|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
chyba nie ma jakiegoś z góry narzutu ze powinien wtedy i wtedy.... Cytat:
![]() ![]() to tak jak ja ![]() Cytat:
![]() no helloł Cytat:
Cytat:
![]() nie można karmiąc a jeśli cos o presji umiejestnosci dzieci .... to mój J usiadł 3 dni przed skończeniem 4 miesiąca!!! ,N jak miała 8!!!! a R 10! J i N chodzili -biegali jak mieli 11 , R sam nie chodzi . u nas zero presji -także otoczenia .jakby się zdarzyło -oj warknęłabym ..... i jestem ciekawa czy mamy wywierające takie presje na dziecko sa tez wymagające w równym stopniu od siebie ??? ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- i się pochwale .... swoja spostrzegawczością .nie wiem jak do tego doszło ale ...dopiero dziś zauważyłam ze R ma nie 6 ząbków ale 8!!!!! wyrosły mu dwie dwójki na dole i są całkiem duże ..... no i pamiętniczka troszkę ... dziś Jakub szedł do szkoły szybciej niż normalnie wiec aby zdązyc go odwieźć musiałam z basenu troszkę szybciej wyjść . pedem się wysuszyliśmy i pedem do auta i do szkoły ... efekt ? manadat ,4 punkty(usmiech nie pomógł ![]() ) i spóźnienie do szkoły byłam umówiona na spotkanie (budowa) i tak się zagadałam ze i ...odebrałam J tez spózniona ... Dzwoniłam tez do salonu tatu - termin wolny czerwiec......... przyszły rok ![]() mojej mamy pies ....zemdlał .wyobrazacie sobie mdlejącego psa? bo ja nie mogę ....
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
nestelle ale ci się dopalacz włączył z odpisywaniem hehhe
to chyba tak od rana, za co cie siekli, za predkość?Agnjeska ja tez chce na Cypr! zazdorszcze ja też musiałam sobie wygooglowac co to te oczy carycy, ale jadłam się okazuje powalczyłam dziś z brudem w domu 3/4 okna umyte, jestem z siebie dumna i blada
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za ząbkiEdytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 18:25 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Amelie - my mamy pchacz z polecenia tutejszego .taki http://allegro.pl/chicco-grajacy-pch...147190373.html swietnie się sprawdza. R biega z nim . a autko tez mamy ale to mu się gorzej pcha.choc w sumie to on pcha wszystko - nawet swój fotelik do karmienia
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nestelle pokaż R? nie widziałam go
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 18:37 |
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem . bo starszakom nie kupowałam pchacza . może faktycznie się nie przyda później na pewno autko jest na dłużej bo nawet teraz N czasem jeździ a ma 5 lat ...
no ale na obecny etap tamten typowy lepszy . zresztą ja kupiłam bo tylko tego nie miałam .a tak to my mamy wszystko -jednak mam 3 dzieci =sklep z zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- jest w foto klubie ,jak będziesz się udzielać dłużej i caly czas to popros o zaproszenie chyba jolanT - tam jesteśmy prawie wszystkie z kidsami naszymi
|
#1987 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!! Ala dała SAMA 4 kroki! odwrocila sie od stolika i poszla do tżta!! Co za uczucie, płacze..
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
a na długo jedziecie? bywam ![]() Cytat:
T. podczas wyłażenia też nie krzyczy, ale noce są mlekiem płynące... ![]() ![]() coś w tym jest. T. się nie rwie do sztućów, ale kanapki, owoce, warzywa, ziemnior - sam. łapką.
|
|
|
#1992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No widzisz!!!!----- Byłam na zakupach świąteczno - urodzinowych, zajęło mi to 2,5h ![]() No ale dużo promocji, więc sie opłacało pojeździć po kilku sklepach. Zamówiłam też tort dla K - będzie z Kubusiem Puchatkiem
|
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1994 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ludzie gadali, gadają i gadać będą. ![]() ![]() Ula la ![]() Cytat:
Ja zawsze z tyłu. Ale teraz jak przeczytałam, że nie wszystkie jeżdżą z tyłu to chyba spróbuje z przodu. Szczególnie, że w dłuższe trasy staramy się jeździć tak by wstrzelić się w jego drzemkę. Zawsze się mogę przesiąść do tyłu jak by co ![]() Za torcik ![]() Ja tam zamawiam najzwyklejszy na świecie. Kurde nie mam wszystkich cytatów ![]() Byou jaki masz rowerek?? W ogóle namieszałyście mi dziś w głowie równo czy rowerek w ogóle teraz potrzebny Ale zrobiłam burze mózgów i ostatecznie będzie rowerek i już W końcu się przyda Jak nie teraz to może latem.
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Skrzat już spi, maruda dziś straszny, kiedy te czwórki wyjdą
, zwalam na nie bo pieluche gryzł nawet.mam już dość tych czwórek - to jak niekoncząca się opowieść - normalnie tyle to trwa a konca nie widac, w sumie to nawet nic jeszcze niewidać
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Trolla na cyprze jeszcze nie była zobaczymy jak będzie i czy potem też będę chcieć (;
Nestelle za to nie ma co zazdrościć 5h lotu i godziny postoju w turcji. .. z Jaśka która 2 h w aucie noe wytrzymuje. Zastanawiam się czy nas po drodze nie wydadzą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi, co jest nie tak z tymi facetami.... moja przyjaciółka się rozwodzi. W czerwcu brali ślub. W pazdzierniku sie wyprowadzil do mamusi bo potrzebuje sobie wszystko przemyśleć a teraz wystąpił o rozwód.
Bez rozmowy z moją przyjaciółka, bez jjakiejkolwiek proby naprawy. Tak mi jej szkoda, caly czas tylko o tym myślę :-/ |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna wysłałam Ci priv
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle-nie wiem o co chodzi z pępkiem, grunt że działa. Poleciła mi tą metodę kolezanka, bo mi Oliwka za każdym razem rzygała podczas trasy. Nie wnikam-efekt placebo czy nie, ważne że dziala.
Kwiatuszku- chyba Ty pytalaś (przepraszam, jeśli pomyliłam,ale na telefonie czytałam)- 7-8 dni po szczepiemiu, już bylismy na wakacjach, wyszła jej taka mega żabka na śliniance - zdjęcie nieprzyjemne wizualnie https://www.google.pl/search?q=%C5%B...tm%3B614%3B394 najpierw był antybiotyk, potem przekłuwanie,przebijanie, kolejny antybiotyk. Pół roku się bujaliśmy z tym szajsem, ostateczne wyjście było takie, ze wycinają jej całą śliniankę. Juz mielismy umowiony zabieg w Prokocimiu, jak to pekło całkowicie. Nigdy tego nie wiązałam ze szczepieniem, wczoraj popatrzylam na ulotkę,w necie, niby ja po szczepieniu czytałam,al ani ja ani lekarze nie skojarzylismy.... Panika- kozacko Michas wygląda.... A i do blondu jeszcze daleko....kolejny rozjaśniacz kupiony
|
#2002 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
wow! super!
Cytat:
![]() ano ,ano! jak większość w jego branży ![]() Cytat:
( kawka o 15 to już codzienność .a i tak wieczorkiem mam już zawroty głowy i rece mi się trzęsą.... )no ba ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja i tak zazdraszczam . latałam z dzieciakami ,nawet jechałam 27 godz.w jedną str. i było fajnie .... a w tym roku mielismy do turcji leciec ,już ustalone nawet było . niestety rozsądek wygrał -wazniejsza jest budowa ..... kiedy lecicie? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
jej ta "zabka" -dopiero teraz za pomocą foty do mnie doszło co to. straszne . duże to miała? to boli? jak ona jadła ,piła? Ty uważaj z tym rozjaśniaczem ....aby Ci włosy się nie wykruszyły ....
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
he,he,he wiesz nie szukałam wyjasnienia, skoro wreszcie moglismy jeżdzic czystym niezarzyganym co chwile samochodem. Duże, bardzo duże- miała z jednej strony wiec jadla drugą, z tym,ze my co tydzień, co dwa meldowalismy sie u laryngologa na przebijaniu, nacinaniu. Masakra była.
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. masakra
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle 12 maja..
Odbijesz sobie w przyszłym roku (; A gdzieś Ty 27h w jedną stronę leciała? Ja bym padła (; Zobaczymy hak będzie. Najwyżej będzie pierwszy i ostatni raz (; Muszę też znaleźć sposób żeby kapelusz mlodej jakoś do głowy przytwierdzic bo ona wszystko zdziera -.- gwoździe i klej raczej nor przejdą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-04-16 o 21:19 |
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlatego wciąż się waham... czekam na Twoją relację ![]() Cytat:
masakrencja. a ja się właśnie dowiedziałam co to jest...
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytałam, że doczekałaś kroczków,
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak naprawde te dzieci, które pozniej zaczynaja chodzic mogą szybciej rozwinąć umiejętności intelektualne. Własnie przypomniało mi się pytanie mojej babci z dzieciństwa " wiesz Twoja siostra cioteczna to sama się juz ubiera, a Ty nie potrafisz" " tak ładnie sie uczy, a Ty co?" Ech...no tak pierwsze nieśmiałe kroczki za nami, ale to powolutkuu myśle , ze jeszcze minie sporo czasu zanim zacznie biegac wazne ze cos ruszyło
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 22:17 |
|
|
|
|
#2009 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ząbki!Rok czekania? Wow! Hmmm ja troche jestem w stanie sobie to wyobrazić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie, czytać nie nadążam....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

ALE wczoraj raz trafił tzn, nadział kaszkę na widelec i do buzi
chyba nie ma jakiegoś z góry narzutu ze powinien wtedy i wtedy.... 

) i spóźnienie do szkoły 

) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
podobnie jak jogurt naturalny, prawdziwy ser żółty. Nie rozumiem trochę oburzenia? Z tego co pisałaś wcześniej też Alicji dawałaś niewskazane dla takiego malucha produkty

)