Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 13:49   #2041
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

http://www.zara.com/es/es/mini/colec...7p1668798.html

kupiłam te lniane spadnie na wesele do tego ciemnofioletowy sweterk i białe body polo i czarne butki.

na komunie założę mu białe spodenki i czerwoną koszulę w kratę i czerwone butki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:51   #2042
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
violet wstawiam zdjęcie.

Buro i ponuro,czyli tak jak tam lubią ale futerko i opaska i tak pewnie będą tylko "na wejście", prędzej je zje niż w nich będzie łazić butów nie posiadamy i nie zamierzam kupować jedynie jakieś papcie.

Chociaż czasem się zastanawiałam,czy jakby kupić jakieś buciczki z gumową podeszwą to mniej by się ślizgała przy raczkowanu?
Super stylowka, wg mnie pasuje A jakie ma cudne włoski
Stary 2014-04-17, 13:54   #2043
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż czasem się zastanawiałam,czy jakby kupić jakieś buciczki z gumową podeszwą to mniej by się ślizgała przy raczkowanu?
Ja bym nie kupowała, dziecko nie powinno nosić żadnych butów dopóki nie chodzi samodzielnie
Są skarpetki z antypoślizgami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
heh też tak uważam ale nie mi oceniać
Ale co konkretnie to głupoty??
Ej, ja serio chcę wiedzieć...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:55   #2044
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
zupełnie się z tym nie zgadzam!! moje dzieckoma rytm dnia ale nie obudziłambym go na jedzenie skoro śpi to znaczy że nie jest głodny i chce spać!

i uważam że 4 posiłki to dla dziecka za mało skoro dorosłemu zaleca się 5...

5-6 posiłków jest ok

heh też tak uważam ale nie mi oceniać
co do budzenia to też wydało mi się to absurdalne, no ale juz nie chcialam komentować każdy, nawet dorosły by sie wnerwił gdyby wybudzać go ze snu...

motylku, nie wiem jakim cudem, ale teraz jak Miłosz dobrze raczkuje, to w ogóle się nie ślizga
Stary 2014-04-17, 14:08   #2045
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

kupiłam te lniane spadnie na wesele do tego ciemnofioletowy sweterk i białe body polo i czarne butki.

na komunie założę mu białe spodenki i czerwoną koszulę w kratę i czerwone butki.
eeeej nie widzę tych spodni

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym nie kupowała, dziecko nie powinno nosić żadnych butów dopóki nie chodzi samodzielnie
Są skarpetki z antypoślizgami

Ale co konkretnie to głupoty??
Ej, ja serio chcę wiedzieć...

ja mam te nakolanniki,ale kijowe

Ja też nie wiem o co im chodzi

Inwersja no ale Tusia właśnie fajnie raczkuje po macie i dywanie,a na podłodze się czasem rozjeżdża.chyba,że specjalnie to robi skoro tak kocha szpagaty

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

śpi już dwie godziny, nudyyy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:11   #2046
matallewar
Zakorzenienie

Czy chodzi Wam o to, że zdrowo się żywię??
Ale wiecie, że ja nie kupuję nic eko, jedynie ksylitol zamiast cukru, ok, jest droższy, ale używam go duuuuuuuuużo mniej i liczyłam, że cenowo w skali miesiąca wychodzi nam podobnie. Na pewno na warzywa więcej wydaję, bo nie jem makaronów, więc się nimi nie zapycham i więcej warzyw przez to jem... No i nie kupuję słodkich napojów, słodyczy, to powinnam chyba nawet na plus wyjść, co?

W zasadzie nie kupuję sobie i tż ubrań, dzieciom tylko tyle, co konieczne. Czasem kupię coś do domu, jak potrzeba. Na ćwiczenia wydałam raz na hantle i jakieś ciuchy do ćwiczeń... No ok, na bieg poszło 99 zł, ale to jednorazowo, to bez przesady chyba, co?

Na wakacje w sumie nie jeździmy, jak coś, to nocujemy u znajomych. Czynsz i prąd muszę płacić. Edy przedszkole to chyba nie głupota?

No ja już nie wiem, co macie na myśli
Ja się nie obrażę, po prostu chciałabym usprawnić moje finanse, bo mam wrażenie, że dużo wydaję, ale nie wiem jak

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Ja nie wiem, bo nie próbowałam
Mówię o zwykłych skarpetkach na stópki tylko, Eda jak raczkował, to miał tylko je, rajstopki/spodnie normalne

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-17, 14:12   #2047
misia332
Zakorzenienie

Mój nosi butki z mięciutkiej skóry, tylko dlatego, że w skarpetkach na dwórze ma całe mokre stopki.

Motyl wkleiłam zdjecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5052504920_1_1_1.jpg (35,7 KB, 18 załadowań)

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:13   #2048
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
eeeej nie widzę tych spodni

Ja też nie wiem o co im chodzi

Inwersja no ale Tusia właśnie fajnie raczkuje po macie i dywanie,a na podłodze się czasem rozjeżdża.chyba,że specjalnie to robi skoro tak kocha szpagaty

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

śpi już dwie godziny, nudyyy
moj znow zasypia,po tym jak go sąsiadka wybudziła

moze faktycznie tak je kocha u nas nie ma ani maty, ani dywanów, same płytki i panele, wprawdzie panele są z vfugą i rowkami (moze przez to bardziej tępe)
Stary 2014-04-17, 14:31   #2049
policzanka
Wtajemniczenie

[QUOTE=butterfly20;4607295 4]cudoooo

no co ty, moje dziecko na codzień goni w body i getrach, po prostu na jakieś wyjścia chciałabym zaszaleć.

Wybrałabym tę drugą sukieneczkę
co do tego pierwszego zestawu to oddzielnie te rzeczy też super, jakby np te sukieneczkę z inną bluzeczką ubrać?bo zawsze granat i biel kojarzą mi się mundurkowo w takim wydaniu;[QUOTE] to chyba zdecyduje się na tą sweterkową.Co do bluzeczek to mamy przeważnie albo białe albo ecrue...mam jedną czerwoną i zieloną wyjsciową ale te kolory do tej spodniczki to brdziej na codzien by pasowały (mi sie wydaje)

[QUOTE=xViolet;46073671]Zgadzam sie, sa rewelacyjne, robią mega wrażenie. Tylko wg mnie lepiej na dużej ścianie, zeby było widać ten efekt 3d, no chyba ze ktoś ma duży przedpokój ja mam w salonie nawet ksiądz po kolędzie sie podniecal nimi

anutka i Madziuchna straszne historie, az mnie ciary przeszły, biedne maleństwa.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Widzilam ten pomysł z galaretkami, bardzo mi sie podoba.
Ja tez w tym roku robię święta, ale bedzie tylko maz Wiki i moja mama, także nie muszę sie wysilać
Moge Ci podpowiedzieć mój patent na wędlinę, smaruje plasterek serkiem topionym, najbardziej lubie z ziołami, zwijam w ruloniki i przywiązuje szczypiorkiem, robię kokardkę ( musi byc taki cieniutki szczypiorek).
Widziałam tez fajny przepis na jajka faszerowane mozzarellą i pomidorem.

Super, udanego wyjazdu i wszystkiego najlepszego, wielu wspaniałych lat razem.

Juz doczytalam, tak to jest jak sie ma tyły moze jednak nie odmówi całkowicie, wyjdzie ząbek i sie unormuje.

Chyba przez niewyspanie nie zczailam, ze jaja sobie z nas robisz
A z jakiego przepisu robiłaś babkę. Mój maz tez uwielbia, moze bym zrobiła, skoro tak zachwalasz.

Koleżanka tydz temu miała in vitro i teraz czekam na wieści niestety stara sie juz chyba z 15 lat, miała inseminację i nic. Ale ma juz 17 letnia córkę.

Pokaz co planujesz założyć Tusi. Moze ten strój, co kiedys wstawialas z futerkowe kamizelka ?
Kradne pomysł na wędlinke!Dzięki wielkie!a co do faszerowanych jaj to mysze Tz ppodpytac czy woli te z mozarella czy tez inne
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Jakaś plaga much! Obsiadły cały wózek i mnie przy okazji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nasz quinny tez jasno zielony wiec plaga much pewnie nasz tez nie ominie..
Cytat:
violet wstawiam zdjęcie.

Buro i ponuro,czyli tak jak tam lubią ale futerko i opaska i tak pewnie będą tylko "na wejście", prędzej je zje niż w nich będzie łazić butów nie posiadamy i nie zamierzam kupować jedynie jakieś papcie.

no i elegncko!mi się podoba!zazdroszę tak pięknych ciuszków!motylku jakie masz kapciuszki dla Tusi?bo ja zakładam Lilce ciągle te same czyli białe z hm.chciałabym kupic jej jeszcze jakies np w innym kolorze ale nigdzie nie moge znalezc..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:33   #2050
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mój nosi butki z mięciutkiej skóry, tylko dlatego, że w skarpetkach na dwórze ma całe mokre stopki.

Motyl wkleiłam zdjecie.
świetne,barfzo w moim guście

Stary 2014-04-17, 14:37   #2051
policzanka
Wtajemniczenie

violet cos mi sie pomieszało przy cytowaniu.oczywiscie posta kierowałam do Ciebie
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 14:56   #2052
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja miałam Wam pisać, że dzisiaj Mikołajek pierwszy raz dostał brukselkę oczywiście smakowało żarłoczek mały, co mama da to zje, już się nawet do dyni przekonał

dalej dajecie 2x w tygodniu mięso/rybę?
my zaczęliśmy mięsko dawać na razie, niebawem rybka

Cytat:
Agusia nie, nie przeprowadzamy się ten dom, w którym mieszkamy remontujemy
a imię polecam- najpiękniejsze dla chłopca

Miki był na orlenie zatankować z P. i baby zza kasy wyleciały i się jarały nim i jego oczkami
ale ma Miki branie

Cytat:
Isabel ja słyszałam (ale moga to być plotki), że Geslerowa już drugi raz nie przyjechała (bo zawsze przyjeżdża tak po miesiącu na obczajkę) tak się pożarły ale mnie nic nie zdziwi odnośnie TEJ właścicielki
w dodatku ona i córeczka są tak piękna jak zaginione ogniwo mięzy człowiekiem a gekonami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nie , normalnie dla kazdego , gazetke mi juz dzis wrzucili do skrzynki,wazna od jutra
ja na stronie nie widzę zeby dodawali chusteczki...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
natala zdrówka dla was
teacherka bidulko
motyl zaszalej to nic że przelezy jeszcze 3 lata w szafie

nie pisałam wam bo szybko zdecydowałam sie pójsc sebciem do lekarza /20 min w raz z ubraniem nas/...zadzwoniłam zapytać jaki jest lekarz popołudniu i okazało się ze pediatra i że juz mogę przyjść bo nie ma ludzi dużo wiec szybcioszkiem pognałamjak przyjechałam to nie było nikogo.... a była taka miła doktorka/już kiedyś na nią trafiłam / o wiele lepsza od prowadzącej przebadała sebcie i wszystko ok tradycyjnie przechodzimy ospe ....póki co łagodnie i wszystko czym go obstawiłam czyli uniben wit c i prepitety na krostki nadal stosować rozmawiałam tez nt karmienia że z dnia na dzięń odwraca głowe to mi powiedziała z eczasem tak jest ż e zdnia na dzień dziecko samo odstawia sie od piesi i że mogę jeszcze próbować ale nic na siłę póki co sebek śpi na cycu /nie zawiele pociumkał ale zawsze coś/
no i na koniec dnia idąc do kąpieli pierd/yknełam nogą w drzwi bo się potknęłam i mam stłuczony/mam nadzieje że ni złamany/mały palec i straaaaasznie boli

dobra koncze moja epopeje
zdrówka dla Sebcia i dla Ciebie...

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
witam.sie wieczorem. pytalyscie o moje bledy wychowawcze

1. w nocy po 2 pobudce jestem tak spiaca ze nie odkladam dziecka.
efekt jest taki ze jestek.wsciekla na siebie bo sie nie wysypiam a mlodzian sie przyzwyczail.i mam wrazenie ze budzi sie tylko po to zeby sie dostac do lozka

2. nauczylam dzie ko siedziec w kojcu, ale ze dwa razy pozwolilam lazic po calym domu
wiec teraz kojec jest zly i jest ryk jak sie zbliza do niego, a co dopiero jak go wsadzam

chyba oficjalnie pozegnalam sie z kp.
dzis caly dzien probowalam odciagac ale nic nie leci, maciek traktuje cycki jak smoczka po czym rzuca sie na butelke jakby wieki nie jadl. moze to.i dobrze bo pilnie potrzebuje zazyc leki na kdegoslup bo nie daje.rady:/
jeszcze jutro poprobuje ale obawiam sie ze nie mam juz z cego ratowac tej laktacji.
ot taki moj urok
jakbym o sobie czytała... a odnośnie kp to i tak długo karmiłaś i dałaś Maciejowi to co najlepsze... u mnie też chyba ostatnie podrygi

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

oj masz racje.
wczoraj sie dowiedzialam, ze do mojej mamy do szpitala trafila 22 letnia dziewczyna, ktora w sobote urodzila dziecko UWAGA w hipermarkecie w wc! dziecko wlozyla do bagaznika samochodu i tam wozila 2 dni. oczywiscie dziecko nie przezylo
sama zglosila sie do szpitala z lozyskiem w srodku, pepowina zawiazana na 3 suply i bardzo wysoka goraczka. operowali ja, zeby to wszystko pousuwac z niej.
ja chyba bym ja usmiercila na tym stole
powaznie, to mi sie w pale nie miesci jak mozna, jak mozna zrobic cos takiego
o matko... jakbym ja była tym lekarzem to by ja w czarnym worku wynieśli... kawał k@#$% i tyle
Stary 2014-04-17, 15:06   #2053
butterfly20
Zakorzenienie

[QUOTE=policzanka;46075283][QUOTE=butterfly20;4607295 4]cudoooo

no co ty, moje dziecko na codzień goni w body i getrach, po prostu na jakieś wyjścia chciałabym zaszaleć.

Wybrałabym tę drugą sukieneczkę
co do tego pierwszego zestawu to oddzielnie te rzeczy też super, jakby np te sukieneczkę z inną bluzeczką ubrać?bo zawsze granat i biel kojarzą mi się mundurkowo w takim wydaniu;[QUOTE] to chyba zdecyduje się na tą sweterkową.Co do bluzeczek to mamy przeważnie albo białe albo ecrue...mam jedną czerwoną i zieloną wyjsciową ale te kolory do tej spodniczki to brdziej na codzien by pasowały (mi sie wydaje)

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, sa rewelacyjne, robią mega wrażenie. Tylko wg mnie lepiej na dużej ścianie, zeby było widać ten efekt 3d, no chyba ze ktoś ma duży przedpokój ja mam w salonie nawet ksiądz po kolędzie sie podniecal nimi

anutka i Madziuchna straszne historie, az mnie ciary przeszły, biedne maleństwa.

Kradne pomysł na wędlinke!Dzięki wielkie!a co do faszerowanych jaj to mysze Tz ppodpytac czy woli te z mozarella czy tez inne

nasz quinny tez jasno zielony wiec plaga much pewnie nasz tez nie ominie..

no i elegncko!mi się podoba!zazdroszę tak pięknych ciuszków!motylku jakie masz kapciuszki dla Tusi?bo ja zakładam Lilce ciągle te same czyli białe z hm.chciałabym kupic jej jeszcze jakies np w innym kolorze ale nigdzie nie moge znalezc..
ja mam takie ze "skarpetką" od górym lubią spadać. Ostatnio mój małż dorwał z F&F takie bez skarpetki, nie wiem jak to opisać
a ja właśnie kupuję zawsze białe lub kremowe, ewentualnie beż. Przynajmniej pasują do wszystkiego

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Hehe Mother-Power

Natka spała, mąż siedział obok niej a ja coś robiłam w kuchni. Obudziła się i rozpłakała jak nigdy, chyba dlatego,że to nie mnie zobaczyła po obudzeniu. Aż jej łezki leciały. Mąż ją próbował uspokoić i dalej wyk.
Ja przyszłam,wzięłam ją na ręce i w sekundzie uśmiech

Stary 2014-04-17, 15:11   #2054
rusałka_1
Zakorzenienie

my juz po spacerze. u nas dizś pieknie - słońce grzeje, zero wiatru

Cytat:
Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)

chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami
wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,,
przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki)
w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny

co mam zrobic>>>???

pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz.
jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje...

czuje sie beznadziejnie.
nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem.
na co mu taka mama???
ta durna tesciowa sobie lepiej radzi
a przestań z tą tesciową
jesteś świetna mamą
a Maciek ma po prostu "gorsze" dni, mam nadzieję ze wróci mu apetyt

Cytat:
żebym ja miała tyle 100 zlotówek

No właśnie o to chodzi,że my nie mamy takich znajomych, w takim towarzystwie się nie obracamy. To towarzystwo nie jest nasze, a jest wylansowane.
Wiesz, kobity odpicowane jak z okładki Vouge itp.
I ogólnie nigdy się tak nie przejmuję,ale chyba mi nie powiesz,że ty nie chcesz ładnie się prezentować podczas różnych okazji?I nie powiesz mi,że nie stroisz Mikiego?
podczas rodzinnych uroczystości nie ma tego problemu, ale w takim towarzystwie CIę taksują i oceniają, rozumiesz o co chodzi...

ale wiedziałam,że zostane zjechana za to podejście

Tassia
ja się nie znam,ale ja tylko słyszałam,że czasem dzieci na jakiś czas odmawiają jedzenia czegos,ale po czasie im przechodzi.
ja cie rozumiem, ale odpisze w K.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Może jakby tż jednak z nim czasem wieczorem zostawał i próbował go uśpić, to Jasiek by się przyzwyczaił?

próbujemy, ale póki co takie usypianie kończy się niepowodzeniem
wczoraj np .1 h płaczu, po czym jak przejęłam Jasia usnął w 20 minut...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tassia dostaniesz baty za takie podejście po prostu mu się na chwilę odwidziało, nie przejmuj się

Emilka dziś prawie się obróciła na brzuszek tak się złościła, że nie może się przekręcić Nie obczaiła jeszcze, że trzeba nóżki wyprostować, żeby nie przeszkadzały
Idziemy zaraz w końcu na spacer i zakupy

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
dziś wizyta u lekarza- prosimy o kciuki
są!

Cytat:
J

Eda ma 40 stopni i jakieś dziwne czerwone plamy, a En ma żółte gluty do pasa
zdrówka

Jasiek ugania się za "Księgą dźwięków" potrafi juz się do niej doczołgać przez pół pokoju. ja o czywiście wredna matka cały czas ją odsuwam i mobilizuje do dalszej pogoni

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:30   #2055
gorgulek
Zakorzenienie

Inwersja moj maly ju zdluzszy czas ciagle chce stac. Na poczatku go kladlam od razu na brzuch. Wystarczylo ze sie odwrocilam a ten znow stal. Nie raz upadl ale nie unkniesz tego. Teraz opanowal jak ma siadac ze stania i juz tak nie upada.
Robie przy nim obiad i wszystko inne.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:55   #2056
papuga_69
Zakorzenienie

ja pierdziele..http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...on,nId,1411184

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:14   #2057
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
masakra...
Stary 2014-04-17, 16:16   #2058
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam to już... Nie wiem, jak można tak dziecko zaniedbać i tłumaczyć, że to dlatego, że chcieli żyć "eko"

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-17, 16:21   #2059
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
brak słów
co za straszna śmierć
Stary 2014-04-17, 16:22   #2060
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
mąż własnie powiedział mi przed wyjściem do pracy że w święta też będzie najprawdopodobniej pracował
pierwsze nasze jajkowe święta z maluszkiem a jego nie będzie, sama z dziećmi zostanę w domu.
oojj jakoś przykro mi się zrobiło

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

współczuję
Ojej biedna Ty współczuję bo ja jakoś sobie nie mogłabym wyobrazić świat bez męża eh
Stary 2014-04-17, 16:26   #2061
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

normalnie już wytrzymać nie mogę :/ raz ze kiepska noc bo Lena spala z nami i co rusz się budzila to di tego okropny zab daje w kosc ;( byłam we wtorek u dentystki zrobila mi go tzn dała lekarstwo a ten mnie zaczał tak napitalać teraz cały no masakra jakas:/ wiec dzisiaj znowu musze do niej jechać bo nie wytrzymam :/ a jeszcze dzisiaj bioderka Lenki wiec trzymajcie kciuki
u as nocka podobna, wiec tez jestem niewyspana. tylko, ze chyba moj organizm juz sie przyzwyczaja powoli
sa

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Tassia dostaniesz baty za takie podejście po prostu mu się na chwilę odwidziało, nie przejmuj się

Emilka dziś prawie się obróciła na brzuszek tak się złościła, że nie może się przekręcić Nie obczaiła jeszcze, że trzeba nóżki wyprostować, żeby nie przeszkadzały
Idziemy zaraz w końcu na spacer i zakupy
brawo

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
I w ogóle laski apeluję do Was - proszę myśleć pozytywnie !
lubie to

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
motyl - Tusia i tak będzie pięknie wyglądać bo ona ma w sobie to "coś"

Boże jak ja patrze że wasze maluszki jedzą po 3 razy mm to z mojego jakiś pasibrzuch chyba bo nadal je 4/5 razy dziennie mm i czasem raz w nocy plus obiadek i deser. Nie jest gruby więc nie wiem czy powinnam mu zabrać to karmienie czy jak ? fakt że on się awanturuje o jedzenie nawet jak mu nie podam po obiadku...

dziś wizyta u lekarza- prosimy o kciuki
tu tez sa

o matko, wracam do sprzatania, bo chalupa mi zarasta a ja na wizazu
maly wlasnie zasnal sam w lozeczku
a wczesniej zasnal przytulony do mnie w lozku.
moze skoncza sie problemy z usypianiem w dzien

Inwersja super Milosz stoi az nie moge sie doczekac, kiedy to moj bedzie potrafil. aczkolwiek troszku tez sie boje, jak to bedzie
Stary 2014-04-17, 16:30   #2062
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Matal ja banana nie (lękam się, że wszystko pobrudzi ) ale jabłko daję w łapkę i sobie wysysa soczek
u mnie młody jak widzi ze jem jablko to piszczy żeby mu dac possać kawałek

Cytat:
hej

Matal to mój sam sobie trzyma, ja siedzę obok tylko

ja-ika mówisz? to może przy okazji kupię

ja czekam aż P. wstanie i jedziemy do Czech mamy dzisiaj 10 rocznicę związku i 7 zaręczyn
wszytskiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
papuga ostatnio pisałam i o kalarepie i o koperku. Daję to i to. kalarepę normalnie gotuję jak inne warzywa. Koperek daję posiekany, świeży lub suszony, ale przed blendowaniem. Nigdy nie pluje niczym
ja też koperek dodaję do zupki, nie do każdej ale daję

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
jakoś żyję, ale co to za życie...

nocki do d... dzis od 21 co godzine pobudka. na rece, smok do buzi i śpi, ch.. wie o co chodzi. i wlasciwie co dzien jest b. podobnie. o 3h dostał butle to juz spał do 7:30.
tylko, ze ja po tych pobudkach zasnac nie moge i potem chodze dopołudna jak zombie. łeb mnie napierdziela, mam zawroty głowy i dosłownie chodze po ścianach. nie wiem ile jeszcze wytrzymam, bo cierpliwosci mi juz brakuje i sily..
i niby w jaki sposób ja mialabym wprowadzic stałe pory karmienia skoro on chce jesc o różnych porach i nieraz przesypia te pory, w których jadl kilka dni z rzędu?? jadl dzis w nocy pierwszy raz od jakis 2. mcy. do tego często odmawia stalych pokarmów i to juz od dłuższego czasu. zje pare łyżeczek i wiecej nie chce, a potem płacze z głodu. wczoraj był cud, obiad zjadł cały, ale deserkiem już pogardził po paru łyżeczkach :/

nie wiem jakim cudem jestescie w stanie tu siedziec, sprzątac, chodzic na spacerki i obiady gotowac jeszcze? ja jak Miłosz nie śpi to nie jestem w stanie zrobić NIC w domu, totalnie NIC. mam nawet problem z tym żeby iść do wc i nie zapowiada sie, ze bedzie inaczej.
bardzo bym chciala poznać te tajemnice co robicie z dzieckiem w momencie kiedy nie śpi żeby cokolwiek zrobić w domu??
mój młody siedzi w krzesełku, bawi się na macie na podłodze i jakoś wszystko ogarniam, Jakub jak był starszy to siedział w kojcu i miał tam mnóstwo zabawek i jakoś przeżyliśmy

Cytat:
pochwalę się,że wczoraj upiekłam babkę marmurkową (ja nie przepadam, ale mąż uwielbia) i wyszła rewelacyjna! Nieskromnie dodam,że moja T. ciągle robi takową z Termo mixa i rozdaje całej rodzinie, bo wszyscy lubią i moja wyszła o wiele lepsza!Jej jest taka sucha, a ta moja ta leciutko wilgotniejsza, mniami. Łatwe i szybkie ciasto,ale radość męża ogromna haha

ja też się umówiłam przed tą imprezą. I na pazokcie...
niby głupi kinderbal połączony z grillem, kiecki żadnej nie założę i głujpio się stroić, no ale towarzystwo mocno taksujące i oceniające. mam stresa, bez kitu...
przepisik juz zapisałam

ja paznokcie raz miałam robione na własny ślub i od tamtej pory nigdy...

Cytat:
Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)

chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami
wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,,
przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki)
w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny

co mam zrobic>>>???

pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz.
jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje...

czuje sie beznadziejnie.
nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem.
na co mu taka mama???
ta durna tesciowa sobie lepiej radzi
Tassiu skoro Macius je słoiczki to może przejdź na takie jedzonko

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej

normalnie już wytrzymać nie mogę :/ raz ze kiepska noc bo Lena spala z nami i co rusz się budzila to di tego okropny zab daje w kosc ;( byłam we wtorek u dentystki zrobila mi go tzn dała lekarstwo a ten mnie zaczał tak napitalać teraz cały no masakra jakas:/ wiec dzisiaj znowu musze do niej jechać bo nie wytrzymam :/ a jeszcze dzisiaj bioderka Lenki wiec trzymajcie kciuki
trzymamy kciuki

Cytat:
KOchanie, ale on w kuchni będzie mi wszystkie szafki otwierał i moze sobie zrobić krzywdę, dlatego jest barierka przy kuchni, w przedpokoju idzie do kontaktu i pcha tam palce, poza tym całą rzecz nie w tym żeby mi sie po mieszkaniu nie rozchodził, ale w tym, że on wstaje i upada i potem jest mega płacz, że robi sie cały czerwony. Nie wiesz jak to okropnie wygląda jak dziecko leci jak długie, upada na główkę od tyłu. I w tym rzecz, mnie nie przeszkadza, że chodzi czy wstaje, mnie przeszkadza, że ciągle upada bez mojej asekuracji, robi sobie krzywdę i płacze. Boje sie, że coś sobie zrobi jesli nie bede go asekurowała przy wstawaniu, wiec ciągle szoruję za nim tyłkiem po panelach.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

kojec nic by nie rozwiązał, bo wspinałby sie na kojcu, upadał i walił głową o panele, jak zdarza sie to teraz
ehh, jak Wasze dzieci zaczna wstawac to zobaczyie jak jest rózowo
hmmm trochę to dziwne dla mnie, bo i tak Go nie uchronisz przed upadkiem

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
to futerko jest piękne!
Ty i Czarna jestescie naszymi wątkowymi specjalistkami od mody dlatego wierze ze znajdziesz coś w czym Tusia bedzie wyglądała zachwycająco

a u Nas skromnie.Jesli bedzie chłodno to oczywiscie ubiore małej spodnie a na miejscu przebiore w sukieneczke.
ja podzielam zachwyt nad futerkiem Tusi i podziwiam śliczne ubranka Lilci

Cytat:
masakra...

włosy mam ścięte do ramion i pocieniowane, na chłopczyka nie chciałam się obcinać bo chcę też związać włosy co jakiś czas...

Kaśka teki dywan chciałabym z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40227902/
Stary 2014-04-17, 16:31   #2063
Aaamelkaa
Zakorzenienie

o matulu
ale naskrobałyscie
właśnie wróciliśmy z spaceru
Misiek zjadł zupkę a ja bedę Was powoli nadrabiać
do 22 mam czas
Mąż wtedy wraca

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:44   #2064
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

My dziś zaliczamy 6 miesiąc nie wiem kiedy to zleciało.

Od kiedy dawałyście chrupki? Mój dzis dorwał porzuconą przez Filipa i dumam czy to już czas

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:54   #2065
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
My dziś zaliczamy 6 miesiąc nie wiem kiedy to zleciało.

Od kiedy dawałyście chrupki? Mój dzis dorwał porzuconą przez Filipa i dumam czy to już czas
miala ze cztery albo 5 miesiecy juz nie pamietam dokladnie
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:56   #2066
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Heh, jedyna osoba, która w moim otoczeniu podjęłaby się zrobienia mi włosów, to moja świadkowa, a ona teraz w ciąży jest
to szkoda :/
ja sie przyznam szczerze, ze jeszcze nigsdy nie farbowalam wlosow u fryzjera

Cytat:
równie pokazowo sie przewraca
plus tego taki, ze szybko się meczy. jeszcze nie minely 2h od poprzedniej pobudki i juz teraz zasypia znów
popoludniu musze wyjsc, wiec z nami sie wybierze i zaliczy wyjscie na dwór

w ogóle stał się strasznie płaczliwy i wymuszający. jak zabieramy go z miejsca gdzie nie powinien wchodzić i on uparcie tam idzie dalej raz, drugi, piąty to zaczyna się ostre wycie, że aż czerwony sie robi, jak jest na czworaka to potrafi rękami walić w podłogę ze złości.
zastanawiam się czy jeśli będziemy konsekwentni i będziemy go odciągać od zakazanych miejsc, mówić, że nie wolno albo nunu, mimo, że poki co nie czai czy potem bedą tego jakieś efekty jak będzie miał rok czy 1,5 roku. w przypadku synka tych znajomych,o których tyle razu tu pisałam efektów zero, bo on tak samo się wścieka i irytuje jak mój 7-dmio miesięczniak a jak widzę jaki on ruchliwy to boję się, że będę miała taki klon tamtego Leosia...
mysle, ze jesli bedziecie konsekwentni, to na pewno sie nauczy.
juz kiedys przytaczalam przyklad mojego chrzesniaka - moja siostra uczy go caly czas i naprawde wie czego nie wolno i przede wszystkim reaguje na slowo "nie". np. jak podchodzi do komputera i uslyszy nie wolno, to go nie rusza; kiedys chcial wziac smoczek Jakuba, powiedzialam nie wolno i nie ruszyl. ba! ostatnio wyszlam z nim na spacer na dwor i chcial podniesc papier z ziemi i oczywiscie na slowo nie zareagowal i nie ruszyl. takze moim zdaniem konsekwencja i nauka to podstawa
Stary 2014-04-17, 17:01   #2067
pszczoua
Zakorzenienie

Apropo wprowadzania ryby czy ktorejs dziecko tez nie toleruje? Zaczelam od lososia, skonczylo sie na mega placzu i kupie ze sluzem. Potem sprobowalam dorsza. Za pierwszym razem zjadl tylko troche i nic mu nie bylo a wczoraj powtorka z rozrywki... Chyba zaryzykuje i sprobuje jeszcze ze sloiczkami (gotowalam sama) bo jednak chcialabym zeby te ryby jadl ale boje sie ze znow tak zareaguje...
Stary 2014-04-17, 17:01   #2068
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

będzie wyglądał ślicznie
Cytat:
Widziałam to już... Nie wiem, jak można tak dziecko zaniedbać i tłumaczyć, że to dlatego, że chcieli żyć "eko"
ja nie pojmuje jak można zagłodzić dziecko

Rusałko dziękujemy My już po wizycie i okazuje się że wszystko jest ok - mamy się skontrolować za 3 tygodnie ale Pan doktor nie widzi powodów do obaw
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:03   #2069
nena_milka
Wtajemniczenie

widziałam właśnie reklamę gesslerowej i oczywiście pierwsze co to mi przez kaśkę gekony do głowy przyszły

upiekłam mazurka, to normalne że jest bardzo twardy? czy za dużo mąki dałam? zmięknie do niedzieli?
a przez was naszło mnie też na galaretkę ale w wydmuszki się bawić nie będę, zrobiłam w filiżankach
młoda padła a ja mam czas na kawkę
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:05   #2070
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
miala ze cztery albo 5 miesiecy juz nie pamietam dokladnie
Co ty! Super To podaję już bez wyrzutów. Zapomniałam kompletnie jak to wszystko idzie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości