|
|
#2791 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
Mam kilka pytań: - dlaczego ukrywacie pasztet? - czemu/do czego używacie sowy w BN? - kto występuje w teatrze, TŻ czy sowa? - co jajo robiło w teatrze? |
|
|
|
|
#2792 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
-pasztet to synonim czegos brzydkiego ![]() - a to trzeba pytac darczynców ktorzy obdarowali TZa sową z okazji BN , my jej uzywalismy do stania na parapecie, a potem do siedzenia w ukryciu ![]() - sowa! ( to sie dopiero okaze czy sie nada do występów ) TZ jest rezyserem ![]() - jajo zostało nam ofiarowane z okazji wielkaniocy , zawartowc sie zje, a samo jajo...no cóż...moze tez sie nada do występów? ![]() w tamtym roku TZ dostał wielki kieliszek wypełniony kurczakami....zaiste kreatywnosc lucka nie zna granic
|
|
|
#2793 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale ja mówię o daniach świątecznych, nie przedświątecznych
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przynajmniej to ferrero rosze się na coś nada, bo jest dobre
|
|||
|
|
|
#2794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Rejcz, Aspen podobne do Quarzazate? Pachnącego wieczoru, próbowałam, ale nie nadrobię
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Znad kawy i wreszcie słońca
|
|
|
|
#2796 |
|
To ja :)
|
To ja znad kosmicznego bólu kręgosłupa i głowy :-(
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Znad omałocochoroby
ale już lepszego samopoczuciaHeh, no wiesz, tylko moim zdaniem i tylko ciut ciut jako pierwsze skojarzenie Flo - calnnę do Mam i podpytam w wolnej o jakieś ramy menu, bo ja je poznam dopiero w sobotę ![]() No to tak: pełnego menu jeszcze nie zdecydowała ![]() SŁODKIE Sernik z musożelem z mango na wierzchu MIĘSA: indycza pierś nadziewana mielonym i śliwkami karczek pieczony - to klasyka akurat ale ona rzadko go robi (potem na zimno) pieczeń z mięs mielonego z pieczarkami i serem ziutym bitki wołowe (wiem wiem nie dla Cię) sos chrzanowy i sos śliwkowy (no i bitkowy) PRZEKĄSKI sery różne mus z ososia na ciasteczkach z ciasta francuskiego "moje" tortille z ososiem wędzonym, serkiem śmietankowym sałatą i ogórem zielonym pociachane w kawałki sałatka z mixu sałat w winegrecie z granatem pomarańczą awokado ogórem ziel i pomidorami carpaccio z buraków pieczonych w occie - bo teściowa ma 50 słoików (to przynoszę ja) SKROBIA: ziemniory i kasze różne do wyboru. Ale jak sama mówi do soboty może się wiele zmienić zwłaszcza, że myśli jeszcze gdzie wcisnąć polędwicę wieprz choć i tak już jest imo wybór spory Muszę przyznać, że tym razem nie zaszalała, poza musem ale kto ją tam wie co się będzie działo w sobotę, własnie kręci się po ryneczku i mówiła mi z pamięci na szybko Wiem, że wygląda na dużo, ale jak każdy weźmie na drugi dzień w roli obiadu to damy radę. Przy stole 9 osób. Nie kupuje tego sama, to zrzutka rodzinna. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-04-17 o 10:47 |
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
Pachnącego dnia całemu Baru
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Jakie tagi ![]() To już rozumiem te tłumy na grzędzie
|
|
#2799 |
|
Piers do przodu
|
Fakt, że dziś wyjątkowo gościnny Bar jest
Mursz Mały piąteczek jakby miłego więc
|
#2800 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mam pytanie-
1. czym sie róznią buty sportowe dziewczęce od chłopiecych? mam na mysli młodziezowe modele? 2. czy buty nike czy adidas z tych najtanszych modeli wytrzymają 2,3 sezony ? czy sie rozwalajo jak inne tansze (deichman ,CCC) ? bo widze na zalando nike za 159 i w podobnych cenach...i sie zaskoczyłam , a w deichmanie "adidasy" po 89 i na rok starczaja max...wiec sie zastanawiam ze moze jest sens zainwestowac w drozsze i nie kupowac co roku butów młodej bo jest to droga przez mekę dla wszystkich- przewaznie 2,3 weekendy spedzone w sklepach- młoda jest tak wybredna jak ja, a w dodatku ma wąskie stopy i wszystko jej człapie edit- tylko chyba mało kto tu ma nastoletnie dziecie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-04-17 o 10:47 |
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jeszcze ze sportsdirect się opłaca sprowadzić, ale albo na wspólnych zakupach albo przy większym zamówieniu. tylko przy wąskiej stopie to chyba wysyłkowo odpada, o ile nie polujesz na konkretny model lub typ. chłopięce bywają właśnie szersze.
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moim zdaniem warto zainwestować. ALE jest jedno ALE, ja mam nike - Tego się obawiam. Ktoś kto kupił nastolatkom lata temu jak ja, żeby potwierdzić że nie chłam, też nie porówna do towaru jaki becnie jest na rynku. JEdnak wciąż bym zarydzykowała kupno droższych.Przypomłam sobie, moja przyjaciółka, (30 l notabene właśnie rodzi) ubiera się wyłącznie na działąch młodzieżowych bo nie ma na nią rozmiarów, i wiem, że ma dłuuugo najki też. Na aerobik. z 3-4 l. Na bank dział młodzieżowy. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-04-17 o 11:50 |
|
|
|
|
#2803 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
dzięki ![]() własnie stopa jej juz prawie nie rośnie i stąd moje rozkminki, dawniej wogole nie bralam pod uwage drozszych butów bo musielismy wymieniac co pol roku wiec nie było sensu, to w sumie teraz załuje ze kupilismy w deichmanie jakies najtansze , a i tak te najtansze kosztowały 89 zł..wiec zeby takie super tanie były to nie powiem
|
|
|
#2804 |
|
Piers do przodu
|
Polly - moja Latorośl łazi w Nike i właściwie na 3 lata starcza tym bardziej, że jak się już przyssie to nie odpuszcza czasem i w zimę
(miał do szkoły 10 min. piechotą) więc dla mnie kupić jedne buty lepsze to sama oszczędność
|
#2805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 kg selera, 2 cebule, 1 margaryna (ja bym tu wzięła masło ), 1,5 szkl wody, 6 jajek, 20 dkg pieczarek, 1,5 szkl bułki tartej Do smaku czosnek, papryka ostra, sól, pieprz, gałka muszkat. Przygotowanie: Pieczary udusić na łyżce masła lub oleju. Po wystygnięciu drobno posiekać lub zmielić blenderem. Selera i cebulę zetrzeć na tarce- duże oczka, potem dodać wodę i kostkę margaryny (masła). Gotujemy 1h. Po wystudzeniu dodajemy pieczarki, jajka, bułkę tartę. Doprawiamy wg uznania czosnkiem i przyprawami. Pieczemy ok. 1,5 h w temperaturze 180-190 stopni.Cytat:
Wszystkie! ![]() O i już masz powód by pójść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
joł snad wzruszenia to mi daję nadzieję
na starość ![]() http://www.ofeminin.pl/wydarzenia-ku...a-s384701.html Widzę że już o jedzeniu gadacie Właśnie smarynowałam schab ze śliwką wędzoną
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-04-17 o 14:36 |
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- 1. Dzięki ![]() 2. weeeeź to taka metafora przecież
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Nindżopesz
|
Filmik na dziś: https://www.youtube.com/watch?v=D_h2G6QMMjA
|
|
|
|
#2809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 Z mojego doświadczenia żadne adidasy nie rozwaliły mi się, traciły wcześniej amortyzację... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Ja robię tylko schab pieczony ze śliwką, karkówkę z majerankiem i sernik zwykły ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Dziecięce są tańsze |
|||
|
|
|
#2810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ty to masz z tymi czającymi się chorobami .... Cytat:
) i już mi się znudziły ale nadal są dobre więc nada w nich chodzę co prawda używam teraz głównie na siłkę itp, ale kiedyś nosiłam więcej i też się świetnie sprawowały Cytat:
![]() Cytat:
Coś mały ruch tu dziś czyżby wszyscy znowu odkurzali żyrandole itp Przecież dopiero Boże Narodzenie było i odkurzaliście |
|||
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i tak pewnie zejdę wcześniej na marskość wątroby
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-04-17 o 20:25 |
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znad kawy
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
|
Cytat:
![]() Tak mnie ćwiczy znów głowa od wczoraj, że cały wieczór przewiłam się na łóżku. Nie chcieli mi przedłużyć leków bez wizyty, a pierwszy wolny termin jest na czerwiec ![]() Teraz też boli, ale po garści Ketonalu zagryzionego Ibupromem i nocy spędzonej z plastrem mentolowym na czole, jakoś daje się funkcjonować. Otóż ja nie sprzątam na święta. Jeszcze się nie ogarnęliśmy po remoncie i chwilowo mam dość. Wczoraj namieszałam mazurki, ale piec mi się nie chciało, więc będą ma waflu. Pomarańczowy, kokosowy i czekoladowy. Kończyłam dziś rano, bo spać nie mogłam, ale ból zelżał na tyle, że już stać mogłam. A teraz do pracusi... Miłego dnia!
|
|
#2817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
machne na szybko życzyć wesołych świąt i smacznego kurczaczka
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
znad kakała
![]() Cytat:
2. Ja też nie, mam w miarę świeżo i normalnie, poza tym nikt do nas nie wchodzi ![]() Ale z babcią mam wycieczkę po grobach etc ![]() Właśnie chciałabym przynieść świeże kwiaty Mam na stół, ale nie wiem jakie? lidlowe? biedronkowe? Ona jakieś chińskie Może hiacynty?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-04-18 o 10:14 |
|
|
|
|
#2819 |
|
|
Przyszedł mój prezent na święta
-Paczka od lilizy z Paisley z rzutu truskawkowego
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję jutro zrobić leniwe kremówki na krakersach, ale co przepis to inne proporcje kremu. Szukam takiego na 1 itr mleka, a w przepisach raz całą margaryna, raz pół, raz wcale, raz żółtka, raz całe jajka, raz mąka pszenna, raz pszenna i ziemniaczana... zgłupłam żem
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

,

ale już lepszego samopoczucia
(to przynoszę ja)
ale kto ją tam wie co się będzie działo w sobotę, własnie kręci się po ryneczku i mówiła mi z pamięci na szybko 

, a w deichmanie "adidasy" po 89 i na rok starczaja max...wiec sie zastanawiam ze moze jest sens zainwestowac w drozsze i nie kupowac co roku butów młodej bo jest to droga przez mekę dla wszystkich- przewaznie 2,3 weekendy spedzone w sklepach- młoda jest tak wybredna jak ja, a w dodatku ma wąskie stopy i wszystko jej człapie 
Tego się obawiam. Ktoś kto kupił nastolatkom lata temu jak ja, żeby potwierdzić że nie chłam, też nie porówna do towaru jaki becnie jest na rynku. JEdnak wciąż bym zarydzykowała kupno droższych.

(nie cały dzień