Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 20:24   #2101
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Piszecie o kryzysach laktacyjnych a ja mam zapalenie piersi jakieś czy zastój...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:32   #2102
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ty serio z tymi kamerami ?

sliczne oczka, no i niepowtarzalne

hello, mam w plecy z nadrabianiem bo tz w domu wiec cale dnie po za domem spedzamy. jutro wyjezdzamy do mojej mamy to juz w ogole nie ma szans na nadrabianie

bylismy dzis skladac wniosek o dowod dla Amelki, chcielismy dzis jechac do hitlerowa na zakupy ale stwierdzilam ze bez dowodu nie bedziemy ryzykowac fotka przynajmniej nie tak zdziwiona jak miala Blanka
ide troszke poczytac o czym skrobalyscie zamiast sprzatac dla Jezusa
Ja też chce wyrobić Filipowi ale paszport. Miałam mu zrobić zdjęcia, ale jak na złość ta ospa się pojawiła, jak się wykuruje to pójdę do fotografa.

Co do plamki na oku, to ja też mam taką- brązową w lewym oku, identycznie miała moja babcia. U mnie tak na pierwszy rzut oka nie widać, kiedyś bardziej była zauważalna
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:36   #2103
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!Dawno mnie nie byłozaraz postaram się troszkę nadrobic bo odkąd jestescie na nowym wątku to nie jestem na bieżąco.nie wiem jak w tapatalku zasupskrybowac ten wątek.. musi Tz przyjsc z pracy i mi to zrobic bo mnie zaraz cos trafi..

ostatnie dni spędzilismy u moich rodzicow bo tu mielismy odgrzybianie.Fajnie byłoOdpoczęłam sobie
A z Lilki to mały czorcik się zrobił..normalnie ma tyle energii w sobie ze głowa mała.Nie wiem czy to powrót do domu tak na nią wpłynął..tego samego dnia ni stąd ni zowąd zaczęła tez nam siadaćcałkiem sprytnie jej to wychodziDobra juz nie bede Was sobą zanudzac.ide poczytac co tam u Was ciekawego
brawa za siadanie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja też chce wyrobić Filipowi ale paszport. Miałam mu zrobić zdjęcia, ale jak na złość ta ospa się pojawiła, jak się wykuruje to pójdę do fotografa.

Co do plamki na oku, to ja też mam taką- brązową w lewym oku, identycznie miała moja babcia. U mnie tak na pierwszy rzut oka nie widać, kiedyś bardziej była zauważalna
ja nie zrobilam paszportu bo u nas sa taaaaaakie kolejki ze trzy dni musiala bym tam siedziec
a wniosek o dowod zlozylam w 5 min bo sie zlitowali jak widzieli ze my z Amelka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:36   #2104
teacherka
Zakorzenienie

Dodinha, moja Zuzka już wyrasta z 6/9 z nexta, a ma 68cm.

Czytam z doskoku, bo u nas świąteczne porządki.

Cały dzień było ok, ale po południe 3x płacz, a w kąpieli odstawiła taką histerię, że az sie przestraszyłam Jutro odbieramy wynik moczu, może zahaczymy i o pediatrę...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:41   #2105
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo wprowadzania ryby czy ktorejs dziecko tez nie toleruje? Zaczelam od lososia, skonczylo sie na mega placzu i kupie ze sluzem. Potem sprobowalam dorsza. Za pierwszym razem zjadl tylko troche i nic mu nie bylo a wczoraj powtorka z rozrywki... Chyba zaryzykuje i sprobuje jeszcze ze sloiczkami (gotowalam sama) bo jednak chcialabym zeby te ryby jadl ale boje sie ze znow tak zareaguje...
Ja nie o rybach, ale o tym co powiedziała nam pediatra Mojej Wiki pojawiła sie plamka na rączce, pediatra stwierdziła, ze to alergiczne i zeby odstawić alergen na chwile. No i ze to w sumie nic strasznego, ze gorzej gdy pojawia sie ból brzucha, śluz w kupce. Także moze skonsultuj sie z lekarzem, co w takiej sytuacji.
Stary 2014-04-17, 20:42   #2106
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie zrobilam paszportu bo u nas sa taaaaaakie kolejki ze trzy dni musiala bym tam siedziec
a wniosek o dowod zlozylam w 5 min bo sie zlitowali jak widzieli ze my z Amelka
A dowód przez ile jest ważny? Paszport chyba przez 5 lat?
U mnie na szczęście kolejek nie ma
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:47   #2107
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl ta jest śliczna

http://www.hm.com/pl/product/26170?article=26170-A

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:49   #2108
policzanka
Wtajemniczenie

od kilki dni zauwazyłąm ze Lila ma suchą skore na ciele.czy to moze byc objaw alergii?

