Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 22:21   #421
bzebze
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW

Moje wege U:

I: 6 truskawek, jeden banan, kiwi z trzema łyżeczkami jogurtu nat., pół bułki z masłem, serem, ogórkiem
II: jabłko
III: zupa warzywna(wegetariański bulion, warzywa z mrożonki), kotlety z cukinii z sosem tzatziki, surówka z marchewki, ryż
IV: kotlecik z obiadu z resztką surówki i warzywami smażonymi z sosem sojowym
bzebze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:53   #422
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzebze Pokaż wiadomość
Moje wege U:

I: 6 truskawek, jeden banan, kiwi z trzema łyżeczkami jogurtu nat., pół bułki z masłem, serem, ogórkiem
II: jabłko
III: zupa warzywna(wegetariański bulion, warzywa z mrożonki), kotlety z cukinii z sosem tzatziki, surówka z marchewki, ryż
IV: kotlecik z obiadu z resztką surówki i warzywami smażonymi z sosem sojowym
Po mojemu to jest za mało nawet na R. Węgle jedynie z ryżu i bułki, białka praktycznie w ogóle, o ile mnie oczy nie mylą, to samo z tłuszczami.
Wege jedzą sery, jogurty i masło? czy to własny wege-wyrób?

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2014-04-16 o 22:55
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:19   #423
201606210914
Konto usunięte

wczorajsza R
będzie?

śn- owsianka: 4 łyżki płatków, szklanka mleka, jabłko, łyżka budyniu, kostka gorzkiej czeko 70%, 3 łyżki ricotty

ob- ziemniaki, pierś w jajku smażona na łyżce oleju, ćwikła domowa

p- omlet: 2 jaja, 2 łyżki mąki, łyzka budyniu, kilka rodzynek i 3 łyżki ricotty, kilka kropel oleju

k- kromka żytnia z pastą (twaróg+jajko+papryka) z sałatą, szynką domową, pomidorem, filet w jajku smażony na łyżce oleju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z.jpg (46,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (51,5 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (54,8 KB, 35 załadowań)
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:25   #424
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
dopiero weszłam na lapka i podziwiam wasze fotki, az mam ochotę sama robić, aparatem, ale telefonem jest tak szybko i wygodnie
Stary 2014-04-17, 08:30   #425
klapkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Wege jedzą sery, jogurty i masło? czy to własny wege-wyrób?
Są różne odmiany wegetarianizmu.

A ja wpadłam tylko na chwilkę, pochwalić się, że pierwszy raz, od nawet nie pamiętam kiedy, zjadłam na śniadanie coś innego niż płatki czy owsianka Dziś była sałatka z roszponką, insalatiną, pomidorkami koktajlowymi, avocado, gruszką i słonecznikiem, a do tego kanapka z jabłkiem i cynamonem na ciepło!
klapkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 08:32   #426
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klapkowa Pokaż wiadomość

A ja wpadłam tylko na chwilkę, pochwalić się, że pierwszy raz, od nawet nie pamiętam kiedy, zjadłam na śniadanie coś innego niż płatki czy owsianka Dziś była sałatka z roszponką, insalatiną, pomidorkami koktajlowymi, avocado, gruszką i słonecznikiem, a do tego kanapka z jabłkiem i cynamonem na ciepło!
ciekawe kiedy ja zjem takie śniadanie odmienne jak sałatka
Stary 2014-04-17, 08:51   #427
alxndra
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alxndra Pokaż wiadomość
Hej, wstawiam mój jadłospis U/P- ważę bardzo mało, jednak po licznych badaniach wyszło, że nic mi nie zagraża, a organizm mam już odbudowany w kwestii mikroelementów- za wyjątkiem tłuszczów, które włączyłam niedawno, bo staram się o okres. Lekarz zaopiniował, że nie muszę tyć, najważniejszą rzeczą jest jedynie dostarczenie substancji odżywczych, a celem samym w sobie nie jest wzrost wagi (chociaż wiem, że nieznaczny na pewno wystąpi), bo mógłby szybko doprowadzić do nawrotu choroby. Generalnie założenia są takie, że mam dostarczać wszystkich niezbędnych witamin, tłuszczy, białka, węglowodanów,mikro i makroelementów. Druga sprawa- wypadające intensywnie włosy (w tej kwestii robię już wszystko, oj, uwierzcie- gelacet, olejowanie Khadi, rosyjski szampon z olejkiem laurowym i oliwą z oliwek, revalid, siemię lniane, drożdże, również skrzyp i pokrzywa), o które walczę i jestem gotowa na poświęcenia.
Ruch umiarkowany, ćwiczę codziennie cardio 40-45 minut plus wf dwa razy w tygodniu. Kalkulator zapotrzebowania kalorii określił moje zapotrzebowanie przy podanych parametrach na ok. 1800 kcal.

A więc U:
I- spora razowa bułka ze słonecznikiem i sezamem, 3 plastry szynki wieprzowej, pieczarki posypane tymiankiem i pieprzem, pół garści orzechów włoskich, duże jabłko (jeśli mam mniejsze, to zjadam po 2)
II- bułka razowa z ziarnami lub bardzo duża turecka (na bazie melasy, z rodzynkami albo owocami kandyzowanymi, zależnie od tego co dorzucą w piekarni)
Obiad- 3/4 pieczonej piersi z kurczaka, pół opakowania mrożonej fasolki szparagowej, 4 łyżki dzikiego ryżu/kaszy gryczanej i moja autorska mieszanka warzywna: jedna średnia papryka, pół małej cukinii, 10 pomidorów koktajlowych, zalane rozbełtanym żółtkiem i pianą z dwóch białek, z dodatkiem oregano, świeżej chili, pieprzu, soli, smażone na pół łyżeczce oliwy z oliwek- z tych proporcji powstają 2 porcje (a zatem taką mieszankę robię co 2 dni)
IV- 2 garści orzechów: mieszanka migdałów, włoskich, laskowych, nerkowca (bez dodatków, czyste orzechy), kisiel z siemienia lnianego (bez dodatków, sam 'glut')
V- 250 g twarogu półtłustego z drobno posiekanym bananem, szklanką malin mrożonych, dwiema łyżkami jagód goji

W weekendy na drugie śniadanie zamiast bułki jem kilka marchewek i jabłko/2 jabłka (z uwagi na mniejszy odstęp między śniadaniem a obiadem, zwyczajnie nie mam miejsca w żołądku)
Z góry dzięki za odpowiedź
Podbijam )
alxndra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:16   #428
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Mogłybyście mi polecić dobrą piekarnię w Warszawie? Okolice Targówka, Pragi Północ, Białołęka.

Zależy mi na dobrym żytnim chlebie lub razowym oraz bułkach grahamkach.
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:32   #429
fusiacola
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46066342]Cześć Dziewczyny
Za namową Fusiacoli postanowiłam wrzucić tu swój jadłospis. W ubiegłym tygodniu odwiedziłam dietetyczkę, dzisiaj dostałam od niej dietę 7 dniową i jestem ciekawa Waszych opinii. Moje jutrzejsze menu:
Oczywiście redukcja

Ś: bruschetta z chrupkiego pieczywa z pomidorami, czosnkiem i oliwą z oliwek - 4 szt.
IIŚ: szklanka kefiru 2% tłuszczu
O: pierś z kurczaka z estragonem, gałką muszkatołową i czosnkiem, smażona na oliwie z oliwek ze szpinakiem i jogurtem greckim na pełnoziarnistym makaronie żytnim
P: 5 kostek białej czekolady
K: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z żółtym serem i polędwicą sopocką

Co Wy na to? Całość opiewa na 1400 kcal.[/QUOTE]
Gryzelda super, że jesteś

ale przyznam, że wywróciłabym to menu do góry nogami kolacja powinna iść w miejsce 2-go śniadania, bo na noc nie jemy chleba na redukcji (chyba, że ćwiczysz intensywnie przed kolacją), z kolei sam kefir to nie posiłek w śniadaniu nie ma białka i ma nie najlepsze pieczywo, a biała czekolada jest najgorszą ze wszystkich ani to dobre ani nie ma żadnych wartości odżywczych, sam słabej jakości tłuszcz i cukier... dziewczyny nie jedzą tu tego nawet na przytyciu.

obiad jest bardzo dobry Mam nadzieję, że dostaniesz tu sporo dobrych rad jak zmodyfikować to menu, od siebie mogę dodać, żeby np tą nieszczęsną czekoladę zastąpić garścią pysznych i zdrowych orzechów no i będę śledzić Twoje menu tutaj i rady bo wiesz, że zależy mi żebyś szybko zobaczyła efekty

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
wczorajsza R
będzie?

śn- owsianka: 4 łyżki płatków, szklanka mleka, jabłko, łyżka budyniu, kostka gorzkiej czeko 70%, 3 łyżki ricotty

ob- ziemniaki, pierś w jajku smażona na łyżce oleju, ćwikła domowa

p- omlet: 2 jaja, 2 łyżki mąki, łyzka budyniu, kilka rodzynek i 3 łyżki ricotty, kilka kropel oleju

k- kromka żytnia z pastą (twaróg+jajko+papryka) z sałatą, szynką domową, pomidorem, filet w jajku smażony na łyżce oleju
superkas wygląda jak zwykle super

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:01   #430
agaczini
Zadomowienie

dzisiejszy jadłospis R - dzień beztreningowy z ogromnymi zakwasami mięśni dwugłowych ud, kwalifikującymi mnie chyba dzisiaj do grupy inwalidzkiej ;/ (dzień z lordsami zamiast szpilek;p)

I - 3 kromki chleba żytniego (małe) z pieczonym schabem, masłem, chrzanem i ogórkiem

II - gulasz z cieciorki z cukinią i papryką zieloną , w sosie z pomidorów,ryż biały, surówka wiosenna z kapustki z pietruszką i kukurydzą

III -barszcz z kapustą

IV - spaghetti pełnoziarniste z tuńczykiem, oliwą, czosnkiem, pietruszką, parmezanem, oliwkami, ostrą papryczką

V - shake z jogurtu z owocami (muszę jakieś kupić więc jescze nie wiem jakie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140417_110240.jpg (139,7 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-04-17 o 12:47
agaczini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 11:09   #431
fusiacola
Wtajemniczenie

R:

kawa z mlekiem 3,2%
trening

1) owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek kokosu, mleka i czarnej porzeczki z domowego kompotu + kawa z mlekiem

2) mus ze szpinaku, banana i miodu na serku wiejskim, 2 łyżki płatków owsianych, orzechy, jabłko + kawa z mlekiem

3) mięso z piersi kaczki bez skóry, czerwona fasola, sałatka z lodowej, papryki marynowanej i oliwy z oliwek

trening
4) bułka dyniowa (z eko piekarni, bardzo dobry skład), sałata masłowa, pierś z indyka w ziołach, pomidorki koktajlowe i młoda cebulka

5) sznycelek z dorsza, jajka i łyżki bułki tartej z żytniego, smażony na oleju rzepakowym, surówka z kapusty pekińskiej, pietruszki, marchewki, kiełków fasoli mung, soku i skórki z cytryny

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2014-05-06 o 09:36
Stary 2014-04-17, 11:14   #432
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Fusiacola bardzo Ci dziękuję za rady zobaczę jakie efekty przyniesie pierwszy tydzień na diecie bez modyfikacji, jeśli będzie słabo to zacznę zmieniać pani, u której byłam chwali się tytułem inżyniera żywienia człowieka i dietetyki - liczę na to, że ma jakieś pojęcie o tym, co mi zaproponowała... Co do treningu to wracam z pracy ok. godziny 18 i do 19 czyli do kolacji mam czas na trening i zamierzam go wykorzystywać

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 11:21   #433
fusiacola
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46072278]Fusiacola bardzo Ci dziękuję za rady zobaczę jakie efekty przyniesie pierwszy tydzień na diecie bez modyfikacji, jeśli będzie słabo to zacznę zmieniać pani, u której byłam chwali się tytułem inżyniera żywienia człowieka i dietetyki - liczę na to, że ma jakieś pojęcie o tym, co mi zaproponowała... Co do treningu to wracam z pracy ok. godziny 18 i do 19 czyli do kolacji mam czas na trening i zamierzam go wykorzystywać

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
też tak myślę, żeby pierwszy tydzień zrobić wedle planu, a potem najwyżej zmieniać, żebyś miała porównanie i jakiś punkt odniesienia chyba, że po tygodniu dostaniesz jadłospis na kolejny tydzień?

Stary 2014-04-17, 11:29   #434
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
też tak myślę, żeby pierwszy tydzień zrobić wedle planu, a potem najwyżej zmieniać, żebyś miała porównanie i jakiś punkt odniesienia chyba, że po tygodniu dostaniesz jadłospis na kolejny tydzień?
Nie. Po tygodniu zostaje tak samo, co prawdę mówiąc trochę mnie martwi, bo będzie montonnie. No i jak coś mi nie będzie smakowało to mam do niej wysłać maila i znajdzie mi zamiennik. Z jej wyliczeń wychodzi mi 1400 kcal/dzień.

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:44   #435
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Dziewczyny, a jak u was będzie ze świętami?!
Twardo się będziecie trzymać diety, czy jednak się wyłamiecie?
Ja nie dam rady oprzeć się ciastu, niestety ale unikanie słodkości to dla mnie tortura

Choć dziwne jest, bo nie cierpię produktów które są za słodkie... gotowe serki, musy, owsianki, danio... budynie z cukrem, - takich produktów w ogóle nie jem... nie używam prawie w ogóle cukru, nie słodzę, kawy, ziół...
Ale za batonika Bounty, za ciasto drożdżowe, tortowe... ehhhh...

Pozytyw tego tylko taki, że kupiłam po kawałeczku ciasta dla rodzinki, więc za dużo tego nie będzie...
Ciasto z piekarni, która chyba oszczędza na cukrze więc nie będą to żadne słodkie ulepki typu mazurki...

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
2) mus ze szpinaku, banana i miodu na serku wiejskim, 2 łyżki płatków owsianych, orzechy, jabłko + kawa z mlekiem
zaintrygowałaś mnie tym musem
Ale chyba zrobię dopiero po świętach, dzisiaj zapomniałam kupić szpinaku

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:05   #436
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
R:

kawa z mlekiem 3,2%
trening

1) owsianka z 3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek kokosu, mleka i czarnej porzeczki z domowego kompotu + kawa z mlekiem

3) mięso z piersi kaczki bez skóry, czerwona fasola, sałatka z lodowej, papryki marynowanej i oliwy z oliwek

4) bułka dyniowa (z eko piekarni, bardzo dobry skład), sałata masłowa, pierś z indyka w ziołach, pomidorki koktajlowe i młoda cebulka

5) sznycelek z dorsza, jajka i łyżki bułki tartej z żytniego, smażony na oleju rzepakowym, surówka z kapusty pekińskiej, pietruszki, marchewki, kiełków fasoli mung, soku i skórki z cytryny
Jak zwykle można się zaślinić ;D

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez magnolia79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u was będzie ze świętami?!
Twardo się będziecie trzymać diety, czy jednak się wyłamiecie?
Ja nie dam rady oprzeć się ciastu, niestety ale unikanie słodkości to dla mnie tortura

Choć dziwne jest, bo nie cierpię produktów które są za słodkie... gotowe serki, musy, owsianki, danio... budynie z cukrem, - takich produktów w ogóle nie jem... nie używam prawie w ogóle cukru, nie słodzę, kawy, ziół...
Ale za batonika Bounty, za ciasto drożdżowe, tortowe... ehhhh...

Ja tak samo.... babka drożdżowa to moja miłość Tak samo sernik

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:47   #437
fusiacola
Wtajemniczenie

Dziewczyny u mnie na święta koniecznie sernik z rodzynkami i makowiec z bakaliami

Stary 2014-04-17, 15:51   #438
201605161428
Konto usunięte

Ja dzis sie najadam, juz czuje sie ledwo zywa:

1. Dwie parowki drobowe berlinki z kromka chleba.
2. Danio brzoskwiniowe
3. Kurczak zwijany z papryka, serem i ogorkiem plus ziemniak.
4. Planuje jogurt z otrebami i mieszanka owocowa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:57   #439
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jak zwykle można się zaślinić ;D

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Ja tak samo.... babka drożdżowa to moja miłość Tak samo sernik
Cytat:
Dziewczyny u mnie na święta koniecznie sernik z rodzynkami i makowiec z bakaliami
No to mnie uspokoiłyście

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:01   #440
Konto usunięte

Ja nie wiem, czy się skuszę na coś słodkiego - chyba tylko muffiny z przepisu od dietetyczki - postaram się go wrzucić wieczorem skoro przetrwałam Tłusty Czwartek bez pączków to i święta powinnam przetrwać o tym co było pomiędzy wolę sobie nie przypominać

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2014-04-17 o 16:02
Stary 2014-04-17, 16:10   #441
fusiacola
Wtajemniczenie

świetne jest to, że sernik można zrobić na kruchym mega cienkim spodzie lub nawet na andrucie, więc praktycznie nie ma ciasta, resztę z chudego twarogu, cukru i jajek więc siłą rzeczy ma on też sporo białka, dlatego jem go nawet częściej niż od święta, ale nie dodatkowo a zamiast np podwieczorku makowiec też zdrowy, kaloryczny ale to dobre kalorie więc nie będę sobie żałować

u mnie w tłusty czwartek też był sernik

Stary 2014-04-17, 17:35   #442
GenaM
Raczkowanie

Dzisiejsza R

07:00 kromka chleba pytlowego z twarogiem i szczypiorkiem

11:00 jogurt naturalny z otrebami i żurawiną

15:00 placki z cukini z twarogiem, surówka z marchewki, surówka z kiszonej kapusty (w restauracji)

16:00 jabłko

Ok 20:00 pierś z kurczaka z grilla z warzywami (pewnie pół damę radę zjeść)

Jeśli chodzi o Święta, to mam o tyle utrudnione zadanie, ze nie spędzam ich u siebie wiec bede zjadać możliwie najzdrowiej z tego co będę mogła wybrać z ciast przeważnie jem babkę drożdżowa na szczęście nie lubie kiełbas, ani tłustych szynek wiec na śniadanie zjem jajko
Stary 2014-04-17, 18:46   #443
bzebze
Raczkowanie

Moje U:

I: Koktail z 6 bananów, 10 suszonych daktyli z wodą i garści szpinaku
II: sok z 5 marchewek, 3 jabłek i jednego mango, imbir
III: miska pokrojonych owoców(maliny, jabłko, pomarańcza, suszone banany)
IV: ziemniaki pieczone bez tłuszczu, sałata lodowa, surowy sos pomidorwy
bzebze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:59   #444
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
świetne jest to, że sernik można zrobić na kruchym mega cienkim spodzie lub nawet na andrucie, więc praktycznie nie ma ciasta, resztę z chudego twarogu, cukru i jajek więc siłą rzeczy ma on też sporo białka, dlatego jem go nawet częściej niż od święta, ale nie dodatkowo a zamiast np podwieczorku makowiec też zdrowy, kaloryczny ale to dobre kalorie więc nie będę sobie żałować

u mnie w tłusty czwartek też był sernik
Sernik to nawet z ciastem dietetyczny często piekę u siebie w domu.. najbardziej lubie z kakaowym ciastem bez rodzynek czy brzoskwiń i od sernika sie nie przytyje

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:16   #445
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Mogłybyście mi polecić dobrą piekarnię w Warszawie? Okolice Targówka, Pragi Północ, Białołęka.

Zależy mi na dobrym żytnim chlebie lub razowym oraz bułkach grahamkach.
Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to pyszny chleb kupowałam w bloku na Rembielińskiej i to chyba była piekarnia Żerań.

Sent from my RM-941_eu_poland_376 using Tapatalk

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:40   #446
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Sernik to nawet z ciastem dietetyczny często piekę u siebie w domu.. najbardziej lubie z kakaowym ciastem bez rodzynek czy brzoskwiń i od sernika sie nie przytyje
oj nie kuś już

dziewczyny a jutro pościcie? ja tak i nie będę raczej jadłospisu tu wrzucać. Nastroiłam na jutro 2 śledzie w occie, puszkę tuńczyka, 2 kromki grahama i 2 garście orzechów włoskich.... no i mleko do kawy

Stary 2014-04-17, 19:49   #447
Konto usunięte

Fusiacola chciałabym, ale nie ma opcji. Mój organizm nie jest przygotowany

Moje jutrzejsze menu: R
Ś: 2 kromki chleba razowego z białym serem chudym i dżemem truskawkowym
II Ś: serek wiejski 150 g z rzodkiewką
O: zupa-krem z czerwonej soczewicy z pomidorami, czerwoną cebulą i curry (ostra mi wyszła mmm)
P: garść orzechów włoskich
K: sałatka z rukoli, sałaty lodowej, mango, awookado, z mozarellą i pestkami granatu z miodowym winegretem (ciekawe czy mi to będzie smakowało )

Jak to Waszym zdaniem wygląda?
Stary 2014-04-17, 19:53   #448
czescwujku
Raczkowanie

Hej,ocenicie do czego zakwalifikowalibyście mój jadłospis- R,U,P?

Śniadanie :
serek z cukierkami ;-) + kanapka z almette,szynką,warzywami, herbata
Obiad :
nóżka z kurczaka z piekarnika ( całą noc leżała z zaprawie z oleju i przypraw , była dość duża ;-), duża łyzka ziemniaków polana tłuszczykiem, dużo sałatki hamburgerowej.
Podwieczorek :
jabłko z cynamonem z kiwi , 2 marchewki, kawałek papryki, z 8 rzodkiewek, herbata
Kolacja :
Ze 120 gram makreli wędzonej i połowa dużej bagietki z Kauflandu,pewnie ze 150 g

W miedzy czasie woda, sok Kubuś, trochę Crunchy.
czescwujku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:17   #449
fusiacola
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46079449]Fusiacola chciałabym, ale nie ma opcji. Mój organizm nie jest przygotowany

Moje jutrzejsze menu: R
Ś: 2 kromki chleba razowego z białym serem chudym i dżemem truskawkowym
II Ś: serek wiejski 150 g z rzodkiewką
O: zupa-krem z czerwonej soczewicy z pomidorami, czerwoną cebulą i curry (ostra mi wyszła mmm)
P: garść orzechów włoskich
K: sałatka z rukoli, sałaty lodowej, mango, awookado, z mozarellą i pestkami granatu z miodowym winegretem (ciekawe czy mi to będzie smakowało )

Jak to Waszym zdaniem wygląda? [/QUOTE]
nie jadłam nigdy czerwonej soczewicy, brzmi fajnie może masz możliwość wstawiania zdjęć?

co do menu to dziwne, że tak dużo sera, nie ma ryb, jajek... owszem czasem każdemu się zdarza jeść więcej nabiału, ale nie tak, że co tydzień trzeba. Białko z sera jest niestety dużo gorzej przyswajalne.Według mnie można byłoby spokojnie drugie śniadanie wymienić na jakiś omlet z dodatkami i znowu jeżeli kolacja ma być posiłkiem potreningowym to potrzebne są w niej węglowodany złożone a nie ma.

Dziewczyny pomóżcie w ocenie oczywiście Dudi też jakbyś mógł

Stary 2014-04-17, 20:26   #450
Konto usunięte

No właśnie brak ryb też mnie zmartwił. Przez całotygodniowe menu ani razu nie ma ryby - żadnej i w żadnej postaci!
Co do jajek to akurat ja na jutro zamieniam dni - powinny być jajka na śniadanie, ale że jutro Wielki Piątek to nie będę jeść na obiad wołowiny - znalazłam dzień bezmięsny w menu.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Co do zdjęć to owszem, mam możliwość, żeby wstawić, ale teraz zupa jest już zmiksowana, więc nic w niej nie widać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości