Mycie włosów odżywką - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-06, 17:16   #2371
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Mycie włosów odżywką

U mnie odżywka nie zmywa NIC. Włosy po niej są twarde, szorstkie, w dotyku jak brudna szmata
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 17:59   #2372
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooosmo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a orientujecie się, czy mycie włosów odżywką wyklucza stosowanie silikonów? Nie chciałabym z nich zupełnie rezygnować (zależy mi na ochronie rozdwajających się końcówek), jednak nie mogę znaleźć żadnej odżywki b/s lub serum na końcówki z silikonem, do którego zmycia wystarczy odżywka :/
Moim zdaniem nie wyklucza, zwłaszcza że chodzi tylko o końcówki, wystarczy raz na ileś myć zastosować szampon.

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
U mnie odżywka nie zmywa NIC. Włosy po niej są twarde, szorstkie, w dotyku jak brudna szmata
A jakiej odżywki używałaś? Ja muszę przyznać, że jestem bardzo zaskoczona tym, że odżywka (Mrs Potters z arniką) domywa mi i włosy i skórę głowy (a mam skórę przetłuszczającą się, myję codziennie). Z tym, że na razie nie widzę żadnych pozytywów tej metody, włosy są takie jak po szamponie, a metoda jest dość... ograniczająca tzn
-jest bardzo mało odżywek bez silikonów, parafiny, polyquatów, gumy guar, parafiny które można stosować po umyciu
-wiele z nich ma proteiny albo alkohol (a zwłaszcza na te pierwsze muszę uważać)
-wiele z nich ma odrzucające dla mnie zapachy
-odżywką nie domyję oleju
-do zmycia odżywki potrzebuję więcej czasu i wody w porównaniu z szamponem, co przy codziennym myciu jest dość istotne

Ale na razie testuję dalej, na zmianę z myciem szamponem.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 10:34   #2373
Literka M
Raczkowanie

GG do Literka M
Mycie włosów odżywką

Cytat:
Napisane przez kooosmo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a orientujecie się, czy mycie włosów odżywką wyklucza stosowanie silikonów? Nie chciałabym z nich zupełnie rezygnować (zależy mi na ochronie rozdwajających się końcówek), jednak nie mogę znaleźć żadnej odżywki b/s lub serum na końcówki z silikonem, do którego zmycia wystarczy odżywka :/
Ja myje odzywka w ten sposob najczesciej uzywam jednak odzywek i serow z silikonami rozpuszczalnymi w wodzie/cyklicznymi (ale nie tylko) myje wlosy srednio raz w tygodniu szamponem, ale, prawde powiedziawszy, to sa rzeczy bardziej obciazajace moje wlosy - na przyklad duze proteiny, po ich uzyciu niestety mycie szamponem jest konieczne duzo czesciej (efekt oblepienia, obciazenia wlosow). Dlatego nie przesadzalabym - zaloze sie, ze silikony musza nadbudowywac sie troszeczke dluzej i nie powinno sie nic stac (a mam naprawde cienkie wlosy, jest ich malo i niestety latwo sie obciazaja). Zwlaszcza, ze mowisz tylko o stosowaniu ich na koncowki.

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
A jakiej odżywki używałaś? Ja muszę przyznać, że jestem bardzo zaskoczona tym, że odżywka (Mrs Potters z arniką) domywa mi i włosy i skórę głowy (a mam skórę przetłuszczającą się, myję codziennie). Z tym, że na razie nie widzę żadnych pozytywów tej metody, włosy są takie jak po szamponie, a metoda jest dość... ograniczająca tzn
-jest bardzo mało odżywek bez silikonów, parafiny, polyquatów, gumy guar, parafiny które można stosować po umyciu
-wiele z nich ma proteiny albo alkohol (a zwłaszcza na te pierwsze muszę uważać)
-wiele z nich ma odrzucające dla mnie zapachy
-odżywką nie domyję oleju
-do zmycia odżywki potrzebuję więcej czasu i wody w porównaniu z szamponem, co przy codziennym myciu jest dość istotne

