![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?
Chciałabym , aby na moim weselu było coś innego niż u wszystkich. W te wakacje w mojej rodzinie bedą aż 3 i chciałabym, aby nasze wyrożniało się. wpadłam na ponysł, żeby goście w trakcie imprezy mogli wpisywac swe życzenia do ksiegi- jaka to by była miła pamiatka! chciałabym też zeskanowac wszystkie zdjęcia ze slubu na płyte i wreczyc ją kazdemu z gości. Macie jeszcze jakiś pomysł? A moze macie jakiś pomysl na coś zamiast bukietów, ale zeby to nie były miśki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak urozmaicic wesele?
o tej księdzę właśnie gdzieś już na wizażu czytałam - też planuję taką mieć - myślę nawet o zrobieniu jej samodzielnie ,ale zoboczymy jak to wyjdzie
![]() zamiast kwiatków porposimy gości - myślę, że na zaproszenu coś będzie napisane - żeby w podobnej cenie kupili jakąś książkę, albo album czy coś -to przynajmniej będzie super pamiątką (też to wyczyałam na wizażu) ![]() odnośnie zdjęć to niezły pomysł - mój brat wrzucił na jedną płytkę zdjęcia od wszystkich kto miał na weselu aparat cyfrowy, parę takich płyt rozdał gościowm ,ale nie wszystkim z tego co wiem ![]() również na brata weselu około godz. 23 był dzik z rożna, są firmy, które zajmują się takimi specjałami - przyjeżdza wtedy kucharz z dziekiem na takim stole na kółkach, dzik miała race na grzmiecie i palące kostki cukru, przy wjeździe zgaszolne było światło na sali - goście byli pod wrażeniem ![]() jak coś jeszcze mi przyjdzie do głowy to Ci napiszę
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
my też książki zamiast kwiatów ( pisalam o tym w innych wątkach ) my zastanawiamy sie nad pokazem sztucznych ogni - może ten pomysl Ci podpasuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
z ksiegom gości swietny pomysł...też chciałam ale niestety nie zdażyłam za dużo było na głowie
![]() Ja też chcialam żeby wszyscy sobie miło wspomniali nasze wesle i tak np - każdy miał imienne zaproszenia (sama robiłam) nawet dzieci - one dopiero miały radoche jak dostały oficjalnie zaproszenie nie takie tam Mama Tata z dziećmi tylko zostali uznań jako równoprawny gość ![]() - zawieszki na wódke i wina też robilam sama z naszymi imionami itd - na opadkowania na ciasto zrobiłam karteczki które przyklejalam taśmą dwustronną z podziękowaniami i podpisane Moje imię i Męża - co do zdjęc to ja jestem już prawie rok po weselu i nadal zbieram klisze i płyty ze zdjeciami od gości i zbieram cała kolekcję .... (mam juz coś ok 460 szt) i zbieram nadal więc narazie dawaliśmy tylko najbliższym gością te robione u fotografa a też ich było dużo bo bodajze 22 pozy po 3 szt każda +album dla nas. Co do czegoś innego zamiast kwiatów to ja się nie odważyłam, (różni ludzie i różne podejście co niektórzy mogliby to w naszych rodzinach odebrać nagannie), wiec sobie darowałam. A co do samej wyjatkowosci wesela zależy to od samych gości, dobre towarzystwo, dobry zespół i zabawa jest rewelacyjna! a propos my z mężem postanowalismy w wesele zabawiać wszystkich tzn, postawiliśmy sobie za punkt honoru ze ja obtańczę wszyskich wujków (w końcu Młodej się nie odmawia) a mój TŻ wszystkie ciocie. Nie chciałam żeby było tak jak na innych weselach gość był ważny tylko na zaproszeniu, a potem na weselu nawet nie zamienil słowa z gośćmi czy się dobrze bawili itd, nie chcialam ryzykować podchodzić do każdego z gości i pić kielonka, bo pewnie bym padła, więc taniec był lepszym pomysłem i się sprawdził Po weselu wszyscy goście bardzo nas chwalili za to podejscie, każdy czuł się ważny, z każdym rozmawialiśmy, tańcząc robiliśmy niespodziewane odbijane więc szybciej zintegrowalismy gości. polecam ten sposób. Moja chrzesna jeszcze tydzień temu bedąc u nas wspominała jak świetnie zabawialiśmy towarzystwo a to juz prawie rok po weseli ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U mnie będzie książka - jest w niej nie tylko miejsce na podpisy gości, ale i nasze fotki z dzieciństwa, historia znajomości, plan przyjęcia. Myślę że goście będą mieć chwilę zaj ęcia na jej przeglądnięcie. Po ślubie uzupełnie ją o ślubne fotki, zdjęcia gości itp.
Poza tym każdy z gości otrzyma od nas mały "trwały" upominek, a nie ciasto. Każdemu z gości po ślubie chcę też wysłać fotkę ślubną z nami, a niektórym zgram płytki ze zdjęciami. Co to tańca - nie jesteśmy mistrzami parkietu, ale po pierwszym tańcu cchemu wciągnąc gości do zabawy. Będą rózne kawałki, ale też i salsa z dedykacją dla świadkowej (razem chodziłyśmy na kurs salsy, więc może uda się nauczyć gości podstawowego kroku - może być fajna zabawa). Oczywiście będziemy się starali porozmawiać ze wszystkimi i zatańczyć choćby z połową) Strasznie się przejmuje tym przyjęciem - zwłaszcza że muzykę zgrywam sama. Wszyscy mnie uspokajają że to ja mam się dobrze bawić i nie przejmować gośćmi. Zalżey mi jednak żeby się dobrze bawili.
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
http://www.rekultywacja.pl/oferta_do...dodatkowa.html
takie są dodatkowe oferty na urozmaicenie wesela proponowane, przez zespół, który uświetni nasze wesele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja planuję takową księgę zorganizować na w prezencie jako od świadkowej dla Młodych - dodatkowy prezent niepsodzianka. Ale nie wiem czy straczy mi czasu latać w czasie przyjęcia by goście się wpisywali?? ![]() ![]() ![]() Czy ktoś próbował już ? i czy to mu się udalo zorganizować w trakcie przyjęcia? Help ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
U nas tez bedzie ksiega
![]() do tego aby urozmaicic beda rozne konkursy, w ktorych bedzie mozna wygrac wiele ciekawych rzeczy zwiazanych z nami, np. kubki, zdjecia w ramkach (jakies smieszne) itp. konkursy beda sie odbywaly przez cale wesele nie tylko na oczepinach... dla gosci mamy migdaly jako podziekowanie za przybycie, bc moze w czasie kiedy bedziemy na sesji zorganizujemy wycieczke po miejscowosci (zabytkowej) w ktorej jest slub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U nas księga sie sprawdziła. Zleciłam swiadkowej pilnowanie jej i wpisywania się, ale jakoś tak samo się kręciło. Swiadkowa dała dobry przykład podała księge dalej i szło. Niestety okazało się że sporo "starszych" osób nie miało okularów i niemogli się wpisać więc będziemy za nimi gonic jeszcze
![]() W księdze jak pisałam było conieco o nas więc wszyscy czytali, podziwiali fotki i bardzo się pomysł podobał. Trzeba tylko było od czasu do czasu naganiac do wpisów, bo oglądali chętnie ale wykrecali się tez brakiwem weny ![]() Pomysł w każdym razie super ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?
Nie wiem czy ten watek juz jest... ja w wyszukiwarce nie znalazlam...
Jakie inne atrakcje nadaja sie na wesele: - sztuczne ognie - pieczenie prosiaka ![]() - prezentacja power point ...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Atrakcje weselne
Prezentacja PP? Niesłyszałam, ale niby jak... na sali weselnej?
![]() -płonące lody -wielka kula przyczepiona do sufitu, która po podłączeniu do prądu pęka i wypuszcza małe baloniki, lub inne takie mieniące sie ozdoby. -wszelkiego rodzaju zabawy na oczepinach -występ znanej gwiazdy z branży muzycznej -konkurs karaoke -tort z sztucznymi ogniami -prezenciki dla gosci-male paczuszki np. czekoladek, samodzielnie zapakowane na znak podziekowanaia za przybycie.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
To szczegolnie popularne u mnie w Austrii... ale wolalabym tego uniknac
![]() Tak, na sali... juz ktos nawet o niej pisal- montaz zdjec pary mlodej z dziecinstwa, prezentacja o tym jak sie poznali... musze pomyslec z ta kula ![]()
9.09.2009- nasz slub koscielny! 8.07.2008- nasz slub cywilny! http://suwaczki.maluchy.pl/sl-26127.png http://suwaczki.maluchy.pl/sl-21469.png http://bubbleplanet.blox.pl/html Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-20 o 22:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś, kiedy królował jeszcze Majkel Dżekson
![]() Zrobił wtedy furrorę... goście byli zadowoleni, śmiali się, a i Młodzi byli wniebowzięci. I trzeba mu przyznać, miał chłopak odwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A co powiecie na wspolne spiewanie- Karaoke... mamy w domu Singstar, mozna by sprobowac
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja widzialam takie karaoke na poprawinach i szczerze mowiac bylo bardzo nudne. W sumie nikt pozniej nei byl zainteresowany.
W naszej restauracji oferuja szereg atrakcji dla gosci typu: pokaz figur lodowych fontanna z czekolada przygotowanie przy gosciach wloskich dan przez kucharza przygotowywanie lodow przez cukiernika (w formie sztuki) przygotowywanie roznych drinkow przez barmana My wybralismy podanie przez kucharza plonacego indyka z kolorowym ryzem. Widzialam to i naprawde zrobilo to ogromne wrazenie na gosciach ![]() Jesli sa dzieci to fontanna z czekolady robi prawdziwa furore. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mile widziane, idziemy sie tam dobrze bawic i szalec, a nie trzymac raczki na kolankach i plecy prosto. To nie bal krolewski, mimo ze kazda z nas jako Panna Mloda czuje sie w tym dniu jak ksiezniczka ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Witam kochane ja postanowilam wynajac KARYKATURZYSTE koszt u mnie na slasku 600zl w warszawie 1000 zl, bez limitu karykatur, cena za caly dzien, bedzie super kazdy gosc dostanie karykature slubna pomysl super moze same skozystacie, wysylam link, gdzie mozecie zobaczyc takie karykatury
![]() Shot at 2007-06-29 ![]() ![]() ![]() Shot at 2007-06-29 Mam nadzieje ze sie podobaja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mi sie podoba ten pomysł z ksiega. Tylko przed slubem nie wiem czy bede miala czas na jej zrobienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja jestem co prawda juz 5 lat po slubie,ale kazdego roku trafia mi sie jakies wesele w rodzinie.Oto ciekawe pomysly,ktore podpatrzylam:
-wiejski stol-oprocz stolow weselnych na uboczu stoi przasny stol wiejski ze swojskimi kielabsami,miesiwem,kasza nka,kapusta z grochem,smalcem,ogorkami kiszonymi,bimbrem,piwem itp.kazdy podchodzi,bierze sobie co chce przez caly czas trwania wesela-super sprawa; -podczas przerw zespolu muzycznego,leci ciszej plyta z ulubiona muzyka-tak aby nie bylo jedynie gwaru rozmow,krzykow dzieciakow gdy grajkowe odpoczywaja;niekiedy jest tak,ze goscie podczas tych przerw rowniez tancza-nie kazdy ma ochote ciagle siedziec przy stole; -mlodzi choc chwile poswiecaja kazdemu z gosci podchodzac i rozmawiac,czy dobrze sie gosc bawi,jak smakuje jedzenie,zapraszanie do zabawy,zachecanie do wystepow gdy wiadomo,ze np.wujek ma swietny glos i ekstra spiewa.Niby takie nic a jak juz tu napisano ludzie beda sie czuc docenieni i szczegolnie beda wspominac uroczystosc; -pokazy sztucznych ogni-fajna rzecz,lecz kosztowna zwazywszy,ze wszystko idzie z dymem; -wystepy inluzjonisty,zeslolu tanecznego(np.tance ludowe lub towarzyskie) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
U nas furorę robi wiejski stół. Grzybki kiełbaska, kaszanka, boczek, smalec ogórki kiszone i jakaś wódka: ) Grajkowie z zespołu tez często w moich stronach przychodzą z jakimś jednym instrumentem pod stoły i grają np. hej sokoły i wtedy szok cała sala wydziera sie na maxa fale jakieś bujanie . moim zdaniem to tez atrakcja: ) A ja bym chciała żeby małolaty z mojej rodziny puszczały bańki mydlane podczas pierwszego tańca. tylko nie wiem czy to dobry pomysł , no myślę ze około 4 dzieciaków nie więcej bo nas zachlapią, widziałam to na jakimś filmie , wyglądało bajecznie... co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na nas w trakcie pierwszego tańca spadły płatki (umieszczone są w tubach które ktoś musi wycelować i odpalić) była to niespodzianka od rodziców więc zdjęcia z naszymi zaskoczonymi i uśmiechniętymi buźkami wyszły super. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają racje księge gości mozna kupic w empiku lub na allegro jest ich tam do wyboru do koloru i nie sa bardzo drogie. U mnie na weselu bedzie osobne miejsce obok wejscia na sale. W holu bedzie stał pieknie nakryty stól z przystrojonym krzesłem a obok swiece. Takie wodne swiece...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Precious_81 [/quote] Na nas w trakcie pierwszego tańca spadły płatki (umieszczone są w tubach które ktoś musi wycelować i odpalić) była to niespodzianka od rodziców więc zdjęcia z naszymi zaskoczonymi i uśmiechniętymi buźkami wyszły super.
![]() prosze, prosze o tym dokladniej opowiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że o jakości wesela, czyli o tym czy będzie ono niezapomniane w tym pozytywnym kontekście świadczy atmosfera i to o nią należy zadbać w sposób szczególny. Bo iluzjoniści, czy cały zespół tańca ludowego niewiele pomogą jeśli Młoda Para nie będzie zainteresowana gośćmi. Ważne jest to, żeby z każdym porozmawiać, zatańczyć bo wtedy goście poczują się docenieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Uwazam ze pomysl z ksiega jest bardzo fajny poniewaz bylam na weselu gdzie moj chlopak byl swiadkiem i to jemu pan mlody zlecil aby goscie wpisywali sie do ksiegi.Co prawda bylo z tym troche bieganiny bo chcial sie dobrze wywiazac z zadania, ale przynajmniej bylo smiesznie!Jednak lepszym pomyslem jest polozenie ksiegi na stoliku przy wejsciu!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.