|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
ale to i tak gdzies za miesiąc , dwa jakoś tak pomyślałam,ze ten daszek będzie powodował,ze nie nagrzeje się piasek, no ale więcej plusów jest, a jak nie korzysta mogę go składać,zeby sie grzał ![]() jak Bart?
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Anka- juz pytałam o model wozka, ale zapomnialam wiem tylko ze inglesina Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dzięki Bart ok ![]() Katar sobie poszedł (odpukać) w siną dal. Tylko teraz znowu mojego tatę cos rozbiera, oby nic się nam nie przyplątało... U nas pogoda passsssskudna, dzis jakiś śnieg padał :/ burze 2x dziennie i deszcze i nie wiadomo co jeszcze :/ Aaaaaa jutro z Bartem do okulisty, chyba drugie płukanie kanalika bo oczko znów nam ropieje ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Weekend spędziliśmy u moich dziadków; babcia w piątek miała ur 80 lat i w końcu jest w domu, a z dnia na dzień jest lepiej ) Zdecydowaliśmy się podjechać do pana osiemgwiazdek Pan A. trochę śmieszny i dziwny, ale dobrze doradził ![]() Wczoraj spędziliśmy mile popołudnie ze znajomymi, a W. poznał małe zoo - Bartka (agamę), Tosię (chomika), Oskara (szynszyla) i Kostka (kotkę), nawet głaskał zwierzaki i się nie bał A dziś mieliśmy leniwy dzień, gdzie mój mały W. pobił swój rekord - prawie 7.5h nie spał i mieliśmy w dzień tylko 1 drzemkę. Aż się boję co będzie jutro ...Może uda mi się coś nadrobić jak mąż pójdzie do pracy ![]() edit: Mąż w pracy, W. ma pobudkę i Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-04-16 o 01:39 |
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Dojechalam
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
sernik z rosą i tyle
w niedziele obiad u rodziców w poniedziałek u teściowej ![]() Cytat:
więc ja bym sie bała otwartej, że kuwetą będzie:P
|
|
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też chrapie, jak wieczorem kładę się spać, a chodzę jako ostatnia, to czasami mam stereo
|
#4148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pogody współczuję ;/ U nas dzisiaj jakies słońce widze, ale jeszcze nie wystawiałam głowy ![]() ![]() Cytat:
Ale dzisiaj mam zły humor ;/
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
o to to
Cytat:
|
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w klubie hehe ![]() Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Pogoda u nas dzis tez beznadziejna :/ A czemuż to humor nie sprzyja?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla zdrowiaAle dzisiaj piękne niebieskie niebo za oknem.... |
|
|
|
|
#4152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawoo teraz się zacznie 'sprzątanie' stołu ![]() U nas nie może nic być na ławie. Cokolwiek na niej jest, zaraz ląduje na podłodze z hasłem 'baaaaaaa' także no nie dość ze szklana i bez serwetyto jeszcze upalcowana i omemlana z każdej strony ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Udanego pobytu ![]() A gdzie bedzie sie odbywać to spotkanie?? Nie wiem czy TŻta uda mi się wyciągnąć bo ostatni wyjazd do krk skończył sie wiadomo czym ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba nie robię nic, no może upiekę jakąś babkę w każdym razie chcemy jechać na wieś, i całą rodzinką rządzić w kuchni.. tylko żeby pogoda była, no i pompę trzeba naprawić żeby woda była
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
mam taki sam dylemat;/
i z dwójką chyba nie jest tak źle. Jak przychodzą dzieciaki mojego brata to ja dziecka nie mam Ja na święta nie robię nic. TŻ siedzi sam i ma trochę ogarnąć mieszkanie. U rodziców zostaję do niedzieli. Zjemy śniadanie i wracamy. Po drodze do dziadka/ciotki TŻta. Wieczorem do siebie. Poniedziałek u teściów. |
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko posprżatałam, i nie mam co sprzątać, obiad w piekarniku nie no mam, jeszcze jak zwykle garderobę do sprzątanai, ale to drubsza sprawa a Kuba niebawem wstanie
