|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
U nas nocka przespana od polnocy do 5.15 wczesniej kilka pobudek na smoka. Ale to zeby ewidentnie zeby bo jak posmarowalam to zasnela na dobre i pozniej rano tez marudzila i jak posmarowalam to cisza. teraz tylko czekac az cos sie wykluje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co jest? Cytat:
Amelkita wczoraj chciala sprobowac skarpetek tz'ta, szybko zrezygnowala ![]() Pewnie i tak sie obrocil ![]() Cytat:
![]() A my dzisiaj na basenik
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#1924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
bo wtedy dziecko się uspokaja, jak samo śpi, bo czuje zapach mamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi wypisuje max 10 puszek. Zawsze byłam z Olą, ale nie specjalnie po receptę, tylko akurat tak wychodziło, że przy okazji. po samą receptę bym chyba poszła sama, bez sensu dziecko ciągnąć do przychodni, do tych zarazków
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
No my w 5 tkach jezeli wczesniej sprawdzala sie teoria ze wieksze nieprzesiakaja to musze kupic 6 stki
i tak sie niezmarnuja tyle ze kieszen coraz bardziej boli
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1927 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Wyspanam do 8.30, a moje dziecię znowu przespało całą noc aczkolwiek zasnąć nie mogłam...mam problem z pupy, stresuję się, bo jak co roku ( a właściwie dwa razy w roku) idziemy na urodziny siostrzenicy męża i tam jest zawsze z 40 osób (troszkę z rodziny,ale głównie znajomi z dziećmi, w dodatku "elita" naszego miasta). Masakra... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i też sama niewiele lepsza,urodziła jak miała 15 lat.Widać,że jakieś patolodży. Cytat:
![]() Magda ale ty nam ostatnio same przykre historie piszesz...powiedz mi, jak Twoje samopoczucie?Bo chyba za bardzo zadręczasz się tym, co przykre i nieprzyjemne.
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a jak z Mikisiem
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już mojej daję łyżeczkę, bo wyrywa. Wprawdzie ona głównie chce ją po to,żeby pogryźć, no ale przy okazji to co na niej było ląduje naokoło ![]() No i jak pić jej daję to też wszędzie woda. Kupiłam taką matę pod fotelik, bo ja mam głupie deski na podłodze i mogłyby się zniszczyć. Cytat:
czli dzisiaj 17ty, a zastanawiałam się jaka data
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
papuga ostatnio pisałam i o kalarepie i o koperku. Daję to i to. kalarepę normalnie gotuję jak inne warzywa. Koperek daję posiekany, świeży lub suszony, ale przed blendowaniem. Nigdy nie pluje niczym
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
odmeldowuję się, bo niebawem wybywam do fryzjera ![]() nadrobię jak tz pójdzie do pracy
|
#1932 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Dzień się dzisiaj zaczął świetnie ![]() Dawid dostał się do przedszkola, do którego chcieliśmy Miłek spał nieźle, rano cycem nie pogardził i zaczął się podnosić na wyprostowanych rękach tak, że już tyłek powoli zaczyna iść do góry, ale nogi ma wyprostowane, nie podciaga pod siebie. Albo nogi podciaga, a reszta leży plackiem na ziemi. Czekam żeby zakumał, że to trzeba równoczesnie ![]() co jest rusałko? Cytat:
fajnie, że o nas przed świętami pamiętasz Cytat:
w listopadzie i grudniu pił bardzo dużo z butli, bo miał ciągle infekcje gardła, z piersi nie chciał pić, więc odciagałam kilka razy na dzień, a od stycznia to chyba raz albo dwa dostał mm, jak mnie nie bylo w domu, ale na pewno od 1,5 miesiąca butli nie dostał wcale Cytat:
Miłek też uwielbia jabłko czy banana tak z całości memlać
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-17 o 10:09 |
|||
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() i wczoraj wieczorem zafarbowałam kłaki. Od razu lepiej się czuję jak patrzę w lustro
|
|
#1934 | ||
|
dryfuję słowami
|
jakoś żyję, ale co to za życie...
nocki do d... dzis od 21 co godzine pobudka. na rece, smok do buzi i śpi, ch.. wie o co chodzi. i wlasciwie co dzien jest b. podobnie. o 3h dostał butle to juz spał do 7:30. tylko, ze ja po tych pobudkach zasnac nie moge i potem chodze dopołudna jak zombie. łeb mnie napierdziela, mam zawroty głowy i dosłownie chodze po ścianach. nie wiem ile jeszcze wytrzymam, bo cierpliwosci mi juz brakuje i sily.. i niby w jaki sposób ja mialabym wprowadzic stałe pory karmienia skoro on chce jesc o różnych porach i nieraz przesypia te pory, w których jadl kilka dni z rzędu?? jadl dzis w nocy pierwszy raz od jakis 2. mcy. do tego często odmawia stalych pokarmów i to juz od dłuższego czasu. zje pare łyżeczek i wiecej nie chce, a potem płacze z głodu. wczoraj był cud, obiad zjadł cały, ale deserkiem już pogardził po paru łyżeczkach :/ nie wiem jakim cudem jestescie w stanie tu siedziec, sprzątac, chodzic na spacerki i obiady gotowac jeszcze? ja jak Miłosz nie śpi to nie jestem w stanie zrobić NIC w domu, totalnie NIC. mam nawet problem z tym żeby iść do wc bardzo bym chciala poznać te tajemnice co robicie z dzieckiem w momencie kiedy nie śpi żeby cokolwiek zrobić w domu?? Cytat:
chociaz cos farmaceutka dała nam nadzieje, ze przywrócą od maja 'r', oby. to bede w Bochni szukac pediatry zeby nową recepte wypisal ![]() jasne, że możesz bez dziecka, choc my jak chodzimy popoludniu to idziemy z małym,bo są mega kolejki i nie usmiecha nam sie czekac za receptą 1,5h, a dzieci poniżej roczku bez kolejki Cytat:
ah, Miłosz nie pije z niekapka. znaczy on w ogóle nie pije, ale to juz inna bajka, czasem uda mi sie podac mu 20ml wody, ale to max i nie zawsze. kiedys pil z niekapka rozcienczony sok, teraz nawet nie, zrobił sobie z niego gryzak, tzn. gryzie ustnik zawzięcie i nic więcej...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-04-17 o 10:22 |
||
|
|
|
#1935 | ||||||
|
Raczkowanie
|
O rany, ile natworzylyscie od wczoraj. Z tego co nadrobilam.
Cytat:
Ale możesz tez farbę pomalować czymś takim co sie nazywa lakier dekoracyjny i wtedy masz efekt połysku i tez super sie zmywa (teściowie maja tym przedpokój pomalowany, a my wneki szaf, bo nie robiliśmy pleców). Albo jakaś farba strukturalna ala granit, marmur. Ja mam ottocento i tez sie sprawdza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gruszke tez tak podawałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czemu koniec kp?
|
|
#1936 |
|
dryfuję słowami
|
i zapomniałam dodać, że mlody tez spi głownie na brzuchu od jakiegos 5-6 tyg życia, czasem na boku. nie boje sie, ze sie udusi, przeciez to juz nie jest bezwolny noworodek
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziękuję za zainteresowanie nie mam weny by o tym teraaz pisać. po prostu nie radzę sobie.. i przez to cierpi mo je małżeństwo![]() Cytat:
co za głupota i brak odpowiedzilności![]() oo to będziesz się lenić super!![]() Cytat:
![]() Jasiek usypia koło 20.30. mogę go co prawa zostawić z Tżtem ale niesteyy nie zaśnie beze mnie i czekałoby mnie usypianie późno w nocy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i brawo dla Milka
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno ona ma te loczki doczepiane, bo jej włosów ubywa. Gdzieś czytałam to nie wiem czy na pudelku czy w jakieś gazecie.
|
|
|
#1940 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
xViolet obawiam się końca kp, bo Miłek często odmawia piersi, ale może to też być wina ząbków. |
|||||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Też chce fryzjera! Też chce odświeżyć kolor!
A tymczasem wszyscy chorzy, ja bez kasy, a na święta będziemy się kisic w izolatce
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie. Małej ciuszki piorę nadal w Dzidziusiu i służy jej. Sama piorę w tym proszku swoje majtki, bo po naszym proszku "dla dorosłych" pipka mnie później swędziała ![]() Cytat:
|
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się,że wczoraj upiekłam babkę marmurkową (ja nie przepadam, ale mąż uwielbia) i wyszła rewelacyjna! Nieskromnie dodam,że moja T. ciągle robi takową z Termo mixa i rozdaje całej rodzinie, bo wszyscy lubią i moja wyszła o wiele lepsza!Jej jest taka sucha, a ta moja ta leciutko wilgotniejsza, mniami. Łatwe i szybkie ciasto,ale radość męża ogromna haha
![]() Cytat:
niby głupi kinderbal połączony z grillem, kiecki żadnej nie założę i głujpio się stroić, no ale towarzystwo mocno taksujące i oceniające. mam stresa, bez kitu... Cytat:
Cytat:
![]() Też mam baletnicę z Tutu,róziową
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Nom. Udzielam się na innym portalu i mam znajome, które są po kilku IUI, In vitro i lipa.
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj łosoś z ziemniakami, marchewką i myślałam nad tym koprem.. może jednak spróbuję , już sama nie wiem
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)
chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,, przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki) w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny co mam zrobic>>>??? pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz. jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje... czuje sie beznadziejnie. nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem. na co mu taka mama??? ta durna tesciowa sobie lepiej radzi
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też czasem kryzysy,ale to normalne ze zmęczenia... nad stylóweczkami to ja myślę już z miesiąc,bez kitu. Towarzystwo mocno kasiaste. My tam jesteśmy płotki i tu nie ma co ukrywać i udawać,że jest inaczej. NO ale mimo wszystko chciałoby się "jakoś" wyglądać. A dzieci to oni stroją jak na tych wszystkich blogach modowych z dzieciakami. Dlatego słodko pierdzący róż dla Tusi oczywiście odpada ![]() Nie wiem, coś tam wymyśliłam bardziej lansiarskiego,chociaż mam wątpliwości:/ a to też jest kinderbal z grillem więc też w zwoje jedwabiu nas nie odzieję. No cóż, będę nadrabiać dobrą miną, a Tusia urokiem osobistym i talentem oratorskim
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() normalnie już wytrzymać nie mogę :/ raz ze kiepska noc bo Lena spala z nami i co rusz się budzila to di tego okropny zab daje w kosc ;( byłam we wtorek u dentystki zrobila mi go tzn dała lekarstwo a ten mnie zaczał tak napitalać teraz cały no masakra jakas:/ wiec dzisiaj znowu musze do niej jechać bo nie wytrzymam :/ a jeszcze dzisiaj bioderka Lenki wiec trzymajcie kciuki
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak gotuje to biorę go w bujaku do kuchni i patrzy co robię, jak odkurzam to wsadzam go do wózka i ciągnę za sobą razem z odkurzaczem, jak prasuje to kładę na puzzlach a z deską rozkładam się kawałek dalej, patrzy wtedy cały czas na kabel od żelazka ( ), jak biorę prysznic to sadzam go w bujaku w progu w drzwiach albo w wózku, jak siedze na kompie to leży na puzzlach przede mną albo w bujaczku.no nie ma łatwo.. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

wczesniej kilka pobudek na smoka. Ale to zeby ewidentnie zeby bo jak posmarowalam to zasnela na dobre i pozniej rano tez marudzila i jak posmarowalam to cisza. teraz tylko czekac az cos sie wykluje 

Jestem pod wielkim wrażeniem efektów Twojej diety/ćwiczeń, zazdroszczę dyscypliny, ale z drugiej strony strasznie mi Ciebie szkoda, współczuję Ci.... Bo jak np. idziecie do znajomych, do restauracji itd., to co Ty biedulko jesz?
bo wtedy dziecko się uspokaja, jak samo śpi, bo czuje zapach mamy 

Co można dać na ścianę w przedpokoju?
mloda pije 200ml mleka to mnie opieprzyla co tak duzo 

ciekawe czy rzeczywiście gluten jest winowajcą

ale to na czasie bo wielkanoc tuż tuż