sorry ze tak wyskoczyłam ni stąd ni zowąd ale kurcze bardzo mnie to ciekawi...

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-04-17 o 20:53
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:54   #2109
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dodinha, moja Zuzka już wyrasta z 6/9 z nexta, a ma 68cm.

Czytam z doskoku, bo u nas świąteczne porządki.

Cały dzień było ok, ale po południe 3x płacz, a w kąpieli odstawiła taką histerię, że az sie przestraszyłam Jutro odbieramy wynik moczu, może zahaczymy i o pediatrę...
Dzięki,chyba lepiej zamówić większe,na dłużej wystarczą.Biedna ta Twoja Zuzka z rym płaczem.Kciuki za wyniki

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-17, 20:55   #2110
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Znów Miłko nie chciał zasnąć, prężył się i marudził, choć przed kąpielą był w świetnym humorze. Nie mam pojęcia o o chodzi, może to tylko przypadek, ale ma tutaj problem z zaśnięciem, ze spaniem, z jedzeniem
A ja dziś przeżyłam straszne chwile, takiego stresu dawno nie pamiętam. Byłam z dzieciakami na dworze przed domem, coś tam dłubałam w ogródku, oprócz tego mąż i tata też tam byli. Dawid sobie biegał i w pewnym momencie gdzieś kątem oka zauważyłam, że biegnie na podwórko. Po chwili pytam męża czy go widzi, co on na tym podwórku robi, a on mi mówi, że Dawida tam nie ma No to dziadek biegnie, woła, ale Dawida nie ma. Z tyłu jest druga brama na ogród, więc dziadek tą bramą sprawdza z tyłu, za nim mąż, a ja od drugiej strony za domem i nic W końcu biegniemy wszyscy spowrotem na podwórko i już nie wiemy co robić, a tu patrzę, a ta mała menda siedzi sobie w dziadka samochodzie na podwórku Straciliśmy go z z oczu może na 10 sekund a on się zdąrzył do auta zapakować

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)

chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami
wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,,
przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki)
w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny

co mam zrobic>>>???

pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz.
jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje...

czuje sie beznadziejnie.
nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem.
na co mu taka mama???
ta durna tesciowa sobie lepiej radzi
tassia nie przesadzaj, jak teściowa radzi sobie lepiej jakbyś obiadek dosłodziła to by pewnie tak samo zjadł, ale chyba nie w tym rzecz...
jak słoiczki mu bardziej pasują, to może mu podawaj przez jakiś czas, albo po prostu odpuść na kilka dni, może tydzień i spróbuj jeszcze raz

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Eda ma 40 stopni i jakieś dziwne czerwone plamy, a En ma żółte gluty do pasa
zdrówka dla dzieciaków

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:00   #2111
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
mialam go dla Blanki i on nie ma zaworka

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A dowód przez ile jest ważny? Paszport chyba przez 5 lat?
U mnie na szczęście kolejek nie ma
tez przez 5 lat jest wazny, tyle ze mozna sie poruszac tylko po unii... no ale ja nie planuje dalej
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-17, 21:02   #2112
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej, dopiero teraz znalazłam czas żeby coś napisać, choć czytałam w ciągu dnia. Mam spory kłopot z zębem, boli mnie ósemka, której nie widać, bo jest pod dziąsłem i mi nic nie pomogli, ogólnie póki karmię nie chcą się za to brać, a mnie to boli następna wizyta 5maja ze zdjęciem paszczy mam tam iść. Nie spałam do 4 rano tak mnie nawalał, pomocy u dentysty nie uzyskałam, przecież samo chyba nie przestanie boleć, a 5 maja to oni dopiero się zastanowią co ze mną... o ile dożyję
A ja nie chcę kończyć karmienia, chociaż może powinnam
Zresztą jeszcze się nie orientuję jak się za to zabrać

dzięki, jutro jadę oglądać

Ja ich używam i są super

A może konsystencja nie taka? mój miał obrazę na obiadki z nowej partii bo za gęste wyszły, miał odruch wymiotny i ogólnie nie chciał jeść, tera zrozrabiam dość mocno wodą i woli obiadki od deserków czyli mega

