17 lat i wciąż samotna - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 11:36   #31
beforeyou
Zakorzenienie

Dot.: 17 lat i wciąż samotna

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A druga połówka wyklucza imprezy?

Autorko, może po prostu zamiast biadolić to daj szansę chłopakom, którzy do Ciebie piszą przez Internet. Ty jesteś otwarta, a inni mogą nie być, i wstydzić się podejść do Ciebie i Cię bajerować jak masz obok koleżanki.
mój błąd , oczywiście , że nie wyklucza

Cytat:
Napisane przez indisponible96 Pokaż wiadomość
Ja mam 18 lat, nigdy nie byłam w związku i również słyszę że jestem ładna, charakter też podobno mam fajny. Ale jednak zawsze jak kogoś poznam to nie jest to. Moim największym problemem obecnie jest to że w styczniu mam studniówkę może to jeszcze sporo czasu ale boję się że nie znajdę nikogo a sama nie pójdę. Na każdego moim zdaniem przyjdzie czas, nie martw się poznasz kogoś nawet przez internet
też miałam w tym roku ten problem , paru mi nawet odmówiło ale w końcu znalazłam kumpla , no powiedzmy , że trochę żałuje , że go wzięłam ale jak dla mnie lepsze było iść z nim niż samemu , nie no zawsze mogłam wziąć M ale widziałabym jak na nas dziwnie patrzą , jeszcze moje przyjaciółka go nie akceptuje ( duża różnica wieku )

Klik i poznajesz mnie
beforeyou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 14:10   #32
raita
Zakorzenienie

jeszcze dodam, że zauważyłam pewną tendencję, a mianowicie kiedy zajmowałam się sobą, poświęcałam sobie czas i nie czekałam na nic, to tadam, pojawiała się miłość. Nie myśl tyle o tym, skup na sobie, a samo przyjdzie.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 14:11   #33
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Przykro mi, przegapiłaś już szansę na miłość. Jesteś zwyczajnie za stara na to by się ktoś się tobą zainteresował.
Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
też tak uważam niestety jak do końca gimnazjum nie trafiłaś na tego jedynego, to teraz już coraz trudniej ci będzie.
Się zgadzam się Przykro mi autorko
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 14:16   #34
mysza_25
Raczkowanie

Ja poznałam pierwszego w wieku 22 i myślę, że było akurat. W liceum mialam grono kolegów i chwała za to, że mogłam się bawić bez paranoi i takich myśli. Do czego ten świat zmierza "mam 14 lat i jestem dziewicą czy to normalne?"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mysza_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 15:11   #35
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
Ja dla swojej poltorarocznej coreczki juz znalazlam trzech kandydatow, a co. Trzeba byc zapobiegliwym w tych parszywych, niepewnych czasach.
No to moja już na zawsze zostanie starą panną,nie będę mieć wnuków

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 15:55   #36
beforeyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Się zgadzam się Przykro mi autorko
szczerze to was nie rozumiem , no bo sorry w gimnazjum masz szukać faceta , z którym będziesz już do końca ? jak dla mnie to jest przegięcie , bo prawdę mówiąc wtedy jeszcze nie wiesz czego szukasz i masz się związać z kimś na siłę w gim chociaż on ci później nie odpowiada , patrząc na takie wypowiedzi czuje się dumna , że przed 20 rokiem życia można mnie nazywać starą panną

Klik i poznajesz mnie
Stary 2014-04-16, 16:39   #37
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez beforeyou Pokaż wiadomość
szczerze to was nie rozumiem , no bo sorry w gimnazjum masz szukać faceta , z którym będziesz już do końca ? jak dla mnie to jest przegięcie , bo prawdę mówiąc wtedy jeszcze nie wiesz czego szukasz i masz się związać z kimś na siłę w gim chociaż on ci później nie odpowiada , patrząc na takie wypowiedzi czuje się dumna , że przed 20 rokiem życia można mnie nazywać starą panną

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Na przyszłość zanim walniesz takiego głupiego posta, sprawdź proszę w słowniku znaczenie słowa SARKAZM, bo cycki mi opadły po same jajca.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 16:46   #38
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beforeyou Pokaż wiadomość
..............Tek st roku!

Grumpy
dobrze prawi. Słuchaj, mądra jest. Nie znasz słowa ironia, sarkazm? Wszystko w życiu bierzesz na serio? Współczuję braku dystansu. Przecież WIDAĆ, że te wypowiedzi są 100% SARKASTYCZNE. Bardziej się chyba nie da.
Stary 2014-04-16, 17:48   #39
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ja nie rozumiem tego pędu na bycie w związku ("bo mam już 17 lat") tylko dlatego, że koleżanki mają chłopaka, więc każdy musi być w związku. Nieważne, czy jest się na związek gotową, czy nie. Dla mnie to był zawsze niezrozumiały trend, by być z kimś tylko dlatego, żeby z kimkolwiek być bo inni są.
Do niedawna byłam zdeklarowanym singlem ( a mam 20plus) i nie dlatego, żebym narzekała na brak zainteresowania ze strony męskiej populacji ale dlatego, że nie spotkałam do niedawna tego jedynego. Nie było sensu być w związku z kimś, kto mi nie odpowiada a potem powodować niepotrzebne "dramaty". Tak i Autorce radzę nie kierować się kryterium wieku ale własnymi wyborami, własną gotowością i cechami, które nam w partnerze odpowiadają. Być może będziesz szukać jeszcze rok, dwa, ale warto. Nie warto natomiast martwić się, że nie jest się z kimś tylko dlatego, że tak wypada

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 18:22   #40
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
..............Tek st roku!

Grumpy
dobrze prawi. Słuchaj, mądra jest. Nie znasz słowa ironia, sarkazm? Wszystko w życiu bierzesz na serio? Współczuję braku dystansu. Przecież WIDAĆ, że te wypowiedzi są 100% SARKASTYCZNE. Bardziej się chyba nie da.

bardziej sie juz nie da, no NIE DA!!!
może dla niektórych tego nie widać i powinno dać się mocniej widac, widziec ironieee kur... juz mi łzy ze śmiechu zasłaniają klawiature

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 20:57   #41
indisponible96
Raczkowanie

beforyou Ja miałam tak z półmetkiem, najbliższy kolega mnie wystawił i 2 innych też do tego tydzień przed półmetkiem !!! I poszłam sama może glupio się czułam ale bawiłam się świetnie

Edytowane przez indisponible96
Czas edycji: 2014-04-16 o 20:58
indisponible96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 21:14   #42
RudaSlaska
Raczkowanie

Dziewczyna nie napisała, że szuka miłości na całe życie, tylko chłopaka... Niepotrzebnie się czepiacie. Żadna z Was w wieku 17-18 nie chciała poznać czym jest pierwsza miłostka...?
RudaSlaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 22:12   #43
ZagubionaWuczuciach
Raczkowanie

Cytat:
Przykro mi, przegapiłaś już szansę na miłość. Jesteś zwyczajnie za stara na to by się ktoś się tobą zainteresował.
święta racja! podpisuję się pod tym rękami i nogami.
ZagubionaWuczuciach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 22:13   #44
beforeyou
Zakorzenienie

Cytat:
beforyou Ja miałam tak z półmetkiem, najbliższy kolega mnie wystawił i 2 innych też do tego tydzień przed półmetkiem !!! I poszłam sama może glupio się czułam ale bawiłam się świetnie
ja po weselu na który poszłam sama mam złe wspomnienia i wolę na takie imprezy brać kogoś

Cytat:
Napisane przez RudaSlaska Pokaż wiadomość
Dziewczyna nie napisała, że szuka miłości na całe życie, tylko chłopaka... Niepotrzebnie się czepiacie. Żadna z Was w wieku 17-18 nie chciała poznać czym jest pierwsza miłostka...?
a skąd poznasz czy to jest ta pierwsza miłostka

Klik i poznajesz mnie
Stary 2014-04-16, 23:45   #45
moemoe
Rozeznanie

ojejku to urocze, ze sie tym teraz przejmujesz ^_^ Ale zobaczysz za jakies 3 lata bedziesz sie smiala ze swoich obecnych "problemow" . Ja tez tak mialam, a teraz mam 20 lat i nikogo nie znalazlam, wiec to ja powinnam narzekac :P
Stary 2014-04-17, 01:12   #46
Magiusa
Zakorzenienie

Jeju serio? Az tak duza grupa jest tu zlosliwcow i przesmiewcow? Dostosujcie swoje posty do poziomu autora i czasami sluzcie rada a nie tylko wysmianiem. Tak, gdy zobaczylam tytul rowniez sie usmiechnelam, ale gdy przeczytalam post zobaczylam calkiem fajna dziewczyne, ktora obecnie na szczescie ma tylko taki problem i obawy i warto ke rozwiac a nie tylko sie wysmiewac.
Autorko, spokojnie, nic sie nie martw. Trafisz na pewno jeszcze nie raz na kogos kto zainteresuje Cie na tyle ( z wzajemnoscia ) ze stworzysz szczesliwy zwiazek. Na pocieszenie Ci powiem ze ja swojego meza poznalam majac 28lat

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 02:06   #47
NoirJade
Przyczajenie

GG do NoirJade Send a message via Skype™ to NoirJade

o mamusiu... ale szyder loża się zrobiła xD

serio chcecie się licytować wiekiem? to ciekawe kto przebije 27 lat i bycie singlem od... praktycznie zawsze, bo moje relacje z płcią przeciwną nigdy nie można było nazwać poważnymi...

A Ty, paranoid, wyluzuj, bo na prawdę wpadniesz w jakąś paranoję. Nie szukaj nikogo na siłę, a znajomości przez internet nie skreślaj na starcie, bo nawet jeśli nic z tego nie będzie, może będziesz mogła się pochwalić wartościowymi osobami w gronie przyjaciół. Szukanie na siłę prowadzi do prostej sprawy - desperacji, czyli jesteś z byle kim, byle z kimś być. Kompletnie bez sensu.
NoirJade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 06:01   #48
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudaSlaska Pokaż wiadomość
Średnio. Ale trafiła mi się przypadkiem i okazało, że nadal jest, nie miłostką
Stary 2014-04-17, 08:36   #49
indisponible96
Raczkowanie

Cytat:
Tak na dobrą sprawę to najlepiej znaleźć faceta tak już pod koniec podstawówki. Dalej można trafić na jakiś odpad lub faceta po związku. Po osiemnastce ślubik coby młodo wyglądać.
Proszę Was ogarnijcie się Dziewczyna napisała, ponieważ chciała się chyba komuś wygadać, nie wierzę, że wy w tym wieku nie chciałyście mieć chłopaka, nie chciałyście czegoś przeżyć ? A jak zauważyłam to może było kilka normalnych odpowiedzi, a tak to ją wyśmiewałyście. Dobra dziewczyna ma 17 lat jest młoda na pewno kogoś znajdzie, ale tak się składa że ja mam to samo, ja nie narzekam nie szukam ale to raczej nie jest fajne jak idziesz gdzieś ze znajomymi którzy są w związkach i czujesz się jak piąte koło u wozu przynajmniej ja tam mam
Stary 2014-04-17, 08:37   #50
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoirJade Pokaż wiadomość
o mamusiu... ale szyder loża się zrobiła xD

serio chcecie się licytować wiekiem? to ciekawe kto przebije 27 lat i bycie singlem od... praktycznie zawsze, bo moje relacje z płcią przeciwną nigdy nie można było nazwać poważnymi...

A Ty, paranoid, wyluzuj, bo na prawdę wpadniesz w jakąś paranoję. Nie szukaj nikogo na siłę, a znajomości przez internet nie skreślaj na starcie, bo nawet jeśli nic z tego nie będzie, może będziesz mogła się pochwalić wartościowymi osobami w gronie przyjaciół. Szukanie na siłę prowadzi do prostej sprawy - desperacji, czyli jesteś z byle kim, byle z kimś być. Kompletnie bez sensu.
Szczegolnie podoba mi sie w tym poscie " bycie na sile"- dokladnie. Nigdy nie rob tego bledu bo sie bedziess tylko meczyla. Lepiej poczekac niz byc byle kogos miec.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 08:38   #51
indisponible96
Raczkowanie

BEFORYOU
Ja na następny raz też juz mam zamiar kogoś zabrać, ale na półmetku jak widziałam kolezanki które zabrały kolegów i On potrafił się jej zrzygać na stół to dziękowałam że poszłam sama
Stary 2014-04-17, 08:42   #52
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Was ogarnijcie się Dziewczyna napisała, ponieważ chciała się chyba komuś wygadać, nie wierzę, że wy w tym wieku nie chciałyście mieć chłopaka, nie chciałyście czegoś przeżyć ? A jak zauważyłam to może było kilka normalnych odpowiedzi, a tak to ją wyśmiewałyście. Dobra dziewczyna ma 17 lat jest młoda na pewno kogoś znajdzie, ale tak się składa że ja mam to samo, ja nie narzekam nie szukam ale to raczej nie jest fajne jak idziesz gdzieś ze znajomymi którzy są w związkach i czujesz się jak piąte koło u wozu przynajmniej ja tam mam
To uwierz Nie pchałam się w związek. Sam wyszedł, przypadkiem, nie planowałam, nie szukałam, nie było to moje marzenie czy urodzinowe życzenie.
Nigdy się tak nie czułam. Może miałam dobrych znajomych, którzy nie obściskiwali się w kącie?
Stary 2014-04-17, 08:55   #53
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
To uwierz Nie pchałam się w związek. Sam wyszedł, przypadkiem, nie planowałam, nie szukałam, nie było to moje marzenie czy urodzinowe życzenie.
Nigdy się tak nie czułam. Może miałam dobrych znajomych, którzy nie obściskiwali się w kącie?

Miałam podobnie, nie szukałam i samo wyszło, plus zadawałam się z ludźmi nie badającymi sobie publicznie migdałków.

A że byłam złośliwa, to tak bywa w dorosłym świecie. Zwłaszcza że tytuł wieje desperacją, inaczej bym zareagowała na tekst "Mam 17 lat chciałabym mieć chłopaka". Niby to samo a jednak inaczej.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 08:57   #54
indisponible96
Raczkowanie

Cytat:
Nie planować i nie szukac jest najlepiej, bo w koncu samo przyjdzie. Dobrze, że miałaś dobrych znajomych, którzy tak nie robili. Bardziej chodziło mi o dziewczyny, które wcześniej się wypowiadały niż o Ciebie. Autorka ma problem jaki ma, chciała komuś to napisać a One ją wyśmiewają, no bez przesady rozumiem że można się uśmiechnąć widząc ten post, a nie pisać że juz straciła szanse na miłość. Kurde sorry ale wychodzą na bardziej niedojrzałe niż Ona takie jest moje zdanie, a jeżeli nie potrafią normalnie odpowiedzieć to po prostu niech darują sobie jakąkolwiek wypowiedź
Stary 2014-04-17, 09:01   #55
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam podobnie, nie szukałam i samo wyszło, plus zadawałam się z ludźmi nie badającymi sobie publicznie migdałków.

A że byłam złośliwa, to tak bywa w dorosłym świecie. Zwłaszcza że tytuł wieje desperacją, inaczej bym zareagowała na tekst "Mam 17 lat chciałabym mieć chłopaka". Niby to samo a jednak inaczej.
Może to jest recepta na szczęście? Zacznijmy ją sprzedawać

Stary 2014-04-17, 09:01   #56
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie planować i nie szukac jest najlepiej, bo w koncu samo przyjdzie. Dobrze, że miałaś dobrych znajomych, którzy tak nie robili. Bardziej chodziło mi o dziewczyny, które wcześniej się wypowiadały niż o Ciebie. Autorka ma problem jaki ma, chciała komuś to napisać a One ją wyśmiewają, no bez przesady rozumiem że można się uśmiechnąć widząc ten post, a nie pisać że juz straciła szanse na miłość. Kurde sorry ale wychodzą na bardziej niedojrzałe niż Ona takie jest moje zdanie, a jeżeli nie potrafią normalnie odpowiedzieć to po prostu niech darują sobie jakąkolwiek wypowiedź

Witamy w internetach, gdzie liczy się też sposób w jaki opiszę się swój problem i jakich słów się użyje. Do tego bycie przewrażliwionym na swoim punkcie nigdy i nikomu nie wychodzi na zdrowie.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 09:02   #57
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś krótko na Wizażu? Tak wygląda większość wątków. Przyzwyczaisz się
Stary 2014-04-17, 09:03   #58
indisponible96
Raczkowanie

Cytat:
Witamy w internetach, gdzie liczy się też sposób w jaki opiszę się swój problem i jakich słów się użyje. Do tego bycie przewrażliwionym na swoim punkcie nigdy i nikomu nie wychodzi na zdrowie.
a niby kto jest przewrażliwiony na swoim punkcie ?
Stary 2014-04-17, 09:04   #59
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
a niby kto jest przewrażliwiony na swoim punkcie ?
Możliwe, że Autorka, jeśli zaboli ją to co dziewczyny pisały. A nie powinno, bo to żarty są. Nie można brać wszystkiego w życiu na poważnie, ludzie.
Stary 2014-04-17, 09:08   #60
indisponible96
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Możliwe, że Autorka, jeśli zaboli ją to co dziewczyny pisały. A nie powinno, bo to żarty są. Nie można brać wszystkiego w życiu na poważnie, ludzie.
Rozumiem, ale autorka nie napisała SZUKAM CHŁOPAKA tylko że jest sama, a samotność czasem naprawdę dobija Może Wy uważacie że w życiu nie można brać wszystkiego na poważnie, ja też tak uważam a co jeśli ona to odbiera inaczej od Nas , dziewczyna jest młoda i już po napisaniu wątku została wyśmiana są ludzie którzy różnie na to reagują inni się zamykają w sobie a inni mają to gdzieś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości