|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Nestelle, o to fajny babski wypad
co robicie z wlosami? A miałam jeszcze o kredkach pisac. Kupilam takie grubsze z bambino i te kredki maluja nawet po skorze! Wiec je zarekwirowalam tymczasowo ale dlugopisem czasem robi'pisiu pisiu' i żółtą kredka też ;-) |
|
|
|
#2042 |
|
MBZ♥
|
Oliwka, masakra, co za dupieloki
![]() Villga to wielkie dla Kini i trzymam kciuki żeby choroba Was ominęła.Monika mam nadzieję, że to nie zapalenie ucha:/ Pani, też sobie powtarzam, że to ostatni raz a i tak kupuję. Jeszcze dorwę miętowe i spokój![]() Jak Torres? Cathlyn nie nadrabiaj tylko pisz na bieżąco Trolla, o kurde:/może to taki jednorazowy wybryk
|
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka, to ma brat przeżycia. .. masakra. Zawiść chyba rzeczywiście, bo jak to inaczej wytłumaczyć. ..
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dziwo M. ma wtedy bardzo skupiona mine ![]() mowisz, ze Twoj maz lapie sie i usmiecha?
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
artysta!Cytat:
i obyście się nie zaraziły jelitówką -trzymam kciuki! a tatu chce w kilku miejscach .ja mam wszystko obmysline bo jeśli chodzi o ten temat to jestem od dawna w poczekalni ,staranka,ciaze ,karmienia,bralam tez przed staraniem o R leki po w czasie których nie można robic nic ze skórą .wiec czekam od daaawna i mam plan ![]() ja musze odswiezyc . i podciąć .Nince trzeba podciąć bo nigdy nie miała ruszanych włosów - wiec końcówki sianowate ...(jeszcze ma tam te" pierwsze" włoski ). A mój R średnio do kredek ,cos tam pobazgrze ale odkłada ... ale za to starszaki już mu dziarki porobyły długopisem ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Oliwka- brak słow na policajów .... ja nigdy nie miałam problemu -obojętnie czym jedziłam ...najczęściej uśmiech wystarczył
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Pani zdrówka dla Michasia
Moni_ka.g oby Jakubowi nic nie było Moje dziecko też miało złą noc no spała z nami więc o 6 już wstała bo my rolet nie opuszczamy więc dziecko na 6 na karmienie zobaczyła że jasno to skakał po łóżku a o1:30 taką histerię po odłożeniu do łóżeczka urządziła masakra na rękach spałaledwo dotknęła materacu to wrzask no i w końcu ją wziełam do łóżka też wrzask położyłam na brzuch to usnęła odłożyłam na bok znowu wrzask i płacz tak pleckami położyłam ją sobie do brzucha podkuliłam nogi i przy 3 kołysance zasnęła. Chyba pełnia była bo w nocy tak jasno i już zauważyłam że w takie noce mała źle sypia. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Nestelle bo ty miss powinnaś zostać więc twój urok działa ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Aniela ostatnimi czasy siedzi tak że rączki przykłada do główki i tak uszy zagina do przodu albo paluszkami "trąca" uszy i się chichra ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Dobra idę nas pakować bo znowu połowy rzeczy zapomnę. |
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam oj tam ..po prostu mamy milszych policajów
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
you made my day.....
Panika- a sobie gdzie kupujesz conversiaki? Gdzieś stacjonarnie? Bo moj starszy dziec się zapatruje.... A tak w ogóle to: zabranie prosiaczkom mamy i to przed swiętami- Pani, Monika- zdrówka dla chłopaków Mnie lekarka tłumaczyła, ze goraczka oznacza obrone organizmu- i jesli dziecko nie miało do czynienia z chorym obok, to od tak się nie rozchoruje (to na moje pytanie, czy np. za długie przebywanie na polu, za cienko ubrana itp). Tak,ze Pani- jak nie miał stycznosci to Twoje pytanka Spadam czytac na telefonie, bo jeszcze dzis nas planowa wizyta w Prokocimiu u diabetologa czeka.....
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później miałam dłuzsza przerwę w czytaniu, teraz znowu wróciłam, pamiętam jak nestelle wstawila zdjęcie trojki dzieci jak R. był malutki ![]() Cytat:
u nas też było zapalenie ucha, straszny płacz i trzymanie się ucho, płacz określiłabym jako "napadowy" |
||
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
BYOU - to wyobraz sobie jakie rozmowy byl jak cie nie bylo ta dluzsza chwile
No nic siostra byla obiad zjedzony - teraz czas na drzemke Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2055 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby po godzinach mnie wszystko gie obchodziło ![]() Cytat:
![]() ![]() a ona w jego wieku jaka była? Cytat:
kiepsko. spi. ale pierwszy raz ever zasnął na mnie. i tylko przy mnie. i śpi w łóżeczku - znaczy bardzo chory ![]() Cytat:
Cytat:
moje obecne były przecenione o pół - chyba nikt nie chciał takich różowości ![]() ![]() mają czasem bardzo fajne promocje. także warto zaglądać. chłop kupił ostatnio dwie pary. jedna w normalnej cenie a druga za 1 zł. także dla mnie bosko ![]()
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub temperatury nie ma, nie placze juz ale uszu sie czepia inaczej niz zwykle. Tarmosi je zawsze ze zmeczenia ale to nie to. Z samego rana polozony na lozku do rozebrania przed nocnikiem pocieral glowa o lozko, lekko nia telepal na boki, to nas zaniepokoilo a potem reszta. Dla mnie to nie jest poznawcze. Ale silny bol tez na pewno nie. Wydzieliny tyle co zwykle czyli niewiele choc w jednym uchu wiecej. Wczoraj przewrocil sie w kapieli, zamoczyl porzadnie uszy, ale... ja mu nigdy nie oszczedzam uszu w kapieli, na basenie nurkuje i bylo ok. Takze nic nie wiem. Idzoemy do przychodni ale numerkow nie ma...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to nie ma numerkow? u nas np do 3 lat dzieci wchodza bez kolejek bez względu na ilość pacjentów. |
|
|
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
cud miód i orzeszki, jazdy zaczely sie jak skończyła 18 miesiecy -początek ksiazkowego buntu dwulatka
ale w jego wieku to robiła prawie każda kupę na nocnik- widziałam ze cos kombinuje to ja bach na tron i juz. siku tez czesto, przesypiała cała noc od 7 miesiaca, odstawiła sie sama od cyca jak miała 9 miesiecy, nie rysowała scian, nie wspianała się (tak jak dzis maly najpierw po krzesle i juz myk na stoliczek ) nie grzebała w garach, i szafkach oprocz jednej, spała po 3 godziny w dzień, rano spała do 8-9 a nie do 6!!!jak braciszek. itd. jedynie kot ma lepiej bo notorycznie próbowała mu złamać ogon, mały jest delikatniejszy
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż się boję co mój Histeriusz będzie wyprawiał w ramach buntu dwulatka ![]() ![]() a jak oni się dogadują?! zauważają? współdziałają? knują?
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z tego co piszecie ( np Moderna o psie) to dajecie dzieciakom dotykać kotów, psów? Bo ja panicznie sie tego boje. Nie mamy zwierząt w domu ale u tesciow sa psy i koty, A. strasznie sie rwie do nich chce dotknac, ale ja jej nigdy nie daje, zaraz by wyrwala garsc siersci i zjadla
poza tym nie wiem, boje sie zeby jakichs robali nie złapała, co myslicie? ![]() wydaje mi sie ze te zwierzęta sa takie "nieczyste" co innego, gdybysmy mieli swoje
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-17 o 14:24 |
|
|
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę się bawią, młoda zachowuje się czasem jak on co mnie do czarnej rozpaczy doprowadza- podobno normalne ale z mądrej rozsądnej dziewczynki zrobił się mały głuptok. już nawet kupiłam ksiązke o wychowaniu dzieci "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak sluchać zeby dzieci do nas mówiły" i w sumie trochę działa. chociaż dla mnie tego typu literatura zakrwawa na coś w stylu jak manipulować dzieckiem zeby wyszło na twoje kupilam tez kilka pozycji dla niej typu Franklin i siostrzyczka ale jakoś przekaz nie trafia do końca. czasem jest dobrze, czasem mam wrażenie ze ma mu ochote zrobić krzywde...Torresowi się polepszyło?
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś A. skończył roczek Upiekłam 6 ciach, wieczorkiem porobię masy, więc zejdzie mi do późna pewnie. U ortopedy wszystko ok, oczywiście ryk być musiał. Mój gada. Wiecie co, A. tak mi dzielnie pomagał dziś, że aż usnął w krzesełku do karmienia jak miksowałam |
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwale się: dziś karmiłam małą, biorę w rękę łyzeczke i pytam się chcesz? a ona nieee i kreci przecząco głową poza tym zaczęła tańczyc hihi
|
|
|
|
|
#2064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Specjalistka od ciast, dobrze wiedzieć
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodka Jaśka Zdrówka dla T., oby to nic wielkiego |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam o relacje, bo zawsze mnie to interesowało. i w sumie znam tylko jedno starsze dziecko, które przeszlo bezboleśnie pojawienie się "konkurencji"... ![]() ![]() klask i:wszystkiego naj, naj, naj dla bliźniaka!
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed świątecznym wyjazdem oddałabym dużo za taką magię
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny w imieniu A. za życzenia
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

co robicie z wlosami? 

dla Kini i trzymam kciuki żeby choroba Was ominęła.
a i tak kupuję. Jeszcze dorwę miętowe i spokój

bo podobno zapal.uszka jest tak bolesne ze spac nie idzie.... 

kupilam tez kilka pozycji dla niej typu Franklin i siostrzyczka ale jakoś przekaz nie trafia do końca. czasem jest dobrze, czasem mam wrażenie ze ma mu ochote zrobić krzywde...
klask i: