|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
o widzisz nie wiedziałam, a ja podałam jej nurofen, może od tego ta biegunka?
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie podaje sie nurofenu ? Bo ...
Nie wiem. POP a daj
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Monka czy ty na fejs to włazisz ?
Bo pisałam Ci czy chcesz przelew a tu cisza jak makiem zasiał . Czytac nawet tego nie mogłam co napisałaś Libra kurde dziwnie tak ![]() Zdrówka dla dzieciaków . U nas też piździ niesamowicie . Dzieciaki od SZymka dziś mają wycieczkę szkołę zobaczyć . Jak SZymek zobaczy te ławki i że nie ma zabawek , to tym bardziej powie że on do szkoły to iść nie chce
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechałam o 8 rano do szpitala i juz mnie zostawili.. podłaczyli ktg.. a tam wykazywało duże skurcze...a w nocy ok północy jak mi ktg robili znów to o wiele mniejsze a ból ogromny bo sie juz rozwarcie robiło... zalezy jaki mają sprzęt.. na sali mieli inny aparat i na sali porodowej inny... tych skurczy rano prawie nie czułam.. bnardziej jak bół na okres.. a przy rozwarciu.. SZKODA GADAC..koszmar!!! a skurcze pokazywaly nie wysokie parametry.. a ja za chwile juz rodziłam.. więc wiesz ![]() Ciesz się że nie doczekałas to prawdziwych skurczy gdy robi się rozwarcie!!!ja nawet nie chce mysleć..poprostu bardziej boję się zastrzyku w kręgosłup i CC niz tego koszmaru porodu.. bo to minie.. a po CC niestety nie szybko. LIBRA biedny Mikuś!!!.. MONKA ale miałas przeżycia.. ja bym zawału dostała!!!! ANIAP...wiesz co jeslito dni otwarte to szkoła przygotowana .. i juz tak prowadzą spotkania aby te maluchy zachęcić.. jak sobie idą tak po prostu - to faktycznie mogą siędzieci zrazić..dlatego u nas kazda szkoła robi dni otwarte i są super zajęcia dla przedszkolaków
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA nic mi nie wyskoczyło .Jak bede w domu to ci napisze. Teraz i tak nie wiem
|
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj spadła jak na razie Cytat:
Jak do tej pory zawsze spadała ta goraczka nie całkiem ale poniżej 38 więc już nie było tak źle na dwóch temrometrach sprawdzałam Monka okropne to co piszesz z tymi omdleniami ,aoby nigdy nic takiego sie nie zdarzyło ![]() Dzisiaj w nocy to prawie oka nie zmrużyłam ,jak tu pisałam że miał 35,5 a po godzinie miał już 34,5 ,no mało zawału nie dostałam. Starałam się nie panikować, szybko go natarłam ta maścią rozgrzewającą wikiem ,zawinełam w koc gruby puchaty i jeszcze kołdrą i pomyślałam że jak po 15 min. nie będzie zmiany to jadę do szpitala. Ale mierzę za 15 min i jest 35 więc troche odetchnęłam ,później wzrosła jeszcze do 35,5 i tak do rana mierzyłam odsłownie co pół godzinki i już się tak trzymało. rano jak wstał ,napił ciepłego picia to juz miał 36 ,najgorzej że on w nocy nie chce pić to bym mu już w nocy dała.Jakoś przeżyłam ale koszmarnie się bałam rano byliśmy u lekarki ,mówiła że trochę mu tam furczy ,kazała na razie brać antybiotyk dalej bo mówi że to dopiero 2 dni więc jeszcze do piątku zobaczymy i w piątek jak coś żeby przyjsć. Już nie wiem co gorsze czy gorączka wysoka czy niska ,masakra jakaś to jest ogólnie teraz już ma normalna 36,6 i niech tak zostanie lepiej
|
||
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Monka Ty zakręcona jak baranie rogi jesteś
|
|
#1478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po dwóch godzinach od odejścia wód.Nastawiałam się na sn ale wyszło jak wyszło.Bałąm się,że dziecko może się zaklinować,mam waską miednicę.Ech...było tyle znaków zapytania,że lekarka zdecydowała zrobić złaszcza,że ja sama sodziłam się przez cc a moja mama miała przy porodzie krwotok i mnie ledwo ocalili i ja też.Miałam drżenie rączek i sinicę .Bałąm się tego...
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-16 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie zazdroszczę przeżyć
Zdrówka dl Mika i siły dla Ciebie Lekarka nie kazała zrobić badań albo nie dała skierowania na rtg ? ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Madziwinia ja się bałam wkłucia w kręgosłup ale byłam w takim stanie że mogliby mnie ciąć na żywo. To wkłucie nie bolało nic a nic.
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
jak trzeba to wiadomo.. ale nie chce decyzji o CC podejmowac sama
...4,5 kg to juz wskazanie do cesarki.. pytałam ostatnio do 4,5 SN.. szok!!! A ja od 14 tej pilnuję 8latkę i dwoje 6 latków + michasia... i w szoku jestem bo pisze do was patzre a tu 16... a ja tylko podaje co chca.. sok.. spagetti na obiad.. gary sok.. ciocia kredki.. farbki.. białę kartki... oj jak czas leci przy 4 dzieci .. i dopiero jem z wami obiad a taaka głoda juz byłam---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Dziewczyny..Pulmicort w inhalacji tylko do momentu mokrego kaszlu tak?? bo Michalinie juz sie odrywa?? I mamy syrop Stodal.... czy on ułatwia odksztuszanie czy lepiej dac wykrztusny ułatwiający temu mokremu kaszelkowi? bo mam Muckosolvan i Drosetux ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- doczytałam.. drosetux na suchy... ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- doczytałam.. drosetux na suchy...
|
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
U którego sprzedawcy mogę kupic fajna pościel dla dzieci, ale nie mała tylko normalną.
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ja robię inhalacje z pulmicortu i robie też z mucosolvanu jednocześnie ,tzn. pulmicort rano i wieczorem a mucosolvan w ciągu dnia 3 razy.Pulmicort działa przeciwzapalnie.
Iza nie nie dała |
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wpadłam się pochwalić że po wczorajszej wizycie u gina jestem szczęsliwa. wyniki mam prawie książkowe, czuję się dobrze, bobasek ślicznie rośnie, a od dzisiaj mam już wolne więc dziś odpoczywam a od jutra ostro przygotowujemy się do świąt ![]() jutro zgram zdjęcia więc pochwalę wam się zdjęciem usg i moim brzuchem (jeśli chcecie ) ale ponieważ będę miała wolne to będę do was częściej zaglądać, a teraz idę robić rurki na święta
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupowałąm jeszcze na allegro dla Michaliny bo mam komplet z Biedry hello kitty.. ale taki sam jest dostepny na allegro... jakość dobra.. i te komplety na all.. większość od 69 zł..
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaudusk_a dobre wieści , oczywiście czekamy na fotki
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA oby mu zeby nie poszły po tych inhalacjach, juz pal licho ze dziura, ale zeby całkiem ich nie stracił
.Oby nocka dzis była choc w miarę przespana . KLADUSKA no jasne dawaj foty ty szczypiorku , dzidzi tez MADZIWNIA 4 dzieci masakra, ale jak ugodowe to czemu nie, gorzej jak sie np leją, wszyscy krzyczą, kłócą |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z ikea ale chciałam takie bardziej kolorowe.
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz go spać kładłam to już temperatura normalna oby tak zostało. Dzisiaj w dzień pozasypialiśmy oboje i mały i ja ,że ja to normalne ale u niego to się nei zdarza ,musiał naprawdę być osłabiony tym chorowaniem bo prawie 2 godziny spał. |
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też nie wiem ale pediatra ostatnio jak byliśmy z biegunką mówiła nam,że się nie podaje ibuprofenu tylko paracetamol jak są problemy żołądkowo-jelitowe.
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- my mamy taką ale jej już nie widze na stronie,jakosc bardzo fajna.W pasy czerwone,żółte ze zwierzątkami. https://www.google.pl/search?q=ikea+...ml%3B615%3B461 Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-16 o 20:58 |
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4123828 nie wiem jak to po praniu ale sprzedaje dużo . Na zywca wygladają bardzo ładnie te jego pościele . jak potrzebujesz ciut inny wymiar to on przerabia
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Libra kiepski ze mnie doktor ale wydaje mi się że powinna dać na rtg płuc a może jeszcze badania w kierunku mononukleozy ?
Dzisiaj byłyśmy u laryngologa i pani doktor powiedziała że ma bardzo ładną śluzówkę czysty nos, uszy i gardło. Dalej podajemy Xyzal (właściwie Contrahist - odpowiednik) i za 2 m-ce do kontroli. Wszystko czyste a zaczyna kaszleć . Zjadła czekoladowe jajeczko z nadzieniem jogurtowym
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Iza dlaczego na mononukleozę ? on nie ma objawów tej choroby
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Długotrwały kaszel jest objawem mononukleozy.
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
BO wydaje mi się że przy praktycznie ciągłym kaszlu i nawracających infekcjach można by zrobić. Do tego teraz nie ma oczywistych objawów chorobowy.
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
witam z rana
jak to fajnie mieć wolne i wstać o godzinie 7 a nie 6 ![]() wstawiam wam obiecane zdjęcia, mojej 4letniej już Zuzi i jej niedzielnego tortu, naszego nowego członka rodziny i mojego dzisiejszego brzucha czyli 13t4d |
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
klauduska.. a kto bimberek pedzi albo wino!
![]() Fajny tort mielismy w zeszłym roku taki na urodziny. Śliczny bobo, a Zuzik jaki zawstydzony
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
izz- ja z pytaniem do Ciebie odnośnie ścianki działowej. Chyba jednak innej opcji nie mamy i trzeba będzie to zrobić...
Mogłabyś wkleic fotkę jak to u was wyszło? u nas jest taki problem, że pokój na całej ścianie ma okno i trzeba będzie przedzelić pokój w miejscu łączenia okna. No i bedzie to pokój przechodni... ja sobie jakoś tego nie mogę wyobrazić... no i czy wtedy montować drzwi. Jeśli tak to jakie? no i od której strony zrobić wejście- od strony okna czy z drugiej strony... nie mam pojęcia.
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra za rok ma wesele i tata chce "wczesniej" wypróbować sprzęt
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Wyłam jak miałam wstać,usiaść i nikt mi nie wierzył,że aż tak boli
.Ni ewyobrazalny ból.Zastanawiałam się czy mi czegos w brzuchu nie zaszyli bo to az dziwne było

) ale ponieważ będę miała wolne to będę do was częściej zaglądać, a teraz idę robić rurki na święta
no i od której strony zrobić wejście- od strony okna czy z drugiej strony... nie mam pojęcia.