|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4
chyba wrócę do a6w, bo po tych ćwiczeniach w moim przypadku są najlepsze efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
a lędżwia cię bolą?
![]() |
#2433 |
Zadomowienie
|
Mnie podczas ćwiczeń bolał tylko kark
![]() Ogółem zastanawiam się jak ćwiczyć ten brzuch... Mel B zaczyna mi się nudzić, do jej treningu wracam z niechęcią. Mam chrapkę na tą a6w, ale z czasem i to mi się pewnie znudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2435 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
bardziej bolą mnie lędźwie od PLANKÓW (http://tipsforwomen.pl/plank-cwiczenia/ ) niż od a6w. Może za krótko robię te planki wiecie jak to jest człowiek to istota niecierpliwa i chcę efektów od razu ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2437 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Zaczęłam robić a6w tydzień temu i wczoraj opuściłam jeden dzień... Nadrobiłam go dziś przed południem, myślicie że wieczorem mogę zrobić dzisiejszą serię, czy lepiej sobie odpuścić i iść dalej z tym jednodniowym opóźnieniem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 6 weidera
Cześć
![]() 8 dzień ćwiczeń za mną,widzę już pierwsze efekty-wiadomo bez szału ale coś tam widać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Na boczki polecam to: http://www.youtube.com/watch?v=r_J8btnIEKQ Efekty naprawdę ekspresowo się pojawiają, a ćwiczenia fajne, w sumie niezbyt męczące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
Na szczęście zanim uskuteczniłam totalne zepsucie sobie kręgosłupa szóstką, udało mi się przeczytać co zmienić żeby go nie zepsuć. Przy pierwszym i trzecim ćwiczeniu niepodniesiona noga nie powinna leżeć prosto na podłodze, tylko być ugięta w kolanie i stopa na ziemi. Ostatnie, jeśli boli, trzeba pominąć bądź zamienić na coś innego.
Dwa razy w życiu dociągnęłam A6W do 41 dnia, ostatniego już nie byłam w stanie, bo rzygałam z nudów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Rozeznanie
|
mi się efekty nie podobały - nie wiem czy źle robiłam ćwiczenia czy tak miało być, ale wykształciła mi się głownie górna część mięśni brzucha, a chciałam bardziej uwidocznić dolne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Narcyzowa dzięki za link
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2443 |
BAN stały
|
ja po 2 seriach przerwałam. Strasznie mnie plecy bolały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
jak połączycie 6 weidera czy jakiekolwiek inne ćwiczenia na brzuch z bieganiem czy inną aktywnością to zobaczycie efekty... bo dopóki tłuszczu sie trochę nie spali to mięśnie się nie odkryją
![]() i oczywiście uwazajcie na to jak robicie te ćwiczenia, mnie nigdy ani kręgosłup ani szyja nie bolała od brzuszków, musicie coś robić nie tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
No jeśli się robi według rysunków, to imho nie ma szans żeby nie bolało - zauważcie że wszystkie trenerki typu Mel, Gacka etc jak robią brzuszki, to mają ugięte kolana i stopy na ziemi, a ludzik z rysunku prostą nogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
bardzo sobie łatwo popsuć plecy jak się źle wykonuje te ćwiczenia + ma się już wcześniej coś nie tak z kręgosłupem;
efekty średnie, żeby jakieś były niezbędna jest odpowiednia dieta, w ogóle nie jest to typowy trening na rozwój mięśni ale raczej aerobowy
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Mnie też kręgosłup nie boli tylko z dnia na dzień coraz więcej powtórzeń i bolą mięśnie. Do tego dołożyłam ' boczki triffani' na razie 2 dzień ale też daje w kość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2448 |
Zadomowienie
|
Myślicie, że wykonując a6w nie ma szans pozbyć się jakiegokolwiek tłuszczyku z brzucha?
Dzisiaj zaliczyłam dopiero drugi dzień a6w i czwarty boczków z Tiffany. Czy w takim połączeniu uda mi się coś zrzucić z brzucha? Nie mam nie wiadomo jakiego bębęna, ale tłuszczyku troszkę jest, dlatego zastanawiam się czy jest sens robić a6w czy zamienic to na cos innego? Może mi coś polecicie? Tylko nie bieganie... Coś co można by robić w domu, bez konieczności posiadania jakiegoś specjalnego sprzętu.
![]() |
#2449 |
Zakorzenienie
|
Weak ja uważam że warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co można robić w domu? Ja zaczynałam ćwiczyć mając do dyspozycji dwie butelki wody no i miałam ciężarki na nogi. Dopiero później zaczęłam inwestować w sprzęt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2451 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Możesz polecić jakieś ćwiczenia cardio i siłowe z butelkami wody, które wykonywałaś na początku i które przyniosły efekt?
![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Weak 12 dzień 6 w i 2 dzień z triffany mam już za sobą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2453 |
Zadomowienie
|
Czyli robisz drugi raz?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas brzuszków też się meczymy i spalamy, nawet jak myjesz okna czy sprzątasz to spalasz. Ćwiczenia na brzuch to są ćwiczenia siłowe. Podczas ćwiczeń siłowych ogólnie spalanie jest mniejsze niż w przypadku aerobów, tylko że zasada jest mniej więcej taka że im więcej mięśni które uzyskujesz (na deficycie kalorycznym mięśni nie uzyskasz) lub pobudzasz w wyniku ćwiczeń siłowych tym lepsze spalanie w ciągu całego dnia i w ciągu wykonywania ćwiczeń aerobowych. Na brzuchu jest tylko część mięśni z naszego ciała, dlatego warto ćwiczyć całe ciało a nie tylko brzuch. Ja kiedyś zrobiłam a6w (ponad 6 lat temu) i jakiś tam efekt to przyniosło, oczywiście pilnowałam wtedy co jem i schudłam chyba nawet ze 2 , 3 kg i brzuch się poprawił. Niestety tylko brzuch i niestety tylko przez jakiś czas. Wiadomo że efekt bez dalszych ćwiczeń nie będzie się trzymać a ja wtedy po tym miałam dosyć brzuszków i ćwiczeń chyba też, bo sie trochę znudziłam. Z dzisiejszego punktu widzenia mogę powiedzieć tyle że do tej pory mam niechęć do brzuszków, uważam że lepiej było ten czas poświecić na inne ćwiczenia. Te ćwiczenia nie są złe moim zdaniem ale ich codzienna powtarzalność i w późniejszym etapie ilość tych ćwiczeń to trochę przesada. Mięśnie tak samo jak potrzebują ćwiczeń i tak samo potrzebują odpoczynku i codzienne ćwiczenie ich nie jest dobre. Z cardio to ja przepadam za rowerem, pewnie dlatego że można ćwiczyć na siedząco ![]() Siłowe ćwiczenia zaczynalam ćwiczyć z Cindy Crawford i Tamilee Webb. Po prostu zamiast ciężarków używasz butelek z wodą. Ale po pewnym czasie butelki zrobiły się za lekkie i zainwestowałam w hantle z regulacją ciężaru. Niedawno ćwiczyłam z Cathe Friedrich, podłapałam parę pomysłów na to jakie jeszcze można robić ćwiczenia i jak sobie urozmaicać trening. Teraz sama sobie układam trening bo mam problem z plecami i niektórych ćwiczeń po prostu wolę nie robić. Siłowo ćwiczę co 2, 3 dni a w pozostałe dni rower + czasami jakaś przerwa. Co do ćwiczeń które przynosiły efekty? Jak jesz w miarę rozsądnie to wszystkie ćwiczenia będą przynosić efekty mniejsze lub większe. Nie bardzo mogę ci coś doradzić bo ja raczej dzielę ćwiczenia na te co lubię robić i nie lubię robić. Chociaż do tych co ich nie lubię robić to też się zmuszam bo kiedyś nienawidziłam robić wykroków, czy przysiadów a teraz robię je w każdym treningu i to z obciążeniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
W 45 minut można zrobić trening który spali 10x tyle kalorii bo będzie pracować znacznie więcej mięśni. MOżna też zrobić trening bez jednego ćwiczenia na brzuch który będzie angażował mięśnie brzucha bardziej niż A6W. A6W jest dla tych co lubią się oszukiwać, że coś robią |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
Anuszaka 9, Przepraszam, źle zrozumiałam
![]() Michalina83, Dzięki za informacje, napewno się przydadzą, ciężko coś zmienić w sobie jak jest się w temacie raczej "zielonym". Rozważę ten rower, bo to mogłoby być fajne, tylko głupio mi będzie tak jeździć samej. Niestety nie mam nikogo kto mógłby mi towarzyszyć w takich rowerowych wycieczkach. Albo poszukam jakiś aerobików, to też jest jakiś pomysł. Rzabba, no tak, to raczej mało satysfakcjonujące. Tylko pytanie jaki konkretnie ma to być trening ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Super ale jak już wspomniałam to tylko czasami jak jeżdżę do domu a jeżdżę raz na miesiąc, czasami na wakacje, więc nie tak super. U mnie to muszę liczyć tylko na siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.