|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46084599]Ale dlaczego ma Ci brakować mleka? Organizm produkuje mleko, jak dziecko wypije porcję. Popyt napędza podaż.[COLOR="Silver"] [/QUOTE] Bo on possie z przerwami 2-3 minuty i koniec.Na pewno nie zje wtedy takiej porcji jsk powinien..A jak nie zje to cycki tyle nie wyprodukują... Cytat:
Tak,sytuacja finansowa jest dalej trudna.Jasne że byłoby mi szkoda i to już nie chodzi tak o finanse jak o to że to dla niego najlepsze.To co mam zrobic?Ja on possie 2-3 minuty z przerwami i potem już nie chce?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witam dziewczynki....
Cytat:
![]() Dziewczynki z okazji nadchodzących świąt życzę Wam
Wesołego zająca, co śmieje się bez końca. Szczerbatego barana, co beczy od rana. Radości bez liku, pisanek w koszyku. I wielkiego lania w Dniu Mokrego Ubrania
![]() |
#2763 |
Konto usunięte
|
Iza bądź spokojna, organizm jest mądry i wie, co robi. Naprodukuje tyle, ile potrzebuje Dominik. Jak się obawiasz, to chodź z nim co jakiś czas do wagi, będziesz widziała czy i ile przybiera i wtedy ewentualnie możesz rozważyć wprowadzenie mm, jeśli się będziesz martwić (tak jak pisała Monika, że Jakubowi nie wystarczało). Ale ja też chociażby ze względów finansowych jestem przeszczęśliwa, że nie muszę kupować mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zje. to, że "nie je takiej porcji jak powinien" jest w Twojej głowie. jest starszy, ssie aktywniej, mleko jest inaczej kaloryczne. Torres był talibem wiszącym na cycu i nagle - z dnia na dzień - przestał wisieć a karmienie trwa max. 4 minuty. Synek koleżanki od zawsze, od maluszka jadł wlaśnie 2-3 minuty. ona stawała na głowie i się martwiła, że tak krótko. Lekarze jej uświadomili, że wystarczająco. i żeby się cieszyła, że nie "marnuje" życia na karmieniu ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46085367] ja też chociażby ze względów finansowych jestem przeszczęśliwa, że nie muszę kupować mm.[/QUOTE]nie mamy problemów z finansami, ale tak czy owak widzę fajniejsze cele na ładowanie $ niż puszki z mm. a też bym się wódki napiła, w nocy pospała, zostawiła syna z kimś obcym... coś za coś. Dominik ma ekstra wagę. jest pogodny. nie stosujecie żadnych diet - czego chcieć więcej??? Wedle teorii Izy Perse nie powinnaś w ogóle mieć mleka... Twój przykład nauczył mnie pokory (i wciąż podziwiam), ale i utwierdził w przekonaniu GŁOWA, GŁOWA, GŁOWA.
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46085367]Iza bądź spokojna, organizm jest mądry i wie, co robi. Naprodukuje tyle, ile potrzebuje Dominik. Jak się obawiasz, to chodź z nim co jakiś czas do wagi, będziesz widziała czy i ile przybiera i wtedy ewentualnie możesz rozważyć wprowadzenie mm, jeśli się będziesz martwić (tak jak pisała Monika, że Jakubowi nie wystarczało). Ale ja też chociażby ze względów finansowych jestem przeszczęśliwa, że nie muszę kupować mm.[/QUOTE]
Przybiera bardzo dobrze,przynajmniej dotychczas tak było. Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
Iza coś na temat karmienia persia, myślę, że warto przeczytać http://dziecisawazne.pl/magda-karpie...modyfikowanym/
polecam też wszystkim ciężarówką chcącym karmić. ja mam nadzieję karmić, bardzo, bardzo tego chcę. i cieszę się, że dziewczyny dajecie takie wsparcie w tym temacie. wiem, że będę mogła na was liczyć.
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIGDZIE, ŻADEN schemat nie poda (przy dziecku kp) konkretnej ilości. jest zawsze napisane NA ŻĄDANIE. 30 lat temu były teorie o karmieniu co 3 godziny, co dotąd echem odbija się w gadkach starszych położnych ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybym wierzyła we wszystko, co czytam, to albo ja bym wylądowała w psychiatryku, albo Artur byłby non stop u pediatry. Artur ma 10 miesięcy i od zawsze je porcje 120 ml (nawet jak był tylko na moim). Czasami wieczorem zje więcej, ale zwykle zje mniej i potem na śpiocha dopija. I przybiera i ma się dobrze, na głodnego nie wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pamiètam gdzie to czytałam. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46085825]Iza, zdrowego dziecka nie zagłodzisz. Co ile Ci je te 2-3 minuty? Bo nie wierzę, że co 4h. Gdybym wierzyła we wszystko, co czytam, to albo ja bym wylądowała w psychiatryku, albo Artur byłby non stop u pediatry. Artur ma 10 miesięcy i od zawsze je porcje 120 ml (nawet jak był tylko na moim). Czasami wieczorem zje więcej, ale zwykle zje mniej i potem na śpiocha dopija. I przybiera i ma się dobrze, na głodnego nie wygląda ![]() Je gdzieś co 2 h.
||
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46084199]Rena ale pycha ciasto... Ja tam lubię takie babki. W zasadzie to lubię wszystkie ciasta
![]() to nawet nie pokazuję serniczka ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46084599]Ale dlaczego ma Ci brakować mleka? Organizm produkuje mleko, jak dziecko wypije porcję. Popyt napędza podaż.[/QUOTE] czysta ekonomia ![]() ======================= ja po monicie - pęcherzyk 17mm (został jeden) ale endometrium tylko 5mm - no i to martwi mojego dr ![]() ![]() ![]() dzisiejsza rozmowa z dr: on: a my się umawialiśmy na inseminację? ja: nie on: na sex ja: tak ![]() jakby ktoś to słyszał ![]() kochane idę robić dalej pyszności na święta ![]() Wam wszystkim kochane wszystkiego co najpiękniejsze i spełnienia wszystkich marzeń a na święta spokoju i rodzinnej atmosfery. Czerpcie radość z bycia z bliskimi!!!
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-04-18 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny życzenia radosnych Świąt Wielkanocnych wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny i wiarą w sens życia. Pogody w sercu i radości płynącej z faktu Zmartwychwstania Pańskiego oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób.
![]() |
#2772 | |
Zakorzenienie
|
pokaż
![]() ![]() ![]() nie wyjeżdżamy jednak na święta i będę musiała coś popełnić... Cytat:
![]() trzymam kciuki za endo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
Rena
![]() ![]() Jeszcze co do karmienia to dochodzi troska o niego że przecież jak tak krótko jadł to pewnie prawie nic nie zjadł...Z butli to sie widzi ile dziecko zjadło.Boje sie żeby nie był głodny.
![]() ![]() |
![]() |
#2774 |
Konto usunięte
|
Iza, jeśli chcesz przestać kp, to po prostu tu zrób. Bo wybacz, ale takie odnoszę wrażenie.
Mnie nie przekonują takie uzasadnienia, bo sama pisałaś, że Dominik jest pogodny i uśmiechnięty, a co najważniejsze - przybiera. Nie rozumiem zupełnie Twojego problemu. Ja też panikowałam, jak Artek mniej jadł, ale wówczas w życiu by mi nie przyszło do głowy podać mm. Naprawdę sądzisz, że butla załatwi sprawę? Jeśli Dominik je tak krótko z tego samego powodu, co Artek to uwierz mi, nie załatwi, będziesz się tak samo odrywał, a Ty będziesz co chwila wylewać mleko i robić nowe. A może to zaczątek ząbkowania? Są dzieci, które mają ząbki już w 4 m-cu. Sory Iza, ale umiesz go przystawić, nie piszesz nic o poranionych sutkach, więc zakładam, że ich nie masz, żadnej alergii, dziecko je, dobrze śpi i jest radosne - czego chcieć więcej? Po co mm?... |
![]() ![]() |
![]() |
#2775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz mi, gdyby był głodny to byś to słyszała. poza tym jego waga powinna Cię bardzo uspokajać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
proszę bardzo
![]() ![]()
#2777 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46086204]Iza, jeśli chcesz przestać kp, to po prostu tu zrób. Bo wybacz, ale takie odnoszę wrażenie.
Mnie nie przekonują takie uzasadnienia, bo sama pisałaś, że Dominik jest pogodny i uśmiechnięty, a co najważniejsze - przybiera. Nie rozumiem zupełnie Twojego problemu. [/QUOTE]bo tu nie ma problemu ![]() i też mam takie wrażenie jak Ty. tylko nie wiem po co dorabianie ideologii. masz dość - daj mm, bez wyssanych z palca teorii o 150 ml... uczciwiej wobec samej siebie, i wobec silących się na pomoc nas. i looz. nie ma tematu ![]() ![]() w przypadku Perse jest inaczej z ilością... ona nigdy nie karmiła piersią. i ona widziała te realne ml... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- aaaa ![]() dawaj przepisa, nie ma leTko....
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ważne: ja na kilka godzin przed robieniem wyciągnęłam składniki - żeby stały w temp. pokojowej, no i po pieczeniu sernik stygł przy uchylonych drzwiczkach od piekarnika ![]() ![]() aaa i ja dałam 2 budynie (tak jak tam jest napisane w nawiasie) i dodałam jeszcze orzechów ziemnych, i jeszcze jedno piekłam w tortownicy o średnicy 24cm, ale jest ok ![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-04-18 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2779 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I raz obracał butlę w 2 godziny, a raz w 3 minuty. Właśnie, bez dorabiania ideologii. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46086429]Których raz było 150, a raz 60 ![]() I raz obracał butlę w 2 godziny, a raz w 3 minuty. [/QUOTE]no bo taki lajf...
![]() ![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46086204]
Sory Iza, ale umiesz go przystawić, nie piszesz nic o poranionych sutkach, więc zakładam, że ich nie masz, żadnej alergii, dziecko je, dobrze śpi i jest radosne - czego chcieć więcej? Po co mm?...[/QUOTE] Perse,Pani macie racje.Zależy mi na kp poprostu chyba musze zaciskać zęby i tyle.
![]() ![]() |
![]() |
#2782 |
Zadomowienie
|
Hej!
U nas ok. Możecie życzyć mi "smacznego jajka" ![]() ![]() ![]() Pani, Perse- jesteście niesamowite ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-18 o 12:00 Powód: Babeczki ie na dzisiaj a dzisiaj ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
Iza u nas były takie cyrki z karmieniem że hoho. Olek się darl, ale ja się uparlam żeby go karmić. A na dodatek musiałam trzymać dietę. Nie raz go nosilam i tak przystaawialam bo jak siadalam to się wsciekal. Ale się udało przetrwać kryzys i karmimy się do dziś
#2784 |
Konto usunięte
|
A tak Maga, racja, ja też musiałam w pewnym momencie jednocześnie gościa nosić, bujać i karmić...
Kubku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
madziu tak się czasem zastanawiam czy w pracy nie masz jakichś wycieków? bardzo Cię podziwiam za ciągłe karmienie mimo powrotu do pracy, też tak bym chciała.
waderka jest po badaniach. z dzidzią wszytko ok. mały ma 83 mm więc zdążyli na ostatnią chwilę.
#2786 |
Zakorzenienie
|
Berbie na początku mleko trochę leciało ale wkładki dały radę. A teraz się piersi przyzwyczaily że karmimy dopiero popołudniu i normalnie koło 15 już czuję jak mi mleko nachodzi. Gorzej w weekend bo Olek leci rano na łóżko i pokazuje że chce mleko. Muszę się nieźle czasem nagimnastykowac żeby go czymś innym zająć.
Najgorsze jest zdziwienie otoczenia że jeszcze karmie, po co itp. Ostatnio jedna dziewczyna mi powiedziała że mi współczuję ![]() ![]()
#2787 | ||
Zakorzenienie
|
ja uchyliłam od razu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ja jestem na etapie uświadamiania tż, żeby umiał stanąć na wysokości zadania i mnie wspierał w walce o KP. na chwilę obecną widzę, że on nie bardzo rozumie moje przejęcie tą kwestią.
#2789 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do podziwu... to wlaśnie Twoja droga jest warta podziwu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() cudne nowiny! Cytat:
mój też nie pojmował, ale stał się wielkim entuzjastą kp.
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.