Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 17:10   #2071
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

OTJ, super wiadomości
I najlepsze życzenia roczkowe

Pani, mam nadzieję, że choć trochę lepiej Torresowi

Trolla mam podobne zdanie jeśli chodzi o taką literaturę

Pospacerowałyśmy, zaliczyłyśmy długi rajd dookoła wioskipotem zajechałyśmy na plac zabaw i hulaj dusza, piekła nie mapotem obiadek i dzielne pomaganie przy pracach domowych z przerywnikami na tulenie i czytanie
I wnioskuję po zachowaniu mojej Roszpunki, że bardzo mnie kocha-dotychczas jak tylko dorwała się do miski piecha pakowała przysmaki do buzi-dziś odmiana, takim jednym wymemlanym, którego nie chciała początkowo mi oddać, potem usilnie pakowała mi do ust z głośnym:mama mniam, mama mniam nie skorzystałam

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:27   #2072
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Monika, Pani biedne dzieciaczki Oby nic poważnego

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a radość na twarzy też się pojawia?bo u nas tak, tzn u niego
wogóle widzę coraz wiecej podobieństw w męskim aspekcie zachowania mojego męza i mojego syna

U nas to samo! Odkrył, że ma

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a My z Ninka idziemy dziś do fryzjera . pierwszy raz w tym roku ..tzn.ja w tym roku Ona Pierwszy Raz W Zyciu !!!!! [COLOR="Silver"]
Nina będzie podcinać włoski?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Oliwko, pytałas co kupiłam - sama spożywka na święta i urodziny czyli nic ciekawego niestety

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

o dziwo M. ma wtedy bardzo skupiona mine
O tak, to dobre okreslenie

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z tego co piszecie ( np Moderna o psie) to dajecie dzieciakom dotykać kotów, psów? Bo ja panicznie sie tego boje. Nie mamy zwierząt w domu ale u tesciow sa psy i koty, A. strasznie sie rwie do nich chce dotknac, ale ja jej nigdy nie daje, zaraz by wyrwala garsc siersci i zjadla poza tym nie wiem, boje sie zeby jakichs robali nie złapała, co myslicie?

wydaje mi sie ze te zwierzęta sa takie "nieczyste" co innego, gdybysmy mieli swoje
U nas tak jest - mamy dwa koty i K się z nimi 'bawi' powiedzmy
Natomiast u mamy jest pies i kot - raczej nie pozwalamy mu się z nimi bawić (w sumie kot nieprzyjazny, pies zwariowany).

OTJ wszystkiego co najpiękniejsze dla synka!!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:43   #2073
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

OTOTAKAJA dla A... NajLepszego z okazji roczku

Akcja dnia - zjedlismy obiad bawie sie z Milusiem w salonie a on nagle " yhmmmaaaaa " oooo se mysle Kupsko idzie - fruuuu do toalety po nocnik juz mu sciagam rajtki kiedy znowu 2odlos i juz smierdzialo ehhh nie zdarzylam

Druga akcja dnia - jem obiad ogladam epoke lodowcowa - akcja jak Sid cos tam chomikom tlumaczy - Milus jak za zarowany patrzy i Nagle - zwczol sie smiac tak ze az z mama tez sie zaczelyamy

No nic ide jeszcze sie z Milusiem pobawic - bo ost tuli sie bardzo do mnie kofany siopak dzis nawet usnelismy w objeciach i tak ze 2h sobie drzemalismy.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:17   #2074
achna79
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
To wszystkiego najlepszego dla malucha!
Ja też się podpinam pod życzonka

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja też jeżdżę z przodu z tego samego powodu co Ty. Ale w sumie A. wszystko jedno, bo żeby nie wiem jak był wyspany to i tak natychmiast w aucie usypia

Słodka Jaśka

Zdrówka dla T., oby to nic wielkiego
Wow ale Ci fajnie, chodź doczytałam, że jednak nie bardzo

Cytat:
U nas A. czasem jak nie przyuważę to częstuje psa chrupkami kukurydzianymi
Mikołaj poczęstował się jedną chrupką psa Musiała smakować bo znalazłam tylko resztki na śliniaczku

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pospacerowałyśmy, zaliczyłyśmy długi rajd dookoła wioskipotem zajechałyśmy na plac zabaw i hulaj dusza, piekła nie mapotem obiadek i dzielne pomaganie przy pracach domowych z przerywnikami na tulenie i czytanie
I wnioskuję po zachowaniu mojej Roszpunki, że bardzo mnie kocha-dotychczas jak tylko dorwała się do miski piecha pakowała przysmaki do buzi-dziś odmiana, takim jednym wymemlanym, którego nie chciała początkowo mi oddać, potem usilnie pakowała mi do ust z głośnym:mama mniam, mama mniam nie skorzystałam

Monicca, a czy w tym rowerku Eurobaby idzie zdemontować tą rączkę do pchania? Bo chyba nie będzie ona w pewnym momencie potrzebna?
Stary 2014-04-17, 19:34   #2075
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, z tego co piszecie ( np Moderna o psie) to dajecie dzieciakom dotykać kotów, psów? Bo ja panicznie sie tego boje. Nie mamy zwierząt w domu ale u tesciow sa psy i koty, A. strasznie sie rwie do nich chce dotknac, ale ja jej nigdy nie daje, zaraz by wyrwala garsc siersci i zjadla poza tym nie wiem, boje sie zeby jakichs robali nie złapała, co myslicie?

wydaje mi sie ze te zwierzęta sa takie "nieczyste" co innego, gdybysmy mieli swoje
My w domu też nie mamy ale u babci jest a często tam bywamy. Filip jest w siódmym niebie jak go widzi. Na jego widok cały się trzęsie i piszczy, tak że mój kuzyn zatyka uszy.
Jak w domu ucieka mi i nie chcę się ubrać, tylko powiem, ze idziemy do kotka bierze buty w dłonie i przychodzi, żeby mu ubrać a jak już ma buty to stoi pod drzwiami i czeka
Także ten kot to jego miłość.
I w ogóle jest raczej delikatny co do niego, głaszcze rączką albo jednym palcem dziubnie i próbuję złapać za ogon. Ostatnio kot się odwrócił i przejechał mu ogonem po głowie to mało sie nie zaszedł ze śmiechu.

Cytat:
Dzień dobry
Dziś A. skończył roczek
Upiekłam 6 ciach, wieczorkiem porobię masy, więc zejdzie mi do późna pewnie.
U ortopedy wszystko ok, oczywiście ryk być musiał.

Mój gada.

Wiecie co, A. tak mi dzielnie pomagał dziś, że aż usnął w krzesełku do karmienia jak miksowałam
Pokaźna ilość ciast
A takiego pomocnika to tylko pozazdrościć.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No popatrz. A mój za chiny nie zrobi ani jednego ani drugiego
F. na wszystko kręci głową "nie, nie, nie"

Cytat:
Filipek jak sobie poje i mu zostaną jeszcze na tacy np. kanapeczki to też mnie karmi chrupką kukurydzianą czy biszkoptem też się chce dzielić.

Pani, Monika zdrówka dla Michałka i Jakuba

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Monicca, a czy w tym rowerku Eurobaby idzie zdemontować tą rączkę do pchania? Bo chyba nie będzie ona w pewnym momencie potrzebna?
Tak, bo później ten rowerek będzie normalnie na pedała dla maluchów.
Tylko nie przestrasz się jak Ci przyjdzie, my jak otworzyliśmy pudło bo na urodzinach wszyscy chcieli zobaczyć rowerek, to zamarliśmy wszystko osobno, pedała, kierownica, koła, rureczki itp

Mamusie córeczek jakie prezenty na roczek dostały Wasze córy i jesteście zadowolone/sprawdziły się?
Nie długo roczek mojej chrześnicy i myślę co kupić.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:46   #2076
scarlett26
Zakorzenienie

Heloł, u nas nadal Sajgon czasowy wiec nie cytuję, a odpowiem na to co pamiętam.

Zmniejszenie czasu pracy nie wchodzi w grę, bo mam dość specyficzną formę zatrudnienia. Padam na ryjek, trudno mi w tygodniu zmobilizować się do czegokolwiek. Wstaje o 4.30-5.00 szykujemy się i wioze Z do Mamy, potem jade do pracy, praca, a potem z powrotem. Pech, ze to różne kierunki dodatkowo, ale cóż. No i pech, ze rozkopane pol miasta i różne reaoganizacjr jazdy dochodzą do normalnych korków. Spedzamy godzinki w samochodzie....

Zosior nie pije nadal, nie i koniec. Mleka nie tyka, dobrze, ze choć kasze zjada. Robię jej bardziej rozwodnione, do sloikowych zupek wody dolewam itd. Gadalam z alergolog, dala zielone światło na próbowanie deserów z jogurtem, juz zaczęłam, muszę zbadać kupkę Z na krew utajoną po kilku dniach, jak będzie ok to będziemy powoli włączac zwykle mm i różne rzeczy z mlekiem w składzie.... Wykorzystała tez element zaskoczenia - nie chciała jeść jajek pod postacią inna niż starte na tarce kurze - jakoś odgrywanie białka ja brzydzilo i plula - ugotowalam jej przepiorcze i wcina chętnie.

Babcia z nudów chyba wzięła się za działalność edukacyjną no i Zosia jak katarynka odpowiada jak mówi kot, pies, kura, kaczka, świnka i krowa. Podaje rękę jak się jej mówi cześć i mówi eś, jak mówi am i powie się jej idź do krzesełka to raczkuje i parkuje obok niego, jak jade z nią samochodem robi papa do ludzi na każdym przejściu i się w ogóle chichra tak do wszystkich ze szok. Dziś tak uwodziła sprzedawcę, ze dostała pęk bazi Ów gratis, które i tak miałam kupić do chaty, dotykała ich i była wniebowzieta.

W pracy zasuwam nie jak mrówka a jak cale mrowisko, żeby nie siedzieć po godzinach, co jest powszechne.... Kawusie, internecie, płoty, a ja zapitalam żeby wyjść jak najwcześniej i dojechać do chaty na jakąś 17.30, a nie 19. Wciąż komentarze, ze chyba trzeba mi roboty dołożyć, skoro juz wychodzę i mam zrobione, zwłaszcza ze strony przed emerytalnego zgryźliwca, którego poleceń niestety muszę słuchać. Dziś miałam 5 x tyle roboty co zgryzliwiec a i tak wyszlam wczesniej, boje się myśleć co będzie jutro. W domu rozpierdzielnik, zakupów na święta nie mam, nawet listy nie mam.... Do doooopy....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:04   #2077
achna79
Rozeznanie

Dzięki Monika

Kupiłam właśnie ten rowerek. Kolor czerwony W tym sklepie co linka podesłałaś. Przy okazji zdążyłam się trochę pokłócić z tym panem (chamem ) który pracuje w tym sklepie

Scarlett ale masz przerąbane Współczuję Ci

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-04-17 o 20:07
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:31   #2078
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No popatrz. A mój za chiny nie zrobi ani jednego ani drugiego
każdy jest inny

Cytat:
U nas A. czasem jak nie przyuważę to częstuje psa chrupkami kukurydzianymi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
My w domu też nie mamy ale u babci jest a często tam bywamy. Filip jest w siódmym niebie jak go widzi. Na jego widok cały się trzęsie i piszczy, tak że mój kuzyn zatyka uszy.
Jak w domu ucieka mi i nie chcę się ubrać, tylko powiem, ze idziemy do kotka bierze buty w dłonie i przychodzi, żeby mu ubrać a jak już ma buty to stoi pod drzwiami i czeka
I w ogóle jest raczej delikatny co do niego, głaszcze rączką albo jednym palcem dziubnie i próbuję złapać za ogon. Ostatnio kot się odwrócił i przejechał mu ogonem po głowie to mało sie nie zaszedł ze śmiechu.
ooo, jaki ulubieniec zwierząt moja A. jak tylko pies wchodzi do pokoju to od razuu UUUU i leci do niego a ja nie nie nie pieska nie wolno i tak w kolko...

Cytat:
Mamusie córeczek jakie prezenty na roczek dostały Wasze córy i jesteście zadowolone/sprawdziły się?
Ala dostała miedzy innymi stoliczek interaktywny, jezdzik pchacz no i wozek spacerowy, a reszta takie duperele kubeczek, zestaw sztuccow, moze jakis garnuszek na klocuszek albo szczeniaczek uczniaczek?

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Heloł, u nas nadal Sajgon czasowy wiec nie cytuję, a odpowiem na to co pamiętam.

Zosior nie pije nadal, nie i koniec. Mleka nie tyka, dobrze, ze choć kasze zjada. Robię jej bardziej rozwodnione, do sloikowych zupek wody dolewam itd. Gadalam z alergolog, dala zielone światło na próbowanie deserów z jogurtem, juz zaczęłam, muszę zbadać kupkę Z na krew utajoną po kilku dniach, jak będzie ok to będziemy powoli włączac zwykle mm i różne rzeczy z mlekiem w składzie.... Wykorzystała tez element zaskoczenia - nie chciała jeść jajek pod postacią inna niż starte na tarce kurze - jakoś odgrywanie białka ja brzydzilo i plula - ugotowalam jej przepiorcze i wcina chętnie.
Jeśli to Cie pocieszy to mam to samo. Był taki czas, gdy nie piła nic kompletnie, wszystko na gęsto , no masakra jakas. Teraz pije mleko rano, pozniej na noc juz tylko przez sen, inaczej nie idzie.. a jakie dajesz mleko?

Dziewczyny w ogóle to miałam taka przygodę, myslalam, że tż mnie zabije Bylismy na zakupach, poszedl do sklepu, zostałam w samochodzie, ale po chwili zachciało mi sie isc do kiosku Patrze nie ma kluczykow, to mysle pewnie wział, wiec zatrzasnęłam drzwi z jednej i drugiej str( mamy 3 drzwiowy) i ide , nagle on przychodzi i pyta gdzie masz kluczyki, ja mowie Ty masz, a on ze zostały.. NA SIEDZENIU!! nie zauwazylam ich... do domu 5 km i co teraz? Tztowi udało sie jakims cudem szybe od okna na sile otworzyc na otwor jakis 3 cm i probuje patykiem otworzyc drzwi ( reakcja ludzi bezcenna) na szczęście udało mu się ale co mi się dostało ... pierwszy raz miałam taka przygode

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-17 o 20:33
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:56   #2079
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett- Zuch Kobita z Ciebie!!!!!
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:59   #2080
bmma
Zadomowienie

Hejka
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Miał być miły dzień. Plany intensywnie gościowe. Na noc dziadek przyjechał, miał się bawić z rańca... (właśnie wyszedł bo leci do pracy)...
a Michał chory. w nocy gorączka. rano koopa roku. i też gorączka. a u nas w przychodni dziś do południa "dzieci zdrowe" (szczepinia).
heh.
ale zadowolony. gdyby nie to, że teraz ma 38 stopni i przed chwilą znów zmiana pieluchy musiała być - nie zgadłabym, że coś mu jest.
wczoraj cały dzień nie chciał jeść.
nawet noc przespana (poza godzinną przerwą na szukanie pozycji do spania = na lek...)...

nie chce takich przespanych nocy. druga w życiu. druga z gorączką
Zdrówka mam nadzieję, że już lepiej

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:59   #2081
Malpka
Zakorzenienie

hej

widziałam kilka fotek dzieciaki słodziaki kochane prosiaczek bombowy

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
A Janek dzis na sekundę stanął bez podparcia

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jeszcze, do takiego rowerka, z którego dziecko samo będzie korzystać, chociażby 3-kołowego biegowego, co Moderna wstawiła, co dziecko musi umieć? bo wiek 1+ nic mi nie mówi, jeśli jedno dziecko w tym wieku biega, a inne stoi wyłącznie z podparciem.
my mamy biegowy ale 2 kołowy Julka zaczeła korzystać mając 1,8 roku dziecko do takiego dwukołowego musi umieć pewnie stac, chodzić bo idzie sie z rowerkiem i musi go trzymać w równowadze jeszcze do 3 kołowego myślę ze jak chodzi przy meblach czy stoi to już może bo 3 kołowy sam trzyma równowagę
nie wiem moze była odpowiedz na twoje pytanie ale wszystkiego nie udało mi sie nadrobic

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

fanfary na Twoją cześć Oh KArol "cyce"-nadal mu tylko w łowie
hehe oj tak ale na szczęście nie daję się

Cytat:
malpka hej hej.. fanfary Ci sie marza
fjanie sie czyta o Karolku, uwielbiam go
oj marzą marzą

Cytat:

"Zosiowy obraz" w załączniku:może jeszcze dojdą jakieś elementy
\'
cudny!!

Cytat:
Ja piekę 7 blach, od jutra zaczynam i nie nie robię wesela, mamy ogromną rodzinę i wszyscy zjeżdżają się do rodziców, a, że ja uwielbiam piec to zawsze wyręczam mamę.
ohoho 7 blach

Cytat:
ja tam jestem idealna
ja też a co się będę

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A dobrze (; Jaśka pocieszna aż nie mogę się nadziwić jak szybko czas zlecial i ciągle mnie zadziwia (:ale charakterek to ma.
Niedlugo na pierwsze prawdziwe walacje lecimy.
Was podczytuje ale zebrać do pisania się nie umiem (:

.
dla was
zazdroszcze czasu na podczytywanie mi nawet tego brakuje
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:07   #2082
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dziś A. skończył roczek

i

Cytat:
chwale się: dziś karmiłam małą, biorę w rękę łyzeczke i pytam się chcesz? a ona nieee i kreci przecząco głową poza tym zaczęła tańczyc hihi

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pytam o relacje, bo zawsze mnie to interesowało. i w sumie znam tylko jedno starsze dziecko, które przeszlo bezboleśnie pojawienie się "konkurencji"...
"znasz" jeszcze moje!!!!:ehem :
jak T ?lepiej cos???
Cytat:
potem usilnie pakowała mi do ust z głośnym:mama mniam, mama mniam nie skorzystałam
hehe
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No nic ide jeszcze sie z Milusiem pobawic - bo ost tuli sie bardzo do mnie kofany siopak dzis nawet usnelismy w objeciach i tak ze 2h sobie drzemalismy.

Cytat:
ale chyba w przypadku roczniaka nie ma znaczenia płec ....zabawki te same!
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
W pracy zasuwam nie jak mrówka ..
dzielna jestes!!!!!!!
Moni_ka- jak J??????
Stary 2014-04-17, 21:09   #2083
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Malpko, :fanfary:

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ala zaklej sobie pepek plastrem, a potem napisz czy podzialalo,szerokiej drogi.
polecam i ja to mojej cioci zawsze działa
Stary 2014-04-17, 21:24   #2084
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Dziś A. skończył roczek

Wszystkiego najlepszego

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
My mamy psa w ogrodzie. Kinga bawi się z nim. Czasem pies ją poliże.
Też mam ten sam sposób na ubieranie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:

Dziewczyny w ogóle to miałam taka przygodę, myslalam, że tż mnie zabije Bylismy na zakupach, poszedl do sklepu, zostałam w samochodzie, ale po chwili zachciało mi sie isc do kiosku Patrze nie ma kluczykow, to mysle pewnie wział, wiec zatrzasnęłam drzwi z jednej i drugiej str( mamy 3 drzwiowy) i ide , nagle on przychodzi i pyta gdzie masz kluczyki, ja mowie Ty masz, a on ze zostały.. NA SIEDZENIU!! nie zauwazylam ich... do domu 5 km i co teraz? Tztowi udało sie jakims cudem szybe od okna na sile otworzyc na otwor jakis 3 cm i probuje patykiem otworzyc drzwi ( reakcja ludzi bezcenna) na szczęście udało mu się ale co mi się dostało ... pierwszy raz miałam taka przygode

Ja kiedyś pod blokiem koleżanki zatrzasnęłam, 15 km od domu. Koleżanka musiała mnie zawieźć do domu po zapasowe

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Scarlett trzymaj się. Kciuki, żeby ci w robocie już nic nie dołożyli

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-17, 21:30   #2085
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Ja kiedyś pod blokiem koleżanki zatrzasnęłam, 15 km od domu. Koleżanka musiała mnie zawieźć do domu po zapasowe [COLOR="Silver"]
I te uczucie, gdy zdajesz sobie sprawę co zrobiłaś... bezcenne!
Stary 2014-04-17, 21:32   #2086
bmma
Zadomowienie

Cytat:
I te uczucie, gdy zdajesz sobie sprawę co zrobiłaś... bezcenne!
oj tam to była dłuższa historia

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-17, 22:25   #2087
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
może lepiej laryngolog?

jak to nie ma numerkow? u nas np do 3 lat dzieci wchodza bez kolejek bez względu na ilość pacjentów.
póki co laryngolog nie.
nie ma numerków, wsyzstkie zajęte bylismy tak między prosić żeby nas przyjęła.

_________

u J. niewiadoma. uszy w porządku, nic w nich nie ma, w jednym więcej wydzieliny niż w drugim (widocznie nie mogłam doczyścić), ale nic niepokojącego. na pleckach lekka wysypka, kilka malutkich krostek, jak potówki. hipotezy pediatry: 1) idące dalsze zęby (3 ma w dziąsłach, więc pewnie 4, jeśli tak to ma wyglądać to ja dziękuję ); 2) alergia (wypytała nas co jadł, a on ciągle czegoś próbuje... od iluś dni mleko, raz płatki jaglane na mleku z wodą, zupy ode mnie z talerza, no ciągle coś, ale to minimalne ilości poza tym mlekiem); 3) być może zaczyna się coś, czego ona jeszcze nie widzi bo bardzo szybko zareagowaliśmy; 4) może porządniej mu się woda nalała do uszu, nie dało się dosuszyć, poszedł spać z mokrymi i coś. ma profilaktycznie leki, krople do uszu, fenistil, ibum w małych dawkach przeciwzapalnie. w sobotę rano ostatnie dawki i jak koło południa i później znowu będzie coś nie tak ma go zobaczyć lekarz, ale to już święta, więc ciężko będzie.

po południu J. nadal marudził, wsadzał ręce do buzi, uspokajało go gryzienie kabanosa, pchał go dość głęboko w buzię (o dziwo nie miał problemów z koordynacją ręka-oko-usta, to tak w kwestii teorii rehabilitantki), aż krztusił się momentami, właśnie po lewej stronie, a to ucho bardziej szarpał. później dorwał się do mojej torebki i namiętnie gryzł błyszczyki, więc zęby na pewno, a czy coś jeszcze to się dopiero okaże.

poza tym.... leżałam dziś na łóżku, J. siedział obok tyłem do mnie i nagle rzucił się do tyłu. rąbnął głową w mój nos. cały czas mnie trochę boli i nos i głowa wszystko tuż przed świętami
jak do jutra mi nie przejdzie to do jakiego lekarza z tym iść
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:35   #2088
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
póki co laryngolog nie.

_________

u J. niewiadoma. uszy w porządku, nic w nich nie ma, w jednym więcej wydzieliny niż w drugim (widocznie nie mogłam doczyścić), ale nic niepokojącego. na pleckach lekka wysypka, kilka malutkich krostek, jak potówki. hipotezy pediatry: 1) idące dalsze zęby (3 ma w dziąsłach, więc pewnie 4, jeśli tak to ma wyglądać to ja dziękuję ); 2) alergia (wypytała nas co jadł, a on ciągle czegoś próbuje... od iluś dni mleko, raz płatki jaglane na mleku z wodą, zupy ode mnie z talerza, no ciągle coś, ale to minimalne ilości poza tym mlekiem); 3) być może zaczyna się coś, czego ona jeszcze nie widzi bo bardzo szybko zareagowaliśmy; 4) może porządniej mu się woda nalała do uszu, nie dało się dosuszyć, poszedł spać z mokrymi i coś. ma profilaktycznie leki, krople do uszu, fenistil, ibum w małych dawkach przeciwzapalnie. w sobotę rano ostatnie dawki i jak koło południa i później znowu będzie coś nie tak ma go zobaczyć lekarz, ale to już święta, więc ciężko będzie.

po południu J. nadal marudził, wsadzał ręce do buzi, uspokajało go gryzienie kabanosa, pchał go dość głęboko w buzię (o dziwo nie miał problemów z koordynacją ręka-oko-usta, to tak w kwestii teorii rehabilitantki), aż krztusił się momentami, właśnie po lewej stronie, a to ucho bardziej szarpał. później dorwał się do mojej torebki i namiętnie gryzł błyszczyki, więc zęby na pewno, a czy coś jeszcze to się dopiero okaże.

poza tym.... leżałam dziś na łóżku, J. siedział obok tyłem do mnie i nagle rzucił się do tyłu. rąbnął głową w mój nos. cały czas mnie trochę boli i nos i głowa wszystko tuż przed świętami
może to rzeczywiścię ząbki, u mnie mała ma faze na grzyzienie wszystkiego dookola, nawet mojej nogi

biedna
co do nosa to wydaje mi sie, ze chyba chirurg jesli się złamal, lub jakies uszkodzenie hmm sama nie wiem

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-17 o 22:37
Stary 2014-04-17, 22:37   #2089
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
omg! musiało baaardzo bolec ! oby przeszło ! a jak J - bolało go cos od tego uderzenia?
trzymam kciuki aby to "tylko"zęby !
Stary 2014-04-17, 22:54   #2090
Amelie04
Zakorzenienie

moni_ka.g swoją drogą dziwna rzecz z tymi numerkami, to znaczy ze z malym dzieckiem tez musisz stac w kolejce? hmm nie wiem jak u innych ale u mnie wszystkie dzieci sa przyjmowane do 3 lat bez kolejki.. zdarzają sie takie sytuacje ze np jest pięcoro takich dzieci i pacjenci ktorzy czekaja w kolejce czekaja az doktor przyjmie wszystkie dzieci...
Stary 2014-04-17, 23:44   #2091
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Tasia a moze cos z manualnych zabawek, bo pisalas, ze Krzys lubi czyli sorter, albo ta wieza z kolek, co sie naklada (zapomnialam fachowej nazwy ), albo instrumenty muzyczne (my mamy Voggenreiter, polecam! http://www.pinkorblue.pl/Kuchnia-skl...czny-0549.html ), albo kulodrom (od 18 miesiecy), albo zabawka do ciagniecia na sznurku, kubeczki, piramida z kostek do ukladania, pociag z klockami, jakies klocki, zabawki do piaskownicy, samochodziki, przebijanka..

monika widze, ze mamy podobne zdanie w temacie rowerkow
taki pierwszy rowerek do odpychania sie nozkami to dopiero jak dzeicko chodzi, utrzymuje rownowage, ciezko powiedziec dokladnie kiedy, poza tym najmniejszy jest od 75cm wzrostu dopiero
Sorter mamy, wieze Hanoi tez (uwielbia! codziennie uklada, zdejmuje i naklada ), kubeczki okragle, kwadratowe, klocki - najwspanialsze zabawki
Instr. muzyczne to strach, chyba caly czas by gral nam
Kupilam w koncu kostke drewniana Eichhorn, taka duza, bedzie mial na dluzej, mam nadzieje
Na rozwoj muzyczny stoliczek Chicco, a motoryczny - jezdzik (Rowerek jednak na razie nie, potem od razu biegowy bedzie.)
Niech sie chlopak wszechstronnie rozwija
No i oczywiscie ksiazeczki- wreszcie skusilam sie na Czeresniowa

I gdzie ja w lesie z nadrabianiem...

Udalo mi sie z becikowym! Wszyskie papiery byly ok, zdazylismy!

Jutro czekam na 4 kurierow...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2014-04-17 o 23:46
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 05:20   #2092
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

cześć i czołem!

chwalę się, że Karol jeszcze dobrze nie umie chodzić do przodu a wczoraj jak stał przede mną, wziął mnie za ręcę i zaczął do tyłu iść śmiesznie to wygląda

Pani jak Michał teraz? poprawiło się?
oby to "tylko" ząbki i przeszło po jednym dniu

Moderna ja piekłam muffinki bez cukru i nic nie dodawalam zamiast cukru. po prostu pominęłam. robiłam te: hmmm nie działa stronka ale poszukaj sobie na mojewypieki.com muffinek z truskawkami i migdałową kruszonką. robiłam z malinami i dla małego bez kruszonki. A! no i nie wszystkie były bez cukru bo nawet nie wiedziałam czy K. będzie chciał jeść. przed dodaniem cukru odłożyłam suchych składników na oko na 2-3 babeczki

Dragusia a jak Ci wyszedł biszkopt bez cukru?

tak piszecie o tych uszach to Wam napiszę, że mnie od jakiegoś czasu okropnie prawe swędzi i nie wiem ki czort

nestelle jak po fryzjerze? Ninka zadowolona?
jestem pod wrażeniem, że miała jeszcze pierwsze włoski. nigdy nawet nie wyrównywałyście?

Villga z jakiego przepisu robisz muffinki?
zdrówka dla tż i kciuki, zeby Was nie zaraził
z tymi alergiami i nietolerancjami to i mi już ręce opadają. co podlecze K. skórę to zaraz wyłażą nowe suche plamki

oliwka dla policjantów. może to jacyś Twoi cisi wielbiciele?
ale jest tak jak piszesz w małych miastach- obca rejestracja, lepszy samochód- trzeba zatrzymać. mojego brata ciotecznego też policja "lubi". jednej nocy potrafili go zatrzymać nawet 5 razy a jeździł polonezem

OTJ
wszystkiego najlepszego dla Adasia!

dlaczego nie ma Cię na pierwszej stronie?
te ciasta już na święta? czy jakieś inne?

Byou nieładnie tak, córka częstuję a Ty nie chcesz co z tego, że to psia karma, więcej nie dostaniesz
ale fakt! K. też często wpycha mi wstępnie wymemlane jedzenie, ale na szczęście ludzkie przyda się takie coś na starość jak będę bez zębów

scarlett oj ciężko masz, ciężko

monika biedny Jakub i biedny Twój nos. przeszło dziś?

Karol bierze do ręki swój but, przystawia do nosa i robi: bleee (chłop go nauczył i ma radochę jak pyta jak śmierdzą Karolka buciki)

nadrobiłam
Stary 2014-04-18, 06:47   #2093
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zapisalam sie do lekarza ale ogolnego bo do chirurga nie bylo numerkow, jak cos to i ogolny skieruje na rtg a potem zobaczymy. J. bardzo marudny a musze jechac z nim bo nie mam z kim zostawic. Na rtg przeciez nie wejdzie ze mna (?) Nie wiem co z nim zrobie...
Jakubowi po zderzeniu nic nie jest, mi pewnie tez nic by nie bylo gdyby to nie byl nos.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-18, 07:02   #2094
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
chwalę się, że Karol jeszcze dobrze nie umie chodzić do przodu a wczoraj jak stał przede mną, wziął mnie za ręcę i zaczął do tyłu iść śmiesznie to wygląda

Karol bierze do ręki swój but, przystawia do nosa i robi: bleee (chłop go nauczył i ma radochę jak pyta jak śmierdzą Karolka buciki)
1.hehehe
2.dobreee
Cytat:
Zapisalam sie do lekarza ale ogolnego bo do chirurga nie bylo numerkow, jak cos to i ogolny skieruje na rtg a potem zobaczymy. J. bardzo marudny a musze jechac z nim bo nie mam z kim zostawic. Na rtg przeciez nie wejdzie ze mna (?) Nie wiem co z nim zrobie...
Jakubowi po zderzeniu nic nie jest, mi pewnie tez nic by nie bylo gdyby to nie byl nos.
.
jej...sobie wyobrażam co to za ból ...,tez kiedyś R mi tak przyłożył odchylając się do tyłu - i tez w nos ,bolało ale nie na tyle abym myślała o lekarzu . współczuje i mam nadzieje ze to nic poważnego .
Mam nadzieje ze jakas pielegniarka Ci pomoze przy J i go popilnuje na czas rtg.

a tak w ogole to
Czesc,
R jak zwykle zaczyna się krecic o 4 wiec jz od tej godzinki nie spie ...uadaje mi się go jeszcze okiełznac do 5.50 a potem wstajemy ....Mam posprzątane,pranie zrobione i ...obiad ....
już mysle o kawie a mogę dopiero o 15
Stary 2014-04-18, 07:47   #2095
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

My od wczoraj u moich rodziców tak więc powiedzmy częściowo wypoczywam bo później będę mamie pomagać szykować jedzonko na święta.
Wczoraj dostałam okres a dziś obudziłam się zalana po ciąży to ja mam jakieś potopy

Monia współczuję bólu za wizytę u lekarza a jak Jakub dziś ?

Pani jak Michaś?

Alliw jak podróż?

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Nestelle 7 rano a ty już wszystko porobiłaś
Jak po wizycie u fryzjera?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:05   #2096
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
póki co laryngolog nie.

_________

na pogotowie? Ja bym lodem pookładała, albo jakąś maścią posmarowała. Zdrówka. Dobrze, że J. miał miękkie lądowanie.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Sorter mamy, wieze Hanoi tez (uwielbia! codziennie uklada, zdejmuje i naklada ), kubeczki okragle, kwadratowe, klocki - najwspanialsze zabawki
Instr. muzyczne to strach, chyba caly czas by gral nam
Kupilam w koncu kostke drewniana Eichhorn, taka duza, bedzie mial na dluzej, mam nadzieje
Na rozwoj muzyczny stoliczek Chicco, a motoryczny - jezdzik (Rowerek jednak na razie nie, potem od razu biegowy bedzie.)
Niech sie chlopak wszechstronnie rozwija
No i oczywiscie ksiazeczki- wreszcie skusilam sie na Czeresniowa

I gdzie ja w lesie z nadrabianiem...

Jutro czekam na 4 kurierow...
klask i: za rozwój, Czereśniową, becikowe. Co od kurierów będzie

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

nadrobiłam

To mój tż nauczył Kinię i na prośbę zrób minkę, szczerzy ząbki i tak sztucznie, ale uroczo się uśmiecha

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kciuki. Jakuba pewnie weźmie na moment pani od rtg. Ale nosek na 100% cały, a boleć poboli i przestanie. Kolega tak przywalił nosem na kuligu, krew się lała, nos spuchnięty, ale tam nie ma kości, tylko chrząstka raczej.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:

a tak w ogole to
Czesc,
R jak zwykle zaczyna się krecic o 4 wiec jz od tej godzinki nie spie ...uadaje mi się go jeszcze okiełznac do 5.50 a potem wstajemy ....Mam posprzątane,pranie zrobione i ...obiad ....
już mysle o kawie a mogę dopiero o 15
Hej.
Jak to tak? KAwa o 15 dopiero?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-18, 08:08   #2097
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Jak to tak? KAwa o 15 dopiero?
mogę tylko jedną . o 15 będzie mi bardziej potrzebna ......
Stary 2014-04-18, 08:18   #2098
bmma
Zadomowienie

Cytat:
mogę tylko jedną . o 15 będzie mi bardziej potrzebna ......
chyba, że tak. Teraz rozumiem

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-18, 08:26   #2099
Malpka
Zakorzenienie

hej ho

Cytat:
:

no i pamiętniczka troszkę ... dziś Jakub szedł do szkoły szybciej niż normalnie wiec aby zdązyc go odwieźć musiałam z basenu troszkę szybciej wyjść . pedem się wysuszyliśmy i pedem do auta i do szkoły ... efekt ? manadat ,4 punkty(usmiech nie pomógł ) i spóźnienie do szkoły . (na dodatek rodzice mnie widzieli ...a widzimy się rzadko .i już oczywiście ze jezdze jak wariatka. a nie jedze )
byłam umówiona na spotkanie (budowa) i tak się zagadałam ze i ...odebrałam J tez spózniona ...
Dzwoniłam tez do salonu tatu - termin wolny czerwiec......... przyszły rok będę musiala się pofatygować osobiście .może cos zdziałam

mojej mamy pies ....zemdlał .wyobrazacie sobie mdlejącego psa? bo ja nie mogę ....

za kolejne ząbki
mdlejący pies

Cytat:
u nas jak Julka rozwaliła nos na rowerze to rodzinny do laryngologa wysłał od razu
oby to nic powaznego

Cytat:
:

e:
Stary 2014-04-18, 09:08   #2100
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja prześwietlona, będę żyła Ibuprom brać i przejdzie.
Jakuba bawiły babki z rejestracji, nawet nie pisnął. W końcu młode, ładne, fajne, całkiem w porządku chłopak ma gust
J. zasnął w samochodzie w drodze powrotnej (max 10 minut jechaliśmy), teraz śpi już w łóżeczku. Maruder jest, nie chce leków brać, ale radzimy sobie. Po kaszy spacer to zrelaksuje się trochę.

Jak już tak szaleję z pamiętniczkiem to jeszcze 2 historyjki z ostatnich dni:
1) tż posadził J. na nocnik, J. zaczął się bawić siusiakiem, potem radośnie tupać nogami o podłogę. co się okazało? zasikał podłogę i baaardzo bawiło go rozciapywanie tego nogami...
2) od urodzin regularnie nocnikujemy J., mniej więcej raz w tyg zdarza się kupsko w pieluchę, ostatnio się zdarzyło właśnie. tż tak stanął nad J. i głośno myśli: co by tu... od czego by zacząć... co będzie nam potrzebne... kurcze no... zapomniałem już wszystko myślałam, że padnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości