Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 20:07   #2431
megiii85
Raczkowanie

Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4

chyba wrócę do a6w, bo po tych ćwiczeniach w moim przypadku są najlepsze efekty.
megiii85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-12, 20:46   #2432
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megiii85 Pokaż wiadomość
chyba wrócę do a6w, bo po tych ćwiczeniach w moim przypadku są najlepsze efekty.
a lędżwia cię bolą?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-12, 20:58   #2433
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
a lędżwia cię bolą?
Mnie podczas ćwiczeń bolał tylko kark I to okropnie. Na początku ćwiczeń z Mel B również czułam ból, ale teraz nie mam już tego problemu.

Ogółem zastanawiam się jak ćwiczyć ten brzuch... Mel B zaczyna mi się nudzić, do jej treningu wracam z niechęcią. Mam chrapkę na tą a6w, ale z czasem i to mi się pewnie znudzi
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 09:14   #2434
megie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Mnie podczas ćwiczeń bolał tylko kark I to okropnie. Na początku ćwiczeń z Mel B również czułam ból, ale teraz nie mam już tego problemu.

Ogółem zastanawiam się jak ćwiczyć ten brzuch... Mel B zaczyna mi się nudzić, do jej treningu wracam z niechęcią. Mam chrapkę na tą a6w, ale z czasem i to mi się pewnie znudzi
To ja mam odwrotnie, ćwiczę a6w i jest tak nudno, że nie da się opisać, już marzę o skończeniu i spróbowaniu Mel B
Stary 2014-04-13, 10:15   #2435
megiii85
Raczkowanie

Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska

bardziej bolą mnie lędźwie od PLANKÓW (http://tipsforwomen.pl/plank-cwiczenia/ ) niż od a6w. Może za krótko robię te planki wiecie jak to jest człowiek to istota niecierpliwa i chcę efektów od razu ;p
megiii85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 16:44   #2436
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość

dla mnie aw6 jest strasznie nudna :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 13:52   #2437
eat the rude
Raczkowanie

Witajcie
Zaczęłam robić a6w tydzień temu i wczoraj opuściłam jeden dzień... Nadrobiłam go dziś przed południem, myślicie że wieczorem mogę zrobić dzisiejszą serię, czy lepiej sobie odpuścić i iść dalej z tym jednodniowym opóźnieniem?
eat the rude jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-14, 19:33   #2438
Anuszka9
Zakorzenienie

Dot.: 6 weidera

Cześć
8 dzień ćwiczeń za mną,widzę już pierwsze efekty-wiadomo bez szału ale coś tam widać myśle że najgorzej będzie z boczkami,brzuszek może się wyrzeźbi ale te boczki chciałam chodakowską dziś dołączyć do 6 weidera i stepera ale po 15 min ćwiczeń z nią nie dałam rady
Anuszka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 21:00   #2439
narcyzowa
Zakorzenienie

Na boczki polecam to: http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ Efekty naprawdę ekspresowo się pojawiają, a ćwiczenia fajne, w sumie niezbyt męczące.
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:12   #2440
Martva
Zadomowienie

Na szczęście zanim uskuteczniłam totalne zepsucie sobie kręgosłupa szóstką, udało mi się przeczytać co zmienić żeby go nie zepsuć. Przy pierwszym i trzecim ćwiczeniu niepodniesiona noga nie powinna leżeć prosto na podłodze, tylko być ugięta w kolanie i stopa na ziemi. Ostatnie, jeśli boli, trzeba pominąć bądź zamienić na coś innego.

Dwa razy w życiu dociągnęłam A6W do 41 dnia, ostatniego już nie byłam w stanie, bo rzygałam z nudów Efekty pozostały ukryte (acz pierwszy raz w życiu poczułam przy niej, że mam mięśnie brzucha, znaczy nie że mają zakwasy i bolą, tylko że jestem je w stanie napiąć nawet jeśli nie ćwiczę).
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 16:33   #2441
cindi
Rozeznanie

mi się efekty nie podobały - nie wiem czy źle robiłam ćwiczenia czy tak miało być, ale wykształciła mi się głownie górna część mięśni brzucha, a chciałam bardziej uwidocznić dolne

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 20:47   #2442
Anuszka9
Zakorzenienie

Narcyzowa dzięki za link ćwiczenia faktycznie dają w kość ale myślę że warto . Co do 6 weidera mam 11 dzień za sobą i pierwszy kryzys ( przy ' rowerku') ale nie poddaję się i walcze dalej
Stary 2014-04-17, 22:00   #2443
bambinkka
BAN stały

ja po 2 seriach przerwałam. Strasznie mnie plecy bolały.
bambinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 10:18   #2444
bananowyew
Raczkowanie

jak połączycie 6 weidera czy jakiekolwiek inne ćwiczenia na brzuch z bieganiem czy inną aktywnością to zobaczycie efekty... bo dopóki tłuszczu sie trochę nie spali to mięśnie się nie odkryją a że nie istnieje miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej, to tylko osoby z minimalną zawartością tkanki tłuszczowej po samych brzuszkach będą mieć mięśnie od razu widoczne
i oczywiście uwazajcie na to jak robicie te ćwiczenia, mnie nigdy ani kręgosłup ani szyja nie bolała od brzuszków, musicie coś robić nie tak
Stary 2014-04-18, 10:27   #2445
Martva
Zadomowienie

No jeśli się robi według rysunków, to imho nie ma szans żeby nie bolało - zauważcie że wszystkie trenerki typu Mel, Gacka etc jak robią brzuszki, to mają ugięte kolana i stopy na ziemi, a ludzik z rysunku prostą nogę.
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 11:25   #2446
sensei1992
Raczkowanie

bardzo sobie łatwo popsuć plecy jak się źle wykonuje te ćwiczenia + ma się już wcześniej coś nie tak z kręgosłupem;
efekty średnie, żeby jakieś były niezbędna jest odpowiednia dieta, w ogóle nie jest to typowy trening na rozwój mięśni ale raczej aerobowy
Stary 2014-04-18, 12:21   #2447
Anuszka9
Zakorzenienie

Mnie też kręgosłup nie boli tylko z dnia na dzień coraz więcej powtórzeń i bolą mięśnie. Do tego dołożyłam ' boczki triffani' na razie 2 dzień ale też daje w kość diety jako takiej nie mam po za tym że staram się zdrowo odżywiać i nie jadać wieczorami no i słodycze ograniczyłam
Stary 2014-04-18, 17:46   #2448
weak
Zadomowienie

Myślicie, że wykonując a6w nie ma szans pozbyć się jakiegokolwiek tłuszczyku z brzucha?
Dzisiaj zaliczyłam dopiero drugi dzień a6w i czwarty boczków z Tiffany. Czy w takim połączeniu uda mi się coś zrzucić z brzucha? Nie mam nie wiadomo jakiego bębęna, ale tłuszczyku troszkę jest, dlatego zastanawiam się czy jest sens robić a6w czy zamienic to na cos innego? Może mi coś polecicie? Tylko nie bieganie... Coś co można by robić w domu, bez konieczności posiadania jakiegoś specjalnego sprzętu.

You can't change what's already happened.
I wish you could. But... You just can't.

09.11.2012

weak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 18:48   #2449
Anuszka9
Zakorzenienie

Weak ja uważam że warto widzę jak mój brzuch nabiera odpowiednich kształtów
Stary 2014-04-18, 18:59   #2450
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weak Pokaż wiadomość
Myślicie, że wykonując a6w nie ma szans pozbyć się jakiegokolwiek tłuszczyku z brzucha?
Dzisiaj zaliczyłam dopiero drugi dzień a6w i czwarty boczków z Tiffany. Czy w takim połączeniu uda mi się coś zrzucić z brzucha? Nie mam nie wiadomo jakiego bębęna, ale tłuszczyku troszkę jest, dlatego zastanawiam się czy jest sens robić a6w czy zamienic to na cos innego? Może mi coś polecicie? Tylko nie bieganie... Coś co można by robić w domu, bez konieczności posiadania jakiegoś specjalnego sprzętu.
Nie ma miejscowego spalania tłuszczu, to czy się spali z brzucha z tyłka czy z nadgarstka to czysty przypadek. Do spalenia tłuszczu potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny. Brzuszki mogą poprawić wygląd brzucha ale do spalania to lepiej ćwiczyć cardio i ćwiczenia siłowe.

A co można robić w domu? Ja zaczynałam ćwiczyć mając do dyspozycji dwie butelki wody no i miałam ciężarki na nogi. Dopiero później zaczęłam inwestować w sprzęt.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-18, 19:34   #2451
weak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Mnie też kręgosłup nie boli tylko z dnia na dzień coraz więcej powtórzeń i bolą mięśnie. Do tego dołożyłam ' boczki triffani' na razie 2 dzień ale też daje w kość diety jako takiej nie mam po za tym że staram się zdrowo odżywiać i nie jadać wieczorami no i słodycze ograniczyłam
A na jakim etapie jesteś?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Michalina83 Pokaż wiadomość
Nie ma miejscowego spalania tłuszczu, to czy się spali z brzucha z tyłka czy z nadgarstka to czysty przypadek. Do spalenia tłuszczu potrzebny jest ujemny bilans kaloryczny. Brzuszki mogą poprawić wygląd brzucha ale do spalania to lepiej ćwiczyć cardio i ćwiczenia siłowe.

A co można robić w domu? Ja zaczynałam ćwiczyć mając do dyspozycji dwie butelki wody no i miałam ciężarki na nogi. Dopiero później zaczęłam inwestować w sprzęt.
No tak, ale wykonując te ćwiczenia męczymy się i spalamy jakieś kalorie, prawda? Wobec tego tłuszcz też się spala? Może w niewielkim stopniu, ale chociaż odrobinę, tak?

Możesz polecić jakieś ćwiczenia cardio i siłowe z butelkami wody, które wykonywałaś na początku i które przyniosły efekt?

09.11.2012

Stary 2014-04-18, 20:19   #2452
Anuszka9
Zakorzenienie

Weak 12 dzień 6 w i 2 dzień z triffany mam już za sobą
Stary 2014-04-18, 20:27   #2453
weak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Weak 12 dzień 6 w i 2 dzień z triffany mam już za sobą
Czyli robisz drugi raz?

09.11.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 06:43   #2454
Anuszka9
Zakorzenienie

Pierwszy raz ale po 12 dniach widzę zmiany nie duże ale są
Stary 2014-04-19, 07:42   #2455
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, ale wykonując te ćwiczenia męczymy się i spalamy jakieś kalorie, prawda? Wobec tego tłuszcz też się spala? Może w niewielkim stopniu, ale chociaż odrobinę, tak?

Możesz polecić jakieś ćwiczenia cardio i siłowe z butelkami wody, które wykonywałaś na początku i które przyniosły efekt?
Podstawą że by spalać jest dobrze zbilansowana dieta, jak z tym nic nie zrobisz to o efekty może być ciężko.

Podczas brzuszków też się meczymy i spalamy, nawet jak myjesz okna czy sprzątasz to spalasz. Ćwiczenia na brzuch to są ćwiczenia siłowe. Podczas ćwiczeń siłowych ogólnie spalanie jest mniejsze niż w przypadku aerobów, tylko że zasada jest mniej więcej taka że im więcej mięśni które uzyskujesz (na deficycie kalorycznym mięśni nie uzyskasz) lub pobudzasz w wyniku ćwiczeń siłowych tym lepsze spalanie w ciągu całego dnia i w ciągu wykonywania ćwiczeń aerobowych. Na brzuchu jest tylko część mięśni z naszego ciała, dlatego warto ćwiczyć całe ciało a nie tylko brzuch.

Ja kiedyś zrobiłam a6w (ponad 6 lat temu) i jakiś tam efekt to przyniosło, oczywiście pilnowałam wtedy co jem i schudłam chyba nawet ze 2 , 3 kg i brzuch się poprawił. Niestety tylko brzuch i niestety tylko przez jakiś czas. Wiadomo że efekt bez dalszych ćwiczeń nie będzie się trzymać a ja wtedy po tym miałam dosyć brzuszków i ćwiczeń chyba też, bo sie trochę znudziłam. Z dzisiejszego punktu widzenia mogę powiedzieć tyle że do tej pory mam niechęć do brzuszków, uważam że lepiej było ten czas poświecić na inne ćwiczenia. Te ćwiczenia nie są złe moim zdaniem ale ich codzienna powtarzalność i w późniejszym etapie ilość tych ćwiczeń to trochę przesada. Mięśnie tak samo jak potrzebują ćwiczeń i tak samo potrzebują odpoczynku i codzienne ćwiczenie ich nie jest dobre.

Z cardio to ja przepadam za rowerem, pewnie dlatego że można ćwiczyć na siedząco i w zasadzie to nic innego mi nie podchodzi, ale tu już trzeba wyjść z domu. Próbowałam biegać, tańczyć, skakać na skakance i nie bardzo mi to podchodziło. Na youtube możesz znaleźć wiele zestawów ćwiczeń, jakieś aerobiki, zumby, może ci akurat podpasuje. Ja jeszcze jak chodzę do pracy czy gdziekolwiek to staram się chodzić szybko.

Siłowe ćwiczenia zaczynalam ćwiczyć z Cindy Crawford i Tamilee Webb. Po prostu zamiast ciężarków używasz butelek z wodą. Ale po pewnym czasie butelki zrobiły się za lekkie i zainwestowałam w hantle z regulacją ciężaru. Niedawno ćwiczyłam z Cathe Friedrich, podłapałam parę pomysłów na to jakie jeszcze można robić ćwiczenia i jak sobie urozmaicać trening. Teraz sama sobie układam trening bo mam problem z plecami i niektórych ćwiczeń po prostu wolę nie robić. Siłowo ćwiczę co 2, 3 dni a w pozostałe dni rower + czasami jakaś przerwa.

Co do ćwiczeń które przynosiły efekty? Jak jesz w miarę rozsądnie to wszystkie ćwiczenia będą przynosić efekty mniejsze lub większe. Nie bardzo mogę ci coś doradzić bo ja raczej dzielę ćwiczenia na te co lubię robić i nie lubię robić. Chociaż do tych co ich nie lubię robić to też się zmuszam bo kiedyś nienawidziłam robić wykroków, czy przysiadów a teraz robię je w każdym treningu i to z obciążeniem.
Stary 2014-04-19, 10:30   #2456
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:

Satysfakcjonuje Cię spalenie ok 50 kcal w 45 minut ?
W 45 minut można zrobić trening który spali 10x tyle kalorii bo będzie pracować znacznie więcej mięśni. MOżna też zrobić trening bez jednego ćwiczenia na brzuch który będzie angażował mięśnie brzucha bardziej niż A6W.

A6W jest dla tych co lubią się oszukiwać, że coś robią
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-19, 12:03   #2457
weak
Zadomowienie

Anuszaka 9, Przepraszam, źle zrozumiałam A masz całkiem płaski brzuszek i widzisz niewielki zarys mięśni czy raczej trochę mniejszy brzuch?

Michalina83, Dzięki za informacje, napewno się przydadzą, ciężko coś zmienić w sobie jak jest się w temacie raczej "zielonym". Rozważę ten rower, bo to mogłoby być fajne, tylko głupio mi będzie tak jeździć samej. Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi towarzyszyć w takich rowerowych wycieczkach. Albo poszukam jakiś aerobików, to też jest jakiś pomysł.

Rzabba, no tak, to raczej mało satysfakcjonujące. Tylko pytanie jaki konkretnie ma to być trening

09.11.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-19, 12:45   #2458
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:

Michalina83, Dzięki za informacje, napewno się przydadzą, ciężko coś zmienić w sobie jak jest się w temacie raczej "zielonym". Rozważę ten rower, bo to mogłoby być fajne, tylko głupio mi będzie tak jeździć samej. Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi towarzyszyć w takich rowerowych wycieczkach. Albo poszukam jakiś aerobików, to też jest jakiś pomysł.
Bez przesady. Ja jakbym czekała aż ktoś mi będzie towarzyszyć w wycieczkach rowerowych czy w innych ćwiczeniach to bym już dawno setkę przekroczyła i zapuściłabym korzenie w kanapie. Czasami jak jadę do rodzinnego miasta to tam mam dużo kompanów wystarczy rzucić hasło a już mam mamę albo siostrę albo sąsiadkę do towarzystwa. A czasami nawet jak jedziemy na stałą trasę to po drodze spotykamy znajomych, bo akurat jak tylko sezon się zaczyna to po pracy ludzie idą na rowery. Fajnie nie? Szkoda że u siebie nie mam takich luksusów.
Stary 2014-04-19, 14:26   #2459
weak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michalina83 Pokaż wiadomość
Bez przesady. Ja jakbym czekała aż ktoś mi będzie towarzyszyć w wycieczkach rowerowych czy w innych ćwiczeniach to bym już dawno setkę przekroczyła i zapuściłabym korzenie w kanapie. Czasami jak jadę do rodzinnego miasta to tam mam dużo kompanów wystarczy rzucić hasło a już mam mamę albo siostrę albo sąsiadkę do towarzystwa. A czasami nawet jak jedziemy na stałą trasę to po drodze spotykamy znajomych, bo akurat jak tylko sezon się zaczyna to po pracy ludzie idą na rowery. Fajnie nie? Szkoda że u siebie nie mam takich luksusów.
No super się masz. Z kimś to zawsze przyjemniej i motywacja większa Moja mama to raczej nie jest skłonna do aktywności fizycznej tego rodzaju, siostry nie mam, a sąsiadki to 80-letni osiedlowy monitoring

09.11.2012

Stary 2014-04-19, 15:20   #2460
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
No super się masz. Z kimś to zawsze przyjemniej i motywacja większa Moja mama to raczej nie jest skłonna do aktywności fizycznej tego rodzaju, siostry nie mam, a sąsiadki to 80-letni osiedlowy monitoring
Super ale jak już wspomniałam to tylko czasami jak jeżdżę do domu a jeżdżę raz na miesiąc, czasami na wakacje, więc nie tak super. U mnie to muszę liczyć tylko na siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości