|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Ja używałam Loveli jeszcze dla nas samych bo miałam jakąś alergię kilka tygodni i tak jakoś zostało to wyprałam, ale też będę szukać czegoś tańszego, bo szkoda kasy. Też jestem pierworódką i na szczęście palma mi nie odbija i bzdur nie kupuję, nawet jednego ciuszka nie kupiłam bo mam wszystko od rodzinki. Ochraniacz do łóżeczka też kupię później, dziecko tak szybko wierzgać nie będzie i obijać o szczebelki
![]()
#692 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Ja mam jednego 2600 i jest mi ciężko, a co dopiero Tobie. Wspieram Cię myślami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tokofobia
![]() |
#694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam ochraniacz z darów - stary i brzydki, ale uszyłam na niego pokrowiec i jest super ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() będę miała ochraniacz 3 miesiące po porodzie ![]()
![]() |
#696 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja właśnie też schudłam i martwi mnie to ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zadomowienie
|
Witam się czwartkowo, w 35 tc
![]() ![]() Mam dziś lenia giganta, mam nadzieję, że się przemogę i chociaż obiad ugotuję ![]() ilkas wiesz co, z tym jedzeniem to chyba pokolenie naszych rodziców już tak ma.. Pamiętam, że u nas też gotowało się za dużo ![]() ![]() Mycha mam nadzieję, że nie ustąpiłaś im tego miejsca ![]() kasian czekamy na wieści ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() paulka kciuki są ![]() kasiab no i mama bardzo dobrze zrobiła.. Lucynka, Ramona, agaaga, paulka, Seksta ![]()
#699 |
Zakorzenienie
|
Umyłam łazienkę tzn płytki, wannę itp i jestem styrana jakbym z 3 hektary zaorała... Już nie ta kondycja, a jeszcze zabudowa mi została poukładać kosmetyki, ręczniki i powycierać kurze. Do niedzieli może ogarnę
![]()
#700 |
Zadomowienie
|
wrzucam obiecane zdjęcie nowej garderoby Hani
![]()
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Monika gratulacne dla chłooców, sie nadźwigasz.
Ktosiowa ale zach3casz tymi babkami ![]() Dziś tą szybe robi tż jakieś 5 h go nie będzie bo jeszcze do siostry w remoncie pomagać ![]()
#703 |
Rozeznanie
|
Ja schudłam 0,5 kg od zeszłego tygodnia, ale mnie to nie martwi. Z moim 20 kg na plusie to dobrze, że waga zwolniła, albo spada. W 9 miesiącu podobno to prawidłowe.
A kiedyś przy czekaniu na pobieranie krwi rozmawiałam z dziewczyną i mówiła, że w ciąży schudła 20 kg. Nie było to dobre dla dziecka, ale było zdrowe i ma już 5 lat. Teraz jest w ciąży z drugim. |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
hej,
jako że nie jestem ubezpieczona probowalam się czegoś dowiedzieć na temat przyjęcia do szpitala (poród) bez książeczki ubezpieczeniowej, najpierw odezwałam się do zus'u a tamci skierowali mnie do NFZ ![]() NFZ wysłał mi taki plik i niby rozumiem ale nie rozumiem... ten drugi punkt jest dla mnie nie jasny, może komuś pójdzie lepiej rozszyfrowanie ![]()
#705 |
Rozeznanie
|
Wstawiam zdjęcie sprzed godziny w wersji arbuz
![]() ![]() I nic się nie zmieniło- nadal jestem w spodniach od pizamy i pepcowym staniku.... lenistwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie chce mi się zabierać za porządki, niby za wiele roboty nie mam i żadnych gości w święta u nas nie będzie ale trzeba tą bardachę nieco ogładzić ![]() ![]() Wkurza mnie to trochę, bo teraz wszyscy nasze mieszkanie omijają szerokim łukiem i jak idą na piętro to od razu do tż-ta rodziców a jak się młode urodzi, to nagle wszystkich olśni, że przecież na piętrze jest drugie mieszkanie i trzeba pójść ![]() ![]() ![]() ![]() Najbardziej to przeraża mnie, jak się teściowa nie może doczekać bycia babcią. Odnoszę wrażenie, że jakby mogła to by sama poród odebrała żeby jak najszybciej dorwać się do tematu ![]() Na samą myśl o jej zaglądaniu do nas co chwilę nóż mi się w kieszeni otwiera ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#707 | ||
Raczkowanie
|
Dziękuję w imieniu synkow
![]() Ale sliczne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w ramach anegdoty: mowie kilka dni temu do meza, ze chcialabym miec tydzien czasu miedzy ciaza a porodem wolnego (albo po porodzie, w sensie dobrego samopoczucia bez brzucha i bez dzieci), zeby wysprzatac porzadnie mieszkanie i ogrodek ogarnac. Na co moj maz, ktory na kazdym kroku podkresla jak sie teraz przepracowuje, ze wszystko musi robic sam odpowiada "tydzien? chyba to za malo zebys wszystko zrobila" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
justiwi u nas podobnie. Tzn mieszkamy z moimi rodzicami wiec spoko, w razie czego będę miała z kim zostawić synka. Ja odnoszę wrażenie, że tesciowie są przekonani że to my z malutkim dzieckiem bedziemy przyjeżdżać do nich co kilka dni tak jak do tej pory. Nie ma mowy- odkąd mieszkamy tutaj 2 lata razem to przyjechali do nas dosłownie RAZ ( bo są gapy i się boją wybrać do dużego miasta ). Ja nie mam zamiaru jeździć po 60 km aby ich zadowolić. Będą chcieli- zapraszam. A jeszcze bardziej boję się zachowania siostry TZ bo ona totalnie oszalala, krytykuje nasze wybory i pewnie co chwilę chcialaby byc u swojego bratanka....
Na dodatek w domu tesciow mieszka pies jego siostry który nie wie co to wychowanie, skacze na wszystko i wszystkich także ja nie będę ryzykowala odwiedzin z dzieckiem ( ale czego mozna sie spodziewać skoro kupili sobie psa w pseudohodowli nie majac pojecia o wychowaniu i na dodatek jest to buldog fr. ). |
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Zadomowienie
|
chansons, justiwi Wy macie dzis lenia za to ja od rana naladowana energia. Od wczoraj prasuje Kacprowe ubrania. chce jeszcze dzis umyc 2 okna.
A wieczorem impreza u chrzesniaka ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem dobrze, że tak będzie. Mieszkała tu przez dwa lata starsza synowa z bratem męża i dzieckiem i podobno mały tylko zakwilił to ona już była i patrzyła na ręce Asi. Dlatego jak tylko wyjdę ze szpitala moja mama bierze urlop i będzie u mnie. Nie chce pomocy teściowej i pokazuje to na każdym kroku, ale wątpię że do niej to dociera. Nie lubię jak mi gada że to nie dobre tamto też a rób tak i tak. Moja mama tez mnie wkurza, ale wychodzę z założenia że swoja mama to mama, jak mi się coś nie spodoba to jej powiem otwarcie. A no i u teściowej już jest foch na mnie bo w sierpniu mamy wesele u przyjaciela i moi rodzice będą się Olaśką zajmować przez ten czas, a nie ona... Powiem szczerze, boję się zostawić dziecko tu w domu. Teściowa ma ponad 60 lat nie wie niektórych ważnych spraw, ma też chore stawy i często traci czucie w rękach więc wyobraźcie sobie jaka jest moja pierwsza myśl o podniesieniu przez nią Oli... ![]()
![]() |
#711 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Raczkowanie
|
Kasian i Monika
![]() Seksta super brzuszek. Ja bylam na zakupach i wstawilam miecho na pasztet i normalnie czuje sie jakbym 8 h w kamieniolomie robila ![]()
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do pasztetu ![]() ![]() pasztet z pestek dyni pyyyychaaaa ![]()
![]() |
#714 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Twój mężuś kapitalny ![]()
![]() |
#715 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że już dużo nie urośnie
![]() Ja też już zapowiedzialam, że jedynymi gośćmi w szpitalu mogą być prócz oczywiście tz moi rodzice i mój brat z żoną. Przy nich czuję się swobodnie- nie wyobrażam sobie abym witala teściów i siostrę tz w koszuli nocnej i z podkładem poporodowym między nogami..... zapowoedzialam też, że po powrocie do domu chcę mieć conajmniej tydzień- dwa spokoju i nikogo nie przyjmuje. Uważam, że zdanie świeżo upieczonej mamy jest najważniejsze i inni powinni to uszanować. Moi rodzice będą na miejscu więc pomogaw razie czego a i tz bedzie mieć dwa tygodnie wolnego więc chcemy pobyć wtedy w trójkę. A inni mogą się obrazić że zobaczą wnuka po dwóch tygodniach, jakoś mało mnie to obchodzi.... Poza tym ostatnio teksty teścia mnie wkurzaja np pyta "mały biega?" na co odp że jak już to kopie bo pobiega najwcześniej za rok. Albo pyta jak się czuje, mowie ze w porządku tylko zgaga mnie męczy na co on daje mi złotą radę, że powinnam napić się goracej wody bo jemu to pomaga! A jak tłumacze że mi nie i że zgaga w ciąży to zupełnie co innego to podsumowuje "zgaga to zgaga!". I weź tu z nim o czymkolwiek rozmawiaj.... |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to super! ![]() Udało Ci się ją "utuczyć" ![]() Cytat:
![]() Muszę niestety wspomagać się tabletkami na uspokojenie, bo czasem chwyta mnie takie przerażenie. Najgorzej rano i wieczorem albo jak lekko w brzuchu coś zaboli. To już panika ![]() Ale juz się dowiedziałam u dr. S., ż najwyźej dostanę zastrzyk w dupe na uspokojenie. Mówiła, że na porodówce już niejedno widziała i niekiedy takie sceny się tam dzieją, że nic ją nie zdziwi. Taa... Jeszcze mnie tam nie było ![]() Cytat:
![]() A to Ci psychiatra wypisał? Cytat:
![]() Ja już po wizycie. Nic się nie dzieje nowego. W połowie ktg zabrakło papieru, więc za bardzo nie wiedzialam co robić. Byłam sama w pokoju, ani wstać, ani kogo zawołać. Więc dziubałam w brzuch, obracałam się i obserwowałam te wskaźniki czy coś innego nie zaczyna się dziać. Dobrze, źe tego nikt nie widział ![]() Skurcze doszły dwa razy do 60, ale nie czułam nic. Tylko uszy mnie trochę wtedy piekły ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-04-17 o 12:00 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
justiwi dlatego ja się cieszę, że rodzina męża mieszka daleko
![]() monika dziękuję ![]() ![]() monijaa ja nie wiem, czy mycie okien to dobry pomysł, w tym akurat może Cię zastąpić tż!
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki
![]() Dziś rano wstałam przed 6:00 jak zwykle bo musiałam obudzić tż do pracy ... i zabrałam się z rodzicami do biedronki bo fajne doniczki na balkon mieli w ofercie ![]() Kurczę przeraża mnie troszkę wizja cesarskiego cięcia ... najgorsze te leżenie kilkanaście godzin ... na dodatek bez małej ![]() ![]() Właśnie się dowiedziałam też,że Gabrysia od jednej ciotki ( przyszłej chrzestnej ) dostanie fotelik do karmienia ![]() ![]() ![]() Tak się zastanawiam jak Wy tak gonicie w tym wątku to czy doczekam się do narodzin Gabrysi czy urodzę w następnym ![]() monika83 to już ładnie Twoje chłopaki ważą ![]() ![]() adamklip wskazania neurologiczne . Vampirka zgadzam się załamka z tymi ciuszkami ... tak samo chodzę w 1 i tym samym ![]() ![]() ![]() chansons jej śliczne te sukienusie ![]() Seksta śliczny ten arbuzik ![]() I gratuluję rozpoczętych tygodni i 3mam kciuki za wizyty ![]()
#719 |
Raczkowanie
|
Aaa i wciagnelam sie w koncu w GoT. To moje trzecie podejscie do tego serialu
![]()
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.