Ja też mam kłopot z zębem, ale sytuacja jest beznadziejna.
Ja mialam dokladnie taki sam problem jak Julek mial 6 tygodni. Na twoim miejscu poszlabym jeszcze do innego dentysty bo to nie zarty. Mi sie zrobil stan zapalny i musialam w trybie pilnym usunac. Mialam rozcinane i szyte dziaslo. Oczywiscie o antybiotykach i silniejszych przeciwbolowych niz paracetamol mowy nie bylo ze wzgledu na kp. Tydzien meki ale z perspektywy czasu warto bylo. Zab nie boli a ja karmie juz 7 miesiecy
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś zajada tuńczyka i łososia w słoiczkach ,smakuje mu

i co wybrałas ?

ja jak kiedys tak miałam to co chwila myslałam ze słysze Michałka

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

no i nadrobiłam
od 16:30 czytałam, z przerwami na karmienie,usypianie ,robienie obiadu i porzadki

Rusałko dziś wyszło Słońce ,oby Ci się polepszył humor
Czyli rozumiem ze nie macie takich dolegliwosci po rybce?
Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ja nie o rybach, ale o tym co powiedziała nam pediatra Mojej Wiki pojawiła sie plamka na rączce, pediatra stwierdziła, ze to alergiczne i zeby odstawić alergen na chwile. No i ze to w sumie nic strasznego, ze gorzej gdy pojawia sie ból brzucha, śluz w kupce. Także moze skonsultuj sie z lekarzem, co w takiej sytuacji.
No wlasnie dlatego troche sie boje podac sloiczkowe. Z drugiej strony rozmawialam ze znajomym neonatologiem ktory generalnie jest za gotowaniem dla niemowlaka ale nie ryb. Mowil cos o tym ze ryby z Baltyku sie nie nadaja ze wzgledu na toksyny i w sloiczkach sa niby specjalnie hodowane do tych celow...
Stary 2014-04-17, 21:04   #2113
Isabell12
Zadomowienie

kurcze, wiecie jak mnie mały wystraszył
położyłam go do wózka i poszliśmy odkurzać, a ten usiadł sam! i wygląda na podłogę , matko jak ja to zobaczyłam to o mało zawału nie dostałam, od razu wypięłam z wózka tą cholerna gondolę, wpięłam spacerówkę , zapięłam małego pasami po szyję........ i dopiero się uspokoiłam
a tak serio to jeszcze ręce mi się trzęsą jak o tym piszę, a jak by tak wypadł......o my gad!
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:08   #2114
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
tz zeby mnie pocieszyc ze placze bo nie ma kp polecial wlasnie po karmi i powiedzial ze bedzie mi stopy masowal w trakcie laktowania
wariat

jak to zadziala to wam go wysle
Kochany

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mój syn przeszedł dziś w spaniu samego siebie, bo zasnął jak wracaliśmy z ćwiczeń, jakieś 4 minuty przed końcem jazdy, wstawiliśmy go więc w foteliku do sypialni i otworzyliśmy na oścież okno i tak spał - uwaga! - trzy godziny! Zapięty w pasy, w całym rynsztunku....

Dziś na ćwiczeniach była taka Ola, 9 miesięcy i już zabiera się do chodzenia, rehabilitantka kazała powstrzymywać to ile się da...

