|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Mi po skończeniu kp cykle wróciły do normy (28-29dni), ale teraz znowu przez plastry tzn. po ich odstawieniu wydłużyły się (do 32 dni) Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2014-04-16 o 16:21 |
||
|
|
|
#4172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
diabli smakowite sałatki
|
#4173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sensie że perfekcyjna pani domu ![]() Cytat:
Byliśmy i za tydzien mamy kolejne płukanie... Ech ![]() Cytat:
Nooo to tyle lepiej nie pakujcie się w ławę u nas to jakaś masakra, z Barta jest tsunami ławowe ![]() Cytat:
Brawoo dla Daro ![]() Nooi trzymam bardzo bardzo mocno kciuki za II ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli super przepisy! Uwielbiam salatki! Dzisaj ktoras stworze bo mi takiego smaka narobilas;-)
Kusicie tymi ciazami...a juz bylam pewna ze chce poczekac i teraz znowu sie zasranawiam... Karota- jesli bedziesz sie kontaktowac i czegos sie dowiesz w sprawie tych impregnatow piaskownic napisz prosze. My Swieta spedzamy u jednych idrugich rodzicow. Ale ja lubie piec i zawsze mamie pomagam choc w ten sposob. Noe wiedzialam ktory sernik upiec i Hela wylosowala sernik z rosa od Mysi a poniewaz moja mama nie lubi i co za tym idzie nie potrafi zrobic zurku to zurek ja tez bede robic![]() Dzisiaj zaplacilam zaliczke i ustalilam menu na obiad w restauracji na roczek obiad bedzie dosc wczesnie bo po 12 poniewaz msza jest o 10.30.---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Magiusa-brawa za chodzenie! No i trzymam bys dolaczyla do tej trojcy
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Halo co tu taka cisza?
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz priv do Banki to Cie do nas dolaczy. poogladasz sobie fotki :P i może tam niepublicznie pochwalisz się Danielkiem.---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
mialas racje z tymi 10miesiacami i kciukasy za "plodna" przyszlosc
|
||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
Od nas właśnie pojechali goście
![]() a W. niby śpiący ale dalej walczy , leci 5h bez snu |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę się zastanowić.
|
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
może już nie będzie trzeba? kiedyś się to musi odetkać!
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- wrocilismy z rehabilitacji babeczka zaskoczona Neli postępami, dzisiaj bez marudzenia (mimo poznej pory) zgadzala się na wszystkie ćwiczenia i chyba sprawialo jej to frajde :P w porównaniu do pierwszych zajec naprawdę widać efekty, a przecież nie cwiczylismy zbyt intensywnie :P w pierwszych dniach wręcz jej odpuściliśmy, bo był wielki wrzask. po raz kolejny rehabilitantka sprawdzala stawy - za wszelka cene chciała znaleźć powod "nie-siedzenia". padlo kilka teorii, które za chwile sama obalala skupiamy się glownie na przejściach z raczkow do siadu, z lezenia do siadu itd. ćwiczenia na pilce, masażyki szyi i w sumie tyle. przy staniu delikatnie koślawi jedna stope, wiec mamy poprawiac. aaa i za tydzień tapingujemy Nele podobno plastry w czyms tam pomoga, ale za dużo wiedzy naraz hehe.Cytat:
![]() a ciaza - podczytuje watek mam październikowych i kilka z nich nie zapisalo w tym roku trzylatkow do przedszkola, wlasnie ze względu na male rodzeństwo. powod chorob tez jest wymieniany, ale glownie chodzi o to, ze to byłoby za dużo rewolucji naraz w zyciu małego człowieka i w sumie cos w tym jest...ale napisałam to nie dlatego żeby namawiać czy odradzać pozniejsze plany :P tak mi się skojrzylo hehe.Cytat:
chyba blogoslawionej hehehe |
||