Ale na razie testuję dalej, na zmianę z myciem szamponem.
Ja rowniez mialam przygode zarowno z mrs Potters jak i z Naturiami - u mnie jest podobnie, jak mowisz, nie widac wiekszej roznicy miedzy myciem taka odzywka z alkoholem a myciem szamponem(moze moje wlosy sa wyjatkowo czule)? Dopiero jest ok, odkad przestawilam sie na maski scandic - aktualnie myje coco maskiem, niedlugo minie rok - niestety sklad zostal zmieniony i dorzucili cocos nucifera oil. Obecnie testuje jeszcze balsam aloesowy scandic, rowniez sie nadaje, zarowno jak fruit mask tej samej firmy. Na szczescie stosunek ceny do ilosci i jakosci jest bardzo ok i nie wyobrazam sobie juz mycia innymi odzywkami, niz wlasnie te scandic. Prawde powiedziawszy, to odzywki po myciu sobie mieszam tez na ich bazie - sklady maja tak ascetyczne, ze moge umieszac cos, co akurat mi bedzie odpowiadalo (a moje klaki niestety nie znosza wiekszosci gotowych odzywek - wysokopory z natury).

Without music, life would be a mistake.
LAST.FM - Middledream

keep calm and respawn

Edytowane przez Literka M
Czas edycji: 2014-02-07 o 10:47
Literka M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 12:56   #2374
201801220933
Konto usunięte

Cześć. dziewczęta nie zrażajcie się do mycia odzywką tak od razu, ale tez nie zmuszajcie si,e do tego jeśli nie wychodzi mi bardzo długo zajęło dojście jak odpowiednio umyć moje włosy odżywką. Na przestrzeni dwóch lat miałam 4 podejścia, teraz za piątym razem się udało, robie to dopiero od 5 myć i nie wyobrażam sobie myć włosy inaczej. Skóre myję nadal szamponem, bo włosy sa wtedy bardziej puszyste a po umyciu skóry odżywka wypadaja .
Zawsze nakładam olej i maskę i nie mam problemu ze zmyciem, ostatnio gdy przetrzymałam odzywkę dłużej już po pierwszym myciu włosy skrzypiały po spłukiwaniu, ale jeszcze obawiam sie myć nią jeden raz, myślę jednak że niedługo dojdę do tego, że będę zmywała olej myjąc odzywką jeden raz. Potem nakładam też maskę. Widzę, że coś poszło do przodu w wyglądzie moich włosów, to jeszcze za krótko, ale widzę drobne zmiany.
Jeśli Wam nie wychodzi to dla mnie najlepszą opcją jest spienić odżywkę, tak jak spienia się szampon metodą kubeczkową, i dopiero to wylać na włosy, polecam spróbować.
Ja używam pottersa z lotosem i kolagenem.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 13:58   #2375
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Cześć. dziewczęta nie zrażajcie się do mycia odzywką tak od razu, ale tez nie zmuszajcie si,e do tego jeśli nie wychodzi mi bardzo długo zajęło dojście jak odpowiednio umyć moje włosy odżywką. Na przestrzeni dwóch lat miałam 4 podejścia, teraz za piątym razem się udało, robie to dopiero od 5 myć i nie wyobrażam sobie myć włosy inaczej. Skóre myję nadal szamponem, bo włosy sa wtedy bardziej puszyste a po umyciu skóry odżywka wypadaja .
Zawsze nakładam olej i maskę i nie mam problemu ze zmyciem, ostatnio gdy przetrzymałam odzywkę dłużej już po pierwszym myciu włosy skrzypiały po spłukiwaniu, ale jeszcze obawiam sie myć nią jeden raz, myślę jednak że niedługo dojdę do tego, że będę zmywała olej myjąc odzywką jeden raz. Potem nakładam też maskę. Widzę, że coś poszło do przodu w wyglądzie moich włosów, to jeszcze za krótko, ale widzę drobne zmiany.
Jeśli Wam nie wychodzi to dla mnie najlepszą opcją jest spienić odżywkę, tak jak spienia się szampon metodą kubeczkową, i dopiero to wylać na włosy, polecam spróbować.
Ja używam pottersa z lotosem i kolagenem.
Ja nie mam problemów z domyciem włosów odżywką, a z olejowania mogę spokojnie zrezygnować, bo moje włosy na nie nie reagują. Jedyna moja zagwozdka jest taka, że nie widzę różnicy na plus dla odżywki, ale tak jak napisała Literka M, może nie trafiłam na właściwą, bo większość tych lekkich odżywek ma alkohol, który przy codziennym nakładaniu na włosy może jednak działać trochę wysuszająco.

