaku. Imię nie definiuje charakteru/osobowości w 100% ale podobają mi się cechy mu przypisywane.
Dla zainteresowanych: http://imiona.artykul.com.pl/kajetan/

za wizyty
gratuluje siuraczka imie Kajetan b mi sie podoba, nasz synek bedzie nazywal sie Giulio czyli Juliusz (jak cesarz rzymski Juliusz Cezar), nie mylic z Julianem
Stary 2014-04-16, 12:28   #515
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy są badania, nie sądzę, ale mogę pogrzebać. Ja wyszłam z założenia, że mózg małego dziecka jest bardziej plastyczny w związku z tym mojej dwulatce się będzie łatwiej zaadaptować do nowej sytuacji i lżej zniesie pojawienie się rodzeństwa. Niemniej sądzę, że wiele zależy od dziecka i tego jaki ma układ z rodzicami - to zawsze ogromna rewolucja w życiu. Ja optuję za niewielką różnicą wieku
Ja tylko od siebie moge powiedziec,ze jesli miedzy dziecmi jest wieksza niz 4 lata roznicy, to te dzieci sa traktowane jak dwojka jedynakow pod wzgledem pozycji jako rodzenstwa. A mimo wszystko jedynacy maja sklonnosci do trudnosci w przyszlych relacjach... Tak wiec mniejsza roznica wieku jest tak jakby lepsza. Pisalam magisterke na temat wplywu pozycji wsrod rodzenstwa na zwiazki uczuciowe i moge podac tytul ksiazki,ale to jak bede w domu...
Stary 2014-04-16, 12:31   #516
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

A to wszystko wina Chansons i jej literek
w nocy nie mogłam spać i zaczęłam grzebać na allegro za tymi literkami no i bez wyboru imienia nic nie kupię

asia27100 gratki za 9 miesiąc

ja uciekam zawieźć tż dokumenty do księgowej

miłego popołudnia mamuśki

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-16 o 12:34
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:33   #517
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Pallas mi ten Kajtek też tak słabiej, ale Kajtuś dla maluszka już uroczo
To oficjalne gratulacje
Tż pewno zadowolony?

Mi się Kajtuś i Kajtek podobają, tyle że dzieci, ja tam nie pozwalam mówić Olo tzn odpowiadam Olo-pitolo i teraz juz wszyscy przywykli że Oliś

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy są badania, nie sądzę, ale mogę pogrzebać. Ja wyszłam z założenia, że mózg małego dziecka jest bardziej plastyczny w związku z tym mojej dwulatce się będzie łatwiej zaadaptować do nowej sytuacji i lżej zniesie pojawienie się rodzeństwa. Niemniej sądzę, że wiele zależy od dziecka i tego jaki ma układ z rodzicami - to zawsze ogromna rewolucja w życiu. Ja optuję za niewielką różnicą wieku
Mi sie też tak wydawało
No Olaf zakumał bardzo, nie spodziewałam się

Za to u kumpeli będą 4 latka i młoda w histerie wpada jak zapowiadają rodzeństwo... No ale wiadomo od charakteru zależy i pewno od przygotowania, u nas od zawsze było że rodzeństwo będzie

A poza tym dla mnie dużym plusem jest że szybciej będa sie mogły dzieciaki same sobą zająć

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Mój tato jest uczulony jak na zdrobnienia Na mnie zawsze mówił Katarzyna a na brata Bartosz, bardzo rzadko byłam Kasia a mały Bartkiem. Na Olaśkę też mówi Aleksandra, dodając przed imię księżniczka
Fajno
Jej księżniczka mówił mój dziadek na mnie a teraz królewicz na Olafa, ja nie lubie Tym bardziej że on wyróżnia, ja miałam zawsze fory wśród wnuków teraz Oliś ma wśród prawnuków, nie trawie tego

Matyldo ja już chyba nigdy nie urodze, dosłownie mam wizję siebie z brzuchem do końca życia, będę taką staruszką z laseczką i z brzusiem A niby drugie prędzej, acha ani to prędzej ani sprawniej
To se zamarudłam

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 12:33   #518
principessina
Zakorzenienie

Mysle, ze 2 latka to fajna roznica wieku, co prawda duzo roboty i stresu, ale dzieciaczki dorastaja razem prawie jak blizniaki my planowalismy, ale sie nie udalo, ale to nic u nas bedzie 3 latka roznicy znam pary, ktore o drugie staraly sie wiele lat i roznica wieku wynosi 9 lat, wiec skoro chce sie miec wiecej niz jedno dziecko lepiej nie zwlekac i brac to co daje natura, bez planowania
Stary 2014-04-16, 12:36   #519
Aldrin
Zakorzenienie

Witam w 34 tygodniu, jeszcze troszkę niech młody posiedzi w brzuszku i można rodzić

Cytat:
Ach... coreczka siostry wyladowala w szpitalu.... kroplowka w glowce i leza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
biedna mała, wiadomo co z nią?

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzien dobry witam sie w 34 tygodniu 33 skonczone, jeszcze troche

U nas pobudka chwile po 6 ale jeszcze skladamy lego w lozku

Piekna pogoda sie zapowiada dzisiaj, oby sie to nie zmienilo

Kciuki za wizyty

gratuluje tygodnia

Cytat:
witam się i ja

nasz stały rytuał z Igą - kaszel nocny między 2 a 3
umawiam się do pediatry bo ręce mi już opadają, dziecko zdrowe nic jej nie dolega a kaszle i kaszle w tej nocy, i co najlepsze codziennie o tych samych godzinach..

dziś o 10.30 wizyta trzymajcie proszę kciuki

Asia teraz doczytałam, ehh zdrówka dla malutkiej *
Gosius śliczna Milenka
za wizytę

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Milenka

jaki aniołek kochany
a opis porodu no wzruszyłaś mnie jeszcze raz bardzo gratuluję i życzę szybkiego powrotu do domku

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Monika jak się potem źle czujesz to olej przygotowania. Zrób kawę i ciasto i to co zostało z wczoraj. I jak co to mów że źle się czujesz, może pomyśli teściowa na drugi raz.

Gosiu pięknie piszesz o Milence , aż się łezka w oku kręci
Ślicznotka z niej

Niegrzeczna za wizytę

Monija na 1 str dopisz jeszcze Gosius i Milenkę

Dobry

Witam się w 36tc czyli już 9 miesiącu

Oskar coś w nocy popłakiwał i się wiercił. Rano wstał o 6.50 ale ja udawałam że śpię i jeszcze zasnął na godzinę

Chwalę się że w końcu zamówiliśmy mu łóżko i szafę
gratuluje 9 miesiąca

mojemu mężowi możesz dać wszystko do roboty ale na kartce napisz co ma zrobić i ugotuje (jak ma przepis) i okna umyje ale napisz zdejmij firanki i umyj okna bo inaczej same okna umyje bez zdjecia firan więc jak wytłumaczysz krowie na rowie to ci tam pomoże ze wszystkim a ja przyjade na gotowe

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość
O jak ładnie trafiłam Milenka jest cudowna

Trzymam kciuki za wizyty i gratuluję nowych tygodni

Zrobienie listy zakupów na święta zdecydowanie mnie przerosło... Idę po kawę i włączę sobie coś głupiego do oglądania

A no i pochwalę się brzuszkiem. Chociaż ciągle słyszę, że mały

faktycznie bardzo zgrabiutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
uf Kochane pisze cala roztrzesiona bylam w wc a tam taki dlugi sluz podbarwiony krwia, jechac do szpitala? to dopiero 33ci tydzien!
jak lekarz mówi, żeby odpoczywać i czekać to tak zrób a jak się powtórzy to jedz na IP aby się uspokoić

Justwii gratuluje synka imię fajne ale zdrobnienie mi się nie podoba a ja lubię zdrobnienia

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Śliczna dziewczynka i pięknie napisane! Wszystkiego dobrego dla Was

Mały i zgrabny

Przez to, że czytam Was głównie na telefonie, nie pamiętam już co i komu chciałam ze wczoraj odpisać

Ja zaczynam dziś 36 tydzień, waga pokazuje 69kg (+12), a obwód brzuszka mierzony w pępku wynosi 102cm.
Jeszcze 2 tygodnie i mogę rodzić! Mój budyń tego nie ogarnia...

za tygodnie i za wizyty!
brawa za nowy miesiąc

Cytat:
ja tam lubię, jak na mnie mówią joanno i wiele osób spoza rodziny tak do mnie mówi. a sama często myslę, i nie wykluczam, ze po porodzie tak będę mówić do syna, o moim małym jako "Pan Piotr"

jak mnie czasem kopnie albo cos to leci "Panie Piotrze!"

justiwi haha no jednak sie przyznałaś. ja mam sąsiada kajtka. bedzie miał już ze 6 lat. jak dla mnie ok

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

36
no i kolejna wkroczyła w 9 miesiąc

dziewczyny myślicie, że jak jutro pojadę sobie pooglądać szpital w którym planuje rodzić i popytać co mam mieć w torbie szpitalnej to mogę wspomnieć o tych moich biegunkach i skurczach? doradzą mi coś, uspokoją czy raczej skierują na badania do lekarza i nic mi nie powiedzą?
Stary 2014-04-16, 12:39   #520
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Tak wiec mniejsza roznica wieku jest tak jakby lepsza. Pisalam magisterke na temat wplywu pozycji wsrod rodzenstwa na zwiazki uczuciowe i moge podac tytul ksiazki,ale to jak bede w domu...
O widzicie to mamy specjalistę w gronie ciekawa praca musiała być!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:40   #521
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja po wizycie
wszystko w porządku, mała waży 1900g i rozwija się prawidłowo
miedniczki są w porządku

dostałam jeszcze od ginka glukometr, bo dostał ostatnio i mówi, że mam sobie badać codziennie cukier na przemian raz na czczo a raz po posiłku
Tylko moje pytanko : tam jest tylko 10 igieł w zestawie , to idzie je potem dokupić czy jak ? bo ciemna w temacie jestem
Pasków od groma a igieł tylko tyle..

co do gluko, to igły, paski wszystko idzie dokupić
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Pochwale się paczuszka jaka dzis przyszła
Wydaje mi sie ze starczy mi juz ciuchów na 56 i 62 na krótki rekawek...
Teraz jeszcze tylko jakies długie bodziaki i spodenki pozamawiam.
śliczne
zwłaszcze te calvin klein

Cytat:
Decyzja świadoma, wczoraj już jakoś mnie nosiło na "wyznanie" przez tą porodową euforię .
W domu dalej nie wiedzą i mogę tylko z Wami pogadać nt. imienia
Pomożecie??

Więc żeby było czytelnie: [COLOR=DeepSkyBlue][SIZE=4]będzie SYNEK

[B][SIZE=3]martuszka
Gratulacje !!!!imię piękne Kajetan
Cytat:

36
gratulacje czyli 9 msc ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:48   #522
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
To oficjalne gratulacje
Tż pewno zadowolony?

Mi się Kajtuś i Kajtek podobają, tyle że dzieci, ja tam nie pozwalam mówić Olo tzn odpowiadam Olo-pitolo i teraz juz wszyscy przywykli że Oliś

Mi sie też tak wydawało
No Olaf zakumał bardzo, nie spodziewałam się

Za to u kumpeli będą 4 latka i młoda w histerie wpada jak zapowiadają rodzeństwo... No ale wiadomo od charakteru zależy i pewno od przygotowania, u nas od zawsze było że rodzeństwo będzie

A poza tym dla mnie dużym plusem jest że szybciej będa sie mogły dzieciaki same sobą zająć

Fajno
Jej księżniczka mówił mój dziadek na mnie a teraz królewicz na Olafa, ja nie lubie Tym bardziej że on wyróżnia, ja miałam zawsze fory wśród wnuków teraz Oliś ma wśród prawnuków, nie trawie tego

Matyldo ja już chyba nigdy nie urodze, dosłownie mam wizję siebie z brzuchem do końca życia, będę taką staruszką z laseczką i z brzusiem A niby drugie prędzej, acha ani to prędzej ani sprawniej
To se zamarudłam
Ty biedna nasza Weźcie tam wykurzajcie tego Ryśka, bo ja rozumiem dobrze mu w brzusiu, ale na zewnątrz będzie lepiej
Ja mam tak u dziadka swojego. Mam go jednego od zawsze, a że ja jedyna dziewczyna w rodzinie to szaleje za mną... Ja tam nie narzekam, gorzej ma P bo musi się nasłuchać co i jak żeby mi krzywdy nie zrobić Teraz też prawnusia będzie najstarsza to też oszaleli.
No a mój ojciec... Ten już zwariował. Ja nie wiem będę bała się tam to moje dziecko prowadzać, już powiedział że ona u dziadka będzie mogła na żyrandolu się bujać i zjeżdżać z barierek Ogólnie ma być wszyscy spoko ale dziadzia najlepszy bo na wszystko pozwala
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witam w 34 tygodniu, jeszcze troszkę niech młody posiedzi w brzuszku i można rodzić

dziewczyny myślicie, że jak jutro pojadę sobie pooglądać szpital w którym planuje rodzić i popytać co mam mieć w torbie szpitalnej to mogę wspomnieć o tych moich biegunkach i skurczach? doradzą mi coś, uspokoją czy raczej skierują na badania do lekarza i nic mi nie powiedzą?
Myślę, że powinny udzielić jakiś informacji
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2014-04-16 o 12:49
Stary 2014-04-16, 12:52   #523
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzięki kochane za wszystkie odpowiedzi w sprawie glukometru
ja mam sobie badać raz dziennie, na przemian na czczo albo 2 godz po posiłku

wróciłam z Igą od lekarza .. i dalej jesteśmy w
lekarka już rozkłada ręce, bo Iga czysta osłuchowo
i jest parę opcji - nie wiem mam sobie wybrać czy co?
albo mamy za ciepło w mieszkaniu - fakt mamy 22 stopnie
odstawić bezpośrednio przed spaniem mleko, dawać jej z 2 godz przed spaniem..
zapisała syropek na kaszel alergiczny, gdy nie minie po 2 tyg zbadamy jeszcze krew..
gdy zapytałam o pasożyty w kale ,mówi że było by je widać, więc muszę teraz dodatkowo obserwować kupkę Igi, ale to będzie trudne bo ona już robi normalnie na kibelek

ahh mówie Wam dosyć już mam

Justiwi gratuluję synka

gratuluję nowych tygodni

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:54   #524
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Gosius śliczna Milena

Nikii za 9 miesiąc

Iemand bardzo ładny brzuszek

Kaorlak super, że karmienie tak pięknie idzie

Martuszka ja nie robię już toxo

Niegrzeczna super za wizytę, wagę i miedniczki cudowne wieści
Daj znać co u pediatry

Paulka żebyś wiedziała, ja już odliczam godziny

Sylvunia bardzo fajne ciuszki

Justiwi Kajetan mi się podoba mojej koleżanki facet ma na imię Kajetan i znajomi nie zdrobniają, a ona sama mówi na niego Kajtas
No i się przyznałaś
Gratulacje
A mi się Julek też bardzo podoba, Hania jakby była chłopcem to miała być Julkiem właśnie – ale nie doszłam z mężem do porozumienia czy Julian czy Juliusz – na szczęście nie trzeba było

Madziuula o też sobie siebie wyobrażam jako staruszkę z kroplówką i brzuchem ale spoko spoko, już niedużo zostało

Dziękuję za gratulacje za tc
Idę na obiad dzisiaj… pomidorówka
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:01   #525
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

[QUOTE=niegrzeczna88;46058 844wróciłam z Igą od lekarza .. i dalej jesteśmy w
zapisała syropek na kaszel alergiczny, gdy nie minie po 2 tyg zbadamy jeszcze krew..
gdy zapytałam o pasożyty w kale ,mówi że było by je widać, więc muszę teraz dodatkowo obserwować kupkę Igi, ale to będzie trudne bo ona już robi normalnie na kibelek[/QUOTE]

No to rzeczywiście, doradziła...
Może to jeszcze jakiś kaszel nawykowy skoro zawsze o tej samej porze?

Cytat:
Madziuula o też sobie siebie wyobrażam jako staruszkę z kroplówką i brzuchem ale spoko spoko, już niedużo zostało
Ale czemu z kroplówką

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:06   #526
kasiab91
Zakorzenienie

Idę się położyć na trochę bo oczyska same mi się zamykają
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-04-16, 13:09   #527
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Więc żeby było czytelnie: [COLOR=DeepSkyBlue][SIZE=4]będzie SYNEK
gratuluję
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Ja zaczynam dziś 36 tydzień, waga pokazuje 69kg (+12), a obwód brzuszka mierzony w pępku wynosi 102cm.
Jeszcze 2 tygodnie i mogę rodzić! Mój budyń tego nie ogarnia...

za tygodnie i za wizyty!
Ty chudzinko
jej ja to samo
Cytat:

gdy zapytałam o pasożyty w kale ,mówi że było by je widać, więc muszę teraz dodatkowo obserwować kupkę Igi, ale to będzie trudne bo ona już robi normalnie na kibelek

kurcze nie dziwię się, że masz dosyc mam nadzieje ze szybko sie wyjasni co jest grane
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:14   #528
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Idę na obiad dzisiaj… pomidorówka
u mnie też
Stary 2014-04-16, 13:18   #529
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Madziuula jakos widze siebie oczyma wyobrazni jak krocze powoli ze stojakiem z kroplowka

Ramona smacznego

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 13:19   #530
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

zapomniałam się pochwalić , że od 5 marca przytyłam tylko 0,5 kg (więc ważę 69,7 ) więc na plusie od początku ciąży mam 7 kg - nie jest źle

monijaaa jak możesz dopisz mi datę kolejne wizyty 7 maj godz 9.00

Igula śpi, narazie bez kaszlu, zobaczymy co będzie dalej..

ja jeszcze dziś spowiedź muszę zaliczyć

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2014-04-16 o 13:42
Stary 2014-04-16, 13:26   #531
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:

36

nie mogę uwierzyć że my już na etapie takich wysokich tygodni jesteśmy
Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
na raty to wiem, ale ile tygodni przed porodem? bo u mnie to jeszcze wczesnie!
w takim razie: leż kobietko i wypoczywaj
słyszałam o dwóch tygodniach
Cytat:
dzięki kochane za wszystkie odpowiedzi w sprawie glukometru
ja mam sobie badać raz dziennie, na przemian na czczo albo 2 godz po posiłku
2h po posiłku to badają normalni cukrzycy, a ciężarne 1h... ale co lekarz to inne podejście do sprawy
Cytat:

no nie za wiele lekarka pomogła
a może spróbuj sama kupkę Igi zanieść do analizy - dla św.spokoju

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:29   #532
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

2h po posiłku to badają normalni cukrzycy, a ciężarne 1h... ale co lekarz to inne podejście do sprawy

no nie za wiele lekarka pomogła
a może spróbuj sama kupkę Igi zanieść do analizy - dla św.spokoju
a wy tutaj wszystkie badacie godzinę po posiłku tak? to może też będę tak robić

poobserwuję ta kupkę i zaniosę gdy będzie mnie coś niepokoić, bo lekarka mówiła, że gdyby były pasożyty było by je widać, tylko to trzeba parę dni obserwować , bo raz mogą być raz nie ..

IGA

Maja

Stary 2014-04-16, 13:29   #533
phdwao
Zakorzenienie

o rany ale mnie podbrzusze boli, mam jakiegos przepowiadacza chyba bo brzuch jak skała
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 13:41   #534
agaaga89
Zakorzenienie

Niegrzeczna ale się uchowałaś, mało przytyłaś Nie będzie co zrzucać po porodzie co do "diagnozowania" Igusi to takie strzelanie, ale chyba nic innego Wam nie pozostaje jak próbować wszystkiego po kolei

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:52   #535
paulka0212
Wtajemniczenie

Nikii robię właśnie placuszki z jabłkami z przepisu który wczoraj mi podesłałaś.
PRZEPYSZNE!!!!!

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:01   #536
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona smacznego

Wzajemnie
ja dopiero będe jeść

Cytat:
zapomniałam się pochwalić , że od 5 marca przytyłam tylko 0,5 kg (więc ważę 69,7 ) więc na plusie od początku ciąży mam 7 kg - nie jest źle

czekam, az wypierze mi 3 pralkę i smigam na obiad
Stary 2014-04-16, 14:01   #537
asia27100
Zakorzenienie

odpowiem zbiorowo

dziekuje za gratki. suwaczki jeszcze mi sie na 9 m-c nie przesunęły, moze za tydzien? bo to rozpoczęty 36tc

tez nie moge uwierzyć, ze to już. ale z drugiej strony...dziewczyny witaja już maluchy i mi sie wydaje że ja jeszcze tyyyyle musze czekać

a u małej chyba słabo... dostała kroplówki i antybiotyk. siostra zamieniła sie z tesciową i poszla przebrac po nocy i została wezwana, ze cos z nerkami jest nie tak.... ma dac znac po rozmowie z lekarzem...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:02   #538
Seksta
Rozeznanie

phdwao trzymaj się, wiem co czujesz bo mam krzyżowe od rana...

Wypilabym kawę ale....mleko mi się skończyło czekam do 16:30 na dostawce tj tatę

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:03   #539
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
to może spotkamy się na porodówce jakbyś wcześniej urodziła a ja w terminie no i oczywiście gdybyś zdecydowała sięna Kliniki

hihi jeszcze może Mycha gdzieś tam bedzie
Mycha Ty już zdecydowana na Kliniki??
Tak, zostaję przy klinikach, mam nadzieję, że mnie nie odeślą.

justiwi fajnie, że się z nami podzieliłaś nowiną gratuluję synka

Cytat:
wiem, że na noworocznych była taka dziewczyna która miała synka Kajetana i zabroniła komukolwiek używać zdrobnień, bo to Kajetan nie żaden Kajtek i koniec kropka!
Mam takiego znajomego, który do żony mówi zawsze Magdalena i wszystkich poprawia jak zdrabniają

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:04   #540
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Niegrzeczna ale się uchowałaś, mało przytyłaś Nie będzie co zrzucać po porodzie co do "diagnozowania" Igusi to takie strzelanie, ale chyba nic innego Wam nie pozostaje jak próbować wszystkiego po kolei
no myślałam szczerze, że mam więcej na plusie bo brzuch dużo większy niż z Igą a tu psikus
no będziemy próbować po kolei , szkoda mi jej bo się tak męczy w nocy ehh
Cytat:
odpowiem zbiorowo

dziekuje za gratki. suwaczki jeszcze mi sie na 9 m-c nie przesunęły, moze za tydzien? bo to rozpoczęty 36tc

tez nie moge uwierzyć, ze to już. ale z drugiej strony...dziewczyny witaja już maluchy i mi sie wydaje że ja jeszcze tyyyyle musze czekać

a u małej chyba słabo... dostała kroplówki i antybiotyk. siostra zamieniła sie z tesciową i poszla przebrac po nocy i została wezwana, ze cos z nerkami jest nie tak.... ma dac znac po rozmowie z lekarzem...
biedna mała daj znać co powie lekarz

IGA

Maja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości