|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem z wydzieliną, flegmą.
A wiec mam problem z wyksztuszaniem flegmy. Nie jestem chora, ale czesto kiedy zaczynam sie smiac zaczynam kaslac. Jest to strasznie obrzydliwe i nie czuje sie komfortowo kiedy musze "wykaslac sie" przy moich znajomych. Bylam u lekarza i pani powiedziala ze wszystko ze mna ok i ze to jest normalne, ale mi to strasznie przeszkadza. Jak sie tego pozbyc? Moglbym mi ktos podac jakies metody? Probowalam odpukiwania, ale kiedy mama mnie odpukuje to nic nie schodzi a kiedy jestem oczywiscie poza domem z przyjaciolmi to zaczynam kaslac. Jest to strasznie uciazliwe. Dziekuje bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z wydzielina, flegma.
Poszukaj innego lekarza, bo to nie jest normalne. Gdzies musi byc przyczyna. robiłaś prześwietlenie płuc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z wydzieliną, flegmą.
Ja ostatnio jak byłam u lekarza, bo meczył mnie kaszel to skierował mnie na badania z podejrzeniem mykoplazmatycznego zapalenia płuc, które ponoc nie daje objawów, jedynie kaszel się pojawia, wiec może idz do innego lekarza, który skieruje Cie na odpowiednie badania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Idz do apteki i niech Ci dadza takie tabletki musujace do rozrzedzenia tej wydzieliny zeby Ci zeszla; Mi tak raz zostalo po przeziebieniu. Bylo to okropnie geste i mialam to ciagle w nosie/gardle prze kilka tygodni. Kilka razy wypilam i przeszlo bardzo szybko
![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2014-04-18 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ja.
|
odkrztusne dobre sa tez saszetki do rozpuszczenia, fluimucil muko bodajze, 20 saszetek czy wiecej nawet za 3 zlote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A może schodzi Ci wydzielina z zatok? Mi czasami po chorobie z miesiąc coś spływa. Spróbuj SINUPRETu , są to tabletki ziołowe, rozrzedzające wydzielinę, dosyć drogie ale bardzo skuteczne.
A tak btw gdzie mieszkasz? Ja od 3 lat mam problem z flegmą, ale to uroki mieszkania w Krakowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.