Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 08:37   #2191
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a wstaje sama?

teraz mam mr snaki
wcześniej flipsy, ale mr snaki lepsze

wlasnie nie wiem po kim, bo ja to taka raczej flaki z olejem jestem

zaslepki mamy
on mam wrazenie, ze jak upada to czasem płacze,bo sie tego wystaszy,bo na prawde nie musi sie uderzyc zeby płakać, bywa,ze delikatnie polikiem otrze sie o stolik, wrecz on go posmyra, a wyglada to tak,ze nie planował upadku, wystraszył się i płacz
sama nie wstaje.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A to nie za szybko jednak trochę?

WOW :O Mam wrażenie że z innego wątku jestem normalnie chociaż w sumie jak my z połowy października to zawsze w tyle będziemy
chyba... nie wiem, nikt jej tego nie pokazywal, tak ja trzymalam, ze sama to zobaczylam, ze przebiera juz nozkami do przodu.

mam ostatnio okropne dni przez moje dziecko i mam ochote walic glowa o sciane... wyjec odkad wstanie, jakies dziwne drzemki po 10min i usypianie na noc, ktore jest katastrofa bo wyje i to nawet na rekach tz oczywiscie nic nie pomaga, tylko komp, tv i telefon
moze to juz zeby bo na prawde nie mam pomyslu o co chodzi, dzisiaj musze kupic zel na dziasla.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:43   #2192
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
sama nie wstaje.

chyba... nie wiem, nikt jej tego nie pokazywal, tak ja trzymalam, ze sama to zobaczylam, ze przebiera juz nozkami do przodu.

mam ostatnio okropne dni przez moje dziecko i mam ochote walic glowa o sciane... wyjec odkad wstanie, jakies dziwne drzemki po 10min i usypianie na noc, ktore jest katastrofa bo wyje i to nawet na rekach tz oczywiscie nic nie pomaga, tylko komp, tv i telefon
moze to juz zeby bo na prawde nie mam pomyslu o co chodzi, dzisiaj musze kupic zel na dziasla.
To po ki grzyba ją prowadzac?
Ja z moim stojącym dzieckiem tego nie robię mimo, że widać, że chce tylko siły jeszcze nie ma i równowagi na tyle nie trzyma.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-18, 08:48   #2193
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Pytanie mam:

czy jest jakiś limit ilosci kaszek, kleików itp/dziennie????

chyba dziś wreszcie zrobiłam dobry rytm karmienia z młodym bo jadł pieknie...nawet zjadl z 70ml mojej zupy
zobaczymy jak bedzie spał, ale na noc sieknał 130kaszki+50 mleka+ cyc (spija resztki

jestem z siebie dumna, a bede jeszcze bardziej jak pospi pieknie
na opakowaniu kaszek, kleikow jest tabela zywienia i tam pokazane jest ile razy mozna dawac
Stary 2014-04-18, 08:49   #2194
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

nadrabiam dalej

aaach zapomnialam sie pochwalic dla mnie najwazniejszym moje dziecko w koncu przestaje byc leniuszkiem po mamusi od 2 dni staje na czterech i sie buja, no i pelza w koncu moje bubu

wiadomo, wasze bardziej zaawansowane, ale ja sie juz martwilam tym bardziej ze jedna ze starszych

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Cholera zrobił mi się zastój w lewym cycu

Na któraś karuzele SMOBY Cottons? Łączenie jest jakieś słabe i kilka razy spadło, a dziś wylądowało na główce Emilki i ma guza Mam zamiar napisać do producenta w tej sprawie

o matko... ja bym też się do producenta dobijała, niech sobie poprcują nad udoskonaleniem karuzelki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
całkiem dobrze sebuś przechodzi bardzo łagodnie ma mało krostek które już mętnieją czyli będa sie wkrótce robić strupki adi tez cały w strupkach ...czekam kiedy odpadną i zeby nie miał śladów bo całą buźke ma w kropki
hej Ewacia dobrze że Sebuś łagodnie chorobę przechodzi, widziałam filmik na FB słodziachny jest

Cytat:
sama nie wstaje.

nie można prowadzać dzieci za rączki, pod paszki... dziecko musi samo pójść...
Stary 2014-04-18, 08:53   #2195
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
To po ki grzyba ją prowadzac?
Ja z moim stojącym dzieckiem tego nie robię mimo, że widać, że chce tylko siły jeszcze nie ma i równowagi na tyle nie trzyma.