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() wpadłam tylko powiedzieć , że żyję, ale bardzo kiepsko. 2 dni z chaty się nie ruszałam,bo nie miałam siły ![]() ale dzisiaj w końcu wyjdę z Młodym... na Wielkanoc nie robię nic do jedzenia, tzn oprócz chleba bezglutenowego ,który chce upiec dla Wojtka w ogóle Wojtuś wtedy ma urodziny, najpierw jedziemy do moich rodziców na obiad i ciasto a potem do teściów i zostajemy na noc, co niezbyt mi się podoba, no ale muszę się zgodzić, tż obrażony, że Wojtek będzie miał tak jakby 2 roczki, ale czy to moja wina, że po pierwsze Wojtek ma urodziny we Wielkanoc ,a po drugie, ze moi rodzice nie chcą jechać do moich teściów(i wcale się im nie dziwię) ? z tżtem ciągle się kłócę , ma do mnie wieczne pretensje, chyba wolałby mieć inną żonę, która np uwielbia wielkie rodzinne spotkania... ale to nie ten adres ciągle mam mdłości odrzuca mnie od mięsa i warzyw,ledwo co gotuję zupę dla Wojtka, jem ew. owoce i ser to 9tc, mam nadzieję, że za max 3 tyg mi przejdzie... -- kiedy macie to spotkanie w krakowie? dzisiaj? zazdroszczę ![]() ja siedzę tutaj sama jak taki lost
|
|
|
|
#4158 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalysmy kilka cwiczen żeby jej pokazac jak się siada - najpierw protestowala, darla się jakbym ja obdzierala ze skory, wiec odpuściliśmy. po tygodniu te same ćwiczenia traktuje jak durne wymysły matki - chichra się, ucieka, wygina - ma swój swiat ![]() rehabilitantka dzwonila, ze jużwyzdrowiala i dzisiaj o 18 mamy zajecia. zobaczymy co powie na nasze postępy a Wy z kims się konsultowaliście?---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
a tatuś jak zawsze ma czas :P umawialiście się wcześniej do tego gościa? ma duże "oblezenie"? chyba tez go odwiedzimy :PCytat:
Nela tez lubi naszego chomika, choć zazwyczaj się mijaja Wiktorek przechodzi na czas letni po co spac, jak można rozrabiac?---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- udanego pobytu! spędzacie w Krakowie cale swieta? ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
u nas pewnie tez tak się skończy, ze jeden dzień u mojej mamy, drugi u teściowej. jeszcze po drodze odwiedziny u siostry i taty - jak zawsze mało leniwe swieta. o obiady i ciasta się nie martwię, bo pewnie dostaniemy tez na wynos :P ale sałatki co roku musze mieć. jemy rano wieczor i w południe ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
a jak do piaskownicy zniosa wszystkie kopary, wywrotki, wiaderka i foremki to sami ledwo się tam mieszcza ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- to ja mogę się podzielić przepisami na calkiem fajne sałatki: 1) warstwowo: białka z jajek posiekane na sam dół , potem tunczyk, por spazony (lub cebula), majonez, ser starty, znów tunczyk, majonez i na góre zóltka "rozciapane" widelcem 2) podgotowane brokuły (drzewka) kukurydza ser w kostke pieczarki marynowane w kostke majonez peczek szczypiorku 3) tuńczyk, ogorki konserwowe, papryka konserwowa, ryz, kukurydza, groszek, majonez 4) ananas w kostke, kukurydza, ryz, piers z kurczaka w curry, majonez 5) usmazyc pokrojone w kostke piersi z kurczaka posypac je przyprawa gyros i papryka do tego ananas w kostke, kukurydza pokrojony w kosteczki zolty ser - miekki wycisnac 4 zabki czosnku pozycja 1 - postna, z jajcami, wiec typowo wielkanocna :P i pięknie wyglada pozycje 2-3 - postne, nowalijkowe :P 4-5 pyszne, wiec tez mnie kusza hehe. chyba zrobie trochę każdej ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W. ma właśnie 1 drzemkę, a ja mam w końcu chwilę, żeby zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od dawna planujemy wymiane kanapy, chyba podświadomie z tym zwlekamy nasz remont stanal w polowie, sciany nadal nie pomalowane może drugi dziec zmotywuje do działania, bo nadal zyjemy bez drzwi tez mi się marzyla jeszcze lawa, ale już jej nie upchne :P w sumie bardziej zalezalo na rodzinnym stole, wiec nie narzekam. z kanapa problem jest taki, ze podoba mi się taka, która pewnie tu nie wejdzie, bo w kształcie L nasza ikejowska beddinge została w starym mieszkaniu i mielismy kupic nowa, bo ta, która zostawili rodzice to wielki niewypal. ciezka, skrzypiaca... żeby ja wynieść z mieszkania trzeba rozebrać na części pierwsze, a zlozyc na pewno się już nie uda wiec nie mogliśmy jej po prostu komus oddac i pozbyc sie kłopotu (jak z meblami). mama do dzisiaj smieje sie, ze ta kanapa to ich rozwodowa - niby kupili kiedyś wspólnie, ale żaden jej nie lubil i nie chciał |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umawialiśmy się, zjechaliśmy z trasy To jest normalny sklep z art. dziecięcymi w pawilonie. Jak byliśmy to było tylko kilka osób. Ale spędziliśmy tam z jakieś 2h