Myje ktoś włosy Kallosem z placentą? Bo mam go na stanie, ale używam po myciu, ze względu na silikon (Methoxy Peg/Ppg -7/3 Aminopropyl Dimethicone), który jest różnie opisywany, raz jako rozpuszczalny w wodzie, gdzie indziej jako nie albo tylko częściowo.
Stary 2014-03-04, 16:04   #2376
chimay
Zakorzenienie

Parę dni temu zakończyłam mój eksperyment z myciem odżywką i wracać do niego nie zamierzam. Zużyłam w trakcie:
-Joannę Z Apteczki Babuni, wzmacniającą do włosów cienkich, delikatnych i ze skłonnością do wypadania
-połowę dużej flaszki Mrs Potter z arniką
-trochę Kallosa Placenty

Moje spostrzeżenia:
-przy zdrowej, ale tłustej skórze głowy mytej codziennie odżywka jest na dłuższą metę średnim pomysłem. Może to jakaś opcja dla osób z suchą skórą, źle reagujących na zwykłe detergenty w szamponach, dla włosów, które są niepodatne na obciążenie.
-moje włosy ani razu nie wyglądały lepiej po myciu odżywką niż po szamponie. Myślę, że po około 20 - 30 myciach powinno być widać jakąś różnicę.
-metoda wymaga ślęczenia nad składami i wyszukiwania odżywek i masek bez filmformerów, które można używać po myciu. Jest to wielce upierdliwe, zwłaszcza jak się ma włosy, które dodatkowo nie lubią za bardzo protein, alkoholu - wtedy znalezienie produktu bez tych składników i dodatkowo bez filmformerów robi się niełatwym zadaniem.
-odżywki do mycia i te po myciu spełniające ww kryteria mają niestety specyficzne zapachy. Wiem, że mają swoje grono fanek, ale ja się niestety do nich nie zaliczam. Dla mnie śmierdzą mydlinami, sztucznie, "chemicznie" i po jakimś czasie mój nos zaczął tęsknić za choćby jednym ładnie pachnącym kosmetykiem.
-zmycie odżywki wymaga użycia większej ilości wody niż przy szamponie, co przy codziennym myciu głowy może mieć znaczenie, zwłaszcza jak się płaci za wodę najwięcej spośród wszystkich rachunków.

Moim zdaniem to nie jest metoda warta polecenia osobom z przetłuszczającą się z natury (a nie z przesuszenia) skórą głowy.
Stary 2014-04-17, 21:27   #2377
201607111945
Konto usunięte

Dziewczyny, chciałabym zapytać czy znacie może jakieś litrowe odżywki, które nadają się do mycia oprócz Serical Crema al latte i Scandica? Bo Scandic to koszt aż 30 zł u mnie, mam bardzo długie włosy i nie lubię przepłacać za coś co schodzi jak woda.:P A chciałabym coś bez śladowej nawet ilości protein.
201607111945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 09:04   #2378
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez LadyCornelia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałabym zapytać czy znacie może jakieś litrowe odżywki, które nadają się do mycia oprócz Serical Crema al latte i Scandica? Bo Scandic to koszt aż 30 zł u mnie, mam bardzo długie włosy i nie lubię przepłacać za coś co schodzi jak woda.:P A chciałabym coś bez śladowej nawet ilości protein.
Może Kallos? Marchwiowy chyba nie ma protein, ale pewna nie jestem.
Stary 2014-04-18, 09:52   #2379
Literka M
Raczkowanie

GG do Literka M
Mycie włosów odżywką

Zobacz Scandic, ale balsam aloesowy - chodził na allegro około 23 zł za 5 litrów.

Edit: mam marchwiowego kallosa na stanie, niby w składzie ich nie ma, ale jest wyciąg z siemienia i moje kłaki reagują na niego jak na proteiny.

LAST.FM - Middledream

keep calm and respawn

Edytowane przez Literka M
Czas edycji: 2014-04-18 o 10:01
Stary 2014-04-20, 18:56   #2380
201607111945
Konto usunięte

dziekuje, poszukam tego balsamu w takim razie
Stary 2014-04-20, 20:14   #2381
szpilkaXXX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Literka M Pokaż wiadomość
Zobacz Scandic, ale balsam aloesowy - chodził na allegro około 23 zł za 5 litrów.
Czy to ten? http://allegro.pl/okazje-balsam-do-w...158073876.html
szpilkaXXX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-21, 10:14   #2382
Literka M
Raczkowanie

GG do Literka M

Cytat:
Napisane przez szpilkaXXX Pokaż wiadomość
Tak, to ten, ale chyba opłaca się 5 litrowe
http://allegro.pl/scandic-balsam-alo...154575974.html
Chyba tu najtaniej, ale po zmianie opakowania, nieco podrożało. Za to po zmianach nareszcie znajduje się w nim aloes

LAST.FM - Middledream

keep calm and respawn

Stary 2014-04-21, 18:30   #2383
szpilkaXXX
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Literka M Pokaż wiadomość
Tak, to ten, ale chyba opłaca się 5 litrowe
http://allegro.pl/scandic-balsam-alo...154575974.html
Chyba tu najtaniej, ale po zmianie opakowania, nieco podrożało. Za to po zmianach nareszcie znajduje się w nim aloes
5litrowe odzywki - to lubie! Dziekuje bardzo.

Widzicie jeszcze cos godnego uwagi w asortymencie tego sprzedawcy?
szpilkaXXX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 21:59   #2384
Patryka
Wtajemniczenie

O kurcze, 5 litrowa odżywka Czy można tego Scandica kupić gdzieś stacjonarnie? Chciałabym wypróbować przed tak dużym zakupem. Hebe, Natura, Auchan..?

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 01:39   #2385
201607111945
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
O kurcze, 5 litrowa odżywka Czy można tego Scandica kupić gdzieś stacjonarnie? Chciałabym wypróbować przed tak dużym zakupem. Hebe, Natura, Auchan..?
Niestety ani w Auchan ani w Hebe ani tym bardziej w Naturze nie dostaniesz. Polecam szukać w sklepach fryzjerskich ale np. u siebie widziałam tylko maski (Bananową, Water Mask itp.)
Stary 2014-04-27, 13:24   #2386
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyCornelia Pokaż wiadomość
Niestety ani w Auchan ani w Hebe ani tym bardziej w Naturze nie dostaniesz. Polecam szukać w sklepach fryzjerskich ale np. u siebie widziałam tylko maski (Bananową, Water Mask itp.)
Kurcze szkoda, zostaje internet w takim razie... Chyba pozostanę przy Hegronie.

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 11:54   #2387
Migotka8923
Zakorzenienie

GG do Migotka8923

Uwielbiam myc odzywka dlugosc wlosow, a skalp delikatnym szamponem

Spadek wagi z 66 kg do 53 kg
Intensywnie dbam o włosy od 7 miesięcy
Migotka8923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-14, 17:18   #2388
crazymonia
Przyczajenie

Ja do tej pory przetestowałam mycie włosów trzema odżywkami Timotei:
- z Różą z Jerycha, Moc i Blask (dobrze nawilża, szczególnie widać to po końcówkach)
- z Różą z Jerycha, Intensywna Odbudowa (fajnie wygładza i odżywia włosy na całej długości)
- Pure z zieloną herbatą (super świeżość, jak po szamponie).

Ogólnie, wrażenie bardzo pozytywne. Dbam o włosy, ale wcześniej nic nie pomagało na przesuszone końcówki. Teraz włoski są super Na końcach takie jak u nasady, czyli miękkie, zdrowe i nawilżone Używam tych odżywek na przemian, gdyż moje włosy nie lubią dostawać "w kółko tego samego" myję je codziennie lub co 2 dni, czyli tak jak do tej pory. 1-2 razy w tygodniu stosuję szampon z SLS. Nie używam suszarki ani prostownicy. Chyba wypróbuję kolejne odżywki
Stary 2014-08-15, 11:23   #2389
minika267
Przyczajenie

Witajcie
Mam pewne pytanie (jeżeli pojawiło się ono wcześniej to przepraszam, ale nie byłam w stanie przekopać całego wątku). Otóż od ponad roku staram się świadomie dbać o włosy, ich stan znacznie się poprawił ale zawsze brakowało mi efektu wow. I jakiś miesiąc temu mnie "olśniło". Zaczęłam stosować delikatniejsze szampony typu Babydream lub płyn Facelle, ale niestety podrażniały mi skórę głowy, która okropnie swędziała i pojawił się łupież. Pomyślałam trudno, ale moje wysokoporowate i przeogromnie puszące sie włosy domagały się w dalszym ciągu zmiany ich traktowania (po powrocie do SLS'ów). Z tego względu sięgnęłam po odżywkę Joanna bez spłukiwania i zaczęłam nimi myć włosy- efekt: łał. Włosy tak gładkie i lśniące jak nigdy wcześniej. Aż się sama nie mogę nadziwić. Ale niestety, skóra głowy stała się okropnie podrażniona, swędzi niesamowicie i niestety znowu pojawił się łupież. Nie chciałam zrezygnować z mycia odżywką więc próbowałam załagodzić skórę i "wytępić" łupież stosując przed myciem wcierkę z octu jabłkowego (przegotowana woda i ocet 1:1), ale nic nie pomogło. Zastanawiam się czy to uczulenie na jakiś składnik obecny i w odżywkach i szamponach (jeśli tak to nie potrafię stwierdzić na który) lub może efekt odstawienia szamponów SlS i z czasem to minie? Ze "zwykłymi" szamponami nie miałam takich problemów, ale mam już dość wiecznie napuszonych włosów, a metoda OMO nie daje takich efektów. Jeżeli macie jakieś rady lub zetknęłyście się z tym problemem i znacie cudowne sposoby to proszę o pomoc
Ps: wybaczcie tak długą wypowiedź
minika267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-15, 12:16   #2390
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minika267 Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam pewne pytanie (jeżeli pojawiło się ono wcześniej to przepraszam, ale nie byłam w stanie przekopać całego wątku). Otóż od ponad roku staram się świadomie dbać o włosy, ich stan znacznie się poprawił ale zawsze brakowało mi efektu wow. I jakiś miesiąc temu mnie "olśniło". Zaczęłam stosować delikatniejsze szampony typu Babydream lub płyn Facelle, ale niestety podrażniały mi skórę głowy, która okropnie swędziała i pojawił się łupież. Pomyślałam trudno, ale moje wysokoporowate i przeogromnie puszące sie włosy domagały się w dalszym ciągu zmiany ich traktowania (po powrocie do SLS'ów). Z tego względu sięgnęłam po odżywkę Joanna bez spłukiwania i zaczęłam nimi myć włosy- efekt: łał. Włosy tak gładkie i lśniące jak nigdy wcześniej. Aż się sama nie mogę nadziwić. Ale niestety, skóra głowy stała się okropnie podrażniona, swędzi niesamowicie i niestety znowu pojawił się łupież. Nie chciałam zrezygnować z mycia odżywką więc próbowałam załagodzić skórę i "wytępić" łupież stosując przed myciem wcierkę z octu jabłkowego (przegotowana woda i ocet 1:1), ale nic nie pomogło. Zastanawiam się czy to uczulenie na jakiś składnik obecny i w odżywkach i szamponach (jeśli tak to nie potrafię stwierdzić na który) lub może efekt odstawienia szamponów SlS i z czasem to minie? Ze "zwykłymi" szamponami nie miałam takich problemów, ale mam już dość wiecznie napuszonych włosów, a metoda OMO nie daje takich efektów. Jeżeli macie jakieś rady lub zetknęłyście się z tym problemem i znacie cudowne sposoby to proszę o pomoc
Ps: wybaczcie tak długą wypowiedź
Widocznie Twoja skóra głowy nie toleruje odżywek ani dzieciowych szamponów i lubi siarczany. Chyba jedyna opcja to mycie głowy zwykłym szamponem a reszty odżywką.
Stary 2014-08-16, 10:58   #2391
minika267
Przyczajenie

Cytat:
Widocznie Twoja skóra głowy nie toleruje odżywek ani dzieciowych szamponów i lubi siarczany. Chyba jedyna opcja to mycie głowy zwykłym szamponem a reszty odżywką.
Ehhh, tak też myślałam, chociaż liczyłam na cud Dziekuję za odpowiedź
Stary 2014-08-17, 06:42   #2392
swieczka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minika267 Pokaż wiadomość
Ehhh, tak też myślałam, chociaż liczyłam na cud Dziekuję za odpowiedź

Ja mam identycznie. Moja skóra głowy lubi slesy, ale włosy za to kochają odżywkę i tak właśnie je myję.
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 14:31   #2393
minika267
Przyczajenie

Ufffff umyłam wczoraj włosy szamponem z SLS a na długości odżywką i w końcu pożegnałam się z natarczywie swędzącą skórą Włosy na długości dalej są miękkie i błyszczące, ale niestety to już nie to samo co mycie samą odżywką. Jednak z dwojga złego lepsze to niż nic i chyba pozostanę wierna tej metodzie i nie będę więcej kombinować
Stary 2014-11-11, 13:35   #2394
tasiaaa
Rozeznanie

Czy po myciu odżywką nakładacie jeszcze inną odżywkę (niemyjącą)? Poza tym, zastanawiam się, co po olejowaniu? Zmyć zwykłym szamponem, potem odżywka?

tasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 16:01   #2395
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tasiaaa Pokaż wiadomość
Czy po myciu odżywką nakładacie jeszcze inną odżywkę (niemyjącą)? Poza tym, zastanawiam się, co po olejowaniu? Zmyć zwykłym szamponem, potem odżywka?
To zależy od włosów. Ja nakładałam jeszcze po myciu odżywką drugą odżywkę i przyznam, że kombinowanie jakie produkty połączyć było dla mnie męczące.
U osób ze zdrowymi włosami może wystarczyć samo mycie odżywką.
Olej też niektórzy potrafią zmyć tylko odżywką.
To zależy od włosów, kombinacji może być sporo. Jak widzisz, że włosy są przeciążone, albo niedociążone, to po prostu próbujesz innej kombinacji i tyle.
Stary 2014-11-11, 16:28   #2396
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
To zależy od włosów. Ja nakładałam jeszcze po myciu odżywką drugą odżywkę i przyznam, że kombinowanie jakie produkty połączyć było dla mnie męczące.
U osób ze zdrowymi włosami może wystarczyć samo mycie odżywką.
Olej też niektórzy potrafią zmyć tylko odżywką.
To zależy od włosów, kombinacji może być sporo. Jak widzisz, że włosy są przeciążone, albo niedociążone, to po prostu próbujesz innej kombinacji i tyle.
Dziękuję!

tasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 13:07   #2397
ulenka2501
Zadomowienie

Jestem właśnie po pierwszym myciu włosów odżywką (12 ekstraktów roślinnych Bingo Spa). Akurat to wpadło mi w ręce po przejrzeniu zapomnianego barku z kosmetykami. Po myciu włosów szamponem 'kuracja' nie sprawdziła się, bo powodowała jeszcze większe plątanie się włosów niż wcześniej. A do mycia - miodzio!

Nie wiem jak będzie to działać na dłuższą metę, ale po pierwszym jestem bardzo zadowolona - włosy miękkie, błyszczące, ale uniesione u nasady

In interracial relationship since March 2017
ulenka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 13:39   #2398
201607040946
Konto usunięte

Ja spróbowałam. Skórę głowy oczywiście szamponem, odżywka tylko na połowę długości. Efekt? Włosy są bardziej szorstkie niż po szamponie
Stary 2015-01-04, 13:44   #2399
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Ja spróbowałam. Skórę głowy oczywiście szamponem, odżywka tylko na połowę długości. Efekt? Włosy są bardziej szorstkie niż po szamponie
Bo to zdecydowanie nie jest metoda dla każdego, wydaje mi się, że sprawdzi się jednak u małej ilości osób. Na pewno bym jej nie polecała osobom z tłustą z natury skóra głowy ani z włosami cienkimi i podatnymi na obciążenie.
Ja się z odżywką bawiłam tylko dlatego, że miałam nadzieję na wygładzenie puszących się włosów, ale niestety nic takiego nie nastąpiło nawet po miesiącu odwyku od szamponu.
Stary 2015-01-04, 13:47   #2400
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Bo to zdecydowanie nie jest metoda dla każdego, wydaje mi się, że sprawdzi się jednak u małej ilości osób. Na pewno bym jej nie polecała osobom z tłustą z natury skóra głowy ani z włosami cienkimi i podatnymi na obciążenie.
Ja się z odżywką bawiłam tylko dlatego, że miałam nadzieję na wygładzenie puszących się włosów, ale niestety nic takiego nie nastąpiło nawet po miesiącu odwyku od szamponu.
Ja daje odżywkę tylko na suchą część włosów (farbowane), myślałam, że to je ochroni i będą bardziej miękkie, a tu nic
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości