|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Hej
Yss 3 sesje i tylko 3 godziny?!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kluska no właśnie koniec wizytacji jest najmniej pocieszający Będą u Nas do końca miesiąca - ale ostatni tydzień już mnie mało obchodzi ![]() Ruda, no zajadą mnie jak nic! Od poniedziałku jadę na uspokajaczach bo nie mogę przestać się stresować. Aaa marudzę tylko Miłego dnia
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, to się załatwiłam. Nie mam w domu mleka ani pieczywa czyli nic na śniadanie. Myślałam, że tata mnie uratuje ibposiedzi chwilę z Hania a ja po biegnę doo sklepu, ale nie odbiera. Pakować małą w wózek mi się nie usmiecha bo będę musiała już pospacerować. O 10.30 mamvtowarzyski soacer z koleżanką to wtedy coś zjem
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() My dziś idziemy do tego kina.Idziemy jednak na "Noego".Do Domisia przjdzie mama.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
wstałam o 7.30 z zamiarem sprzątania kuchni...i dupa odechciało mi się. Przedwczoraj umyłam okna, wczoraj generalka łazienki, dzisiaj kuchnia. Tż w domu na urlopie, tzn. trochę jakby przymusowym bo musi badania porobić. Nie wiem czy Wam pisała, ale byłam u lekarza z Dżas w sprawie gronkowca. Ma zlecone badania, ale dr nie widzi objawów (to się jakoś po węzełkach sprawdza), trzeba jednak budzić w nocy, bo przybiera ale w dolnej granicy, także jednego posiłku jej brakuje. Ja już Wam chyba o tym pisałam dobra, wczoraj była połozna i kolejne dramaty. Ściśnięte piąstki - rozluźniac, jak najwięcej na brzuchu, bo ma słabe mięśnie pleców, a już powinny być mocniejsze. Widać, nie da się wychować dziecka tak zwyczajnie i już. Cały czas coś jest "nieprawidłowe". No i mamy zmienić smoczek na szybszy. Zmieniłam, ale jeszcze nie jest idealnie, bo Dżas nie może się skoordynować, ale za to jak szybko je ![]() Ziajka, moja od dwóch dni jest strasznie nerwowa. Mieliśmy wizytację starszej siostry i nie wiem czy to moją Dżas tak wyprowadziło z równowagi Basiu, teraz jest taki fatalny okres, że wszyscy chyba chorują. Biedne te Twoje pimpki, może tran zacznij im podawać. Kluska, na głodniaka???Hania jest prześliczna. Mysiu, ja sobie nie wyobrażam żebyś w ciąży pracowała...Mała Myśka = L4, trzymaj się "jakoś" Kochana. Już prawie weekend. Lila, cudownie sobie radzisz. Natanek ma szczęście, że ma taką mamuśkę. Ruda, ja chyba też zacznę hybrydy...chodzisz jakoś? Arletko, w co ubierasz Lenkę na chrzciny? PannaMagda, to się teraz zacznie wszystko u Was ok?Yss, miałam wcześniej pisać, ale daj sobie spokój z porąbanymi ludźmi (koega z fb), czytałam jego wypowiedź i widać, że jest chłopina nawiedzony. Kościół - no cóż. Można być księdzem pedofilem? można mieć dzidziolka z in vitro. właśnie eks dzowniła do tż i obudziła mi dziecko :/
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-04-17 o 09:26 |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swietami czuje się jak debil! Nic oprócz z gruba posprzątanego mieszkania nie ma. Nie mam jak pogadać z mama, zapytać czy czegos nie potrzebuje, czy jakoś podejść pomóc , zrobić zakupy. Czuje się wyrodną córką, ze przyjdę na gotowe a ona zapierdziela sama z przygotowaniami. Dobija mnie to jeszcze dodatkowo.
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2014-04-17 o 09:29 |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście . Zapytam o tran. Ją ssama biorę . A ddziewczyny biorą witaminy .
Kluska zapomniałem Ci napisać z tego wszystkiego. byłam u endo na kontroli we wtorek badania też mmiałam TSH 3-cia generacja wyszło 2,548 Ft4 wyszło 13,41 na to wychodZi że w normie po miesiącu brania . Mam skierowanie na badania i za 2 miesiące kontrol No wczoraj się obyło bez mm . Mleczernia zrobiła nadgodziny i mleki płynie jak ta lata(czytać cyce) Czy Wam pisałam ze zamierzam Vanessie uszy przekuc . Wiktoria miała prawie 8 miesięcy jak jej przekulam i teraz jak się pytam czy pamięta to mówi ze nie a jak się pytam czy się cieszy że jej przekulam jak była mała to mówi ze tak bo teraz by nie dała. Więc po świętach Wanessa będzie miala kolczyki. Miałam jej przekuwac uszy przed świętami ale stwierdziła że jeszcze nie jest ładna pogoda więc poczekam
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
hej, wczoraj mała na noc znowu kombinowała ale mleka miałam duzo wiec sie nie dałam musiała zjesc i usneła, ale od 2.30 co 1,5 godz sie budziła na jedzenia i o 9 juz nie miałam mleka wiec dostała mm i spi do tej pory! chyba zaczynam sie stresowac tym pokarmem...
aga moja bedzie ubrana w body z dł rekawem,sukeineczke,rajst opki,skarpetki,buciki,swe terek,na wierzch ma futerko i spodenki,i czapaeczke,i pewnie jeszcze załoze rekawiczki, no i mamy taki rozek ładny ale on sliski i nie wiem czy bede go brała, no a jak nie rozek to kocyk jeszcze wezme bo u nas w kosciele strasznie zimno. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- wczoraj prawie bym wojne rozpętała w domu! tz wraca z pracy po 15,zje ,posiedzi z nami z pół godzi spada na dwór,to do garazu to w pole,ale wie ze co drugi dzień kąpiemy i jak ni jest w pracy to mi pomaga, i dokładnie wie o której kąpiemy,zawsze mu mówie zeby koło 19 był w domu. wczoraj był w garazu,było po 19 wiec puszczam mu sygnał zeby przyszedł, no po paru minutach przyszedł,ale ja juz zła,powiedziałam pare słów spokojnie. po kąpieli kazałam mu posprzatac no i sie zaczeło: szczoteczką małej szorowałam główke (oliwke na ciemieniuche) i kazałam mu umyc z oliwki, umył ale chcac wysuszyc zaczał jezdzic włosiek po grzejniki gdzie wiadomo miedzi zeberkami jest kurz,wrzasnełam na niego,sprzta ubranka małej to w łape wezmie,zgniecie i rzucił,wrzasnełam po raz kolejny,a jak juz mała połozyłam na łóżku i miał z nia rozmawiac to się gapił w tv-cholera tatus dobry, nie odsyc ze dziecko widzi 2 godz dziennie to sie zajac nie potrafi!poszłam sie kaac to sobie powyłam pod prysznicem,nie chciała robic wojny,ale tez isę do niego juz nie odezwałam!niemal mnie szlag nie trafił przez jego głupie zachowanie.nie wiem hormony czy co?
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwaliłam Natanka i dał mi popalić w nocy
Spałam równe 2 godziny, mały był niespokojny i uspokajał się tylko na rękach, więc nosiłam sssaka pół nocy Potem zasnęłam jak ssał cyca, nawet nie wiem kiedy, taka byłam wykończona Dzisiaj od rana też jest niespokojny, od 8 do 11 w ogóle nie spał, dopiero dałam cyca, ponosiłam na rękach i śpiewałam mu z godzinę (pewnie już nie mógł tego słuchać ) i przespał całe dwie godziny ze mną oczywiście, bo jak tylko odkładam Go do kosza, to od razu płacze![]() Zjajka nie ma to jak pomoc kochanej teściowej Arletko nie stresuj się TŻem to też wpływa na pokarm Iza udanego wieczorku z TŻem Ruda teraz to chyba lachon jesteś z tą opalenizną Aga dziękuję, mam nadzieję, że kiedyś usłyszę to od syneczka
14.08.2011 ![]() 1.08.2013, 5.08.2013 II kreseczki 12.08.2013 8,5 mm 28.08.2013 12 mm serduszko 07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN Edytowane przez Lila_27 Czas edycji: 2014-04-17 o 14:52 |
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że zdążę napisać
![]() Agabi Ty się nic nie martw! Każde dziecko rozwija się w swoim tempie i to powinna być mantra każdej młodej mamy! Moja koleżanka urodziła synka 2tyg po mnie i bardzo się martwia, że Hania tak szybko i mocno trzyma główkę a jej mały nie (mimo skończonego 3 miesiaca). Tydzień temu jednego dnia zaczął nagle sztywno trzymać głowę a 2 dni później nie wiedzieli o co chodzi- wyciągał ręce i stękał. Podali mu palce do rączek a on....pociągnął się do siadu co do zaciskania piąstek to powinno ustąpić z 3 mcem. Hania była u neurologa tydzień przed skonczeniem 3mca i jeszcze zaciskala, dr kazała w kapieli masowac dlonie. Na moje oko zaciskanie skonczylo sie ok 3m1t Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Basiu gratuluję laktacji a z tranem to dobry pomysł Mysiu zaraz weekend a potem jeszcze poniedziałek wolny ![]() Iza i jak film? Ja miałam dziś gości, Hannia zsfascynowana 8mies kolezanka Rano mialam cycki jak kamienie a teraz musialam dac mm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci że tak sobie. Kluseczko jak zrobićw tej mobilnej aplikacji żeby były tylko wątki w których się udzielam?Jak to się ustawia?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Wzięłam długą kąpiel, odpoczęłam.
Kluska, ja jestem chętna jak najszybciej! Ruda, fajnie się czyta Twoje posty. Widać, że jesteście szczęśliwi Arletko, to nie hormony! Też bym sie wkurzyła o to co opisałaś. Praca pracą, obowiązki swoja drogą - ale to jego córa! A naprawdę dużo nie wymagałaś Dzisaj pół dnia bolała mnie głowa, nie mogłam sobie poradzić. Wypiłam melisę, wziełam tabletkę i jakby lepiej. Chociaz teraz znowu wraca ![]() TZ jutro jedzie do krk, ja jadę w sobotę. Umówiłam sie jutro z mamą, troche jej pomogę przed swiętami. A wieczorem możę podskocze do koleżanki na winko, jak siły znajdę
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaśmina marudzi już 2 godziny, na rękach źle, w łózeczku do bani, na kanapie jeszcze gorzej. Jeść chce, a za chwilę nie chce jeść. WTF? smoczek z większą dziurką chyba ją jednak pokonał.
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
moja tez marudzi! 2 cycki be choć mleko jest,mm be,spiaca jest a zasnac nie moze,nie wiem co z nia, tz kołysze,jutro robimy odczarowanie bo ja nie poznaje swojej córki!
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, na górze na pasku kliknij 'nowe' a poniżej jest pasek nieczytane-wszystkie-udział. I tu zaznacz udział
![]() Agabi, Arletko, może ze zmęczenia Wasze dziewczynki takie marudne. Albo pogoda, chociaż moja dziś dobry dzień miała ale może u mnie inne ciśnienie. Jedyna lipa to, że przed 17tą coś zaczęła stękać i marudziła narastająco. Dawałam cyca i dawałam i nic. W końcu po 19tej dałam mm i nastała błogość... czyli to o jedzonko chodziło ![]() Mysiu ale z Ciebie dobra córka ja właściwie mamie nie pomagam, ale ona pomocy nie chce jak pytam. Zawsze tylko ciasto piekę bo rodzice w piekarniku tylko mięso robią, drapieżcy ![]() Ewcia chyba ma problem z podejściem do komputera. Z naciskiem na 'podejście' Coś jeszcze miałam napisać a mi wypadło
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny u nas wczoraj tez byl armagedon mala wstala o 4 z zamiarem dam wam popalic!ogolnie wszystko zle i niedobrze, a matke do poludnia zameczyla.Nawet spacer ja wkurzyl i pierwszy raz nie spala na dworzu i kweki:/padla o 22.30 wstala o 3 teraz 6 i zobaczymy :/ cos moja dzidka chyba na zmiane pogody zareagowala albo ma skok bo sie zjornela ze mama i tata maja twarze i nas smera ciagle rekami i strasznie nimi wierzga. Wlasnie ja jeszcze usypiam bo przy cycku spala i sama bym sie chetnie kimnela.Pocytuje jak tz przejmie warte spokojnego dnia wam zycze![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Audytorzy postanowili dzisiaj nie przyjeżdżać
![]() Cześć
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Wielki Piątek ![]() I ja się witam. Dziś mój tata weźmie Hanię na spacer a ja niestety zamiast na basen to jadę do dentysty gdyby nie był taki przystojny to chybabym tą wizytę odwołała---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Gianka no mi się zdaje, że maluchy barrdzo na pogodę reagują. Oby już dziś było lepiej
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udało mi się sprzedać stary telefon Ogólnie to jestem podłamana karmieniem Dominik coraz bardziej się odrywa i niecierpliwi przy cycku.Nie wiem co mam zrobić bo jak tak bedzie jadł to mi zacznie mleka brakować.A chciałam go karmić minimum do pół roku.Czy moze go przetrzymać żeby jadł równo co 3 godziny?Nie wiem co zrobić...
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Iza też myslalam o przetrzymywaniu bo jednak po spacerze czy innej długiej przerwie ok3-4h Hania je ładnie
![]() Brawo za telefin
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska to chyba wyrodne ale chyba tak zrobie z tym przetrzymaniem.Bo w nocy je ładnie.
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga mi dziś pokazała 1,3kg w dół
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
hej, tez mam problem z karmieniem, mała wczoraj zasneła i o dziwo spała 4 godz,ale juz tradycyjnie przed 3 jak zjadła tak sie budziła co godz co półtorej i o 8 szał,waliła mi w te cycki wyrywała sie, dałam 60 mm i spokój-ja zastanawiam sie czy mój humor,stres przed chrzcinami nie robi swojego. tz mnie tak wkurza ze najchetniej bym sie do niego wogóle nie odzywała i najlepiej jakby on tez do mnie nie mówił i niech schodzi mi z drogi bo co powie co zrobi to mnie niemalze szlag trafia i mam ochote go udusic! nie wiem co isę ze mna dzieje! jeszcze boli mnie cos przy szwie coraz bardziej,dalej krwawie-za duzo tego wszystkiego:-(
ide mała ponosic-dała mi chociaz zjesc sniadanie,pranie wstawic i do was zajrzec.
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Mysia wiem co czujesz, jeszcze w zeszłym roku czułam to samo, pracując w wielki tydzień, o sobocie nie wspominając, bo przecież ludzie muszą się nachodzić po sklepach ![]() Agabi szacun, ja się dzisiaj wezmę za większe sprzątanie, okien nawet nie ruszyłam, wczoraj byłam w kościele, to w drodze powrotnej już nabawiłam się tysiąc kolek i bólu brzucha, jednym słowem ja już się nie nadaję ![]() Arletka mniej nerwów, szkoda Ciebie Tak nawiasem mówiąc, chciałabym już złożyć Wam i Waszej rodzince z maleństwami życzenia świąteczne, bo od jutra raczej będę poza zasięgiem ![]() Jaj przepięknie malowanych,
Świąt wesołych, roześmianych, W poniedziałek kubeł wody, Szczęścia, zdrowia oraz zgody. ![]() |
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Suuuper, chociaż odsapniesz jeden dzień bez nich Cytat:
![]() Cytat:
Gianna super, że TŻ tak Tobie pomaga przy małej ![]() Arletka nie dziwię ci się, że TŻ tak Ciebie wkurza jak nie ma czasu zająć się własną córką. Rozumiem, że musi ojcu pomoc jak macie gospodarstwo, ale niech wie, że Ty tez potrzebujesz pomocy. Ja dzisiaj mam wolne, ale u tak będę musiała iść na 2-3h troszkę nadrobić. Nie mogę się doczekać badania, ale tez się boję...
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry!
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ładnie co schodzi ![]() Kluseczko a czy masz czasem problem z aplikacją?Mi czasem wyskakuje komunikat"Nie można połączyć się z forum.Skontaktuj się z administratorem":confused : Cytat:
||
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Pan Przystojny zadzwonił, że mu się pacjenci powypisywali i czekałby na mnie od 12 więc wizyta przełożona i pójdę na basen
Iza, czasem tak się działo jak dużo z netu korzystałam i wtedy restartowałam tel i działało już dobrze.
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek ! Kuba wstał o 5 i szalał do 7,.a potem oboje zasneliśmy do 9:30
![]() Kluska to samo pomyślałam o dentyście, pamiętaj o makijażu chociaż jesteś taka śliczna,.że nie musisz się malować . za wagęMysia Migotka szybko zleci i wolne. Iza regularne karmienie to super metoda tylko ciężko przyzwyczaić na początku, ale potem korzysta i mama i dziecko. Zauważyłam, że Kuba do południa się tego trzyma ale po południu jak jest zmęczony to cuduje Arletka Coffee
Edytowane przez Ziajka Czas edycji: 2014-04-18 o 10:27 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

Będą u Nas do końca miesiąca - ale ostatni tydzień już mnie mało obchodzi 

Spałam równe 2 godziny, mały był niespokojny i uspokajał się tylko na rękach, więc nosiłam sssaka pół nocy
Dzisiaj od rana też jest niespokojny, od 8 do 11 w ogóle nie spał, dopiero dałam cyca, ponosiłam na rękach i śpiewałam mu z godzinę
a z tranem to dobry pomysł