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-04-16 o 14:20 |
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i podobnie z siedzeniem - gdybym wiedziała na 100%, ze to taki kaprys to sprawę mogłabym olac. ale gdy już ktoś powiedział o slabym napięciu to może wlasnie to jest powodem. takie bledne kolo macierzystwo to niekonczace się obawy i dylematy :P
|
|
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne zoo
a w dodatku pracuje w zoologicznym i przez nią mamy nasze jaszczury, a ostatnio prawie nas skusiła na 3 Ani tak nie gadaj, ciekawe co będzie dziś
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-04-16 o 14:19 |
|
|
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
lonley - inglesinę avio mamy w kolorze groszkowym
mój tż się dzisiaj śmiał że mogę w ciąże zachodzić bo wykupił już dodatkowy pakiet w ubezpieczalni ![]() wszystkie papierki do becikowego w końcu zalatwiłam więc czekam na kasę, co do prezentów to tez mi głupio mowić co chcę bo z reguły to to bym chciała jest dość drogie np piaskownica, rowerek i jakoś dziwnie by mi było sobie to zazyczyć, więc mowie że chcemy kupić to i to i najlepiej żeby kasę dali jak już i że resztę np my dołożymy itp (chociaż mały pewnie nie będzie zadowolony) |
|
|
|
#4165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dwa jak już mi się coś podoba np. z linków, które wrzucają dziewczyny to głupio mi jej podesłać, bo sporo kosztują. W ogóle to wolę sama kupować W. zabawki
|
||
|
|
|
#4166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie już chyba koniec sennego okresu, czuje, ze kryzys opanowany. energia wrocila, patrze na siebie w lustrze i nawet niezla laske widze poza tym w domu syf...tz obiecal, ze piątek będzie miał wolny to jakos może to ogarniemy Cytat:
a teraz dwie swiateczne, jak zapewne co roku. bez sensu klocic się z takiego powodu! Cytat:
mnie mdli rano jeśli wstane i szybko czegos nie zjem. później już ok. aa i jak dzidziuś czuje glod to tez daje znac ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
![]() a jeszcze niedawno były trzy hehe. licze, ze zostanie przy jednej z pozna pobudka rano, albo dwóch :Pwszystkie pyszne, sprawdzone i ciężko zdecydować, która najbardziej chce pochlonac
|
||||
|
|
|
#4167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio jadlam tez z paluszkami krabowymi, bardzo dobra była |
|
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak znowu będzie szalał od ok 16 do 22 eh ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Zjadłabym... wszystkie ![]() |
||
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, a jest coś takiego?
rzadko tu bywam\bywałam i nie dostałm zaproszenie do klubu czy coś bo publicznie nie wrzucę zdjęć ale nie dostałam szansy... Veronic spóźnione gratulacje! |
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, no wiec...chodzimy
dzis Daro zaczal sie puszczac na calego i ladnie przechodzi caly pokoj. Na razie robi to wolno i jak gdzies chce szybko ro raczej raczkuje ale mysle ze za chwilke sie rozchodzimy.Ja poki co nie dostalam kolejnej @ wiec na pewno tzn.ze moje cykle beda dluzsze niz 28dniowe chox mam nadzieje ze oznacza to ciaze a nie ze bede miala cykle np.40-50 dniowe :/ . Takze trzymajciw kxiuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
sama nie potrafi usiasc, posadzona od razu odgina się do tylu i ma to w nosie :P często mam wrazenie, ze się ze mna przekomarza. a rusza się az za bardzo! 
wiem tylko ze inglesina 

i mieliśmy w dzień tylko 1 drzemkę. Aż się boję co będzie jutro
...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)