ja swojej tez nie prowadzam bo jest jeszcze za wczesnie i tak jak mowisz, ze rownowagi dobrze nie trzyma, tylko zauwazylam przez przypadek , ze juz nozkami przebiera.
Stary 2014-04-18, 08:59   #2196
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:

nadrabiam dalej

aaach zapomnialam sie pochwalic dla mnie najwazniejszym moje dziecko w koncu przestaje byc leniuszkiem po mamusi od 2 dni staje na czterech i sie buja, no i pelza w koncu moje bubu

wiadomo, wasze bardziej zaawansowane, ale ja sie juz martwilam tym bardziej ze jedna ze starszych
Brawo Amelko!
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zawsze mozna tak

albo taki kask
buahaha!pierwsze wymiata!!Monia Ty to zawsze mnie rozbawisz!
Cytat:
Ja tez na swieta totalnie nic nie robie. Moze zrobie jakies ciasto. Dzis jedziemy do mojej mamy wiec jedynie bede jej ponagac w czym potrzeba

A dziewczynki hmmm zasmarkane ale to od zeszlego tygodnia. U Blanki mysle ze to od alergi bo jeszcze oczy ma przekrwione. Bylam wczoraj u okulisty bo myslalam ze to zapalenie spojowek.
A u Amelki chyba katar od zebow bo w wymazie z nosa jest bakteria ogolnie powszechna ktora nie wymaga leczenia. No albo tez alergia. Ale reszta ok, dzieki za pamiec

Mnie tez chyba nie będzie conajmniej do wtorku wiec zycze wam RADOSNYCH I POGODNYCH SWIAT

Dziękujemy i wzajemnie!

u Nas nocka standardowa..nagrałam krotki filmik..pozniej przerobie i wstawie..bardzo chciałabym sie dowiedziec czy takie wiercenie się jest normalne..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:13   #2197
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojej tez nie prowadzam bo jest jeszcze za wczesnie i tak jak mowisz, ze rownowagi dobrze nie trzyma, tylko zauwazylam przez przypadek , ze juz nozkami przebiera.
No ale po co ja stawiasz?

U nas calkiem niezle, Marysia juz prawie zdrowa,Hania troche chrumka ale nic z nosa nie sciagam. Tyle ze chyba jakis skok ma.....
dziekyje ze pytalyscie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:15   #2198
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

mam do was ogromna prośbe o kciuki! za zdrowie mojej mamy wyladowała w szpitalu, nie wiadomo co jej jest

Cytat:
My dziś zaliczamy 6 miesiąc nie wiem kiedy to zleciało.

Od kiedy dawałyście chrupki? Mój dzis dorwał porzuconą przez Filipa i dumam czy to już czas
najlepszego dla Mikołaja

my jeszcze nie dawaliśmy, tyle ze ciągle jesteśmy na samej piersi.

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
będzie wyglądał ślicznie

ja nie pojmuje jak można zagłodzić dziecko

Rusałko dziękujemy My już po wizycie i okazuje się że wszystko jest ok - mamy się skontrolować za 3 tygodnie ale Pan doktor nie widzi powodów do obaw
super! bardzo sie ciesze sie u Wiekiego nic powaznego.

Cytat:
wanna odpada bo wlasnie wrocilam z basenu

jezuu jakie mam ekstra popoludnie
ozłoce tz

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

dobra juz sie nie chwale
wow! zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Hej, dopiero teraz znalazłam czas żeby coś napisać, choć czytałam w ciągu dnia. Mam spory kłopot z zębem, boli mnie ósemka, której nie widać, bo jest pod dziąsłem i mi nic nie pomogli, ogólnie póki karmię nie chcą się za to brać, a mnie to boli następna wizyta 5maja ze zdjęciem paszczy mam tam iść. Nie spałam do 4 rano tak mnie nawalał, pomocy u dentysty nie uzyskałam, przecież samo chyba nie przestanie boleć, a 5 maja to oni dopiero się zastanowią co ze mną... o ile dożyję
A ja nie chcę kończyć karmienia, chociaż może powinnam
Zresztą jeszcze się nie orientuję jak się za to zabrać

.
wspó,łczuję bólu zęba

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

Rusałko dziś wyszło Słońce ,oby Ci się polepszył humor
dziekuję

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
taaa na rewolucje wróciłam

o 20 wróciliśmy bo Miki o tej porze już śpi, nie chcieliśmy przeginać
było super oczywiście ale miałam nosa, żeby Mikiego ubrać w kurtkę zimową bo tam zimnooo niby 50km ale góry poszliśmy na jedzonko, później byliśmy pospacerować w Lipowych Łaźniach porobiliśmy masę zdjęć i pojedziemy na termy jak będzie cieplej i Mikiś będzie chodził

później wróciliśmy do domu i... patrze a na ławie szampanówki, czekoladki, bukiet tulipanów i szampan (piccolo takie z nas menele ) teściowa ma klucz od nas i nam niespodziankę zrobiła i to podłożyła jak nas nie było- ale miło
super ze dzień i wycieczka się udała
a T. masz świetną

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Moje dziecko zaczęło się podnosić do raczkowania i pełza jak gąsienica - śmiesznie to wygląda
brawo

Cytat:

nadrabiam dalej

brawo

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
całkiem dobrze sebuś przechodzi bardzo łagodnie ma mało krostek które już mętnieją czyli będa sie wkrótce robić strupki adi tez cały w strupkach ...czekam kiedy odpadną i zeby nie miał śladów bo całą buźke ma w kropki
super dobrze ze tak łagodnie mu to pzeszło

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:17   #2199
tassia
Zakorzenienie

Natala przepraszam ze sie wcinam ale atmosfera sie naprawde jakas dzika robi.
przeciez douggnut (whatever ) napisała ze przez przypadek...a wszystkie dopytujecie w sposob oceniajacy ze nie wolno stawiac.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:17   #2200
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
No ale po co ja stawiasz?

U nas calkiem niezle, Marysia juz prawie zdrowa,Hania troche chrumka ale nic z nosa nie sciagam. Tyle ze chyba jakis skok ma.....
dziekyje ze pytalyscie

bo to jedyna pozycja, ktora chociaz przez chwile jej sie podoba i nie steka wtedy, gdy stoi
stawiam i stoi a nie stawiam i chodzimy

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:19
Stary 2014-04-18, 09:31   #2201
Madzia000
Zadomowienie

Czesc czesc bardzo dawno mnie nie bylo... Lecicie z pisaniem jak szalone !
Jaśko zasnął, więc może na początek (brzydko) napisze co u nas, a zaraz po tym bede nadrabiac

Pytalam Was jakis czas temu o neurologa w krk, bo chcialam sie jeszcze skonsultowac w sprawie braku postepow Jasia, noi jego asymetrii.
Wyobrazcie sobie ze on dopiero od 6 miesiaca zaczal sie obracac na brzuch z pleckow i tylko w jedna strone, nie pełzał, nie raczkowal nic nic nic... bardzo mnie to martwilo, dodatkowo jego asymetria poglebiala sie mimo stosowanej vojty (4 razy dziennie ) teraz ma 7 miesiecy i miesiac obraca sie na brzuch przez obydwa ramiona, z brzucha na plecy nie umie, próbowac pełzać zaczął dopiero od wczoraj. To chyba najpozniejsze dziecko na forum
Dalej go cwicze i prawdopodobnie bede do momentu az zacznie chodzic. To co przechodzimy podczas cwiczen to istny horror sama go nei potrafie utrzymac bo jest juz na tyle silny ze mi sie wyrywa, wiec trzymamy go z mamą, a i tak jest nam ciezko. Łzy podczas ćwiczen są wielkie z obu stron...
Miałam kiele chil załamania i wątpliwosci, ale od razu starałam sie sobie tlumaczyc, ze lepiej teraz pocierpiec niż pozniej przez całe życie miec wyrzuty sumienia, ze ja jako matka nic nie zrobiłam
Tak więc mój dzien to sen Jaśka (w tym czasie sprzatanie gotowanie itd) jak sie obudzi to jedzonko, od razu cwiczenia, po cwiczeniach noszenie i dlugie uspokajanie... noi znowu sen.

Kiedys Wam tez pisalam, ze Jasko strasznie duzo je, teraz zmienil sie w niejadka... Cos chyba podczytywalam ze magharet tez ma taki problem (?)

ok 3 nocy je raz 180 ml mm
ok 8 rano mu robie (noi nie wiem czy dobrze to robie?) kleik kukurydziany na mm 120ml + kasza manna na ekspozycje + ok 4 łyzeczki jakiegos owocu ze sloiczka
ok 12:30 60 ml mm
ok 15 190ml obiadku
ok 19 90 ml mm
ok 22 150 ml mm

to chyba nie za duzo prawda? Noi nie wiem czy dobrze mu komponuje te posiłki... chciałabym mu na sniadanie dawac co innego niz kleik. Myslalam o zrobieniu kaszy jaglanej z jabłkiem, ale kompletnie nei wiem jak. Macie jakies przepisy ? Podajcie plis

Procz tego zębów jeszcze nie widać, ale od miesiaca doktorka mowila ze dziasla są rozpulchnione...

ohoo i budzi sie księciunia, koniec z opowiesci (moze i dobrze, bo Was nie zanudze ) a ponadrabiam pozniej

POZDRAWIAM MOCNOOOOOOOO!!!!
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:38   #2202
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

super końcu się doczekałaś

Kaśka, Twoja teściowa to musi być super babka
a kr nie oglądałam bo padłam, powtórkę muszę

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Na któraś karuzele SMOBY Cottons? Łączenie jest jakieś słabe i kilka razy spadło, a dziś wylądowało na główce Emilki i ma guza Mam zamiar napisać do producenta w tej sprawie

napisz i tak z ciekawości daj nam później znać co oni na to

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

A ja na swieta nie robi NIC nawet swieconke robi Mama a my jej poswiecimy tylko. No i w drugi dzien swiat pomoge Mamie zrobic na swiezo roladki na obiad
Jutro pomalujemy z Zuzia jajka i mozna sie byczyc malz juz wolne ma do srody
też nic no, sałatkę warzywną u rodziców

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

nie można prowadzać dzieci za rączki, pod paszki... dziecko musi samo pójść...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

mam do was ogromna prośbe o kciuki! za zdrowie mojej mamy wyladowała w szpitalu, nie wiadomo co jej jest

dużo siły Ci życzę a mamie zdrowia, oby się okazało, że to nic poważnego!
Stary 2014-04-18, 09:40   #2203
kaska87
Zakorzenienie

siema

położyliśmy Mika wczoraj później bo ok 20:30 a dzisiaj wstał o...9:10

zdrowia dla wszystkich chorowitków!

a z okazji świąt już teraz Wam składam życzenia

Dziś są Święta Wielkiej Nocy,
a więc maluj jajka bez żadnej pomocy!
jedno żółte, drugie zielone, trzecie białe
każde będzie doskonałe!
Idź poświęci je tak jak w każdym roku,
pamiętaj tylko nie te w kroku!
Życzenia Wielkanocne składa Ci...

Kasia i Miki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:44
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:45   #2204
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Czesc czesc bardzo dawno mnie nie bylo... Lecicie z pisaniem jak szalone !
Jaśko zasnął, więc może na początek (brzydko) napisze co u nas, a zaraz po tym bede nadrabiac

Pytalam Was jakis czas temu o neurologa w krk, bo chcialam sie jeszcze skonsultowac w sprawie braku postepow Jasia, noi jego asymetrii.
Wyobrazcie sobie ze on dopiero od 6 miesiaca zaczal sie obracac na brzuch z pleckow i tylko w jedna strone, nie pełzał, nie raczkowal nic nic nic... bardzo mnie to martwilo, dodatkowo jego asymetria poglebiala sie mimo stosowanej vojty (4 razy dziennie ) teraz ma 7 miesiecy i miesiac obraca sie na brzuch przez obydwa ramiona, z brzucha na plecy nie umie, próbowac pełzać zaczął dopiero od wczoraj. To chyba najpozniejsze dziecko na forum
Dalej go cwicze i prawdopodobnie bede do momentu az zacznie chodzic. To co przechodzimy podczas cwiczen to istny horror sama go nei potrafie utrzymac bo jest juz na tyle silny ze mi sie wyrywa, wiec trzymamy go z mamą, a i tak jest nam ciezko. Łzy podczas ćwiczen są wielkie z obu stron...
Miałam kiele chil załamania i wątpliwosci, ale od razu starałam sie sobie tlumaczyc, ze lepiej teraz pocierpiec niż pozniej przez całe życie miec wyrzuty sumienia, ze ja jako matka nic nie zrobiłam
Tak więc mój dzien to sen Jaśka (w tym czasie sprzatanie gotowanie itd) jak sie obudzi to jedzonko, od razu cwiczenia, po cwiczeniach noszenie i dlugie uspokajanie... noi znowu sen.

Kiedys Wam tez pisalam, ze Jasko strasznie duzo je, teraz zmienil sie w niejadka... Cos chyba podczytywalam ze magharet tez ma taki problem (?)

ok 3 nocy je raz 180 ml mm
ok 8 rano mu robie (noi nie wiem czy dobrze to robie?) kleik kukurydziany na mm 120ml + kasza manna na ekspozycje + ok 4 łyzeczki jakiegos owocu ze sloiczka
ok 12:30 60 ml mm
ok 15 190ml obiadku
ok 19 90 ml mm
ok 22 150 ml mm

to chyba nie za duzo prawda? Noi nie wiem czy dobrze mu komponuje te posiłki... chciałabym mu na sniadanie dawac co innego niz kleik. Myslalam o zrobieniu kaszy jaglanej z jabłkiem, ale kompletnie nei wiem jak. Macie jakies przepisy ? Podajcie plis

Procz tego zębów jeszcze nie widać, ale od miesiaca doktorka mowila ze dziasla są rozpulchnione...

ohoo i budzi sie księciunia, koniec z opowiesci (moze i dobrze, bo Was nie zanudze ) a ponadrabiam pozniej

POZDRAWIAM MOCNOOOOOOOO!!!!

Madzia... ale jak dla mnie jego obroty sa całkiem w normie
nie widze jakiegos opoznienia skoro zaczal pelzac.

a co do ilosci jedzenia to je duzo wiecej od mojego.... o jakąs połowe

RUSAŁKA kciuki za mame

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

no kaśka ...kto mi życzy????

ty sie nie chwal bo Maciej jeszcze spi, a poszedl spac 20:30

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:55   #2205
kaska87
Zakorzenienie

Tasia
no ja myślałam,że Miki szybciej wstanie bo jak chciałam go kiedyś przetrzymać to spał krócej

ej! napisałam Kasia i Miki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:08   #2206
papuga_69
Zakorzenienie

TEACHERKOOOO Dzięki Tobie mój dzień zaczął się pozytywnie!
obudził mnie listonosz który przyniósł zabawki od Ciebie

Papuga jest obłędna!!! Po raz kolejny muszę stwierdzić że na prawdę masz talent!
zaraz wrzucę do K zdjęcia co Antosiek z nią wyczynia

DZIĘKUJE W IMIENIU ANTOSIA

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:12   #2207
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Pospałam do 9.30

Cytat:

nadrabiam dalej

super, ale ruszyła

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No to ja chciałbym napisać że w Norwegii święta zaczynają się dzisiaj , dlatego sklepy są zamknięte już. A w ogóle dla nich największe/najważniejsze swieto to wielki Piątek.
Ale mam niemoc za duzo chyba zrobiłam w ciągu dnia

no bo to kraj ewangelicki.
Dla mojegfo męża też dzisiaj najwi,ększe święto, wolne ma. Teściowie też. Podobno w ogóle w szkołach też Wielki PIątek jest już wolny

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Pije kawke w lozku a Milosz po nas chodzi
Zbieram sie zaraz za szybkie cwiczenia a pozniej sprzatanie. No i w koncu pit rozluczylam i musze zawiezc

EWACIA, a jak Twoi chlopcy?

BAJKA, NATALA a Wasze dziewczynki?

MATAL jak sytuacja u Was?

Kurde ale sie dzieciaki pochorowaly na swieta.

A ja na swieta nie robi NIC nawet swieconke robi Mama a my jej poswiecimy tylko. No i w drugi dzien swiat pomoge Mamie zrobic na swiezo roladki na obiad
Jutro pomalujemy z Zuzia jajka i mozna sie byczyc malz juz wolne ma do srody
ja oprócz sprzątania u siebie i ogarniania też nic nie robię. Do koszyczka wszystko mi mama kupuje zawsze, ja tylko z nim przychodzę przed święceniem i go ubieramy" Potem śniadanie wielkanocne u rodziców, obiad u teściów.A w poniedziałek do szwagierki.

Cytat:
sama nie wstaje.

oj no to lepiej nie rób już tak, do wszystkiego musi dojść sama

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
TEACHERKOOOO Dzięki Tobie mój dzień zaczął się pozytywnie!
obudził mnie listonosz który przyniósł zabawki od Ciebie

Papuga jest obłędna!!! Po raz kolejny muszę stwierdzić że na prawdę masz talent!
zaraz wrzucę do K zdjęcia co Antosiek z nią wyczynia

DZIĘKUJE W IMIENIU ANTOSIA
Papuga?Ale super ,wzruszyłam się!!

Zazdroszczę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:18   #2208
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
siema

położyliśmy Mika wczoraj później bo ok 20:30 a dzisiaj wstał o...9:10
zazdroszcze, nasz polozony o 21 budzil sie chyba z 5 razy z płaczem, do tego kolo 4 postanowil wstac w lozku, no na szczescie udalo sie go uspic, do 5:30 gdzie ponownie musial byc usypiany i o 6:4o pobudka

Cytat:
ty sie nie chwal bo Maciej jeszcze spi, a poszedl spac 20:30
to niesprawiedliwe!

doughnut_agg normalnie, że młodej się podoba, nowa perspektywa, szersze horyzonty
Stary 2014-04-18, 10:22   #2209
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
przeciez douggnut (whatever ) napisała ze przez przypadek...a wszystkie dopytujecie w sposob oceniajacy ze nie wolno stawiac.
Ja tylko spytałam. Bo z tego co było pierwotnie napisane można było ( błędnie?) wywnioskować że jest trzymane za ręce co ułatwia chodzenie. A to tylko ciekawość bo oczywiście każdy rodzić robi jak uważa.
Cytat:
ja mysle ze za 2-3 miesiace roznice sie zatrą
chocby dlatego ze dzieciaczki zaczynaja chodzic miedzy 9-14 miesiacem wiec moze sie okazac ze pazdziernikowe beda chodzic szybciej niz sierpniowe
Faktycznie. Teraz to widać a później będzie już się zacierało. U mnie na poprzednim wątku były dzieci najmłodsze, które szybciej gadały niż mój więc masz rację. Ja pewnie zawsze będę w tyle z moimi leniami

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:27   #2210
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Natala tak juz ma...

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

kahunia : kciuki::k ciuki:

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:29   #2211
papuga_69
Zakorzenienie

Zdjęcia Antosia z papugą od teacherki wrzuciłam do k

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A teraz przykra wiadomość..
Antek ma katar, zaczął smarkać w nocy
nie wiem jak i czym go leczyć.. odciągam gile i psikam wodą morką co jeszcze mogę robić ? (wiem temat poruszany milion razy)
Mam nadzieję że wykuruje się do 26 bo nie przeżyje jak nas nie będzie na zlocie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:43   #2212
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dlatego jak ja tu wchodze pisze duzo na temat nie zwiaznay z Alkiem
b owiem ze bylabym zaraz oceniana
oza tym wydaje mi sie ze miedzy dziecmi zrobiona jest podswiadoma rywalizacja o postepy o spanie zabki itd...........
chcialabym sie mylic

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

papuga zdrowka dla Antosia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:45   #2213
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie mam:

czy jest jakiś limit ilosci kaszek, kleików itp/dziennie????

chyba dziś wreszcie zrobiłam dobry rytm karmienia z młodym bo jadł pieknie...nawet zjadl z 70ml mojej zupy
zobaczymy jak bedzie spał, ale na noc sieknał 130kaszki+50 mleka+ cyc (spija resztki

jestem z siebie dumna, a bede jeszcze bardziej jak pospi pieknie
Niby w schemacie żywienia masz napisane ile razy kaszke i kleik podajesz. Moja każde jedzenie ma inne tzn. I śniadanie MM+kleik kukurydziany, II śniadanie MM+kaszka manna owocowa, Obiad, Kolacja samo MM.
Stary 2014-04-18, 10:46   #2214
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
bozeee jak tak można????
Stary 2014-04-18, 10:52   #2215
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy jeśli będziemy konsekwentni i będziemy go odciągać od zakazanych miejsc, mówić, że nie wolno albo nunu, mimo, że poki co nie czai czy potem bedą tego jakieś efekty jak będzie miał rok czy 1,5 roku. w przypadku synka tych znajomych,o których tyle razu tu pisałam efektów zero, bo on tak samo się wścieka i irytuje jak mój 7-dmio miesięczniak a jak widzę jaki on ruchliwy to boję się, że będę miała taki klon tamtego Leosia...
daje! moze nie jak ma 1,5 a raczej 3 lata ale daje! przetestowane na moich dzieciach (maja zakaz dotykania tv i sprzetow typu komp)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:01   #2216
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja bym nie kupowała, dziecko nie powinno nosić żadnych butów dopóki nie chodzi samodzielnie
Są skarpetki z antypoślizgami
Moja butów nie ma i jestem podobnego zdania.
Cytat:
Cytat:
apropos artykułu o zagłodzeniu dziecka znalażłam taki komentarz,...czytałyście:
Co nie zmienia faktu, że jest to sprawa szokująca. Jak można mieszkać w tym domu wiedząc, że na poddaszu są zwłoki dziecka. Szok.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Apropo wprowadzania ryby czy ktorejs dziecko tez nie toleruje? Zaczelam od lososia, skonczylo sie na mega placzu i kupie ze sluzem. Potem sprobowalam dorsza. Za pierwszym razem zjadl tylko troche i nic mu nie bylo a wczoraj powtorka z rozrywki... Chyba zaryzykuje i sprobuje jeszcze ze sloiczkami (gotowalam sama) bo jednak chcialabym zeby te ryby jadl ale boje sie ze znow tak zareaguje...
Moja chyba raz jadła słoik z rybą, teraz może kupie jej łososia. Cały czas mam przed oczami kolege z byłej pracy, który mówił, że nie może jeść ryb, nawet ociupinki, bo dostaje alergi objawiającej się tym, że zaczyna puchnąć jego twarz i w większych dawkach mógłby się udusić (szyja też mu puchnie).

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada
Kurcze mamy ten sam typ dziecka bo moja tak samo śpi w dzień i tak samo kiepsko w nocy i za nic w świecie nie potrafie nauczyć jej dłuższych drzemek pomocy bo ja już nie wiem jak z nią walczyć?????
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Podpinam sie pod prosbe,pol godziny z zegarkiem w reku i ani chwili dluzej.Myslisz,ze tego mozna jakos nauczyc,zeby dluzej spala?
Dziecko może za dnia ma mało atrakcji, może powinna się zmęczyć zabawą (jakkolwiek to rozumieć)?
Stary 2014-04-18, 11:01   #2217
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
My dziś zaliczamy 6 miesiąc nie wiem kiedy to zleciało.

Od kiedy dawałyście chrupki? Mój dzis dorwał porzuconą przez Filipa i dumam czy to już czas
Stary 2014-04-18, 11:01   #2218
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Inwersja, ja Ci wierzę że Ci ciężko... Dzisiaj Julek maruda a ja przez to prawie nic nie zrobiłam... A on jeszcze nie raczkuje ani nie staje

Myślałam że przed chwilą na zawał zejdę... Dałam małemu jabłko do pomemłania. Nie ma jeszcze zębów więc sobie myślę - luz, posusa trochę, zajmie się czymś to może nie będzie tak marudził. I okazało się że odgryzł samymi dziąsełkami spory kawał jabłka. Ja mu go szybko z buzi wyjmuje a ten w ryk... Jest to możliwe że tak dobrze gryzie samymi dziąsłami czy może coś się niedługo przebije?
dziasla sa twarde, da rade jablko przegryzc.

matko, nie moge nadrobic a w domu mam cyrk...

ale od rana: wypralam firanki i umylam 2 okna, ubralam posciel, przynioslam stol i kanape ze schowka, wytapetowalam sciane w lazience , jeszcze tylko prasowanie i koniec na dzis

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:04   #2219
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dlatego jak ja tu wchodze pisze duzo na temat nie zwiaznay z Alkiem
b owiem ze bylabym zaraz oceniana
oza tym wydaje mi sie ze miedzy dziecmi zrobiona jest podswiadoma rywalizacja o postepy o spanie zabki itd...........
chcialabym sie mylic

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

papuga zdrowka dla Antosia

na pewno masz rację.jakoś tak podświadomie pewnie tak mamy, ale też każda z nas się cieszy postępami.
ale kurczaki może lepiej nie poruszać tego tematu,bo też zaraz znowu żadna nie będzie pisała o postępach swoich dzieci i co?o pogodzie będziemy pisać?

nie no, boję się,że zaraz wszystkie się poobrażają...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:30   #2220
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziasla sa twarde, da rade jablko przegryzc.

matko, nie moge nadrobic a w domu mam cyrk...

ale od rana: wypralam firanki i umylam 2 okna, ubralam posciel, przynioslam stol i kanape ze schowka, wytapetowalam sciane w lazience , jeszcze tylko prasowanie i koniec na dzis

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości