Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 07:42   #871
Karlain
Rozeznanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Karlain to, że macie z Aldrin podobne terminy porodu wcale nie oznacza, że wasze ciąże są podobne. Jedna urodzi w 6 czy 7 miesiącu i dzieciaczek choć w inkubatorze to daje radę, a inna w 9 może jeszcze mieć problemy. Zobacz jak u nas na wątku dzieciaczki "skaczą" rozwojowo, jak np. Hania u Kasian; 2 czy 3 wizyty z rzędu mała za wolno rosła, a teraz wystrzeliła jak z procy. Ja nie wiem, czy Aldrin miała jakieś ciążowe przejścia/problemy czy nie.
Szczęście w nieszczęściu, że była dziś w szpitalu oglądać porodówkę i że jednak powiedziała o swoim samopoczuciu (nie chcę myśleć, co by się działo, gdyby dalej była w domu nie czując skurczy).
by lekarze, jeśli to konieczne zatrzymali akcję porodową i niech te sterydy na płuca działają
dzieci może i skaczą wagowo... ale pewne organy nie są rozwinięte, nie bez powodu ciąża trwa ok 9 miesięcy... zwłaszcza te płucka naszych maleństw
tak to prawda, dziś mamy inkubatory i lekarze stwarzają warunki jak w macicy, do tego wszystko podają przez rurki, wkłucia itd...
pracowałam kilka lat temu z wcześniakami na oddziale intensywnej terapii, które miały po 1kg wagi wzwyż...
chodziło mi o to, że dziwiło mnie, że powiedzieli, że po strydach to już można rodzić... wiem, że nie ma co "straszyć" ale tak lajtowo do tego podeszli, a skąd wiedzą, że akurat ten dzidziuś a nie inny przeżyje i będzie zdrowy
dzidzię trzeba utrzymać jak najdłużej...
ja wiem co innego, powinnam odpuścić wszystko...a jak trzeba to zostać w szpitalu... leżeć i się nie ruszać
jestem w domu i to, że podali małej sterydy nie znaczy, że nie będzie miała problemów oddechowych, skoro urodzi się przedwcześnie...
tyle, że mi powiedzieli czym to grozi, jakie mogą być powikłania" żeby uświadomić (tyle, że my z moim TZ to wiemy) wiadomo, że się zmartwiłam, ale dałam radę... a w szpitalu było miałam kryzys choroby, to już w ogóle chciałam uciekać do domu...
nie chciałabym widzieć swojego maleństwa w inkubatorze...wiem co mówią lekarze, jak nie ma rodziców w sali
wiem jak wygląda ratowanie dziecka, które nagle przestaje oddychać

dlatego myślę o Aldrin oby jak najdłużej dzidzia z nią była,
myślę, że te skurcze to przez te biegunki miała, bo wtedy zaburza się równowaga elektrolitów
wiem, że ciąża to nie choroba, ale jak w ciąży się zachoruje to wcale nie jest łatwo

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Cześć ...

Biedulka z tej Carmeny ... oby wszystko było jak najlepiej z jej córeczką,tak mi jej szkoda
Właśnie nie wiem co się teraz dzieje z tymi dzieciaczkami ... tyle się rodzi przed terminem,bardzo dużo przed terminem ... i z takimi problemami ... Niby medycyna poszła na przód co nie tylko ... ale kilkanaście lat temu zapewne takich problemów nie było z przedwczesnymi porodami ...

asiulka ja za ten termometr w gemini na mieście płaciłam jakoś 94 zł ... i patrzyłam,że u nas wszędzie w szpitalu go mają.

3mam kciuki za Aldrin ... musi być wszystko dobrze !

Dobra ja zaraz zacznę się szykować ... śniadanko zjedzone,po 14:00 jadę z tż na miasto,kupię w końcu ten depilator siostrze na osiemnastkę w prezencie to w niedzielę jej dam ...
niestety były i przedwczesne porody i dzieci umierały przy porodach z niedotlenienia...często kobiety patrzyły jak ich dziecko łapie ostanie oddech, jak wykonuje ostanie ruchy! o tym wie środowisko studentów czy lekarzy, pielęgniarek, położnych.... i kobiety, które niestety takie coś przeżyły
Ja pamiętam jak jedna starsza Pani raz mi opowiadała, jak jej dziecko się zadusiło przy porodzie a w tamtych czasach, kilkadziesiąt lat temu lekarz odpuszczał i szedł do kolejnej pacjentki...to były życiowe traumy dla kobiet
Moja babcia też miała bliźniaki, które zmarły po prodzie, ale przeżyło jej pozostałych 6 dzieci, w tym moja mama.

z tymi bliźniakami tak...bardzo dużo się widzi teraz
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 07:51   #872
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

a i zapomnialam Wam napisac ze zaczynam pdzyskiwac ware w ludzi Wczoraj Pani ustapila mi miejca w Kosciele. normalnie szok, oby czesciej ludzie mieli takie gesty w stosunku do nas