Mama opowiedziała mi historię Uwaga!
Była u fryzjerki i tej fryzjerki koleżanka pracuje w Suwałkach na oddziale pediatrycznym. Trafił tam niedawno noworodek z poparzoną okrutnie skórką aż do kości. Przez mamusię.... Mamusia usypiała dziecko suszarką, wkładając ją do łóżeczka. Musiała wyjść z domu (choć się nie przyznała do tego, bo inaczej usłyszałaby krzyk tego dzieciątka), bo suszarka poparzyła dziecku nóżkę. Tak, że jak w szpitalu rozbierali je z pajaca to razem ze skórą

Mam znowu załamkę Wczoraj zauważyliśmy, że znowu jest problem z Julkowym siusiem Znowu napletek nie schodzi, a tak pięknie już było, jak smarowaliśmy przez 2 tygodnie maścią, a teraz znowu to samo, jakby znów przyrósł Jutro będę próbowała dobić się do naszej pediatry....

A po południu A. wiezie nas do rodziców już na święta

Jezu co zw historia...biedny malusZek

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja do rączki jabłka nie dam, bo zęby ma i się na bank zakrztusi. Banana też ja trzymam, ona je

Ejjjj, Miki jeszcze nie raz wszystko pobrudzi. Przyzwyczajaj się

właśnie!!!

Cytat:
dzięki Tassiu!naprawde nietypowy pmysł!

poszukałam i znalazłan nawet foto-wygląda obłednie,chyba sprobuje zrobic
Super wygląda! Ciekawe czy tak wyjdzie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:12   #2115
tassia
Zakorzenienie

apropos artykułu o zagłodzeniu dziecka znalażłam taki komentarz,...czytałyście:

Cytat:
Ludzie... NIE OSĄDZAJCIE innych nie znając całej prawdy!!!!!!! Znam tą sprawę lepiej niż dziennikarz i sytuacja od dawna (niestety) była bardziej skomplikowana i ciężko było znaleźć z niej dobre wyjście... Czytając Wasze komentarze wiem jedno - już nigdy nie spojrzę na informację zawartą w mediach tak płytko jak jest ona opisana... Każda historia ma swoje drugie dno I WIERZCIE MI, że rodzice chcieli dla tego dziecka jak najlepiej!!!!!! Wpisy o szczepionkach są uzasadnione bo nie od dziś wiadomo, że szczepionki mogą spowodować wiele powikłań u dzieci (o czym pewnie część czytelników i komentujących nie wie). Wracając do samego artykułu - dziewczynka urodziła się z atopowym zapaleniem skóry. Rodzice nie ufali lekarzom (dlaczego? To ich prywatna sprawa- po prostu nie ufali, ale z pewnością mieli ku temu powody) i szukali pomocy gdzieś indziej. Trafili do Marka Haslika - słynnego nowosądeckiego znachora/szamana. Do Marka H. każdego dnia przyjeżdżają tłumy ludzi wierzących w jego nadludzkie moce. Dla mnie to człowiek opętany, który pod przykrywką "leczenia wiarą" (bo tak twierdzą odwiedzający go pacjenci) działa w sposób zupełnie sprzeczny z wiarą katolicką. Dla mnie jest to wcielenie szatana i to on jest winny śmierci dziecka... Rodzice ślepo wierzyli, że dzięki niemu ich dziecko wyleczy się z choroby, która jest choroba nieuleczalną (ale można z nią żyć). Najsmutniejsze jest to, że rodzina żyła na poziomie dużo lepszym niż przeciętny polski Kowalski i mogła pozwolić sobie na każde - nawet drogie leczenie, jednak Marek Haslik zabronił. Dziecku załatwiono "papiery", które udowadniały, że jest ono leczone na Słowacji, przez co nie można było w żaden sposób interweniować, bo przecież były dowody na to, że specjaliści się nim zajmują. Ta historia jest dużo bardziej skomplikowana - wierzcie mi... Ale to nie miejsce, żeby to wszystko wyjaśniać. Nie bronię rodziców ale proszę, żeby zastanowić się zanim się coś napisze bo to może spotkać każdego z nas. Uprzedzając wszystkie komentarzy ludzi, którzy twierdzą, że nie dali by się omamić takiemu "Markowi", powiem, że rodzice dziecka byli to wykształceni ludzie i z powodzeniem prowadzili wielka firmę, a jednak ulegli temu co reprezentuje ten człowiek... Dla uzupełnienia dodam, że pan Marek Haslik już raz doprowadził do śmierci dziecka... Było to w 2007 roku.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ampaign=chrome

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:21   #2116
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
hej dzisiaj tylko na chwile... bylam z mloda u endokrynologa i mam dola... mam przestac podawac mlodej drob bo ma za duze ( sorki za okreslenie i ze nie na bialo ) cycki mloda pije 200ml mleka to mnie opieprzyla co tak duzo no i ze ogolnie jest gruba
wtf?!
masakra, niektorzy lekarze to powinni sie w jezyk ugryzc :/

nie wiem czy to tylko w moim rosku, ale enfamil podrozal kosztuje 53,99 a teraz jest promocja na 45 z kawalkiem. zdziercy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-17, 21:22   #2117
Isabell12
Zadomowienie

madziuchna ale matka, czyż ona rozumu nie ma? bezmózg totalny
Cytat:
Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)

chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami
wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,,
przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki)
w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny

co mam zrobic>>>???

pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz.
jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje...

czuje sie beznadziejnie.
nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem.
na co mu taka mama???
ta durna tesciowa sobie lepiej radzi
eeeee nie łam się tak od razu, mały po prostu ma chwilowy bark apetytu na pyszności które gotuje mu mama i tyle, spróbuj może poprostu przeczekać dzień dwa, podawaj kaszkę, deserek, mm ,napewno nic mu nie będzie , no głowa do góry , przecież dobrą mamusią jesteś, no

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Znów Miłko nie chciał zasnąć, prężył się i marudził, choć przed kąpielą był w świetnym humorze. Nie mam pojęcia o o chodzi, może to tylko przypadek, ale ma tutaj problem z zaśnięciem, ze spaniem, z jedzeniem
A ja dziś przeżyłam straszne chwile, takiego stresu dawno nie pamiętam. Byłam z dzieciakami na dworze przed domem, coś tam dłubałam w ogródku, oprócz tego mąż i tata też tam byli. Dawid sobie biegał i w pewnym momencie gdzieś kątem oka zauważyłam, że biegnie na podwórko. Po chwili pytam męża czy go widzi, co on na tym podwórku robi, a on mi mówi, że Dawida tam nie ma No to dziadek biegnie, woła, ale Dawida nie ma. Z tyłu jest druga brama na ogród, więc dziadek tą bramą sprawdza z tyłu, za nim mąż, a ja od drugiej strony za domem i nic W końcu biegniemy wszyscy spowrotem na podwórko i już nie wiemy co robić, a tu patrzę, a ta mała menda siedzi sobie w dziadka samochodzie na podwórku Straciliśmy go z z oczu może na 10 sekund a on się zdąrzył do auta zapakować
chwile grozy................. współczuję stresu

Cytat:
Hej, dopiero teraz znalazłam czas żeby coś napisać, choć czytałam w ciągu dnia. Mam spory kłopot z zębem, boli mnie ósemka, której nie widać, bo jest pod dziąsłem i mi nic nie pomogli, ogólnie póki karmię nie chcą się za to brać, a mnie to boli następna wizyta 5maja ze zdjęciem paszczy mam tam iść. Nie spałam do 4 rano tak mnie nawalał, pomocy u dentysty nie uzyskałam, przecież samo chyba nie przestanie boleć, a 5 maja to oni dopiero się zastanowią co ze mną... o ile dożyję

oj biedna Ty jesteś z tym zębem jak dotrwasz do tego 5 , matko naprawdę nic ci nie zrobili/dali na uśmierzenie bólu
nie wiem czy cię to pocieszy ale jak mnie bolała 8 to musieli 7 wyrwać , choć ta była zdrowa, bo ta 8 mi rosła i tak strasznie mnie bolało
a dlaczego powinnaś kończyć kp?

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-04-17 o 21:23
Stary 2014-04-17, 21:25   #2118
kaska87
Zakorzenienie

Bajka ale jak to tylko po unii? przeca ja do hameryki chciałąm jechać

my już w domu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:26   #2119
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
od kilki dni zauwazyłąm ze Lila ma suchą skore na ciele.czy to moze byc objaw alergii?

sorry ze tak wyskoczyłam ni stąd ni zowąd ale kurcze bardzo mnie to ciekawi...
No wlasnie Wiki ma taka sucha plamke, wielkości monety grosz, troszke ciemniejsze jest w tym miejscu, jakby pomarańczowe i lekarka powiedziała, ze to alergiczna zmiana.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

:
O rany, to mieliście stresa. Dobrze, ze nie wyszedł na ulice.

Cytat:

No wlasnie dlatego troche sie boje podac sloiczkowe. Z drugiej strony rozmawialam ze znajomym neonatologiem ktory generalnie jest za gotowaniem dla niemowlaka ale nie ryb. Mowil cos o tym ze ryby z Baltyku sie nie nadaja ze wzgledu na toksyny i w sloiczkach sa niby specjalnie hodowane do tych celow...
Tez tak słyszałam, ze lepiej z Bałtyku nie dawać. Moze poczekaj z tydzien i podaj sloiczkowe. Ja bym pewnie tak zrobiła i dopiero, jesli sie powtórzy sytuacja, to poszłabym do lekarza.

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
kurcze, wiecie jak mnie mały wystraszył
położyłam go do wózka i poszliśmy odkurzać, a ten usiadł sam! i wygląda na podłogę , matko jak ja to zobaczyłam to o mało zawału nie dostałam, od razu wypięłam z wózka tą cholerna gondolę, wpięłam spacerówkę , zapięłam małego pasami po szyję........ i dopiero się uspokoiłam
a tak serio to jeszcze ręce mi się trzęsą jak o tym piszę, a jak by tak wypadł......o my gad!
Coraz bardziej mobilne te nasze dzieci i trzeba uważać. Dobrze, ze w odpowiedniej chwili zobaczyłas.

A jeszcze miałam pisać odnośnie kp. Tak sobie przypomniałam, ze kiedys rozmawiałam z dziewczyna, ktora miała problem z synkiem, nie chciał jesc z piersi, possał, odrywal sie, miał wtedy ok 7 miesięcy. Poszla do poradni laktacyjnej i mówiła, ze poradzili jej m.in. zeby karmiąc zakładała jakaś kolorowa apaszke. Mówiła, ze to pomogło.
Stary 2014-04-17, 21:29   #2120
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam kłopot z zębem, ale sytuacja jest beznadziejna.
hmm o co chodzi z karmieniem i zebami>>???

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś zajada tuńczyka i łososia w słoiczkach ,smakuje mu

i co wybrałas ?

ja jak kiedys tak miałam to co chwila myslałam ze słysze Michałka

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

no i nadrobiłam
od 16:30 czytałam, z przerwami na karmienie,usypianie ,robienie obiadu i porzadki

Rusałko dziś wyszło Słońce ,oby Ci się polepszył humor

wybrałam sprzatanie.
w 2 godziny ogarnełam chate na błysk
wreszcieeee ale przyjemnie
zostały naczynia w kuchni dla tz zeby nie było ze nic nie robi
ale nawte pozmieniałam posciel, zrobiłam dwa prania, pomyłam podlogi, poskladałam wsyztskie rzeczy, posprzatałam polki małego, pochowałam zimowe kurtki itp

Cytat:
mialam go dla Blanki i on nie ma zaworka

tez przez 5 lat jest wazny, tyle ze mozna sie poruszac tylko po unii... no ale ja nie planuje dalej
a NO??? to już nie Unia, ale chyba tez w sumie nie trzeba, nie>??

[/RIGHT]
Stary 2014-04-17, 21:29   #2121
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam dokladnie taki sam problem jak Julek mial 6 tygodni. Na twoim miejscu poszlabym jeszcze do innego dentysty bo to nie zarty. Mi sie zrobil stan zapalny i musialam w trybie pilnym usunac. Mialam rozcinane i szyte dziaslo. Oczywiscie o antybiotykach i silniejszych przeciwbolowych niz paracetamol mowy nie bylo ze wzgledu na kp. Tydzien meki ale z perspektywy czasu warto bylo. Zab nie boli a ja karmie juz 7 miesiecy

Czyli rozumiem ze nie macie takich dolegliwosci po rybce?

wszystko ok

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:31   #2122
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

my już w domu
eeeeeee już po randewu, jak było? pytam................ a co.
widziałaś moje podziekowania

Cytat:

Tez tak słyszałam, ze lepiej z Bałtyku nie dawać. Moze poczekaj z tydzien i podaj sloiczkowe. Ja bym pewnie tak zrobiła i dopiero, jesli sie powtórzy sytuacja, to poszłabym do lekarza.

A jeszcze miałam pisać odnośnie kp. Tak sobie przypomniałam, ze kiedys rozmawiałam z dziewczyna, ktora miała problem z synkiem, nie chciał jesc z piersi, possał, odrywal sie, miał wtedy ok 7 miesięcy. Poszla do poradni laktacyjnej i mówiła, ze poradzili jej m.in. zeby karmiąc zakładała jakaś kolorowa apaszke. Mówiła, ze to pomogło.
no może jest to jakiś patent, ja jutro wypróbuję bo mój jej cyca ale głowa mu się mało nie urwie, tak się kręci
Stary 2014-04-17, 21:31   #2123
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie Wiki ma taka sucha plamke, wielkości monety grosz, troszke ciemniejsze jest w tym miejscu, jakby pomarańczowe i lekarka powiedziała, ze to alergiczna zmiana.

O rany, to mieliście stresa. Dobrze, ze nie wyszedł na ulice.

Coraz bardziej mobilne te nasze dzieci i trzeba uważać. Dobrze, ze w odpowiedniej chwili zobaczyłas.

Julek ma taka plame na policzku i potwierdzam ze to alergiczne. Powinnam ograniczac nabial w diecie i srednio mi to wychodzi Ale poki sie to nie rozprzestrzenia to sie nie przejmuje Smaruje Emolium kremem specjalnym i po tym jest troche bledsze
Stary 2014-04-17, 21:32   #2124
xViolet
Raczkowanie

Cytat:

my już w domu
Wróciłas na kuchenne rewolucje
Stary 2014-04-17, 21:33   #2125
tassia
Zakorzenienie

Kaska paszport na clay swiat, dowod po Unii

Kaska jak rocznica???

[/RIGHT]
Stary 2014-04-17, 21:34   #2126
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja śpi bardzo mało,trzy razy po pół godziny i wcale przez to nie śpi lepiej w nocy,niestety

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Kurcze mamy ten sam typ dziecka bo moja tak samo śpi w dzień i tak samo kiepsko w nocy i za nic w świecie nie potrafie nauczyć jej dłuższych drzemek pomocy bo ja już nie wiem jak z nią walczyć?????
Stary 2014-04-17, 21:34   #2127
Isabell12
Zadomowienie

[QUOTE=tassia;46081014]hmm o co chodzi z karmieniem i zebami>>???

wybrałam sprzatanie.
w 2 godziny ogarnełam chate na błysk
wreszcieeee ale przyjemnie
zostały naczynia w kuchni dla tz zeby nie było ze nic nie robi
ale nawte pozmieniałam posciel, zrobiłam dwa prania, pomyłam podlogi, poskladałam wsyztskie rzeczy, posprzatałam polki małego, pochowałam zimowe kurtki itp

[/QUOTE

czyś Ty kobito oszalała, toż to mówiłyśmy żebyś w wannie się relaksowała
Stary 2014-04-17, 21:35   #2128
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

my już w domu
na dowod chcialas do hameryki ?:P ja mowilam o dowodzie a nie o paszporcie

Cytat:

a NO??? to już nie Unia, ale chyba tez w sumie nie trzeba, nie>??
mozna na dowodzie do Norwegii.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-17, 21:35   #2129
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłas na kuchenne rewolucje
nooooo już zaraz............ oglądamy.............
Stary 2014-04-17, 21:35   #2130
angelikada
Wtajemniczenie

Thumbs up Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
jejku oglądam tn program na tlc "in vitro. czekając na dziecko" i mi smutno.. to takie niesprawiedliwe- niektórzy pragną dzidziusia a nie mogę, a takie patole mają po kilkoro i później krzywdzą dzieci
No k uteż w kjakażdym razem jak to oglądam mam łzy w oczach zwłaszcza że moja sióstra tak długo się stara eh

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości