|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
tak to prawda, dziś mamy inkubatory i lekarze stwarzają warunki jak w macicy, do tego wszystko podają przez rurki, wkłucia itd... pracowałam kilka lat temu z wcześniakami na oddziale intensywnej terapii, które miały po 1kg wagi wzwyż... chodziło mi o to, że dziwiło mnie, że powiedzieli, że po strydach to już można rodzić... wiem, że nie ma co "straszyć" ale tak lajtowo do tego podeszli, a skąd wiedzą, że akurat ten dzidziuś a nie inny przeżyje i będzie zdrowy dzidzię trzeba utrzymać jak najdłużej... ja wiem co innego, powinnam odpuścić wszystko...a jak trzeba to zostać w szpitalu... leżeć i się nie ruszać jestem w domu i to, że podali małej sterydy nie znaczy, że nie będzie miała problemów oddechowych, skoro urodzi się przedwcześnie... tyle, że mi powiedzieli czym to grozi, jakie mogą być powikłania" żeby uświadomić (tyle, że my z moim TZ to wiemy) wiadomo, że się zmartwiłam, ale dałam radę... a w szpitalu było miałam kryzys choroby, to już w ogóle chciałam uciekać do domu... ![]() nie chciałabym widzieć swojego maleństwa w inkubatorze...wiem co mówią lekarze, jak nie ma rodziców w sali wiem jak wygląda ratowanie dziecka, które nagle przestaje oddychać dlatego myślę o Aldrin ![]() myślę, że te skurcze to przez te biegunki miała, bo wtedy zaburza się równowaga elektrolitów wiem, że ciąża to nie choroba, ale jak w ciąży się zachoruje to wcale nie jest łatwo ![]() Cytat:
Ja pamiętam jak jedna starsza Pani raz mi opowiadała, jak jej dziecko się zadusiło przy porodzie a w tamtych czasach, kilkadziesiąt lat temu lekarz odpuszczał i szedł do kolejnej pacjentki...to były życiowe traumy dla kobiet Moja babcia też miała bliźniaki, które zmarły po prodzie, ale przeżyło jej pozostałych 6 dzieci, w tym moja mama. z tymi bliźniakami tak...bardzo dużo się widzi teraz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
a i zapomnialam Wam napisac ze zaczynam pdzyskiwac ware w ludzi
![]() ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie co nie obraźcie się ale kurcze KAŻDA ciąża jest INNA!!! Każdy przeżywa ją inaczej i na swój sposób. Nie utożsamiajmy się z dziewczynami i nie przeżywajmy wszystkiego.
Dzieją się różne rzeczy i my nie mamy na to wpływu. Pomyślcie o tym co zrobić żeby Waszym dzieciom było lepiej a nie absorbujcie głowy tym, że komuś się coś stało. Bardzo współczuję i Carmenie i za Aldi trzymam kciuki, ale no już bez przesady, że teraz wszystkie będziemy szukać objawów u siebie i szukały nie wiadomo czego. Kiedyś już tu pisałyśmy że nie wolno się przejmować niczym bo to źle wpływa na nasze dzieci i weźmy sobie do serca. Stało się jak się stało, ale my i tak nie miałyśmy nie mamy i nie będziemy miały wpływu na to co się dzieje z kimś innym. Nie przeżywajcie tego aż tak, bo dzieci naprawdę to czują!!! Przepraszam, ulało mi się... ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką
![]() ![]() ja witam sie w kolejnym tygodniu ciazy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#875 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje za nowy tydzień ![]() A tu proszę przepis od Nikii http://www.wielkiezarcie.com/recipe15441.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się w 100% ![]() Witam się piątkowo, Ostatnio nie mogę znaleźć sobie miejsca w nocy, ręce drętwieją... Ehhh jednym słowem masakra. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#876 |
Raczkowanie
|
Witam w piatkowg poranek. Dzis juz pogoda do kitu, a tak slicznie bylo wczoraj
![]() Nikii 100 lat dla Oskara. Trzymam kciuki za Aldrin i za to, zeby malenstwo jak najdluzej w brzuszku siedzialo. I tak jak pisze Kasiab kazda z nas ma inny organizm, inaczej znosi ciaze i nie mozemy utozsamiac z kazda tragedia, bo zwariujemy. Ja nie przyjmuje do wiadomosci zadnych problemow z moja ciaza i porodem. Wszystko MUSI byc w porzadku. I szczerze powiedziawszy uwazam, ze pozytywne myslenie ma kluczowe znaczenia.
#877 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już tak wielki mam brzuch ? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-04-18 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My dzis tez sie wybieramy na Msze . Wlasnie zjadlam bulke z paprykarzem i przegryzalam nsosem tzatziki ![]() ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zadomowienie
|
aldrin trzymam mocno kciuki!
![]() nikii 100lat dla solenizanta! ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakieś takie dołujące tematy od wczoraj, więc je sobie odpuszczę... Ja ostatnio w biedronce przepuściłam pana, co miał jedną rzecz, a ten w zamian pomógł mi wypakować towar z koszyka ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-04-18 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też udało się przetrwać prawie 2h mszę, ale warto było, na szczęście siedziałam całą mszę poza komunią, inaczej jakbym wstawała, klęczała itp. to na 100% szybko zrobiłoby mi się słabo i musielibyśmy iść do domu, ale szczęśliwie przetrwałam, a bardzo cieszy mnie troska mojego męża, co 5 min pytał czy na pewno dobrze się czuję, dyskretnie dotykał brzuszka, to takie miłe i tworzy więź.
![]() |
#881 |
Wtajemniczenie
|
Czesc witam sie jeszcze z lozka
![]() Ja tam sie z nikim nie utozsamiam i nie doszukuje sie problemow w swojej ciazy bo komus cos sie dzieje. Nigdy nie bylam empatyczna i raczej dobrze mi z tym. ![]() Sylvunia brawa dla Was za wizyte Ulrika da sie nie myslec i da sie nie wczuwac, kwestia charakteru
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-18 o 08:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Teraz już wiem
![]()
#885 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Też miałam dziś ciężką noc. Wszystko mnie bolało na zmianę. Raz jedno biodro, raz drugie, raz kręgosłup, raz brzuch, to znowu pachwiny ![]() Dopiero nad ranem mi przeszło... Co do KTG, to ja w szpitalu leżałam różnie, przeważnie tak jak mnie położna zastała w łóżku (w środku nocy to miałam siłę jedynie odchylić kołdrę i podwinąć koszulę). Czasami, jak leżałam akurat na plecach, to mnie pytały, czy będzie mi wygodnie wytrzymać tyle czasu na plecach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś nie umiałam się pozytywnie nastawić do tego wszystkiego, ale w miarę się udało... A ubranka prześliczne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zadomowienie
|
Dobra ide cos porobic. Bo samo sie nic nie zrobi ,a mam spoooooro prasowania.
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
No to Dziewczynki ja niedługo wyjeżdżam i wracam we wtorek lub środę, chciałabym życzyć Wam wszystkim razem i każdej z osobna wesołych, spokojnych i rodzinnych świąt, żeby wszystkie Dziewczyny, które urodziły cieszyły się swoimi dziećmi i żyli w zdrówku, te Dziewczyny które już chcą rodzić, żeby je złapały skurcze
![]()
#888 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i nawet jak jest coś oczywiste, to zawsze przypomina, że w środku jest dzidziuś ![]() Wy też takich macie ? Ulrika, dziękujemy i nawzajem, zdrowych i pogodnych świąt! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
pogadałam z kilkoma kobietami, poczytałam książkę, jakiś poradnik od lekarza i upewniłam się, że to normalne, ale jeśli nas długo męczy to trzeba szukać pomocy (podobnie jak paniczny strach przed porodem sn, warto zgłosić się do lekarza i rozważyć planowane cc) poza tym nie miałam do tej pory huśtawki hormonalnej, płaczliwości czy napadów złości ale dbaj o siebie, o samopoczucie, szukaj wsparcia u bliskich albo obcych, różnie bywa albo pogadaj z dzidzią, do brzusia ![]() Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-04-18 o 09:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
Odpaliłam już laptopa więc mogę napisać ładnego posta z emotkami
![]() po pierwsze primo 100 lat dla Oskarka ![]() ![]() Oby stał się dla mamusi pomocą gdy pojawi się siostrzyczka i oby oboje chowali się zdrowo i radośnie ![]() po drugie primo witamy się w36 tc ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję ![]() Po trzecie primo gratulacje za kolejny tydzień dla monika83 ![]() a w szczególności dla mojej ciążowej rówieśniczki Ilkas ![]() ![]() Dla potrzebujących : ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Sylwunia brawa za wizyte
![]()
#891 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnia prosta ![]() Idę na zakupy jakieś, jak dojdę oczywiście i muszę się wziąć za dekorację koszyczka ![]() ![]()
#892 |
Zakorzenienie
|
Witam się piątkowo... Udało się jeszcze zasną i niedawno wstałam teraz jem z wami śniadanie
![]() madziula, carolyna faktycznie nie posapłyście dziś. Może uda wam się odespać troszkę w ciągu dnia??? monika ![]() ![]() Niki sto lat dla Oskara ![]() kasiab zgadzam się z Tobą w zupełności. Natomiast co do kościoła mam taki sam plan. Dziś wybieram się do grobu i jutro ze święconką, zastanawiam się jedynie co z rezurekcją??? to była tradycja u mnie ale jakoś mi się nie widzi o 6 rano stać 2 godziny w tłumie ![]() sylvunia ![]() ![]() Ulrika udanego pobytu i Wesołych świąt dla Was ![]() Zjadłam śniadanko, teraz planuję się za coś wziąć bo mam dzisiaj plan. Upiec 2 babki, pościerać kurze i posprzątać łazienkę (bez wanny i prysznica) bo to zrobi mama. Mi już brzuch przeszkadza. A i mam pytanko. Dostałam wczoraj od kuzynki Tż (do której nie mam telefonu) 2 pudełka ciuszków dla Franka... No i od teściowej kiedyś usłyszałam że ta kuzynka częśc chce nam pożyczyć część dać. które pudełka są do pożyczenia, które do podarowania nie wiem? I tak się zastanawiam jak ja mam zaznaczyć te rzeczy żeby wiedzieć co ewentualnie oddać jeśli Franek wyrośnie już z tych ciuszków. Mam rzeczy swoje, od bratowej no i od te kuzynki. Bratowa jest w szoku że mi ktoś rzeczy pożycza a nie podaruje... Ja nie wiem jak się do tego ustosunkować. Tż ma zadzwonić do tej kuzynki jak zdobędzie numer podziękować i ewentualnie podpytać co i jak ze zwrotem. Jedyny pomysł jaki mi wpadł do głowy to czerwoną nitką przeszyć metki - ale na samą myśl o tym to aż mnie trzęsie... Syzyfowa praca ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- justiwi ![]()
#893 | ||
Zadomowienie
|
Polazłam do Biedronki, czuję się, jakbym przebiegła maraton
![]() ![]() Jakaś niewyrozumiała się robię przez tą ciążę ![]() agaagaI jak? udało się ubrać małego? ![]() Karlain dziękuję, Twoje zdobycze też śliczne ![]() monijaa no to jest równowaga, bo mi nikt nie ustąpił ![]() sylvunia ![]() kasiab popieram ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Chansons haha, no na szczęście udało, wygrzebałam jakieś majtki z bobem budowniczym i przeszło
![]() Pojechałam zrobić sobie kontrolnie to żelazo i morfologię, ale nie pomyślałam, że przebić się dziś przez te tłumy ludzi to będzie wyzwanie ![]()
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra w tym sklepie! Ty nie wyrozumiała??? ja bym juz tam naskoczyła na tych ludzi za to że mnie ktoś po plecach dubluje, ociera i jest niedelikatny... Gdzie ta empatia i wyrozumiałość... ![]() No będziemy działać, bo ciuszki mnie mega radują (chociaż nie wiem gdzie to poukładam) bo nie spodziewałam sie nowej dostawy i większość miałam juz poprane i poukładane... a z drugiej na sama myśl o jakimś zaznaczaniu... Oooo ![]()
![]() |
#896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I potwierdzam, ludzie poszaleli.. W sklepach też dzikie tłumy, ta babcia, o której pisałam kupowała chyba ze 40 bułek.. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja siedzę dziś w domu... mama zrobi zakupy ![]() Co do "zasuszonej babulinki" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Idę coś porobić ![]() Ale mi się strasznie nie chce... Najchętniej bym się położyła do łóżka i zdrzemnęła... ech chyba przejrzę te ciuszki i wstawię pranie - bo piękna pogoda u nas - słoneczko ![]()
![]() |
#898 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Właśnie jem śniadanie, mama ma dziś wolne i została w domu i pyta czy pójdziemy so rzeznika ( ok 2,5 km w jedną stronę ) a ja na to że pojedziemy autem bo cos mnie brzuch boli i nie chcę tak daleko iść. A moja mama wpadła w panikę że jak to ja mam prowadzić! Czyli wychodzi na to, że bezpieczniej zrobić wg mamy 5 km pieszo niż podskoczyc w 10 minut autem ![]() Ale jakiś plus od rana- listonosz przyniósł zwrot z US i dzięki temu mogę oddać do wojtkowej skarbonki bo ostatnio podebralam mu trochę na mechanika ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-04-18 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też byłam na Mszy Św., ale wstawałam i było mi strasznie ciężko. Miałam myśli, żeby w trakcie stania usiąść bo już nie mogła. Mąż też co chwile na mnie zerka, a jak już wzdycham to wciąż wpatrzony. Dzisiaj też idę i chyba nie będę wstawać. Za bardzo się boję co może się stać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może zamiast znaczyć metki zrób zdjęcia i gdzieś zapisz??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.