|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciężki charakter?
Witam.Chciałabym podzielić się z Wami problemem,który jest dla mnie dużym utrudnieniem w życiu.Mianowicie chodzi o mój charakter,podejście i zachowanie wobec innych jak i wobec samej siebie.Dla przykładu:pół roku temu jakimś cudem skończyłam z toksycznym związkiem(zapewne niektóre dziewczyny kojarzą mnie z wątku porozstaniowego).W międzyczasie spotykałam się z kilkoma facetami,dokładniej trzema,oczywiście to nie były częste spotkania,ale pisaliśmy bez zobowiązań.Normalni znajomi.Wszyscy łudzili się,że coś może między nami będzie,ale dawałam jasno do zrozumienia i mówiłam,że nie będzie.Po prostu nie jestem jeszcze na cokolwiek gotowa.A mój problem tkwi w tym,że po rozstaniu zaczęłam szczegółowo oceniać facetów,mieć pretensje o coś,co mi nie pasuje.Dwoje z nich miało mnie już dość,czemu się nie dziwie.Dodam,że przed toksycznym facetem byłam "normalna",nie patrzyłam jakoś bardzo na wygląd i wady ,ważne było,żeby facet był szczery wobec mnie i mnie kochał.A teraz?Wyliczam każdą wadę,mam pretensje.Aktualny facet na froncie jest ułożony,sympatyczny,pracu je,uczy się,ma ogromny szacunek do kobiet.Ale i tak coś znajdę,co mi nie podpasuje.Słyszałam kilkakrotnie,że żaden facet ze mną nie wytrzyma,bo taki mam charakter.Boje się tego,że tak będzie.Oczywiście jest gro osób, z którymi dogaduje się bardzo dobrze,bez względu na płeć.Naprawdę chciałabym zmienić stosunek do facetów,do samej siebie..Czy to może mieć coś wspólnego z moim ex i to jak mnie nastawił do ludzi?Lub przez wieczną krytykę ze strony mamy?Jestem również DDA,może ta informacja też ma z tym jakiś związek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężki charakter?
Może za szybko chcesz budować kolejną relację, a tak naprawdę nadal jesteś pod wpływem tego toksycznego związku? Nawet jeśli nie fizycznie, to w psychice.
Ja bym jeszcze odczekała i myślę, że jak się znajdzie ten odpowiedni to przymkniesz oko na wady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Uwolniona w 100% nie czuję się ani trochę,za kilka dni dopiero nasze drogi rozejdą się mam nadzieję na zawsze...Tak myślisz?Czyli po prostu przesadzam?Jakoś zostało mi porównywanie innych facetów do byłego,a to niczego dobrego za sobą nie niesie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pół roku po toksycznym związku już marudzisz, że nie potrafisz być z kimś innym? Zwolnij. Poza tym najwyraźniej Twoja technika bezkrytycznego wybierania facetów zawiodła, skoro poprzedni był toksyczny. Daj sobie na luz, naucz się żyć sama.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedy eks TŻ ze mną zerwał to prawie przez rok na nikogo innego patrzeć nie mogłam i niby spoko byli, ale tak szukałam, aż znalazłam coś, żeby się przyczepić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
W takim razie chyba rzeczywiście muszę wyluzować ,zająć się sobą,a potem myśleć o potencjalnym związku.Po prostu irytuje mnie,gdy nie mam z kim wyjść,pogadać,szczególnie w weekendy.Przyjaciółka ma bardzo mało czasu,ze względu na faceta i studia. Pytanie brzmi,jak zmienić swój charakter i podejście,chciałabym być taka jak sprzed "toksyka"... Edytowane przez CheriCheriLady2 Czas edycji: 2014-04-16 o 17:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bo tu nie chodzi o udawanie, że jest okej, że sie nie myśli. Z doświadczenia wiem, że im mniej próbuję się walczyć z przeszłością i zmuszać siebie do zapominania, tym powolniej cały proces idzie. Pogódź się z przeszłością, zaakceptuj to jak było. Powiedz sobie, że MASZ prawo mieć okres "żałoby" itd. W międzyczasie sprobuj sobie zorganizować jakoś czas i pamiętaj, nic na siłę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po ostatnim zerwaniu czułam presję otoczenia. Na początku oczywiście wszyscy mi współczuli, ale już po dwóch miesiącach słyszałam, ze może bym się z kimś umówiła, że to dziwne, że tyle zapominam, że jak mogę go nadal wspominać. Był okres, kiedy się czułam jak dziwak, bo zaczęłam wierzyć, że może serio coś ze mną nie tak, bo tak rozpamiętuję i rozpamiętuję. W końcu przestalam słuchać innych i zaczęłam słuchać siebie. Każdy ejst inny, każdy potrzebuję mniej lub więcej czasu, bo to Ty, a nie oni muszą sobie z tym poradzić. Odpuść próby zapominania, podrywania, "bo wtedy to znaczy, że poszłaś na przód". Pójdziesz jak będziesz gotowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jasne, że jesteś normalna. Czas, czas i czas. Trzymam za Ciebie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.