|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
|
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Matka w czarnej rozpaczy napisze tylko, ze dziecko genialne posiada aczkolwiek nie az tak ;-)
O główkę chodzilo, główkę ;-)
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś z Tymkiem przed południem na 1.5h spacerze, potem mój tata wziął go na 2h. Dziecko dotlenione właśnie się najadło, teraz dyskutuje z misiem i broni się przed położeniem na brzuszek ;-)
Ja zdążyłam przygotować sobie wszystko do obiadu, poskładać jedno pranie, zrobić kolejne i poćwiczyć. Nie zdążyłam za to wybrać się do sklepu po parę nowych większych bodziaków (kupię chyba jednak na allegro bo nigdy do tego sklepu nie dotrę) i zrobić ciasta. Zaraz mąż wraca z pracy i po obiedzie zrobię jakąś babeczkę ![]() A propos słodyczy - diabetolog na kontroli mówiła, że mogę normalnie jeść cukry ale najlepiej połączyć je z białkiem (wtedy uniknę gwałtownych spadków cukru co mi się zdarza). Pewnie miała na myśli żeby np.bułeczkę jeść z wędliną ale jak czekoladę zapiję kefirem to będę się czuła rozgrzeszona Tymek już na brzuszku i rozmowa z misiem przebiega burzliwie, dziecko płacze, muszę interweniowac i powiedziec misiowi, żeby mi syna nie denerwowal Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2285 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my sie dzisiaj przenosimy do tesciowej i neta bede miec tylko w telefonie, wiec czytac bede, ale pisac pewnie tylko jak bedziemy w odwiedzinach u mamy. Dopiero mi sie dziecko zaczelo przyzwyczajac do otoczenia, a juz musimy sie przeniesc, yh. |
||
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
o cholerka... niedobrze. Jedź niech osłucha małą- zdrówka życzę
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
No to zostałam ciocią - siostra TZ o 12.30 urodziła synka
![]() Czekamy na jeszcze jedną Kruszynkę (a może bardziej Klusię
|
#2288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas popołudnie pod znakiem marudzenia i mąż próbuje obłaskawić Tymka. Teraz chwila ciszy, ale jak smoczek wypada to jest rozpacz i łzy lecą.. po karmieniu idziemy go kąpać i szykować do spania.
|
||||
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gosia, Tridentina, Magnusia, Sand - dziękuję Trzymajcie kciuki za noc. Kaja kaszle, kicha, z nosa jej leci, rzęzi jak stary chop.. Masakra jakaś. Mam takie poczucie winy, że ją zaraziłam, że sobie nawet nie wyobrażacie. Ale dzielna ta moja bożonarodzeniowa gwiazda. Mimo złego samopoczucia z humorem nie było tragicznie. Tylko wymęczona strasznie, bo nie umiała zasnąć porządnie na żadnej z drzemek, więc boję się tej nocy. I ogólnie mój poziom irytacji osiąga maksimum. Więcej w klubie.
|
|
|
#2291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dla choróbska --> |
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obwiniaj się. Przecież zajmowałaś się nią non stop i to ciężko by się nie zaraziła
|
|
|
|
|
#2293 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Moje dzieciaczki śpią już jakiś czas,mąż pojechał do miasta po lody i gdzieś przepadł a ja popijam herbatkę i przegryzam chipsy zamiast zjeść jakąś zdrową kolację ![]() Piękną pogodę dzisiaj mieliśmy więc nareszcie większość dnia spędziliśmy na dworze Cytat:
![]() Cytat:
Chętnie pooglądałabym wasze zdjęciaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O,słyszę że mężul zajechał pod domek ![]() Dobranoc
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za informacje apropo tego naczyniaka, uspokoilyscie mnie
![]() Co do planu dnia to zazdroszczę tym które go mają. Ja w ciąży zakładałam że taki będę miała ale rzeczywistość brutalnie zniszczyła moje plany. Życzę dużo zdrowia dla wszystkich chorujących! My wczoraj jechaliśmy autobusem na święta do rodziny. Nie wspominam tego miło bo na przystanku było ciasno a ludzie chociaż widzieli że trzym fotelik w ręce to pchali sie na Nas strasznie, jakby nie zauważyli ze w foteliku jest dziecko. Na mój pech autobus akurat podjechał tak ze drzwi wejściowe były blisko miejsca w którym stałam ... Jednym słowem masakra. Dobrze ze obsługa to zauważyła i przeprowadziła mnie do przednich drzwi. Ja do końca świat nie mam dostępu do komputera wiec będę starać odpisywać na bieżąco z telefonu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że obsługa zachowała się odpowiednio.
|
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
Synek już śpi ale usypianie dziś trwało dłużej niż zwykle. Zawsze w ramach wieczornego "rytuału" wykonuję wszystkie czynności w tej samej kolejności i jak już zbliżamy się do położenia do łóżeczka to wzrok robi się maślany, daję buziaka, życzę dobrych snów, odkładam, głaszczę po główce i staję w drzwiach pokoju. Po ok.10 min kokoszenia się mały śpi. A dziś buczenie i płacz
więc znowu - tulenie, buziak itd. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zdrowka dla was i malenstw .
Miałam ciężki dzień padam... |
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla obsługi, tym bardziej, że na nich też nie zawsze można liczyć..
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Choróbskom a kysz !
Boję się dzisiejszej nocy.. po wczorajszej chodzę jak zombie, Mała się budziła co 3-4 godziny, o 5 nad ranem był koniec spania, także zasnęła po wielkich bólach po 6 żeby przed 8 rano stwierdzić że to dzień jak co dzień i dalszego spania nie będzie. Dodam że w środku nocy mąż zaczął gadać przez sen i dodatkowo mnie obudził, a na dodatek przyśnił mi się koszmar że płynęłam na statku który zaczął tonąć.. Sumując przez noc przespałam może kilka godzin.. Zmieniając temat przyszedł dzisiaj listonosz, przyniósł paczkę promocyjną z Bobovity ( to chyba jak wypełniałam ulotki promocyjne w szpitalu) W środku znajdowała się książeczka o rozszerzaniu diety malucha i słoiczek promocyjny pierwsza łyżeczka marchewki.. Jeszcze nie dawno z córki było takie maleństwo a za miesiąc podam jej pierwszą marchewkę- jak ten czas szybko zleciał.. ![]() Dobrej nocy wszystkim ! |
|
|
|
#2300 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki da sie wejsc do klubu z telefonu? Bo go nie widze nigdzie
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2301 | |
|
Raczkowanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Zaana- wow, już za miesiąc? ile miesięcy ma Twoje maleństwo? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez saole Czas edycji: 2014-04-17 o 22:53 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i dla wszystkich spokojnej nocy!
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety przez appki nie da sie zobaczyc klubow. Witam nocno-porannie. Moje dziecie ma dzisiaj jakies problemy i chyba sama nie wie jakies... Od 2:30 lezy mi na klacie a ja gapie sie w sufit bo nie potrafie usnac z nia w takiej pozycji...:/ do tego ma chyba jakiegos gloda bo w nocy jadla juz 3 razy.... Wychodzi na to ze zaczelam piatek o 2:30 i raczej juz nie dane mu bedzie sie przespac ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- Aaa i duzo zdrowia dla wszystkich chorowitkow. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim. Synek już po butli odpoczywa mi na klacie
![]() A nie, jednak głowa jak na sprężynce. No to wstajemy.. miłego dnia Senira - o jeju od 2:30.. współczuję Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez sand Czas edycji: 2014-04-18 o 06:53 |
|
|
|
#2305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc na razie nie palę wogóle ![]() Też mi parę razy wcięło posta - i od tamtej pory kopiuję do notatnika i piszę w notatniku, a efkekt końcowy wklejam, i nic mi nie ginie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajna kurteczka, wygląda jak ortalion z lat 80-tych ![]() Fajnie, Kacper będzie miał bliską wiekiem kuzynkę, będzie się z kim bawić na wszystkich nudnych rodzinnych imprezach ![]() Nie da się. ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- A tak z ogólności ogólnych - SuperDzidziuś noc przespał elegancko, od 22 do teraz śpi z dwoma pobudkami, o 4 i o 7 rano ![]() Wczoraj byłam na basenie, pływałam 50 minut, wróciłam do domu i padłam, taka byłam wyczerpana. Zakwasów nie mam, ale czuję zmęczenie w nogach. Poznałam bardzo konkretnego i ogarniętego ratownika, basen był pusty a facet wyraźnie nie miał nic do roboty, więc uczył mnie pływać. Bo ja umiem tylko na plecach pływać, albo na brzuchu z deską W każdym razie podobało mi się to uczenie więc chyba zamówię sobie u niego prywatne lekcje, może w końcu nauczę się pływać jak człowiek a nie jak chomik - tak moja przyjaciółka określa mój styl pływania z deską, "na chomika" ![]() Dzisiaj TŻ wcześnie wraca więc planuję walnąć sobie trening z filmem. Jeszcze nie wiem jaki, mam naściągane masa filmów do ćwiczenia, muszę któryś wybrać. Myślałam że będę ćwiczyć z Chodakiem ale jej twarz mnie irytuje, muszę znaleźć coś innego Może coś polecicie?
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ćwiczeń - ja najbardziej lubię z Jillian Michaels Schudnij w 30 dni, ma jeszcze kilka innych filmów. Wczoraj zaczęłam te treningi po ponad rocznej przerwie i chcę ćwiczyć regularnie. Samo się jakoś nie chudnie... Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak w ogole to witam sie cieplutko po spokojnej choc krotkiej nocy. Synus spal cudnie, za to ja wciagnelam sie w film i poszlam spac o 0:30 No nic, mam zamar odespac przy ktoryms karmieniu ![]() Milego dnia i zdrowka dla wszystkich chorowitków.
D 20.05.2007 M 01.12.2009 A 29.01.2014 Edytowane przez Kalina27 Czas edycji: 2014-04-18 o 10:02 |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Znowu genialna noc
Ponad 10 godzin snu Kapcra ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Kuzynka lipec/sierpień Tylko szkoda, że kuzynka będzie 100km od Kacperka
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy i ich dZieci
![]() Widziałam ze poruszaliscie na forum wątek chust . Czy jest sens kupować chustę jak dziecko zaraz będzie miało cztery miesiące? Znalazłam na Allegro taka: http://m.allegro.pl/chusta-tkana-azi...158456415.html jak myślicie nada sie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Tymek śpi w leżaczku i ręką nakłada sobie kocyk na głowę. Podchodzę, ściągam, bo ja to tak, jeszcze sobie nos nakryje. Za chwilę znowu to samo - koc na głowie i jak tu spuścić z niego wzrok
ale już go nie ruszam, bo się obudzi, a tego nie chcemy przesunęłam ten kocyk tylko tak, żeby buzia była odkryta, a policzek i czoło wtulone w koc. Może mi się poszczęści i parę minut spania nie-na-rękach będzie Dziewczyny, odkryłam dzisiaj na allegro przedłużki do body. Korzystałyście z czegoś takiego? U nas większość bodziaków na 62 jest już na wylocie, bo się nie dopinają w kroku ale rękawki jeszcze są ok to taka przedłużka nadałaby się żeby dłużej je używać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

16.06.2012 

Zansął ok 19.40, obudził się na jedzenie o 6.05
Nie pamietam kiedy sie tak fatalnie czulam 
i mąż próbuje obłaskawić Tymka. Teraz chwila ciszy, ale jak smoczek wypada to jest rozpacz i łzy lecą.. po karmieniu idziemy go kąpać i szykować do spania.
A dla choróbska -->

Dobrze, że obsługa zachowała się odpowiednio.
więc znowu - tulenie, buziak itd. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja

W każdym razie podobało mi się to uczenie więc chyba zamówię sobie u niego prywatne lekcje, może w końcu nauczę się pływać jak człowiek a nie jak chomik - tak moja przyjaciółka określa mój styl pływania z deską, "na chomika"