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tez wykupił dodatkowe ubezpieczenie i w ciążę juz mogę zachodzić, przy następnym porodzie dostaniemy cos z ubezpieczenia ![]() Co do prezentów, ja tez nic nikomu nie mówię, nie pytają, a samej mi głupio z czymś wyskoczyć. Diabli- nie konsultowalam tego nigdzie.. My ogólnie jesteśmy na bakier z lekarzami. Chodzę jak muszę, ostatnio byliśmy w październiku jak mały miał 3dniowke ![]() Aj przepraszan, Dzisiaj byliśmy u dermatologa. Bo ten suchy placek, który miał w zgieciu łokcia dluuugo juz nie znika, w dodatku ostatnio sie powiększył. A wczoraj zauważyłam, ze sie drapie w tym miejscu, pewnie go swedzi. Wiec dzis szybko pobieglam do dermatologa.. Veronic- współczuje kiepskiego samopoczucia i kłótni z Tz. Nienawidzę sie kłócić ![]() Megusia- jak tam oczko B. ? Byliście dzisiaj u okulisty, dobrze kojarze ? Hump- , pewnie ze siedzenie jest nudne Swiat jest taki ciekawyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Diabli fajne sałatki
![]() ja różne robię, ale przy okazji brokułu wrzucam przepis na najprostszą z możliwych - ugotowane różyczki brokułu, do tego 1-2 jajka na twardo i majonez + jogurt naturalny, można dodać kukurydzę z puszki - mniami ![]() Cytat:
![]() no i trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Przemek nie spał po południu, a rano tylko godzinkę .... nie kładłam go potem bo nie wyglądał na śpiącego, padł po 20 ... mam nadzieję że nie oznacza to końca dwóch długich drzemek ![]() jego ulubionym zajęciem jest ostatnio stanie i próby chodzenia przy meblach, zaś walnął się dziś w głowę |
||
|
|
|
#4182 |
|
siedzę i myślę
|
Ja nic nie robię na święta, bo jestem ten tydzień u rodziców: ) jak Antek pozwoli to pomogę przy jakichś saltakach czy ciastach.
Niestety dołączam do grono matek, którym spadło dziecko z lozka ,na dodatek 2 razy jednego dnia Spał sobie na łóżku w pokoju, niania była wlaczona, ja byłam w kibelku, slysze, że zaczyna marudzic, więc jak najszybciej się zbieram do wyjscia i nagle słyszę buuum i wielki płacz: ( potem siedział w krzesełku turystycznym, a ono niestety nie jest zbyt stabilne, zjadł chrupka i zaczął się kręcić na boki i poleciał. .. wygląda jak dziecko wojny : /Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Tak piszecie o tych drzemkach, u nas chyba tez już koniec 2 drzemek, od kilku dni jest tylko 1, dziś była super długa, bo 2,5 godz., ale najczęściej jest od 1 do 1,5 godz. Wieczorem nie jest jakaś mega zmęczona.
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy na miejscu
wyjechalismy wczoraj o 16:30 a dojechalismy o 23:45 , mielismy jedna przerwe po 19 . Dzieci wyskakaly sie, m. Przewinelam zjafl i zasnal dopiero po 21 , twardziel trzymal sie tyle h bez spania . Podroz moge powiedziec ze dluga meczaca ale udana . Chlopaki spisali sie na medal , nie bylo placzow i jekow ![]() Dzisiaj przez pogode odwiedzilismy ikee , zrobilismy zakupki dla Domi i dla nas jutro w planie park doswiadczen , i wawel w piatek Zatorland w sobote spotkanie z dziewuszkami i rynek , potem swieta, chrzciny i powrot do domku ![]() Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Karola,
![]() Słuchajcie, a gdzie mężowie to dodatkowe ubezpieczenie wykupują?
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
My obzeralismy sie pizza z pizza hut ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4189 |
|
siedzę i myślę
|
A jeszcze powiem, że Kostek już mocno kopie: ) słodkie jest czuć te malutkie nóżki i rączki jak gmeraja mi w dole brzucha, albo jak szaleje tak, że brzuch rusza się z dwóch stron <3
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dzisiaj jedna drzemka była od 11-12.30 i za nic w świecie nie chciał spać jak go usypiałam o 15.30 i tym sposobem nie spał do 19 czyli ponad 6h. Cos sie naszym dzieciom poprzestawiało ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
Dzięki Em że pytasz ![]() Tak, byliśmy dzisiaj. Z tego powodu ze oczko ropieje nadal, musimy drugi raz wypłukać ten kanalik. A ze dzisiaj Bart po wejściu do poczekalni zaczął strasznie płakać, cieżko go było uspokoić na korytarzu to nie robili tego dzisiaj. Nie wiem czy on ma jakaś traumę po tych zastrzykach...? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
<3 <3 <3 Karola zazdroszczę ![]() Jezuuuuu przypomina mi się i jest problem - chcę fasolkę!!!!!!! A nie miałam jeszcze @ ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4192 |
|
Zadomowienie
|
Nie no jak Bart ma normalny dzień to spi raz 1,5 h a drugi raz 2,5-3h Ostatnio myślałam ze sie przestawił na 1 drzemkę ale wróciło do normy. Dzis znowu pomieszanie.......... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=vil84;46066086]Diabli fajne sałatki
![]() ja różne robię, ale przy okazji brokułu wrzucam przepis na najprostszą z możliwych - ugotowane różyczki brokułu, do tego 1-2 jajka na twardo i majonez + jogurt naturalny, można dodać kukurydzę z puszki - mniami ![]() gratki ![]() no i trzymam kciuki ![]() o to ja dam moja ugotowany brokuł na to pierś z kurczaka w przyprawie gyros kebab na to ser feta kukurydza konserwowa na to sos czosnkowy i na górę prażony słoneczki bez łupinek mój tz ja uwielbia
|
#4195 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Kiedyś już na odchowalni wpadłam do Was na chwilę, ale pewnie mnie nie pamiętacie. Wtedy nie wytrzymałam tempa
ale widzę, że teraz trochę wolniej wątek leci, więc może bym się przyłączyła, jeśli mnie zechcecie U nas czas płynie strasznie szybko, w poniedziałek Daniel skończy 11 miesięcy. Nie wiem kiedy to zleciało. Moje kochane dziecko przesypia w nocy po 12h bez pobudek, ale za to nie chce jeść...Podczas posiłków robię za klauna z przenośnym cyrkiem. Przy jedzeniu przerobiliśmy wszystkie sprzęty kuchenne, teraz na topie są zakrętki od słoików. Przeszliśmy ostatnio z cyca na modyfikowane, bo mały wisiał na mnie jak noworodek, a ja już nerwowo nie wyrabiałam. Teraz został nam jeden cyc rankiem. Ciężko mi było zrezygnować z karmienia piersią, ale teraz jestem zadowolona. Mały śpi pięknie w nocy, w dzień nie grymasi przy mleku (a co wyprawiał przy cycu to szkoda opowiadać). A no i mamy piękną kolekcję 7 zębów i 8 w drodze. Tylko nie wiem po co mu tyle zębów jak nie chce gryźć No dobra to tyle co u nas, postaram się trochę zorientować co u Was ![]() Ach i gratuluje nowych ciąż tyle zdążyłam wyłapać ![]() A i wkleje jeszcze foty mojego niejadka
Edytowane przez Wis26 Czas edycji: 2014-04-16 o 23:16 |
|
|
|
#4196 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
może i bez@ się uda idz do gina najlepiej Cytat:
Spadam spać, dobranoc: ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4197 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super A to sam obiad, czy przystawki też?Cytat:
![]() Cytat:
A odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładnie się bawicie ![]() Cytat:
aż serce ściska, jak wracają wspomnienia ![]() Kubi mój dzisiaj do 21 hasał a drzemkę miał drugą tylko 30 minut ;/ Ale wszędzie musi być puszczać się jeszcze boi
|
|
#4198 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz świat i wszelkie półki stoją dla niego otworem! I kciuki za starania![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Milo ze do nas wracasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj jakieś zacmienie miałam...przeczytalam i zapomnialam odpisać.
Diabli, Karota' w restauracji sam obiad plus kawa herbata do przyniesionego przez nas podwieczorku, 45-50 zl od osoby. Uciekam sniadanie glodomorkowi robic. Aaaa i witam kolejna watkowa mamusie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

dzis Daro zaczal sie puszczac na calego i ladnie przechodzi caly pokoj. Na razie robi to wolno i jak gdzies chce szybko ro raczej raczkuje ale mysle ze za chwilke sie rozchodzimy.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
wszystko posprżatałam, i nie mam co sprzątać, obiad w piekarniku
a Wy z kims się konsultowaliście?
a tatuś jak zawsze ma czas :P umawialiście się wcześniej do tego gościa? ma duże "oblezenie"? chyba tez go odwiedzimy :P
a jak do piaskownicy zniosa wszystkie kopary, wywrotki, wiaderka i foremki to sami ledwo się tam mieszcza
, leci 5h bez snu 

Spał sobie na łóżku w pokoju, niania była wlaczona, ja byłam w kibelku, slysze, że zaczyna marudzic, więc jak najszybciej się zbieram do wyjscia i nagle słyszę buuum i wielki płacz: ( potem siedział w krzesełku turystycznym, a ono niestety nie jest zbyt stabilne, zjadł chrupka i zaczął się kręcić na boki i poleciał. .. wygląda jak dziecko wojny : /

ale widzę, że teraz trochę wolniej wątek leci, więc może bym się przyłączyła, jeśli mnie zechcecie