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:07   #873
kasiab91
Zakorzenienie

Dziewczyny wiecie co nie obraźcie się ale kurcze KAŻDA ciąża jest INNA!!! Każdy przeżywa ją inaczej i na swój sposób. Nie utożsamiajmy się z dziewczynami i nie przeżywajmy wszystkiego.
Dzieją się różne rzeczy i my nie mamy na to wpływu.
Pomyślcie o tym co zrobić żeby Waszym dzieciom było lepiej a nie absorbujcie głowy tym, że komuś się coś stało.
Bardzo współczuję i Carmenie i za Aldi trzymam kciuki, ale no już bez przesady, że teraz wszystkie będziemy szukać objawów u siebie i szukały nie wiadomo czego.
Kiedyś już tu pisałyśmy że nie wolno się przejmować niczym bo to źle wpływa na nasze dzieci i weźmy sobie do serca.
Stało się jak się stało, ale my i tak nie miałyśmy nie mamy i nie będziemy miały wpływu na to co się dzieje z kimś innym.
Nie przeżywajcie tego aż tak, bo dzieci naprawdę to czują!!!

Przepraszam, ulało mi się...

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
a i zapomnialam Wam napisac ze zaczynam pdzyskiwac ware w ludzi Wczoraj Pani ustapila mi miejca w Kosciele. normalnie szok, oby czesciej ludzie mieli takie gesty w stosunku do nas
Też mi ostatnio ustąpiła miejsca w Kościele Zazdroszczę, że byłaś wczoraj na Nabozeństwie. Ja nie dałabym rady sama A nie miałam z kim iść. Dziś zaplanowałam że z P pojedziemy na pacierz wieczorem na czuwanie przy Grobie Pańskim i jutro też. Nie mogę inaczej to chociaż tak
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:09   #874
sylvuniaa84
Zadomowienie

Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie
ja witam sie w kolejnym tygodniu ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-18, 08:10   #875
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
na 2 ostatnich zdjęciach są ciuszki dla mojej chrzesnicy i jej siostrzyczki... sukieneczki kupiłam dwie w roznych rozmiarach, zeby mogly czaem jednakowo sie ubrac
a tak to kupila bodziaki, spiochy, dresiki i leginsy, welurowy komplecik, skarpeteczki, 4 sukienki, ktore wybral tZ... jeszcze mam sukienko body, takie ladniejsze, z blyszczaca tkanina, ale od spodu bawelna, zeby do tych baletek swiecacyh pasowalo ( to tak odswietnie, na przywitanie malej i rodzinki jak juz bedziemy ogarniete po porodzie) i opaske na glowke z kwiatuszkiem ale zapomnialam zrobic fotki
bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witam sie w 36 tyg
Paulka podeślij mi również
Gratulacje za nowy tydzień
A tu proszę przepis od Nikii
http://www.wielkiezarcie.com/recipe15441.html

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytałam na czerwcówkach, że Aldrin pojechała do szpitala ze skurczami

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

No i dziś mój synuś kończy 2 latka !! Jak ten czas szybko leci, pamiętam dokładnie dzień w którym go rodziłam każdy szczegół. Nie mogę uwierzyć że mam już 2 latka w domu
Najlepszego dla Oskarka

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie co nie obraźcie się ale kurcze KAŻDA ciąża jest INNA!!! Każdy przeżywa ją inaczej i na swój sposób. Nie utożsamiajmy się z dziewczynami i nie przeżywajmy wszystkiego.
Pomyślcie o tym co zrobić żeby Waszym dzieciom było lepiej a nie absorbujcie głowy tym, że komuś się coś stało.
Bardzo współczuję i Carmenie i za Aldi trzymam kciuki, ale no już bez przesady, że teraz wszystkie będziemy szukać objawów u siebie i szukały nie wiadomo czego.
Kiedyś już tu pisałyśmy że nie wolno się przejmować niczym bo to źle wpływa na nasze dzieci i weźmy sobie do serca.
Stało się jak się stało, ale my i tak nie miałyśmy nie mamy i nie będziemy miały wpływu na to co się dzieje z kimś innym.

Zgadzam się w 100%

Witam się piątkowo,
Ostatnio nie mogę znaleźć sobie miejsca w nocy, ręce drętwieją...
Ehhh jednym słowem masakra.

za wizyty i miłego

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie

za nowy tydzień i za wizytę

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:10   #876
agus7ia
Raczkowanie

Witam w piatkowg poranek. Dzis juz pogoda do kitu, a tak slicznie bylo wczoraj

Nikii 100 lat dla Oskara.
Trzymam kciuki za Aldrin i za to, zeby malenstwo jak najdluzej w brzuszku siedzialo.

I tak jak pisze Kasiab kazda z nas ma inny organizm, inaczej znosi ciaze i nie mozemy utozsamiac z kazda tragedia, bo zwariujemy. Ja nie przyjmuje do wiadomosci zadnych problemow z moja ciaza i porodem. Wszystko MUSI byc w porzadku. I szczerze powiedziawszy uwazam, ze pozytywne myslenie ma kluczowe znaczenia.
Stary 2014-04-18, 08:23   #877
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
mnie raz przepuścili na poczcie, a wczoraj w urzędzie skarbowym , jak stanęłam na końcu kolejki to wszyscy przepuścili, powiedzieli " no proszę Pani, widać, że Pani w ciąży, proszę iść na początek"
już tak wielki mam brzuch ? haha śmiać mi się chciało, to było bardzo miłe...teraz zaczynam żałować, że ciąża nie trwa dłużej

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Witam w piatkowg poranek. Dzis juz pogoda do kitu, a tak slicznie bylo wczoraj

Nikii 100 lat dla Oskara.
Trzymam kciuki za Aldrin i za to, zeby malenstwo jak najdluzej w brzuszku siedzialo.

I tak jak pisze Kasiab kazda z nas ma inny organizm, inaczej znosi ciaze i nie mozemy utozsamiac z kazda tragedia, bo zwariujemy. Ja nie przyjmuje do wiadomosci zadnych problemow z moja ciaza i porodem. Wszystko MUSI byc w porzadku. I szczerze powiedziawszy uwazam, ze pozytywne myslenie ma kluczowe znaczenia.
pozytywne myślenie, i odpowiedzialne zachowanie kobiet w ciąży

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:32

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 08:23   #878
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

dla Lenki

Cytat:
[/COLOR]
Też mi ostatnio ustąpiła miejsca w Kościele Zazdroszczę, że byłaś wczoraj na Nabozeństwie. Ja nie dałabym rady sama A nie miałam z kim iść. Dziś zaplanowałam że z P pojedziemy na pacierz wieczorem na czuwanie przy Grobie Pańskim i jutro też. Nie mogę inaczej to chociaż tak
Lepsze to niz nic dla osoby wierzacej
My dzis tez sie wybieramy na Msze .

Wlasnie zjadlam bulke z paprykarzem i przegryzalam nsosem tzatziki Mnie smakowalo

Stary 2014-04-18, 08:24   #879
Light Limara
Zadomowienie

aldrin trzymam mocno kciuki!

nikii 100lat dla solenizanta!

Cytat:

za wizytę

Jakieś takie dołujące tematy od wczoraj, więc je sobie odpuszczę...

Ja ostatnio w biedronce przepuściłam pana, co miał jedną rzecz, a ten w zamian pomógł mi wypakować towar z koszyka

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:26
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:26   #880
ulrika
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Nie da się nie myśleć i nie przejmować czyjąś tragedią, wiadomo że człowiek jest inny, organizm itp., ale nie da się z głowy wypędzić takich nurtujących myśli. Wczoraj jak byłam w kościele to bardzo dużo się modliłam o zdrowie córki Carmen i dla samej Carmen, żeby miała dużo siły i odwagi do takich przeżyć - chociaż dziewczyny nie kojarzę zupełnie bo jestem tu świeżak. A teraz po wieściach o Aldrin na każdy inny ból reaguję trochę paniką, a przecież to mogą być te skurcze przepowiadające.

Mnie też udało się przetrwać prawie 2h mszę, ale warto było, na szczęście siedziałam całą mszę poza komunią, inaczej jakbym wstawała, klęczała itp. to na 100% szybko zrobiłoby mi się słabo i musielibyśmy iść do domu, ale szczęśliwie przetrwałam, a bardzo cieszy mnie troska mojego męża, co 5 min pytał czy na pewno dobrze się czuję, dyskretnie dotykał brzuszka, to takie miłe i tworzy więź.
Stary 2014-04-18, 08:26   #881
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Czesc witam sie jeszcze z lozka
Ja tam sie z nikim nie utozsamiam i nie doszukuje sie problemow w swojej ciazy bo komus cos sie dzieje. Nigdy nie bylam empatyczna i raczej dobrze mi z tym.

Sylvunia brawa dla Was za wizyte

Ulrika da sie nie myslec i da sie nie wczuwac, kwestia charakteru

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:28
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:26   #882
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:

Przepraszam, ulało mi się...[COLOR="Silver"]
zgadzam się z tym
Cytat:

martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:27   #883
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
mnie raz przepuścili na poczcie, a wczoraj w urzędzie skarbowym , jak stanęłam na końcu kolejki to wszyscy przepuścili, powiedzieli " no proszę Pani, widać, że Pani w ciąży, proszę iść na początek"
już tak wielki mam brzuch ? haha śmiać mi się chciało, to było bardzo miłe...teraz zaczynam żałować, że ciąża nie trwa dłużej
ja tez mam takie momenty ze zaluje ze to tylko 40 tygodni , ale szybko sie ogarniam

Stary 2014-04-18, 08:34   #884
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Ulrika da sie nie myslec i da sie nie wczuwac, kwestia charakteru
Teraz już wiem
Stary 2014-04-18, 08:35   #885
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Też miałam dziś ciężką noc. Wszystko mnie bolało na zmianę. Raz jedno biodro, raz drugie, raz kręgosłup, raz brzuch, to znowu pachwiny Nie dawałam rady się obracać z boku na bok bez bólu i parę godzin zbierałam się na siusiu...
Dopiero nad ranem mi przeszło...

Co do KTG, to ja w szpitalu leżałam różnie, przeważnie tak jak mnie położna zastała w łóżku (w środku nocy to miałam siłę jedynie odchylić kołdrę i podwinąć koszulę). Czasami, jak leżałam akurat na plecach, to mnie pytały, czy będzie mi wygodnie wytrzymać tyle czasu na plecach.

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Dobra! juz wszystko wiem

wszystko super szyjka w dobrym stanie
ja też
pobrali mi wymazy na paciorkowca
i strach jak zawsze ma wielkie oczy nie ma się dziewczyny co martwić ( te które mają to jeszcze przed sobą) zupełnie normalne uczucie (tez miałam z 2 dziurek )
cięcie będzie wykonane w ostatnim tygodniu ciąży także od 15 maja mogę już zostać mamą, no chyba że coś by się wcześniej zaczęło ale tego nie biore pod uwagę
cc będzie wykonywał mój lekarz prowadzący co też jakoś mnie buduje bo mam wrażenie, że co wizytę mamy lepszy kontakt ze sobą i coraz bardziej go lubię
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się 0.5 cm teraz ma 3 cm miała 3.5 chłopczyk ma się dobrze, magnez mam zwiększyć do 6 razy dziennie , dzisiaj nie ważyła Go mówiła że na następnej wizycie. Następna wizyta 8 maja Monija proszę dopisz i na 30 min przed wizytą będę mieć robione KTG o matko jak usłyszałam KTg to dotarło do mnie że to już niedługo..... się zaczyna pomału..

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
jeszcze dzwoni mi baba od firany, ze trochę drożej wyszło, nie bedzie kosztowała 130 tylko 180 zł
ładne mi 'trochę' się wkurzyłam, odpowiedziałam że dzisiaj to juz po nią nie pojadę, najwyżej jutro i dowidzenia
A płaciłaś zaliczkę? Jak się umawiałaś na 130 to tyle powinnaś zapłacić, na 180 masz prawo się nie zgodzić! Z czego niby wynika ta różnica? Zażyczyłaś sobie jakieś ekstra poprawki albo dodatki? Bo jak krawcowa jej niedoszacowała, to jej strata!

Cytat:
miałaś jakiś dół przedporodowy? czy chodzi Ci o strach przed porodem...bo ja w sumie odczuwam jakiś strach, czasem większy, czasem mniejszy ale dół... chyba mnie nie ogarnął.... aż tak się źle dziś czujesz? koniecznie zrób coś co może Ci poprawić samopoczucie, poszukaj wsparcia kochana...
...
na 2 ostatnich zdjęciach są ciuszki dla mojej chrzesnicy i jej siostrzyczki... sukieneczki kupiłam dwie w roznych rozmiarach, zeby mogly czaem jednakowo sie ubrac
a tak to kupila bodziaki, spiochy, dresiki i leginsy, welurowy komplecik, skarpeteczki, 4 sukienki, ktore wybral tZ... jeszcze mam sukienko body, takie ladniejsze, z blyszczaca tkanina, ale od spodu bawelna, zeby do tych baletek swiecacyh pasowalo ( to tak odswietnie, na przywitanie malej i rodzinki jak juz bedziemy ogarniete po porodzie) i opaske na glowke z kwiatuszkiem ale zapomnialam zrobic fotki
Miałam taki słabszy miesiąc, może 2... ciągle było mi smutno, ciężko mi było się cieszyć... chodziło o strach przed nieznanym, tym, ze gin ciągle mnie straszył cc (najpierw miałam mieć ją robioną przez zbyt mocno rozluźniające się więzadła, ale leżałam dłuższy czas plackiem i mi przeszło... a potem mała usiadła na pupie i tak została), że nie dam rady po cc zajmować się małą, że rana nie będzie mi się goić (miałam kiedyś wycinany pieprzyk na ręce i takie problemy, że trauma do tej pory mi została).
Jakoś nie umiałam się pozytywnie nastawić do tego wszystkiego, ale w miarę się udało...

A ubranka prześliczne

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej. jestem juz po ostatnich zajeciach na sr

i pytanie :

połozna twierdzi żeby nie odbijać dziecka po jedzeniu
w naturze sie tego nie robi i czy nam tez było miło, gdyby nami machano po jedzeniu i poklepywano

no u mnie w domu to była podstawa po jedzeniu dzieci...

ktoś się ustosunkuje?
Wszystkie dzieci, które znam były odbijane! Chyba lepiej potrzymać trochę dziecko na ręku niz żeby się zachłysnęło w łóżeczku. Chyba, że położnej chodziło o takie trzepanie dzieckiem jak przy usypianiu no to tego się nie robi

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny doczytałam na czerwcówkach, że Aldrin pojechała do szpitala ze skurczami
No to mocne by udało się wszystko zatrzymać!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No i dziś mój synuś kończy 2 latka !! Jak ten czas szybko leci, pamiętam dokładnie dzień w którym go rodziłam każdy szczegół. Nie mogę uwierzyć że mam już 2 latka w domu
100 LAT!!! :patrytime:

Cytat:

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:39   #886
monijaaa
Zadomowienie

Dobra ide cos porobic. Bo samo sie nic nie zrobi ,a mam spoooooro prasowania.

Stary 2014-04-18, 08:52   #887
ulrika
Raczkowanie

No to Dziewczynki ja niedługo wyjeżdżam i wracam we wtorek lub środę, chciałabym życzyć Wam wszystkim razem i każdej z osobna wesołych, spokojnych i rodzinnych świąt, żeby wszystkie Dziewczyny, które urodziły cieszyły się swoimi dziećmi i żyli w zdrówku, te Dziewczyny które już chcą rodzić, żeby je złapały skurcze , a te które mają jeszcze czas - żeby brzuszek się nie napinał, te które są w szpitalu żeby znalazły światełko w tunelu że wszystko dobrze się skończy i żeby się nie bały. Żeby ten rok był dla Was piękny i wyjątkowy, a taki będzie dzięki naszym dzieciom. Wszystkiego dobrego!
Stary 2014-04-18, 08:58   #888
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
Nie da się nie myśleć i nie przejmować czyjąś tragedią, wiadomo że człowiek jest inny, organizm itp., ale nie da się z głowy wypędzić takich nurtujących myśli. Wczoraj jak byłam w kościele to bardzo dużo się modliłam o zdrowie córki Carmen i dla samej Carmen, żeby miała dużo siły i odwagi do takich przeżyć - chociaż dziewczyny nie kojarzę zupełnie bo jestem tu świeżak. A teraz po wieściach o Aldrin na każdy inny ból reaguję trochę paniką, a przecież to mogą być te skurcze przepowiadające.

Mnie też udało się przetrwać prawie 2h mszę, ale warto było, na szczęście siedziałam całą mszę poza komunią, inaczej jakbym wstawała, klęczała itp. to na 100% szybko zrobiłoby mi się słabo i musielibyśmy iść do domu, ale szczęśliwie przetrwałam, a bardzo cieszy mnie troska mojego męża, co 5 min pytał czy na pewno dobrze się czuję, dyskretnie dotykał brzuszka, to takie miłe i tworzy więź.
ja jestem z tych osób co współczują, chcą wesprzeć, pomyślą o czyjejś tragedii, chciałabym przekazać pozytywne myśli ale kieruję się zdrowym rozsądkiem i dbam o swoją ciąże jak mogę, poza tym mam wymagającego TZ, który "jest w ciąży" razem ze mną
i nawet jak jest coś oczywiste, to zawsze przypomina, że w środku jest dzidziuś
Wy też takich macie ?
Ulrika, dziękujemy i nawzajem, zdrowych i pogodnych świąt!

Cytat:
ja tez mam takie momenty ze zaluje ze to tylko 40 tygodni , ale szybko sie ogarniam
ja w zasadzie już pisałam, że mi czasem smutno jak pomyślę, że ta moja wierci-pupka nie będzie się już gramolić w moim brzuchu uwielbiam ten stan! ciąża jest wspaniała (pomijam moje dolegliwości czy przebyte choroby) dzidzia wynagradza wszystko

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Też miałam dziś ciężką noc. Wszystko mnie bolało na zmianę. Raz jedno biodro, raz drugie, raz kręgosłup, raz brzuch, to znowu pachwiny Nie dawałam rady się obracać z boku na bok bez bólu i parę godzin zbierałam się na siusiu...
Dopiero nad ranem mi przeszło...

Co do KTG, to ja w szpitalu leżałam różnie, przeważnie tak jak mnie położna zastała w łóżku (w środku nocy to miałam siłę jedynie odchylić kołdrę i podwinąć koszulę). Czasami, jak leżałam akurat na plecach, to mnie pytały, czy będzie mi wygodnie wytrzymać tyle czasu na plecach.

za wizytę!

A płaciłaś zaliczkę? Jak się umawiałaś na 130 to tyle powinnaś zapłacić, na 180 masz prawo się nie zgodzić! Z czego niby wynika ta różnica? Zażyczyłaś sobie jakieś ekstra poprawki albo dodatki? Bo jak krawcowa jej niedoszacowała, to jej strata!

Miałam taki słabszy miesiąc, może 2... ciągle było mi smutno, ciężko mi było się cieszyć... chodziło o strach przed nieznanym, tym, ze gin ciągle mnie straszył cc (najpierw miałam mieć ją robioną przez zbyt mocno rozluźniające się więzadła, ale leżałam dłuższy czas plackiem i mi przeszło... a potem mała usiadła na pupie i tak została), że nie dam rady po cc zajmować się małą, że rana nie będzie mi się goić (miałam kiedyś wycinany pieprzyk na ręce i takie problemy, że trauma do tej pory mi została).
Jakoś nie umiałam się pozytywnie nastawić do tego wszystkiego, ale w miarę się udało...

A ubranka prześliczne

Wszystkie dzieci, które znam były odbijane! Chyba lepiej potrzymać trochę dziecko na ręku niz żeby się zachłysnęło w łóżeczku. Chyba, że położnej chodziło o takie trzepanie dzieckiem jak przy usypianiu no to tego się nie robi

No to mocne by udało się wszystko zatrzymać!

100 LAT!!! :patrytime:

ja też miałam taki strach przed nieznanym ale to chyba na początku ciąży, związane to było z pracą i tym gdzie mieszkać, niedowierzałam , że jestem w ciąży do czasu usg hihihi, choc po zrobionym teście wyskoczyłam na zakupy cała szczęsliwa
pogadałam z kilkoma kobietami, poczytałam książkę, jakiś poradnik od lekarza i upewniłam się, że to normalne, ale jeśli nas długo męczy to trzeba szukać pomocy (podobnie jak paniczny strach przed porodem sn, warto zgłosić się do lekarza i rozważyć planowane cc)
poza tym nie miałam do tej pory huśtawki hormonalnej, płaczliwości czy napadów złości
ale dbaj o siebie, o samopoczucie, szukaj wsparcia u bliskich albo obcych, różnie bywa
albo pogadaj z dzidzią, do brzusia

Edytowane przez Karlain
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:00
Stary 2014-04-18, 09:06   #889
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Odpaliłam już laptopa więc mogę napisać ładnego posta z emotkami

po pierwsze primo 100 lat dla Oskarka
Oby stał się dla mamusi pomocą gdy pojawi się siostrzyczka i oby oboje chowali się zdrowo i radośnie

po drugie primo witamy się w36 tc czyli w 9 miesiącu
Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję

Po trzecie primo gratulacje za kolejny tydzień dla monika83
a w szczególności dla mojej ciążowej rówieśniczki Ilkas dla Ciebie oraz

Dla potrzebujących :

Stary 2014-04-18, 09:08   #890
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Sylwunia brawa za wizyte

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:10   #891
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Odpaliłam już laptopa więc mogę napisać ładnego posta z emotkami

po pierwsze primo 100 lat dla Oskarka
Oby stał się dla mamusi pomocą gdy pojawi się siostrzyczka i oby oboje chowali się zdrowo i radośnie

Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję

Po trzecie primo gratulacje za kolejny tydzień dla monika83
a w szczególności dla mojej ciążowej rówieśniczki Ilkas dla Ciebie oraz

Dla potrzebujących :
Gratki 9
Ostatnia prosta

Idę na zakupy jakieś, jak dojdę oczywiście i muszę się wziąć za dekorację koszyczka Nasz pierwszy wspólny koszyk wielkanocny, a w przyszłym roku będzie jeszcze bardziej wyczekiwany
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:15   #892
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się piątkowo... Udało się jeszcze zasną i niedawno wstałam teraz jem z wami śniadanie

madziula, carolyna
faktycznie nie posapłyście dziś.
Może uda wam się odespać troszkę w ciągu dnia???

monika za wylicytowany pajacyk

Niki sto lat dla Oskara

kasiab
zgadzam się z Tobą w zupełności.
Natomiast co do kościoła mam taki sam plan. Dziś wybieram się do grobu i jutro ze święconką, zastanawiam się jedynie co z rezurekcją??? to była tradycja u mnie ale jakoś mi się nie widzi o 6 rano stać 2 godziny w tłumie

sylvunia za wizyte i dla Lenki że ciągle jest Lenką

Ulrika udanego pobytu i Wesołych świąt dla Was

Zjadłam śniadanko, teraz planuję się za coś wziąć bo mam dzisiaj plan.
Upiec 2 babki,
pościerać kurze
i posprzątać łazienkę (bez wanny i prysznica) bo to zrobi mama. Mi już brzuch przeszkadza.

A i mam pytanko.
Dostałam wczoraj od kuzynki Tż (do której nie mam telefonu) 2 pudełka ciuszków dla Franka... No i od teściowej kiedyś usłyszałam że ta kuzynka częśc chce nam pożyczyć część dać. które pudełka są do pożyczenia, które do podarowania nie wiem?
I tak się zastanawiam jak ja mam zaznaczyć te rzeczy żeby wiedzieć co ewentualnie oddać jeśli Franek wyrośnie już z tych ciuszków. Mam rzeczy swoje, od bratowej no i od te kuzynki.
Bratowa jest w szoku że mi ktoś rzeczy pożycza a nie podaruje... Ja nie wiem jak się do tego ustosunkować.
Tż ma zadzwonić do tej kuzynki jak zdobędzie numer podziękować i ewentualnie podpytać co i jak ze zwrotem.
Jedyny pomysł jaki mi wpadł do głowy to czerwoną nitką przeszyć metki - ale na samą myśl o tym to aż mnie trzęsie... Syzyfowa praca

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

justiwi za 9 mc - już bliżej niż dalej Kobieto

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:20   #893
chansons
Zadomowienie

Polazłam do Biedronki, czuję się, jakbym przebiegła maraton I mam jedno spostrzeżenie.. Emerytura nie jest dla 60-latków.. Stała dziś za mną taka pani - późne 60. Przede mną kolejka 3 osoby, Najpierw dostałam dubla w plecy, żeby się przesunąć, bo ona już musiała zacząć się wypakowywać na taśmę... Potem ocieractwo, bo pusty koszyk OD RAZU trzeba zanieść przed kasę. Przede mną jeszcze jedna osoba, znów rozpychanko, bo GDZIE TEN PORTFEL?? przecież już zaraz płacenie..
Jakaś niewyrozumiała się robię przez tą ciążę

agaagaI jak? udało się ubrać małego?

Karlain dziękuję, Twoje zdobycze też śliczne

monijaa no to jest równowaga, bo mi nikt nie ustąpił

sylvunia za wizytę

kasiab popieram

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję ]
No to gratulacjeklas ki: finiszujesz justiwi

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A i mam pytanko.
Dostałam wczoraj od kuzynki Tż (do której nie mam telefonu) 2 pudełka ciuszków dla Franka... No i od teściowej kiedyś usłyszałam że ta kuzynka częśc chce nam pożyczyć część dać. które pudełka są do pożyczenia, które do podarowania nie wiem?
I tak się zastanawiam jak ja mam zaznaczyć te rzeczy żeby wiedzieć co ewentualnie oddać jeśli Franek wyrośnie już z tych ciuszków. Mam rzeczy swoje, od bratowej no i od te kuzynki.
Bratowa jest w szoku że mi ktoś rzeczy pożycza a nie podaruje... Ja nie wiem jak się do tego ustosunkować.
Tż ma zadzwonić do tej kuzynki jak zdobędzie numer podziękować i ewentualnie podpytać co i jak ze zwrotem.
Jedyny pomysł jaki mi wpadł do głowy to czerwoną nitką przeszyć metki - ale na samą myśl o tym to aż mnie trzęsie... Syzyfowa praca [COLOR="Silver"]
nie no, ja bym koniecznie zdobywała nr telefonu, ktoś go musi mieć.. inaczej się zarobisz
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 09:25   #894
agaaga89
Zakorzenienie

Chansons haha, no na szczęście udało, wygrzebałam jakieś majtki z bobem budowniczym i przeszło

Pojechałam zrobić sobie kontrolnie to żelazo i morfologię, ale nie pomyślałam, że przebić się dziś przez te tłumy ludzi to będzie wyzwanie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:28   #895
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Polazłam do Biedronki, czuję się, jakbym przebiegła maraton I mam jedno spostrzeżenie.. Emerytura nie jest dla 60-latków.. Stała dziś za mną taka pani - późne 60. Przede mną kolejka 3 osoby, Najpierw dostałam dubla w plecy, żeby się przesunąć, bo ona już musiała zacząć się wypakowywać na taśmę... Potem ocieractwo, bo pusty koszyk OD RAZU trzeba zanieść przed kasę. Przede mną jeszcze jedna osoba, znów rozpychanko, bo GDZIE TEN PORTFEL?? przecież już zaraz płacenie..
Jakaś niewyrozumiała się robię przez tą ciążę

nie no, ja bym koniecznie zdobywała nr telefonu, ktoś go musi mieć.. inaczej się zarobisz

Masakra w tym sklepie! Ty nie wyrozumiała??? ja bym juz tam naskoczyła na tych ludzi za to że mnie ktoś po plecach dubluje, ociera i jest niedelikatny... Gdzie ta empatia i wyrozumiałość...

No będziemy działać, bo ciuszki mnie mega radują (chociaż nie wiem gdzie to poukładam) bo nie spodziewałam sie nowej dostawy i większość miałam juz poprane i poukładane... a z drugiej na sama myśl o jakimś zaznaczaniu... Oooo

Mama Franka

Stary 2014-04-18, 09:35   #896
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Chansons haha, no na szczęście udało, wygrzebałam jakieś majtki z bobem budowniczym i przeszło

Pojechałam zrobić sobie kontrolnie to żelazo i morfologię, ale nie pomyślałam, że przebić się dziś przez te tłumy ludzi to będzie wyzwanie
No jakaś lekcja to jest ubrania z ulubionymi postaciami z kreskówek na czarną godzinę

I potwierdzam, ludzie poszaleli.. W sklepach też dzikie tłumy, ta babcia, o której pisałam kupowała chyba ze 40 bułek..

Cytat:
Masakra w tym sklepie! Ty nie wyrozumiała??? ja bym juz tam naskoczyła na tych ludzi za to że mnie ktoś po plecach dubluje, ociera i jest niedelikatny... Gdzie ta empatia i wyrozumiałość...

No będziemy działać, bo ciuszki mnie mega radują (chociaż nie wiem gdzie to poukładam) bo nie spodziewałam sie nowej dostawy i większość miałam juz poprane i poukładane... a z drugiej na sama myśl o jakimś zaznaczaniu... Oooo
Wiesz, odwróciłam się z takim zamiarem, ale to była już taka zasuszona babulinka i zrobiło mi się głupio.. Ale energii to jej mogę pozazdrościć
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:39   #897
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość

I potwierdzam, ludzie poszaleli.. W sklepach też dzikie tłumy, ta babcia, o której pisałam kupowała chyba ze 40 bułek..

Wiesz, odwróciłam się z takim zamiarem, ale to była już taka zasuszona babulinka i zrobiło mi się głupio.. Ale energii to jej mogę pozazdrościć

Dlatego ja siedzę dziś w domu... mama zrobi zakupy w sumie to wczoraj większość ogarnęła...

Co do "zasuszonej babulinki" już sobie ją nawet wyobraziłam i nie dziwię ci się że to przemilczałaś. :P

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Idę coś porobić

Ale mi się strasznie nie chce... Najchętniej bym się położyła do łóżka i zdrzemnęła... ech

chyba przejrzę te ciuszki i wstawię pranie - bo piękna pogoda u nas - słoneczko

Mama Franka

Stary 2014-04-18, 09:41   #898
Seksta
Rozeznanie

Hej dziewczyny oczywiście gratuluje nowych tygodni i wizyt! !
Właśnie jem śniadanie, mama ma dziś wolne i została w domu i pyta czy pójdziemy so rzeznika ( ok 2,5 km w jedną stronę ) a ja na to że pojedziemy autem bo cos mnie brzuch boli i nie chcę tak daleko iść. A moja mama wpadła w panikę że jak to ja mam prowadzić! Czyli wychodzi na to, że bezpieczniej zrobić wg mamy 5 km pieszo niż podskoczyc w 10 minut autem

Ale jakiś plus od rana- listonosz przyniósł zwrot z US i dzięki temu mogę oddać do wojtkowej skarbonki bo ostatnio podebralam mu trochę na mechanika

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2014-04-18 o 09:45
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:41   #899
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
A teraz po wieściach o Aldrin na każdy inny ból reaguję trochę paniką, a przecież to mogą być te skurcze przepowiadające.

Ja też na każdy ból reaguje strestem, bo lekarz powiedział, że urodzę wcześniej jakieś 2-3 tygodnie przed terminem, a mogę nawet jutro bo on jest spokojny i wszystko będzie dobrze, a to dopiero 35tc i ja sie boję strasznie, że to za wcześnie. Położna mnie jeszcze nastraszyła, że dziecko może być intubowane i w inkubatorze jak teraz urodzę i teraz tylko wciąż o tym myślę. A boli krocze coraz częściej bo brzuch ciężki i mam codziennie bóle jak na miesiączkę.

Ja też byłam na Mszy Św., ale wstawałam i było mi strasznie ciężko. Miałam myśli, żeby w trakcie stania usiąść bo już nie mogła. Mąż też co chwile na mnie zerka, a jak już wzdycham to wciąż wpatrzony. Dzisiaj też idę i chyba nie będę wstawać. Za bardzo się boję co może się stać.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:41   #900
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:

Ja też mam ciuszki "wypożyczone" i mi to w sumie na rękę, bo nie muszę się potem martwić co z tymi rzeczami zrobić Pakuję w karton i idą dalej w obieg Swoich, które sama kupiłam mam niedużo i w tych metki oznaczyłam.
Może zamiast znaczyć metki zrób zdjęcia i gdzieś zapisz??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości