![]() |
#1441 |
Raczkowanie
|
![]()
suknia jest biała, a te wzorki na biuscie i dole to koronkowe kwiatuszki (nie wiedzialam jak to inaczej narysować)
#1442 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety slubne
piękne są te kulki z róż podoba mi się bardzo ta pierwsza ja myślałam do swojej sukni też o takim bukiecie tylko w kolorze pomarańczowym i z zielenią jakiego koloru ty masz suknie?? białą? jeśli tak to radziłabym coś w zdecydowanym kolorze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
mi sie szalenie podobaja te perełki w bukietach, zwlaszcza ze "oczka" kwiatkow w koronce mojej sukni sa wlasnie perelkowe (maleńkie), tylko trochhce sie boje ze calosc wyjdzie przesadziscie, bo suknia skromna nie jest. A moze wlasnie odwrotnie jest: perelki w bukiecie dodaja delikatnosci? sama nie wiem... i obawiam sie tez bukietu-kulki z tego samego wzgledu
#1444 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o bukiety kulki to zależy czy jesteś wysoka czy niska bo jeśli niska to raczej zrezygnuj bo one optycznie skracają a suknia jest strojna i ma drapowany dół więc też nie wydłuża
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
zeby sie nie powtarzac: w poscie #1665 opisalam siebie i suknie
#1446 |
Raczkowanie
|
Kulka będzie pasować jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak się właśnie zastanawiam nad inną kwiaciarnią, ale w tej co byłam siostra mojego TŻ miała zamawiany bukiet ślubny i ozdobę kwiatową na samochód i była zadowolona, więc posłuchałam mojego lubego. Dobrze wiedzieć, że to nie lilia, a eucharis. Może tam dzisiaj podejdę i powiem, że to nie lilia tylko eucharis i niech szukają. A czy eucharis jest dostępny cały rok? I czy łatwo je zdobyć? Narazie dziękuję za pomoc, zobaczymy co się w piątek da wymyślić, bo mam tam iść na 18.00 ustalić szczegóły, bo niby tych wg nich lilii ma nie być i mają dzwonić do Częstochowy w czwartek. A jeśli chodzi o Turzę Śl. to ode mnie daleko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Raczkowanie
|
nie nie, suknia jest cała snieznobiała, szarfa także, ale i tak dość wyraźnie ją widać, bo jest w talii marszczona. Chyba realnie zastanowie sie nad tajką kulką, chociąż bardzo podobaja mi się też te storczyki bladoróżowe
a mój TŻ najbardziej by wolał, gdybym miala pęk kalii przewiązanych wstążka
#1449 |
Raczkowanie
|
No i TŻ też ma dobry gust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witajcie, witaj Olivka. Jestem juz po slubie (16.06). Pragnełabym podziękować wszystkim z forum, wasze rady okazały się bardzo pomocne. Prawde mówiac począwszy od fryzury,przez makijaz po bukiet-wszystko znalazłam tutaj ![]() wiz.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam prośbę, czy może mi ktoś doradzić jaki bukiet najlepiej pasowałby do takiej sukienki? Sukienka jest w kolrze ecri, ja mam 165 cm wzrosu, włosy za ramiona brązowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Witam ,
Ja mam ślub za rok- 19.07.2008 więc jeszcze full czasu, ale sobie Was podglądam ![]() Ja będę miała sukienkę czerwoną albo ecru- dzisiaj na 90 % ecru bo znalazłam chyba wymarzoną. Ale jak pójdę zobaczę na własne oczy to zdecyduję dopiero ![]() W każdym razie kieckę będę miała dosyć odważną i ekstrawagancką, dlatego bukiet naprawdę chciałabym skromny.......i w kolorze sukienki, gdyż nie chcę jakoś przełamywać wszystkiego kolorystycznie- wszystko ma tworzyć komplet (jedność ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ah! Marticia jak księżniczka! ![]() a jak swoją drugą połówke ubierasz? bukiety są w różnych formach ale może coś ci się spodoba? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-22 o 10:08 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bukiecik śliczny naprawdę, chyba się przekonam do róż, ale szczególnie podoba mi się również fryzurka. zastanawialam się jaką będę mieć żeby pasował welon bo po kilku godzinkach mam zamiar go ściągnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-06-22 o 09:59 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja zdałam się na zdolności mojej fryzjerki Pani Iwony i byłam zadowolona, a welon kupiłam w ostatniej chwili za namowa Teściowej i Mamy i chyba nie żałuję. Welon zdjęłam po oczepinach. Myślałam że bedzie zbyt strojnie z tym welonem, ale chyba nie bylo az tak źle. wiza.JPG |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile moge zapłacić za bukiet z 7 kalii+ do tego perełki?
Powiedzmy coś takiego jak na tych zdjęciach? bestBouquetsmbm1003_19.jpgbukiety_7.jpg s32.jpgslub_hor_13.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę Was o radę. Jaki bukiet pasowałby do mojej sukni? Dodam, że chcę go mieć w kolorze biało-bordowym, ew. dodatek zielonego. Suknia jest biała, a na gorsecie naszyte ma błyszczące koraliczki. Na pewno musi być róża+frezja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() gratuluje jest cudna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Dzięki oskar-82
![]() Co do mojego pytania o bukiet - interesuje mnie, czy do takiej sukni pasuje bukiet okrągły czy wydłużony (bedę miała też welon)? Zdjęcia zestawów róża+frezja+coś jeszcze nie muszą być koniecznie w moim wybranym kolorze biało-bordowe. Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2007-06-22 o 17:20 Powód: błąd w niku |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Perełki do wykończenia łodyg ok. 15-, Wstążka ok.10-, Perełki do zamotania na giełdzie ok.15-, - 18-, Jeśli cantedeski mała i krótka 30-40cm na giełdzie 4-, - 5-, Wiązanka z cantadeski jest stosunkowo droga jeśli jest długa, przy kształtowaniu trzeba naprawdę mieć wiedzę praktyczną. Cytat:
Ja wybrała bym 1 lub 5, ale bez tych wystających wąsów. wydaje mi się że taka prosta forma będzie najodpowiedniejsza - masz sznurowany na wierzchu gorset lepiej aby nic nie "wisiało". Kolor kwiatów i ich rodzaj są mniej istotne ważny jest kształt - okrągły, ale nie kula. Zamieszczam bukiet który wykonałam dla Oli (znów jestem posiadaczką aparatu cyfrowego) Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-23 o 03:01 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Ewaleno dziękuje za napisanie cen tych kwiatów!
![]() Jesteś super ![]() Wiem że już mi pomogłas wybrac bukiet, ale mam problem ![]() ![]() mówi że wykląda jak "pęk kabli" ![]() ![]() Jak masz jeszcze do mnie cierpliwość to chce spytać jeszcze o rodzaje kwiatów w tej "torebce" i czy pasowałaby do mojej sukienki? Jaszcze raz załanczam jej zdj i tej torebeczki pozdrawiam ![]() p.s.i ile by to kosztowało. buziaki i przepraszam za natarczywosc |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwa pierwsze pochodzą z tej strony : http://www.kwiaciarniaegzotyka.pl/slub.php trzecie zdjęcie z angielskiej stronki .
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Raczkowanie
|
Piękne są te bukiety z Cantedesek
![]() ![]() Osobiście wybrałabym te kwiaty w kolorze żółtym -bo wszelkie dodatki mamy w złocie, więc chyba będą najbardziej odpowiednie. Jednak moimi ulubionymi kwiatami są słoneczniki i choć jest to prosty kwiat -wręcz polny, to znalazłam propozycję wiązanki ślubnej, która mnie również urzekła. Moje pytanie brzmi, czy te kwiaty tzn. słoneczniki przetrwają upał (ślub koniec sierpnia), a zdjęcia ślubne będę miała rano przed ceremonią, która dopiero będzie późnym popołudniem... mam w tym przypadku pewne wątpliwości, czy słonecznik przetrwa i będzie nadal świeży... CZY KTOŚ JEST MI W STANIE DORADZIĆ, CZY SŁONECZNIKI SĄ TRWAŁE I NADAJĄ SIĘ NA BUKIET ŚLUBNY??? Będę bardzo wdzięczna za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
BAN stały
|
No to ładnie z bukietu nici. Jak można tak ludzi wyświnić. dosyć, że szefowa kwiaciarni nie czekała na nas o umówionej godzinie, to jak jej pracownica zadzwoniła do niej to kazała nas przeprosić, że niestety, ale nie zrobi nam bukietu, bo jest po operacji i gdzieś wyjeżdża 5 lipca. Nie wiem jak można tak ludzi zwodzić przez cały tydzień i na koniec wystawić do wiatru. Dosyć, że na wizytówce ma się 3 kwiaciarnie w posiadaniu, to jak to, nikt z pracownic nie potrafi zrobić prostego bukietu, nie jest przecież aż tak wymyślny? No to pięknie...Dwa tygodnie do ślubu, a ja nie mam zamówionego bukietu, jak tak dalej pójdzie, to pójdę bez
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.